Pokazuje rezultate 1 do 50 od 55

Tema: Gripa kod djece

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Sin i ja smo se ove godine prvi put cijepili, iako nitko od nas nije sklon gripi.
    Zimske praznike sin je preležao s upalom pluća. Tad sam se smijala sama sebi koji smo pehisti - cijepim ga protiv gripe da izbjegne bolovanje za praznike (kao prošle dvije zime), a on zaradi upalu pluća ipak, on je to odležao, sumamed je svoje odradio, iz škole nije izostao ni dana, a sad kad vidim koliko je gripoznih oko njega u školi, drago mi je da je ipak cijepljen. Računam da ove sezone neće više ni dobiti ništa gore od obične prehlade.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Sin i ja smo se ove godine prvi put cijepili, iako nitko od nas nije sklon gripi.
    Zimske praznike sin je preležao s upalom pluća. Tad sam se smijala sama sebi koji smo pehisti - cijepim ga protiv gripe da izbjegne bolovanje za praznike (kao prošle dvije zime), a on zaradi upalu pluća ipak, on je to odležao, sumamed je svoje odradio, iz škole nije izostao ni dana, a sad kad vidim koliko je gripoznih oko njega u školi, drago mi je da je ipak cijepljen. Računam da ove sezone neće više ni dobiti ništa gore od obične prehlade.
    al tvoj sin nije imao gripu
    to što je imao nema veze s gripom i cijepljenjem

mada cijepljenje nije garancija da se gripa neće dobiti

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    mada cijepljenje nije garancija da se gripa neće dobiti
    Mi se svi cijepimo, svake godine pocetkom listopada, a gripu dobijemo obicno krajem ozujka, pocetkom travnja. U pravilu izbjegnemo svaki put epidemije u vrticu i skoli i razbolimo se par mjeseci kasnije. Zapravo, otkako je situacija takva da nam je cjepivo bitno i otkako idemo na bris kod bilo kakvog znaka respiratorne bolesti uz temepraturu visu od 37.5, gripu imamo prakticki svake godine. Da nam nije bitno testiranje, ne bismo nikad znali da je gripa. Cjepivo je super. :mujica:

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    U ovoj fazi je sad moj mlađi sin - nije dogurao do upale pluća, ali možda i bi da nisam na kraju ja s njim otišla doktorici (iako je punoljetan, to je muško dijete i on samo tamo stoji i ništa ne govori). Problem je u tome da stalno imamo zamjene jer je naša liječnica na specijalizaciji, pa svaki put naiđemo na novu osobu i moramo pričati priču od nule. Noću se davio od šlajma, izvukla sam njegove lijekove za astmu i bilo je malo bolje, ali nije bilo dovoljno. Temperatura nije padala. Daklem - ja sam na kraju otišla s njim i rekla da je on astmatičar i da nek mu odmah posluša pluća. Dobio je azitromicin 3 dana i tek tada je krenuo oporavak. Da je otišao sam - taj se ne bi žalio niti bi rekao da ga boli u prsima niti da je imao temperaturu, nego bi samo uzeo ispričnicu za 2 dana, umjesto za 7 dana, kako je sad ispalo. (Offt. A on sanja o upisu na vojno učilište.... uffff....)
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 19.02.2020. at 09:01

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •