Page 321 of 383 FirstFirst ... 221271311319320321322323331371 ... LastLast
Results 16,001 to 16,050 of 19127

Thread: Korona virus, panika ili?

Mima's Avatar

Quote Originally Posted by Freyja View Post
    On sam, u Avivi. Ako baš hoćeš detalje. Jedini put kad se testirao na uputnicu je bilo zimus kad sam bila na operaciji, došao je po mene u bolnicu jer nisam smjela dizati nikakav teret.
    Ne pitam zato što hoću detalje, ne zanima me gdje se tvoj muž testira Zanima me kako stvari funkcioniraju na raznim radnim mjestima.

Recimo moj muž isto relativno često putuje, samo u većoj grupi ljudi, i oni koji nisu cijepljeni se moraju testirati, što im za sad plaća firma, ali je najavljeno da više neće.

Freyja's Avatar

Quote Originally Posted by Mima View Post
    Ja mislim da ovo nije način za obraćanje drugoj forumašici. Što si postigla ovim upisom? Vrijeđaš forumašicu tvrdeći da nije na intelektualnoj razini doktora Sladoljeva. Mislim da ne trebamo ovako razgovarati na forumu.
    Mima, ona se njemu prva počela ismijavati. Nekim njegovim očito suludim teorijama.
    Hoćeš li da, kad nađem vremena, citiram svaku uvredu, izravnu i neizravnu, koju ste mi uputili ljetos? Pa nisu Marija i Jadranka bez razloga pisale da se ne bi trebalo toliko vrijeđati. Konkretno mene. Ali to ti nije bio problem. Jer se vrijeđalo mene.

Freyja's Avatar

Ne pitam zato što hoću detalje, ne zanima me gdje se tvoj muž testira Zanima me kako stvari funkcioniraju na raznim radnim mjestima.

Recimo moj muž isto relativno često putuje, samo u većoj grupi ljudi, i oni koji nisu cijepljeni se moraju testirati, što im za sad plaća firma, ali je najavljeno da više neće.
    Oprosti ako sam zvučala drsko, nije mi bila namjera.

Mima's Avatar

Neću, hvala. Njegove teorije i jesu sulude.

Riri92's Avatar

Stvarno, ali stvarno mislim da sam napisala baš sve što sam trebala, a da bi bilo jasno. Netko je jučer napisao da je cinizam legitiman način izražavanja, dokle god nekoga ne vrijeđamo, ni izravno, ni neizravno, dodala bih.
    Ne razumijem, stvarno nisam cinična, pitam te normalno. Jer zaista postoje uvjeti za putovanja u neke zemlje, pa ne kužim u čemu je sad problem. Recimo, na nekim putovanjima sam se morala pokriti jer su to bile muslimanske zemlje, pa jbg. Da li to smatram nepotrebnim i glupim? Da. Jesam se prilagodila? Pa naravno da jesam. Isto kao što sam se prilagodila kad sam za jedno putovanje morala primiti cjepivo protiv žute groznice. Doduše s tim nisam imala nikakav problem, bolje nego da se zarazim s tko zna kakvim bolestima. Mogla sam ne ići naravno, ali htjela sam ići pa sam ispunila uvjete.

Eto to ti pokušavam reći, ništa drugo. Jednostavno postoje pravila. Možeš im se ne prilagoditi, ali i to ima svoje posljedice. U konkretnom slučaju putovanja, posljedica ti je da ne odeš.

Jadranka's Avatar

Ono sto se meni cini da bi zaista pomoglo je da hzjz napravi kvalitetna istrazivanja o tome kolika je sansa da se zaraze cijepljeni/preboljeli i necijepljeni, i to o ovisnosti o broju mjeseci nakon cijepljenja/preboljavanja. Pretpostavljam da sad vec imaju dovoljno podataka da naprave detaljne analize. A svakako da razviju algoritme pomocu kojih ce se te analize moci nastavito kontinuirano provoditi. Npr. nesto slicno onom za UK, odnosno onom linkanom za SAD. Onda bismo imali realne omjere primjenjive na Hrvatsku i puno bi lakse bilo argumentirati koga i kada se testira. A analizu, uz sve podatke kojima ocito raspolazu, pretpostavljam nije narocito problematicno provesti. Ako ispadne npr. da je sansa da cijepljenja osoba se zarazi i jos nekoga zarazi 10 puta manja od takve sanse za necijepljenu onda se time moze vrlo dobro argumentirat selektivno testiranje (naravno, uz spoznaju da ce neki cijepljeni zarazeni promaknuti), no, ako je ta sansa 2-3 puta manja, meni to i nije tako dobra brojka. I treba vidit koliko mjeseci nakon cjepiva/preboljenja se te vjerojatnosti priblize jedna drugoj.

Freyja's Avatar

Quote Originally Posted by Jadranka View Post
    Slazem se. Ajmo raspravljat s argumentima. Ovako pola teme ode u zaobilazne rasprave.
    Jadranka, zapravo se i ja slažem i ispričavam se Kajsi ako sam je uvrijedila, nije mi bila namjera, zaista. I ne bi rasprava trebala ići u tom smjeru, i što se mene tiče, neće više.
    Ali ismijavanjem njegovih teorija ismijava se njegovo zaista veliko i bogato znanje baš o problematici cjepiva. Može se ne slagati s njim, ali ne mora ga ismijavati.

Mima's Avatar

Ti stvarno misliš da HZJZ ima kapaciteta napraviti takvo istraživanje? Kako bi se recimo provelo istraživanje je li cijepljena osoba nekoga zarazila?

Jadranka's Avatar

Ti stvarno misliš da HZJZ ima kapaciteta napraviti takvo istraživanje? Kako bi se recimo provelo istraživanje je li cijepljena osoba nekoga zarazila?
    Ne je li nekoga zarazila - to je puno kompleksnije pp. Ali kolika je sansa da je cijepljena osoba n mjeseci nakon cijepljenja zarazena, u odnosu na necijepljenu osobu. To mislim da mogu bez problema izvuc iz podataka. Sto vrijeme bude vise prolazilo, bit ce procjene pouzdanije. Al za vece skupine ljudi je sad vec proslo vise od 6 mjeseci od cijepljenja.

Meni su jednom u Puli radili brzi test na koronu u 1. mesecu ove godine i išli su jako duboko, tak da me je bolelo još par dana. Nikad više, još posebno ne da im ja još platim za to 200 kn. Udju duboko i drže, pa nisu normalni. Posle sam se testirala par puta iz sline i iz zrela i skroz je druga priča. Plus brzi testovi uopšte nisu pouzdani. Mislim cela ta priča sa koronom je dosta groteskna, i tragična i komična u isto vreme. Prvo su govorili kako testovi nisu baš pouzdani, a onda su nas kroz 6 meseci prisilili da se moramo testirati. Nema nikakve logike sve skupa, osim da je to politička mućka na kojoj pojedinci zaradjuju velike novce.

Freyja's Avatar

Neću, hvala. Njegove teorije i jesu sulude.
    U redu, ako se predomisliš, javi. Imam materijala.
    A što se dr. Sladoljeva tiče, nekome su njegove teorije sulude, nekome nisu. Nekome je Beroš odličan, nekome nije. I što sad?

Mima's Avatar

Pa da, netko voli Abbu, a netko Magazin

ki ki's Avatar

Moja necijepljena rodakinja ja zarazila svoje cijepljenje roditelje a oni pak dalje svoje 2 cjepljenih rodaka.
    Imali su po 2 dana visoke temperature.
    Sami je jedan od njih zavrsio na atb.

Lili75's Avatar

Kako znaš? Možda mora baš on, a ne netko drugi? Nije Lilin prijatelj jedini slučaj kojemu je priroda posla takva.
    Moj muž stalno putuje, i da, na sastancima mora biti baš on.
    Natjerati može imati šire značenje - netko će ti uperiti pištolj u glavu, a netko će ti dobronamjerno savjetovati da to učiniš želiš li zadržati posao. A to je ucjena.

Ali da, pa može čovjek promijeniti posao, samo tako - kako mi to prije nije palo na pamet?
    Ne Freya, ne mora on, naravno da moze netko drugi, al on tu povlasticu zeli vrlo sebicno samo za sebe zadrzati. Tako da zaista nije prisiljen. No fina para mu kapa od inozemnih dnevnica, ne bi on to htio propustiti i prepustit nekom drugom. Da ne idem u OT pozadinu ove price.
    Last edited by Lili75; 05.10.2021 at 12:43.

Mima's Avatar

Ne je li nekoga zarazila - to je puno kompleksnije pp. Ali kolika je sansa da je cijepljena osoba n mjeseci nakon cijepljenja zarazena, u odnosu na necijepljenu osobu. To mislim da mogu bez problema izvuc iz podataka. Sto vrijeme bude vise prolazilo, bit ce procjene pouzdanije. Al za vece skupine ljudi je sad vec proslo vise od 6 mjeseci od cijepljenja.
    HZJZ a niti bilo tko drugi kod nas nije napravio niti nekakva vrlo jednostavna istraživanja kao što je na primjer koliko ljudi u nekakvoj općoj populaciji ima antitijela na koronu.

Što se tiče izvlačenja iz brojki, a jest, to bi valjda mogli, mogli bi bar objaviti brojke. Premda takvih istraživanja na temu efikasnosti cjepiva ima priličan broj, ne znam zašto bi hrvatsko bilo nešto ekstra.

betty blue's Avatar

ako u Kajsinom postu ima išta problematično, ovaj forum treba ugasit, pored tako lako uvredljivih forumaša

Premda takvih istraživanja na temu efikasnosti cjepiva ima priličan broj, ne znam zašto bi hrvatsko bilo nešto ekstra.
    pa i ja baš razmišljam, zašto je to oportuno
    cijepili smo se istim cjepivima kao i ostatak svijeta, ne vjerujem da su fiziološke razlike između pojedinih naroda toliko velike da bi se moralo provoditi zasebno istraživanje učinkovitosti cjepiva u Hrvata

Jadranka's Avatar

HZJZ a niti bilo tko drugi kod nas nije napravio niti nekakva vrlo jednostavna istraživanja kao što je na primjer koliko ljudi u nekakvoj općoj populaciji ima antitijela na koronu.

Što se tiče izvlačenja iz brojki, a jest, to bi valjda mogli, mogli bi bar objaviti brojke. Premda takvih istraživanja na temu efikasnosti cjepiva ima priličan broj, ne znam zašto bi hrvatsko bilo nešto ekstra.

Pa recimo zgodan je (za istrazivanja) omjer cijepljenih i necijepljenih, pa onda, svaka zemlja je specificna - sa specificnim stilom druzenja, u Europskim okvirima smo (bili) jedna od zemalja s najblazim mjerama... ja mogu zamisliti n istrazovanja bas na temu Hrvatske... al kljucni argument je da, za istrazivanje iz neke druge zemlje ce ljudi lako rec, pa sto to, mi ne zivimo tako kao oni. Mi zivimo puno blizi/dalji zivotni stil... a kad gledas u svojoj zemlji, onda si ipak gledao u svojoj zemlji.

Vrci's Avatar

Postoji li kod nas podatak koliki postotak ljudi je završavao u bolnicama prije, a koliko sad?
    Čini mi se da sad imamo više zaraženih i manje hospitaliziranih. A možda i krivo mislim

Ako je tako, možda stvarno polako vidimo svjetlo na kraju tunela, barem sitno

Mima's Avatar

Pa, bilo bi zanimljivo da HZJZ bar objaci nekakav izvještaj s brojkama, pa da ih netko ubaci u excel. Istraživanje mislim da možemo samo sanjati.

Freyja's Avatar

Quote Originally Posted by Riri92 View Post
    Ne razumijem, stvarno nisam cinična, pitam te normalno. Jer zaista postoje uvjeti za putovanja u neke zemlje, pa ne kužim u čemu je sad problem. Recimo, na nekim putovanjima sam se morala pokriti jer su to bile muslimanske zemlje, pa jbg. Da li to smatram nepotrebnim i glupim? Da. Jesam se prilagodila? Pa naravno da jesam. Isto kao što sam se prilagodila kad sam za jedno putovanje morala primiti cjepivo protiv žute groznice. Doduše s tim nisam imala nikakav problem, bolje nego da se zarazim s tko zna kakvim bolestima. Mogla sam ne ići naravno, ali htjela sam ići pa sam ispunila uvjete.

Eto to ti pokušavam reći, ništa drugo. Jednostavno postoje pravila. Možeš im se ne prilagoditi, ali i to ima svoje posljedice. U konkretnom slučaju putovanja, posljedica ti je da ne odeš.
    Riri, ja sam mislila na situacije kad posljedica nije neodlazak na (službeno) putovanje, nego gubitak posla. Pročitaj još jednom što sam napisala.
    To zaista nema nikakve veze s odlaskom u neku muslimansku zemlju i sl.

Mima's Avatar

Quote Originally Posted by Vrci View Post
    Postoji li kod nas podatak koliki postotak ljudi je završavao u bolnicama prije, a koliko sad?
    Čini mi se da sad imamo više zaraženih i manje hospitaliziranih. A možda i krivo mislim

To bi se sigurno moglo pogledati na grafovima.

Samo i to je upitan podatak. Može biti jednako hospitaliziranih, ali da nisu jednako teški slučajevi.

Riri92's Avatar

Quote Originally Posted by Lili75 View Post
    Ne Freya, ne mora on, naravno da moze netko drugi, al on tu povlasticu zeli vrlo sebicno samo za sebe zadrzati. Tako da zaista nije prisiljen. No fina para mu kapa od inozemnih dnevnica, ne bi on to htio propustiti i prepustit nekom drugom. Da ne idem u OT pozadinu ove price.
    Haha mogla sam i pretpostaviti da su dnevnice u pitanju. Kao kod nas kad su zagriženi antivakseri počeli pružati ruku zbog 25 eura.

Riri92's Avatar

Riri, ja sam mislila na situacije kad posljedica nije neodlazak na (službeno) putovanje, nego gubitak posla. Pročitaj još jednom što sam napisala.
    To zaista nema nikakve veze s odlaskom u neku muslimansku zemlju i sl.
    Nema veze direktno s tim, ja ti samo dajem primjere da vidiš da uopće nisam cinična i da korona nema veze s pravilima za putovanja općenito. Bilo ih je i ranije, sad se nastavljaju na drugim segmentima. Ljudi se oduvijek moraju prilagođavati pravilima. Neki se prilagode, neki neće, klasika. A dala sam ti i za cjepivo primjer eto.
    Last edited by Riri92; 05.10.2021 at 12:51.

Jadranka's Avatar

Pa, bilo bi zanimljivo da HZJZ bar objaci nekakav izvještaj s brojkama, pa da ih netko ubaci u excel. Istraživanje mislim da možemo samo sanjati.
    Pa i to, excel s odgovarajucim stupcima. Pa lako onda netko drugi napravi rad od toga. Jedan moj kolega je npr. sudjelovao u izradai modela sirenja epidemije u Indiji (al ne u ovom zadnjem valu) i model je zaista bio dobar (unatrag), ali je imao gomilu varijabli koje su bas bile specificne za Indiju; gustoca naseljenost, datum uvodjenja mjera, vrsta mjera, sve i svasta... u tom pogledu je isto Hrvatska dobar primjer jer ima (je imala) drugacije mjere od drugih.

Pa da, netko voli Abbu, a netko Magazin
    I see what you did here...

Freyja's Avatar

Nema veze direktno s tim, ja ti samo dajem primjere da vidiš da uopće nisam cinična i da korona nema veze s pravilima za putovanja općenito. Bilo ih je i ranije, sad se nastavljaju na drugim segmentima. Ljudi se oduvijek moraju prilagođavati pravilima. Neki se prilagode, neki neće, klasika. A dala sam ti i za cjepivo primjer eto.
    Slažem se.

Osoblje foruma sirius's Avatar

Quote Originally Posted by tinkilinkixyz View Post
    Meni su jednom u Puli radili brzi test na koronu u 1. mesecu ove godine i išli su jako duboko, tak da me je bolelo još par dana. Nikad više, još posebno ne da im ja još platim za to 200 kn. Udju duboko i drže, pa nisu normalni. Posle sam se testirala par puta iz sline i iz zrela i skroz je druga priča. Plus brzi testovi uopšte nisu pouzdani. Mislim cela ta priča sa koronom je dosta groteskna, i tragična i komična u isto vreme. Prvo su govorili kako testovi nisu baš pouzdani, a onda su nas kroz 6 meseci prisilili da se moramo testirati. Nema nikakve logike sve skupa, osim da je to politička mućka na kojoj pojedinci zaradjuju velike novce.
    Posebno je tragicna za one koji su umrli od nepostojece bolesti.

Freyja's Avatar

Quote Originally Posted by Lili75 View Post
    Ma, jasno, Lili, naravno da čovjek ima neke svoje razloge, ali nisam mislila isključivo na njega, to sam i napisala.

Mima's Avatar

Quote Originally Posted by Vrci View Post

Na ourworldindata nema broja oboljelih - edit: hospitaliziranih

Ali evo našla sam tjedno izvješće HZJZ od prosinca 2020. tad smo imali 22769 aktivnih slučajeva i 2857 hospitalizacija i 284 na respiratoru

A danas 7913 aktivnih 823 hospitaliziranih 107 na respiratoru

Pa i nije neka razlika respiratori su još gori
    Last edited by Mima; 05.10.2021 at 13:01.

tangerina's Avatar

Na ourworldindata nema broja oboljelih - edit: hospitaliziranih

Ali evo našla sam tjedno izvješće HZJZ od prosinca 2020. tad smo imali 22769 aktivnih slučajeva i 2857 hospitalizacija i 284 na respiratoru

A danas 7913 aktivnih 823 hospitaliziranih 107 na respiratoru

Pa i nije neka razlika respiratori su još gori

kako misliš, pa ima hospital patients na our world in data?

Lili75's Avatar

Haha mogla sam i pretpostaviti da su dnevnice u pitanju. Kao kod nas kad su zagriženi antivakseri počeli pružati ruku zbog 25 eura.
    eto vidiš.

Mima's Avatar

Quote Originally Posted by tangerina View Post
    kako misliš, pa ima hospital patients na our world in data?
    A bit će nisam vidjela na brzinu

ina33's Avatar

Neironicni juhu s moje strane, omogucit ce nam boostere:

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrva...acina-15107490

Mima's Avatar

ajme mi jadnici sa astromzenicom smo definitivno popušili

Jurana's Avatar

Zašto vas ne bi bustali fajzerom? Kao u Njemačkoj
    Last edited by Jurana; 05.10.2021 at 13:19.

Freyja's Avatar

Quote Originally Posted by sirius View Post
    Posebno je tragicna za one koji su umrli od nepostojece bolesti.
    Sirius, možeš li mi, molim te, odgovoriti zašto se ljudima koji su protiv cijepljenja protiv covida (iz kojega god razloga) često prišije da ne vjeruju u koronu, da je to za njih nepostojeća bolest? Vrlo često to ide u paketu. Meni je to neshvatljivo. Ja u stvarnosti ne poznajem doslovno nijednu osobu koja se nije cijepila, a da negira koronu. Nije da ja po medijima i portalima nisam vidjela/čitala takve izjave (da je pandemija izmišljena i da korona ne postoji) pa da se pravim Englez, ali to baš i nema neke veze sa stvarnošću.

Mima's Avatar

Quote Originally Posted by Jurana View Post
    Zašto vas ne bi bustali fajzerom? Kao u Njemačkoj

Bustaju li u Njemačkoj fajzerom ili su to samo Angelu Merkel?

Vrci's Avatar

Pa jako puno starijih je i dobilo AZ, tako je krenulo u početku. Morat će smisliti što s njima.

ina33's Avatar

Ma odkud ti to, vi cete pfizera il modernu isto ko i drugi. Inace, nije ni cjepivo protiv gripe svake sezone uvijek isti prouzvodjac, pa opet fercera.
    Last edited by ina33; 05.10.2021 at 14:09.

Jurana's Avatar

Bustaju li u Njemačkoj fajzerom ili su to samo Angelu Merkel?
    Ovo je za drugu dozu, preporuka za sve: https://www.google.com/amp/s/amp.cnn...ntl/index.html

Mima's Avatar

Pa piše na kraju članka da nije donesena odluka što će s nama.

Riri92's Avatar

Čini mi se da sam čitala negdje da za AZ možda neće trebati treća doza. Nisam sigurna jel AZ, ali mislim da jeste. Za Johnsona se valjda sad traži odobrenje druge.

Muž mi se boostao jutros, sa Sputnikom, to je i ranije primio.

tangerina's Avatar

Meni je neki dan jedan epidemiolog objašnjavao da je i bolje kombinirati cjepiva

Mima's Avatar

Mislim da se za AZ niti ne smije dati treća doza.

Ja bih odmah kombinirala, samo da odobre. Ako ne, može mi netko od protucepilnika posuditi zdravstvenu.

Mima's Avatar

Nije istina, tko zna gdje sam to pročitala.

Osoblje foruma sirius's Avatar

Sirius, možeš li mi, molim te, odgovoriti zašto se ljudima koji su protiv cijepljenja protiv covida (iz kojega god razloga) često prišije da ne vjeruju u koronu, da je to za njih nepostojeća bolest? Vrlo često to ide u paketu. Meni je to neshvatljivo. Ja u stvarnosti ne poznajem doslovno nijednu osobu koja se nije cijepila, a da negira koronu. Nije da ja po medijima i portalima nisam vidjela/čitala takve izjave (da je pandemija izmišljena i da korona ne postoji) pa da se pravim Englez, ali to baš i nema neke veze sa stvarnošću.
    Pa mozda zato sto ostavljaju dojam ili to jasno kazu da virus covid19 ne uzrokuje koronu ? Ono , virus prehlade , a ekipu zapravo ubiju lijecenjem u bolnici?
    To je ekstrem na jednim kraju spektra, pa onda idu blaze nijanse tipa: stari su, debeli, ne trce, od necega se treba umijeti...
    Meni je osobno bas cudno da nisi srela. Jer ja znam ljude kojima su clanovi obitelji umrli od korone pa negiraju bolest godinu dana kasnije. Ok, to je valjda njihov nacin nosenja sa gubitkom, poricanje jest jedna faza zalovanja. Tako da mene cudi da ti ne znas takve osobe u svojoj blizini.

Jadranka's Avatar

Pa mozda zato sto ostavljaju dojam ili to jasno kazu da virus covid19 ne uzrokuje koronu ? Ono , virus prehlade , a ekipu zapravo ubiju lijecenjem u bolnici?
    To je ekstrem na jednim kraju spektra, pa onda idu blaze nijanse tipa: stari su, debeli, ne trce, od necega se treba umijeti...
    Meni je osobno bas cudno da nisi srela. Jer ja znam ljude kojima su clanovi obitelji umrli od korone pa negiraju bolest godinu dana kasnije. Ok, to je valjda njihov nacin nosenja sa gubitkom, poricanje jest jedna faza zalovanja. Tako da mene cudi da ti ne znas takve osobe u svojoj blizini.
    Ja poznajem osobe koje se ne žele cijepiti i koje koronu smatraju nepostojećom bolešću; no daleko veći broj onih koji se ne žele cijepiti, a poznajem ih, ne smatra koronu nepostojećom bolešću već procjenjuje da im cijepljenje nije potrebno. Dobar dio njih i zato što su preboljeli pa im nije bilo naročito tegobno, ako je uopće i bilo. Što ne znači da misle da drugima neće biti puno gore - nego su dojma da se njihov organizam dobro nosi s koronom.

No, čitajući ovaj forum, uočila sam da dosta ljudi ne poznaje nikoga tko je/ili nije ... pa nešto... Čini se da je to sasvim uobičajeno.

Freyja's Avatar

Pa ne moraju zato svi završiti u istom košu. Zbog nečijih osobnih iskustava.

Peterlin's Avatar

Ja poznajem osobe koje se ne žele cijepiti i koje koronu smatraju nepostojećom bolešću; no daleko veći broj onih koji se ne žele cijepiti, a poznajem ih, ne smatra koronu nepostojećom bolešću već procjenjuje da im cijepljenje nije potrebno. Dobar dio njih i zato što su preboljeli pa im nije bilo naročito tegobno, ako je uopće i bilo. Što ne znači da misle da drugima neće biti puno gore - nego su dojma da se njihov organizam dobro nosi s koronom.

No, čitajući ovaj forum, uočila sam da dosta ljudi ne poznaje nikoga tko je/ili nije ... pa nešto... Čini se da je to sasvim uobičajeno.
    Evo, ja poznajem ljude koji su se gadno proveli s koronom: razrednik mog mlađeg sina jedva je izvukao živu glavu, a mlađi je od mene petnaestak godina, mladi kolega (dvoje djece u pelenama) cijelu zimu je patio s teškom upalom pluća, s posla još nekoliko ljudi koji su imali baš gadne simptome, a to su mladi ljudi, većinom nepušači, ništa vidljivo rizično... Trenutno je jedan doma s upalom pluća nakon prebolijevanja. Mislim da mu nije prvo bolovanje radi toga, ali nisam sigurna. Kako god bilo, ljudi dugo imaju posljedice. Neki se bome i nisu izvukli. Jedna poznanica umrla je od posljedica korone, moje dobi (nepunih 60). Eh, sad - je li to starost ili nije, ne mogu procijeniti.

S druge strane, imam i podatke da su ljudi prehodali koronu, a da nisu ni znali za to. Kad smo u proljeće za potrebe putovanja u inozemstvo slali ljude iz firme na serološko testiranje, pokazalo se da neki imaju antitijela, a nisu imali ama baš nikakve simptome, nisu bili kod liječnika niti su se testirali jer nije za to bilo vidljivih razloga. Koliko je mogu širiti zarazu, a da to i ne znaju. Asocijacija na osnovnoškolsku lektiru - Kugina kuća
    Last edited by Peterlin; 05.10.2021 at 15:32.

Willow's Avatar

većina necijepljenih koje ja znam kažu da im je veći rizik od nuspojava cjepiva nego od zaraze

moguće da bi bilo više zainteresiranih za cjepiva s mrtvim virusom (ako sam se dobro izrazila)