Page 259 of 383 FirstFirst ... 159209249257258259260261269309359 ... LastLast
Results 12,901 to 12,950 of 19127

Thread: Korona virus, panika ili?

jelena.O's Avatar

Znači pomakli su ti ipak

sillyme's Avatar

Quote Originally Posted by kajsa View Post
    Vjerovali ili ne, navala je na AZ i nema slobodnih termina do 26.7.
    Pfizer možeš kad hoćeš
    Da ja sam na dva broja probala prebaciti termin (hzzo i as) za AZ i nema sanse kazu da su svi termini zauzeti. Mogu samo banuti pred kraj dana na velesajam ako je ostala koja doza viska

ina33's Avatar

Probao je on prije ove epizode s varazdinom preko stampara, al nije uspio, rekli su mu tek kraj 7-ga za zg. Sad ce pitat na taj br ima li sta u karlovcu blize.
    Last edited by ina33; 21.06.2021 at 16:54.

Lili75's Avatar

Ina ma ponudit ce mu u Zg na taj broj. Jedino ste malo na knap da je barem ranije nazvao.
    Meni su bez problema promijenili i to na lokaciji koju sam navela da mi je najbliza.
    Last edited by Lili75; 21.06.2021 at 18:00.

jelena.O's Avatar

Lili ti si fajzer

ina33's Avatar

Astre bas nema.

Lili75's Avatar

Jel zvao ina?

ina33's Avatar

Quote Originally Posted by Lili75 View Post
    Jel zvao ina?
    Zvao lom, zvao broj 0800 nesto, strikao aplikaciju, opet ce zvat broj. Kad je prvi put zvao - termin krajem 7m. To je bilo pred cca 10-tak dana. Probat ce opet zvat.
    Last edited by ina33; 21.06.2021 at 20:27.

Osoblje foruma Kaae's Avatar

Quote Originally Posted by In love View Post
    Možeš preko Istanbula bez problema.
    Dobro je znati, ali bojim se da im se nece dati presjedati toliko puta.

sillyme's Avatar

Ja sam zvala pred par dana, cim sam rekla Astra odmah su mi rekli da nema slobodnih termina za promijeniti do kraja sedmog.

ina33's Avatar

Quote Originally Posted by sillyme View Post
    Ja sam zvala pred par dana, cim sam rekla Astra odmah su mi rekli da nema slobodnih termina za promijeniti do kraja sedmog.
    Eto, tako su i njemu rekli. Moj jadan i danas probao zvat, bas se zeznuo, a nije 7.7. toliko daleko, imao termin u zg. Al mu se valjda cini svi se cijepili, osim njega, a nisu bas. Bit ce varazdin je lepa varos... Mislim, sad ima termin dan kasnije od onog kojeg je imao u zg, samo u varazdinu.
    Last edited by ina33; 21.06.2021 at 22:03.

kli_kli's Avatar

Moji decki su dobili drugu dozu 17.6. Bilo im je isto kao i nama, dan i po simptoma slicnih gripu.

Osoblje foruma Inesz's Avatar

Muž mi je cijepljen prije 10-ak dana drugom dozom, u sustavu e-građani ne može dobiti EU potvrdu za COVID jer mu nisu evidentirali cijepljenja.

Ima li tko ovakav slučaj? Kome da se obrati?

Ja sam potvrdu dobila 2 dana nakon druge doze.

ina33's Avatar

Hvala, kli kli!

Inesz, savjetovala bih ti neka zamoli lom da upise u cezih la ce od tamo egradjani pokupit.

Usli u rh, da dijete nije imalo test islo bi u si, dobro da smo to u slo obavili. Samo su nas pitali odkud i sta imate - potvrdu o preboljenju, cijepljenju il bris.
    Last edited by ina33; 22.06.2021 at 17:31.

Beti3's Avatar

Quote Originally Posted by Inesz View Post
    Muž mi je cijepljen prije 10-ak dana drugom dozom, u sustavu e-građani ne može dobiti EU potvrdu za COVID jer mu nisu evidentirali cijepljenja.

Ima li tko ovakav slučaj? Kome da se obrati?

Ja sam potvrdu dobila 2 dana nakon druge doze.
    Nazovi zzjz svog grada, tel Infocovid. Uglavnom tu rade studenti. Dati će ti mail adresu i koje im podatke moraš poslati. Ime, prezime, datum rođenja, oib, mbo, datum, vrstu i LOT cjepiva, te mob. Za pola sata rješe i upišu u e građani.

ina33's Avatar

Muz zove, molio termin za az iduci tjedan 2 h voznje od zg, zasad bez uspjeha. Najelraniji termin za zg 26.7. , cisto da znate. U procesu mijenjanja termina prvo se mora pevi otkazat pa je to zez. Naravoucenje iz naseg anegdoktalnog slucaja: ne dirajte svoje astra termine.

Delta ionako nece jos kod nas bas buknut, a jedino za nju je vazno, 1. doza astre od delte stiti samo 30 posto, ako ja to dobro kuzim, zato i jest uk u problemu.

Lili75's Avatar

2.doza mi prosla bez ikakvih nuspojava. Ruku ni osjetila.

S tim da je bilo ocito odmah na samom cjepljenju da me ovaj put druga lijecnica cijepila i ubod je bio skoro neprimjetan u odnosu na 1.put kad me posteno ubola i ruka boljela, pa nisam mogla spavat tu prvu noc.

Sad imam Covid putovnicu i jedva cekam da odemo preko grane barem u Slo.
    Last edited by Lili75; 23.06.2021 at 10:41.

babyboys's Avatar

mi smo se u petak cijepili drugu dozu, i ja i mm. mene je prilično bolila ruka i rame, a mm je kao i prvi put imao temperaturu, opću slabost, osjećao kao da mu koža gori... dva dana u banani, jedva malo došao sebi u nedjelju popodne. pfizer.

babyboys's Avatar

Quote Originally Posted by ina33 View Post
    Muz zove, molio termin za az iduci tjedan 2 h voznje od zg, zasad bez uspjeha. Najelraniji termin za zg 26.7. , cisto da znate. U procesu mijenjanja termina prvo se mora pevi otkazat pa je to zez. Naravoucenje iz naseg anegdoktalnog slucaja: ne dirajte svoje astra termine.

Delta ionako nece jos kod nas bas buknut, a jedino za nju je vazno, 1. doza astre od delte stiti samo 30 posto, ako ja to dobro kuzim, zato i jest uk u problemu.
    imaš pp

ina33's Avatar

Babyboys, hvala, nista od te opcije, probao, rekli 26.7.

Ja sam kod prve doze imala modricu, kod druge nisam. No zato sam kod druge imala crveni otok par dana oko mjesta uboda. Kod obje sam imala bol u ruci, mislim da je kod druge bila manja jer nije bilo te modrice.
    No negdje je zaštekao upis u sustav pa se danas zezam s Covid potvrdom. Pisem mailove, telefoniram. Sutra nastavljam zvanje.
    Last edited by larmama; 23.06.2021 at 18:04.

sillyme's Avatar

Quote Originally Posted by ina33 View Post
    Babyboys, hvala, nista od te opcije, probao, rekli 26.7.
    Meni mm ima tjedan dana ranije termin nego ja, pa cu probat otic skup s njim i uzicati da me prime. Za ovaj tjedn sam odustala od pokušaja, odmaram uz more, laganini, budem vec stigla. Ionako ne idem nigdje u zatvoreno, a delta nadam se da ce se strpiti jos mjesec dana kod nas... mi obicno kasnimo u fazi bar mjesec-dva za UK. Doduse ne znam koliko tih iz UK stiže ovih dana na more kod nas

martincius's Avatar

Quote Originally Posted by larmama View Post
    Ja sam kod prve doze imala modricu, kod druge nisam. No zato sam kod druge imala crveni otok par dana oko mjesta uboda. Kod obje sam imala bol u ruci, mislim da je kod druge bila manja jer nije bilo te modrice.
    No negdje je zaštekao upis u sustav pa se danas zezam s Covid potvrdom. Pisem mailove, telefoniram. Sutra nastavljam zvanje.
    Ja sam imala problem da mi nisu upisali prvu dozu u sustav, mail stamparu je rijesio problem!

Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk

Jurana's Avatar

Meni mm ima tjedan dana ranije termin nego ja, pa cu probat otic skup s njim i uzicati da me prime. Za ovaj tjedn sam odustala od pokušaja, odmaram uz more, laganini, budem vec stigla. Ionako ne idem nigdje u zatvoreno, a delta nadam se da ce se strpiti jos mjesec dana kod nas... mi obicno kasnimo u fazi bar mjesec-dva za UK. Doduse ne znam koliko tih iz UK stiže ovih dana na more kod nas
    https://www.24sata.hr/news/sekvencir...-korone-767993

Ima već delte kod nas, ali je valjda i njoj vruće pa ne luduje
    Last edited by Jurana; 24.06.2021 at 08:36.

Lili75's Avatar

Ja sam odlučila da ne želim znat za delte, koronu ni ništa slično barem do jeseni to sam rekla i sveki koja ludjački prati sve moguće vijesti, brojke...rekla sam joj da trebam "predah" od te teme i neka se ne ljuti.

Imala sam dojam da smo s cjepljenjam stali na kraj tom klincu i da je jesen sigurno mirna, a sad opet...izgleda nije baš tako.
    Last edited by Lili75; 24.06.2021 at 08:46.

sillyme's Avatar

Evo danas kaos s cijepljenjem s AZ na velesajmu. Jer pise da je došlo preko 1000 nepozvanih koji bi htjeli se ranije cijepiti zbog godišnjih....

https://www.jutarnji.hr/vijesti/zagr...rasno-15083184
    Last edited by sillyme; 24.06.2021 at 12:22.

Danas cijepe pfizerom. Na žalost je imam termin popodne

sillyme's Avatar

Mozda cijepe i sa pfizerom ali i na hzzo i na AŠ su mi rekli da je danas AZ na redu tamo.
    Last edited by sillyme; 24.06.2021 at 12:59.

ina33's Avatar

Evo danas kaos s cijepljenjem s AZ na velesajmu. Jer pise da je došlo preko 1000 nepozvanih koji bi htjeli se ranije cijepiti zbog godišnjih....

https://www.jutarnji.hr/vijesti/zagr...rasno-15083184
    Moja necakinja je danas bila, pfizer je bio. Bilo je dramaticno s obz. na vrucinu, cekala je od 11-12 na suncu, al obavila. Bila je pozvana.

Lili75's Avatar

ajme pa kako će stari ljudi srčani bolesnici u tim redovima, možda sui m trebali dati neke brojeve, pa da mogu ljudi bit u hladu...

Moja seka je tek danas cijepljena u Njemačkoj i to zamisli "preko veze" jer je imala neku medic.sestru iz naših krajeva, pa joj je rekla ako netko otkaže da je zove, nije ni Njem što je nekad bila...a da nije bilo te sestre još bi čekalaaaa, a bliži se vrijeme za prelazak granice i poć na more.

Tanči's Avatar

Ne znam kuda s mojim problemom, no zanima me ima li netko sa sličnim iskustvom:
    Trombocitopenija i veliki trombociti.
    Jučer sam vadila krv jer bih danas trebala primiti drugu dozu AZ cjepiva.
    11.05. su mi trombociti bili 25
    24.06.- jučer, svega 8 i ove što imam su veliki.
    Navečer sam bila u teretani i prilikom dizanja utega skužim u ogledalu da mi curi krv iz mjesta gdje sam vadila krv. Do tada je bilo ok.
    Zapravo ne znam jer sam poslije posla otišla do Breyera, izvadila krv, otišla doma i odspavala 2,5 sata. Za to vrijeme nisam krvarila i navečer je krenulo. Vjerojatno od vježbanja, ali svejedno ne bi smjelo tako krvariti.
    Ja i dalje mislim da mi je to od cjepiva.
    Kći se ne slaže jer kako ona kaže, trombociti kratko žive i do sada se to moralo srediti jer sam prvu dozu AZ primila prije dva i pol mjeseca.
    Na Googleu pronalazim grozne stvari pa me zanimaju iskustva s trombocitopenijom.
    Kako se to liječi?
    Može li se izliječiti?
    Strah me krvarenja, trebam li se bojati?
    Kaj da radim? Kako da živim?
    S Lomom ću se čuti kasnije, ali neovisno o tome zanimaju me iskustva.
    Ako ih ima.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Lili75's Avatar

Tanci,
    S trombocitopenijom se nije za zezati. Ljudi koje poznajem a imaju tu dijagnozu imaju svog specijalistu koji ih prati.

U tvom slucaju bih krenula tim putem: uputnica opca praksa-hematologija u nekom klinickom centru, podrobnie pretrage da se vidi sto je tocno posrijedi.

I dobro bi bilo ako vec nisi prijavit tu nuspojavu Halmedu (pogotovo jer prije nisi imala takvih problema) i obavezno se konzultirat s opcom praksom sto sad s drugom dozom cjepiva.

Kolegica s posla je imala gadne nuspojave nakon Pfizera (1.doza), bome ovaj put nije otisla na 2.dozu pretpostavljam da ju je odgodila u dogovoru s lijecnicom, mogu je pitat.
    Last edited by Lili75; 25.06.2021 at 07:12.

Tanči's Avatar

Budem se u 14 sati čula s Lomom i ne vjerujem da će me cijepiti jer je jučer rekao da moram prvo izvaditi krv pa da ćemo vidjeti.
    Kako se liječi trombocitopenija?

eryngium's Avatar

Quote Originally Posted by Tanči View Post
    Budem se u 14 sati čula s Lomom i ne vjerujem da će me cijepiti jer je jučer rekao da moram prvo izvaditi krv pa da ćemo vidjeti.
    Kako se liječi trombocitopenija?

Moju frendicu su liječili prvo transfuzijom (njoj su trombociti bili 3) pa kortikosteroidima. Bila je na Medrolu više od pola godine i sada je bez ikakve terapije skroz ok. Napravila je masu pregleda i nit su joj našli uzrok niti neku definiranu dijagnozu izuzev idiopatske trombocitopenije.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

jelena.O's Avatar

Koliko su trombociti? Transfuzija ide samo ako je ispod 10-15, ostali se vremenski poboljšava,i zapravo ne daju ništa,bar ja imam takovo iskustvo.
    Heljda,bobice pomaže rastu broju trombocita
    Tanči a zašto odmah nije dao uputnicu,mogla si već na pol riješiti dilemu

Cathy's Avatar

Quote Originally Posted by jelena.O View Post
    Koliko su trombociti? Transfuzija ide samo ako je ispod 10-15, ostali se vremenski poboljšava,i zapravo ne daju ništa,bar ja imam takovo iskustvo.
    Heljda,bobice pomaže rastu broju trombocita
    Tanči a zašto odmah nije dao uputnicu,mogla si već na pol riješiti dilemu
    Pa napisala je da su 8.

jelena.O's Avatar

Nisam pročitala pol stranice,ok moj propust
    Da dobro veli kćer trombociti tak mali nakon toliko vremena nemaju veze sa cjepivom,ali možda je cjepljenje nešto drugo potaklo u slučaju da su prije bili 100+
    Iskreno ni jedan doktor na takav nalaz ne bi cjepio
    Last edited by jelena.O; 25.06.2021 at 08:58.

Peterlin's Avatar

Nisam pročitala pol stranice,ok moj propust
    Da dobro veli kćer trombociti tak mali nakon toliko vremena nemaju veze sa cjepivom,ali možda je cjepljenje nešto drugo potaklo u slučaju da su prije bili 100+
    Pa da, to je jedna od poznatih i najavljenih nuspojava cijepljenja: https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiol...otiv-covid-19/

jelena.O's Avatar

Pitanje je i zašto ti je pred mjesec i pol bio jaaako niski

Je najavljena je nuspojava,ali
    Zašto još uvijek pada,mada po svemu sudeći već se trebao poodavno dići.
    Last edited by jelena.O; 25.06.2021 at 09:04.

Tanči's Avatar

Daa, i dalje padaju i ne znamo koliki su bili prije cijepljenja.
    Zato je dr oprezan i ne želi okriviti cjepivo.

Peterlin's Avatar

Pa sigurno... Ima različitih uzroka. Moj E. je imao s tim problema kao beba (prerano je rođen i bio je jako sitan) i kasnije tijekom djetinjstva, jer mu je doslovce svaka viroza udesila krvnu sliku, ne samo trombocite nego i željezo.

Osim toga, mnogi lijekovi utječu na broj trombocita, a i neke autoimune bolesti...

Nadam se da će ti uskoro biti bolje. Osim lijekova i prehrane kod oporavka je jako važan odmor. Sretno!

Lili75's Avatar

Meni ostalo u sjećanju da si spominjala Tanči da ćeš izvaditi trombocite prije cijepljenja? Ja jesam baš zbog moje anamneze i čekala sam Pfizer.

Baš mi je žao da se nisi bila malo strpila i sačekala druga cjepiva osim Astre. Ovako se čovjek stalno propitkuje zašto se to dogodilo sad odjednom i to baš u razdoblju nakon cjepiva. Nadam se da će se brzo popraviti nalaz, al ti ipak napravi sve pretrage koje ti da LOM. Sretnooo!

Peterlin hvala na linku.

Tanči's Avatar

Kad sam se ja cijepila bilo je manjka cjepiva i prihvatila sam što mi se nudilo.
    Tko je mogao znati da bude ovak ispalo?
    Ja nisam nikad imala problema s trombocitima kao ni sa zgrušavanjem krvi i uistinu ni u peti mi nije bilo da bi se moglo ovak nekaj dogoditi.

Lili75's Avatar

Kad sam se ja cijepila bilo je manjka cjepiva i prihvatila sam što mi se nudilo.
    Tko je mogao znati da bude ovak ispalo?
    Ja nisam nikad imala problema s trombocitima kao ni sa zgrušavanjem krvi i uistinu ni u peti mi nije bilo da bi se moglo ovak nekaj dogoditi.

Sjećam se svega, raspravljale smo tu, ti si bila jedna od rijetkih koja se usudila tada primiti AZ.
    Mjesec dana nakon toga već je počelo naveliko cjepljenje. Šta je, tu je, nema nazad. Čovjek donosi odluke koje smatra najboljiam u tom trenu.

Evo pitala sam kolegicu šta joj je rekla LOM. Kaže rekla joj da napravi serološki i ako ima dosta antitijela da neka ne ide na cjepljenje 2. dozom.
    Last edited by Lili75; 25.06.2021 at 12:32.

jelena.O's Avatar

Koliko dosta?

marta's Avatar

Pitanje, mama mi se vraca iz Njemacke. Koji test mora napraviti? Moze li brzi i gdje? Dolazi avionom.

magriz's Avatar

Koliko dosta?
    nema tih podataka, tim vise sto at kod mnogih jako brzo padaju

Osoblje foruma Kaae's Avatar

Quote Originally Posted by Lili75 View Post
    Sjećam se svega, raspravljale smo tu, ti si bila jedna od rijetkih koja se usudila tada primiti AZ.
    Mjesec dana nakon toga već je počelo naveliko cjepljenje. Šta je, tu je, nema nazad. Čovjek donosi odluke koje smatra najboljiam u tom trenu.

Evo pitala sam kolegicu šta joj je rekla LOM. Kaže rekla joj da napravi serološki i ako ima dosta antitijela da neka ne ide na cjepljenje 2. dozom.
    S obzirom da ne postoji "dosta" kao poznata kolicina, osobe koje su imale probleme s jednom vrstom cjepiva (najcesce AZ) se cijepe drugom dozom nekog drugog proizvodjaca.

magriz's Avatar

Quote Originally Posted by Kaae View Post
    S obzirom da ne postoji "dosta" kao poznata kolicina, osobe koje su imale probleme s jednom vrstom cjepiva (najcesce AZ) se cijepe drugom dozom nekog drugog proizvodjaca.
    mozda u amerikama, u hrvatskoj to nitko nece napraviti. sluzbeno. zasad

Beti3's Avatar

Quote Originally Posted by marta View Post
    Pitanje, mama mi se vraca iz Njemacke. Koji test mora napraviti? Moze li brzi i gdje? Dolazi avionom.
    Zeleni smo i mi i oni. Ništa ne treba. Sinu nije trebalo, no ne znam ovisi li to o načinu prijevoza.