Stranica 34 od 383 PrviPrvi ... 2432333435364484134 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,651 do 1,700 od 19127

Tema: Korona virus, panika ili?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    A sebi cipele?

Mene i dalje zanima... što je s novcem? Tko to dezinficira?
    Cipele skinem prije ulaska u stan i stavim na balkon na sunce

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

A sebi cipele?

Mene i dalje zanima... što je s novcem? Tko to dezinficira?
    Izbjegavaj gotovinu

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Pa ne znam, nije najmanje, sva djeca ti jednako mogu donijeti virus, odnosno više kontakata=više šanse.
    Upravo tako. Moji se od petka ne druže apsolutno ni sa kim, iako su za vikend bili pozvani na rođendan djeci s kojom su u petak sjedili u razredu, nisam ih pustila.
    Zadnjih dana su bili samo s bakom i djedom i bratićem kojeg isto čuvaju. No, onda sam jučer saznala da u vrtiću u koji ide bratić teta ima korona virus, testirana je. Piše i u medijima. Naravno u kvartu već znamo i tko još osim spomenute tete je isto pozitivan. Pomnoži to s brojem djece (obitelji) u vrticu x njihovi braća i sestra koji idu u park ili školu s tvojim djetetom i ajde razmisli s koliko djece će se tvoje družiti. Točan odgovor je samo nula.

Sto si prije osvijestimo da brojka sigurno nije samo tih 102 nego je realno puno, puno više, prije ćemo si prestati postavljati pitanja “s kim smijem, a s kim ne smijem”.

Jutros me zovu iz firme koja radi dezinsekciju da bi došli špricati zgradu, ja im rekla da ću im otvoriti haustor na portafon, ali im neću otvoriti vrata od stana da im potpišem papire .
    Posljednje uređivanje od Bubilo Bubich : 19.03.2020. at 15:24

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    Upravo tako. Moji se od petka ne druže apsolutno ni sa kim, iako su za vikend bili pozvani na rođendan djeci s kojom su u petak sjedili u razredu, nisam ih pustila.
    Zadnjih dana su bili samo s bakom i djedom i bratićem kojeg isto čuvaju. No, onda sam jučer saznala da u vrtiću u koji ide bratić teta ima korona virus, testirana je. Piše i u medijima. Naravno u kvartu već znamo i tko još osim spomenute tete je isto pozitivan. Pomnoži to s brojem djece (obitelji) u vrticu x njihovi braća i sestra koji idu u park ili školu s tvojim djetetom i ajde razmisli s koliko djece će se tvoje družiti. Točan odgovor je samo nula.

Sto si prije osvijestimo da brojka sigurno nije samo tih 102 nego je realno puno, puno više, prije ćemo si prestati postavljati pitanja “s kim smijem, a s kim ne smijem”.

Jutros me zovu iz firme koja radi dezinsekciju da bi došli špricati zgradu, ja im rekla da ću im otvoriti haustor na portafon, ali im neću otvoriti vrata od stana da im potpišem papire .
    Pa nek ti gurnu pod vrata. Sigurno im potpis treba, inače ga ne bi tražili.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Socijalni kontakti su svedeni doslovno na ljude s kojima dijeliš stan/kuću. To je to.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj KrisZg prvotno napisa Vidi poruku
    Eh i da, u ovo vrijeme jako cijenim sushilicu jer svaki dan posteljinu i jakne frknem u nju
    Meni je ovo too much, sorry.

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Citiraj annie84 prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je ovo too much, sorry.
    Ne bi ti bilo too much da si u mojim cipelama ali o tome neki drugi put.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Pa nek ti gurnu pod vrata. Sigurno im potpis treba, inače ga ne bi tražili.
    Ma ne može mi gurnuti ispod vrata pa da mi nešto prenese .

Znam da im treba potpis, dolaze 2x godišnje, predstavnik sam stanara. Ali kakva ti vrata to imaš kad se ispod njih mogu gurati papiri? .
    Smislila sam da ostavi papir i makne se, ja potpišem svojom kemijskom i zatvorim vrata. Znam, luda sam .

Istovremeno, mama mi javlja da je ispred lokalne pekare pravi tulum, hrpa ljudi. Ali na vratima piše da smije samo jedan unutra. Pri čemu se prvo moraš probiti kroz ovih deset koji tulumare.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    Ma ne može mi gurnuti ispod vrata pa da mi nešto prenese .

Znam da im treba potpis, dolaze 2x godišnje, predstavnik sam stanara. Ali kakva ti vrata to imaš kad se ispod njih mogu gurati papiri? .
    Smislila sam da ostavi papir i makne se, ja potpišem svojom kemijskom i zatvorim vrata. Znam, luda sam .

Istovremeno, mama mi javlja da je ispred lokalne pekare pravi tulum, hrpa ljudi. Ali na vratima piše da smije samo jedan unutra. Pri čemu se prvo moraš probiti kroz ovih deset koji tulumare.
    A kaj sam onda ja? Neki dan normalno pustila dostavljača vode u stan. Istina, potpisala sam čini mi se mojom kemijskom.
    A za vrata ne znam da li prolazi, nisam probala.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Neki dan je bilo neki dan, to se ne računa .

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Sad ste mi dali misliti: postaru treba potpisati njegovom olovkom za elektronski potpis.

Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

A da ti posalje obrazac mailom? Isprintas, potpises i ostavis mu vani? Ili ubacis potpis u dokument i vratis mailom?

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Nemam doma printer. A moram lupiti i žig, pa bi mi definitvno trebao i skener.

I to nije dokument, nego račun koji piše rukom na licu mjesta...

Ma dobro, izvest ćemo to nekako.

Ali nakon sto su mi otkazali ginekologa, zubara za djecu, cjepljenje za djecu, testiranje predškolarca za upis u školu, a čekam i da mi otkažu specijalistički termin u bolnici za dijete za 10 dana... mislim da smo mogli biti još neko vrijeme bez spreja protiv insekata u haustoru, no dobro. Valjda moraju i oni zaraditi svoju plaću.
    Posljednje uređivanje od Bubilo Bubich : 19.03.2020. at 19:57

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Meni se svidja novi slogan, konacno nesto za mene 'ostanite negativni' .
    Posljednje uređivanje od ina33 : 19.03.2020. at 21:15

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Meni se svidja novi slogan, konacno nesto za mene 'ostanite negativni' .

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    Tanči žao mi je. Nadam se da će to biti privremena mjera za izgurati koji mjesec, ja nekako vjerujem da će turizam ipak 6-7 mjesec živnuti, s timei granekoje su vezane za njega.
    Da ja sam pisala sa se u računovodstvenoj grupi spominju poslovno uvjetovani otkazi, tako ljudi dobiju neku naknadu...no pitanje dali će zavod uspjeti sve odraditi.
    Računovodstveni servisi teško da će sada dijeliti, vrijeme je završnih računa. Nama je još gore, naši klijenti se gase, nemaju love a mi završne moramo napraviti a naplatiti ..kad brod potone mi udaramo još više, pogotovo stečaji itd.
    Kod nas ništa novo, Rebro nema pojma, u Dubravu da ne dolazimo...a hitni smo i on nema vremena čekati da pandemija prođe.
    Nismo zaboravile Tebe,ja imala drugih preokupacija sličnih tvojima
    Nego jel došao, napravio što ?
    Držite se
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 19.03.2020. at 23:11

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Nije išao na kontrolni pregled. No dogovor na Rebru i dalje stoji, donor je pristao doći. Samo da ostane tako kako je.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Vibram Kosjenka za sto bolji ishod u svim segmentima.
    ~~~~~~~~~~

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kosjenka, drzim fige za sve.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Javi se
    I sretno dalje

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Nije išao na kontrolni pregled. No dogovor na Rebru i dalje stoji, donor je pristao doći. Samo da ostane tako kako je.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Sretno!!!

Evo objasnjenja nekog o tome zasto Nijemcima nije tolika panika sa smanjenjem krivulje, i kako to da imaju malu smrtnost:

https://www.jutarnji.hr/vijesti/top/...rusa/10113505/

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa tu se dosta dobro vidi ono o čemu se govorilo kod usporedbi s gripom, kad kažu da naprosto nisu testirali sve preminule.
    Oni će zapravo tek naknadno, kad usporede uobičajenu smrtnost u ovo doba godine sa smrtnosti sada moći dati neku procjenu koliko je ljudi zapravo umrlo od koronavirusa.

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Kosjenka, mislim na vas

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Pa tu se dosta dobro vidi ono o čemu se govorilo kod usporedbi s gripom, kad kažu da naprosto nisu testirali sve preminule.
    Oni će zapravo tek naknadno, kad usporede uobičajenu smrtnost u ovo doba godine sa smrtnosti sada moći dati neku procjenu koliko je ljudi zapravo umrlo od koronavirusa.
    I tu imas raznih semantickih tumacenja - npr, ljudi (koji zele vjerovat da nece na njih jer nisu korneri, ni riz skupina) tumace 'nije umro od korone, nego od astme/dijabetesa/srca/godina'. Ja gledam ovako (ne znam kako struka gleda): ako bi, bez da ima korone, sa svojim kronicnom tegobom prozivio ok, al s koronom ne - onda je umro od korone. Npr, ne znam jel ona sestra onog tal glumca u Napulju umrla od korone il od epilepsije (jer nije po nju u napadu mogla doc hitna). Meni je ona kolateralna zrtva korone isto, kao i npr. stradali u auto nesreci kojeg bi medicina normalno zbrinula, a preplavljeni kapaciteti ne mogu. Mislim, mozda bu u svijetu u kojem svi imamo respirator doma smrtnost korone bila 0.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 20.03.2020. at 13:09

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj rahela prvotno napisa Vidi poruku
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Mi imali sreće i iskoristili prednost petka trinaestog .da tad nije napravljena operacija ko zna kad bi
    Očito bi zavlačili ko i kosjenku kosjenka

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ja nisam pojma imala da u Arenu su poceli slagati stotine kreveta...uh..

Kosjenka samo pozitivno drz te se!
    Posljednje uređivanje od mašnica : 20.03.2020. at 14:36

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Bolje da ih ima viska praznih nego obrnuto!
    I

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Je počeli danas
    Jučer frend s faksa bio na radilištu u Dubravi

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj annie84 prvotno napisa Vidi poruku
    Moje postove očito nitko osim Kaae ne čita :D
    Kaae sve zanima!

Nema potrebe za tim. Kućni detergent za suđe ili sapun će jednako ubit virusa kao i klor. Ali ako baš inzistiraš, uzmeš čepić varikine i otopiš u pet litri vode. Uostalom na ambalaži pišu omjeri. Stavi rukavice jer klor grize. Ali doista nema potrebe za takvim čišćenjem.
    Prema nasim preporukama, sapun cisti sve na tijelu, ako pranje traje barem 20 sekundi i ukljucuje trljanje i cistu, tekucu vodu. Voda moze biti hladna, to je svejedno.

Za ciscenje povrsina koje se ne mogu ispirati pod mlazom ciste vode, preporucuju se ova sredstva: https://www.americanchemistry.com/No...ducts-List.pdf Ne znam ima li takav popis za Hrvatsku ili EU opcenito. Mi inace ne cistimo s varekinom i sredstvima za dezinfekciju, ali uveli smo i to, osobito u Derekovoj sobi i gdje nam se krecu PCAs.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

A što ako nije tekuća voda, ako uzmem sapun, protrljam u ruke i sapunicu na kvaku vrata i tako ostavim 15 minuta?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Treba prati ruke 20 sek
    Dok 2 puta kažeš sretan rođendan

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

30 sek

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Kosjenka

Negdje moram to izreći, napisati, ali mene je nakon silnog nehaja i mog nošenja sa svime kroz humor, u srijedu navečer uhvatila takva anksioznost, ujutro i napad panike koji me ulovio samo jednom do tada. Toliko da sam morala posegnuti za ventolinom kojeg ne koristim 8 godina. Morala sam na posao i sve mi se počelo činiti kao potencijalna opasnost. I baš sam u strahu, a minimalno čitam internete, vijesti ne gledam. Brinem zbog roditelja, vilenjaka, a onda se kao paranoiziram (što apsolutno nije tipično za mene) što ću ako ja kao bivši plućni bolesnik obolim. Eto. Trebala sam zalihe kamilice kupiti. Ovako sam se na forumu ventilirala.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Jelena. O nadam se da je sve ok.
    Hvala vam svima.
    Ljute me jako ovi neodgovorni, ljute me loši, nedorečeni propisi...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

kako se situacija svakim danom mijenja na gore, tako i meni raspoloženje tone, zabrinutost raste. ne bih to još nazvala panikom, ali ovo polagano i stalno pogoršavanje situacije kida živce, do te mjere da mi više nisu smješne ove silne fore s koronom od kojih koje su neke zaista duhovite.
    sve drugo oko korone me više brine od same korone, ta nesigurnost, strah, nenormalnost na sve strane, raspad sustava.
    vidim da ima ozbiljno ugroženih, stvarno se nadam da će vas sve zaobići, da ćemo se vrlo skoro samo sjećati ovih dana...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Je na sreću
    Evo polako i skidanje s dexa
    A koliki je bio s mjeh da ne kažem piddmjeh kej baš petek trinaesti
    Idući tjedan skidanje šavova valjda i nalaz
    Onda borba oko onkologije
    Bude to
    Drži te se i ti i on i dečki

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Treba se mjere shvatit jako ozbiljno i stvarno ih se i pridržavati. Druge opcije nema.
    Posljednje uređivanje od annie84 : 20.03.2020. at 20:46

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Riječanka prvotno napisa Vidi poruku
    kako se situacija svakim danom mijenja na gore, tako i meni raspoloženje tone, zabrinutost raste. ne bih to još nazvala panikom, ali ovo polagano i stalno pogoršavanje situacije kida živce, do te mjere da mi više nisu smješne ove silne fore s koronom od kojih koje su neke zaista duhovite.
    sve drugo oko korone me više brine od same korone, ta nesigurnost, strah, nenormalnost na sve strane, raspad sustava.
    Ovako i ja.
    Nabrojala sam sebi sva proživljena sr.anja za 41 godinu. I nekako ih je mnogo. Vratio mi se i PTSP iz istog ovog meseca '99., kada su nam sirene zavijale svako veče u 20h i svaku noć padala poneka bomba po mom tadašnjem predgrađu Novog Sada.
    Sada nam svako veče policijska kola zavijanjem objavljuju policijski čas u 20h. To mi je whole new level anksioznosti.
    Za par dana verovatno idemo na Wuhanski model totalne zabrane izlaska iz kuće na neodređeni broj nedelja.
    Ne znam šta bih više napisala, osim svima .

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Ja uopce ne smijem spomenuti level anksioznosti jer cu poceti plakati. I koliko me ljute neodgovorni. Pisat cu za par dana xD

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj palčica prvotno napisa Vidi poruku
    Kosjenka

Negdje moram to izreći, napisati, ali mene je nakon silnog nehaja i mog nošenja sa svime kroz humor, u srijedu navečer uhvatila takva anksioznost, ujutro i napad panike koji me ulovio samo jednom do tada. Toliko da sam morala posegnuti za ventolinom kojeg ne koristim 8 godina. Morala sam na posao i sve mi se počelo činiti kao potencijalna opasnost. I baš sam u strahu, a minimalno čitam internete, vijesti ne gledam. Brinem zbog roditelja, vilenjaka, a onda se kao paranoiziram (što apsolutno nije tipično za mene) što ću ako ja kao bivši plućni bolesnik obolim. Eto. Trebala sam zalihe kamilice kupiti. Ovako sam se na forumu ventilirala.
    Bas san mislila na tebe nekidan
    Drzi se! Bit ce sve ok

Kosjenka ~~~~~~

Ljudi su uzasno neodgovorni, mislim da ce brzo uslijedit totalna karantena jer nece moc drugacije

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Nama treba totalna karantena. Ljudi su koma.
    Kaže mi muž da ih je 50 prekršilo samoizolaciju i išlo u ljekarne grrrr....

Ja nisam tjeskobna, prihvatila sam da je tako kako je, znam i da nam tek slijedi puno gore.
    Po mojoj procjeni bit će fantastično ako nam peak prodje do rodjendana od moje kćerke (6.5.). To je onako baš optimistična procjena.

Prošla sam rat i svašta nešto, proći ćemo i ovo. Držte se curke?

Otvorit ću jednu temu ovih dana kad uspijem

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Čitala sam neku englesku analizu prema kojoj ako ova izolacija potraje kratko nakon vrhunca u svibnju slijedi vrhunac u prosincu i tako do cjepiva.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Mene totalno baca u anksioznost svaki novinski članak jer su toliko senzacionalistički pisani Baca me u anksioznost i fejs jer kada ga otvorim sve objave su uz koronu.
    Maloprije je prijateljica objavila neku užasnu snimku djevojčice koja boluje od korone i leži na krevetu ( ne znam o čemu se radi jer sam brže bolje ugasila). Užasno mi je da se takve stvari dijele a vjerojatno se ni ne zna pozadina ni je li točno.
    MM-u je astma u pogoršanju, godinama mu već nije bilo ovako loše i baš me pere panika da se ne zarazi.
    Na poslu je kaotično, plaću slijedeći mjesec ili nećemo dobiti ili će to biti neka mizerija. Mamu u domu ne smijem posjetiti. Tako, baš me danas uhvatio ružan osjećaj.

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Pomislih napisati svoje ali odlucih ipak

https://youtu.be/XkTIrpRw6zw

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Dobro žuta, pa ne pišeš sad to... ako vidimo svijetlo u svibnju i lipnju... šuti .

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Kosjenka sretno!

Kod mene guzva. Htjela bih se javiti da pomognem starijim susjedima, ali ne mogu ni nas nositi.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

No, eto, fakat vam ne treba klor.
    https://m.facebook.com/notes/grupa-z...6543538750035/

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Kosjenka draga, mislim na tebe, sretno vam!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •