Stranica 178 od 383 PrviPrvi ... 78128168176177178179180188228278 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 8,851 do 8,900 od 19127

Tema: Korona virus, panika ili?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

I kak su rekli koliko si onda mirna?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Super mala88, gdje zivis i kako to da si dosla na red - med djelatnik si?

Datum pristupanja
    Apr 2016

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    I kak su rekli koliko si onda mirna?
    Iskreno, niko mi jos nista nije rekao.

Datum pristupanja
    Apr 2016

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Super mala88, gdje zivis i kako to da si dosla na red - med djelatnik si?
    USA, da i u kontaktu sam sa Covid pacjentima svaki dan.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ajde pitaj koliko

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Mala88 prvotno napisa Vidi poruku
    USA, da i u kontaktu sam sa Covid pacjentima svaki dan.
    Super da si se cijepila i hvala ti sto si javila, sad si nam prva cijepljena na topicu !

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Primila vakcinu juce.. Nista osjetila nisam, sem danas malo osjetljivo rame kao i posle svake vakcine. Osjecam se dobro, normalno, e sad kako ce biti vidjet cemo. Za 3 nedelje idem po 2 dozu. Btw, odlucili su da ne bude obavezna, za sada. Primila sam dobrovoljno.
    Super! Javi kako ide dalje. Pfizer ili Moderna?

Ja cu, vjerojatno, imati mogucnost u drugom valu, ali vidjet cu hocu li uzeti ili prepustiti nekome tko je ipak vise izlozen od mene. Cekam da objasne bolje kome sto ide.
    Posljednje uređivanje od Kaae : 22.12.2020. at 18:19

Datum pristupanja
    Apr 2016

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Super! Javi kako ide dalje. Pfizer ili Moderna?

Ja cu, vjerojatno, imati mogucnost u drugom valu, ali vidjet cu hocu li uzeti ili prepustiti nekome tko je ipak vise izlozen od mene. Cekam da objasne bolje kome sto ide.
    Pfizer, ja se tjesim da ako cu se osjecati lose zbog vakcine vec bi pocela od jucer, a vidjecemo
    Posljednje uređivanje od Mala88 : 22.12.2020. at 18:26

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Super! Drago mi je da stiže do onih kojima najviše treba zaštita.

Ja sam se cula s mamom i rekla joj da se javi svojoj dr. da je stavi na listu, odmah je rekla da bude

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Pfizer, ja se tjesim da ako cu se osjecati lose zbog vakcine vec bi pocela od jucer, a vidjecemo
    Kazu da je sansa za neke nuspojave veca uz drugu rundu, ali u smislu niske temperature pola dana, dan i slicnog. Ne nesto dramaticno.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ja sam isto iskazala interes za cijepljenje svojoj doktorici. Sestra nas je zapisala na neku listu za koju je i sama rekla da ne zna cemu sluzi. Al dobro, nek negdi pise moje ime. Da dodjem na red na jesen, kad cu vjerojatno prestat dojit bi mi bilo sasvim u redu.

Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Uopce mi nije palo na pamet da bi dojenje moglo biti prepreka. Sad citam da se cjepivo vjerojatno nece nuditi dojiljama.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Koliko vidim, u UK se ne daje trudnicama i dojiljama. U SAD-u im se ostavlja na izbor. Pretpostavljam da ce EU bit na opreznikoj stranj. U svakom slucaju, nije testirano ni na trudnicama ni na dojiljama, koliko sam shvatila.

Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Da, upravo sam vidjela. Hvala! Pretpostavljam isto sto i ti U Belgiji su rekli da vjerojatno ni djecu nece cijepiti jer cjepivo nije do sada testirano na njima.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Da ne idu mlađi od 16

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Tu je dokument i brojke po kategorijama: https://vlada.gov.hr/UserDocsImages/...%20COVID19.pdf

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Hvala, Danka!

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Stiglo cjepivo.
    Nadam se da ce u ovo doba 2021. ova tema biti duboko potonuti na forumu.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

A ja se jako, jako nadam da će i ranije potonut.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    A ja se jako, jako nadam da će i ranije potonut.
    I ja, ali sumnjam da ce se i ovo siriusino ostvariti
    Jer, kako ljudi razmisljaju
    Evo, prva moja mama kaze da je cjepivo lose, a nema pojma zasto
    Ona se nece cijepiti...ma popi*dila sam
    Jest da je nedavno prebolila i ne treba odmah, al zena nema ni namjeru...jer je negdje nesto nacula da mozda nesto bla bla bla

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Ginger prvotno napisa Vidi poruku
    I ja, ali sumnjam da ce se i ovo siriusino ostvariti
    Jer, kako ljudi razmisljaju
    Evo, prva moja mama kaze da je cjepivo lose, a nema pojma zasto
    Ona se nece cijepiti...ma popi*dila sam
    Jest da je nedavno prebolila i ne treba odmah, al zena nema ni namjeru...jer je negdje nesto nacula da mozda nesto bla bla bla
    Ma nije mama iznimka.
    Racunam da je atikampanja dosla do nje prije nego sto je cula bilo sto drugo iz usta osobe kojoj vjeruje , recimo svoje dr. obiteljske mdicine .
    Nadam se da ce struka imati zivaca i vremena odraditi postenu edukaciju i pozitivnu kampanju , obzirom da su ovi anti odradili jako dobar dio.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

sirius, u tome i jest problem, sto nije iznimka

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Ginger prvotno napisa Vidi poruku
    sirius, u tome i jest problem, sto nije iznimka
    Istu pricu sam cula danas od moje bake koja ima 90+ godina. Sto je posebni zanimljivo jer je to generacija ( kao i tvoja mama) koja nikad u svom zivotu nije niti pitala za sto im djecu cijepe , a kamoli da pitaju da li je to moguce preskociti. Nova moda je zadnjih par godina, ocito je dosegla vrhunac u ovoj pandemiji. Nazalost, bez puno veze sa logikom i zdravim razumom.
    Posljednje uređivanje od sirius : 27.12.2020. at 19:12

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Moji roditelji, 70 i 80, jedva cekaju cjepivo. Da se vise ne moraju toliko bojati svakodnevnog zivota

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku
    Moji roditelji, 70 i 80, jedva cekaju cjepivo. Da se vise ne moraju toliko bojati svakodnevnog zivota
    I moja mama. Koja zapravo i nije visoko rizicna ( 65g, bez kronicnih bolesti i terapije) , ali mrzi to sto je zatvorena u kucu i to sto ne moze putovati ( braca sa obiteljima mi zive u Irskoj i tamo bude pola godine).
    Ali mama je pod mojim utjecajem jer zivimo blizu i u kontaktu smo. Baka nije. Baka je 200 km dalje u obiteljskom domu koji vodi njezina necakinja. Ne cuje dobro, ne vidi dobro. Tako da nam je komunikacija ogranicena. Ne mogu je vidati sad u pandemiji jer ne izlazi van i ne cuje me dok nosim masku. Zadnji put sam ju vidjela ljetos. Zadnji vikend svog godisnjeg odmora , nakon 10 dana kucne karantene.
    Tako da ocito informacije, i to lose , dobija iz drugih izvora.
    Posljednje uređivanje od sirius : 27.12.2020. at 19:35

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja mama si već računa u kojem krugu cijepljenja je ona na redu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tako i moji
    računa negdje veljača, pa još mjeseca dana i onda je slobodna

Posljednje uređivanje od Vrijeska : 28.12.2020. at 12:21

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Prijavljujem i da je moja 81-godišnja sveki (kuc-kuc) izgleda ipak sad prošla koronu, a ne prije, i to u valceru. Iako, ne znam sama sve to istumačiti. Svekar je imao asimptomatsku koronu pred cca 2 mjeseca ("pao" na prelasku granice - išao na put pa je morao imat test). Ona je netom prije bila dosta bolesna - vrćenje, crijevni simptomi, temp., nešto ju je bilo sastavilo 10-tak dana što su i susjedi imali. Nije bila testirana, tad nije baš mogla izlazit iz kuće, nije bila u stanju. Zaključili smo - to je to s obz. da je netom nakon toga on "pao". Međutim, evo je sad da nije osjećala pred nekih 12 dana miris, svi susjedi u koroni. Svekar ju je nagovorio na jedvite jade na test - pozitivan. Ni dana temp. Nadamo se da je to to i da su muževljevi mama i tata koronu odradili u valcer stilu. Oni se ne paze baš ful, ono... "normalno žive", što je njima značilo da idu susjedima na ručak bez maski, da on bude na posl. sastanku (ne pitajte, da, poslovnom ) bez maske jer mu je bilo neugodno. Dakle, oni su je dobili i odradili.

Moj tata se ful čuva - FPP2 svugdje, ne boravi u zatvorenome bez maske i sa kime - živi sam, sestri ne da u stan. Za njega se nadamo da će dočekat cjepivo.

Eto, malo pozitivnih priča s 80 plus. Od komorbiditeta, sveki je srčani i tlakaš i ima je, svekar je zdrav ko dren - ono... Dorian Gray (stila krije portret s borama negdje iza zavjesa), moj tata pacemaker i kontrolirani visoki tlak i šećer.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 28.12.2020. at 12:35

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

A ne misliš da je i prijeti sad imala koronu,znači dve?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    A ne misliš da je i prijeti sad imala koronu,znači dve?
    Nema načina da to znam. Beats me. Bitno mi je da je OK i da očito ima sada antitijela i ne moramo ništa navrat-nanos.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 28.12.2020. at 13:10

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ina, super za valcer-stil!
    umirem na opis svekra, zamišljam ga ko onog "vježbaj, p... ti materina!"

inače vidim da ljudi često, ako im je netko od ukućana imao koronu, a oni se nisu razbolili (niti testirali) pričaju sami sebi i drugima kako su "oni to sigurno prebolili", i to mi malo ide na živce, jer je to čisto tješenje.
    Jedna prijateljica je nedavno imala, njena cura je kao "imala neku glavobolju u to vrijeme" pa su mislili da je možda i ona imala, ali testirala se kasnije i nema antitijela. Iako su bile skupa doma u malom stanu.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku

inače vidim da ljudi često, ako im je netko od ukućana imao koronu, a oni se nisu razbolili (niti testirali) pričaju sami sebi i drugima kako su "oni to sigurno prebolili", i to mi malo ide na živce, jer je to čisto tješenje.
    Jedna prijateljica je nedavno imala, njena cura je kao "imala neku glavobolju u to vrijeme" pa su mislili da je možda i ona imala, ali testirala se kasnije i nema antitijela. Iako su bile skupa doma u malom stanu.
    Ja isto znam vise ljudi koji su testirali imaju li antitijela, s uvjerenjem da naravno imaju. Svi negativni. Znam i jednu koja je unatoc negativnom testu antitijela ipak uvjerena da je preboljela, a test pogrijesio. Mislim da imamo fakat minimalne sanse da, ako dobijemo covid, prodjemo asimptomatski, pa o toj opciji ni ne razmisljam. Kod nas je isto samo sin bio i ostao pozitivan, iako smo svi skupa u stanu prosjecne velicine, s jednom kupaonom.

Sent from my iPhone using Tapatalk

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

meni je to posve razumljivo
    kad te mjesecima plaše kako ćeš se zaraziti ako dotakneš nedezinficiranu površinu, ako stojiš u blizini drugog ljudskog bića, uopće nije čudno da si ljudi racionaliziraju da su prebolili u tim slučajevima (ukućanin pozitivan, ostalima ništa)
    ja sam osobno imala blagi hipohondrijski napad dok mi je muž bio pozitivan (izolirali smo ga), kašljala sam, imala čak i malu temperaturu i na svim testovima sam bila negativna (PCR i kasnije serološki)
    ta situacija da je jedan ukućanin pozitivan a ostali nisu je baš teška za pomiriti sa svim paranojama kojima nas obasipaju, naravno da ljudi racionaliziraju
    šta ja znam o viral loadu i koliko je virusa mm primio i je li superširitelj ili nije
    on je osoba s kojom imam najbliskiji kontakt, tako da mi još uvijek nije jasno kako se nisam zarazila

što ne znači da ne vjerujem da se nisam zarazila, samo mi nije jasno kako je to moguće

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ma je, razumijem ja to, jer što je najgore to stvarno tako funkcionira
    mojoj je teti bio dovoljan 3-minutni susret s jednom osobom da se zarazi, a dva tjedna zajedničkog života i brige o njoj bolesnoj nisu bila dovoljna da se njena kći zarazi

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja sam sveki nudila da je pocastim antitijelima jer sam joj htjela lobirat za cjepivo prije ovog pozitivnog brisa, nije joj se dalo. Ona je malo djira 80-godisnjeg Jamesa Deana.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

A sa svakom bolesti je tako da možeš biti izložen, a ne zaraziti se. Imamo vlastite imunosne sustave, a oni su koliko shvaćam jako komplicirani, rade na milijun razina i načina pa i oni koji najviše znaju o njima ne mogu baš reći da ih sasvim poznaju.
    Mene iskreno malo čudi što se ljudi čude, ali valjda je to zato što smo sluđeni i nafilani prijetećim opasnošću.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Što se cjepiva tiče, i moj tata i muževi roditelji su se zapisali.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

takvi ljudi se cesto ponasaju i nemarno, jer sad smo odradili i nismo u opasnosti, i nismo opasni. sto je jos gore

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    A sa svakom bolesti je tako da možeš biti izložen, a ne zaraziti se. Imamo vlastite imunosne sustave, a oni su koliko shvaćam jako komplicirani, rade na milijun razina i načina pa i oni koji najviše znaju o njima ne mogu baš reći da ih sasvim poznaju.
    Mene iskreno malo čudi što se ljudi čude, ali valjda je to zato što smo sluđeni i nafilani prijetećim opasnošću.
    pa da, nije to nikakva osobitost covida. prije par godina mi smo imali gripu u kuci, djeca i ja, u komi, ja sam razvila i upalu pluca. nismo se nsista izolirali, MM se brinuo o svima nama i spavao sa mnom u krevetu. u jednom casu je pojeo juhu iza male, njenom zlicom. nije se razbolio.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Mi nikad nismo svi dobili gripu, a imali smo potvrdjeno 2016., 2017., 2018. i 2019. Dvadesetu smo izbjegli jer se svijet zatvorio taman kad je vrhunac influenze u nasim krajevima. Uvijek imamo dvoje ili troje od cetvoro, nikad svi. Ja sam naravno izlozena djecjoj gripi i nekad dobijem, a nekad ne. Cesce da nego ne, s obzirom da su djeca mala i da je hands-on briga na meni.

Sto se korone tice, u mojem hrvatskom primjeru je troje pozitivnih (odradili su; ok su) i kcer negativna dva puta, jedan test izgubljen, nakon toga jedan opet negativan. Nasli antitijela, ali ne zna se kad je ona bila bolesna. Vjerojatno patient zero, bez simptoma. Ima sest i pol godina pa je to valjda taman. Mali stan.

Americki primjer: mama i djeca svi negativni peti dan nakon izlaganja, zatim pozitivna mama deveti dan, kcer deseti dan. Sin negativan cetiri puta unutar sljedecih tri tjedna, u pravilnim razmacima. Spavaju u istom krevetu, nije bilo izolacije. Partnerica joj i njena djeca takodjer svi pozitivni, bili su kod njih u kuci u vrijeme infekcije jedno 4-5 dana, a ovaj mali opet nista. Sve je to relativno.

Za sad, u nasem neposrednom okruzenju, starije osobe (sa i bez komorditeta) prolaze bez ikakvih problema, osim kostobolje i mozda gubitka njuha i okusa, a poneka mladja osoba bez komorditeta povlaci infekcije i sekundarne probleme tjednima, uz poneku hospitalizaciju.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Opet ja s linkovima:

Plan uvođenja, provođenja i praćenja cijepljenja protiv bolesti COVID-19 u Republici Hrvatskoj:
    https://vlada.gov.hr/UserDocsImages/...0Hrvatskoj.pdf
    Posljednje uređivanje od Danka_ : 28.12.2020. at 19:32

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Taj treba na temu o srednjim skolama.
    Dodatna edukacija

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Vrti li netko scenarije tipa što ako ovo potraje još duže zbog toga što će se pojaviti jedna za drugom mutacije kao kod obične gripe pa svaki put treba novo cjepivo? S obzirom na to da ekonomija jednostavno ne može trpjeti takav udarac, moći ćemo jedino izabrati između tog da će dio populacije odlaziti ili od bolesti ili od uličnih sukoba izazvanih siromaštvom/panikom itd? Jednako se mislilo da neće biti raspada Jugoslavije i Domovinskog rata pa se pokazalo da možeš fućkat optimizam. Razmatra li to itko? Meni dođe da sad kupim tonu ječma i paštete. Ili onako... pretjerujem jer sam pod stresom i ne spavam. Hahaha.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mene mogucnost sojeva ne plasi ni priblizni toliko koliko me plasi nepovjerenje u znanost.
    Ono , " vjerovanje u virus" ?!
    U eri znanosti mora se vjerovati u virus ?!
    Kao da sat ide u natrag i da smo sad dosili u 18 stoljece...

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Nije era znanosti. Tu je mali krug ljudi koji je u znanosti i na stol stavlja najbolje od najboljeg čime se gosti ostatak populacije nezainteresiran ni za to kako je specijalitet nastao niti kakve veze oni imaju s tim. Kao da ti chef servira perverziju od jela, a ti ga gađaš njime jer ti se ne sviđa tanjur.

Zašto te mogućnost novih sojeva ne plaši? Misliš da će ih nova cjepiva jednako brzo pratiti?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Zato sto ne mogu tako daleko razmisljati , vrijeme ce pokazati.
    Za sa se nekom logikom nadam da ce dovoljna procijepljenost zaustaviti /usporiti sirenje, pa time i mutacije.
    Iako ima jos dosta do proljeca...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Zuta, daj si oduska, zasto stati na tome, ubaci i potres, meni dovoljno nemira vec i sama pomisao na prekid lanaca opskrbe s lijekovima izaziva . Trebao bi nam bunker, obavezno nesto za zastitu, meni zalihe eutiroksa za jedno 2 god, dostatno vode, nekakva struja, sef sa sjemenjem, ne bi bilo lose naucit neke vjestine osnovne kirurske... Jel gledao iko americam prepperse, jedna familija je ucila sivat na batcima?

Mene ko i sirius najvise brine da se nece dovoljno ljudi cijepit, sto bi vodilo u taj scenarij kataklizme. Mutira i gripa pa je pod kontrolom. Al koja korist razmisljat o tome, nisam bogatas iz silicijske doline pa da imam panic house sa svim potrebnim za sve slucajeve negdje u novom zelandu (vidis kako su pametni bili, eno, nema virusa, al opet udje sazada, bubne i njima potres).
    Posljednje uređivanje od ina33 : 28.12.2020. at 23:53

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •