Stranica 343 od 383 PrviPrvi ... 243293333341342343344345353 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 17,101 do 17,150 od 19127

Tema: Korona virus, panika ili?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Hello,
    Je li netko bio nedavno u Italiji? Kako sad izgleda procedura na ulazu obzirom na Covid-19?

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nemam pojma.

Jučer sam gledala na dnevniku prilog o Danskoj. Osim procijepljenosti, jako puno su testirali a i cijepili mlađe generacije. Pretpostavljam da su išli po redu sa cijepljenjem. U Nizozemskoj su imali raspored cijepljena po godištima i nisi se mogao cijepiti kad hoćeš nego si dobio termin kada tvoje godište dođe na red.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Ovdje pišu prognoze da ćemo se popeti po broju mrtvih na milijun stanovnika. Morat će brzo obraditi podatke s popisa, jer je pad ukupnog broja stanovnika jedino što nas može "spasiti".
    https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrva...ovida-15111549
    E moj Gojko...gdje si bio kad je grmilo? Baš je jako teško bilo neki dan nacrtati graf i potegnut ga do 10.000, trebali su posebni proračuni i znanje.

Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Isto tako je bilo i u Belgiji. Zato sam se ja cijepila tek krajem 7. jer nije bio moj red Potpuno je cijepljeno 73% stanovnistva. Preko 90% u dobnim skupinama 55-85+, a 70% u 12-15 godina. U Flandriji su maske obavezne samo u bolnicama i javnom prijevozu, a npr u Briselu u svim unutrasnjim prostorima (plus sto treba covid potvrda za dogadjaje i restorane) jer je procijepljenost niska, uglavnom medju doseljenickom populacijom koja dolazi izvan EU. Valonija je samoinicijativno uvela covid potvrde iako je procijepljenost visoka i vlada to nije trazila.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ovdje pišu prognoze da ćemo se popeti po broju mrtvih na milijun stanovnika. Morat će brzo obraditi podatke s popisa, jer je pad ukupnog broja stanovnika jedino što nas može "spasiti".
    https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrva...ovida-15111549
    Šteta što nije linka prethodnih 100 objava pa ih usporedio sa stvarnosti.

No moram primijetiti ako nam padne broj stanovnika bit ćemo još gori na ljestvicama omjer broj umrlih/1 mio jer će se nazivnik smanjiti

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

https://www.tportal.hr/vijesti/clana...-foto-20211020

Nema srece dok se ne pusha cijepljenje, a ono ce se pushat preko potvrda. Di bismo bili kad bismo na povjerenje policajcu rekli da nas ponizuje pokazivat vozacku i pronetnu, na granici osobnu ispravu, za zaposljavanje diplomu i kad bi dio branio to 'pravo' jer je to inace 'zigosanje' i 'fasizam' i 'razdvajanje'?
    Posljednje uređivanje od ina33 : 20.10.2021. at 13:11

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Al' filozofiramo...jug Europe, da ne kažem Balkan. Pa ovdje 70% ljudi gleda kako će rođenu mater preveslati, a mi palamudimo o povjerenju .
    Hm... il da pusta eu migrante bez papira...na povjerenje?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Sad cekam 'super jaki' 'argument' krusaka i jabuka, LOL.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Jeste skužili kako je kampanja "besplatan ručak" za studente bila neuspješna. Samo 211 ih se cijepilo. Kome li je to palo na pamet. Da su im rekli da će dobiti 2 ECTS-a, svi bi došli
    Jelenu u kampanju

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    https://www.tportal.hr/vijesti/clana...-foto-20211020
    Nema srece dok se ne pusha cijepljenje, a ono ce se pushat preko potvrda. Di bismo bili kad bismo na povjerenje policajcu rekli da nas ponizuje pokazivat vozacku i pronetnu, na granici osobnu ispravu, za zaposljavanje diplomu i kad bi dio branio to 'pravo' jer je to inace 'zigosanje' i 'fasizam' i 'razdvajanje'?
    Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Hm... il da pusta eu migrante bez papira...na povjerenje?
    Bravo ina33 naravno da postoje situacije koje traže identifikaciju, ona je dapače nužna.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 20.10.2021. at 13:42

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Lili, jesu ukucani napravili test ili nekako drugacije znate da nije covid?

Promasen fudbal s onom vozackom, izgleda. Vozacka je ovdje ujedno i osobna, a htjedoh reci, kao ilustraciju, da nista nije cudno za fakultet u CA jer se opcenito ovdje igra na povjerenje. Izmedju moja dva susreta s policajcem 2009. i 2021., tu vozacku, odnosno osobnu, nisam nesto trebala (a npr. kupila sam dvije kuce, prodala jednu, isto i a autima, camcem, itd.)

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Lili, jesu ukucani napravili test ili nekako drugacije znate da nije covid?

Promasen fudbal s onom vozackom, izgleda. Vozacka je ovdje ujedno i osobna, a htjedoh reci, kao ilustraciju, da nista nije cudno za fakultet u CA jer se opcenito ovdje igra na povjerenje. Izmedju moja dva susreta s policajcem 2009. i 2021., tu vozacku, odnosno osobnu, nisam nesto trebala (a npr. kupila sam dvije kuce, prodala jednu, isto i a autima, camcem, itd.)
    Kaae, ma nije im niš, samo malo začepljen nos i malo šmrču. Vozili smo u sub predveče bicikle i bili neadekvatno obučeni, bilo prohladno, propuhalo nas. Odmah su krenuli njih dvoje šmrcat. Nije nam palo na pamet da zbog toga trošimo kućni test. Ali previše sam truda i vremena uložila da mi sad propadne sve to zbog neke viroze ili covida. I jedno i drugo bi me previše "zeznuli" jer trebam biti u punoj spremi.

Ma znamo mi da je sve savršeno preko bare , ali da se može kupiti i prodati nekretnina bez korištenja nekog identifikacijskog dokumenta odnosno okončat cijeli postupak kupovine i upisa novog vlasnika e to ne mogu vjerovat. Po tome svatko može izjavit da je to njegova kuća. Imam frendicu agenticu za nekretnine u LA-u (najbolja frendica iz gimnazije) mogu kod nje sve detalje provjeriti, ali baš mi se i ne da trošiti vrijeme na to.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 20.10.2021. at 14:33

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

znači dođem u banku i kažem da sam ta i ta osoba i molim da mi se da u gotovini 50.000 USD. Bankarica mi na povjerenje isplati na ruke cijelu tu svotu. To tako funkcionira?
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 20.10.2021. at 14:35

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Pokazivanje osobne karte i pokazivanje kovid potvrde su stvarno kruške i jabuke. More i kopno. Dan i noć.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Kaae, ma nije im niš, samo malo začepljen nos i malo šmrču. Vozili smo u sub predveče bicikle i bili neadekvatno obučeni, bilo prohladno, propuhalo nas. Odmah su krenuli njih dvoje šmrcat.
    Lili, ovakve je simptome imao i moj sin, imala sam identično pojašnjenje kao i ti, međutim, kako se poklopilo da je bio u SI zbog dečka iz razreda, vodila sam ga na PCR i bio je pozitivan.
    Simptomi-začepljen nos, šmrcanje i naknadno i gubitak okusa i mirisa (što se navodi kao iznimno rijetko kod delte, ali eto)

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Pokazivanje osobne karte i pokazivanje kovid potvrde su stvarno kruške i jabuke. More i kopno. Dan i noć.
    samo zbog jednog dodatnog značenja koje si ti pridodala kovid potvrdi

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Svimbalo prvotno napisa Vidi poruku
    Lili, ovakve je simptome imao i moj sin, imala sam identično pojašnjenje kao i ti, međutim, kako se poklopilo da je bio u SI zbog dečka iz razreda, vodila sam ga na PCR i bio je pozitivan.
    Simptomi-začepljen nos, šmrcanje i naknadno i gubitak okusa i mirisa (što se navodi kao iznimno rijetko kod delte, ali eto)

i moje kolegice sin je imao takve simptome, objašnjenje "vozio je brod pa ga napuhalo", ispao je ipak covid, i to njemu drugi

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

.
    Posljednje uređivanje od Svimbalo : 20.10.2021. at 15:21

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

]I da nadodam, nekome je ovdje smetalo što se djecu naziva superširiteljima- ali oni to i jesu. Mnogi su asimptomatski, ili čak i kod blagih simptoma se npr. roditeljima ne da trošiti kućni test , a znam minimalno pet obitelji kojima je dijete iz škole donijelo virus i svi se redom razboljeli (necijepljeni svi odrasli u tim obiteljima).

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U bogatim zemljama učenici i studenti su imali pravo na , sad se ne mogu sjetiti koliko komada, kućnih testova u nekom vremenskom roku

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    samo zbog jednog dodatnog značenja koje si ti pridodala kovid potvrdi
    Bit će da je tako. Beti, pa kako ne razumiješ da je to gotovo isto kao pokazivanje osobne?!

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kaae, ma nije im niš, samo malo začepljen nos i malo šmrču. Vozili smo u sub predveče bicikle i bili neadekvatno obučeni, bilo prohladno, propuhalo nas. Odmah su krenuli njih dvoje šmrcat. Nije nam palo na pamet da zbog toga trošimo kućni test. Ali previše sam truda i vremena uložila da mi sad propadne sve to zbog neke viroze ili covida. I jedno i drugo bi me previše "zeznuli" jer trebam biti u punoj spremi.

Ma znamo mi da je sve savršeno preko bare , ali da se može kupiti i prodati nekretnina bez korištenja nekog identifikacijskog dokumenta odnosno okončat cijeli postupak kupovine i upisa novog vlasnika e to ne mogu vjerovat. Po tome svatko može izjavit da je to njegova kuća. Imam frendicu agenticu za nekretnine u LA-u (najbolja frendica iz gimnazije) mogu kod nje sve detalje provjeriti, ali baš mi se i ne da trošiti vrijeme na to.
    Pa to je jedan od simptoma kovida. Meni recimo ne bi palo na pamet da ne potrosim barem kucni test.

Za preko bare, nista nisam rekla da je savrseno, vec da funkconira na bazi honor sistema u velikoj mjeri. Naravno da netko negdje mulja, ali velika vecina ljudi nece jer su posljedice jasne i vrlo vjerojatne. Identificiras se SSN-om. Koji sam dokazivala sluzbenom iskaznicom na kojoj je izdan jedan jedini put u americkom zivotu, kad sam dobivala drzavljanstvo. Inace mi vjeruju na rijec i vjerovat ce dok me ne uhvate u mutnoj vodi.

Nego, postoji li netko ili nesto, a da ti nije rodjak, susjed, najbolji prijatelj?

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Hvala Svimbi i tang.
    Djeca i ja cijelu zimu, dakle i na minusima velikim i na vjetru (ja i na kisi) treniramo vani, svi znojni trcimo na tim temperaturama.
    U prijevodu vrlo cesto znamo smrcat, ja smrcem skoro svaki put nakon tih zimskih treninga i prodje za dan-dva. Tako da se mozemo onda testirat doslovce svaki drugi dan, djeca 3x tj, a ja 4 do 5x tj. To je smrcanje bez icega drugoga.

Zaista se ne planiram testirat 5x tj jer smrcam.

A svi smo turbo zdravi i nikad kod dr.
    Da ima jos nesto grlobolja, umor, gubitak okusa, bilo sta testirali bismo se.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

znači dođem u banku i kažem da sam ta i ta osoba i molim da mi se da u gotovini 50.000 USD. Bankarica mi na povjerenje isplati na ruke cijelu tu svotu. To tako funkcionira?
    Ne, dam joj bankovnu karticu koju sam otvorila tako da sam, najcesce, unijela podatke u neku aplikaciju online i pritisnula "send."

Mislim, bezveze je da sad tjeramo mak na konac. Mogu se doslovno valjati od smijeha od sad do prekosutra na racun administracijskih postupaka u HR i onih u SAD-u, neovisno o tome sto ce reci tvoja [netko koga znas] koja zivi [gdje vec treba, ovisno o primjeru]. Imam 32 godine iskustva zivota u Hrvatskoj i jos uvijek sam drzavljanka i puno toga sam morala napraviti na daljinu, na blizinu, a i putovanjima u Chicago o osobnom trosku jer se Hrvatska jos nije uspjela organizirati tako da ne mora gledati, osobno, i mene i moje papire svaki put kad nesto trebam. Uz to, imam 12+ godina zivota u SAD-u, ocigledno iz prve ruke, pa sigurno znam o cemu pricam i koje su razlike. Ne moram pitati prijateljicu, a ni susjeda. (A poznam puno Hrvata koji zive u HR, za slucaj da ih ipak trebam da nesto potvrde ili opovrgnu. I najcesce mi nazalost ne mogu pomoci jer... administracija.)

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

]I da nadodam, nekome je ovdje smetalo što se djecu naziva superširiteljima- ali oni to i jesu. Mnogi su asimptomatski, ili čak i kod blagih simptoma se npr. roditeljima ne da trošiti kućni test , a znam minimalno pet obitelji kojima je dijete iz škole donijelo virus i svi se redom razboljeli (necijepljeni svi odrasli u tim obiteljima).
    Također i moje iskustvo. Pogotovo obitelji sa srednjoškolcima / studentima.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    U bogatim zemljama učenici i studenti su imali pravo na , sad se ne mogu sjetiti koliko komada, kućnih testova u nekom vremenskom roku
    Ovo je istina kod moje prijateljice u malom mjestu u blizini Edinburgha. Zaboravila sam broj testova, ali dobivaju odredjenu kolicinu u odredjenom vremenskom razmaku njen sin, ucenik osnovne skole i ona, udgojiteljica u predskolskom programu. Muz radi u nekoj velikoj korporaciji, on ne dobiva nista.

S obzirom da je vazno potvrditi da znamo nekoga, negdje, kome je bas tako.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Hvala Svimbi i tang.
    Djeca i ja cijelu zimu, dakle i na minusima velikim i na vjetru (ja i na kisi) treniramo vani, svi znojni trcimo na tim temperaturama.
    U prijevodu vrlo cesto znamo smrcat, ja smrcem skoro svaki put nakon tih zimskih treninga i prodje za dan-dva. Tako da se mozemo onda testirat doslovce svaki drugi dan, djeca 3x tj, a ja 4 do 5x tj. To je smrcanje bez icega drugoga.

Zaista se ne planiram testirat 5x tj jer smrcam.

A svi smo turbo zdravi i nikad kod dr.
    Da ima jos nesto grlobolja, umor, gubitak okusa, bilo sta testirali bismo se.
    Uvrijedila se ti ili ne, ovo je neodgovorno. Mozda nikad ne pokupite kovid jer ste stvarno celicnog imuniteta kako kazes (ne znam zbog cega onda smrcate, pobogu, od malo trcanja na hladnom?), ali isto tako biste ga mogli pokupiti i prenijeti nekom tko je obicnog ili loseg imuniteta. Racunam, prema ovome koliko te znam na forumu, da mozete doci do testa iz ljekarne, da nece zbog toga izostati topli obrok ili carape za zimu.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo je istina kod moje prijateljice u malom mjestu u blizini Edinburgha. Zaboravila sam broj testova, ali dobivaju odredjenu kolicinu u odredjenom vremenskom razmaku njen sin, ucenik osnovne skole i ona, udgojiteljica u predskolskom programu. Muz radi u nekoj velikoj korporaciji, on ne dobiva nista.

S obzirom da je vazno potvrditi da znamo nekoga, negdje, kome je bas tako.
    Pa napisala sam to jer znam da je tako. Imam dijete koje studira izvan HR

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    Pa napisala sam to jer znam da je tako. Imam dijete koje studira izvan HR
    Znam Nano, zezala sam malo Lili.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Bome ne planiram Kaae skrivat ni prijatelje, ni rodbinu po svijetu. Drustvena sam sta ces

Sve sto sam na ovoj temi (a i drugima) napisala sam iz prve ruke recimo frend iz Danske ili ovaj iz Orange County-ja je mjerodavno i potvrdjeno, evo cak i na nekim portalima (linkale su cure).

Ja portale ne pratim, ali vjerujem ljudima.iz prve ruke.

Mogu ako treba i ujku i ujnu pitat (blizina Chicaga) ili drugog uju i ujnu u Perthu. Ili frendicu u LA-u.
    Ili drugu frendicu koja je svjeze doselila u Texas iz Londona.Ili frendove u Nizozemskoj u Hagu.

Ili frendicu na mandatu u Beninu (Cotonou) ili kumu u Strasbourgu ili puno prijatelja i kolega u Bxl ili seku u Stuttgartu ili drugu frendicu u Rimu. Ili frenda na Islandu.

Ili rodbinu u Sarajevu i Mostaru ili bivseg decka u Normandiji Ili prijatelja iz vrtica u Subotici.
    Ili frenda trkaca iz kluba u Singaporeu.
    Posl.partnere da ne spominjem.

Ima toga koliko hoces, puno vise od navedenog.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 20.10.2021. at 17:12

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

E sad vidim da ste pisale u medjuvremenu a ja odgovaral Kaae hebiga ne stignem sad citat. Moram na trening uskoro, odo smrcat tijekom i poslije haha

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Moja kolegica i ostatak obitelji pobrali od necijepljenog brata, oni od simptoma samo kašalj već desetak dana, a deda 86, cijepljen među prvima, eno ga na odjelu zasada na kisiku.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Kaae, kad jednom probas odradit trening trcanja u komadu zimi na s vjetrom ili bez al da je hladno (minusi ili ne) u trajanju sat-sat i pol, ako ne budes morala ismrcat nos poslije toga, dam ti Nobela.

Da se teatiram 5x tj ne dolazi u obzir i da mi daju beaplatne testove, pa to me radi nitko ma kugli zemaljskoj.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 20.10.2021. at 17:22

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Sorry na tipfelerima.

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Mog muza boli grlo od trcanja. Sto je trening intenzivniji i duzi, duze ga posle boli. Moj najstariji sin i ja imamo sire nosnice (kao ponosni Dinaridi) i zbog toga sam osetljiva na prvih xy udaha hladnijeg vazduha. Obavezno zasuzim, i prosmrcam. Na trcanje uvek nosim platneni peskiric, a i buff koji stavim preko nosa i usta prvih pola milje da mi ublazi udar hladnog vazduha.
    S druge strane, prekjuce mi je srednji sin dosao kuci s kasljucanjem i grloboljom, oboje blagi simptomi, pa smo ga testirali kucnim testom i juce ujutro odveli na pcr. Nije isao u skolu ni juce ni danas...

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Dinaridi umireeeem.
    I kod mene 80% kluba nosi buff i tako se stiti, ja ga stavljam ako su bas niski minusi. Volim se celicit al nos of course procuri.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Hajde da pitam
    Osoba već dva dana ima simptome,danas testirana +, ona ostaje u izolaciji do 10. dana?
    Ostali neki cjepljeni dve doze oni mogu kud hoće,ali uz maske među ljudima.

Osoba koja je cjepljenja jednom dozom, što s njom? Druga bi trebala netom poslije završetka izolacije pozitivne osobe, pa još par dana.

Osoba koja je necjepljena do kad ona ima SI? Do 10. Dana računajući od testa , ili do 10. dana od početka simptoma pozitivne osobe
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 20.10.2021. at 17:55

Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Pa trebao bi se javiti epidemiolog i se javiti dr opće prakse.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Hajde da pitam
    Osoba već dva dana ima simptome,danas testirana +, ona ostaje u izolaciji do 10. dana?

Osoba koja je cjepljenja jednom dozom, što s njom? Druga bi trebala netom poslije završetka izolacije pozitivne osobe, pa još par dana.

Osoba koja je necjepljena do kad ona ima SI? Do 10. Dana računajući od testa , ili do 10. dana od početka simptoma pozitivne osobe
    Izolacija 10 dana od prvog dana simptoma.
    Cijepljeni nemaju izolaciju, samo maske i distanca.
    Necijepljeni ili djelomicno cijepljeni bi trebali u izolaciju.
    Mozda se javi netko od epidemiologa, alk ljudi su zapravo prepusteni sami sebi.
    Sto znaci, pozitivni javlja svom lijecniku obiteljske i obavijesti kontate. Sam.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kaae, kad jednom probas odradit trening trcanja u komadu zimi na s vjetrom ili bez al da je hladno (minusi ili ne) u trajanju sat-sat i pol, ako ne budes morala ismrcat nos poslije toga, dam ti Nobela.

Da se teatiram 5x tj ne dolazi u obzir i da mi daju beaplatne testove, pa to me radi nitko ma kugli zemaljskoj.
    Ne zanima me trcanje, sorry. Cak ni ako je nagrada Nobel. Meni recimo curi nos od zelene salate i octa. Ali prodje za desetak minuta. Da potraje, iskoristila bih kucni test, a otisla i na PCR. I jesam, preko nekoliko puta.

Nisam blesava, razumijem da sportske aktivnosti, alergije, a i druge bolesti mogu izazvati curenje nosa, ali ne razumijem neodgovornost ljudi koji kategoricki tvrde da nesto nije kovid. Zbog takvog ponasanja dolazi do problema. Tamo gdje su ljudi odgovorni, problemi su manji, a i nestaju.

Odlican primjer je podrucje na kojem zivi kli_kli (muz je jucer gledao/komentirao kao dio necega na cemu radi) i recimo Sonoma county u CA, gdje zivi dobra prijateljica pa cesto komentira sto i kako se dogadja kod njih. Bolje je npr. u nasoj skoli gdje su mahom odgovorni roditelji, nego u onoj ckrvenoj o kojoj cesto pisem gdje ih vjera stiti... samo jos ne znam od cega, s obzirom na ishode.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Stigao mi bustercic: https://www.cnbc.com/2021/10/20/fda-...of-people.html

Ajme, tu nema onaj smajlic sto grli medu. Ovaj:

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Moja je isto samo malo smrcala, i 2-3x kihnula, niti je bila u samoizaciji niti je itko poznati javio da je pozitivan. Ali kućni test pozitivan. A mogla sam si rec da je to jutro bila 2h na bazenu pa se lose osusene kose sat vremena vraćala doma po vjetru pa se sigurno samo malo prehladila...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Silly a jeste onda provjerili nekim drugim testom.

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

nama je stigao negativan rezultat pcr-a. prvi put da je neko moj radio iz pljuvacke. bilo je prilicno bljak :D

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Super za negativno!

Jelda da je grozno dugotrajno pljuvanje? Nama je nekako lakse da nam rade bris, pogotovo djeci.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Silly a jeste onda provjerili nekim drugim testom.
    Pa naravno da jesmo... pcr isto pozitivan.
    Kako reče Svimbalo, škole su prava korona-party, ne samo kod nas (negdje sam pročitala vijest da je u UK u nekoj dobnoj skupini 10% ukupnog broja školaraca pozitivno, temeljem nasumičnog testiranja koje provode za praćenje kretanja epidemije u populaciji)

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

S tme da u UK imaju hrpe testova doma i trebali bi se testirati i na najmanje simptome.
    Stariji prije dva tjedna bio baš jako bolestan, PCR negativan, idući tjedan mali i ja pobrali isto ali malo bolje podnijeli, no svejedno potrošili zalihu kućnih testova.
    Na testiranju u bolnici masa šmrkavih školaraca, proklinju se doktori, sustav, pa malo učitelji...jedva sam dočekala vratiti se u svoj balon.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Uff

ivana s avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Hajde da pitam
    Ako je prošlo više od 9 mjeseci od cjepljenja ide u samoizolaciju.

ki ki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Citiraj ivana s prvotno napisa Vidi poruku
    Ako je prošlo više od 9 mjeseci od cjepljenja ide u samoizolaciju.
    Na 12 mjeseci je produzeno.

ivana s avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ja sam napisala da me smeta kad djecu zovu superširiteljima. Jasno da prenose, ali prenose isto ko i odrasli, znam i ja više nego 5 slučajeva (ako je to neka bitna brojka) gdje je netko s posla prenio pa se zarazila cijela obitelj. Smeta mi to prvenstveno s psihološkog aspekta, mislim da im je već što moraju paziti na sve mjere koje su na snazi, uz masu zakidanja sasvim dovoljno, ne treba im još osjećaj doživotne krivnje ako deda ili baba od 90 g umru od korone koja je došla iz škole.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •