Jeste, slažem se. Ali mislim da se i to mijenja. Jako sporo, ali mijenja se. Ako usporedim neka sjećanja na te crkvene običaje od prije 20ak godina kad sam ja bila dijete, i kad ih pogledam sad, stvarno vidim veliku razliku. Neke stvari koje su katolicima prije bile nezamislive, sad su itekako zamislive. Barem ako gledam svoj rodni grad, obitelj, susjede i tako.

Možda se to ne čini kao nešto bitno sve dok se oni i dalje deklariraju kao katolici, ali ja mislim da je bitno. Jer ako oni samo govore da jesu katolici, a praktički ne žive ni blizu katoličkim životom, Crkva ih nikad neće moći iskoristiti za provođenje neke svoje volje. Ne možeš uvjeriti u svoju istinu nekoga tko radi po svom, a samo govori da je dio tvoje mase. Sad koliko je to u redu.. Meni nije jer mi je to lažni život, kao što smo spominjali na onoj temi. Ali opet, mislim da od takvih nema neke velike štete ako se pogleda njihovo djelovanje na cjelokupnu zajednicu. Pa mi se čini da je cilj da takvih i bude što više unutar Crkve.