Stranica 179 od 383 PrviPrvi ... 79129169177178179180181189229279 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 8,901 do 8,950 od 19127

Tema: Korona virus, panika ili?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ne mozes se na puno toga spremit, eno juga nacickala bunkere prema italiji, i sta od toga..sad samo za turizam po bunkerima, military tour..A opasnost s druge strane dosla.Nema smisla toliko unaprijed ako nemas neogranicena sredstva pa mozes nacickat x nekretnina za x scenarija katastrofe.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Potresa se ne bojim toliko koliko psihotičnih i rastrojenih ljudi koji su u panici i borbi za opskrbu. Pitam se samo koja je psihička granica.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ja sam baš optimistična
    Evo ovaj članak s brojevima for dummies mi je baš jutros ko neki apaurin djelovao

Prošle godine u trećem mjesecu, ideja da ova cijela stvar traje duže od mjesec dana bila mi je nepodnošljivo užasna
    a sada, ideja da bi mogla završiti za 4 mjeseca zvuči nestvarno fantastično

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Kolektivni imunitet je toliko zloupotrebljen pojam i sveti gral ove epidemije da kad vidim članak koji ga računa svaki put mi padne jedno 10 pitanja na pamet na koji nema odgovora. Npr
    - odakle baš x3 broj zaraženih vs registriranih? Gdje su serološka istraživanja da to potvrde.
    - je li netko izbacio djecu iz kalkulacije (nije registrirano za djecu do 16g) - ako se oni ne mogu cijepiti onda se odrasli moraju u još većem % cijepiti
    - koliko dugo traje imunitet od cjepiva (ne znam kad se krenulo s fazom 3 - nadam se da je bar 6 mjeseci)
    - koliko dugo traje imunitet od preboljene bolesti (to isto varira, prvo su rekli 3 mjeseca, onda 6, to su sve prosjeci, i opet prekratko je bolest tu da znamo pouzdano)
    - gdje je faktor onog dijela cijepljenih kod kojeg neće biti odaziva imunosustava (za ovo cjepivo kažu 95% ali mislim da su neka koja dolaze slabija)
    - još uvijek se samo nagađa da će djelovati i protiv novih sojeva
    - itd...

Može sve proći super, a može i ne... ja čekam travanj/svibanj da vidim hoću li uplatiti putovanje za novu godinu

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Kolektivni imunitet je toliko zloupotrebljen pojam i sveti gral ove epidemije da kad vidim članak koji ga računa svaki put mi padne jedno 10 pitanja na pamet na koji nema odgovora. Npr
    - odakle baš x3 broj zaraženih vs registriranih? Gdje su serološka istraživanja da to potvrde.
    ljetos je Lauc pričao i o 50 puta više ljudi u kontaktu s virusom od službeno zabilježenih, što je tada bilo "u skladu s rezultatima sličnih studija u svijetu", po tome već 10 milijuna ljudi u Hrvatskoj ima antitijela

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Vrti li netko scenarije tipa što ako ovo potraje još duže zbog toga što će se pojaviti jedna za drugom mutacije kao kod obične gripe pa svaki put treba novo cjepivo? S obzirom na to da ekonomija jednostavno ne može trpjeti takav udarac, moći ćemo jedino izabrati između tog da će dio populacije odlaziti ili od bolesti ili od uličnih sukoba izazvanih siromaštvom/panikom itd? Jednako se mislilo da neće biti raspada Jugoslavije i Domovinskog rata pa se pokazalo da možeš fućkat optimizam. Razmatra li to itko? Meni dođe da sad kupim tonu ječma i paštete. Ili onako... pretjerujem jer sam pod stresom i ne spavam. Hahaha.
    Ako imaš priliku, zaviri u knjigu Deset lekcija za svijet poslije pandemije. Autor je Fareed Zakaria. Ja je upravo čitam, ali nisam završila, pa još nemam do kraja formirano mišljenje. Za sada mi je zanimljivo.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Ako imaš priliku, zaviri u knjigu Deset lekcija za svijet poslije pandemije. Autor je Fareed Zakaria. Ja je upravo čitam, ali nisam završila, pa još nemam do kraja formirano mišljenje. Za sada mi je zanimljivo.
    Meni je odlična, pogotovo dio u kojem se osvrće na to kako je moguć Trump i kako meritokracija zapravo iznevjerava neobrazovane ljude.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Index stvarno pretjeruje, i ostali novinari.

>>CNN: Svijet više nikad neće biti normalan. Prihvatite to

Svijet nikad nije bio "normalan", štogod to značilo.
    Svijet je pretrpio i kugu i koleru i štošta.
    Svijet nikad nije bio ovako napredan kao danas.
    Vratila se blast from the past u vidu pandemije, ali ljudi su to prošli već stotine puta.
    Ljudi su prošli i kroz ledeno doba.
    Prošli smo prvi, drugi svjetski rat.

I sad oni pišu ovakve kataklizmičke naslove. Totalni apsurd.
    Najveća kataklizma koja nam globalno prijeti nisu pandemije (jer imamo znanost) i nisu potresi (jer se događaju oduvijek) več klimatska kriza. Nikad nismo svojim djelovanjem izmijenili kompletno klimu na globalnoj skali.
    Oh, shit, ali već smo prošli jednu globalnu klimatsku promjenu tamo negdje u srednjem vijeku kada je vulkan eruptirao i čitavih godinu dana je bila nekakva pomrčina i temperatura se spustila.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Promijenila sam misljenje. Saslušala sve argumente.

Veselim se da ce se moji roditelji cijepiti protiv korone i napokon pocet zivjet koliko toliko normalan svakodnevni zivot.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Drago mi je Lili.
    Ja moram nekak svoju mater i ujaka nagovorit. Sestrična moje matere neće cjepivo. Ima slabo srce i boji se da će joj cjepivo potaknut u organizmu reakciju koja bi utjecala na srce. Žena neće ni na operaciju koljena. Tako da.... što se više ljudi cijepi to će više zaštititi ranjive skupine. Meni je nevjerojatno da su u manje od godinu dana uspjeli izmisliti cjepivo, ali očito nikad nismo ovako grabili naprijed. Svijet mi se čini kao računalna igra gdje što je izazovniji level to imamo bolje razvijene vještine da ga svladamo.

VeraM avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2016

Početno

Kvaka je s cijepivon u tome da su već godinama radili na cjepivu za SARS. A to je ista porodica virusa. Osnovna građa je ista, s varijacijama. DNA, proteini, lipidi, ugljikohidrati. Samo malo drugačiji i drugačije posloženi. Tako da nisu išli od 0. A i količina novca usmjerena u istraživanje jedne bilesti nije nikada u povjesti medicine bila tolika.

Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Osnovna gradja vecine organizama su dna, ugljikohidrati, proteini, lipidi.. A sto se varijacija tice, genom ljudi i dupina je homologan uz par kromosomskih rearanzmana pa se opet poprilicno razlikujemo.
    Za razvoj cjepiva za sars i sars-cov (btw, obje skupine su RNA) virusi su koristene razlicite tehnologije. Za prvo su testirali djelovanje oslabljenog virusa (injektiranje dijelova kapsule virusa i peptida s kapsule) na razvoj antitijela, a za drugo mRna proteina kapsule.
    Ali da, ulozena su velika sredstva u razvoj cjepiva.

VeraM avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2016

Početno

Eto, precizniji odgovor od moga. Očito si iz struke, ja sam u biti laik.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

i moja mama je promijenila misljenje nakon razgovora sa svojim LOM - cijepit ce se

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Izrael je vec cijepio prvom dozom preko 40% starijih od 60g
    https://www.tportal.hr/vijesti/clana...ljudi-20210101

Ovim tempom ce do 1.2. zaštiti najugroženije.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Ginger prvotno napisa Vidi poruku
    i moja mama je promijenila misljenje nakon razgovora sa svojim LOM - cijepit ce se
    Eto, zna se tko treba informirati narod.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

I kaj joj je rekla ?

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ne znam tocno sto joj je rekao, otprilike da je cjepivo sigurno i da ce se on cijepiti cim dodje na red
    a ja sam mogla lajati na mjesec

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Ginger prvotno napisa Vidi poruku
    Jeej, bravo za starceke od lili i ginger. Ja se nadam da cu doc na red po onom nekom mom pocetnom timelineu, do jeseni 2021. Daj boze da nas se vecina cijepi protiv ovog vraga, za razliku od potresa, ovdje stvarno mozemo nesto napraviti da nam bude bolje.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Koliko kužim najlošije vrijeme je jesen zima,i sad ako se neko cijepi do svibnja,s imunitetom od 4-6 mjeseca ,ispada da nisu pokriveni iduću zimu

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Koliko kužim najlošije vrijeme je jesen zima,i sad ako se neko cijepi do svibnja,s imunitetom od 4-6 mjeseca ,ispada da nisu pokriveni iduću zimu
    Otkud sad to?? trajanej imuniteta je tako kratko?
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 01.01.2021. at 20:47

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

A koliko je onda ?
    Za preboljeli kažu 4-6 mjeseci,za cjepivo nisu rekli ništa koliko se sjećam,ali su neki izveli da je isto ko i kod bolesti

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa to nije moguće znati u ovom trenutku.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Jučer sam preko oka gledala reprizu dočeka Nove Godine na HRTu, i nije mi jasno kako su oni to snimili? Publika dupkom puna, čovjek do čovjeka. Jesu oni to koristili neke stare snimke publike ili šta? Moj muž je imao teoriju da je cijeli doček od lani, jer nigdje nije vidio da piše godina :D

Novogodišnji filharmonijski koncert prazna dvorana, još sam čula da su se članovi orkestra svaki dan testirali prije dolaska na vježbe

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    Jučer sam preko oka gledala reprizu dočeka Nove Godine na HRTu, i nije mi jasno kako su oni to snimili? Publika dupkom puna, čovjek do čovjeka. Jesu oni to koristili neke stare snimke publike ili šta? Moj muž je imao teoriju da je cijeli doček od lani, jer nigdje nije vidio da piše godina :D

Novogodišnji filharmonijski koncert prazna dvorana, još sam čula da su se članovi orkestra svaki dan testirali prije dolaska na vježbe
    Da, koristili su stare snimke.

Ne gledam puno tv, ali sam zapazila da ponekad napišu da je emisija snimljena prije korone. Z

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    Snimke iz studija su stare snimke iz 2017., a dijelovi na otvorenom snimani su ove godine, i to bez publike.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

A ja čula da se mijenjao program u zadnji čas,ok nisam gledala
    Beč,klinci su morali za glazbeni gledati koncert,ok meni to nije teško gledala sam svake skoro godine od cca 10. godine i da bilo je tužno bez publike,ali je bilo jako lijepo

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Snimke iz studija su stare snimke iz 2017., a dijelovi na otvorenom snimani su ove godine, i to bez publike.
    Vratio se smisao u moj svemir

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

I tiho smo prešli 4000 sluzbeno umrlih. Jedino pomalo padaju brojevi vidjet ćemo trajno ili privremeno. Na žalost kad god je netko počeo slavodobitno pricati o kolektivnom imunitetu i da se epidemija usporava uslijedio bi novi val. Evo npr Ceska čim je popustio lockdown opet brojevi jako rastu...

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Sillyme ma inat cemo skokovit porast broja zarazenih sigurno samo je pitanje dana.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Pale su nam brojke zbog mjera. Koji imunitet, tu teoriju promovira samo 1 covjek koji je dubiozan i sad se sam zahvalio i kao otisao u internetski mrak.

Datum pristupanja
    Sep 2020

Početno

Svekrva i svekar su se odmah zapisali za cjepivo jer su oboje ugrozena,, ali dobili su je oboje prosli tjedan. Ona , on na intenzivnoj, zasad neinvazivna ventilacija, nadamo se da ce tako ostati, uz njegove dijagnoze vrlo vrlo opasno. Mi smo ih max cuvali, zarazili se u ordinaciji kad su isli na cijepljenje protiv gripe.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nadam se da ce oboje biti dobro, naplavomzalu.

Kud bas na cijepljenju? Pa to je transakcija od 2-3 minute. Nisu valjda izasli bez maski i otisli medicinskom osoblju koje je takodjer zaboravilo na maske.

Datum pristupanja
    Sep 2020

Početno

Svekar nije imao masku. Stopostotni je invalid sa smanjenom funkcijom pluca i mnostvom popratnih dijagnoza. Ne moze nositi masku. Dosli su prije radnog vremena, izasli su im u susret. Nazalost sestra je bila zarazena, a da nije znala, a dok su njega unijeli, iznijeli...Bas se poklopilo. Svekrva je isto pozitivna, ali bez simptoma.
    Njemu sve bolesti koje ima jako otezavaju situaciju, ali tjesi nas da dva dana nije nista losije, cak je danas malo i bolje pa se nadamo da ce se izvuci. Rekli su danas muzu da je sve dobro dok je na visokoprotocnom kisiku, ali bude trebalo uvest respirator da mu ne daju skoro pa nikakve sanse. Danas je doktor na telefonu zvucao optimisticno pa imamo vjere da ce ipak bit dobro.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ajme, grozno. Bas nisu imali srece. Nadam se da ce se brzo oporaviti.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Naplavomzalu, nadam se da će se brzo oporaviti.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Koji peh, drzim palceve!

Datum pristupanja
    Sep 2020

Početno

Hvala cure. Evo da updejtam, skinut je sa ventilacije, pluca su skoro pa cista, međutim pojavili su se neurološki problemi. Dezorijentacija, halucinacije, agresivnost. Daju me sedative i ceka se pregled psiihijatra. Moguće da je privremeno, ali možda i nije. Iz jednog zla u drugo.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj naplavomzalu prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala cure. Evo da updejtam, skinut je sa ventilacije, pluca su skoro pa cista, međutim pojavili su se neurološki problemi. Dezorijentacija, halucinacije, agresivnost. Daju me sedative i ceka se pregled psiihijatra. Moguće da je privremeno, ali možda i nije. Iz jednog zla u drugo.
    To je možda reakcija na lijekove. Držim fige da se situacija popravi. Sretno!

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

I mi imamo poznanika na respiratoru, bio je na kisiku ali se zakompliciralo i sad je na respiratoru. Ima 42,43 god. Inače pretio i pušač...kažu da nije dobro

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

A možda je i do godina?

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

naplavomžalu, žao mi je, držte se

Datum pristupanja
    Sep 2020

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    A možda je i do godina?
    Ima 62. Nije bas toliko star. Rekli su da je mozda do lijekova, da ce se znat za koji dan kad se tijelo ocisti.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Je to je mlado,nadamo se da će biti ok
    Držite se

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ima 62. Nije bas toliko star. Rekli su da je mozda do lijekova, da ce se znat za koji dan kad se tijelo ocisti.
    Moja mama je nakon teške operacije imala isto takve simptome, prošli nakon što se tijelo očistilo od lijekova.
    Držim fige da je samo to.

Datum pristupanja
    Sep 2020

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Moja mama je nakon teške operacije imala isto takve simptome, prošli nakon što se tijelo očistilo od lijekova.
    Super za mamu.. i mi se tako nadamo

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Pretpostavljam da je primao dexametazon, a to moze biti niz nuspojava koje stizu s tim steroidom. Trebalo bi biti privremeno i prodje kroz nekoliko dana, ovisno o tome koliko i kako je primio.

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    I moj tata nakon operacije koja nije bila jako teška, ali je došlo do teških komplikacija. Trebalo mu je 1,5 -2 mj. da mu se razum u potpunosti vrati.

Datum pristupanja
    Sep 2020

Početno

Danas su nas zvali da se pripremimo za najgore. Ima ispod 5% sanse.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Jako mi je zao

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •