Stranica 246 od 383 PrviPrvi ... 146196236244245246247248256296346 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 12,251 do 12,300 od 19127

Tema: Korona virus, panika ili?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    S čime ina?
    Pa valjda sa onim cjepivom koje bude dostupno za njezinu dobnu skupinu.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

I moj prijatelj u Splitu nazvao LOM jucer, dobio termin za danas, mogao birati cjepivo.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Pa valjda sa onim cjepivom koje bude dostupno za njezinu dobnu skupinu.
    S bilo cime, nema ogranicenja. S obz da eu ne zeli vise narucivat az, da je az zaustavio testiranje na djeci i da je pfizer vec krenup s cijepljenjem populacije od 12 plus s pfizerom, pretp da ce nam prvi stici pfizer.

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ja sam se jučer cijepila s Johnson&Johnson. Navečer sam dobila temperaturu 38.4 C, glavobolju i mučninu. Danas sam ok. Muž je dobio Modernu, imao je samo lokalnu bol.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kanga drži se i javljaj

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Muž i ja u ponedjeljak izašli iz izolacije nakon preboljenog covida, sad mi dolazi mail sa cijepi se o terminu za cijepljenje u ovu subotu, jel da se idemo cijepiti? Nisam ocekivala poziv tako brzo i nekako sam prestala misliti o tome, kao sad imam par mjeseci fore nakon preboljenja...

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

mog kolegu nisu htjeli cijepiti u terminu koji je dobio jer je prošlo dva tjedna od preboljevanja. rekli su mu da se strpi obzirom da ima puno antitijela

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Mislim da je kod nas jos uvijek preporuka cijepljenja najmanje 14 dana nakon preboljenog kovida.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Prijatelj koji je prebolio je zvao HZJZ i rekli su mu da se ne cijepi 6 mjeseci.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Zato što to nije dobro za njega ili zato da ne troši cjepivo hmm?

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    Prijatelj koji je prebolio je zvao HZJZ i rekli su mu da se ne cijepi 6 mjeseci.
    Ovo isto je LOM-ica rekla mom mužu. Kao nema potrebe.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Zato što to nije dobro za njega ili zato da ne troši cjepivo hmm?
    Zato sto organizam preburno reagira s obzirom na dvostruku "izlozenost" putem preboljene korone i cjepiva.
    Znam osobu koja je to napravila, tijelo vrlo burno odreagiralo. Pad imuniteta totalni.
    Kaze da to vise ne bi napravila.

Zbog toga i kazu nasi lijecnici da se priceka par mjeseci jer ako su tu i visoka antitijela od nedavno preboljene korone, osobno ne vidim žurnu potrebu za cjepljenjem kad tijelo već ima "zaštitu", čemu riskirat s možebitnom kompliciranom reakcijom u kombi s cjepivom.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 19.05.2021. at 22:48

ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Cijepljena u pon s Modernom. Noć pon-ut jaka zimica/groznica, tresla sam se valjda 2h ispod 4 deke, temp bijednih 37.
    Utorak cijeli dan "skršena", popodne temp 37.7, nakon lupoceta i tuša bila ok.
    Danas sam ok, jedino ruka malo teška i na dodir boli.

Koronu dosta teško preboljela prije 6.5mj pa nagađam da je ovakva reakcija jer sam možda imala još antitijela?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

A ti spadaš u one koji bio trebali samo jednu vakcinu?

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Sad sam zbunjena. Jača reakcija bi trebala biti nakon preboljene korone? Ja sam cijepljenja prvom dozom AZ u ožujku, preboljela u travnju, u ponedjeljak primila drugu dozu i reakcija je bila nikakva. Ali doslovno nikakva. "Nisam mogla naći ni mjesto uboda" nikakva.

elleanora avatar
    Datum pristupanja
    May 2020

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Zato sto organizam preburno reagira s obzirom na dvostruku "izlozenost" putem preboljene korone i cjepiva.
    Znam osobu koja je to napravila, tijelo vrlo burno odreagiralo. Pad imuniteta totalni.
    Kaze da to vise ne bi napravila.

Zbog toga i kazu nasi lijecnici da se priceka par mjeseci jer ako su tu i visoka antitijela od nedavno preboljene korone, osobno ne vidim žurnu potrebu za cjepljenjem kad tijelo već ima "zaštitu", čemu riskirat s možebitnom kompliciranom reakcijom u kombi s cjepivom.
    Ovo mi nikako nije jasno. Po nekoj logici ako imaš antitijela onda bi valjda trebao biti imun na virus korone, kako od zaraze tako i od "virusa" iz cjepiva. Bar sam ja to tako shvatila, da je cjepivo "ublaženi" virus. Nema mi nikakve logike...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Možda je kod korone i to drugačije ??

Ja bih rekla da te preporuke ipak idu u smislu "nema potrebe" . Obzirom da znam za slučaj ponovne zaraze nakon < 6 mjeseci, ja bih bila oprezna s takvim preporukama.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Pa statisticki vjerojatno i nema potrebe. A to sto ce se neko zarazit za manje od sest mjeseci je mozda (sigurno je i to netko proucavak) vjerojatno kao da se neko zarazi nakon dvi doze cjepiva. Nije bas vjerojatno, al dogadja se.

Ja se isto ne bih cijepila kratko nakon preboljevanja bolesti. Da me bas brine, izvadila bih antitijela... pa ovisno o tome donijela odluku.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Koja je to razina antitijela koja štiti? I koliko dugo traje?

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Proucis koja je prosjecna razina antitijela nakon preporucenog broja dana od druge doze cjepiva. I, ako ti je takva il veca, onda si valjda statksticki jednako siguran kao nakon potpunog cijepljenja. A statisticki, trenutno, trajr bar sest mjeseci. Tj. to se ocito sluzbeno prihvaca kao trajanje zastite i od cijepljenja i od preboljavanja.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Koja je to razina antitijela koja štiti? I koliko dugo traje?
    kako sam shvatila, postoje različiti testovi i različite referentne vrijednosti, ali oko mene se uglavnom spominje granica iznad 50 da čini zaštitu, s tim da nakon 2 doze cjepiva ljudi imaju i po nekoliko tisuća.
    Ali je od kolege supruga imala oko 6000 (nakon 2 doze Pfizera), i opet je dobila koronu (doduše, s vrlo blagim simptomima)

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

To nitko zapravo ne zna.

Ono sto bi mene kopkalo je to sto se, valjda igrom slucaja, doze rastezu i preporuke mijenjaju bas tamo gdje ima manje cjepiva.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ma upravo to hoću reći, ja ne bih rekla da te preporuke imaju veze s ičim osim sa manjkom cjepiva. Svatko odlučuje za sebe, racionalizira i procjenjuje, ali da ima osnove davati medicinske preporuke da se ne treba cijepiti 6 mjeseci nakon preboljele korone, mislim da nema.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Kod nas cjepiva fakat ima i tko god se želi cijepiti se praktički može cijepiti ako ponovno nazove svoju LOM. Pričam o trenutnoj situaciji, donedavno si morao imati lude sreće s LOM, sad se to promijenilo.

Još će morat radit žešću kampanju da ljude uvjere da se cijepe.

Da tako su joj rekli (znači ne neki oni nego liječnici) da je nakon preboljene korone imunitet jako slab i organizam zato tako burno reagira na cjepivo.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 20.05.2021. at 09:02

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj MBee prvotno napisa Vidi poruku
    Sad sam zbunjena. Jača reakcija bi trebala biti nakon preboljene korone? Ja sam cijepljenja prvom dozom AZ u ožujku, preboljela u travnju, u ponedjeljak primila drugu dozu i reakcija je bila nikakva. Ali doslovno nikakva. "Nisam mogla naći ni mjesto uboda" nikakva.
    MBee, pa uopće ne pričamo o tome, pričamo o slučaju da si prvo prebolio koronu, pa se onda cijepio.

Kod tebe je obrnut slučaj i vjerojatno ti je 1. doza cjepiva ublažila simptome korone.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Moj svekar od 60+ se već 2 puta javljao svojoj dr i još nije cijepljen. Mjesto radnje - grad u Slavoniji

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ma upravo to hoću reći, ja ne bih rekla da te preporuke imaju veze s ičim osim sa manjkom cjepiva. Svatko odlučuje za sebe, racionalizira i procjenjuje, ali da ima osnove davati medicinske preporuke da se ne treba cijepiti 6 mjeseci nakon preboljele korone, mislim da nema.
    Pa ja ne bih rekla da kod nas nema cjepiva. Naprotiv. Kod nas na fakultetu su za petak najavili da se dođe cijepit tko hoće od zaposlenih, a za subotu da se dođe cijepit tko god hoće od studenata. Znači, opći poziv, ništa na ime i prezime.

A sad da nema medicinskih razloga da se ne cijepiš odmah... možda i nema... al pitanje je ima li koristi. Istom logikom, možeš se tako i tri tjedna nakon druge doze ponovo cijepit i onda tri tjedna nakon ponovo... možeš preboliti vodene kozice i odmah se nakon toga cijepit... Ako je službeni stav (prihvaćen od HZJZ-a, a očito i od sličnih tijela drugih zemalja - pa prihvatljiv recimo na granicama EU) da cjepivo i preboljavanje štite jednako dugo, onda je to sigurno temeljeno na nekoj statistici. Valjda općenito znaju koliki je postotak ponovo zaraženih ljudi u tom roku. Očito je prihvatljivo malen.

Marija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jadranka, potpis na sve.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I studenti bez popisa?!

Odlično, drago mi je, ali kod drugih se još uvijek rade popisi zainteresiranih ...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa ako i ima cjepiva danas ne znači da se preporuke mijenjaju preko noći. Ja ne znam da se negdje preporučuje čekanje 6 mjesei nakon preboljele korone za cijepljenje. Evo u Americi je 14 dana.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    I studenti bez popisa?!

Odlično, drago mi je, ali kod drugih se još uvijek rade popisi zainteresiranih ...
    Ma da, jako su velike razlike i dalje, ali sigurno da se laše cijepiti nego prije samo mjesec dana.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Pa ako i ima cjepiva danas ne znači da se preporuke mijenjaju preko noći. Ja ne znam da se negdje preporučuje čekanje 6 mjesei nakon preboljele korone za cijepljenje. Evo u Americi je 14 dana.
    Gdje to piše?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Koliko ja vidim sad svi koji se jave a 18+ su dobiju termin

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Zvala sam HZJZ, kazu nema potrebe cijepiti 6 mjeseci, kako sam i sama sklonija to misljenju nisam pitala da li se ne smije ili samo ne preporucuje.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kad se moj tata cijepio bila je sluzbena preporuka mjesec dana. On je u domu i prebolio je koronu i cijepio se nakon mjesec dana
    MM je prije mjesec i pol prebolio koronu. Epidemiologica je rekla da moze cekati 6 mjeseci.
    Posljednje uređivanje od larmama : 20.05.2021. at 11:15

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Gdje to piše?
    ma ne da je 14 dana nego odmah po oporavku, Evo piše na stranicama CDC. Preporučuju čekati 90 dana za ljude koji su imali ozbiljne terapije za vrijeme infekcije. Ostali mogu čim im završi izolacija.

Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

https://www.ouh.nhs.uk/working-for-u...s-vaccine.aspx

Nhs kaze da se mozes cijepiti 28 dana od pozitivnog testa ili pojave prvih simptoma. To je otprilike tih 14 dana nakon prebolijevanja.
    Ili 90 dana nakon terapije plazmom s monoklonalnim antitijelima.
    Odnosno, kao sto je napisala i Mima.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zna netko mogu li se cijepiti maloljetna djeca (17)?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    Zna netko mogu li se cijepiti maloljetna djeca (17)?
    Najbolje je da pitaš liječnika obiteljske medicine.
    Pfizer je registriran za osobe 16+, ali koliko je meni poznato, do sada su cijepili uglavnom rizične skupine, nepokretne i slično: https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiol...ina-bolesnika/

Ne znam za ostale...

Ako ti je dijete u rizičnoj skupini (plućne bolesti, alergije), to bi moglo biti odlučujući faktor.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne znam ima li službeno odobrenje u RH, ali sigurna sam da ako ga nema, da će uskoro odobriti i kod nas.

