Riri92 prvotno napisa
Elleanora, u biti se slažem s tobom, velik dio ljudi sigurno ima slična iskustva. Ja generalno nisam protiv prirodnih metoda, ali mislim da treba naći granicu i imati zdrav razum.
Moje zadnje loše iskustvo sa medicinom je bilo prije nekoliko mjeseci kad sam trpila strašne bolove i cjelonoćna povraćanja kad bih pojela bilo što. Pisala sam o tome i na forumu. Izgubila 8 kg u 2 tjedna, ništa nisam mogla pojesti. I naravno, išla na preglede i pretrage. Nisu mi pomogli jer nisu ništa našli, ali pomogla sam si sama prelaskom na aip protokol. Doktorica mi je rekla da ne postoje nikakvi dokazi da bi to moglo djelovati, ali ja nisam mogla čekati jer sam na kraju izgubila preko 20 kg, ne svojom voljom, osušila sam se. Mislim da je tu stvar zdravog razuma bila da napravim nešto, i zbog sebe i zbog svoje djece kojoj trebam. Ali ono, svejedno sam otišla na sve te pretrage, pogotovo jer su bile sumnje na neke bakterije, nisam htjela baš ni da me neka bakterija jede iznutra, a da ja mislim kako se baš super osjećam jer sam promijenila prehranu.
Muževa kćer ima 6 godina i poprilično gadnu astmu. Svake godine odemo ljeti na more dvaput, a zimi u planine jer joj to puno znači, stvarno prodiše dijete. I pored kreveta kapam eterična ulja. Ali isto, ide na kontrole i preglede i svi potrebni lijekovi su uključeni u proces.
Tako da mislim da je zdrav razum ključan u svemu. Neće joj odmoći da ode na more recimo, ali isto ne znači da ćemo je na svoju ruku liječiti isključivo takvim načinima.