Stranica 265 od 383 PrviPrvi ... 165215255263264265266267275315365 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 13,201 do 13,250 od 19127

Tema: Korona virus, panika ili?

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je najgore kad ljudi bubnu pa ostanu zivi pa napisu gluposti pa sire glasine koje veze nemaju s mozgom pa se cijepe i zubi im ispadnu i jos im rog naraste iz ramena i onda ima problema sa srcem i okom i jos su neplodni i jajnik im je u grlu i onda autizam dobiju pored svega jer voda pamti pa je zapamtila da cjepivo nije dobro jer je baba od muza od susjedine unuke od ujaka od ocuhove tetke jucer kupila grah od kokosi kod kumice s placa na Marsu prekosutra.

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Znači da nije počeo još prigovarati?
    Misliš na neukusnu zdravu hranu? To ipak je

Francesca85 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2020

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je najgore kad ljudi bubnu pa ostanu zivi pa napisu gluposti pa sire glasine koje veze nemaju s mozgom pa se cijepe i zubi im ispadnu i jos im rog naraste iz ramena i onda ima problema sa srcem i okom i jos su neplodni i jajnik im je u grlu i onda autizam dobiju pored svega jer voda pamti pa je zapamtila da cjepivo nije dobro jer je baba od muza od susjedine unuke od ujaka od ocuhove tetke jucer kupila grah od kokosi kod kumice s placa na Marsu prekosutra.

Potpisujem!!! Kaj je je.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Što kažete za ovaj ulazak naših primorskih županija u narančasto na epidemiološkoj karti?
    Idete li u Dalmaciju, Istru, Primorje?
    Da li vas je strah za djecu?
    Ići ćemo na jug i to u dva navrata. Pa kud puklo da puklo
    Ali, nije mi svejedno. Ali, idemo. Hm.
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 15.07.2021. at 19:45

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Veliko dijete se cijepi idući tjedan drugom dozom pfizera. Drednji je prebolio jesenas, a nedavno je odradio prehladu koju smo pripisali klimi, nije imao temp, ali tko zna... Mali je dosta izoliran odkad je škola završila Mi smo cjepljeni sa dvije doze.
    Idemo u nedjelju u istru, drugi tjedan u dalmaciju. Nas četvero, sami sa sobom. Nije mi svejedno, ali nije me ni dovoljno strah da odustanem.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mi idemo na jug, Dubrovnik i nije me strah. Zato smo se i cijepili, da ne strahujemo. Cure nisu cijepljane, ali neće ići partijati (a ni mi).

Ova promjena boje bila je očekivana, doduše, mislila sam da ćemo izgurati još koji tjedan, ali...
    Gledam kako vrište naslovi da su se maturanti iz Austrije zarazili u Poreču, kad u tekstu piše da su dvoje od njih, iako bili negativni na testu, zapravo bili prije dolaska u RH bolesni, te zarazili ostale.

Ja ipak puna optimizma pripremam proslavu svog okruglog rođendana iako znam da je vjerojatnije da u rujnu to neću moći odraditi onako kako sam zamislila.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj tinkilinkixyz prvotno napisa Vidi poruku
    Čitaj i neverujem, da se vakcinišete eto tako, jer će vas cijepivo MOŽDA zaščititi, a za nuspojave se baš i brinete.
    Svako zna svoje naravno A najgore mi je kada se odluče za cijepivo osobe koje su u postupcima podpomognuta, a poznato je kako cijepivo utiče loše na plodnost, odnosno izaziva neplodnost.
    Čitam i ne verujem, svetska populacija se od 1950. i masovnih globalnih vakcinacija do sada UTROSTRUČILA i dostigla 7 MILIJARDI - a neki i dalje bulazne o neplodnosti . Valjda smo se prostom deobom tako nakotili. Ili kloniranjem .

Ali s obzirom da je MM-a jedan ugledni zemljoposednik juče mrtav ozbiljan ubeđivao da je nama cele prošle godine Sunce bilo zamenjeno lažnim veštačkim i vraćeno pravo na nebo tek ovog januara, da bi nastavio o štetnoj vakcini čiji je čip na ruci tako namagnetisan da privlači i aluminijum , ja sam još ubeđenija da nema te zdrave logike koja je sposobna da promeni mindset ovakvih ljudi.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Jao betty, a sta cemo rec nego ocekivano, sve su turisticke zemlje pocrvenile (mislim ds jedina italija nije nisam upratila kako, jesu li vise cijepili il vise nosr maske zbog traume prve zemlje s masovnim umiranjem na zapadu), i mi cemo uskoro, sad smo.samo zuti. Ne znam jel.gledate te karte, bas se jasno vidi gdje god se slije ekipa tu se zacrveni, a mi smo samo malo.u zaostatku nad spanjolskom jer nismo imali.turizam bas od 1.6. ko.oni. Svugdje cu ic normalno, pitanje je samo vremena kad ce se i zg zacrvrnit, vjer 1.9.Necu ic u klubove ni u zatvoreno bez maske, mi smo.i dalje u rezimu maska u liftu i u autu, iako vidim da ljudi ulaze u lift bez maske uz 'ja sam cijepljen/a!'

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

https://www.gloria.hr/gl/fokus/zvjez...aciji-15088181

Malo prije smo mislim prosli uz taj restoran, svi unutra bez maski, to izgleda ko neki ala disco, sa jednom otvorenom stijenkom, mjuza pici svi na 50 cm jedni od drugih, vicu. U centru zg.

Nema tu spasa uz ovoliku procijepljenost.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 15.07.2021. at 22:58

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

https://www.tportal.hr/vijesti/clana...karti-20210715

Evo te karte, bas se lijepo vidi ucinak turizma, s kretom, parizom, spanjolskom. Italija mi je misterija.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Kaae, ne se zivcirati.

Ionako znas da se tinki pojavi, baci bombu, nestane na mjesec dana, pa iznova preporuka: ignorirati

Edit: pocela post pa stala, nesto drugo radila, objavila kad ono more postova poslije
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 15.07.2021. at 23:21

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Beti, js sam u Dalmaciji, na otoku, nije me uopce strah. Dapace, gore mi je u Zg.
    Vani smo, kupamo se cijele dane, djiramo, napokon se dise, nema sparine ko u Zg te ne boravim tako puno u klimatiziranom prostoru sto je slucaj u Zg.Divota
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 15.07.2021. at 23:37

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ja sam se tako veselila ljetovanju u hotelu, sad sa strepnjom pratim razvoj situacije.
    Ali opet, mm i ja smo cijepljeni, soba naša, plaža ok kao da smo i u apartmanu, jedino taj aspekt restorana...inače mi mozak zna previše razmišljati pa se ubijam u scenarijima, ovo je samo pogodno tlo za takav razvoj situacije

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja sam nedavno bila u hotelu par dana. Osoblje je nosilo maske, u liftu i hodniku smo imali masku a jeli smo na terasi. Nisam se osjećala da bi se mogla zaraziti.

S druge strane u firmi za ručkom nas bude preko 50 u istoj klimatizirnoj blagovaoni, u open office preko 10, to ne bu dobro završilo ako se nastavi. Makar, mislim da su bar u uredu skoro svi cijepljeni.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Je, i meni je na poslu kad sam u uredu dežurna veća frka.

A taman sam se počela opuštati i povećavati druženja

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

https://www.tportal.hr/vijesti/clana...da-19-20210716

Evo kaica o mio i perikarditisima, trombocitopenijama i o onom mitu s tisucama smrti nakon cjepiva.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    S druge strane u firmi za ručkom nas bude preko 50 u istoj klimatizirnoj blagovaoni, u open office preko 10, to ne bu dobro završilo ako se nastavi. Makar, mislim da su bar u uredu skoro svi cijepljeni.
    Pretpostavljam da u firmi sjedite razmaknuto i s otv. prozorima, al razmaknuti. U blagovaoni sumnjam da sjedite razmaknuto...meni osobno bi to zatvoreno jedenje bilo ne, ako ga koriste i drugi korisnici za koje ne znate jesu li cijepljeni ili ne. U tom smislu bih izbjegavala i jest u zatvorenim salama hotela gdje ne znas ko je cijepljen, ko ne itd. Adio, gdpr, bojim se.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 16.07.2021. at 11:11

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Pretpostavljam da u firmi sjedite razmaknuto i s otv. prozorima, al razmaknuti. U blagovaoni sumnjam da sjedite razmaknuto...meni osobno bi to zatvoreno jedenje bilo ne, ako ga koriste i drugi korisnici za koje ne znate jesu li cijepljeni ili ne. U tom smislu bih izbjegavala i jest u zatvorenim salama hotela gdje ne znas ko je cijepljen, ko ne itd. Adio, gdpr, bojim se.
    Ne sjedimo ništa razmaknuto a prozore na +35 nitko ne otvara. Jest ne želim za kompom. Bit će kak nam grah padne. Ja sam se cijepila a drugi nek se snalaze za svoje zdravlje, tko je htio mogao se cijepiti u organizaciji firme. Ali nema šanse da u idućih par tjedana ako ovako nastavimo netko ne dođe zaražen (makar možda ne i bolestan) i proširi malo po firmi. Ja srećom još tri dana pa godišnji, a kad se vratim ćemo gledati semafore trenutne politike.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Ne sjedimo ništa razmaknuto a prozore na +35 nitko ne otvara. Jest ne želim za kompom. Bit će kak nam grah padne. Ja sam se cijepila a drugi nek se snalaze za svoje zdravlje, tko je htio mogao se cijepiti u organizaciji firme. Ali nema šanse da u idućih par tjedana ako ovako nastavimo netko ne dođe zaražen (makar možda ne i bolestan) i proširi malo po firmi. Ja srećom još tri dana pa godišnji, a kad se vratim ćemo gledati semafore trenutne politike.
    Ja se nadam da neće buktit u ZG prije početka 9.-toga baš previše, upravo zbog toga što jako velik broj ljudi idu na more i grad je prazan.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja od korone jedem za stolu jer imamo čajnu kuhinju metar s metar bez prozora, a u kantinu koju dijelimo s njih x mi se ne ide. Jučer sam dobila mim koji me nasmijao s captionom 'RETURN of the people that are always like hugging you and stuff', i onda njih 3 koji hoće oduševljeno jednoga grlit koji od njih biži, s captionima "come here", "so good to see you" i "touching is fine now" LOL.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja od korone jedem za stolu jer imamo čajnu kuhinju metar s metar bez prozora, a u kantinu koju dijelimo s njih x mi se ne ide. Jučer sam dobila mim koji me nasmijao s captionom 'RETURN of the people that are always like hugging you and stuff', i onda njih 3 koji hoće oduševljeno jednoga grlit koji od njih biži, s captionima "come here", "so good to see you" i "touching is fine now" LOL.
    Ja od zadnje reorganizacije (kraj 2017) jedem za radnim stolom, jer mi se ne da boriti za mjesto u čajnoj kuhinji. Otkad je korona, većina kolega tako jede.

Što se tiče grljenja, drago mi je da je to prestalo. Nije mi se sviđalo ni prije korone. Još u osnovnoj školi prije nekoliko desetljeća, napravila sam si bedž na kojem je pisalo "Nemojte me ljubiti!"
    Imala sam i drugi s tekstom "Što buljiš?" Tipično za tu dob, ali da - pretjerivanje u socijalnim kontaktima uvijek mi je išlo na živce i odahnula sam kad je korona to svela na podnošljivu mjeru.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 16.07.2021. at 14:35

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Citiraj pulinka prvotno napisa Vidi poruku

Ali s obzirom da je MM-a jedan ugledni zemljoposednik juče mrtav ozbiljan ubeđivao da je nama cele prošle godine Sunce bilo zamenjeno lažnim veštačkim i vraćeno pravo na nebo tek ovog januara, da bi nastavio o štetnoj vakcini čiji je čip na ruci tako namagnetisan da privlači i aluminijum , ja sam još ubeđenija da nema te zdrave logike koja je sposobna da promeni mindset ovakvih ljudi.

Odlično! Jel ga pitao barem gdje su pospremili sunce prošle godine?

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Šteta, nije ! Ali sigurna sam da je odgovor strašno logičan

Inače su po njemu vakcinisani krivi i za epidemiju španskog gripa jer su je oni proširili 1918.
    Čovek živi u totalno paralelnoj realnosti i odlično mu je tako, još ima i nerazdvojnog drugara istomišljenika.

Taman sam se ponadala malo dužoj pauzi do idućeg talasa kad čujem danas na pijaci da je jedan od prodavaca vakcinisan zaglavio koronu zbog nevakcinisanog sina. Gde je jedan, tu će uskoro biti i sto jedan... A prvim masovno vakcinisanim teče već šesti mesec od primljene kineske vakcine. Da se nadamo da će nam aminovati treću dozu bilo koje ako zatreba, pre početka škole.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja sam se isto cjepila i nakkn deset dana sam imala strasan problem s visokim tlakom. Inace niskotlakas. To sto je vani bilo milijon, ja deset kg viska, pod pritiskom rokova prije go, prodaji kupolrodaji nekretnina, 12 satnim radnim vremenom, strahom od prvog go bez muza... Jos me taj dan i nasekirao blagajnik u konzumu. To nema veze.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kosjenka lijepo se odmori

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Kosjenka draga grlim

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Hvala cure.
    Ma usetala sam nepripremljeno u antivakcersko drustvo. Dakle. Cjepljenima sto god da se dogodi podrazumjeva se da je od cjepiva.
    O zidovskoj mrezi farmaceuta koji mlatw lovu.. Necu o tome.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

https://slobodnadalmacija.hr/vijesti...g9UYd7_tXAV7gE

Splicanka s upalom srcanog misica nakon pfizera2, neprepoznato od strane njene lijecnice i hitne st, dobro je opisan tijek i simptomi.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 20.07.2021. at 08:51

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Imam kolegicu kojoj se otkrili neki zdravstveni problemi. Kaže ona, razmišljala je o cijepljenju (preboljela nije, vadila antitijela) no još se nije bila odlučila, i da se cijepila 100% je sigurna da bi za te probleme krivila cjepivo

Mislim, u gornjoj priči postoji poveznica i stvarno se čini da bi cjepivo moglo biti uzrok, ali sigurno ima i ovakvih nevezanih priča, a koje se onda povežu s "cjepivo je krivo"

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

da, ali u članku piše i:
    Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) ovih je dana prenijela stav Povjerenstva za ocjenu rizika na području farmakovigilancije (PRAC) pri Europskoj agenciji za lijekove (EMA), koje je zaključilo kako miokarditis i perikarditis mogu nastati vrlo rijetko nakon primjene cjepiva protiv bolesti COVID-19 Comirnaty i Spikevax (ranijeg naziva COVID-19 Vaccine Moderna).

Inače znam za slučaj jednog suradnika kojem je bilo loše dan nakon cjepiva, na hitnoj su mu prepoznali miokarditis i hospitaliziran je, navnodno u sobi s njim da je bilo još par njih koji su dobili istu dijagnozu nakon cjepiva (ali iskreno ne znam je li taj dio dodan uz prepričavanje). Ovdje je grozno što oni to dva puta nisu prepoznali i uputili na daljnje pretrage

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

https://slobodnadalmacija.hr/vijesti...g9UYd7_tXAV7gE

Splicanka s upalom srcanog misica nakon pfizera2, neprepoznato od strane njene lijecnice i hitne st, dobro je opisan tijek i simptomi.

Meni je jasno da si članak stavila sa namerom da ljudi budu svesni simptoma miokarditisa i slažem se sa tobom da je korisno pročitati opis.
    I sigurna sam da je kod određenog broja ljudi miokarditis definitivno posledica vakcine, a ne nečeg drugog.
    Samo, u ovom slučaju, na osnovu ovoga što je sama Splićanka rekla u članku, i dalje nije sigurno šta je uzrok:

Rekli su mi, iako to nigdje tako ne piše, da ga je vjerojatno uzrokovalo cjepivo, a usput su mi radili i pretrage na neke viruse, čije sam rezultate dobila tek prije dva, tri dana. Bila sam pozitivna na neke od njih, a navodno svi ti virusi izazivaju upalu srčanog mišića.
    Mislim, čitav članak je o njenom iskustvu i mišljenju o vakcini, a ova rečenica tako usput nabačena u tekstu, ali pošteno bar što su je uopšte ostavili.

Sa splićanskom bolnicom moji rođaci nisu imali baš bajna iskustva, u više navrata, nekako sam iz njihove priče stekla utisak da je generalno na lošem glasu već godinama...

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Mi idemo tek u kolovozu na more zbog MM-ovog godišnjeg. Nikako nisam oduševljena s tim. Tko zna hoćemo li uopće moći ići.
    Ne stavljam masku u liftu kad smo samo mi, moja obitelj ili kad sam sama. Inače stavljam. Al definitivno sam se opustila u odnosu na stanje prije godinu dana.

Kosjenka, zeznula sam s onom haljinom ful. Shvatila sam prvo da nemam Tisak u kvartu, a onda je nekako palo u zaborav... Ako još hoćeš da ti pošaljem, idući tjedan sam na godišnjem, vidim na karti neki Tisak cca 1 km od mene.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj pulinka prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je jasno da si članak stavila sa namerom da ljudi budu svesni simptoma miokarditisa i slažem se sa tobom da je korisno pročitati opis.
    I sigurna sam da je kod određenog broja ljudi miokarditis definitivno posledica vakcine, a ne nečeg drugog.
    Samo, u ovom slučaju, na osnovu ovoga što je sama Splićanka rekla u članku, i dalje nije sigurno šta je uzrok:

Mislim, čitav članak je o njenom iskustvu i mišljenju o vakcini, a ova rečenica tako usput nabačena u tekstu, ali pošteno bar što su je uopšte ostavili.

Sa splićanskom bolnicom moji rođaci nisu imali baš bajna iskustva, u više navrata, nekako sam iz njihove priče stekla utisak da je generalno na lošem glasu već godinama...
    Nisam dr, ali za ovaj konkretan slučaj mislim da je baš zbog Pfizera iako je ona spominjala te viruse koji su joj nađeni, ali prevelika je koincidencija, a upala srčanog mišića jest među nuspojavama. ST bolnica nije mala neka bolnica na kraju grada, to je bolnica kojoj gravitira polovina hrvatskog stanovništva pa je utoliko zabrinjavajuće da se sve mora rješavat u ZG. Moja mala sutra na cijepljenje, a uskoro će i GO, "tješi" me da je ova pacijentica odmah razvila nuspojave pa nećemo ni kretat ako se to dogodi :/.

S otočkom hitnom/turističkom sam jednom imala takva iskustva - gledali me ???, dali injekciju... (a radilo se o gastritisu koji se manifestiao prvi put). Susjeda mi je rekla (na moje simptome ) da zašto mi nisu dali nešto za kiselinu. Uzela sam onda u apoteci nešto za kiselinu i čudila se njihovoj ponudi injekcija kao rješenju.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Mi idemo tek u kolovozu na more zbog MM-ovog godišnjeg. Nikako nisam oduševljena s tim. Tko zna hoćemo li uopće moći ići.
    .
    I ja se brinem, pogotovo zbog hotela. Ali moj muž kaže da nje zabrinut. Vidjet ćemo, imamo besplatno otkazivanje do 4 dana prije dolaska.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ma kakvo otkazivanje Vrci, otidjite na more i odmorite se.

Ja tek sad uvidjam koliko nam svima godi odmor i odmak od Zg rutine, vise nego inace jer smo svi imali psihicki zahtjevnu godinu iza nas.

Ne brigaj, cjepljeni jeste, sanjari o izlezavanju na plazi, kupanju i boli te pipi Nekad jednostavno vise nema smisla totalno "odustat" od zivota na duge staze.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Slazem se s lili. Treba to psihicko zdravlje izbalansirati. Mi necemo nista otkazivati, samo se nadam da cemo smjeti.
    Mi smo se motali po Istri zadnjih vikenda i bas me iznenadilo koliko stranaca ima, pogotovo Nijemaca.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Jeste vidjeli nove HZJZ preporuke

Kako HZJZ navodi - osoba ne podliježe zdravstvenom nadzoru u karanteni/samoizolaciji ako je:
    •imala laboratorijski potvrđen COVID-19 (PCR testom ili antigenskim testom) u posljednjih devet mjeseci i bili su ispunjeni uvjeti za prekid izolacije;
    •ako je osoba koja je imala laboratorijski potvrđen COVID-19 primila jednu dozu cjepiva protiv COVID-19 unutar osam mjeseci od preboljenja, izuzeće od karantene se produljuje na devet mjeseci od primitka cjepiva (imunokompromitirane osobe i stariji od 65 trebaju primiti dvije doze cjepiva neovisno o preboljenju);
    •na temelju jasne epidemiološke anamneze i kliničke slike klasificirana kao vjerojatan slučaj COVID-19 (npr. ukućan koji živi s laboratorijski potvrđenim bolesnikom koji je tijekom karantene razvio karakteristične simptome bolesti) u posljednjih devet mjeseci i bili su spunjeni uvjeti za prekid izolacije;
    •primila drugu dozu COVID-19 cjepiva (ili jednu dozu Janssen cjepiva) unazad devet mjeseci, pod uvjetom da je prošlo 14 dana od završetka cijepljenja (primitka druge doze za sva cjepiva osim za Janssen cjepivo koje se prima u jednoj dozi);
    •s obzirom na to da cijepljenje ne sprječava u potpunosti mogućnost asimptomatske infekcije i prijenos infekcije putem cijepljene osobe, cijepljene osobe koje ostvare bliski kontakt s bolesnikom moraju se slijedeća dva tjedna od tog kontakta strogo pridržavati mjera za smanjenje prijenosa kapljičnih infekcija i paziti na eventualnu pojavu simptoma kompatibilnih sa COVID-19 koji bi zahtijevali PCR testiranje. Cijepljeni bliski kontakti oboljeloga tijekom dva tjedna nakon kontakta ne smiju sudjelovati u zajedničkim aktivnostima pri kojima se skida maska. Ako se u tom razdoblju pojave simptomi treba se podvrgnuti izolaciji i procijeniti radi li se o COVID-19, uključujući upućivanje na testiranje na SARS-CoV-2.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ma ne bismo odustali, samo bismo zamijenili hotel za apartman

Al opet, kad smo u apartmanu moram u dućan, i tamo se isto guraju ljudi - pa onda je valjda sigurnije u hotelskom restoranu na možda otvorenom i s razmacima

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ma svejedno ti je jer ces se ionako vani muvati medju ljudima, ima dosta turista na moru, covjek ode do ribarnice, po sladoled, na rucak u restoran, na kavu s muzem, frendovima, djeca u djecje parkice, neki event...ako mislis ici i biti u konstantnom strahu misleci na razmak (vjeruj nema nikakvog razmaka a cesto ni maski) i maske, onda nema smisla uopce trosit vrijeme i novac na ljetovanje.
    To je samo moje misljenje. Lijepo se opusti i uzivajte!!!

Ja na moru minimalno nosim masku, vani smo 90% vremena, jedino kad idem u ducan zapravo. Ne nosim ni na trajektu jer sam na otvorenom, uvijek na palubi.

Preporodila sam se i jako brzo naviknula
    Vec sam tu 10 dana, slijedi jos 10ak. Jezim se pomisli o povratku u Zg.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 20.07.2021. at 14:51

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

I mi idemo na godišnji u kolovozu i ne pada mi na pamet ništa mijenjati u planovima. Svi troje smo cijepljeni (čak i sin, iako za njegovu dobnu skupinu još uvijek nisu dane jednoznačne upute).
    Nakon početka ljeta koji nam je bio grozan, jedva čekam da se maknemo iz Zagreba, promijenimo sredinu i odmorimo se svi skupa i stvarno ne želim više razmišljati o mjerama.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Nisam, tx, Vrci. Očito se počinju ponašati na način da je sad radna verzija da i cijepljeni prenose virus (deltu), vidim da frendici za pregled na kardiologiji traže PCR unatoč što je uredno 2x cijepljena, kad sam ja imala onu virozu me dr. opće prakse na zamjeni pitala i cijepnu knjižicu i, kad sam joj rekla da imam PCR, htjela je vidjet datum, a masku sam skidala samo da nos vidi, usta pokrivena. Meni bi jedenje u hotelu bio rizik, pogotovo ako je u zatvorenome i klimatiziranome, a sumnjam npr. da doručak serviraju na terasamsa, ali može se provjeriti. Ne znam jeste li cijepljeni ili niste i je li opcija ponijet doručak u hotelsku sobu i bog, tipa da muž ode s maskom, pokupi i odnese incognito u sobu. Ničeg drugog se na moru ne bih bojala - jer trajekt paluba ili FPP2 u salonu, restorani svi vani, klubovi zatvoreni ne idem ionako, pošta, dućan itd. to ionako ljudi nose maske pa čak i u Dalmaciji . Vanjskih prostora se cijepljena ne bih bojala, osim što ne bih išla na neke ljetne noći u uskim kalama, a brijem da će to sve bit pootkazano, tipa proslave oluje, ribarske noći itd.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 20.07.2021. at 15:03

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ribarske feste su otkazane na moju zalost jer sam vec sanjala tu tunu sa žara hahaha al se jako varas za maske u Dalmaciji.

Nose ih samo u velikim shopping centrima, ovi manji ducani niente ili mozda 30% ljudi.

Ja ne bih cirkus radila od dorucka u hotelu jer ako mogu jesti u kantini na poslu a brate mogla bi i doruckovat fini hotel.dorucak njamaa
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 20.07.2021. at 15:18

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Tebi cirkus, meni oprez, u oku je promatraca. Ne jedem ni u kantinama na poslu, ni u zatvorenim restoranima, a hotel gdje se izmjenjuje par stotina ljudi svaki dan (ako je zatvorena sala) mi ne djeluje privlacno. Koliko je rizik nemam pojma, ovisi koliko je strop, jesu li vrata otvorena itd., to nemam pojma. Uzela bih sve parametre i odlucila. Definitivno to meni nije isto ko ic u ducan, jer ducan krace traje i ne moras skidat masku.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 20.07.2021. at 15:52

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

A ovisi i o tome koliko je pun hotel. Ako budemo u crvenom i sl. sumnjam da će biti puno stranaca, kao i prošle godine.

Evo sad jedem u restoranu na poslu, 50% ljudi ne nosi masku unutra, ostali nosimo do stola, skinemo, jedemo i vraćamo. Restoran je zatvorenog tipa i klimatiziran i bude po 30 ili više ljudi istovremeno, rašireni stolovi

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku
    A ovisi i o tome koliko je pun hotel. Ako budemo u crvenom i sl. sumnjam da će biti puno stranaca, kao i prošle godine.

Evo sad jedem u restoranu na poslu, 50% ljudi ne nosi masku unutra, ostali nosimo do stola, skinemo, jedemo i vraćamo. Restoran je zatvorenog tipa i klimatiziran i bude po 30 ili više ljudi istovremeno, rašireni stolovi
    Onda idi u hotel, sve ti je isto. Zaboravila sam jesi li cijepljena?

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Jesmo, i muž i ja.
    I moji doma

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Nisam mislila nista lose ina33 s tim "cirkusom", al buduci da Vrci vec ionako jede u kantini i cjepljena je kao i NJM ne vidim razloga za ne uzivati na ljetovanju u hotelu i odmorit se od svega.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Evo čitam da nam možda do kraja mjeseca slijede neke strože mjere. Tko zna sto bude jos za 3tj...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku
    Evo čitam da nam možda do kraja mjeseca slijede neke strože mjere. Tko zna sto bude jos za 3tj...
    Hotele nece zatvorit, a da, pitanje je koliko ce bit pun, sto vam ide u prilog.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •