Ok, sad stignem tipkati... malo smo isprobavali americko zdravstvo, voznju hitnom itakoto :doh:

Skroz je bezveze sto ga nisu ispregledali bolje, ali sto je tu je. Popio je antibiotik, rijesio se streptokoka, a i influenze B s vremenom. Vjerojatno bi sve skupa trajalo krace od mjesec dana da su htjeli poslusati sto su im govorili, ali eto. Odlucili su da ce u buducnosti voditi djecu privatno jer ovo nema smisla (tim vise sto ih je otpilio cijeli niz lijecnika).

Za briseve i ostalo, to je tocno sto kaze sirius. Tu vrijeme/ruke kostaju vise od testova. Rapid test je, kod sumnjive klinicke slike, uvijek prva linija obrane, a onda se radi i kultura (pa zovu s rezultatima kroz 24-36 sati, a ponekad i puno, puno brze). Mi osobno nikad nismo imali problema s doktorima koji ovlas prepisuju terapiju (7 i 4 godine, nula antibiotika i drugih lijekova... mi samo udaramo po osiguranju s epipenom). Bris na influenzu A/B/H1N1... je prakticki obavezan u sezoni gripe, izmedju ostalog i zbog statistike. CDC se voli baviti brojkama. Plus, kod djece odmah testiraju i na RSV kad vec guraju stapic u nos. Rekoh, mi smo navikli, a i nama je bitno, s obzirom na situaciju doma. Znam da se vecina ljudi oporavi sasvim ok (i mi smo u toj skupini, barem za sad - uz tip A u 2016-oj, a onda B u 2017, 2018, 2019-oj), ali kod nas se ovo redovito cita: https://www.health.state.mn.us/disea...ats/index.html