Dječja doc nije htjela uzeti prijavu za dijete koje će za koji dan 18, preko platforme je zaprimljena prijava.
    Posljednje uređivanje od Vrijeska : 20.05.2021. at 11:40

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku
    Moj svekar od 60+ se već 2 puta javljao svojoj dr i još nije cijepljen. Mjesto radnje - grad u Slavoniji
    Ni moji u Slavoniji nisu još ni blizu cijepljenju. Mama je toliko puta zvala da bi joj dr. mogla blokirati broj.

Ma klasika, Slavoniju uvijek ostavljaju zadnju, pa tako očito i sad za ovo.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Riri92 prvotno napisa Vidi poruku
    Ni moji u Slavoniji nisu još ni blizu cijepljenju. Mama je toliko puta zvala da bi joj dr. mogla blokirati broj.

Ma klasika, Slavoniju uvijek ostavljaju zadnju, pa tako očito i sad za ovo.
    eto na, nekako sam zapamtila da su tvoji tamo di su i moji, Vinkovci?
    teta (67) je primila obje doze AZ, a jutros rodica (43) prvu modernu, kaže da je bilo masovno cijepljenje u jednoj OŠ, da ju je zvala doktorica

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

MM i ja smo izašli iz samoizolacije zbog kontakta i nismo razvili simptome. S obzirom da smo taman imali termine za cijepljenje i njegova i moja doktorica savjetuju vađenje antitiiela prije cijepljenja.
    Nekako mi se ne čini da je do manjka cjepiva, u mojem okruženju tko god se javi liječniku doslovce u dan, dva dobije termin.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Munkica prvotno napisa Vidi poruku
    https://www.ouh.nhs.uk/working-for-u...s-vaccine.aspx

Nhs kaze da se mozes cijepiti 28 dana od pozitivnog testa ili pojave prvih simptoma. To je otprilike tih 14 dana nakon prebolijevanja.
    Ili 90 dana nakon terapije plazmom s monoklonalnim antitijelima.
    Odnosno, kao sto je napisala i Mima.
    Hvala. Meni ovo "can" uopće ne zvuči kao "strongly recommended".

You can have the vaccine 28 days after you had a positive test for COVID-19 or 28 days after your symptoms started, so you may need to wait.

No svatko odlučuje za sebe, ja znam za sebe da bih poslušala naše liječnike i ne bih se cijepila nakon svježe preboljene korone (ne vidim logiku, svi liječnici su složni da se zaštita stječe nakon preboljene korone, a bome bi me i bilo strah reakcije već oslabljenog organizma).

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj larmama prvotno napisa Vidi poruku
    Koliko ja vidim sad svi koji se jave a 18+ su dobiju termin
    i oko mene.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

i oko mene.
    Također.

I ja bi kao Lili oko cijepljenja postupila, da sam nedavno prebolila, ne bih se sad cijepila.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    teta (67) je primila obje doze AZ, a jutros rodica (43) prvu modernu, kaže da je bilo masovno cijepljenje u jednoj OŠ, da ju je zvala doktorica
    Riri neka se mama ponovno javi dr.
    Donedavno fakat nisu imali dostatne količine cjepiva, sad ga ima, ali treba ju ponovno zvat, a ne očekivati da će dr. sama nju nazvati (šta ćeš tako je nažalost).

Neka se ne ustručava.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ma nema sustava kao i inače. Evo jučer pričala sa poznanicima koji su preboljeli u prosincu, oboje su već cijepljeni prvom dozom a idući tjedan idu po drugu.

Meni se mama cijepila i s drugom dozom AZ, tak da sam sad mirna jer ljetni planovi idu dalje bez problema

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    Danas?
    Mami je dr. rekla da joj nema smisla da se još prijavljuje jer nema cjepiva ali ako baš želi da će je staviti na listu čekanja. I stavila ju je ali eto nije ništa javljala.. Bolje da joj ne kažem da je mogla biti cijepljena danas, kampirat će svaki dan pred nekom drugom školom.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Meni se mama cijepila i s drugom dozom AZ, tak da sam sad mirna jer ljetni planovi idu dalje bez problema
    Sillyme, za tvoje ljetne planove a i moje

Meni su se upravo cijepili 2. dozom svekiji, nadam se da neće imat neke žešće nuspojave jer mi sinko ima pričest u subotu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •