Sad kad je rekao da se dode ( bas) kod njega na cijepljenje...mogao bi nastati red![]()
Sad kad je rekao da se dode ( bas) kod njega na cijepljenje...mogao bi nastati red![]()
Da, do blizine posla je![]()
Nikome ja nista ne pakiram- prenosim sto se dogodilo na presici. Kaicev
nacin rijesavanja problema samo svjedoci koliko je cijeli sustav cijepljenja nepravedan i koliko je propusan za raznorazne privilegirane.
Pa ne moze se cjepivo dijeliti osobno od Kaica- na presici?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Mozda su to ova njegova tri ekstra na koje samo epidemiolozi imaju pravo?
Rekla sam da ce redovi nastati...pogotovo jer ce ekipa misliti da on osobno rukuje iglom .![]()
Pa ima i manje poznatih epidemiologa... kud svi u Kaica?! Ili, otpratite nekog na cijepljenje... kazem vam da je ova moja neki dan dobila cijepivo na tu foru (iako je preko 65), i to kod doktorice koja uopce nije njena. Mislim, zena uopce nije znala da ce je cijepit, na prepad dobila.
Jadranka ovaj forum voli Kaica, jako jako![]()
A jel se iskoristi onih pol doze iz jedne kutijice ,pa kombinira s drugom?
Pa ako je ista sarža zašto ne bi? U kutijicu je možda 5,6, ili 7 doza,ako navuče 6 možda je još pola ostalo kaj bi se bacilo
nisam medicinski radnik, ali nikad ne cijedim kemikalije do kraja, jer to pri dnu mi se mijesa sa zrakom, sto je cesto nepozeljno radi oksidacije.
i samo mi mogu narpaviti glupost. Tako da u kivetama/bocicama/epruvetama uvijek na dnu mi ostane nesto kemikalije bez obzira sto im je cijena cesto tolika da mi se zavrti u glavi.
Ovaj bakin brat koji se ne može cijepiti jer je na kemo, mislim njemu ni nije do cijepljenja, ionako mu je ostalo po optimisticnoj procjeni 6 mjeseci, njemu je do izlaska iz sobe, a to ne može dok nije cijepljen. Pitao je jel može van ako odbije daljnje liječenje, ali ima bit da ga neće cijepit tako i tako pa znaci do kraja zivota kucni pritvor.
Tako se ni nacisti nakon 2. sv. rata nisu prošli ko ova naša jadna starčad.
Last edited by naplavomzalu; 12.02.2021 at 13:32.
ja isto mislim da u ovom korona ludilu su najgore prosli stariji stanovnici.
Moji roditelji su umrli, ali MMova mama je jos ziva. Nije u domu, vec je sama u svom stanu. Vlastitiu djecu i unuke gleda samo preko Face time (jel se tako zove to od Appla?).
Ovi u domovima su u zatvoru, kojeg placaju jako puno.
Uzas
Last edited by spajalica; 12.02.2021 at 13:35.
Stariji i djeca.
Ljudi u domovima su zaista loše prošli, ali evo i to je iza njih ili će uskoro biti. Mamina prijateljica je 2x cijepljena i moći će uskoro van, kaže da cijeli dom sanja nekakva rebarca iz Konzuma jer da im je hrana jako loša. Što se tiče ovih po stanovima, pa ne znam zašto ne bi mogli vidjeti djecu i unuke na otvorenom, uz maske, jedino ako su nepokretni.
Hm, pretpostavljam da se onda niti bez korone ne vide baš prečesto.
Pa ove koji su na istom kontinetnu vidja. ne svaki vikend, ali ih vidi.
moji su bili udaljeni od nas 1.5 sat voznje. Ali da su zivi, ne bi se vidjali. mislim da je svejdno koliko su udaljeni, ako vidjanje podrazumjeva spavanje.
ovi koji su u istom mjestu stanovanja se i vide.
Last edited by spajalica; 12.02.2021 at 13:59.
Svašta se tu miješa,kud sad spavanje sinonim za viđanje??
Dugo me nije bilo na forumu i sve vas lijepo pozdravljam! Izgubila sam lozinku, zaboravila na forum i ovih dana si sve mislim kako mi fali![]()
O koroni ne znam što da mislim. Iz iskustva mojih bližnjih i poznanika koji su ju imali - gripa. Jedna susjeda mi je umrla, no ona bi umrla i od prehlade, stvarno je bila stara.
E sad, radim s ljudima, svakodnevno sam u kontaktu s ljudima, bila sam u kontaktu s oboljelima i nisam ju dobila svo ovo vrijeme. Moja svekrva ju je dobila, žena je stara i ima kroničnu astmu i velike probleme s plućima i za nju sam se najviše bojala, no kad nam je javila da ima temperaturu 38 i šmrca i kad je ostalo samo na tome onda se stvarno više ne bojim. U jednom privatnom domu za starije gdje mi poznanica radi je svih 20 starih, bolesnih i nepokretnih ljudi dobilo koronu i nitko nije morao čak ni u bolnicu. Svi su živi.
To je moje iskustvo, ako niste čuli ništa pozitivno da znate da nije svugdje i kod svakoga baš ovako teška situacija kakvom nam ju prikazuju.
Valentinovo uz srednjoj
Ljubav je kao virus,desi se bilo gdje i bilo kad!
Sigurno se moze organizirati drugacije da se "ostaci" iskoriste bez bacanja. U lokalnoj bolnici su napravili raspored i kad/ako se netko nije pojavio, pozvali su nasumicno druge djelatnike, "preko reda." Tako je moja prijateljica, fizioterapeut na pola radnog vremena, dobila svoju dozu isti dan kad i osoblje u covid klinici gdje cijeli dan testiraju ljude na covid. Rade u istoj zgradi i doslovno je bilo na razglasu - imamo toliko-i-toliko doza, dodjite tko zeli odmah i sad. Tako je ona dobila Pfizer cjepivo pred Bozic, umjesto u sijecnju - nasla se u pravo vrijeme na pravom mjestu.
I moje cijepljenje je bilo puka sreca. Kao sekundardni, non-traditional health worker, kako ih tu zovu, bila sam tamo negdje na nekom popisu. I na dan kad je krenuo prvi krug preko naseg okruga, dobila sam mail da imaju mali broj cjepiva koja su ostala jer se neki nisu pojavili i da se prijavimo online, first come, first served, pod uvjetom da mozemo biti u gradicu do mojeg (20-ak km) kroz par sati. Da je nestasica cjepiva i da je nejasno tko ce kad sto dobiti, rekla bih da daju nekome kome vise treba. Ovako sam uzela, s obzirom da nije bas da na u ovom kucanstvu ne treba. Naprotiv.
Naravno da se može organizirati
Ali kako bi onda cijepili mame, frendove i oni-koji-mogu-utjecati-na-napredovanje? I slične zaslužnike...
Pri čemu se A. Markotić čak ni ne izvlači na višak i to da se njena majka slučajno zatekla itd., ona, bez da trepne okom, kaže kako je majku planski cijepila preko reda. Ovo "preko reda" ne izgovori, ali to je ono što se dogodilo.
Ne kužim koja je razlika u priči od Kaae i Alemke,svodi se na isto,ali za istu priču je doktor u Teksasu dobio otkaz mada je pitao dali višak smije podijeliti,s time da nije prvi cijepio svoju ženu nego ju je ostavio na kraju.
Nuspojave cjepiva. Dakle danas se generalno dobro osjecam, ali razvila sam bolnost i oteknuce limfnih cvorova u pazusnoj jami na toj strani..![]()
2. Cijepljena sam u cetvrtak oko 13.00h.
Ja mislim da više nije potrebna kampanja preko tv-a u vidu promocije cijepljenja.
Sad kad se pokazalo da se političari i mafijaši cijepe preko reda, sada svi žele cjepivo. Čak i antivaksneri.
Hrvati se tako ponašaju.
Ako trebaju liječnika odmah pokušavaju naći vezu. Tako je bilo prije 50 godina, tako je i danas. Moj pokojni ujak pao je u nemilost lokalne zajednice jer nije želio uzimati i preguravati.
Bez veze se ne računa. Svi znamo da je to krivo a ipak to činimo.
Općenito, prevladava stav da vezu ne traže samo oni koji je nemaju ili ne mogu platiti.
I zato smo bijesni. Iako smo suučesnici. Meni se čini da je žena 80+ koja živi u kućanstu sa liječnikom koji je u kontaktu sa zaraženim osobama itekako prioritetna. Ali mi smo bijesni na sustav. Opravdano, sustav koji sami kreiramo stvarno je grozan.
Kad sam rekla da činimo svi, mislila sam na većinu. Ne činim ni ja osobno ali imam oči i vidim što se događa
Pa onda ne možeš napisati "svi to činimo", jer jednostavno nije istina.
Evo, tvoj ujak npr. nije tako činio.