Stranica 336 od 383 PrviPrvi ... 236286326334335336337338346 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 16,751 do 16,800 od 19127

Tema: Korona virus, panika ili?

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Kako ga je imala kod kuće? U Hrvatskoj? Netko je u obitelji imao parazite ili šugu?
    Da, živi u Zagrebu.
    Mislim da su imali šugu. Zafrkavam te, baš si me nasmijala.
    Čokolada, znam ja da je to antiparazitni lijek za ljude i tu staje moje znanje o tome.
    Najozbiljnije te pitam - hoćeš li da je pitam detalje?

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    U njenom slucaju, nadam se da su Sumamedom lijecili neku sekundarnu infekciju, a ne koronu, jer je za ocekivati da se virusna bolest ne moze izlijeciti antibiotikom.
    Vrlo vjerojatno, nema što drugo biti. Kaae, i moja mala zna čemu služe antibiotici, takva dodatna edukacija stvarno nije potrebna.
    Ovdje se vrlo često daje baš taj Sumamed u kombinaciji s drugim lijekovima.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ecce booster i u rh. Za 6 mjeseci od 2. doze ce se moc dobit, pfizer, ukljucivo i az-ovci. S obz na ludu potraznju, nadam se da nece trebat veze:

https://www.tportal.hr/vijesti/clana...tskoj-20211012

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Mene vise zanima je li sad dobro i sto misle da je presudilo u lijecenju od korone. I je li negdje upisano da je djevojka uzela ivermectin, za slucaj da se nesto zakomplicira.
    Sad je sasvim dobro, što misle da je presudilo, ne znam, i ne znam je li negdje upisano da je djevojka uzela taj lijek. Navela sam više-manje sve informacije koje znam.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

O faktografu, sto rade i kako se financiraju se detaljno moze naci ovdje:
    https://faktograf.hr/metodologija/ht.../metodologija/

Osobno ga smatram jednim od najboljih portala u RH, samo cinjenice bez senzacija
    Mislim da u ovom posttrumpovskom dobu alternativnih cinjenica rade iznimno vazan posao

Osobito je omrazen u svim drustvenim i politickim skupinama kojima cinjenice ne idu u prilog.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Da ne bude da nikad nista ne citam, pisem ili dijelim, a da ne razmatra i "drugu stranu": https://www.nytimes.com/2021/10/12/b...n-vaccine.html

NY Times ima opciju besplatnih accounta za citanje, samo ne znam jesu li dostupni van SAD-a.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Freyja prvotno napisa Vidi poruku
    Vrlo vjerojatno, nema što drugo biti. Kaae, i moja mala zna čemu služe antibiotici, takva dodatna edukacija stvarno nije potrebna.
    Ovdje se vrlo često daje baš taj Sumamed u kombinaciji s drugim lijekovima.
    Drago mi je da ti je kcer informirana, sto da ti kazem.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Drago mi je da ti je kcer informirana, sto da ti kazem.
    Da ti budem najiskrenija, ne moraš mi ništa reći, ali možda da napišeš riječ-dvije o ivermektinu, tj. točnije, ne o njemu, nego o onom napadu na mene. I dalje ne znam gotovo ništa o tom lijeku, ali sjećaš se hajke na mene kad sam pitala gdje je rasprava o njemu (ne samo ljetos, nego i neki dan kad su neke curke opet s tim krenule provocirati). A sad odjednom liječnica iz hitne odobri maloj uzimanje tog lijeka. Nisam ni htjela na forumu tipkati o ovom slučaju s malom jer mi se više nije dalo prepucavati s vama oko toga (i ne bih da nije Nevena nešto pitala pa vertex stavila neke linkove). Ali sad si nekako naglo ublažila retoriku - s onog ismijavanja na ovo danas - kao da želiš da se što prije prijeđe preko ovoga.
    Da ne bi bilo nejasno - sprdale ste se uzduž i poprijeko - pa bio bi red da napišeš, jer si u tome predvodila, da moje pitanje ipak nije bilo toliko suludo. Ne zbog moje osobne satisfakcije, nego zbog same činjenice da bi to jednostavno bilo ljudski. Uostalom, još si "maloprije" tvrdila da lijek ne postoji u varijanti za ljude, nego se upotrebljava samo u veterini.
    Kaae, svima nama upravlja ego, ali ti si baš žešći slučaj.
    I mogu ti samo napisati da sam bila baš iznenađena kad mi je to nećakinja nedavno ispričala. Odmah sam si fotkala kutijicu, zanimalo me je o kakvom je "obliku" ivermektina riječ.
    Tako se znate odnositi i prema nekim drugim forumašicama, ali većina se odmah povuče.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Jao, nadam se da ovo da ce se 18 plus moc docijepit nakon konzult s lijecnikom znaci lijecnika na cijepnom mjestu, ne lom. Moja lom...ce bit odusevljena tim preporukama.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 12.10.2021. at 20:03

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Pise svasta o ivermectinu tu na forumu.

Mea culpa za veterinu only; zaboravila sam na lijek za sugu. Pobornici ivermectina kupuju i drugacije nabavljaju lijekove iz spektra onih za veterinarske pacijente. Sad mogu posegnuti i za ovima na recept, sto da ne.

Moj stav o ivermectinu se temelji na: [brdo linkova gore, brdo linkova prije, brdo linkova u buducnosti, sve dok ne izadje konkretna preporuka nekog od referentinih tijela da svi trebamo uzeti ivermectin, ako ikad izadje].

Nego, Freyja, nisi li ti rascistila sa mnom prije pedestiosamtristodvadeset stranica? Cula sam da je recept iz tangerinine kuhinje dobar; probaj. (A mozda cu i ja.)

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

a koja je teorija iza tog ivermectina?
    ne zanima me djelovanje lijeka, to neka prosuđuju stručnjaci, je li učinkovit ili ne

zanima me zašto se uopće spominje u javnom prostoru?
    s kojom svrhom?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

S ove strane bare, ivermectin je kljuc za izlazak iz pandemije jednog dijela protivnika cijepljenja (pogotovo u kontekstu zavjera Big Pharme i 5G), a smatra se ignoriranim lijekom jer bi velika Pharma izgubila puno i previse da nas pusti da ga konzumiramo jer je, za razliku od cjepiva, jeftin. I lijeci koronu, nekako vec (kad ne steti zbog pogresnog doziranja, a i namjene).

Stavila sam bila reakciju FDA-e na ivermectin medju ljudima.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Pise svasta o ivermectinu tu na forumu.

Mea culpa za veterinu only; zaboravila sam na lijek za sugu. Pobornici ivermectina kupuju i drugacije nabavljaju lijekove iz spektra onih za veterinarske pacijente. Sad mogu posegnuti i za ovima na recept, sto da ne.

Moj stav o ivermectinu se temelji na: [brdo linkova gore, brdo linkova prije, brdo linkova u buducnosti, sve dok ne izadje konkretna preporuka nekog od referentinih tijela da svi trebamo uzeti ivermectin, ako ikad izadje].

Nego, Freyja, nisi li ti rascistila sa mnom prije pedestiosamtristodvadeset stranica? Cula sam da je recept iz tangerinine kuhinje dobar; probaj. (A mozda cu i ja.)
    Nije samo za šugu, vjerovala ili ne. Ma gle, nije uopće stvar o tvojem stajalištu, imaš potpuno pravo na njega. Nego o tome da skačeš na drugu osobu i pritom častiš. I ne bih se na to ni vraćala jer, kao što sam napisala, da nije bilo Nevene i vertex, ni spomenula ovu temu ne bih (nisu one ništa krive), a kad je Mima pitala postoji li "oblik" za ljude, napisala sam da ima. Nije stvar ni u raščišćavanju s tobom, nego da se generalno smire strasti...
    Ja sam ozbiljno shvatila Jelenin savjet o svojim litanijama i mislim da je u pravu.
    Da još malo oprimjerim - Betty (oprosti što te spominjem, stvarno mi nije namjera o tome raspravljati, ali samo za primjer) je maloprije spomenula Faktograf (u pozitivnom svjetlu) - ja ih osobno ne podnosim, još otprije 3-4 godine, nevezano za pandemiju. Mogla sam je zaskočiti - kao ti mene - i udri. I kad ste spominjali Borisa Dežulovića (također ga se hvalilo), kojeg pratim još od Feral Tribunea, isto sam mogla u kontru, jer mi je sve samo ne drag. Ali nisam i neću. Kako je netko napisao, ne sviđa ti se nešto i onda to jednostavno "preskoči". To je "tema", a ne raščišćavanje odnosa s tobom.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    a koja je teorija iza tog ivermectina?
    ne zanima me djelovanje lijeka, to neka prosuđuju stručnjaci, je li učinkovit ili ne

zanima me zašto se uopće spominje u javnom prostoru?
    s kojom svrhom?
    Evo, ja nemam pojma, i mene zanima ako netko nešto više zna...

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

ja sam se baš nadala da ćeš ti znati nešto više, jer ako se ne varam, prva si ga spomenula na temi još ljetos

ovo što Kaae spominje za ivermectin je nekako kako i ja naslućujem/pretpostavljam, pa zato i pitam da vidim što drugi kažu
    ali ako je tako, to je zbilja nevjerojatno, i zapravo uopće nije jasno zašto se igdje raspravlja o lijeku koji nije registriran niti ispitan za liječenje korone

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Freyja prvotno napisa Vidi poruku
    ne sviđa ti se nešto i onda to jednostavno "preskoči".
    Preskacem rasprave o filmovima koji mi se ne svidjaju, kozmetici (jer je opcenito ne volim), kuhanju kad nemam za njega vremena, uredjenju kuce, roditeljstvu, cak.

Ne preskacem nista, sto vidim, na sto sam u mogucnosti reagirati, a da se tice odredjenih tema u kojima (ja osobno) ne vidim prostora za sivu zonu. Trenutno je tu ubrojana i pandemija, a dok je nije bilo, krug je bio puno uzi.

Dijeljenje savjeta i "pozivanje na razmisljanje" o pandemiji koji izlaze iz okvira onoga sto preporucuju relevantna tijela nisu misljenje, ne ticu se svidjanja, ne diraju samo osobu koja o tom pise i poziva na raspravu i otvaranje ociju. Da me se ne bi prozvalo sto se javljam s pogresnog kraja svijeta, tice me se misljenje i pozivanje na raspravu u Hrvatskoj utoliko sto svi iz moje obitelji, osim muza i djece, jos uvijek tamo zive. I zbog toga sto bih voljela da djeca (i ja) uskoro dodjemo u posjet.

Tako da, sorry but not sorry, ne namjeravam ignorirati "misljenje" jer mi se "ne svidja".

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

(P.S. nisam glasala ni na koga ni na jednim izborima od trenutka kad sam iselila. Htjela sam na proslima, samo da podrzim zabranu glasanja dijaspore, ali nisu mi dali, jel, zbog nesuvislih propisa. To cisto da me netko i za to ne prozove, da guram nos gdje mi nije mjesto. )

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Tako da, sorry but not sorry, ne namjeravam ignorirati "misljenje" jer mi se "ne svidja".
    U pravu si, ni ja to zapravo ne radim - ne ignoriram. Više sam mislila na ono da ne moraš "ispaliti svu artiljeriju" koju imaš, na drugu osobu. Ali ako i nastaviš, ja sam spremna.
    A na neki ludi način si mi baš postala i draga, bez imalo zezancije.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku

Nadalje, propitkivanje sigurnosti cjepiva i ucinkovitosti cjepiva smatram iznimno bitnim. Ja se zelim cijepiti sto sigurnijim cjepivima,a vjerujem i vecina drugih. I vjerujem da nisu bez medicinski opravdanih razloga neka cjepiva povucena ili se povlace ili su ogranicena s EU prostora.

Propitkivanje ucinkovitosti cjepiva i iznosenje postotaka zarazenih cijepljenih vs. necijepljenih je bitno i za zaustavljanje pandemije - jer kako bi se inace znalo je li ili nije potrebno docijepljivanje.

U osnovi vjerujem da je velika vecina ljudi u stanju donijeti informirani izbor. No, svrstavanje ljudi u kategorije i otpor propitkivanju stvaraju neugodnu situaciju i dojam da se nesto skriva.
    I jos bi rekla da je "propitkivanje" upravo dominantan nacin napretka znanosti (a time i medicine) o kojem je Jelena pisala. Ne promjena paradigmi, to se rijetko dogadja, vec postepenog i kontinuiranog napretka.
    malo vrtim unazad pa naiđoh na Jadrankin raniji post

Zanima me koja je svrha da se na forumu propituje sigurnost cjepiva? Svakako se slažem da se oni koji se uopće žele cijepiti, žele cijepiti najsigurnijim cjepivima, međutim, kakav efekt "propitivanje sigurnosti cjepiva" može imati na forumu osim širenja skepse prema učinkovitosti i sigurnosti cjepiva?

Imamo cjepiva koja imamo i naše palamudenje na forumu ih neće učinit sigurnijima. Osobno smatram da je rizik koji cjepivo nosi minoran u usporedbi s ostalim rizicima s kojima se svakodnevno svjesno izabirem suočiti (primjerice svjesno sudjelovanje u prometu), što je bio jedan od razloga za donošenje moje odluke o cijepljenju.

U realnosti u kojoj imamo pandemiju i ograničen izbor prilično sigurnih cjepiva, "propitivanje sigurnosti cjepiva" u neformalnom obliku (kao što je tipkanje na forumu, umjesto kliničke studije) kao ishod može imati jedino manji broj onih koji će se cijepiti.

Doista me zanima, očekuje li itko da se poveća postotak cijepljenih osoba ako kontinuirano izražavano sumnje u sigurnost i učinkovitost cjepiva (koje je dokazano u velikoj mjeri sigurno i učinkovito)?

I pri tome ne želim reći da se ljude ne treba o istome informirati, svakako da treba. Ali je također potrebno staviti sve informacije u širi kontekst, što bi u najmanju ruku značilo da nas jednako zabrinjava smrt djeteta ili mlade osobe (ili stare osobe, životi bi trebali biti jednako vrijedni) kao i smrt neke osobe nakon cijepljenja.
    A ne da 10000 smrti od covida vrijedi jednako kao jedna od cjepiva.

Vezano za propitivanje znanosti, ja se apsolutno slažem da je to jedan od temeljnih postulata napretka (Cosmos ), ali isto tako smatram da nisu svi jednako kompetentni propitivati "mainstream znanost" ili dominantnu struju, kako god hoćete.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

U realnosti u kojoj imamo pandemiju i ograničen izbor prilično sigurnih cjepiva, "propitivanje sigurnosti cjepiva" u neformalnom obliku (kao što je tipkanje na forumu, umjesto kliničke studije) kao ishod može imati jedino manji broj onih koji će se cijepiti.

Doista me zanima, očekuje li itko da se poveća postotak cijepljenih osoba ako kontinuirano izražavano sumnje u sigurnost i učinkovitost cjepiva (koje je dokazano u velikoj mjeri sigurno i učinkovito)?
    da se nadopunim, je li moguće da naglašavanje neučinkovitosti cjepiva i izražavanje sumnje u sigurnost cjepiva na forumu rezultira sigurnijim i učinkovitijim cjepivom?
    Mislite li da je navedeno u domeni realnog?
    jel ovaj forum čita netko iz Pfizera ili Jahnsona? Postupaju li oni po našim zahtjevima i željama?
    ako postoji prostor za unaprjeđenje postojećih cjepiva, prilično sam sigurna da nije potaknuto našim pisanjem nego konkretnim podacima prikupljenima od nadležnih agencija za lijekove

pa ako tako stoje stvari, i ako pretpostavimo da postoji učinak naših riječi, kakav učinak ima kontinuirano naglašavanje sumnje u sigurnost i učinkovitost cijepljenja?

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ivermectin se inače koristi za liječenje rosacee (stanje kože) Soolantra je krema s ivermectinom i vrlo efikasna kod papuloznog oblika rosacee.
    Moram priznati da sam se iznenadila kada sam ga vidjela u člancima vezanim za Covid-19.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj la_mama prvotno napisa Vidi poruku
    Ivermectin se inače koristi za liječenje rosacee (stanje kože) Soolantra je krema s ivermectinom i vrlo efikasna kod papuloznog oblika rosacee.
    Moram priznati da sam se iznenadila kada sam ga vidjela u člancima vezanim za Covid-19.
    Bez ikakve zezancije, bleach/varekina se koristi u lijecenju, odnosno ublazavanju simptoma ekcema (a da nije tuzno, bilo bi smijesno kako je isti zavrsio u preporukama za sprjecavanje i/ili lijecenje kovida). Puno stvari stavljamo na kozu, provjereno i prema preporuci znanosti i medicine, koje nikako ne smijemo unositi oralno, ili ih se oralno ne unosi u jednakom obliku kao sto ih stavljamo na kozu. O ivermectinu se prvenstveno pricalo kao preparatu/lijeku u veterini.

Mi smo doma imali ampulu za injekcije jedno vrijeme u ozujku i travnju 2020. To najcesce imaju vecina Amerikanaca koja su s ivermectinom nesto pokusavala ili pokusavaju (neuspjesno; jedan je nedavno preminuo).

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Preskačem raspravu o Ivermectinu jer me nimalo ne zanima, pa upadam...

Iz okoline sam danas čula razne stavove od starijih osoba o trećoj dozi. Pola pola je, pola bi išlo, pola ne.

Moja mama je ipak rekla da ne žuri, prvo će se cijepiti protiv gripe, a onda kad bude spremna opet Pfizer

I muž i ja budemo za drugu dozu ako bude trebalo, ali nama 6 mj ističe u siječnju pa imamo još dosta vremena

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Moja mama kaze da nece jer joj se ionako grozno stanje s venama jako pogorsalo nakon 2.doze (a uz to je imala puno podljeva i modrica te tockasto krvarenje na nozi koje je prijavljeno Halmedu). Ima genetske probleme s trombofilijom, a sad joj se sve pogorsalo. Opet je morala hematologu na ponovne pretrage.
    Od tada stalno hodocasti po doktorima :/

Svekrva isto nece.
    A dede ce valjda kako im babe kazu
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 12.10.2021. at 22:57

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Koliko mi se čini iz one objave na hzjz, mi astrazeničari se možemo docijepiti drugim cjepivom

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Evo, s pola uha slušala sam sad kod Šprajca nekog mladog odvjetnika koji traži ocjenu ustavnosti uvođenja covid potvrda/obaveznog testiranja za zdravstveno osoblje. Natežu se oko toga šire li cijepljeni covid itd. pa ga voditelj pita kako misli da bi se bolnički pacijenti mogli zaštititi od zaraze ako ne poduzmemo sve što možemo da ih zaštitimo. A mladi odvjetnički pjetlić mrtav-hladan kaže da su se i pacijenti mogli cijepiti, tko im je kriv što nisu.
    Ima li kraja ljudskoj gluposti, je li ovaj kad bio u bolnici, na operaciji, na dječjoj i odrasloj onkologiji, zna li išta o nedjelovanju cjepiva na imunokompromitirane, na sve koji u sebe toče kemoterapiju ili se zrače, ili misli da u bolnicama leže zdravi mladi momci? Ima li pilota u avionu?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Cijepljeni šire covid, ali kad se pacijenti cijepe ne mogu se zaraziti.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ima li pilota u avionu?
    Odavno je iskocio.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Evo, s pola uha slušala sam sad kod Šprajca nekog mladog odvjetnika koji traži ocjenu ustavnosti uvođenja covid potvrda/obaveznog testiranja za zdravstveno osoblje. Natežu se oko toga šire li cijepljeni covid itd. pa ga voditelj pita kako misli da bi se bolnički pacijenti mogli zaštititi od zaraze ako ne poduzmemo sve što možemo da ih zaštitimo. A mladi odvjetnički pjetlić mrtav-hladan kaže da su se i pacijenti mogli cijepiti, tko im je kriv što nisu.
    Ima li kraja ljudskoj gluposti, je li ovaj kad bio u bolnici, na operaciji, na dječjoj i odrasloj onkologiji, zna li išta o nedjelovanju cjepiva na imunokompromitirane, na sve koji u sebe toče kemoterapiju ili se zrače, ili misli da u bolnicama leže zdravi mladi momci? Ima li pilota u avionu?
    užasan je lik bio, iritantan do boli.
    izgleda da mu logika i nije jača strana, o argumentaciji da ne pričam "meni se čini, ja mislim", a ono brate mili, pa bolje bi to sročile neke ovdje prisutne zagovaračice prava necijepljenog medicinskog osoblja. ako je pisao prijedlog za ocjenu ustavnosti, jednako uvjerljivo kao što je nastupao kod Šprajca, nema baš puno izgleda

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Prosle godine cijepljenje protiv gripe krenulo 16.10.
    Ove godine vec imamo slučajeve gripe, al ni a ni b o cjepivima? Jel netko vec pitao u ljekarnama?

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Pitala sam ja u ljekarni, kažu da imaju info da će krajem mjeseca.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Hvala

Pitat ću ja i u svojoj, barem da za nas i klince rezerviramo, mama i tata će valjda uspjeti dobiti kod opće prakse

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

malo vrtim unazad pa naiđoh na Jadrankin raniji post

Zanima me koja je svrha da se na forumu propituje sigurnost cjepiva? Svakako se slažem da se oni koji se uopće žele cijepiti, žele cijepiti najsigurnijim cjepivima, međutim, kakav efekt "propitivanje sigurnosti cjepiva" može imati na forumu osim širenja skepse prema učinkovitosti i sigurnosti cjepiva?

Imamo cjepiva koja imamo i naše palamudenje na forumu ih neće učinit sigurnijima. Osobno smatram da je rizik koji cjepivo nosi minoran u usporedbi s ostalim rizicima s kojima se svakodnevno svjesno izabirem suočiti (primjerice svjesno sudjelovanje u prometu), što je bio jedan od razloga za donošenje moje odluke o cijepljenju.

I pri tome ne želim reći da se ljude ne treba o istome informirati, svakako da treba. Ali je također potrebno staviti sve informacije u širi kontekst, što bi u najmanju ruku značilo da nas jednako zabrinjava smrt djeteta ili mlade osobe (ili stare osobe, životi bi trebali biti jednako vrijedni) kao i smrt neke osobe nakon cijepljenja.
    A ne da 10000 smrti od covida vrijedi jednako kao jedna od cjepiva.

Vezano za propitivanje znanosti, ja se apsolutno slažem da je to jedan od temeljnih postulata napretka (Cosmos ), ali isto tako smatram da nisu svi jednako kompetentni propitivati "mainstream znanost" ili dominantnu struju, kako god hoćete.

Slažem se s tobom da je potrebno informacije staviti u širi kontekst. I da bi posebno sigurnost cjepiva svakako trebalo staviti u širi kontekst posljedica (po pojedinca i po društvo) necijepljenja (sve po trenutno dostupnim informacijama).

Po meni bi širi kontekst uključivao različiti pristup osobi od 65+, osobi od 20+, i djetetu.

Svakoj od tih osoba (odnosno roditelju) bi trebao biti omogućen pristup što preciznijim informacijama o tome što (po trenutnim saznanjima) cijepljenje znači za njih, njihovu obitelj i društvo - uključujući pozitivne i negativne posljedice svake od mogućih odluka. Naravno s procjenom toga kolika je šansa da ih pogode te negativne posljedice.

Pitanje je, dozvoljava li država ljudima da sami naprave odabir. S obzirom na to da im dozvoljava (bar trenutno), onda ih je dužna što bolje informirati kako bi napravili što kvalitetniji izbor. Ali onda treba i dopustiti da se određeni (manji ili veći) broj ljudi neće odlučiti cijepiti i ne stigmatizirati ih zbog toga.

Uz to što i dalje stoji da se netko neće cijepiti zbog vlastitih etičkih načela. I to je u redu. (ali očito i za tu skupinu postoje ok cjepiva - za koja bi država, kojoj je stalo do procijepljenosti, mogla pokrenuti postupak uvoza/odobravanja/itd).

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Moja mama kaze da nece jer joj se ionako grozno stanje s venama jako pogorsalo nakon 2.doze (a uz to je imala puno podljeva i modrica te tockasto krvarenje na nozi koje je prijavljeno Halmedu). Ima genetske probleme s trombofilijom, a sad joj se sve pogorsalo. Opet je morala hematologu na ponovne pretrage.
    Od tada stalno hodocasti po doktorima :/

Svekrva isto nece.
    A dede ce valjda kako im babe kazu
    Uf za mamu :/

Nisam uopće o tome razmišljala, ali mislim da su se i mojima intenzivirali problemi s venama nakon cijepljenja (ne kažem da ima veze s cijepljenjem).
    Ne znam hoće li se cijepiti trećom dozom.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Zapravo ispada da će jednako teško biti "nagovoriti" ljude na 3.dozu kao što je neke na prvu?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa i neće sve biti teško nagovoriti
    ima ih koji već čekaju u redu

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Iz mojeg iskustva, evo sve ide na manjina. Većina je i dalje za NE trećoj

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Moja mama (70 god) je primila trecu dozu Pfizera u Beogradu. Nadam se da ce i tata kad se malo oporavi od operacije.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Na 3. dozu može, izgleda, doći bez najave svatko tko ispunja uvjete.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Moji ce (oboje Pfizer) sigurno ici na trecu dozu (69 i 65 godina). I ja cu, cim odobre (Moderna; tesko je dobiti trecu s obzirom da nije sluzbeno odobreno. Sest mjeseci od druge doze je proslo u kolovozu.) Muz ide po treci Pfizer za nekih dva tjedna. Sverkva ceka trecu Modernu, svekar i prijateljica su je primili, iako Moderna nije odobrena. Oboje su rizicna kategorija.
    Posljednje uređivanje od Kaae : 13.10.2021. at 17:55

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Na 3. dozu može, izgleda, doći bez najave svatko tko ispunja uvjete.
    Ko ocjenjuje jel' netko ispunjava ispunjava uvjete ili ne? Muči me onaj razgovor s liječnikom, nadam se da je to netko na cijepnom mjestu, a ne LOM-ovi jer sam se namučila i prvi put koliko mi je moja "pomogla", a nisam baš rosno cvijeće, iako nemam još 65 plus.

Motivirala sam svoju starčad da zovu LOM-ove da ne bi bilo ko prošle godine, poteži vezu za gripa cjepivo za 80-godišnjake, to je stvarno bilo suludo.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    pa i neće sve biti teško nagovoriti
    ima ih koji već čekaju u redu
    Tako je . Valjda nećemo sad morat čekat da ovi koji se nisu ni jednom možda se još predomisle.... Da ćemo ih moć preskočit .

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ina niže: zaboravila sam napisat da sam se danas čula s LOM po desetoj stvari pa je pitala za gripu i booster - ne znaju ništa kad kreće cijepljenje za gripu, pratimo medije. Za booster - isto ne znaju ništa, pratimo medije.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Ko ocjenjuje jel' netko ispunjava ispunjava uvjete ili ne? Muči me onaj razgovor s liječnikom, nadam se da je to netko na cijepnom mjestu, a ne LOM-ovi jer sam se namučila i prvi put koliko mi je moja "pomogla", a nisam baš rosno cvijeće, iako nemam još 65 plus.

Motivirala sam svoju starčad da zovu LOM-ove da ne bi bilo ko prošle godine, poteži vezu za gripa cjepivo za 80-godišnjake, to je stvarno bilo suludo.
    Vjerujem da ce dati svakome tko dode po 3.dozu, vise od 6mj od druge

ki ki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Biti ce cjepivo za gripu u ljekarnama do kraja mjeseca ali vjerovatno ogranicene kolicine .

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Danas je u Hrvatskoj preminulo 27 osoba, od njih 5 cijepljenih dvjema dozama, a 2 jednom dozom.

https://www.vecernji.hr/vijesti/sva-...zaraze-1467472

Imam pitanje za one koji su pravne struke, ako ih ima među vama – treba li gospođa Marija Bubaš „pravno“ odgovarati za ovu izjavu, s obzirom na činjenicu da je ona pomoćnica ravnatelja HZJZ-a, gospodina Krunoslava Capaka, a nije netko od nas (koji možemo reći što želimo) ili njezine riječi zapravo nemaju nikakve posljedice? Brojke nesumnjivo idu u korist cijepljenju, ali to sad nije pitanje.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ina33, ma daj promijeni tu LOMicu, takvu specijalku je imao i MM. Strava.
    Izdavajas puno za zdravstveno da bi imala takvu "(ne)uslugu".

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Lili, dobra mi je koji put da me malo prikoci u mojoj hipohondriji , al za cjepivo u pandemiji nakon procijepljenih penzica mislim da je djir ne da mi se oko toga, nek se drzava bakce. A to mi se ne svidja pa sam upucena na snalazenje. Mislim pak da je dobar dijagnosticar. Pa vazem i jos promatram.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 13.10.2021. at 22:13

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Jao, super, ne mora se ici preko lom-ova, moze se doci i direkt na cijepni punkt, previdjela sam to u clanku - pise bilo koji kanali cijepljenja (pricam za booster).

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

A onda hipohondrice jos se drzi te lomice

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •