Stranica 247 od 383 PrviPrvi ... 147197237245246247248249257297347 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 12,301 do 12,350 od 19127

Tema: Korona virus, panika ili?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Apsolutno je jedno što bi netko napravio sam za sebe, a drugo su službene preporuke. Ja bih rekla da ako je nekome hzjz rekao da može čekati 6 mjeseci nakon bolesti da se cijepi to nije rekao zato što je to opasno ili loše, nego zato što "nije potrebno" (čitaj ima drugih kojima je potrebnije).

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pa tome i služi HZJZ, da upravlja javnim zdravstvom i da kalkulira kome je potrebnije, ako treba kalkulirati.
    Riri, čini mi se da ti mama treba naći način da zaobiđe svoju doktoricu.
    Posljednje uređivanje od vertex : 20.05.2021. at 12:04

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa jasno, neka kalkulira, ali bolje da nam je jasno zašto kalkulira kaj ne.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

MM i ja samo nedavno preboljeli i u razgovoru vezano uz cijepljenje LOM nam je rekla da pričekamo do jeseni (tj. taman će proci 6 mjeseci).

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Je, slažem se. Ali mislim da je isto tako moguće da cijepljenje odmah nakopn bolesti nije ni samoj osobio potrebno, a možda ni preporučljivo. Ima li ikoja bolest protiv koje se cijepimo odmah nakon prebolijevanja? Možda i ima, meni se čini ipak da ne.
    Posljednje uređivanje od vertex : 20.05.2021. at 12:07

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Je, slažem se. Ali mislim da je isto tako moguće da cijepljenje odmah nakopn bolesti nije ni samoj osobio potrebno, a možda ni preporučljivo. Ima li ikoja bolest protiv koje se cijepimo odmah nakon prebolijevanja? Možda i ima, meni se čini ipak da ne.
    Mislim da takvo nešto ne postoji.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zna li netko što je s cijepljenjem maloljetnika? Onih od 17

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nano, koliko ja znam, kod nas su zasad sva cjepiva registrirana samo za osobe od 18 i više godina.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ja mislim da ne kalkuliraju zbog dostupnosti cjepiva, nego daju preporuku jer se zaista nije potrebno cijepiti netom nakon preboljene bolesti. A statistički gledano nije potrebno ni prvih 6 mjeseci nakon preboljevanja.

Al na temu kalkulacije, tko zna, možda u SAD-u kalkuliraju zato "da se ne baci", možda imaju viška pa kažu, može i ranije.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja mislim da su počeli kalkulirati radi nedostatka cjepiva, jer se vidi da se u zemljama koje nisu imale nedostatka uopće nisu takve preporuke.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Nano, koliko ja znam, kod nas su zasad sva cjepiva registrirana samo za osobe od 18 i više godina.
    To mi je rekla i setra LOm, al ova moja tvrdi da su se maloljetne cure iz njenog razreda cijepile. I sad hoće i ona

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Zar nije Pfizer registriran od 16 godina?

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Danas sam čitala da je kod nas 1800 maloljetnika cijepljeno. Nepokretni, s teškim bolestima, završne godine medicinskih škola.
    Isto kao Lili sam čula, a i potvrđeno od dvije osobe, da tko je imao teže simptome, cijepljeni nakon 6 mjeseci, jako teška reakcija na cjepivo.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Onda očito Pfizer jest i kod nas registriran za starije od 16...

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Zar nije Pfizer registriran od 16 godina?
    Jest.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Eto mene... Preboljela 1.-15.11., to je dakle baš prošlo 6 mj.
    Imam nalaz od prije 10 dana da imam 2000 antitijela.

I prije 3 dana mi kaže moja LOM "Nemoj se još cijepiti, ti si zaštićena. Ako te baš zanima, ponovi si serološki za nekoliko tjedana ili mjesec-dva, ali sad imaš zaštitu".
    Ja ću: "Ali kažu da cijepljeni imaju 15.000-30.000 antitijela".
    Ona: "Da, ako ih razviju. Ima nekih koji ne razviju ništa ni nakon cijepljenja (tu mi onda nešto objašnjava na moje čuđenje, ali ja ništa ne razumijem pa ni ne zapamtim)... uglavnom kod ove bolesti je kod svakoga drugačije, toliko je specifična od osobe do sobe kao što imamo različitih otisak prsta. Ali ti imaš zaštitu".

Hm... zamislih se ja, rekoh hvala i otiđoh (da, čak sam bila u pravoj ordinaciji, ne preko telefona, vuhu! ).
    Uvjerila me. I još se bojim reakcije, pa se neću još prijaviti.

Inače, i oko mene se puno ljudi cijepilo, moji starci, prijatelji, gomila kolega na poslu...

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ja mislim da su počeli kalkulirati radi nedostatka cjepiva, jer se vidi da se u zemljama koje nisu imale nedostatka uopće nisu takve preporuke.
    Pa možeš onda gledat i iz druge perspektive, što veća distribucija, to veća potražnja i proizvodnja. Ima sektora kojima i i takav scenarij itekako odgovara
    Dobro da ne spuste granicu na djecu od 4 god., sve koji su već prebolili .....nastavi niz. Naval' narode!!!
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 20.05.2021. at 12:59

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Pa možeš onda gledat i iz druge perspektive, što veća distribucija, to veća potražnja i proizvodnja. Ima sektora kojima i i takav scenarij itekako odgovara
    Dobro da ne spuste granicu na djecu od 4 god., sve koji su već prebolili .....nastavi niz. Naval' narode!!!
    Ja zapravo mislim da je samo pitanje vremena kad ce korona cjepivo uc u obavezno kalendar, vidjet cemo. Ja se zapravo nadam da ce cjepivo bit ok za djecu i da ce ma taj nacin prestat kolat, vidjet cemo. Ni prvo, ni zadnje obavezno cjepivo koje bi nam pomoglo produljit zivotni vijek i minimizirat posljedice neke bolesti, ima i nekomorbidititetne djece s teskim posljedicama korone. Uvijek ima sektora kojemu nesto odgovara, umiranje odgovara isto nekim undertaker sektorima.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 20.05.2021. at 13:24

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    Zna netko mogu li se cijepiti maloljetna djeca (17)?
    od frendice je odbijen.
    Svi ovi za koje znam su 18 navršili.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj larmama prvotno napisa Vidi poruku
    od frendice je odbijen.
    Svi ovi za koje znam su 18 navršili.
    Ne zmam, jer je meni zanimljiva dob od 13, koju jos ema nije amenovala.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da, ja sam odgovarala NB pitanje za 17 g
    Posljednje uređivanje od larmama : 20.05.2021. at 13:28

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Pa sad ni gripa nije u kalendaru,zašto bi korona bila?

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Munkica prvotno napisa Vidi poruku
    https://www.ouh.nhs.uk/working-for-u...s-vaccine.aspx

Nhs kaze da se mozes cijepiti 28 dana od pozitivnog testa ili pojave prvih simptoma. To je otprilike tih 14 dana nakon prebolijevanja.
    Ili 90 dana nakon terapije plazmom s monoklonalnim antitijelima.
    Odnosno, kao sto je napisala i Mima.
    Da, plus ovo sto Mima kaze. Prije nekoliko mjeseci (mislim da je sad vec rijec o mjesecima, americki CDC je promijenio 14 na 10 dana (doba izolacije), no jos uvijek se dodatno objasnjava i oporavak odnosno prestanak simptoma.

Tocno je i ovo za monoklonalna antitijela. Moja sefica je imala koronu krajem veljace, primila monoklonalna antitijela i dodatnu terapiju za posljedice korone i primit ce cjepivo krajem svibnja upravo zbog toga. Kad ona obavi, svih 15 zaposlenika ce biti cijepljeno.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Hvala. Meni ovo "can" uopće ne zvuči kao "strongly recommended".

You can have the vaccine 28 days after you had a positive test for COVID-19 or 28 days after your symptoms started, so you may need to wait.

No svatko odlučuje za sebe, ja znam za sebe da bih poslušala naše liječnike i ne bih se cijepila nakon svježe preboljene korone (ne vidim logiku, svi liječnici su složni da se zaštita stječe nakon preboljene korone, a bome bi me i bilo strah reakcije već oslabljenog organizma).
    "Strongly recommended" jednostavno ne pase u tu recenicu. "Can" je ispravan izbor rijeci za tu poruku.

CDC:

Yes, you should be vaccinated regardless of whether you already had COVID-19. That’s because experts do not yet know how long you are protected from getting sick again after recovering from COVID-19. Even if you have already recovered from COVID-19, it is possible—although rare—that you could be infected with the virus that causes COVID-19 again. Learn more about why getting vaccinated is a safer way to build protection than getting infected.
    If you were treated for COVID-19 with monoclonal antibodies or convalescent plasma, you should wait 90 days before getting a COVID-19 vaccine. Talk to your doctor if you are unsure what treatments you received or if you have more questions about getting a COVID-19 vaccine.
    Experts are still learning more about how long vaccines protect against COVID-19 in real-world conditions. CDC will keep the public informed as new evidence becomes available.

Da ne kopiram dodatnu kobasicu, na istoj FAQ stranici je pitanje moze li se primiti cjepivo u vrijeme Covid-19 i odgovor je ne, ali mozes cim zavrsi izolacija (sto je onaj minimum od 10 dana).

Znaci li to da stvarno svatko tko preboli mora otici na cijepljenje 11. dan, vjerojatno ne. Ali u potpunosti se slazem s Mimom da 6 mjeseci vise nego vjerojatno nije optimalno vrijeme cekanja nego najbolje sto HZJZ moze napraviti u ovom trenutku, a da osigura cjepivo za one kojima vise treba. (Cekam odgovor. )

Sto se opcenito cijepljenja tice, iako postoje cvrsti antivakserski krugovi, opcenito se cijepi vise i cesce nego u HR. Prijateljicin otac je upravo primio cjepivo protiv herpes zostera odmah nakon preboljenog herpes zostera, bas da bi pojacao zastitu jer je u nekom trenutku (ne neposredno sad) primio kemoterapiju zbog karcinoma prostate. Dobio je herpes zoster nakon prve doze Moderne. Jest malo specificna situacija, ali nije ni prvi, ni zadnji.

I ja sam se u pocetku neckala oko cijepljenja djece, pogotovo protiv onoga sto se u HR ne cijepi (iz navike, ocito), ali na kraju sam zakljucila da je sasvim ok da ne dobiju rotavirus ili vodene kozice. Nije da smo svi pametniji ili bolje prosli zato sto smo ih imali. I dalje citam papire i istrazujem, ali ne snebivam se nad tim niti priblizno.

Moji prijatelji i poznanici (ovdje u SAD-u) koji su preboljeli koronu, a i inace se cijepe, su svi primili cjepivo. Anektodalne statistike radi, svi su zivi.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Mi cekamo odobrenje za dobnu skupinu od 2 - 11 godina, mislim da se rujan spominje kao najkasnija varijanta. Mislis da smo svi skupa budale koje ce nasjesti na klopku velike pharma industrije?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Pa nisu stvari tako jednostavne.To su i eticka pitanja , a ne samo epidemioloska.
    Ali ovo je respiratorni virus i pitanje je koliko ga se moze drzati pod kontrolom ako ce se stalno pojavljivati epidemije iz bazena necijepljenih ( a mora se priznati da su djeca ispod 18 prilicno velika skupina).
    Jasno da nece biti obavezno za nikoga , pa ne i za djecu dok ne prode vrijeme da lijek bude sluzbeno ( a ne privremeno ) odobren.
    Do tada ima jos skoro godina i pol, pa femo valjda biti pametniji.
    Ovogodisnja zimska sezona ce pokazati kako stvari stoje.
    Posljednje uređivanje od sirius : 20.05.2021. at 17:44

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ja isto ne zelim jos cijepiti svoje. Ne znam, mi smo se odrasli svi cijepili, ali nekako nisam sigurna u to da li je stvarno toliko kriticno da moramo cijepiti i trogodisnjake

Ne znamo ni koliko ce trajati imunitet od cijepljenja, hoce li trebati jos koja doza, a odmah to guramo i malenima. Da li će njima biti iste posljedice kao i nama? Sto za 2-5-10 godina.

Nisam od zavjera, ali trenutno me frka toga da i svu djecu cijepimo

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja sasvim razumijem sto kaae govori jer sam dozivjela snebivanja od strane nekih ped i za cijepljenje protiv kozica stila 'pa sto ce vam to'. Osla sam jovancevicu tada i razrijesio mi je dileme pa sam dijete bila cijepila (nije isla u vrtic zbog astme, tu je jovancevic bio adamantan u smislu da ce ona to vrticko vrijeme padat na svakom infektu zbog astme i da se nece na taj nacin "ojacat".... tako se i pokazalo. Probali smo je jos malo 'jacat" pa se pokazalo besmisleno i ispisali smo je, pa zato i cijepili kasnije protiv kozica jer nije bila u kontaktu. I ga cijepljrnjr astmaticara protiv gripe (djece) sam isto od nekih nailazila na pa sto ce vam to, iako je to pulmo preporuka.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 20.05.2021. at 17:54

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A kako su tada jovancevic i pulmolpg bili jasni u preporukama za cjrpivo protiv kozica i korone, tako je sad kcerin hematolog jasan za benefite cjepiva protiv korone.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 20.05.2021. at 17:55

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Mi smo odlucili cijepiti kad odobre za tu dobnu skupinu. Provjerit cemo sigurno tisucu i sedamsto puta sve dostupne informacije, naravno. Smatramo da je cijepljenje vise od zastite nas samih, iako i nama treba (muz je najkriticnija od kriticnih skupina, a ja sam dovoljno debela da se zamislim nad statistikama, plus jedini bodily-able roditelj i daleko od ostatka obitelji pa ono, bolje da osiguram da me ima, nego da me nema). Za djecu, iako me naravno frka kao i oko svega drugog, cijepljenje nam spada u kategoriju take one for the team. Prijateljicin devetogodisnji sin je nedavno dobio Ewing sarkom, ceka ga 16+ rundi kemoterapija, brojne operacije i godine oporavka nakon sto mu izvade celjust i naprave novu, tako da... eto, nek bude i za njega, s obzirom da njega vjerojatno nece odmah cijepiti.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Meni se čini da će mlađa djeca gotovo sva prije ili kasnije se zaraziti, slično kao i virusima prehlade, kod nas kozica i sl. Za odrasle treba vidjeti trajnost imuniteta na teži oblik bolesti. Znači, ako će zaraza izazivati curenje nosa i dva dana 37,5 neću se dodano cijepiti. Ali ako nivo zaštite jako padne i svi se moramo opet docijepiti uz nepredvidivi rok do kad imunitet nestaje i teški oblik bolesti opet bude realna opasnost, onda ću se vjerojatno docijepiti, ali isto tako onda svakako postaje i javnozdravstveno pitanje cijepljenja i djece.

Koliko čitam zadnje tvrdi WHO da cjepiva djeluju i protiv novih varijanti, ako se uspiju procijepiti odrasli (ili preboljeti) u siromašnim zemljama i ako nakon toga ovo postane samo još jedan koronavirus prehlade, onda smo valjda mirni... to bi bio idelani scenarij. No nešto se ovaj virus pokazao prilično nepredvidiv...

Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

U Belgiji su nakon zimskih praznika poceli intenzivno testirati skolsku djecu. Rezultati su pokazali velik broj zarazenih od kojih su mnogi bili asimptomaticni.
    Npr U grupi djece od 0-9 godina 44 300, 10-19 godina 121 700 itd. tijekom cijele pandemije sto nisu male brojke.
    Ako nekoga zanima vise, evo linka.
    https://datastudio.google.com/embed/...8ab/page/tpRKB

Ako bude potrebno, docijepit cemo se. Ne samo radi sebe, nego i zbog drugih koji imaju kompromitirani imunitet. Djeca su jos mala (0 i 3 godine) pa kad i ako bude preporuka da se cijepe, cijepit cemo ih.

ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    A ti spadaš u one koji bio trebali samo jednu vakcinu?
    Najnornalnje imam termin za drugu dozu.
    Cijepljenje obavljeno u organizaciji poslodavca, ne da me nitko nije pitao jesam li i kada preboljeli koronu nego doslovno jedino što sam pitana kada sam došla na red "vi ste Moderna ili Johnson" i that's it!

Što se tiče cijepljenja <18.g. danas na Velesajmu se cijepilo kolegičino dijete Pfizerom, 17g nedavno navršila. Nema kroničnih bolesti.
    Ne znam je li prijava preko LOM ili platforme.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Jasno da nece biti obavezno za nikoga , pa ne i za djecu dok ne prode vrijeme da lijek bude sluzbeno ( a ne privremeno ) odobren.
    Do tada ima jos skoro godina i pol, pa femo valjda biti pametniji.
    Ovogodisnja zimska sezona ce pokazati kako stvari stoje.
    Tako je, s ovakvim vremenskim razdobljem od godinu i pol bih se apsolutno složila, a ne s američkim "shortcuts" za 3-4 mj.

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Meni se čini da će mlađa djeca gotovo sva prije ili kasnije se zaraziti, slično kao i virusima prehlade, kod nas kozica i sl. Za odrasle treba vidjeti trajnost imuniteta na teži oblik bolesti. Znači, ako će zaraza izazivati curenje nosa i dva dana 37,5 neću se dodano cijepiti.
    Identično.

S tim da ću na ljeto otići privatno izvadit antitijela da vidim jel mi cjepivo razvilo što god, ako nije, vidjet ću što ću s docjepljivanjem.

Da se razumijemo, jedino rješenje ove pandemije je što veća procjepljenost i to smatram THE rješenjeme, korona (kao i post-covid) je toliko nepredvidiva kao ništa dosad usudila bih se reći.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Jel ima ovdje netko da nije imao nikakve reakcije na Pfizer a da je razvio antitijela?

Čujem sad neke priče da je veća vjerojatnost da dolazi do stvaranja antitijela ako imaš neke nuspojave cjepiva. Jesu to bapske priče ili imaju veze s istinom?

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Jel ima ovdje netko da nije imao nikakve reakcije na Pfizer a da je razvio antitijela?

Čujem sad neke priče da je veća vjerojatnost da dolazi do stvaranja antitijela ako imaš neke nuspojave cjepiva. Jesu to bapske priče ili imaju veze s istinom?
    moj šef nije imao nikakvu reakciju, ali nakon 2. doze je imao puno antitijela (prije 2. doze nula)

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Tako je bila priča i sa preboljenjem: ko ima teži oblik, ima više antitijela.
    Međutim, ispalo je da nije tako. Znam konkretne slučajeve koji su privatno vadili antitijela (kolegica koja je imala koronu doslovno u obliku prehlade i šmrcanja, imala je puno više antitijela od kolege koji je imao težak oblik).

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Mbl labos jašek Vrapče radi antitijela uz nadoplatu
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 21.05.2021. at 11:02

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

S tim da ću na ljeto otići privatno izvadit antitijela da vidim jel mi cjepivo razvilo što god, ako nije, vidjet ću što ću s docjepljivanjem.
    dojavi

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Cure, hvala vam puno na povratnim informacijama

To je to, kod korone doslovce sve nepredvidivo i još uvijek toliko toga nepoznato.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Mbl labos jašek Vrapče radi antitijela uz nadoplatu
    jelena.O jel to neka sitna nadoplata ili je cijena tržišna? U tom slučaju odem pješice u Synlab, da ne trošim vrijeme i gorivo do Vrapča.

Jadro, javim svakako. Budući da sam rijetko kod dr a ako nešto imam onda je totalno atipično (mimo svijet) tako da me ni sada ne bi ništa iznenadilo.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

jelena.O jel to neka sitna nadoplata ili je cijena tržišna? U tom slučaju odem pješice u Synlab, da ne trošim vrijeme i gorivo do Vrapča.
    Lili75 vidi ovo, čini mi se povoljno: https://poliklinika-labplus.hr/serol...uz-50-popusta/

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Bapske price

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Tako je, s ovakvim vremenskim razdobljem od godinu i pol bih se apsolutno složila, a ne s američkim "shortcuts" za 3-4 mj.

Identično.

Da se razumijemo, jedino rješenje ove pandemije je što veća procjepljenost i to smatram THE rješenjeme, korona (kao i post-covid) je toliko nepredvidiva kao ništa dosad usudila bih se reći.
    Za obavezno cijepljenje sam rekla da moze biti moguce nakon sto lijek dobije stalno , a ne privremeno odobrenje.
    Dobrovoljno je nesto sasvim drugo. Ako je prosla faza ispitivanja na ciljanoj skupini jasno da se moze dobiti privremeno odobrenje za tu ciljanu skupinu.
    Ima puno djece koja se zele cijepiti . Pogotovo ona sa kronicnim bolestima kojima je bilo preporuceno skolovanje kod kuce.

Sto se antitijela nakon samo jedne doze tice ne znam sto time zelis zapravo dobiti, i tako je preporuka da se prime obje doze jer se tada postize ciljana zastita.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Lili75 vidi ovo, čini mi se povoljno: https://poliklinika-labplus.hr/serol...uz-50-popusta/
    Hvala puno Cathy, al nije baš da su spustili 50% kako pišu, tipična "varka", cijena tog testa se kreće oko 200ak kn (+/-) u mom labu. Tako da ispadne jeftinije 50kn, a imam 32km do njih (po 16km u jednom smjeru), hoću reći isplativije mi je to napravit u svom privatnom labu, na 3 min pješice.

Sto se antitijela nakon samo jedne doze tice ne znam sto time zelis zapravo dobiti, i tako je preporuka da se prime obje doze jer se tada postize ciljana zastita.
    Krivo si povezala, rekla sam da bih radila antijela preko ljeta, to bi ispalo nekih mjesec/mjesec i pol nakon 2. doze.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 21.05.2021. at 12:27

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Hvala puno Cathy, al nije baš da su spustili 50% kako pišu, tipična "varka", cijena tog testa se kreće oko 200ak kn (+/-) u mom labu. Tako da ispadne jeftinije 50kn, a imam 32km do njih (po 16km u jednom smjeru), hoću reći isplativije mi je to napravit u svom privatnom labu, na 3 min pješice.

Krivo si povezala, rekla sam da bih radila antijela preko ljeta, to bi ispalo nekih mjesec/mjesec i pol nakon 2. doze.
    Mozes slobodno vaditi 8 dana nakon druge doze . Tada bi trebala imati najvisu razinu.
    Ako ti to nesto znaci. Nakon te najvise razine vrijednost drasticni pada i 2,5 mjeseca od doze puno je niza. Ali i visoka.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Evo prijatelj prije 2 sata poslao mail i nazvala ga doktorica i u 14,30 se ide cijepiti.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Mozes slobodno vaditi 8 dana nakon druge doze . Tada bi trebala imati najvisu razinu.
    Ako ti to nesto znaci. Nakon te najvise razine vrijednost drasticni pada i 2,5 mjeseca od doze puno je niza. Ali i visoka.
    Hvala ti puno na ovim informacijama.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Lili, ja sam čitala da postoji korelacija u reakciji i dobi - stariji imaju slabiju reakciju, ali to nije pravilo, nego vjerojatnost. Dok navodno ne postoji korelacija u jačini reakcije i razini antitijela.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •