Stranica 316 od 383 PrviPrvi ... 216266306314315316317318326366 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 15,751 do 15,800 od 19127

Tema: Korona virus, panika ili?

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku
    Jadranka ovo sam napisala prije manje od 24h pa ne znam da li selektivno citas ili slabo pamtis.
    Antivakserom smatram osobu koja odbija cjepiva na generalnoj razini, ne vjeruje u ucinkovitost cjepiva i obicno je vrlo vokalna po tom pitanju.
    Ne mislim da je svatko tko odbije neko cjepivo antivakser.
    Hvala na komplimentima. U tvom citiranom odgovoru nije bio odgovor na moje pitanje koga smatras antivakserom. No, ok, sad si ga dala. Zahvaljujem, i mogu se sloziti da ovom prilikom nisi uvrijedila Freyyu, tj. nisi je prozvala antivaksericom zbog toga sto se nije cijepila protiv covida. Isprike zbog krivog zakljucivanja.
    Posljednje uređivanje od Jadranka : 03.10.2021. at 14:17

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Kopiram poruku svog Danca:

Pretty much all restrictions are now gone. The government reacted really fast and shot down our country back in March 2020. Later we had to use a “corona-passport” for everything.

Now, I think almost 80% are vaccinated, only traveling to other countries outside EU is still complicated. And that’s the sad part of the story, for almost two years I haven't ...(tu dolazi jedan dio privatne tuzne price koji nije za forum).

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    A dje nadje ove likove?
    Mislila sam da pricamo o obicnim ljudima koji su cijepili svoju djecu svim obveznim cjepivima.
    Ja znam i ovakve ljude, ocito znam svakakve ljude... al sto i s njima. Njih je zaista iskreno strah da ce im dijete postat autisticno od cjepiva. Nije to odbijanje cijepljenja zbog sebicnosti (osim, ako je sebicno brinit za svoje dijete), nego zbog straha... uglavnom me pitaju jesam li ja cijepila svoju djecu, ja kazem da jesam, i da to s autizmom niie potvrdjeno, i da je taj lik koji je to objavio na kraju prodavao svoja cjepiva (il tako nesto), i da su bolesti protiv kojih se djeca cijepe ozbiljne... al ne idem nikad agresivno i vrijedjajuci, niti ih nagovaram na cijeplienje .. vecina ipak na kraju cijepi djecu,ne zato sto sam ja nesto rekla, nego zato jer ih je strah bolesti vise nego cjepiva.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Znam da je tu vec dosta forumasica cijepilo stariju djecu
    Ali u danasnjoj situaciji da li biste odmah cijepili i dijete od 5godina?
    Ili ono od recimo 10mj ako cjepivo bude registriano za starije od 6mj

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala na komplimentima. U tvom citiranom odgovoru nije bio odgovor na moje pitanje koga smatras antivakserom. No, ok, sad si ga dala. Zahvaljujem, i mogu se sloziti da ovom prilikom nisi uvrijedila Freyyu, tj. nisi je prozvala antivaksericom zbog toga sto se nije cijepila protiv covida. Isprike zbog krivog zakljucivanja.
    Moj citirani odgovor stavljam jer si me zaista bez razloga optuzila da sam uvrijedila navedenu forumasicu.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Nije uvijek faktor cijepljenja vrtić i pedijatar. U AT ne moraš uopće cijepiti djecu, ni onim cjepivima po planu cijepljenja. Nema posljedica, mogu u vrtić, školu itd.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku
    Moj citirani odgovor stavljam jer si me zaista bez razloga optuzila da sam uvrijedila navedenu forumasicu.
    Ispricavam se jos jednom. Ali ti i savjetujem da promislis o nacinu na koji pises - evo i meni si rekla da ili selektivno citam ili slabo pamtim, sto je isto za uvrijedit se, i jedno i drugo.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku
    Ne bih ni jedno od svojih troje.
    Posljednje uređivanje od Jadranka : 03.10.2021. at 14:54

Datum pristupanja
    Sep 2020

Početno

Ni ja.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ispricavam se jos jednom. Ali ti i savjetujem da promislis o nacinu na koji pises - evo i meni si rekla da ili selektivno citam ili slabo pamtim, sto je isto za uvrijedit se, i jedno i drugo.
    Hvala na savjetu, a savjetujem i tebi isto

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj annie84 prvotno napisa Vidi poruku
    Nije uvijek faktor cijepljenja vrtić i pedijatar. U AT ne moraš uopće cijepiti djecu, ni onim cjepivima po planu cijepljenja. Nema posljedica, mogu u vrtić, školu itd.
    Ma mogu i u RH, doduse ne regularno, al znam par slucajeva da im djeca nisu cjepljena, a evo vec su pri kraju osnovnoskolskog obrazovanja.

Pitala sam ih kako su uspjeli upisat djecu u vrtic i skolu, kazu jednostavno. Kod pedijatra su stalno razvlacili s cjepljenjem prije vrtica tipa sad je dijete virozno ovo ono, kasnije cemo. Tako dogurali do skole, a prilikom upisa u skolu opet potvrda pedijatra o odgodi cjepljenja i eto ga. Djeca im necjepljena do dana danasnjeg.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ni ja.
    Rizik za djecu vrlo minoran.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 03.10.2021. at 15:05

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ma mogu i u RH, doduse ne regularno, al znam par slucajeva da im djeca nisu cjepljena, a evo vec su pri kraju osnovnoskolskog obrazovanja.

Pitala sam ih kako su uspjeli upisat djecu u vrtic i skolu, kazu jednostavno. Kod pedijatra su stalno razvlacili s cjepljenjem prije vrtica tipa sad je dijete virozno ovo ono, kasnije cemo. Tako dogurali do skole, a prilikom upisa u skolu opet potvrda pedijatra o odgodi cjepljenja i eto ga. Djeca im necjepljena do dana danasnjeg.
    Vjerojatno se i ponose time kako su mudro zeznuli sustav, zar ne?
    Fuj

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ona da jer je antivakser, muz ne, al prepustio je sve to njoj tako da se i on presutno slaze.
    Financ.kaznu su bili spremni platit. A sta rec...

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ja sam eto bila dojma da svi tu navijate da se krenu što prije cijepiti i sva djeca. Drago mi da nisam jedina u svom stavu

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Ni ja neću cijepiti djecu. Moji su svi imali koronu. Muž i ja smo se cijepili poslije preboljenja. Sustav nam je uvjetovao da se moramo cijepiti ili da o svom trošku stalno idemo na testiranje. Godinu i pol smo radili na možda 10-20%. Dalje tako ne ide.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ja sam eto bila dojma da svi tu navijate da se krenu što prije cijepiti i sva djeca. Drago mi da nisam jedina u svom stavu
    Ma za cjepljenje tako male djece tu navijaju mozda 3-4 forumasice, vecina nije za to.

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja sam bila vaccine-sceptic dok sam zivela u Srbiji jer mi niti jedan lekar nije znao niti hteo da odgovori na pitanja koje sam imala u vezi vakcina. Pentaxim smo kupovali u apotekama da ne bismo detetu davali 'zivu' vakcinu s Torlaka, a jako me opterecivalo sto niko nije znao da kaze koji su uslovi cuvanja te vakcine potrebni, ko ih kako nabavlja, zasto ne mogu da prijavim nuspojave, i sl... Obicna pitanja. Odlagala sam svasta, bilo je nuspojava, ali generalno oduvek zelela da ucestvujem u aspektu vakcinacije koji se tice javnog zdravlja.
    U Bay Area sam izabrala dr koja je tada (2012) bila fleksibilna, saslusala me, uverila me lagano da zna svoj posao i da joj je stalo do toga sta radi. Ja razumem lili, i sama sam takva, uvek se zelim max potruditi da izbegnem situacije u kojima su potrebni lekovi (trcanje umesto xanaxa npr. :D), ali kod mene prevagne javno zdravlje. Moji decki su obojica primili vakcine protiv hpv-a i covida.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj kli_kli prvotno napisa Vidi poruku
    Moji decki su obojica primili vakcine protiv hpv-a i covida.
    Super! Meni je puno u dilemama pomogao dr. Jovancevic (stari zg pedijatar) koji zna svoj posao i zna iskomunicirati smireno pacijentu, pa Kaic, i moja dr opce prakse.

Za mene su cjepiva oduvijek bila no brainer, osim kad sam postala mama i citala rodu i forum superbaby, tu i tamo sam prvi put se uopce susrela s wakefieldom, s nekim upitnicima oko cijepljenja pa me Jovancevic umirio. Na rodi je tad bila aktivma neka mislim anita az pa sve upitnici ko lili - ja ne bih to hvala lijepa, pravo izbora itd.

Pa se mislis u cemu je problem, ko je u pravu itd.
    Sasa Ceci je imao jedno odlicno gostovanje gdje je rekao da moze njih 9 pricat sve je ok, al onaj jedan (wakefield, misak, sladoljev, gajski) su glasniji i razorniji. Svekino srce je prilicno upropastila gajski, a sta sveki zna, zena je internistica, subdozirala ju je, vjerujes tima dok ne shvatis da nisu zvizdaci nego da su prozvizdali.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 03.10.2021. at 17:05

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kaae a ono pod bulletima je meni osobno takvo pretjerivanje u trenutnoj situaciji da zaista nemam komentara.

Ma kakvi nepostojeci boln.kreveti trenutno i umiruce boln.osoblje, skole u kojima nema profesora i ucitelja koji djeci predaju, ma gdje to sada tako postoji u kojoj drzavi molim te??

Ovo su sve neke hipotetske pretpostavke bez opravdanog temelja. Pricam o ovom razdoblju godinu i po nakon pocetka pandemije ne o proslosti.

Debelo preuvelicavanje i pretjerivanje, ekstremno na drugu stranu od antivaksera. Najbokje u spilju se zabit od straha i panikr barem 5 iducih godina. Svasta.
    Pa zar nismo vec konstatirali da ti ne zivis na istom mjestu gdje zivi velika vecina stanovnika Hrvatske? Ili zemaljske kugle, cak.

Mi nismo ama bas nikakva meka procijepljenosti i razumnih ljudi u usporedbi s, na primjer, mjestima u Kaliforniji, ali posve je jasno koje ustanove i poslodavci imaju mjere protiv kovida i dan danas, a koji ne. Pisala sam da se zatvorila skola u kojoj se ne nose maske. I to je samo iz moje mikrookoline od 100,000 stanovnika. Mogla bih ti do prekosutra listati primjere iz Minnesote, SAD-a, a nadam se da si i sama citala tu da odlaze djeca u Hrvatskoj u izolaciju (iako bez ikakvog plana i programa, a kamoli konzistencije).

Ako se broji ispitivanje frenda u Danskoj, onda se broji i to sto mi dva clana bliske obitelji predaju u srednjoj skoli u Zagrebu, na primjer, a treci radi na HZJZ. Nemam im razloga ne vjerovati. Vidim redovito i sto sirius pise, kao zdravstveni radnik u HR.

U nasem kraju, americkom, je Mayo Clinic koji pokriva potrebe jako puno ljudi iz jako puno [dijelova svijeta] i vec dugo ima problema s bolnickim kapacitetima jer ljudi obolijevaju od kovida i trebaju, jel, lijecenje, s ICU krevetom ili bez. Napisala si negdje da djeca ne mogu logopedu, na primjer. Ovo bi bio slican primjer. Prijateljicin devetogodisnji sin ima karcinom i cekao je i po 12 sati nakon zakazanog prijema u bolnicu na kemoterapiju da mu netko negdje pronadje krevet jer, uz kovid, djeca i dalje imaju upale slijepog crijeva i ozljedjuju se na sportu. Svekar je cekao 9 i pol sati na hitnoj prije deset dana, a ovaj isti djecak pet sati neki dan. A tu kod nas nema dramaticnih problema. Samo manjih i samo ponekad.

Ali uzimam u obzir da u Lililandu problema nema. Osim tuge sto se ne ide na maturalac i nema toplog obroka u skoli sto, pisu drugi, bi se zapravo moglo promijeniti da se nekome 'oce.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

https://ba.n1info.com/video/novi-dan...antivakserima/

Meni je ovo odlicno. Za sve one "nisam antivakser, ali". Svi smo takvi, prije nego ukljucimo racio ide panika, samo ne treba odreagirat na prvu, malo odvagat. Svako bi radje povez preko ociju i tralalla ne bih se zamarao. Al to onda postane kontraproduktivno pa se ipak cijepis, pa cijepis dijete ako bude preporuka, pa cijepia i manje dijete ako to bude preporuka. Al malo za svoju dusu ipak cujes drugo misljenje pa na kraju prevalis na prvo, vecinsko i mandatorno (ako takvo postane).
    Posljednje uređivanje od ina33 : 03.10.2021. at 17:10

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

I ja sam bila vaccine-sceptic dok nisam nasla lijecnike koji odgovaraju na pitanja na nacin koji mi je bitan i krenula sam s odgodjenim cjepivima za prvo dijete, ali pohvatala u prvoj godini. Takodjer prevagne javno zdravlje kad nemam sama sa sobom drugih argumenata. Ako je bitno spomenuti, ne volim ni ja lijekove, niti uzimam ista van onoga sto stvarno ne mozemo drugacije rijesiti.

Petogodisnjakinju i osmogodisnjaka cemo cijepiti cim cjepivo postane dostupno bez ikakve griznje savjesti o mucenju i zrtvovanju djece. Nisu nikad do sad uzeli antibiotik, ako je i to bitno.

Ne znam jesam li napisala da smo razmatrali ukljucenje petogodisnjakinje u trial za Modernu, ali na kraju nismo jer je prevagnuo nedostatak vremena. Sudjelovala je u necem drugom relativno eksperimentalnom ranije u zivotu i super joj je to koristilo (nije bilo cjepivo).

Idem gurnuti kucni stapic u nosic osmogodisnjaka; zacepljen mu je nos. Sutra popodne ce oboje pljunuti u epruvetu, nadam se rutinski, a ne zbog danasnjeg pozitivnog rezultata, na primjer. \

Willow, ja sam ti team Moderna. Tako mi je pao grah (i drago mi je zbog toga, osim sto bih sad rado booster, a ne zelim muljariti okolo da ga dobijem prije sluzbenog odobrenja).

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Jadranka, prije pandemije bih mozda imala neki drugi odgovor na pitanje tko je antivaxer, ali danas u ovoj situaciji antivaxerom smatram svakoga tko stavlja osobni interes (partikularno) ispred javnog zdravlja (kolektivno), kao i one koji opravdavaju takav izbor. Iznimka su naravno medicinski indicirani slucajevi gdje cijepljene nije moguce.

A tko je za vas antivaxer? I zasto se podrazumijeva da je to uvreda?

Sto se tice invalidskih kolica nakon cijepljenja, pretpostavljam da istom logikom necete djeci dopustati da voze automobile.

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

A vezano uz nošenje maski - u Zg prije par dana sam doživjela da ne nose maske niti neki ljudi dok čekaju red na Covid testiranje

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Zasto osobe koje se ne cijepe protiv gripe nisu antivakseri?

Mislim da ce korona postati ko gripa ili prehlada tek kad prestanemo pumpati brojeve, kad onaj koji nema skoro nikakav simptom ali je pozitivan na brisu ne bude brojen kao bolestan. Onda kad cemo gledati samo koliko je ljudi u bolnici i ozbiljno bolesno

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Kaae,
    Opet tvoj sarkasticni ton koji prevladava u skoro svakom tvom postu na ovoj temi i vrlo je kontraproduktivan.

Tko ste to VI koji ste zakljucili?
    Citiram:
    "Pa zar nismo vec konstatirali da ti ne ziviš na istom mjestu gdje zivi velika vecina stanovnika Hrvatske? Ili zemaljske kugle, cak."

Bome u USA je onda po ovom tvom postu punooo gora situacija u zdravstvu i skolstvu nego je inace prikazujes.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 03.10.2021. at 17:55

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Mislim da ce korona postati ko gripa ili prehlada tek kad prestanemo pumpati brojeve, kad onaj koji nema skoro nikakav simptom ali je pozitivan na brisu ne bude brojen kao bolestan. Onda kad cemo gledati samo koliko je ljudi u bolnici i ozbiljno bolesno
    Naravno da ce tako i biti.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Pa vode se statistike, mislim svuda (za HR i SAD znam da sigurno da) o hospitaliziranim i preminulima, a i ukupnom brojem pozitivnih. Ako si pozitivan na brisu za koronu, u velikoj vecini slucajeva si zarazan (osim ako testiraju u nedogled nakon zavrsetka bolesti, a osoba zadrzava virus u nosnicama ili zdrijelu, sto se (nekad) dogadja).

Kcer od sirius ne djeluje, na srecu, bolesno. Ali ima koronavirus. Sirius je objasnila zbog cega ju je testirala. U petak je prijateljica dobila pozitivne testove dvoje od troje djece koje je testirala posve asimptomaticne, a zbog moguceg izlaganja virusu (nije cak ni sigurna da se dogodilo). Dvoje pozitivno, jedan nije. Naravno da ih nece slati u skolu jer im nije nista i izuzetno je sretna sto je odvela djecu na test. Roditelji su za sad negativni, cijepljeni, a i imali su koronu prosle godine, posve asimptomaticno, uhvaceno na testu kojeg su napravili zbog operacije (muz kao pacijent, ona kao pratnja).

Mi se svi cijepimo protiv gripe, zbog sebe i zbog ostalih. Ne znam zbog cega se netko ne cijepi, ali znam da u HR to nije popularno (tu je nekako normalno; ne cijepe se samo oni koje inace smatram antivakserima prema definicijama Jennifer, betty i tangerine, na primjer).

Mi se redovno i testiramo na gripu i jednom sam ubrojena u bolesne kao asimptomaticna (jer se tako broji) jer sam pristala na test kad su testirali moje bolesno dijete, koje je isto tako imalo gripu. Vjerojatno sam mogla siriti i zarazu, a simptome nisam imala bit ce zbog cijepljenja. (Kad sam imala gripu, vise puta, a bila sam cijepljena, izgledala je kao blaga viroza.)
    Posljednje uređivanje od Kaae : 03.10.2021. at 18:04

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kaae,
    Opet tvoj sarkasticni ton koji prevladava u skoro svakom tvom postu na ovoj temi i vrlo je kontraproduktivan.

Citiram:
    "Pa zar nismo vec konstatirali da ti ne ziviš na istom mjestu gdje zivi velika vecina stanovnika Hrvatske? Ili zemaljske kugle, cak."

Bome u USA je onda po ovom tvom postu punooo gora situacija u zdravstvu i skolstvu nego je inace prikazujes.
    Trebala sam napisati, ja, ispricavam se. Jer ne znam tko je jos, ponaosob, tako zakljucio. Sigurna sam samo za sebe.

Ovo drugo nije istina. Prikazujem situaciju tocno kakva jest, a na citatelju je da zakljuci je li gore ili lose. Ne znam shvaca li me tko pogresno, i to je na citatelju, pogotovo ako me ne pita.

Skole gdje se nose maske funkcioniraju odlicno. Skole gdje se ne nose maske se cesto zatvaraju, parcijalno ili potpuno jer imaju prevelik broj zarazene djece i osoblja. Skole u kojima se ne nose maske su, cesce nego rjedje, skole koje pohadjaju obitelji koje ne bi nosile maske jer to ne treba i ne bi se cijepile jer je njihovo tijelo (i tijela njihove djece) njihov izbor. U Minnesoti imamo skole s maskama i skole bez. I u cijeloj Americi je tako. Vrlo malo saveznih drzava u ovom trenutku obvezuje maske u skolama ili bilo gdje drugdje, vec je sve ostavljeno lokalnim razinama na odluku. S obzirom na velicinu i raznolikost SAD-a, situacija je svakakva, ovisi gdje gledas. I naravno, koga pitas. Ima ih puno s ruzicastim naocalama, a i s crnim.

Situacija u zdravstvu odrazava pandemiju vrlo jasno. Nije idealna nigdje pa ni tu, gdje imamo medicinski centar svjetskog glasa. Pozivaju nas na mjere da bi mogli nastaviti lijeciti i oboljele od korone, a i sve ostale kojima trebaju usluge. Ukljucujuci i osobe iz drugih dijelova Amerike i cijelog svijeta koji koriste Mayo Clinic.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Smrkavi osmogodisnjak je negativan na antigenskom testu. Prezivio je bris; zahvat je uspio. Rekao je da mu se PCR vise svidja jer je brze gotovo, ali brzo se oporavio od nelagode i nastavio s dnevnim aktivnostima (mislim da cita knjigu).

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Što se tiče čekanja na termine raznih kontrola, radioloških pretraga, preventivnih pregleda, čekanja na hitnoj i svih drugih BOLNIČKIH čekanja, temeljem (nažalost bogatog) vlastitog iskustva znam da je i prije korone situacija bila grozna, pa rekla bih čak i ista.
    Jedini lockdown trajao je 2 proljetna mjeseca 2020. kada usluge nisu bile uopće dostupne osim hitnoća i onkološih bolesnika na već započetoj kemoterapiji. Druga (prava, ogromna) bolnička kriza bila je u drugom valu, a za nju možemo zahvaliti isključivo kasnoj reakciji stožera i Vlade kao i neodgovornom ponašanju građana (i vlasti) koji bez svadbi, birtija ili političkih skupova ne mogu nikako.

Sve ostalo bio je i ostao isti drek. Prvi specijalistički pregledi čekali su se i prije korone mjesecima, na hitnoj se vikendom visilo po 9 sati (50% njih radi uhobolje od utorka i sl. gluposti), a što se tiče famoznih potencijalnih tj.
    neotkrivenih onkoloških bolesnika sranje je sad veće utoliko što je ogroman broj radiologa zbrisao ili preko granice ili u privatnike, pa ni dijagnosticirani ni nedijagnosticirani ne mogu u traženom roku do pretrage.

Koliko znam, odaziv na preventivne preglede iz nacionalnog programa po pozivu (dojka, debelo crijevo i sl.) nikad nije bio slavan, tu korona opet nije kriva. Naši ljudi su pametni, što će njima netko kopati po guzici.

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Ja bih cijepila svu djecu. Jedva čekam iskreno da se odobri za malu djecu, nadam se da ću brzo dočekati...

(Svoju bih cijepila, ne tuđu, da me netko ne napadne sad još za neka mučenja djece.)

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Vrci, a zasto se ne izvjescuje o brojkama gripe i nisu drzave u lockdownu od gripe? Sto ti mislis? Umjetno stvoreno punpanje brojki i laz svjetskih medija i farme o viskovima smrti korone? Zasto je cijeli svijet stao pocetkom 2021? Bilderberger grupa il nesto takvo?

Evo, da ti olaksam:
    Ne, njje, nego je korona svjetska ugroza. Gripa je to bila, ali je prestala bit pandemija jos od spanjole i razvoja cjepiva. Tada ko se nije htio cijepit i nosit masku dok je harala bio je antivakser i antimasker.

Ona ne sije sad toliko smrti, nije svjetska pandemija i ne zaustavlja zivot, dovoljno je da se osoba x s komorbiditetom cijepi plus zdrave osobe iz njene familije - za gripu - iako to cjepivo stiti samo 60-tak posto). Stanovnistvo je prokuzeno, bolest je manje zarazna, a i nesto manje opasna.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 03.10.2021. at 19:08

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Malo antimaskerske ekipe iz 1916, nista nova:

https://www.google.com/amp/s/www.his...ing-resistance

Zasto danas ne zovemo one koji se ne maskiraku tijekom gripe antimaskeri? Zato jer danas gripa nije takva javnozdravstvena ugroza. Danas je kovid takva ugroza. Za 200 god ce mozda nesto trece bit, a kovid ce bit tempi passati. Sad nisu. Sad se djeluje i bori protiv njega. A meni to ne znaci nek umiru masovno oni koji bi od njega prirodno umrli. I zivimo 80 god zbog medicine i neprirodnog zivota. Prirodno bi zivili do 40 i bog.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 03.10.2021. at 19:17

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Koga zanima, moze jednostavno proguglati i povijest antivakserskog pokreta, s uvijek istim - sto nam rade - hajlajtom - od cjepiva uapravo sire bolest pa nadalje.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Kaae,

Citiram:

Ja sam isto ta koja je zaključila da tvoja Hrvatska i moja Hrvatska nisu iste države. Možda je Kaae mislila na mene, možda i nije, ali se slažem s njom.
    I njen mi se sarkazam čini logičnim u ovim raspravama, ja samo nisam toliko vješta u pisanom izražavanju, pa možda djelujem blaže, ali mislim isto.
    (Ali znam da sam u toj, jelte, niši, pa se to od mene vjerojatno i očekuje).

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mislim da nam je pak ovo svima zajednicka i poznata Hrvatska. Tako roknule ospice u Dubrovniku u 21. stoljecu. I nije to patent samo hrvatske.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Al to da imamo kovid potvrde, a da ih jos nismo pravo ni poceli vadit iz novcanika, to nam jest nas patent. Zato i jeamo na 45, a ne na 80 posto od danaca, koji su ih morali pokazivat.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 03.10.2021. at 20:09

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Al to da imamo kovid potvrde, a da ih jos nismo pravo ni poceli vadit iz novcanika, to nam jest nas patent. Zato i jeamo na 45, a ne na 80 posto od danaca, koji su ih morali pokazivat.
    Eto konacno ce i to biti. Dobila uputu da ju printam i stavim na poledinu kartice za ulaz na posao.
    "Sreca "da mi je dijete pozitivno pa ga njegujem doma . Barem ce me preskociti prvi val uhodavanja u nova pravila.
    Posljednje uređivanje od sirius : 03.10.2021. at 20:26

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Bit će polako i na Balkanu sve to. Prijateljica koja radi u jednoj hrvatskoj firmi mora donijeti potvrdu da je ne bi slali raditi od doma. MM to uvodi sad i kod sebe u firmi. Prijete mu se neki štrajkom, zaboli njega, srećom.

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

i prije 5 godina je bilo privatnih firmi u HR (znam jednu sa više od 20 zaposlenika) gdje je vlasnik zahtijevao cijepljenje protiv gripe od svih svojih zaposlenika
    tko nije htio - više nije radio u toj firmi
    vlasnik nije htio da mu projekt ovisi o sezoni gripe jer su penali za kašnjenje bili veliki

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ajde, konacno, dok ne vidim da stvarno provjeravaju (uz oosbnu) - ne vjerujem.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 03.10.2021. at 21:38

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ina33, mi smo isli na jedan event i fakat su nas trazili potvrde, skenirali, ali nisu trazili osobne

Cula sam da se potvrde na crno mogu nabaviti za 2.000kn. I aj ti sad reci...

Ona moja prija antivakserica (to je jedina moja koju poznajem u RL) vec govori da ce uzet maminu potvrdu za takve stvari jer ionako nitko ne trazi osobnu , muz, mama i tata su joj cjepljeni.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 03.10.2021. at 21:43

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ova moja rusi one predrasude da se djeca ponasaju kako ih nauce roditelji. Oko nje svi su njeni covid cjepljeni except her. :/

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Citiraj kajsa prvotno napisa Vidi poruku
    i prije 5 godina je bilo privatnih firmi u HR (znam jednu sa više od 20 zaposlenika) gdje je vlasnik zahtijevao cijepljenje protiv gripe od svih svojih zaposlenika
    tko nije htio - više nije radio u toj firmi
    vlasnik nije htio da mu projekt ovisi o sezoni gripe jer su penali za kašnjenje bili veliki
    Svaka čast čovjeku. Svuda prava radnika, nigdje prava poduzetnika i njihovih obitelji.

Kod muža u firmi je 14 zaposlenih, većina je cijepljena. Ova manjina se stalno nešto buni oko svojih prava i diskriminacije. Moš si mislit, a mm nije diskriminiran jer stalno trpi njihove samoizolacije i jer je u konstantnom kontaktu sa antivakserima. Kao ni naša djeca kojima se može donijeti covid kući. Loša strana viška demokracije.

Nedavno je zapošljavao novu osobu i nije htio zaposliti nekog necijepljenog. Reklo bi se opet diskriminacija jel. Hod po jajima je bio doslovno, ali uz pomoć pravnika je našao način da sazna jesu cijepljeni, jer eto to ne smiješ ni pitati naravno. Žalost od političke korektnosti i tolerancije svega i svačega. Našteti sebi da ne bi slučajno naštetio nečijim osjećajima, tako je to postalo.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Moram imati kovid potvrdu da bih radila, ali nitko mi ju nije tražio na uvid. Samo sam potpisala da ju imam i da sam spremna pokazati ju ako bude potrebno. No, još nije izašla iz torbe.
    I baš sam zadovoljna takvim načinom postupanja moga poslodavca. Povjerenje u ljude! Vjeruje u riječ, u čast i poštenje.
    Znam, nekome će takav stav biti smiješan ili nevjerojatan, ali meni se sviđa.

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Moram imati kovid potvrdu da bih radila, ali nitko mi ju nije tražio na uvid. Samo sam potpisala da ju imam i da sam spremna pokazati ju ako bude potrebno. No, još nije izašla iz torbe.
    I baš sam zadovoljna takvim načinom postupanja moga poslodavca. Povjerenje u ljude! Vjeruje u riječ, u čast i poštenje.
    Znam, nekome će takav stav biti smiješan ili nevjerojatan, ali meni se sviđa.
    A jel postoje neke sankcije ili kazne ako je recimo netko potpisao da ima, pa se ispostavi da nema kad dođe do pokazivanja?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

I kod nas (MN, da specificiram) zaposlenici javnog sektora (tu su i profesori state universities i public schools) nisu donosili potvrde o cijepljenju na uvid, ali su unijeli njihove kopije u sustav i elektronickim potpisom jamce da su te informacije tocne. U krajnjem slucaju, tako i na npr. jamcim da je insurance ID mojeg zdravstvenog osiguranja stvarno moj kad ga unosim u portal. Postoje sankcije za krivotvorenje dokumenata i informacija.

Sto se pitanja od neki dan tice, upravo sam dobila odgovor iz prakse. Moji su prosli check-in za Delta/KLM let u Amsterdam (zatim AMS-ZAG istog prijevoznika) uz EU COVID putovnicu (cijepljenje 2x) u printanom obliku. Trazili su potvrdu o testu ili potvrdu.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Riri92 prvotno napisa Vidi poruku
    A jel postoje neke sankcije ili kazne ako je recimo netko potpisao da ima, pa se ispostavi da nema kad dođe do pokazivanja?
    Ne znam. Mislim da bi izgubio posao. A u ovom času epidemije ipak bi bilo neodgovorno potpisati neistinu. Preveliki rizik. Radi se s ljudima.

A mozda poslodavac ima način da provjeri istinitost. bez da to zaposlenik zna.

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Riri92 prvotno napisa Vidi poruku
    Svaka čast čovjeku. Svuda prava radnika, nigdje prava poduzetnika i njihovih obitelji.

Kod muža u firmi je 14 zaposlenih, većina je cijepljena. Ova manjina se stalno nešto buni oko svojih prava i diskriminacije. Moš si mislit, a mm nije diskriminiran jer stalno trpi njihove samoizolacije i jer je u konstantnom kontaktu sa antivakserima. Kao ni naša djeca kojima se može donijeti covid kući. Loša strana viška demokracije.

Nedavno je zapošljavao novu osobu i nije htio zaposliti nekog necijepljenog. Reklo bi se opet diskriminacija jel. Hod po jajima je bio doslovno, ali uz pomoć pravnika je našao način da sazna jesu cijepljeni, jer eto to ne smiješ ni pitati naravno. Žalost od političke korektnosti i tolerancije svega i svačega. Našteti sebi da ne bi slučajno naštetio nečijim osjećajima, tako je to postalo.
    od kako je došla korona, izgubila se sva logika i razum
    meni je ovo druga krajnost, baš je svašta u ljudima isplivalo u zadnjih godinu i pol

što će tvoj muž napraviti ako mu se razbole cijepljeni? ili ako će oni širiti virus?!?
    otpustiti ih?!?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •