Ja prošlu nedjelju napisala LOM-u mail, u ponedjeljak me zvala ako hoćemo (suprug i ja) AZ.
On je pristao i i isti dan se cijepio.
Ja sam zatražila Pfizer, rekla mi da će mi javiti ako uleti slobodan termin.
Zvala me nakon 10 tak minuta i dobila za dva dana termin.
Mene je u srijedu zvala moja LOM da sam dobila termin za sutra ujutro u Lucijanki. Prijavila dam se i kod nje, na platformu i na poslu. Ona kaze šta da vam kažem, uspijem dobiti dva termina dnevno![]()
Mm se, igrom slučaja , ide sutra na velesajam cijepiti, zvala ga dr da je jedan čovjek odustao, pa ga je ubacila u njegov termin.
Ja sam zaključila da to ima veze s pošiljkama i količinama cjepiva. Kad stigne nova, otvore se svi kanali...
Kako god bilo, mm i njegova mama još nisu dobili ni prvu dozu (N. Zagreb), a sinovi i ja smo to odradili. Idući tjedan mlađi sin i ja idemo na drugu dozu, a stariji ima termin za drugu dozu na velesajmu, negdje početkom lipnja. Nisam zapamtila datum.
Eto, odradila. U lucijanki, u dvorani. Ljudi koji se cijepe su mahom mlađi od 50, samo dva tri starija gospodina sam vidjela. Ima puno i mlađih od mene . Sve funkcionira ko po špagici, volonteri CK šeću između nas i prate....
S kojim cjepivom?
Ja sam jučer slala mail svojoj dr...."platforma ne radi, prijavljena sam kod Vas...koliko ih ima prije mene..ako ne mogu doći do početka 6. mjeseca na red za Pfizer može i AZ" . I odmah dobila kratki odgovor "može u ponedjeljak AZ u Domu sportova"
.
Pristala sam...Ali to mi stvarno izgleda onako,,,da LOM-ovi ni ne zovu za AZ, nego ako se neko sam javi ..onda ako hoćeš može odmah.
Idem svakako...ali ..malo si mislim...je li me iskoristila samo da iskoristi kvotu za AZ, a možda me za tjedan dana mogla zvati za Pfizer...
Meni se čak čini da sam jučer s pola uha čula da u Zagrebu ima AZ za cijepiti ljude, ali da ne žele reći "samo dođite" jer se boje da bude navala, bez poštovanja mjera i da će to biti covid party
Tako neko je bilo objašnjenje, zašto u Zagrebu ne budu išli s time da se može cijepiti tko god dođe na x mjesto
A ovo nikad nećeš znati i uvek će donekle biti "šta ako", nažalost... Eto kod nas su neki prosvetari dobili Pfizer, nekima je bila dostupna samo kineska. Birali su radije kinesku nego ništa, jer im je bio potreban bar nekakav imunitet što brže, radije nego odličan koji je negde u neizvesnoj budućnosti.
Roditelji su mi isto dobili kinesku da bismo što pre mogli što normalnije da se družimo, da su sačekali dva meseca možda bi dobili puno kvalitetniju- a možda bi bili ozbiljno bolesni ili čak mrtvi...
Ja sam dobila AZ pre 2 meseca prvu dozu, i biću skroz vakcinisana tek početkom idućeg. Sestra je pre 3 nedelje dobila prvu dozu Pfizera i juče drugu, imaće pun imunitet pre mene. Sa druge strane, ja sam već 2 meseca bar delimično zaštićena, a sa prosvetarom i dvoje školske dece u kući meni je to bio isplativiji scenario.
Od početka pandemije stalno donosimo kojekakve odluke sa neizvesnim ishodima, stvarno je puno lakše kad jednom rešimo i ne osvrćemo se puno šta je moglo biti. Ne vredi se opterećivati više nego što inače moramo...
Neki odbijaju pfizer ili zbog mnra il su 'culi' da je imunitet bolji nakon az, ima i toga.
Da, da, ostao je razmak za Pfizer na 3, mada su nešto govorili da će razmicati doze, ali valjda bi im pregorela ta el. platforma od toliko prepravki.
Ali dobro, platforma recimo stvarno dobro funkcioniše za revakcinu, dobije se poziv mejlom ili sms-om dosta ažurno.
Ljudi imaju maštovite argumente zašto nešto hoće ili neće, ali as long as it works i dobiju vakcinu, meni svejedno. Najjača mi je jedna sumnjičava porodica koju znam, gde je na kraju deda od 85 prelomio prvi i vakcinisao se zajedno sa unukom koja ga je krišom od ostalih prijavila na platformu.
Babyboys, upravo to kaze i moja dr da uspije svega par termina ulovit na dan.
Čitala sam baš jučer da su rekli da i 6mj nakon Pfizera ljudi imaju zaštitu 90%+. Meni je to ok
Iako da, i ja sam uglavnom čula za pozitivne testove na koronu nakon Pfizera, a ne nakon AZ
Moj tata u srijedu ima 12tj od prve AZ doze, ispada da će biti cijepljen par dana kasnije. Valjda to nije frka
Pfizer je krenuo 1. u HR pa je zato nakon njega i vec 1.tura pozitivnih krenula.
https://radio-mreznica.hr/71-osoba-u...dobila-koronu/
Ali Bosna stvarno zaostaje u cijepljenju prakticki nista ne rade uzas.
Evo link na nas i nase susjede..
https://ourworldindata.org/grapher/c...IH~HRV~SRB~SVN
Kod nas je guverner jucer objavio da ce danas u podne olabaviti neke neke mjere (zaboravila sam vise sto, s obzirom da ionako prakticki nista nije bilo zabranjeno), s 28.5. prestaju sve mjere vezane uz kapacitete zatvorenih i otvorenih prostora, a ostaju mjere maski u zatvorenim prostorima. I onda... ukidamo maske u Minnesoti kad se procijepi 70% stanovnistva ILI 1. srpnja, ovisno o tome sto ce se prije dogoditi.
S danasnjim datumom smo na 59.3% cijepljenih barem jednom dozom, odnosno 46.1% potpuno cijepljenih. (59% u okrugu u kojem mi je kuca, 55% u okrugu u kojem idemo u skolu, radimo, itakoto).
Ne svidja mi se bas ovo s maskama, s obzirom da djeca ispod 16 ne mogu trenutno primiti cjepivo (12-15 bi trebalo biti odobreno ovih dana).
Ja se isto danas cijepim pfizerom, a na drugu dozu sam narucena 18.6., za 42 dana.
Nije li to maksimum za pfizer?
Sto ako propustim to cjepivo npr prehladim se pa se ne mogu cijepit?
Gubim li na zastiti ako su prerazmaknute doze?
Lazes pa se cijepis prehladjena, s obzirom da je to izgleda kontraindikacija samo u HR.
Jenn, samo fibra od 38 je kpntraind, jer ne bi razvila dovoljno antitijela. Ja se nadam da ce nas tf kontaktirat par dana prije..Ako nekog zaborave (mog su tatu bili zaboravili i lom mu je dala termin tipa za 8 tjedana),moja sestra je tad eskalirala i dovela ga bez termina na cijepnoo mjesti, a tamo su rekli da ga moraji primit unutar 6 tjedana, tj da je bio doso s pptvrdom d bi ga bili cijepili, a da je lom krivo postupila sto mu je, unatoc tome sto je znala da bi proslo tipa 8 tjedana, dala samo taj jedan termin koji je imala. Da nije eskalirao, bio bi cijepljen nakom 8 tj. Dal tad stiti i koliko ko.zma, ionako mi.jedini cijepimo nakon 6, a ne 3
Last edited by ina33; 07.05.2021 at 16:43.
Ja sam par puta zvala za tatinu drugu AZ dozu i nikako ne bude prije punih 12 tjedana, čak bude i iza toga malo. Kaže dr da dugo nisu dobili cjepiva, sad ovaj vikend imaju prvi krug za druge doze, on ide idući tjedan
Ok, onda ce valjda biti ok. Radije bih da ne narucuju tako na knap ali sto je tu je.
Ali da vade CRP? Svasta. Mislim, razumljivo mi je skroz ako to nikoga nista ne kosta. Ali vadjenje CRP-a sigurno nije besplatno ni kad se ne placa direktno na izlasku iz ordinacije.
Njemačka inače ponovno cijepi sve punoljetne građane s AZ
https://www.dw.com/en/coronavirus-ge...lts/a-57453351
I jos dobrih vijesti o razvoju antiviralnog lijeka:
https://www.jutarnji.hr/life/znanost...jesti-15071413
Last edited by ina33; 07.05.2021 at 21:08.
Pa naravno da je kad je to do sad bila službena preporuka. Vise nije. To je smisao vijesti.
Ne mislim ja nikog ni na što nagovarati, svatko odlučuje za sebe...
Kažu skoro smo sve 100+ cijepili ,ima ih sve skupa 130-
Jesam. [emoji4]
Kašljem i dalje, umorna sam standardno već, ali sam živa.
Ti? Jesi se cijepila?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Clanak o nuspojavama kod 1. doze az i 2. doze mnra.
https://www.index.hr/mobile/clanak.a...sti&id=2274451