Stranica 3 od 7 PrviPrvi 12345 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 332

Tema: U boj protiv hodalica i jumpera!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Evo mene s marsa. Imam pitanje, a nadam se da ćete mi tu na aktivnom topicu najprije odgovorit.
    Moja klinka od skoro 13 mj., još ne hoda, voli sjediti i odgurivati se nogama na sestrinom tricikliću. Meni to izgleda isto kao korištenje hodalice, pa zaključujem da nije pametno. Mislim li dobro?

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj Ivček prvotno napisa
    A najgorii dio mi je: "Ako ste ikad pokušali skuhati ručak dok zaigrana beba puzi oko vas tražeći pažnju, znat ćete koje su velike prednosti ovih pomagala- nazvali smo ih - extra par ruku.
    na ovo mogu samo

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj mendula prvotno napisa
    Evo mene s marsa. Imam pitanje, a nadam se da ćete mi tu na aktivnom topicu najprije odgovorit.
    Moja klinka od skoro 13 mj., još ne hoda, voli sjediti i odgurivati se nogama na sestrinom tricikliću. Meni to izgleda isto kao korištenje hodalice, pa zaključujem da nije pametno. Mislim li dobro?
    Nije isto, jer ona sjedi i odguruje se, a ne stoji, sto znaci da se ne uci "krivom" hodanju, vec samo pravilnoj upotrebi svojih ekstremiteta
    Nadam se da netko nece sada reci kako bebe i u hodalicama sjede.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj Mony prvotno napisa
    :?
    Nisam već jaaako dugo vidjela hodalicu (i bebu u njoj) pa zapravo ne znam kako beba u njoj sjedi/stoji. Nisam sad baš sigurna ima li moja mala cijeli taban na tlu kad sjedi na triciklu, ili samo prstiće. :/
    Ma da, ustvari, nije na triciklu oslonjena na međunožje (to je onda stajanje, je li?) nego fino sjedi na guzi.
    Daklem, to je onda u redu.
    Fala.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

U "Explozivu" na RTL-u objavljena reportaza o baby fitnessu u Osijeku. Jedna mama rekla da je tek na njemu cula da su hodalice stetne. Ipak se nesto krece s mjesta. Bravo za tetu koja drzi fitness! :D

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nisam koristila, niti mislim, ni hodalicu ni hopsalicu, no može li mi netko objasniti zbog čega dr. Sears preporuča Amby Baby hopsalicu?

http://www.amby-baby-store.com/us/index.php?c=3&p=7

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

ne znam za searsa, ali ovo mi izgleda isto s..nje drugo pakovanje

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj kovke prvotno napisa
    ne znam za searsa, ali ovo mi izgleda isto s..nje drugo pakovanje
    I meni :/ , zato i pitam.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

dr. Sears ne mora baš sve znati!
    On nije ni fizijatar, ni neurolog, ni ortoped...

Imamo mi jednog fenomenalnog pedijatra, odlično surađuje s Rodom, prava je jagma za njim... ali i sam priznaje da o dojenju "nema pojma".

Dr. Sears je autoritet u AP-u, a neki drugi doktori u nekim drugim područjima.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kužim te, Apri, ali čovjek njegovog kalibra bi trebao paziti na što stavlja svoje ime - osim ako ne misli samo na lovu zarađenu od reklame. :/

Ima puno roditelja koji mu vjeruju zbog drugih stvari, pa nije baš ok tako zloupotrebljavati to povjerenje. Recimo, ja sam u prvi tren stvarno mislila da postoji neka razlika između te "njegove" i drugih hopsalica, proučavala sam sliku, gurnula nos u monitor da bolje vidim i na kraju odustala, uz zaključak da je i to najobičnija hopsalica.

Zapravo sam postavila pitanje jer sam u prvi mah zaista mislila da je riječ o nekoj prihvatljivoj, dapače, čak i preporučljivoj hopsalici za koju do sad nisam čula.

Ali dosta off topica.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Sanja, nije to off topic.
    Svaki razgovor je dobar: zašto ti ne bi vjerovala nekome/nečemu što si pročitala, a netko te pokušao (raz)uvjeriti?

Kao i u svemu, odgovornost je na svakome od nas za svoje dijete, a mi koji smo odlučili s tom odgovornošću krenuti i malo šire... sigurno nećemo ništa poduzimati dok ne skupimo dovoljno materijala da argumentirano opravdamo svoju akciju.
    I na taj način pomognemo onima koji nisu tako gurali nos u monitor kao ti, nego rekli: ako ovdje piše da može - onda i može!

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

I Penelope Leach preporučuje hopsalice:
    "Za živahnu stariju dojenčad najbolje od svih rješenja* vjerojatno je dječja skakalica. Pružiti će mu savršen pogled na sve strane svijeta, a dodirujući pod nožnim prstima osjetiti će užitak u slobodi plesanja, okretanja, skakutanja"

Vaše dijete, novo izdanje, str.188

*govori se o načinima kako zabaviti dijete

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Trilian prvotno napisa
    a dodirujući pod nožnim prstima
    ja bih nastavila: ... priuštit će sebi i roditeljima mjesece vježbanja i panike...

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Pomozite mi da razlučim...

Nisam ni pomišljala dijete staviti u hodalicu. Sada ima 9mj, diže se na nogice već mjesec i pol, hoda uz namještaj, može stajati (bez pridržavanja) par sekundi.. Imamo neku igračku koja iz babygyma prerasta u guralicu.. Do sad se Keti uz nju uspinjala.. igrala stoječki s nekim igračkama (ko na malom stoliću).. al jučer je skužila da je može gurati. I super joj je hodati iza toga (sama upravlja.. zaustavi, krene).
    Maknula ja to sa strane za svaki slučaj.

Evo kako izgleda:
    http://www.turbolimac.com/ShopCode/S...e/93230205.jpg

Pretpostavljam da je to neka vrsta hodalice, i da ne smije s njom.. ali ipak da provjerim.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj Mony prvotno napisa
    Citiraj mendula prvotno napisa
    Nije isto, jer ona sjedi i odguruje se, a ne stoji, sto znaci da se ne uci "krivom" hodanju, vec samo pravilnoj upotrebi svojih ekstremiteta
    evo pogledaj ovo, gore malo iznad je-čini mi se rješenje tvog problema

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

samo pripazi da ne padne, guralica ide brzo a mali hodači sporo.

(andreju je par puta pobjegla i više je uopće nije šljivio)

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

sanja74, kazes da se ona vec sama dize i hoda, pa mislim da je ta guralica ok.
    Ali cekaj da se javi Apricot, jer nisam sigurna.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    samo pripazi da ne padne, guralica ide brzo a mali hodači sporo.

(andreju je par puta pobjegla i više je uopće nije šljivio)
    i zato mislim da je prikladnija za malce koji su već koliko-toliko sigurni na nogama.

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    i zato mislim da je prikladnija za malce koji su već koliko-toliko sigurni na nogama.
    Keti je jaaako spretna. Što naumi, napravi... ako ne od prve, ne staje dok ne uspije ili zaspi od umora. Padne, lupi se.. ja je utješim, i ide ponovo..
    Stoji i hoda uz namještaj sama već dugo.. skroz sigurno na nogicama.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Sanja prvotno napisa
    Nisam koristila, niti mislim, ni hodalicu ni hopsalicu, no može li mi netko objasniti zbog čega dr. Sears preporuča Amby Baby hopsalicu?

A što Sears zna o razvoju neuromotorike? On je običan pedijatar koji je zaradio dosta love na konceptu AP-a, a u principu u dosta drugih stvari nije ništa bolji od ostalih pedijatara.

Koliko mi je poznato, on podržava i onaj užas od time outa...

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa

A što Sears zna o razvoju neuromotorike? On je običan pedijatar koji je zaradio dosta love na konceptu AP-a, a u principu u dosta drugih stvari nije ništa bolji od ostalih pedijatara.

Koliko mi je poznato, on podržava i onaj užas od time outa...
    Luna, pročitaj nastavak topica.

Apsolvirano.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Luna, pročitaj nastavak topica.

Apsolvirano.
    Stiskanje tipke reply prije nego što sve pročitam mi je, izgleda, trademark.

Sorry.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sve pet.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Imam pitanje: nastavno na stetnost hodalica, a za njim i klokanica zbog opterecenja kicme a posebice testisa i pubicnih kostiju, da li i nosenje bebe
    u rukama, okrenute prema van (tj. svojim ledjima prema nasem tijelu), i rukama obuhvacene oko prsiju i ispod guze takodjer steti?! Mislim, buduci da je princip vrlo slican klokanici? Nije u banana plozaju vec dosta vertikalno "stoji".
    A mi se bas puno nosimo tako i moja Ela (6 mjeseci) bas i ne dozvoljava da je se nasloni na ledja vec se ona oslanja na moju gornju ruku i tako se "aktivno giba i mase rukama i nogama" .

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Devotion prvotno napisa
    Imam pitanje: nastavno na stetnost hodalica, a za njim i klokanica zbog opterecenja kicme a posebice testisa i pubicnih kostiju, da li i nosenje bebe
    u rukama, okrenute prema van (tj. svojim ledjima prema nasem tijelu), i rukama obuhvacene oko prsiju i ispod guze takodjer steti?! Mislim, buduci da je princip vrlo slican klokanici? Nije u banana plozaju vec dosta vertikalno "stoji".
    A mi se bas puno nosimo tako i moja Ela (6 mjeseci) bas i ne dozvoljava da je se nasloni na ledja vec se ona oslanja na moju gornju ruku i tako se "aktivno giba i mase rukama i nogama" .
    Mi se tako nosimo od trećeg mjeseca, baš po preporuci fizijatrice (da jača vratne mišiće). Tako da to definitivno ne spada u istu kategoriju...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ufff, sad mi je lakse!!!
    Jos uvijek trazim gdje sam napravila krivi korak s Brunom da ima kifozu u lumbalnom dijelu kicme s 2 godine... pa pokusavam eventualno izbjeci s Elom istu gresku.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ufff, sad mi je lakse!!!
    Jos uvijek trazim gdje sam napravila krivi korak s Brunom da ima kifozu u lumbalnom dijelu kicme s 2 godine... pa pokusavam eventualno izbjeci s Elom istu gresku.
    Pa jesi li ga nosila stalno tako? I što je to kifoza?
    Gle, ja nisam stručnjak i ne mogu ti sa 100%-tnom sigurnošću tvrditi da je ovo ok, samo prenosim što mi je fizijatrica preporučila.

A K. radi istu stvar, ne želi biti naslonjen, nego se nagne na ruku i maše ručicama i nožicama.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ufff, sad mi je lakse!!!
    Gle, ja nisam stručnjak i ne mogu ti sa 100%-tnom sigurnošću tvrditi da je ovo ok, samo prenosim što mi je fizijatrica preporučila.

A K. radi istu stvar, ne želi biti naslonjen, nego se nagne na ruku i maše ručicama i nožicama.
    Kifoza znaci pognutost, pogrbljenost. Obicno je poznajemo kao pogrbljenost u prsnom dijelu a ne u slabinskom (donjem dijelu kicme).
    Za takvu vrstu nikad prije nisam cula, na webu nista o tome?!

Nosila ga isto kao i nju. Nije bio neurorizicno dijete. Sa 6 i 10 mjeseci sjedio kifoticno i puzao vojnicki. S godinu ponekad sjedio uspravno, kasnije sve cesce kifoticno. Sad je na medicinskoj gimnastici...

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ufff, sad mi je lakse!!!

Kifoza znaci pognutost, pogrbljenost. Obicno je poznajemo kao pogrbljenost u prsnom dijelu a ne u slabinskom (donjem dijelu kicme).
    Za takvu vrstu nikad prije nisam cula, na webu nista o tome?!

Nosila ga isto kao i nju. Nije bio neurorizicno dijete. Sa 6 i 10 mjeseci sjedio kifoticno i puzao vojnicki. S godinu ponekad sjedio uspravno, kasnije sve cesce kifoticno. Sad je na medicinskoj gimnastici...
    Evo malo stručnih savjeta.
    Kifoza koja se već u drugoj godini očituje nije nastala zbog neke nepažnje roditelja ili slično, ona je strukturalnog tipa što znaći da je jednostavno zapisana u genu prilikom rođenja. Funkcionalne kifoze ili neke druge nepravilnosti kralježnice mogu nastati zbog nepravilnog držanja, nepravilne obuće, nepravilnog sjedenja i sl ali one nastaju na duže vrijeme. Znaći kad neko duže vrijeme nešto radiš nepravilno.

Kolika je ta kifoza, da li je izmjerena u stupnjevima?

Što se tiće hodalica. Ako dijete stoji punim stopalom na tlu dok hoda to je ok, ali ako dijete namjestite da se mora podići na prstiće dok hoda to je svakako loše za razvoj. Druga stvar stopala u djeteta se razvijaju do cirka 8 godine života, tako da kad ono poćme hodati, trčati i sl je veoma važno da potićete zdrav razvoj stopala. Mnog hodanja bosim nogicama po neravnim površinama i sl. U zapadnoj europi sad je trend poticati dijete da ući hodati bosonog, nikako u cipelicama. Dijete treba činiti razno razna izvrtanja stopala dok ući hodati kako bi naučilo držati ravnotežu.

Eto za sad pa se čujemo

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj jelenap prvotno napisa
    Što se tiće hodalica. Ako dijete stoji punim stopalom na tlu dok hoda to je ok, ali ako dijete namjestite da se mora podići na prstiće dok hoda to je svakako loše za razvoj.
    meni ovo nije jasno.
    laicki razmisljam, ako dijete stoji puni stopalom znaci da mu ne treba hodalica. u hodalici se ne moze stajati puni stopalom i hodati, jer se dijete spotice, zaplice...
    dijete u hodalici se moze samo odgurivati, nikako hodati, uspravno i sa punim stopalom, bar ja tako mislim.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

[quote="jelenap"][quote="Devotion"][quote="Luna Rocco"]
    Ufff, sad mi je lakse!!!

Evo malo stručnih savjeta.
    Kifoza koja se već u drugoj godini očituje nije nastala zbog neke nepažnje roditelja ili slično, ona je strukturalnog tipa što znaći da je jednostavno zapisana u genu prilikom rođenja. Funkcionalne kifoze ili neke druge nepravilnosti kralježnice mogu nastati zbog nepravilnog držanja, nepravilne obuće, nepravilnog sjedenja i sl ali one nastaju na duže vrijeme. Znaći kad neko duže vrijeme nešto radiš nepravilno.

Kolika je ta kifoza, da li je izmjerena u stupnjevima?

Kifoza bih rekla da je posturalna - on MOZE sjediti i uspravno, ali ne zeli!
    Sad ide na razvojnu gimnastiku gdje mu kukove vise pomicu unazad a guraju i kraljeske prema unutra ali i stimuliraju misice u lumbalnom dijelu ispuhanom loptom koje stavljaju ispod ledja. Ne znam da li bi to trebalo izmjeriti u stupnjevima?! :?

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

A Grga od večeras ovako hoda !Kaj da radim,da ga pustim ili ne,još nema 9 mjeseci :?
    Cijeli dan vježba i do navečer je počeo hodat skroz zaozbiljno.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

A bobaibeba, password?

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Password je ribica!
    Sorry,zaboravih.

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

bobaibeba - Grga je pravi medenjak, tako saltako i samouvjereno izgleda hm... ja bih da sam na tvom mjestu mu ipak to sklonila iz vidokruga, nek on hoda uz namještaj i ono što je nepokretno... hajde, zanima me što će drugi reći

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Bobaibeba, Grga je još uvijek nesiguran u svoje nožice. Može mu se dogoditi da tijelom požuri, a nožice spore, pa će pasti i udariti se.
    Bolje je da se ručicama i trbuščićem pridržava uz stabilnu podlogu, uči da ima uporište na više od 2 mjesta i nožicu može pravilnije odizati od poda.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

sto se mene tice prohodavajuce dijete je nemoguce (a uglavnom i nepotrebno) zaustavljati. mozes mu ne dati guralicu pa ce gurati pred sobom bilo kakav komad namjestaja. moja m. nije imala guralice ali je zato gurala pred sobom kantu od pelena, stolce, kolica, sve sto joj je bilo dobre visine. i to pocevsi od 8 mjeseci. i prohodala je super stabilno i bez problema s godinu dana. i fizijatrica nam je potrvrdila da sve to smije sto sama radi. a padala jest. ali to je bilo neminovno. neka djeca su naprosto sklonija riziku. ako je s djetetom motoricki sve u redu ne vidim razloga da ga se sputava. osim toga 9 mjeseci i nije tako malo. mislim da je cak po tablicama normalno da se s 8 mj. pocnu dizati uz namjestaj. prema tome s 9 moze napraviti i koji korak. naravno nemoj ga poticati ili boze sacuvaj drzati za ruke da prohodava. ali sto radi sam, to je ok.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Kvaka je u kotačićima koji ne pružaju dovoljan oslonac nego vuku bebu da hoda brže nego što bi uz neki drugi predmet.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Prijavljujem članak u Lisinom "Moje dijete" br 10/2006 na temu "Hodalice nam nisu potreben. Obrađuje temu štetnosti hodalica i baby jumper-a...

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj mamma san prvotno napisa
    Prijavljujem članak u Lisinom "Moje dijete" br 10/2006 na temu "Hodalice nam nisu potreben. Obrađuje temu štetnosti hodalica i baby jumper-a...
    Upravo sam ga htjela i ja prijavit i preporučit.

Mogu vam reć da me iznenađuju u zadnjih par brojeva sa odličnim tekstovima, i vidim da često spominju RODU, čak je i na trećoj stranici članak u Rođendanskoj proslavi Roda.

Ajde napokon da netko iz tih časopisa kontaktira i najmjerodavnije po tom pitanju roditelje i naravno RODU.

elie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

a evo i jedne prijave negativnosti: jucer sam dobila katalog Getroa, u njemu valjda pola strane, a mozda i vise sve razno razne grozne hodalice... ne znam jel se sto moze poduzet, s obzirom da zakon o tome nista ne propisuje (bar koliko sam pratila), ali bar da ih ne reklamiraju tako...

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

bas sam se danas sjetila ovog topica!
    isla sam na tresnjevacki plac, i tamo na gagarinovom jedan stricek prodaje hodalicu (vrlo uscuvanu!) valjda iz ranih 70-tih :shock:
    Isuse kak to krhko izgleda. Mislim da je dovoljno da dijete malo jace klimne glavom pa da se citava konstrukcija prevrne.
    Nisam mogla ne pitati koliko kosta - 40 kn! Jos da mi je saznati da li ce netko (i tko?) to kupiti.
    A mozda sam trebala kupiti, kao raritet?

elie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

lijepo kupis i onda doniras u Trokutov anti-muzej...

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

http://images18.fotki.com/v87/photos...jpg?1160141066

sto mislite o ovoj guralici?

jel to stetno?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

kako je već prije rečeno: normalan razvoj dječjega hoda je tako da počinje - postrance. (to je zapisano u ljudskom razvoju).

uz razne hodalice i guralice, taj prirodni slijed je narušen.
    kada dijete apsolvira hod postrance, i kada počne nabadati (punim stopalom) prema naprijed, neka hoda uz šta god.
    naravno, puno je bolje da je "to nešto" statično, a da se kreće samo dijete.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Dobro sam razmislila o svemu i već duže me muče neke stvari...

Kako su generacije i generacije ljudi uopće preživjele hodalice, dubke , kravlje mlijeko neadaptirano povrće meso i hranu koju jedemo....

Nove generacije nova pravila.... Nigdje neke sredine...
    Da li su sve bebe iste pa za sve važe ista pravila? Isključivo dojenje, iako majka nema mlijeka, adaptirano umjesto kravljeg običnog iako dijete može biti alergično na neki sastojak tog adaptiranog... Ne soliti i ne šećeriti do godine dana ni malo , pa onda problemi kada počinjemo soliti ili šećeriti... itd...

Hodalice ne dolaze u obzir zbog ovoga ili onoga... Ok
    Slažem se da mi je draže da moje dijete sve samo radi bez ikakvih pomagala... Ali šta raditi onda kada dijete želi da se kreće po sobi, kada samostalno sjedi i puže već mjesec dana ali traži da hoda a ne može sam.... Riječ je o djetetu koje ima 8 i po mjeseci...

Želim da kažem da ukoliko se nešto zabranjuje mora se naći i alternativa neko zamjensko rješenje... Ili dodatna opcija...
    Zabrane su mi uvijek bile grozne... To mi liči na diktaturu , najmanje na demokratiju... Ako imaju bolja rješenja da se moje dijete kreće samo po sobi jer vidim da ima želju i da mi se migolji iz ruku na pod , onda želim da mi oni koji zabranjuju nešto ponude opciju ili rješenje prije nego nešto zabrane....

Ok NE hodalice, ali dajte mi neku drugu mogućnost... Ako je nema onda ću ja dijete staviti u hodalicu... Još nisam ali vjerojatno hoću...

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Kad ce se moc sam kretat po sobi - kretat ce se, dok ne moze, radit ce par koraka. I to je OK. Ako hoce vise, spustit ce se na pod i dopuzati.
    Ne vidim kakvu alternativu trazis :?
    Zapravo ne kuzim sta hoces rec?

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

tamara, ja isto ne kužim kakvu bi alternativu htjela :? Andrej se počeo ustajati na noge otprilike kad i tvoje dijete, a ubrzo nakon toga počeo hodati uz namještaj (onako postrance). Kad bi htio negdje stići, vrlo brzo bi bio tamo - pužeći. I sve 5. Oko 10 mj. djedovi i bake su ga htjeli "učiti hodati". Njima je to sve izgleda presporo Ja im ne dam, a i A. reagira tako da ne pravi nikakve korake kad ga vodaju pa se vidi da to baš i ne voli.
    Tek zadnjih 2 tjedna polako se počeo odvajati od namještaja. Stane bez držanja, koncentrira se i napravi koji korak. Pa sjedne i dalje ode pužeći. Hoću reći, on sebi sam određuje ritam i meni je to prekrasno gledati! Mi smo ti koji tražimo alternative, njima ne trebaju, oni sve sami odrade bez puno filozofije.

svizac avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Tamara pa o kakvoj ti diktaturi govoriš. Ti naravno ako želiš možeš svoje dijete staviti u hodalicu, možeš ga hraniti posoljenomi šećerenom hranom, možeš ga "učiti" da sjedi sa 3 mjeseca i tako mnogo drugih stvari nitko ti to ne brani ali dobro izvaži da li time činiš svom dijetetu uslugu ili mu otežavaš ili još bolje ugrožavaš normalan razvoj.

Dijete mora učiti na svoj način i svojim ritmom. Od kuda tebi ideja da dijete od 8 i po mjeseci mora hodati :shock: Sjeti se sebe kada si učila neke stvari u životu: voziti bicikl, auto, kolut naprijed, stoj na glavi ili rukama itd. Pa nisi uspjela iz prve, druge ili treće nego vježbanjem. Tako i tvoje dijete vježba. Moj savjet je da pustiš dijete da uči svojim ritmom ali naravno ti si mu majka pa češ sama na kraju odlučiti. Prije konačne odluke o hodalici preporučujem da se informiraš o štetnosti iste.

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Topic bi po mom misljenju trebao biti; u boj protiv hodalica, jumpera, nosilica'

...tipa baby bjorn...imaju isti efekat kao i hodaljke...i ostala pomagala.

Stranica 3 od 7 PrviPrvi 12345 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •