Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Dojenje, problemi, Peckanje u bradavicama

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nikako nemoj isprobavati sesirice prije nego otklonis druge sumnje; s njima obicno nastaju samo problemi.

U kojem polozaju dojis? Gdje je beba, u odnosu na dojku i tvoje tijelo? Pogledaj ovu sliku, pokusaj tako postavljati bebu na dojku: https://i.pinimg.com/originals/f9/45...5c57fe81c4.jpg Probaj postaviti bebu u polozaj nogometne lopte. Na taj nacin ces imati obje ruke raspolozive za namjestanje. Kad otvori usta i prihvati sto vise bradavice i areole (prati redoslijed sa slike), zarolaj kaziprstom obje usne prema van da bi se produbio hvat. Ako uhvati jako lose, prekini podoj i kreni ispocetka.

Ima li skracen frenulum? Bebe sa skracenim frenulumima cesto jako tesko uspostavljaju dobar hvat.

Imas li prepunjene dojke? Ako da, izdoji mrvicu da popusti napetost. Tako ce beba lakse prihvatiti bradavicu kako treba.

Kazes da bradavice peku, sto moze biti i soor, a ne (samo) pogresan hvat. Jeste li primili antibiotik--ti i/ili beba? Mozda i to treba pogledati. Beba moze imati bijele naslage po jeziku koje ne mozes skinuti laganim trljanjem nekom krpicom.

Datum pristupanja
    Nov 2019

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Nikako nemoj isprobavati sesirice prije nego otklonis druge sumnje; s njima obicno nastaju samo problemi.

U kojem polozaju dojis? Gdje je beba, u odnosu na dojku i tvoje tijelo? Pogledaj ovu sliku, pokusaj tako postavljati bebu na dojku: https://i.pinimg.com/originals/f9/45...5c57fe81c4.jpg Probaj postaviti bebu u polozaj nogometne lopte. Na taj nacin ces imati obje ruke raspolozive za namjestanje. Kad otvori usta i prihvati sto vise bradavice i areole (prati redoslijed sa slike), zarolaj kaziprstom obje usne prema van da bi se produbio hvat. Ako uhvati jako lose, prekini podoj i kreni ispocetka.

Ima li skracen frenulum? Bebe sa skracenim frenulumima cesto jako tesko uspostavljaju dobar hvat.

Imas li prepunjene dojke? Ako da, izdoji mrvicu da popusti napetost. Tako ce beba lakse prihvatiti bradavicu kako treba.

Kazes da bradavice peku, sto moze biti i soor, a ne (samo) pogresan hvat. Jeste li primili antibiotik--ti i/ili beba? Mozda i to treba pogledati. Beba moze imati bijele naslage po jeziku koje ne mozes skinuti laganim trljanjem nekom krpicom.
    Beba ima skracen gornji frenulum al cekam službenu potvrdu otorinolaringologa. U rodilistu me nitko na to nije upozorio iako sam ja zvala da mi provjere hvat jer mu je gornja usnica ravna na sto bi sestra pogledala i rekla "sta hoces, pa on guta". Ok guta, a mene 30.dan peku bradavice. On jednostavno ne otvori usta koliko treba, vjezbala sam sa prstom koji dodiruje vrh gornje usne i vidim da to nije to. Cak kad zijeva, zijeva pomicuci donju celjust. On dobuja ma težini. Ja mu namjestim sto dublje dojku al kroz neki vrijeme gubi vakum i onda om jezikom usisa opet i zabije glavu u dojku. Probala sam i zavrcati usnicu prilikom ubacivanja bradavice al ti ga je iziritiralo i onda je bio olac. Naguta se zraka i cesto podriguje i dok doji, a nakon podrigivanja slijedi bljuckanje. O mlazu ne znam nista jer mi je orva beba pa nemam s cim usporediti. Sinoc mu je prvi put prilikom dojenja na nos mlijeko izaslo, zagrcnuo se. Nakon jela se muci da podrigne ili ispusti vjetar. Moja bradavica izade u obliku ruža sa crtom. Dojimo u polozaju kolijevke, tijelo u liniji, stomak od stomak. U rodilistu je preventivno primio gentamicin jer je plodna voda krenula curiti 12h prije poroda kasnije sam vidjela na otpusnom da je crp 3.3. Ja nisam primala antibiotik niti sam u trudnoći imala problem sa bakterijama/gljivicama. Nisam uzimala probiotik u rodilištu ni nakon. Trenutno koristim daktanol gel i meni i njemu da riješimo pitanje soora po preporuci sa SOS-a. Patronažna prije 10ak dana rekla da nema naslage, sad vidim bijel jezik ali ne usudim se cistiti. Samo vrh bradavice je ljuskast i crven. Na desnoj dojci sam 2x imala blister koje sam probila sterilnom iglom. Do sada sam koristila multimam komprese i purelan kako koristim daktanol gel, izbacila sam. Stalno sam u toplesu. Mogu ki postaviti koju sliku? Ili bar u inbox?

Sent from my SM-G950F using Tapatalk
    Posljednje uređivanje od character : 29.10.2020. at 10:00

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •