Stranica 19 od 383 PrviPrvi ... 917181920212969119 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 901 do 950 od 19127

Tema: Korona virus, panika ili?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Bilo je i tu (doslovno jos danas popodne), ali onda je U of M u Minneapolisu otkazao on-campus predvanja, Trump otkazao izlete u Europu, a Tom Hanks priznao da ima koronu.

I ode guzobris iz lokalnih ducana u roku odmah.
    Tom Hanks , micek .

Glavni je otkazao izlete iz Evrope. Kaze da bas zbog neodgovorne Evrope koja ga nije mogla zadrzati za sebe imate epidemiju u Americi.

Bar i sogorica mi bas nemaju srece vec godinu dana planiraju izlet u NY i sad ovo . Sogorica koja voli imati sve isplanirani dobit ce slom zivaca.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

I ja volim da mi je splanirano ali se prijagodim aK moram nekaj pomaknuti
    Ali nadam se da neću morati

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj rosa prvotno napisa Vidi poruku
    Beti3, tko bi rekao u kom smijeru ce ovo ici...
    Pitaj inu33

Ja sam se pomirila s tim da cu dobiti koronu. Samo si drzim fige da ne budu teski simptomi.

Dijete ce valjda bolje proci.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Gledam danas sprečavanje korone a povećanje gužve u prometu sve samo pojedinci po autima

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Pitaj inu33

Ja sam se pomirila s tim da cu dobiti koronu. Samo si drzim fige da ne budu teski simptomi.

i ja

da se mene pitalo, dobila bih ju još prije mjesec dana da se toga riješim i imam sve respiratore samo za sebe
    sad samo neka bude blaga korona, mirna korona, k nozi, korona!

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja imam blage napadaje panike svako veče. Samo da izdržimo do bolnice. No čitam sta se u Italiji dogadja pa imam noćne more razno razne..

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja pisem iz tramvaja, punog starcadi. Fakat su ljudi nekriticni, priznajem vam. Kaj nemaju televiziju? Razumijem da si idu nesto obaviti, ali usred spice u 15 do 8 ujutro?

Sent from my iPhone using Tapatalk

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    Ja imam blage napadaje panike svako veče. Samo da izdržimo do bolnice. No čitam sta se u Italiji dogadja pa imam noćne more razno razne..
    joj, draga. jako mi je žao.
    ajde probaj dnevno pročitati samo službene preporuke nadležnih zdravstvenih tijela. molim te ne čitaj novine, portale, ne slušaj vijesti. ciljano otvori što te zanima, pročitaj i zatvori. i to samo da znaš novosti ako bude nekih dodatnih mjera.
    izolirajte se maksimalno koliko možete, preporučenih mjera se drži da te košta ne znam čega - jer moraš zbog muža. radi dobro i bit će dobro. vjeruj u to. nemoj paničariti

Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Tom Hanks , micek .

Glavni je otkazao izlete iz Evrope. Kaze da bas zbog neodgovorne Evrope koja ga nije mogla zadrzati za sebe imate epidemiju u Americi.

Bar i sogorica mi bas nemaju srece vec godinu dana planiraju izlet u NY i sad ovo . Sogorica koja voli imati sve isplanirani dobit ce slom zivaca.
    Otkazao je letove samo iz Schengena jer izgleda da Britanci, Bugari, Hrvati i ostali ne prenose viruse...

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Vi ste u fazi toaletnog papira.
    Mi smo to prosli prije 10 dana. Sad ima koliko hoces.
    Prosvetli i mene, molim te, kakva vam je sad snabdevenost po radnjama i pijaci? I mi smo u fazi: apokalipsa uživo.
    Trenutno smo po broju obolelih u rangu sa vama, 18 i raste geometrijski. Glavni centri Bačka Topola i Novi Sad.
    Pajaci koji nas vode ne zatvaraju škole. Nema potrebe, jer deca imaju blage simptome, citiram glavnog epidemiologa. Pri tome su zabranjeni javni skupovi veći od sto ljudi. Ali ne i fudbalske utakmice uz publiku, osim ako se ne predomisle. Ja sam totalno oborena količinom globalnog idiotizma.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Kod nas nema vec jako dugo antiseptika. Drugo nisam primijetila da fali. I maskice naravno.

Merkel je rekla 60-70% ce se zaraziti. Racunam da su ovih 30% ljudi koji ne idu na posao, a zive u malim mjestima u samoizolaciji.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Pitaj inu33

Jelena ja sam dapače sigurna da je djeca i ja nećemo pokupiti al brinu me naši stariji članovi obitelji a bome i ekonomske posljedice.

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Gledam danas sprečavanje korone a povećanje gužve u prometu sve samo pojedinci po autima
    ja se od danas prebacila na bajk.

Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    Draga Kosjenka drži se! :grouphugs:

Citiraj pulinka prvotno napisa Vidi poruku
    Prosvetli i mene, molim te, kakva vam je sad snabdevenost po radnjama i pijaci? I mi smo u fazi: apokalipsa uživo.
    Trenutno smo po broju obolelih u rangu sa vama, 18 i raste geometrijski. Glavni centri Bačka Topola i Novi Sad.
    Pajaci koji nas vode ne zatvaraju škole. Nema potrebe, jer deca imaju blage simptome, citiram glavnog epidemiologa. Pri tome su zabranjeni javni skupovi veći od sto ljudi. Ali ne i fudbalske utakmice uz publiku, osim ako se ne predomisle. Ja sam totalno oborena količinom globalnog idiotizma.
    pulinka sorry al moram se nasmijati načinu kako si ih opisala, je idiotizam na kub.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Kod nas nema vec jako dugo antiseptika. Drugo nisam primijetila da fali. I maskice naravno.

Merkel je rekla 60-70% ce se zaraziti. Racunam da su ovih 30% ljudi koji ne idu na posao, a zive u malim mjestima u samoizolaciji.
    Za ovo svi kazu da je glupost jer se u Kini nije zarazilo ni 10% ljudi.
    Koliko citam komentare jel

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Juče sam uzela valjda poslednju litru med. alkohola iz apoteke. Ja sam od onih što i inače brišu mobilni telefon svako veče.
    Masku nemam ni jednu jedinu, što će biti problem jedino ako dođe do toga da ne puštaju u kupovinu bez maske kao u Kini. Međutim, pošto ništa drugo nije kao u Kini, ne jedim se previše. Sigurna sam da ćemo virus dobiti, jedino još licitiram prvog od nas četvoro, jer apsolutno sa svake strane smo u kontaktu sa nekim ko je iz zaraženog područja. MM je teoretski najizloženiji, i dok škole rade, ne vidim način da se zaštiti.
    Utešno je znati da je bar snabdevanje normalno. Ova gungula po radnjama mi trigerira PTSP na krizu i glad `93.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Pitaj inu33

potpis
    nije pitanje hocemo li pokupit, nego kad.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku
    podatke iz kine nitko ne zna. to je sve editirano. a i stroge karantene su pomogle. izglednija nam je blaza verzija italije

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    i ja

da se mene pitalo, dobila bih ju još prije mjesec dana da se toga riješim i imam sve respiratore samo za sebe
    sad samo neka bude blaga korona, mirna korona, k nozi, korona!
    Da. Kod nas su onaj dan kad je bilo objavljeno da je prvi zarazeni iz E taman bili njihovi u firmi na nekom sastanku. Pa smo zaključili da je najbolje dobiti u prvom valu, dok još ima malo teško bolesnih, ako već imaš peh da imaš komplikacije. A kasnije imaš bar neki imunitet...

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
    potpis
    nije pitanje hocemo li pokupit, nego kad.
    Ma ja se cijelo vrijeme pitam da li je već možda neki od nas imaju. Zna se da su prvi simptomi blagi, a mnogi ih ni nemaju, mjere protiv širenja su nam skoro pa nikakve a ekipa bila masovno na skijanju u AT i IT ovih dana.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Uz karantenu koja je bila takva da ljudi nisu smjeli izlaziti van iz stana.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Mislim da je procjena sto ju je iznjela Merkel realna, a ja sam od onih koji su izrazito izlozeni na poslu. MM i mali ako se zaraze, to ce biti od mene.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Pa i Italija je daleko od 60% zarazenih

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa nitko nije rekao da će se zaraziti 60% stanovništva u deset dana.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Dok nema cjepiva, a virus koji je prilicno zarazan postoji, ne znam kako bismo se zadrzali na 10%. Samo treba odgadjati koliko ide da se ne urusi zdravstveni sustav.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Bas pricam s kolegama kako je tesko ne dirati lice. Trudimo se,al uvijek poleti ruka

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

To više i nije prvenstveno zdravstveni problem. Puno je to širi utjecaj na sav život na koji smo navikli. I uzimali ga zdravo za gotovo.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Pa i Italija je daleko od 60% zarazenih
    Ali broj zaraženih nije jednak broju testiranih. Testiraju samo one sa najjačim simptomima. Tu cifru od 12 000 zaraženih treba pomnožiti bar sa 5 da bi se dobila realnija slika broja obolelih.
    Uostalom, prilično je nebitan tačan broj obolelih, ako je broj takav da je preplavio kapacitete i da do nekih pomoć ne može da stigne na vreme, a bolnice obustavljaju sve druge aktivnosti, zar to onda nije svakako prevelik broj za tu državu u tom trenutku?
    Nije to Merkelova izmislila, ta cifra od 60% se pominje kao hipotetska od kraja januara. Ona ju je samo rekla javno.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Dakle, ovaj virus, prema onome što se vidi, ima potencijal da zarazi 60% stanovnišva u dužem periodu.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    zastrašujuće je u pravu
    Hrvatska trenutno provodi drugi scenarij, pa će se ipak okrenuti prvom scenariju

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Vi koje ste zaključile da ćete virus sigurno dobiti i pomirile se s tim, zanima me temeljem čega ste to zaključile? Ova tema polako širi paniku. Ja se držim za sada Rudanovih tekstova - oprez ali ne panika.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    zastrašujuće je u pravu
    Hrvatska trenutno provodi drugi scenarij, pa će se ipak okrenuti prvom scenariju
    Pa neće ni jednom jer su i jedan i drugi scenarij ekstremi, vjerojatno će scenarij biti negdje u sredini.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Nisam sve čitala. Je li se spominjalo kako su oni koji su "ozdravili", koji su preboljeli koronu...
    Frendica mi kaže da ostaju trajne posljedice na plućima, je li to istina? Nisam ništa pronašla o tome...
    I ja sam među onima koji misle da će se zaraziti jer je to neizbježno

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Pa ja ne panicarim. Naprosto sam racionalna. Radim s nekoliko tisuca izrazito socijalno aktivnih ljudi. Nemam nocne more, niti strepim stalno.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Freyja prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam sve čitala. Je li se spominjalo kako su oni koji su "ozdravili", koji su preboljeli koronu...
    Frendica mi kaže da ostaju trajne posljedice na plućima, je li to istina? Nisam ništa pronašla o tome...
    I ja sam među onima koji misle da će se zaraziti jer je to neizbježno
    Je, tocno je, nekima ostanu promjene na plucima.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj pulinka prvotno napisa Vidi poruku
    Svega ima. Upravo sam obavila kupovinu na placu. Nema ljudi , sto je dobro.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    Vi koje ste zaključile da ćete virus sigurno dobiti i pomirile se s tim, zanima me temeljem čega ste to zaključile? Ova tema polako širi paniku. Ja se držim za sada Rudanovih tekstova - oprez ali ne panika.
    Debeli X

Kad slušam vijesti, npr. Trumpovu izjavu da se zabranjuju sva putovanja u EU (osim UK ???), ali ne i promet roba - kao da čujem svog nekadašnjeg predavača općenarodne obrane i društvene samozaštite, koji bi sigurno rekao da je ovo oblik specijalnog rata protiv EU. Isto kao i izbjeglički val.

Ne tvrdim da sam u pravu, ali to mi je palo na pamet.

Uostalom, od onog virusa gripe 2005 umrlo je valjda 250.000 ljudi pa nije bila ovakva panika.

S druge strane - razumijem odluku Istarske županije - oni su blizu Italije, imaju puno kontakata i veliki broj ljudi odavde koji rade tamo i imaju debele razloge za oprez.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Vi koje ste zaključile da ćete virus sigurno dobiti i pomirile se s tim, zanima me temeljem čega ste to zaključile?
    Statistika i verovatnoća, tj. čista matetmatika.
    MM radi u tri škole, tri različita sela, tri kolektiva, svaki preko 200 ljudi, u svakom boravi po više sati u zatvorenom prostoru.
    Higijena nula.
    Uslovi transmisije savršeni.
    U svakom kolektivu postoji minimalno deset osoba koje su bile u kontaktu sa nekim iz zaraženog područja: radnici i turisti iz Italije, Nemačke, Rep. Srpske, Mađarske, Hrvatske. Dvoje dece koje je već preležalo gripu je trenutno odsutno sa visokom temp., oboje bili u kontaktima sa Italijom i Banja Lukom.
    Naše selo je na glavnom putu Subotica- Novi Sad. Učenici koji putuju su u stalnom kontaktu sa putnicima iz drugih država, i sa putnicima iz Subotice i NS-a, gde je najveći br. obolelih.
    Potvrđen jučerašnji slučaj je iz sestrinog prigradskog naselja, poznanik.
    Broj potvrđenih raste geometrijski i brže nego kod vas. Mere zaštite su mizerne.
    Strahovito velik broj ljudi iz sela radi po inostranstvu i vraćaju se kući sada. Niko nije u samoizolaciji.
    Imamo dve kineske radnje sa Kinezima koji trajno tu borave i održavaju kontakte sa svojima redovno (izgledaju psihički potpuno stučeno iako nema nikakvih incidenata, ali verujem da je tiho izbegavanje jednako grozno).
    Uopšte ne mislim da paničarim nego sam realna.
    Uostalom, ako su procene da će se zaraziti oko 60% stanovništva, zar nije logično da očekujem da ću biti u većini?

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja mislim da je sad kljucan trenutak za restriktivne mjere. Ne za paniku, jer ce vecina koja dobije virus biti dobro, ali kljucno je sad usporiti transmisiju radi ugrozenih. Ovo je link koji pokazuje ekspanziju spanjolske gripe u dva grada, sa dva razlicita pristupa. Ja mislim da bi Stozer morao sad zauzeti radikalniji pristup jer se stvari prebrzo mjenjaju i mislim trenutno da ljudi ne razumiju da pranje ruku vise nije dovoljno. https://www.reddit.com/r/Coronavirus...ly_looks_like/

Posljedice po ekonomiju ce biti strasne, ali to cemo na novoj temi.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ja se ne bojim toliko same bolesti jer ne spadamo u rizicne skupine ali bojim se moguce karantene i izolacije. neman hrane ni za dan ipo
    danas bi se stvarno tribala uozbiljit i otic u kupovinu ...

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Svega ima. Upravo sam obavila kupovinu na placu. Nema ljudi , sto je dobro.
    Odlično, valjda će tako biti i kod nas kad prođe prva panika.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Sasa, citala starcad bereckog i rudana, but its just a flu. Zezam se .

Evo sad po meni odlicnog clanka od rudana. Ja sam se isti pomirila da cemo koronu dobiti, razvili smo scenarij samoizolacije doma, a ostaje mi nada da ce 12-godisnjeg astmaticara prioritizirati za respirator od npr. njene bake. Uz uvjet da bude ko imao doc po nju. Vise od ovog sto sam poduzela stvarno ne mogu.

https://slobodnadalmacija.hr/vijesti...cesije-1008476

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ina, to je taj isti članak, samo prenesen od različitih medija...

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Sasa, citala starcad bereckog i rudana, but its just a flu. Zezam se .

Evo sad po meni odlicnog clanka od rudana. Ja sam se isti pomirila da cemo koronu dobiti, razvili smo scenarij samoizolacije doma, a ostaje mi nada da ce 12-godisnjeg astmaticara prioritizirati za respirator od npr. njene bake. Uz uvjet da bude ko imao doc po nju. Vise od ovog sto sam poduzela stvarno ne mogu.

https://slobodnadalmacija.hr/vijesti...cesije-1008476
    Ina Rudan je cijelo vrijeme konzistentan.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Sjedim i pišem spisak namirnica s kojim bih mogla preživjeti mjesec dana. Do danas sam bila ok. Ni ovo sunce vani, ni ptičice, ni cvijeće me trenutno ne mogu izvući iz svjesnosti o pandemiji.
    Bojim se bolesti, ali još više svega što će biti zbog odluka vladajućih.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Sasa, slazem se. Njegove poruke mozes shvatit ti i par intelektualaca stem struke s topica. Bus penzici kojima se cudis na neodgovornosti, gro SSS ljudi to cuje - bemu, pa to je ko kad sjednes u auto, wtf cijela panika - ta je recenica cijeli prosli tjedan odjekivala kod mene u uredu. Ta recenica ne flattena the curve. On ne zna radit tu komunikaciju koja je sad najpotrbnija. Ona vodi u scenarij trumpa - survival od the fittiest.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 12.03.2020. at 10:19

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ne znam za druge, ali mene se panika ni dotaknula nije. Čak ni neća veća nelagoda. Bit će kako će biti.
    Da okolnosti ovise samo o mojim potezima, drukčije bih razmišljala. Mjere prevencije koje su u našoj moći smo poduzeli, pridržavamo se onih osnovnih naputaka i to je to.
    Mene su svojedobno uništili oni teroristički napadi, baš se u mene uvukao strah. Ali nakon nekog vremena čovjek shvati da na malo toga može utjecati. Inače u životu...

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Doma imam 2 astmatičara. J. i MM. J. ima alergijsku astmu u sezoni breze koja je taman krenula prije par dana, krenula je kašljati i na terapiji je. MM-u se isto aktivirala astma zadnjih dana tj. simptomi su se pojačali. Ako ja sad krenem razmišljati da ću ja ili netko od njih sigurno dobiti koronu mogu si odmah staviti štrik oko vrata. Ne želim uopće krenuti u tom smjeru jer ne želim živjeti u ogromnom strahu i panici. S tim da je MM u povremenom kontaktu s vozačima koji voze i po Italiji.
    Reći da si se pomirio da ćeš ju dobiti i samo je pitanje kada meni stvarno u trenutnoj situaciji nema nikakvog smisla pa neće se 100% populacije zaraziti pa da kažem sigurno ću ju dobiti.
    Rudan kaže da još uvijek imamo načine da zaustavimo i smanjimo širenje virusa, jedan od njih je i karantena.
    Ne želim uopće razmišljati o crnom scenariju, o 60% zaraženih itd. ali da sam shvatila ozbiljno, jesam.
    I da danas idem u nabavku namirnica jer doma nemam ništa idem.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nemoj beti tak crno
    Ak treba mi bumo tijesto rižu krumpir ko jede mjesec dana jeli samo da ima vode i na ćemo skuhati
    Možda neki i šmršsve a neki napokon vide kako sam ja odrasla kad nisam imala izbor kaj jesti
    Za papir WC više manje ako ima vode

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Upravo čitam kako su novinari prenijeli Rudanov najnoviji članak. Strašno! Naslovi poput: Radikalne mjere i potpuno nepropusne granice-Slažete li se s njim? Strašno kako novinari interpretiraju njegove članke! Što bi se reklo: Niđe veze!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Jedino što me brine kaj neću slobodno moći ići kud želim

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •