Stranica 266 od 383 PrviPrvi ... 166216256264265266267268276316366 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 13,251 do 13,300 od 19127

Tema: Korona virus, panika ili?

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Mi smo bili u dva velika hotela u lipnju, polupansion, i u jednom malom bez obroka. Sve u Istri.

Veliki prilicno popunjeni. Mali ne znam, taj je bio samo za prenociti.

U oba velika odlicna hrana. Maske se nose kad ides po jelo, za stolom skidas, svi disciplinirani sto se toga tice, svi zaposlenici s maskama. Ali je znalo biti guzve oko nekih jela i u neko vrijeme. U jednom je bilo bojom markirano u koliko sati je guzva, a kad nije. Posvud stoje dezinficijensi. Ono sto je po meni problem su one hvataljke za hranu. Svi rukama love. Nisam vidjela da ih stalno ciste. Tako da sam ja za dan dva shvatila da trebam stavit hranu na tanjur, odnijet na stol i onda dezinficirati ruke. Sobe se ne čiste tijekom boravka, osim ako bas hoces, stavis znak. Ciste se naravno izmedju razlicitih gostiju.
    U malom nitko nije nosio masku. Rekli su nam na recepciji da dezinficiramo ruke na ulazu, ali da ne trebamo maske nositi. Al mi pak vise ne dezinficiramo ruke zbog koze. Perem sapunom. Tako da mi nismo koristili dezinficijens, a maske jesmo. Al nas nitko nije opominjao.
    Na brodici isto pise da svi moraju nosit maske, samo smo MM i ja nosili maske. Ukljucivo i posada. Razmak se drzao izmedju grupa ljudi, ali su grupe bile prilicno heterogene.
    Posljednje uređivanje od Jelena : 21.07.2021. at 00:15

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

U jednom velikom su hodnici i sobe bili s debelim tepisima. To su pospricavali s dezinficijensom. U tom smislu je mozda bolje u neki slabiji hotel s plocicama po hodnicima. Sumnjam da se ti tepisi mogu dobro ocistiti.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    . Maske se nose kad ides po jelo, za stolom skidas, svi disciplinirani sto se toga tice, svi zaposlenici s maskama. Ali je znalo biti guzve oko nekih jela i u neko vrijeme. U jednom je bilo bojom markirano u koliko sati je guzva, a kad nije.
    Ljudi, pa zar nije svima jasna apsurdnost situacije?! Za stolom se skidaju maske, ali se nose dok se ide po hranu - i ta bi mjera trebala spriječiti virus?! Da nije tragično, bilo bi smiješno.
    Bila sam u 3 restorana u posljednjih 30-ak dana, ista priča. Meni gotovo da je neugodno zbog toga. Svi znamo što je virus i kako se ponaša. Ali zaštićen si za svojim stolom. Što reći. A do sutra bih mogla nabrajati takve apsurdne primjere.

U Izraelu do 1. kolovoza zabranjen ulaz cijepljenim turistima.

https://www.jpost.com/israel-news/we...inistry-671803

Pa tko je tu lud?! Štite se ljudi od delta soja. I to u najprocijepljenijoj zemlji. (Btw. ako je tko slušao profesora Alerića, procijepljen ne znači biti cijepljen jer je ta riječ nastala od riječi procijep. Ali, ok, kad se već udomaćila...).
    Ne znam. Dugo traje ova rasprava. Neću baciti bombu i otići, kako je netko ovdje napisao za neku forumašicu. Nije poanta u tome. Ali nemam što ni dodati. Sve je već rečeno, više-manje...
    A događa se apsurd za apsurdom. Toliko nelogičnosti u tako malo vremena.

I mislim da bi se Filozofski kutak trebao promijeniti - nabolje. Bez obzira na situaciju u kojoj živimo, on je pokazatelj koliko je sve to nama ovladalo. Tema je ili korona ili psihoterapija. A to tako ne smije biti. Mislim, nisam bitna ja i što ja mislim. Znam ja to. Pogotovo na ovom forumu.
    Ali i u ratu treba znati nastaviti živjeti. Pa i u pandemiji.
    Pardon, pisalo se i o nogometnim navijačima dok je trajalo prvenstvo.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Apsolutno se slazem posebno sa zadnjim dijelom da zivot ide dalje i u ratu, pa kako nece u pandemiji.

Mi u hotele ne idemo jer unaprijed znam da bi me MM izludio s dezinficiranjem svega i svacega, a to me izbacuje iz tracnica zato biram bit opustena na GO-privatni smjestaj, mobilne, apartmani...

Inace bas sam pozelila hotele i hotelski dorucke
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 21.07.2021. at 07:05

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Pa ako kažu da se bez maske mora držati distanca, onda razumijem zašto imamo masku dok idemo po hranu, a skidamo ju dok jedemo. Jedino je upitno koliko zapravo covid leti zrakom i koliki je tad rizik, i koliko se smanjuje kad se radi o recimo poluotvorenoj terasi

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Covid leti zrakom, ali se sigurno lakše prenosi u bliskom kontaktu, tako da ova mjera s maskama u hotelu apsolutno ima smisla, i upravo je pokušaj da "život ide dalje".

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Mislim, mene više frka "seoske fešte" gdje su vani bez maske čovjek na čovjeku nego restorana gdje se jede s razmakom

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Covid leti zrakom, ali se sigurno lakše prenosi u bliskom kontaktu, tako da ova mjera s maskama u hotelu apsolutno ima smisla, i upravo je pokušaj da "život ide dalje".
    Naravno.
    Virus se prenosi zrakom. Za stolom sjedis mirno i jedes. Kad krenes hodati oko jela s tanjurom, uskovitlas zrak, pitas gdje ima dodatnih salveta i je li juha ljuta, veca je gustoca ljudi, potpuno je razumljivo da je to podrucje viseg rizika. Ne znaci da ga nema za stolom, ali se danas epi-zivot bazira na vjerojatnostima.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim, mene više frka "seoske fešte" gdje su vani bez maske čovjek na čovjeku nego restorana gdje se jede s razmakom
    Pa to je lako, ne odeš
    Ljudi se zbilja guzvaju. A kulturna zbivanja su neka odlicno organizirana s rasporedom sjedenja, a neka bome bez reda.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Čitam danas da postoje neke procjene da bi nam se gripa mogla ove godine vratiti malo jača Kao i ove vrtićke infekcije, kaže pedijatrica da nikad nisu imali ovoliko bolesne djece kao sad jer je bilo puno mjera i manje druženja i nisu se toliko širile druge stvari

Jel ćete se cijepiti protiv gripe? Nama je u planu, kao i svake godine

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mi se cijepimo zbog astme jer je ona i zesca komplikacija astmaticarima pd covida. Hocemo li se cijepit, a valjda hocemo, prosle godine je s tim bio cirkus, trazila sam vezu za tatu koji se dvake god cijepi, ima 80 god.... nije mogo preko lom-a do cjepiva protiv gripe. Racunam da ce ove god ljudi bit u reggae modu 'dosta nam je svega/besmisao', pa da nece bit takva borba za to cjepivo.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 21.07.2021. at 09:05

Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Ako ne nosis masku za stolom, virus potencijalno mozes prenijeti samo ljudima za stolom, a ne i cijeloj sali.

Mi se cijepimo protiv svega jer u radijusu od 1000 km nemamo baka servisa. Samo se sjetim kad smo mm i ja ulovili neku virozu (temp 39-40) i morali setati psa jer nismo imali nikoga. Decimale su odlucivale.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ja se isto nadam da ne bude frka s hvatanjem cjepiva i ove godine. Klince mislim da ću kao back-up zapisati i privatno, jer sam prošle godine samo tako uspjela

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Bila sam i u toplicama, u hotelu. I privatno, na moru. I za koji dan idemo opet u hotel, u najugroženijoj zupaniji i na turisticki brod.
    I grlila sam se sa prijateljicom koju nisam vidjela 2 godine.

I nikome nista, nema zaraze. Cijepljeni svi koji su se mogli cijepiti.

Nekako više nema panike u mojoj glavi. Idemo dalje. Carpe diem

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Čitam danas da postoje neke procjene da bi nam se gripa mogla ove godine vratiti malo jača Kao i ove vrtićke infekcije, kaže pedijatrica da nikad nisu imali ovoliko bolesne djece kao sad jer je bilo puno mjera i manje druženja i nisu se toliko širile druge stvari

Ovoliko malo ili ovoliko puno. Kod nas je dvoje djece potvrdjeno imalo COVID (i tete) a ostalo nista. Moj nije nikad bolestan (kuc, kuc) pa ni sada nije bio. Cijelo vrijeme ide u vrtic. I sada.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Necemo se cijepiti protiv gripe. Tj. ne znam sto bi se trebalo promijeniti da se cijepimo.

Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Mi smo imali smrtni slucaj u obitelji. Osoba se zarazila na onkoloskom odjelu Covidom. Bila je cijepljena, ali imunitet je opcenito bio slab. Zarazenog i s temperaturom su ga poslali doma jer se nitko nije sjetio testirati ga u bolnici. Doma su se zarazile dvije tek cijepljene osobe (srecom s blagim simptomima) i dvije bebe.
    Ne mogu reci koliko sam razocarana u cijeli sustav… Bez covida nije bilo sanse, ali ovo je bilo strasno…

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Beti3, bas mi je drago zbog tebe da je panika ostala negdje u proslosti.

Ja sam isto trenutno u svom malom mistu na otoku u modusu da ignoriram postojanje korone jer mi za psihu zaista treba taj odmak u glavi. Oko mene ljudi zive normalno kao nekada prije.

I predobro se ovako osjecam.

Kad se vratim u Zg, naravno bit ce drugacije al za mentalno zdravlje ovo bas trebam sada i ovdje.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Munkice jako mi je zao

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Vjerojatno hoću, jer nam organiziraju cijepljenje na poslu.
    A za sina, ne znam više kad je krenuo u srednju školu, cijepila sam ga protiv gripe jer je, kao, najizloženiji (tramvaji, dvije škole, muvanje među ljudima). Onda je prve zime dobio upalu pluća (nema veze s cjepivom, samo za ilustraciju kako sam ga htjela zaštititi od jedne bolesti, a on dobio drugu, jednako tešku). A druge zime, opet sam ga cijepila, ali je praktički 2 mjeseca bio online i nije uopće išao ni u školu, ni među vršnjake. Da je htio, nije imao gdje pokupiti gripu. Tako da se pitam ima li u njegovom slučaju ikakvog smisla cijepiti se.
    Vidjet ću još. U svakom slučaju, danas je dobio drugu dozu Pfizera, s te strane smo za neko vrijeme mirni.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ovoliko malo ili ovoliko puno. Kod nas je dvoje djece potvrdjeno imalo COVID (i tete) a ostalo nista. Moj nije nikad bolestan (kuc, kuc) pa ni sada nije bio. Cijelo vrijeme ide u vrtic. I sada.
    Ovoliko puno. Naše pedijatrice imaju dupkom pune čekaonice i ne stižu ni na mailove ni na telefon odgovarati. Hrpa crijevnih, pa respiratorne i svašta nešto.
    Kažu zima i proljeće bili ok, od lipnja na dalje kaos

Baš sam gledala, prošle godine u ovo doba 50-100 slučajeva korone smo imali, ove godine smo 100-200. Hrvatska jel

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Munkice, žao mi je.

I moja je danas dobila 2. dozu, sad iščekivanje. Kaže muž da nije bilo pasa, kao katastrofa. Očito su se cijepili svi koji su mislili, a 50 posto staraca je ostalo necijepljeno i to je jedan ogroman pool za umiranje i za krčenje bolnica, nažalost. Kaže Milanović da bi on sve otvorio jer ono, ekipa se cijepila tko je htio, ne možemo nikog prisiljavat, ajmo sad normalan život. Koja floskula, jer čim se napune bolnice onda će ići u zatvaranje svega, svi, jednostavno nijedno društvo nije došlo dotle da bi reklo "OK, ti imaš preko 60, nisi se cijepio, nažalost, ne možemo s tobom krčit bolnice zbog COVIDA, sretno ti bilo na kućnom liječenju", a drugi mladi ljudi će šizit kako ne mogu do ginekologa, na UZV, kako je cijela jedna bolnica pretovrena u COVID bolnicu itd. pa će morat vrlo brzo opet zatvarat, opet online škole, opet sve što to psihološko nosi sa sobom.

Ja sam se za gripu (to nam je kao astmatičarima trajna preporuka), isto zapisala kod privatnika, jedva i tamo dobili, stvarno se nadam da se ostatak ljudi neće ove godine cijepiti, tu brijem da će biti ono "dosta nam je cijepljenja, evo gripa nestala" i da neću morat u isto mahnitanje za to cjepivo, vrćenje telefona itd. - ništa nije značilo što je pulmolog napisao "preporučam cijepljenje protiv sezonske gripe" kad nije bilo ni za starce, ona je kroničar koji to cjepivo treba. Tako da se tu nadam da se neće ponoviti prošla godina s nestašicama i da će gripa ostat za one koji se standardno cijepe.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 21.07.2021. at 11:25

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Pa i puno dr se nije cijepilo, ajmo sve otvoriti pa će i oni završiti na bolovanju, bolnice pune - i opet nema tko liječiti sve te ljude.

Sve je povezano i vrtimo se u krug

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Lili, tebe ne razumijem pak . Mislim - nije da COVID-a nema na moru pa sad na moru je OK ne mislit o COVID-u, a kad dođeš u ZG, onda ćeš mislit, fakat ne kužim. Osim ako ne misliš nisam na poslu, na otvorenom sam, pa sam opuštena. Opet, evo tebe tu, sve pratiš, pa si mi paradoks.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Pa i puno dr se nije cijepilo, ajmo sve otvoriti pa će i oni završiti na bolovanju, bolnice pune - i opet nema tko liječiti sve te ljude.

Dri su se cijepili, nije se medicinsko osoblje, uglavnom žensko - zbog brije o neplodnosti. To je činjenica. A svi su deficitarni.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

U Cipru su zbog toga proglasili da je med. osoblju obavezno cijepljenje, pa su antivakseri napali zgradu policije, ko zna što nas sve još čeka, borbe cijepljenih vs. necijepljenih...

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Hrpa medicinskog osoblja je od prevelikog dugotrajnog pritiska od Uskrsa po bolovanjima.kovid je mala beba prema kolicini bolesnih ljudi kojima su se aktivirale kronicne bolesti. Kod mene u kolektivu barem 30% njih je na visetjednim bolovanjima od proljeca.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Dri su se cijepili, nije se medicinsko osoblje, uglavnom žensko - zbog brije o neplodnosti. To je činjenica. A svi su deficitarni.
    Nije baš točno, znam jako puno liječnika koji se nisu cijepili, nevezano za spol, nego što zbog straha od nuspojava, što zbog “lauc/bakić” laprdanja

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Milanovic fakat brije. Populizam na n-tu.
    Stvarno smo u predsjedničkoj kampanji imali ocajan izbor izmedju troje redikula.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Za vrticarce mi ne vidimo nikakvu promjenu bitnu. Ni kod pedijatrice, ni u vrticu. Dapace, u nasem krugu nema bolesnih, vec dugo. Mozda se u neki kvart ulovi pa dijeli.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
    Nije baš točno, znam jako puno liječnika koji se nisu cijepili, nevezano za spol, nego što zbog straha od nuspojava, što zbog “lauc/bakić” laprdanja
    Gro doktora je cijepljen. Homeopatija/vitamini&minerali/skepticizam dira i tu populaciju, meni su pulmolozi različito govorili i o paradigmi cijepit ili ne cijepit gripu za astmatičara, a to je prije bio stručni "no-brainer". Taj "demokratski stav" vidljiv ovdje i na ovom forumu - alter "medicina"/zašto si "zatucana", liječi astmu magarećim mlijekom i kurkumom ili sljezom - svi tome sad plaćamo danak i ne vjerujemo znanosti. Moja sveki je imala sreće da joj je internistica Lidija Gajski, lijepo ju je sredila za osteoporozu (ne treba vam terapija, pa se žena nagela preko balkonske ograde i slomila 2 rebra, pa je pala i slomila kralježak) i za srce (smanjite statine i lijekove za tlak, krvne žile koma stanje). Tako da vjerujem da poznaješ liječnike koji se nisu cijepili, ali su cijepljeni debela većina. Veći je problem sestrinska populacija, kod njih je obrnuto - što mlađi, to manje cijepljeni. Ko što je Fauci rekao, u moderno doba ospice ne bi bile iskorijenjene.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 21.07.2021. at 12:41

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Nego danas, od 190 novih slučajeva 120 ih je u "narančastoj" turističkoj regiji.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Nego danas, od 190 novih slučajeva 120 ih je u "narančastoj" turističkoj regiji.
    Zato ja i ne kuzim lili i 'na moru se opustam od covida'. Ako se pogleda karta evrope minus italija, sad je upravo obrnuta situacija, oprez veci je potreban na moru, u zg mozes bit puno opusteniji.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ali turisti pozitivni se broje u svoje matične zemlje. Znači ni ne znamo koliko je kod nas "kritično". Ovo su samo naši zaraženi

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Lili, tebe ne razumijem pak . Mislim - nije da COVID-a nema na moru pa sad na moru je OK ne mislit o COVID-u, a kad dođeš u ZG, onda ćeš mislit, fakat ne kužim. Osim ako ne misliš nisam na poslu, na otvorenom sam, pa sam opuštena. Opet, evo tebe tu, sve pratiš, pa si mi paradoks.
    E ovo zadnje, vec sam napisala provodim 90- 95% vremena na otvorenon, evo i sad na terasi u hladovini, u zatvorenom kod sebe samo spavam i udjem jednom u par dana u ducan (na moru imamo obicaj napravit veliki tjedni shopping pa nam minimalno treba za dokupit). Terase kafica i restorana su na otvorenom.

Tu pisem da bodrim one koji se boje odlaska na more, nekad treba opustit um i tijelo. Zaista se moze bit lijepo opusteno na moru.
    To tvrdim za ova mala mista po obali i otocima, u velikim gradovima je vec posve drugacije.

Nije isto bit u Zadru, Splitu, Sibeniku ili Lumbardi, Silbi, Ugljanu.
    Mi Zadar recimo zaobilazimo a u blizini smo.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 21.07.2021. at 13:51

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ali turisti pozitivni se broje u svoje matične zemlje. Znači ni ne znamo koliko je kod nas "kritično". Ovo su samo naši zaraženi
    A dovoljno je ovo nase.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

A ne znam ina kako mi Zg ikad moze bit manje riskantan od malog mista na otoku.

Pa u Zg sam prisiljena puno vise vremena provodit u zatvorenom i s ljudima pocevsi od posla, lifta, ducana s prehranom, pekarom, knjiznicom...nastavi niz. Dobar dio toga nemam i ne koristim na moru. Da ne spominjem u Zg sve kontakte nase djece od skole do sporta.

Ma rizik u Zg mi je uvijek puno veci zbog veceg kruga ljudi oko sva 4 clana obitelji.

Nema mi logike da cijepljeni sad maltene jos vise strahuju od korone od necijepljenih jer tako ispada.

Mi smo se cijepili da manje brinemo i strahujemo i da zastitimo prije svega svoje starije kao i ostale ljude oko nas.

Mislim da se cijepljeni sad ipak mogu vise opustit u smislu brige unaprijed, naravno uz nosenje maski u zatvorenom.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Nista nisi rekla ako ides u hotel u malom mjestu to je ok, al ako si u zadru, onda isto ko u zg. Rasprava se povela oko hotela/zatvorenih prostora. A zatvoreni prostor u hotelu u zadru je trenutno veca opasnost nego kantine na poslu u zg.

Brige virus za osjecaje cijepljenih. Cinjenica je da smo svi u istoj pasti cim je brojka cijepljenih na 40-50 posto. Niko nije otok, cjepivo ne stiti sto posto, htvatska nema procijepljenu populaciju da bi cijepljeni rekli ja sam cijepljen i to je to. Otvoreni prostori meni nisu sporni.

A o logick necijepljeni ono...ne razumijem te stvarno. Necijepljeni po defaultu ne strahuju..Da strahuju - cijepili bi se.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 21.07.2021. at 15:33

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Nije isto bit u Zadru, Splitu, Sibeniku ili Lumbardi, Silbi, Ugljanu.[/QUOTE]

Potpis.
    U gradovima i vecim.mjestima na obali je kaos, cini mi se da ima vise ljudi nego 2019. Imam osjecaj da su svi krenuli na put u sedmom, jer se boje zatvaranja granica u osmom. Konkretno u Splitu - po centru se jedva prolazi, kolone turista, posebno mlađarije... Neki moji, koji su citavo ovo vrijeme bili poprilicno lezerni vezano uz koronu, sad po vani u gradu stave masku za proci od Pazara do Pjace.
    S druge strane, na otoku je milina, pogotovo u manjim mjestima... mozes naci svoj mir za kupanje, mozes setat izvan guzve... u lokalnom ducanu svi ulaze s maskama... Ostale "aktivnosti' su sve vani al bez guzvetina ko u gradu.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

A opet ovisi i o hotelu, neki su puniji, neki ne.
    Mene baš zapravo zanimaju te informacije, o popunjenosti hotelskih kapaciteta. Jer se kao priča da su traženiji kampovi i apartmani

A pratit ću idućih 10 dana situaciju, lako nađemo nešto u nekom malom mjestu ako sve ode kvragu. Al ne bih bila sretna, već 2 godine čekam na taj odmor u hotelu bez ikakve brige s kuhanjem

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

https://www.tportal.hr/vijesti/clana...jenje-20210721

Kratko su zivile covid putovnice, evo i nasi brane englezima, cipranima i rusima ulaz u rh bez obz na cijepljenje, traze neg. test. Mozda ih budu isto trazile maticne zemlje pa the hotel ne bude prepun.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 21.07.2021. at 16:27

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ma ina33 to je to. Ne bih isla u hotel u Zadar bome sad nikako.

A meni moja logika kaze da se vise trebaju bojat necijepljeni. Za njih znam da se ne boje jer bi se inace cijepili. Svejedno nema smisla brinut se unaprijed i strahovat jer si/smo napravili sto je u nasoj moci i to je to. Barem smo zasluzili opusten miran godisnji (ako razumijes moju poantu), po mogucnosti u nekom malom mjestu bez previse gungule. Inace ljetujem na takvim mjestima 15ak godina, pa je meni sve isto.

Nekako mislim da se mi cijepljeni trebamo osjecat sigurnije bez obzira na nasu losu procjepljenost. Mozda nekima na jesen dodje u glavu, pa se poveca i brojka cjepljenih. Nadam se iskreno.

Buba klara bas tako, vrijeme ko da je stalo u malim.mirnim mjestima, tim veci ce mi biti sok u Zg

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Ma ina33 to je to. Ne bih isla u hotel u Zadar bome sad nikako.

A meni moja logika kaze da se vise trebaju bojat necijepljeni. Za njih znam da se ne boje jer bi se inace cijepili. Svejedno nema smisla brinut se unaprijed i strahovat jer si/smo napravili sto je u nasoj moci i to je to. Barem smo zasluzili opusten miran godisnji (ako razumijes moju poantu), po mogucnosti u nekom malom mjestu bez previse gungule. Inace ljetujem na takvim mjestima 15ak godina, pa je meni sve isto.

Nekako mislim da se mi cijepljeni trebamo osjecat sigurnije bez obzira na nasu losu procjepljenost. Mozda nekima na jesen dodje u glavu, pa se poveca i brojka cjepljenih. Nadam se iskreno.

Buba klara bas tako, vrijeme ko da je stalo u malim.mirnim mjestima, tim veci ce mi biti sok u Zg
    Svašta ti istovremeno bi, i ja bih, ali ne ide. Nemamo pojma ide li vrci u hotel u malom mjestu (koje su šanse da malo mjesto ima hotel?), ide li u "veći" dalmatinski grad itd. Ne može se sve. Unaprijed briga i strahovanje... a ne, nego će unazad . Ja sam brinula i strahovala jučer, prije cijepljenja male. Sad je gotovo, ako će bit neki dizaster, sad je kasno da se kajem. Briga se i strahuje unaprijed, ne kad je avion već u zraku, a ti u avionu . Kako se ko osjeća - nek se osjeća kako hoće. Čisto sumnjam da će se povećat brojka ako ne bude prisile. Tako da teško je meni shvatit što ti bi, ne bi, mislim shvaćam ja da bi ti isto što i svi mi, ali meni nikako nije logično onda samo zbog želje tvrdit da je na moru ful sigurnije nego u ZG-u, kad meni logika govori suprotno, ako se ne ide u apartmane. Ne može čista želja sad more maknut iz naračnastog u zeleno, ne ide to tako.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Što je vama malo mjesto? Koliko življa? Mislite na sela?
    Mi smo bili u mjestu od 3 500 stanovnika u Istri, Zagreb je puno sigurniji.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

A eto, ja se osjecam sigurno i u Splitu, i ne strahujem. Cijepili smo se, cijepili su nam se roditelji, sanse da pokupimo covid s nekim opasnim simptomima su jako male. A to sto se drugi ne zele cijepit, na to me mogu utjecat pa se ni ne zamaram time. A ni time hoce li se posljedicno na jesen opet sve zatvorit, jer ni na to ne mogu utjecat.

Te silne turiste po Splitu ja zaista ne vidim (doduse ne idem u sami centar, al vidim da - izuzev jedan dan ovaj tjedan - nema tradicionalnih guzvi prema trajektima), a plaze na koje ja idem su taman (meni) ugodno popunjene (puno puno manje nego 2019 i prethodnih godina).
    Posljednje uređivanje od Jadranka : 21.07.2021. at 17:59

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Zagreb je puno sigurniji.
    x

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Moja sestra izlazi svaku vecer plus radi u centru, kaze da je ludnica. Cijepila se al joj nije svejedno.
    Splitske plaze, ajme majko... Bili jedan dan i pobjegli na otok.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj buba klara prvotno napisa Vidi poruku
    Moja sestra izlazi svaku vecer plus radi u centru, kaze da je ludnica. Cijepila se al joj nije svejedno.
    Splitske plaze, ajme majko... Bili jedan dan i pobjegli na otok.
    Isto mi moji kazu da je dizaster u trajektnoj luci. Opet govorim, virusu svejedno kako se ko osjeca i sta mu se odokativno cini jel vise il manje siguran vamo il namo, al sad je objektivno, statisticki, malo vise opreza potrebno na moru nego u zg, tvrdit suprotno nema uporista ni u cemu osim i wishful thinkingu. Iza 15.8. ce zg brzo nadoknadit. To su naprosto cinjenice kojima je svejedno za subjektivne osjecaje i stremljenja, opustanje, neopustanje itd.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 21.07.2021. at 18:20

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Kad kazem malo misto, ne mislim na Supetar, Hvar i sl.
    U mojoj glavi pojam odmora i bezbriznosti su Povlja, Postira, Skrip, Vrisnik i sl.
    Posljednje uređivanje od buba klara : 21.07.2021. at 18:21

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •