Stranica 308 od 383 PrviPrvi ... 208258298306307308309310318358 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 15,351 do 15,400 od 19127

Tema: Korona virus, panika ili?

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Zbilja?! Mi smo samo zamoljeni da se cijepimo. Nemamo cak ni anketu koliko nas je cijepljeno.

Je l svi ili samo koji nemaju covid potvrde? Pa tko ce to provoditi? Portir?
    Najavljeno je da će oni koji se nisu cijepili niti prebolili u zadnjih X mjeseci morati donijeti negativan test svaki tjedan, ali nisu još razrađeni detalji

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kod nas na kontaktnu (i u zgradu) samo s COVID potvrdama (dakle cijepljeni,testirani ili preboljeli)

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kaj ostali online? Kak to misle skombinirati?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

predavanje u dvorani s online prijenosom

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kak u dvorani,kad ne mogu u zgradu?!? Bolje bi bilo da imaju doma onda

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

oni koji imaju covid potvrde mogu u zgradu, pa samim time u dvoranu
    oni koji nemaju, slušat će nastavu online (u dvoranama su ssustavi za prijenos nastave - kamere, zvučnici itd.)

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    oni koji imaju covid potvrde mogu u zgradu, pa samim time u dvoranu
    oni koji nemaju, slušat će nastavu online (u dvoranama su ssustavi za prijenos nastave - kamere, zvučnici itd.)
    Tako pise na portalima i za Pravni u Zg.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku
    Evo moja mala kašljuca i curi joj nos. Jučer imala blagu temperaturu. Nije doma nego kod bake -da je doma uzela bih baš iz znatiželje ljekarnički test
    Iako je veća vjerojatnost da je neka druga viroza
    Recimo za nesto ovakvo, velika vecina ljudi ce ovdje otici na PCR. Dio iz istinske brige je li covid ili nije, a dio svakako ne brine bas o covidu, ali radije bi znali da dijete smije u kolektiv (koji god) za dan dva, a ne 14, jer je ostajanje kod kuce skupo ili nekima i nemoguce. Baka ili ne zivi u istom gradu (drzavi, cak), a najcesce jos i radi.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Zna li netko sljedeće:

za necijepljeno dijete moram nabaviti 48h-digitalnu covid potvrdu temeljem brzog antigenskog testa.

1. dobije li se ta potvrda odmah na mjestu testiranja? (ako da, izdaju li je sva mjesta za testiranje, i privatna i državna u DZ?)

2. ako se ne dobije odmah, koliko vremena prođe dok se potvrda ne ukaže na roditeljevom e-građaninu? Stigne li automatski ili se čeka? (trebam je, naravno, najkasnije sljedeći dan)
    Posljednje uređivanje od čokolada : 29.09.2021. at 15:46

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Zna li netko sljedeće:

za necijepljeno dijete moram nabaviti 48h-digitalnu covid potvrdu temeljem brzog antigenskog testa.

1. dobije li se ta potvrda odmah na mjestu testiranja? (ako da, izdaju li je sva mjesta za testiranje, i privatna i državna u DZ?)

2. ako se ne dobije odmah, koliko vremena prođe dok se potvrda ne ukaže na roditeljevom e-građaninu? Stigne li automatski ili se čeka? (trebam je, naravno, najkasnije sljedeći dan)
    Privatnici pisu da ju dobijes u roku20 minuta na mjestu testiranja.
    Za besplatna testiranja grada Zagreba ili turisticka tesiranja , ne znam.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Je li netko putovao natrag u HR iz SAD-a (a mozebitno i negdje drugdje) u vrijeme pandemije, a pogotovo nedavno?

Moji lete natrag za Zagreb u nedjelju i nismo sigurni sto im treba za let. Ruta je Minneapolis -----> Amsterdam -----> Zagreb.

Znaci prakticki, nismo sigurni sto im treba za ulaz u Amsterdam, a zatim i za Zagreb. Amsterdam je tranzit samo, manje od 6 sati, ako se ne varam (4 ili 6, zaboravila sam).

Vecina informacija zvuci kao da se odnosi na osobe iz SAD-a, sto znaci da nemaju COVID putovnicu. Moji je imaju, vrijedi im, cijepljeni su dva puta.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Jesi citala ovo? Ja nisam, al navodno bi tu trebalo pisati.
    https://www.schiphol.nl/en/page/welc...-your-arrival/

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Jesi citala ovo? Ja nisam, al navodno bi tu trebalo pisati.
    https://www.schiphol.nl/en/page/welc...-your-arrival/
    Vidjela sam to, a i nazvala Delta/KLM. Rekli su da im treba samo dokaz o cijepljenju, nisu spominjali ovaj papir, ali nije ga tesko uzeti.

Znam da na MSP aerodromu nude PCR testove tako da postoji i ta opcija, ako se bez njih nece moci na avion.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Zna li netko sljedeće:

I jel uopće brzi dobar za tvoj slučaj

Kod moje klinke dečku iz razreda nisu priznali brzi,morao je ići i na pcr da bi drugi mogli ostvariti SI

Navodno u poliklinici Zagreb brzi za 50 kn za učenike i građane zg

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Coksa, u Synlabu nalaz gotov za 15ak min a salju ti ga i na mail pa ne moras cekat.
    Sestra tamo rjesavala klinki prijelaz granice.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Da, u međuvremenu sam shvatila da se kod privatnika dobije odmah za 250 kn. U (državnoj) Poliklinici Zagreb košta 100kn, ali moram pitati šalju li potvrdu na mail.
    Posljednje uređivanje od čokolada : 29.09.2021. at 22:52

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

U Synlabu ti je 150kn

ivana s avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Kako vi objašnjavate ovo pravilo da cijepljenima potvrda vrijedi 9 mj i to se kontinuirano produljuje, vj će sad produžiti na godinu, a preboljelima samo 6 mjeseci? Pratila sam znanstvene radove o imunitetu nakon jedne i druge opcije i svi rezultati upućuju da je imunitet jači nakon simptomatskog preboljenja. To je i logično jer je organizam bio u kontaktu s puno većom količinom virusa i više različitih antigena u usporedbi s cjepivom gdje je samo spike protein u igri.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja tumacim time sto se u cjepivu zna kolicina imuniteta koja se postize, ajmo rec istrazenije je, kod preboljenja ne - neko je bio plus asimptomatski jer ga ulovilo na nrkom prijelasku granice, nekog skrsilo.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 30.09.2021. at 09:08

ivana s avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Kako misliš ina da se zna nakon cjepiva? Pogotovo što razina protutijela nije relevantna, sve više istraživanja pokazuju da je stanična imunost važnija a to se ne može izmjeriti.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj ivana s prvotno napisa Vidi poruku
    Kako vi objašnjavate ovo pravilo da cijepljenima potvrda vrijedi 9 mj i to se kontinuirano produljuje, vj će sad produžiti na godinu, a preboljelima samo 6 mjeseci? Pratila sam znanstvene radove o imunitetu nakon jedne i druge opcije i svi rezultati upućuju da je imunitet jači nakon simptomatskog preboljenja. To je i logično jer je organizam bio u kontaktu s puno većom količinom virusa i više različitih antigena u usporedbi s cjepivom gdje je samo spike protein u igri.
    I preboljelima se produžuje, na 9 mjeseci od preboljenja.

ivana s avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    I preboljelima se produžuje, na 9 mjeseci od preboljenja.
    Gdje to piše? Na službenoj stranici za Covid potvrde piše da je valjana 180 dana od pozitivnog PCR testa.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Imaš pravo, nigdje to ne mogu naći, a činilo mi se da se to najavljivalo.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Gdje to piše? Na službenoj stranici za Covid potvrde piše da je valjana 180 dana od pozitivnog PCR testa.
    Ovo je istina, covid potvrda za preboljele vrijedi 6 mjeseci ali potvrda o preboljenju za izuzece od samoizolacije (npr. za skole) vrijedi 9 mjeseci. To su produljili na 9 mjeseci od ovog ljeta, pise na stranicama HZZJA-a, ali ne znam iz kojeg razloga ne vrijedi za Covid potvrde.
    Evo moji klinci su upravo sada izašli iz tog perioda od 6 mjeseci a oba razreda su u samozolaciji (i od kceri i od sina). Dobili smo mail od nadlezne skolske medicine da oni koji su preboljeli unatrag 9 mj. ne moraju u samoizolaciju. Samo smo trebali javit razrednici datum (poslala sam pozitivan test sa datumom).

ivana s avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Da, zato je zbrka.

Mene ovo baš ljuti. Nemam ništa protiv cijepljenja, ali danas, kad bi medicina trebala biti što više utemeljena na dokazima, postavljaju se takva glupa pravila da ljudi imaju zapravo temelj za zapitati se nije li sve to farmaceutsko lobiranje....

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Kako misliš ina da se zna nakon cjepiva? Pogotovo što razina protutijela nije relevantna, sve više istraživanja pokazuju da je stanična imunost važnija a to se ne može izmjeriti.
    Po novome možeš

Adresa: Sv. Katarina

Tim prof. Primorca ima test staničnog imuniteta (radi se temeljem uzorka krvi preko T limfocita), no preskup je za svekoliko pučanstvo, ali jedini zapravo pouzdan u vezi stečenog imuniteta (sad već znamo da razina antiijela ne mora nužno ništa značiti).
    Naravno test pokazuje trenutnu situaciju u vezi imuniteta. Još uvijek znanstveni tim radi na tome da proba iznaći kolika je dugotrajnost tog imuniteta. To još nisu dokučili, ali rade ustrajno na tome.
    https://www.svkatarina.hr/clanak/tes...ars-cov-2/2310

A da informacija bude potpuna, evo i cijene: 1.200 kn

Frend mi je bio na tome.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 30.09.2021. at 10:15

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Da, zato je zbrka.

Mene ovo baš ljuti. Nemam ništa protiv cijepljenja, ali danas, kad bi medicina trebala biti što više utemeljena na dokazima, postavljaju se takva glupa pravila da ljudi imaju zapravo temelj za zapitati se nije li sve to farmaceutsko lobiranje....
    Bez daljnjega farmac.lobiranje je prisutno.

ivana s avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Nisam znala da se i to počelo komercijalno raditi. Ali opet imamo dokaz da si prebolio i ništa više o tome koliko dugo si zaštičen. Trebalo bi barem izjednačiti preboljenje i cijepljenje.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Nisam znala da se i to počelo komercijalno raditi. Ali opet imamo dokaz da si prebolio i ništa više o tome koliko dugo si zaštičen. Trebalo bi barem izjednačiti preboljenje i cijepljenje.
    Ipak daje sliku trenutnog imuniteta i možebitne reakcije organizma da se ponovno zaraziš.

Ovaj moj frend je imao gadnu situaciju s COVIDom, završio u bolnici s teškom upalom pluća. Pitat ću ga kako je to prošlo jučer.

Slažem se da bi preboljenje i cijepljenje trebali bit izjednačeni.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Nemam namjeru braniti farmaceutski lobi, ali sam shvatila da se vecini njih vise isplati da se razbolimo, nego da se cijepimo.

ivana s avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Jelena, kako misliš? S obzirom na potrošnju ostalih lijekova tijekom infekcije ili?

ivana s avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Ipak daje sliku trenutnog imuniteta i možebitne reakcije organizma da se ponovno zaraziš.
    To stoji na osobnoj razini. Meni zanima samo ovaj dio s potvrdama, kako su to rastumačili oni koji su tako propisali.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nisu rastumačili nikako. U nekim zemljama je preboljenje izjednačeno s cijepljenjem.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Jelena, kako misliš? S obzirom na potrošnju ostalih lijekova tijekom infekcije ili?
    Pa da.
    Državi, odnosno HZZOu se više isplati da se cijepimo, nego da se lijecimo. Broj ostalih zaraza se smanjio jer smo oprezniji, pa i tu pada potrosnja. Ja samo maske kupujem u apoteci. Nisam nikakav lijek kupila odavno. Kupila sam vitamin D prije godinu dana.

ivana s avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

A kad gledaš da većina ljudi prođe s blažim ili umjerenim simptomima, tu se opet koriste uglavnom lijekovi koje kupuješ u ljekarni bez recepta tako da ne znam jel baš to razlog. Meni se više čini da CDC forsira cijepljenje nakon preboljenja.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Upravo sam dodala covid potvrdu na onu aplikaciju covid go i piše mi da je valjana do 13.06.2022.
    Drugu dozu pfizera sam primila 13.06.2021., znači sad je službeno godinu dana?

ivana s avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Vrci, mislim da je upravo od danas.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

A kad gledaš da većina ljudi prođe s blažim ili umjerenim simptomima, tu se opet koriste uglavnom lijekovi koje kupuješ u ljekarni bez recepta tako da ne znam jel baš to razlog. Meni se više čini da CDC forsira cijepljenje nakon preboljenja.
    Za farmaceute su i ti sto ce kupiti sirup za kasalj i paracetamol i bedastoce za jacanje imuniteta ok, a tek oni koji se dulje lijece su im super. Turboblagi simptomi - prehodao sam covid - su rijetki. Lijecenje covida i onih s komorbiditetima, pa postcovid, pa nedolasci na pravovremeno lijecenje drugih bolesti, zacas progutaju cijene cijepljenja.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Vrci, mislim da je upravo od danas.
    Da, od danas i upravo citam na sve strane se pise o produljenju na godinu dana, ali o preboljelima ni riječi.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Preboljelima je i dalje 180 dana iako to nema nikakvog smisla. Izraelska studija je pokazala da preboljeli imaju 12-13 puta manju sansu da opet obole od onih cijepljenih s dvije doze. I to neke zemlje uvazavaju, ali ne i nasa.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Zato jer su rekli preboljelima da se moraju još i cjepiti

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Aha nisam nigdje ništa čitala, pa nisam u toku

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrva...-dana-15106314

Evo našla sam, za prelazak granice priznaje se i preboljenje unazad 365 dana, stupa na snagu 15. listopada.

ivana s avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ako u članku piše da se za prelazak granica produljuje s 270 na 365 dana to znači da nećeš moći dobit Covid potvrdu a možeš prelaziti granice?? Luda kuća, čemu onda Covid potvrde?

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ivana s , rezultati onog testa su mu za 8 dana.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ako u članku piše da se za prelazak granica produljuje s 270 na 365 dana to znači da nećeš moći dobit Covid potvrdu a možeš prelaziti granice?? Luda kuća, čemu onda Covid potvrde?
    Upravo to - luda kuća!

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Opet visoki udio testiranih pozitivan, cca svaki 6. je pozitivan.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj buba klara prvotno napisa Vidi poruku
    https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrva...-dana-15106314

Evo našla sam, za prelazak granice priznaje se i preboljenje unazad 365 dana, stupa na snagu 15. listopada.
    Nije to tako jednostavno... Upravo je kolega išao na put unutar EU. Ima potvrdu o preboljenju unutar tog roka, ali svejedno su mu savjetovali da napravi test, da ne bi bilo problema na granici. Liječnik opće medicine može dati samo potvrdu o preboljenju ha hrvatskom.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ovdje je riječ o našima, tj. o ulasku u RH.
    Svaka zemlja određuje za sebe.
    Naši priznaju potvrdu o preboljenju liječnika opće prakse (isprobano!).
    Sad će se ta potvrda produljit na 12 mjeseci.

Sasvim druga stvar je prelazak inozemne granice, to svaka zemlja određuje za sebe.

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Preboljela prije 6mj. Zbog silnih restrikcija na poslu odlučila se ciijepiti. Johnson. Jučerašnje vijesti iz Slovenije su poražavajuće.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •