Stranica 346 od 383 PrviPrvi ... 246296336344345346347348356 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 17,251 do 17,300 od 19127

Tema: Korona virus, panika ili?

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Ok

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Pa mozda su bili zarazeni, a da nisu znali. Osim ako se, zbog velike izlozenosti, redovito ne testiraju.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Freyja prvotno napisa Vidi poruku
    Ma znam, Spajalice, čak je jednom i napisao kako je u malom prostoru dovoljno da voda vrije sa štednjaka.
    Ali nevezano za njega, u kući imamo i ovlaživač, i inhalator... da ne idem u detalje...
    Ja ne znam sto ti znas. Ja samo citam sta ti pises.

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Hvala cure

Testirani smo, I. i ja smo zasad negativni, njih troje pozitivni. L. ima temperaturu, počeo je i kašljati, T. nam je danas na infuziji bila, na nju je jače udarilo, plus kašalj postaje problematičan, a ima i astmu. Muž ima blage simptome samo, sreća valjda da je booster imao nedavno.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Blagi užas Riri,d prođete bez većih posljedica

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Riri92 prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala cure

Testirani smo, I. i ja smo zasad negativni, njih troje pozitivni. L. ima temperaturu, počeo je i kašljati, T. nam je danas na infuziji bila, na nju je jače udarilo, plus kašalj postaje problematičan, a ima i astmu. Muž ima blage simptome samo, sreća valjda da je booster imao nedavno.
    Ajme, Riri. Drzim fige da se svi sto prije bolje osjecaju i da sve brzo i dobro prodje.

I da vas dvoje prodjete bez zaraze, ako ni zbog ceg drugog, da vam bude lakse brinuti o malima.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Riri, drzim fige da sve dobro prodje!

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Riri drzize se.
    Saljem ~~~~~~~~~~~~ za sto brzi i laksi oporavak.

Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Riri, neka sve prodje brzo i bez posljedica.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Riri zelim brzo ozdravljenje svima. I da vi koji ste zdravi to i ostanete.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

U razredu od E.nema trenutno 7 djece na nastavi, nekoliko dolazi u skolu sa simptomima , 3 od 7 je potvrdeno pozitivno. Jedan od njih je vec par dana pozitivan.
    Ovo djeca komuniciraju medu sobom.
    Mi roditelji nemamo nikakvu sluzbenu info. I naravno nitko nije u samoizolaciji. Nema covida u nasem kvartu.
    Mislim, iskreno me sad zaboli za njihovo ocito ignoriranje . Moje dijete je svoje odgulilo prije 25 dana.
    Mozda bi imali sad manje pozitivnih da su tad odradili posao kako spada.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

I u mojem hrvatskom svijetu (iliti obitelj) skola, vrtic... sve u izolaciji.

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Riri, on je i nakon treće doze cjepiva, pozitivan na koronu. I ima simptome. Uf!
    Stvarno uf! Što sad misliti o svojevrsnoj sigurnosti u koju me cjepivo uljulalo?
    Možda poput liječnika koji je u bolnici mom susjedu na pitanje: doktore kako mi možete objasniti da, iako cijepljen, ležim u bolnici danima na kisiku, odgovorio: da niste cijepljeni, ne bih sada imao kome objašnjavati...

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Riri, on je i nakon treće doze cjepiva, pozitivan na koronu. I ima simptome. Uf!
    Stvarno uf! Što sad misliti o svojevrsnoj sigurnosti u koju me cjepivo uljulalo?
    Možda poput liječnika koji je u bolnici mom susjedu na pitanje: doktore kako mi možete objasniti da, iako cijepljen, ležim u bolnici danima na kisiku, odgovorio: da niste cijepljeni, ne bih sada imao kome objašnjavati...
    Da.. a znaš šta, tko zna kako bi bilo da nije cijepljen, točno to. On inače ima problema s plućima, a sad evo prolazi sa blagim simptomima, srećom!

Ima tu više faktora, prvo što mi svi spavamo u istom krevetu, a za L smo odmah pomislili da je crijevna viroza i nismo se zbog toga odvajali. A i njemu su se potrefila dva cjepiva u kratkom razmaku, gripa i booster. Kaže dr. danas da je i to oslabilo malo imunitet, pa se korona taman fino nakačila. Opet, kad guglaš, piše da se može primati istovremeno, ali ne znam, ja se u to uopće ne kužim, nego mislim stalno o tome što je doktorica rekla pa razmišljam da je trebao odgoditi ili jedno ili drugo. To ti je kad misliš napraviti najbolje što možeš, pa ti se život posere. Sad je gotovo.

Ja nosim masku, malog sam skroz odvojila od njih, dezinficiram sve cijeli dan.. ne znam jel to uopće ima smisla i jel realno da I. i ja nismo pozitivni, ali dobro, ne odustajem dok ne vidim na svoje oči da više nema smisla.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Moja kolegica je dobila covid od sina, srednjoškolca. Cijepljenoga.
    Ona nije cijepljena i evo bori se već mjesec dana s upalom pluća.
    Sin je obolio i prebolio za tjedan dana.
    U javnom prijevozu mlađarija ne nosi maske, a sve više ih je zaraženih i obolijevaju.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Riri, ne bih se previse zabrinjavala i razbijala glavu oko toga zasto i kako je doslo do zaraze uz cijepljenje jer, kao sto i sama kazes, rijec je o maloj djeci o kojoj oboje brinete. Bitno je da je, uz cijepljenje, klinicka slika blaga i da sve brzo prodje.

To je otprilike kao moja povijest s ifluenzom koji sam imala X puta, cijepljena, zbog brige o maloj djeci (cijepljenoj) s influenzom. Nikome od nas nije bilo nesto osobito lose, a kamoli alarmantno. Ja bih dobila od njih, a znala sam da sam bolesna jer sam se testirala, inace ne bih nikad rekla da je gripa, ili bilo sto vise od prehlade, neki put.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Beti, stvarno mislim da te činjenica što se i Ririn muž razbolio ne bi trebala "demoralizirati". Pa on je više-manje ok, a ležao je s djecom zajedno u krevetu. Teško da se zaraza u tom slučaju može izbjeći. Tako da bih ja prije rekla da je čudno što se Riri još nije razboljela.
    Moje mišljenje o cjepivu protiv covida znaš, ali u ovom konkretnom slučaju uopće ne mislim da je cjepivo "zakazalo".
    Ovo što Kaae spominje za cjepivo protiv gripe - mi je prihvatljivo - za nju, jer je njoj to ok. Redovno se cijepiti i pritom češće dobiti blaži oblik. Ja sam imala onu žestoku gripu prije 10-ak godina i otada ništa, meni je moja varijanta prihvatljivija. Nisam se nikad cijepila protiv gripe. I to je to.
    Sinoć sam slušala intervju s Robertom Torreom, "Nema povratka na staro nakon covida, toliko bedasti nismo", čovjek je stvarno sjajan, kao i njegove knjige "Ima li života prije smrti" i "Ludilo uzvraća udarac". Neki ga se dan ovdje spominjalo, ali mislim da su ga neki krivo shvatili (ako otprije ne poznaju njegov "rad"), on je sve samo ne mračan. Toplo preporučujem da poslušate ovaj intervju (dok kuhate, peglate jer traje...). Nudi jednu drukčiju, baš onako zrelu perspektivu.
    "...ako još nisi depresivan u ovom vremenu, onda to svakako moraš postati..." - zeza se s obzirom na vijesti kojima nas bombardiraju. Ili kako da djeca u ovim vremenima odrastu što manje oštećena... Mislim da je stvarno prerano otišao jedan sjajan čovjek.

https://www.youtube.com/watch?v=FopYO9PYr7Q

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ovo što Kaae spominje za cjepivo protiv gripe - mi je prihvatljivo - za nju, jer je njoj to ok. Redovno se cijepiti i pritom češće dobiti blaži oblik. Ja sam imala onu žestoku gripu prije 10-ak godina i otada ništa, meni je moja varijanta prihvatljivija. Nisam se nikad cijepila protiv gripe. I to je to.
    Ne znam je li slucajno ili namjerno, ali iskrivila si moje rijeci.

Da nismo napravili bris nosa svaki put kad je netko bio imalo bolestan u sezoni gripe (jer je to ovdje standard cak i kad ne zivis s osobom koja bi od influenze mogla umrijeti bez puno frke), ne bismo znali da smo imali gripu. Da ne rade bris, bez problema bih mogla pricati po forumu da nikad nismo imali influenzu.

Ja sam pocela s cijepljenjem kad sam rodila kcer, 2016. Djeca se, ako ne varam, cijepe cijeli zivot. Za kcer sigurno znam da je primila cjepivo kao jako mala i da smo cekali dugo nakon toga jer je u to vrijeme jos uvijek imala alergiju na jaje.

Prema ovome sto si gore napisala ispada da ja redovito imam gripu jer sam cijepljena. Valjda. Zapravo pojma nemam sto si htjela reci.
    Posljednje uređivanje od Kaae : 23.10.2021. at 07:41

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    U razredu od E.nema trenutno 7 djece na nastavi, nekoliko dolazi u skolu sa simptomima , 3 od 7 je potvrdeno pozitivno. Jedan od njih je vec par dana pozitivan.
    Mi roditelji nemamo nikakvu sluzbenu info. I naravno nitko nije u samoizolaciji. Nema covida u nasem kvartu.
    Mislim, iskreno me sad zaboli za njihovo ocito ignoriranje . Moje dijete je svoje odgulilo prije 25 dana.
    I za tih 3 nisu dobili SI?
    Kod moje pred mjesec dana su dobili,ali je bilo natezanja

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Riri, držim fige da sve prodje najbolje moguće, ako možeš, ostavi zasad sa strane teorije šta bi bilo i šta je trebalo ili bilo najpametnije, nego se fokusiraj na ono što vam sad treba.

Kod moje B u 1. Razredu OS, jedna curica je pozitivna, i oni koji sjede oko nje su dobili SI. Ali jučer u školi ih je bilo 8 od 18, nisu bile njene najbolje prijateljice s kojima je stalno, tako da ne znam kakve sve vijesti nas čekaju do ponedjeljka.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Jasno mi je da službeno nitko nije u SI (nije službeno ni moj sin ni itko iz razreda kćeri, a i ne čudi me jer valjda kad imaju 3000+ pozitivnih svaki dan to samo znači da će se zbog količine posla ponovno raspasti sustav dodjele samoizolacija). Ali me čudi da idu u školu, kod nas su svima koji su sjedili blizu rekli iz škole da budu doma dok ne dođe službena obavijest. To je doduše trećina razreda, druga trećina razreda je ili cijepljena ili preboljeli, ne znam što je s onom preostalom trećinom, to je kao ona svemirska "tamna materija" - nema informacija i ništa se ne zna, idu u školu i čekamo tko će idući javiti da je pozitivan

Ali ajde kod nas se bar ne skrivaju jako pozitivni slučajevi, ipak je većini u interesu da dobiju poštedu od samoizolacija, a to znači da moraju imati službeno test, a onda i službeno izolaciju, čudi me da se itko igra da to ne javi u školu. A i kućni testovi su jeftini, vidim po novom 33kn u lokalnoj apoteci, svaki put kad kupim cijena je sve niža Tu tkogod šmrcne odmah test, da ne bi propustili potvrdu...
    Posljednje uređivanje od sillyme : 23.10.2021. at 08:26

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

I ajde još jedna pozitivna stvar - na teamsima im nastavnici objavljuju svaki dan prezentacije i gradivo koje je taj dan bilo na satu. Nije idealno ali to + što im slikaju bilježnice i objavljuju u razrednoj grupi ipak olakšava stvar. Doduše i dalje imaju skoro cijeli dan za visiti na igricama

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Cijepimo se protiv gripe svake godine i cesto imamo influenzu. Nekad A, nekad B. I ne izgleda kao teska bolest vjerojatno upravo zbog toga sto smo cijepljeni.
    Ne, Kaae, na ovo sam se referirala.
    Znači, nekakva bolest je, ali očito s vrlo slabim simptomima.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Jasno mi je da službeno nitko nije u SI (nije službeno ni moj sin ni itko iz razreda kćeri, a i ne čudi me jer valjda kad imaju 3000+ pozitivnih svaki dan to samo znači da će se zbog količine posla ponovno raspasti sustav dodjele samoizolacija). Ali me čudi da idu u školu, kod nas su svima koji su sjedili blizu rekli iz škole da budu doma dok ne dođe službena obavijest. To je doduše trećina razreda, druga trećina razreda je ili cijepljena ili preboljeli, ne znam što je s onom preostalom trećinom, to je kao ona svemirska "tamna materija" - nema informacija i ništa se ne zna, idu u školu i čekamo tko će idući javiti da je pozitivan

Ali ajde kod nas se bar ne skrivaju jako pozitivni slučajevi, ipak je većini u interesu da dobiju poštedu od samoizolacija, a to znači da moraju imati službeno test, a onda i službeno izolaciju, čudi me da se itko igra da to ne javi u školu. A i kućni testovi su jeftini, vidim po novom 33kn u lokalnoj apoteci, svaki put kad kupim cijena je sve niža Tu tkogod šmrcne odmah test, da ne bi propustili potvrdu...
    I taj iz apoteke vam u školi priznaju?
    Kod moje priznaju samo pcr

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    I taj iz apoteke vam u školi priznaju?
    Kod moje priznaju samo pcr
    Pa priznaju dan-dva dok ne se ne obavi pcr. Do sada je bilo svaki put potvrdjen pcr za one koje ja poznajem. Kao sto sam vec napisala roditeljima je itekako u interesu da dobiju potvrdu pcr-om.

Doma se pošalju svi oni koje će se u slučaju pozitivnog pcr javiti epidemiologu da su kontakti. Razrednik uvijek može opravdati do 3 dana izostanka dok se ne obavi pcr.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    I za tih 3 nisu dobili SI?
    Kod moje pred mjesec dana su dobili,ali je bilo natezanja
    Pa potvrdeno pozitivni valjda jesu u samoizolaciji. U skolu ne dolaze. Ali nitko drugi kao kontakt nije.

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Beti, stvarno mislim da te činjenica što se i Ririn muž razbolio ne bi trebala "demoralizirati". Pa on je više-manje ok, a ležao je s djecom zajedno u krevetu. Teško da se zaraza u tom slučaju može izbjeći. Tako da bih ja prije rekla da je čudno što se Riri još nije razboljela.
    Moje mišljenje o cjepivu protiv covida znaš, ali u ovom konkretnom slučaju uopće ne mislim da je cjepivo "zakazalo".
    Pa da, stvarno je okej, od simptoma samo bolovi u misicima, mala temperatura i umor. I generalno je okej, funkcionira, nije zalegao u krevet. Tako da je dobro prošao. Meni je isto čudno da sam ja negativna ali dobro, nadam se da to cjepivo djeluje. Svejedno mi je sad i da sam pozitivna, nemam nikakve simptome, covid potvrdu ionako imam, pa mi ni ne treba dokaz testom, a što se drugih tiče svakako smo izolirani.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Pa potvrdeno pozitivni valjda jesu u samoizolaciji. U skolu ne dolaze. Ali nitko drugi kao kontakt nije.
    Znaci skola ceka sluzbeno rjesenje epidemiologa? Pa nacekat ce se... pogotovo ak ce bit ko prosle godine, mi ponekad nismo ni dobili rjesenje, ili bi dobili rjesenje zadnji dan samoizolacije. Ali svejedno nisu išli u školu po naputka ravnateljice.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Evo moja mama kaze da ce na 3.dozu. To se sad samo javlja na cjepna mjesta?

Ali kaže prvo gripa pa nakon tjedan dva Pfizer

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ja sam svoju odmah ostavila doma tada,raska je malo gunđala taj jedan dan , a onda u pon došla čitaba da njih još par ostaje doma, ne bi bilo žalosno da to nisu putnici kojima ne treba do škole samo da pređu cestu, i onda su se deca vračala u sb i okolna sela.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Vidim danas najava preko 3500 slučajeva....

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Znaci skola ceka sluzbeno rjesenje epidemiologa? Pa nacekat ce se... pogotovo ak ce bit ko prosle godine, mi ponekad nismo ni dobili rjesenje, ili bi dobili rjesenje zadnji dan samoizolacije. Ali svejedno nisu išli u školu po naputka ravnateljice.
    Ne samo da cekaju. Nego i skolskoj ( koja glumi epidemiologa) prijave da nema kontakata. Jer kao postoji razmak kad sjede, a maske se ne nose u razredu.
    I onda skolska stavi u samoizolaciju one koji su prijavljeni , a to je-nitko.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Riri, veliki zagrljaj! Beti, i tebi saljem zagrljaj, tesko ovako preko neta skuzit osobu, al cini mi se da ti treab. Ja se ne bih demoralizirala zbog cjepiva, sve smo to znali, nijedno nije 0-1 na razini pojedinca, ne mozes nazalost pobjec od svog krda u smislu da nece bit isto ucinkovito ni na razini jednog pojedinacnog tijela ako zivi u oblacima aerosola, sto se sad u nasim istocnim regijama dogadja. Dakle, apdolutno se ne mozemo ponasat - svak zs sebe zna najpametnije, pa ce se neko inhalirat, a neko cijepit. Samo inhalirana osoba (ako se samo inhalira) pomaze da se virus vrti i mutira. Dijelimo sudbinu nase skupine, cijepljenje te ipak stiti. Ne znam jel znate da je gripa cjepivo djelotvorno do maks 65 posto al tu postoji imunitet skupine plus manja zaraznost. Zato epidemiologija i jest znanost koja se bavi grupom, a ne pojedincem.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 23.10.2021. at 10:52

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ne samo da cekaju. Nego i skolskoj ( koja glumi epidemiologa) prijave da nema kontakata. Jer kao postoji razmak kad sjede, a maske se ne nose u razredu.
    I onda skolska stavi u samoizolaciju one koji su prijavljeni , a to je-nitko.
    Pa bravo za vašu skolu. Sto drugo rec. Valjda žele da se svi cim brze zaraze...

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Zapisala sam nas za cjepivo protiv gripe u ljekarni,ako dođe, kaze žena tamo da uopće ne znaju koliko ce dobiti i kad. Citam za ljekarne naručeno 10x manje cjepiva nego prošle godine.
    Opet bude kaos, nisam to ocekivala.
    Za djecu ni ne znaju koje bude cjepivo bilo

Možda je ljudima dosta svega oko cijepljenja pa nece biti tako navala na gripu

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja sam sad zapravo poluspremna na nekakav drustvostaj tj lockdown, iako sam se nadala da cemo ga izbjec, al ne znam kako to zdravstvo moze ishenat. Kad je ovo pocelo, nisam nit ja mogla zamislit da ce mi necakinja maltene fakultet zavrsit skoro pa u potpunost online, a to je sad izgledan scenarij, vec je treca godina..Sva sreca da ona to ok prihvaca.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Pa bravo za vašu skolu. Sto drugo rec. Valjda žele da se svi cim brze zaraze...
    Valjda da svi to obave u prvom polugodistu pa smo mirni.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku
    Zapisala sam nas za cjepivo protiv gripe u ljekarni,ako dođe, kaze žena tamo da uopće ne znaju koliko ce dobiti i kad. Citam za ljekarne naručeno 10x manje cjepiva nego prošle godine.
    Opet bude kaos, nisam to ocekivala.
    Za djecu ni ne znaju koje bude cjepivo bilo

Možda je ljudima dosta svega oko cijepljenja pa nece biti tako navala na gripu
    Stp rec, ocekivala sam.
    Ne kuzim sto je u pozadini svega.ok, kuzim ima u americi za sve, bogata zemlja. Al srbija nije bogatija od nas.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Pise da su prošle godine ljekarne dobile 150 tis doza, ove godine 20 tis
    Nije mi jasno

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Nije mi jasno
    Ko to razumije..

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Nije mi jasno
    Imam dojam da ce potraznja biti puno manja. Kod mene na poslu se prijavilo 2 ljudi. Prosle godine ih je sa mog odjela bilo 20.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Sebicno cu reći da se nadam da bude. Danas nisam dobre volje

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

[QUOTE=ina33;3222877]Samo inhalirana osoba (ako se samo inhalira) pomaze da se virus vrti i mutira. Dijelimo sudbinu nase skupine, cijepljenje te ipak stit[i/QUOTE]

I cijepljena osoba sudjeluje u tome da se vrti virus. Dokazano.
    Djelatnici Opce bolnice Bjelovar dobili su uputu po kojoj se moraju testirati i cijepljeni i necijepljeni. Napokon netko razmislja. Ili - napokon netko zeli zaista zastititi svoje pacijente.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

https://m.vecernji.hr/vijesti/austri...-njezi-1533347

Austrija opet ide na strože. Meni se cini da bi i kod nas moglo biti novosti uskoro, ako se ovako nastavi. Za sad kazu da ne bude,al ne vjerujem im vise

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Sin baš čita Životinjsku farmu za lektiru. Stoput sam rekla kako je Orwell sjajno predviđao budućnost.

"U proljeće i ljeto radili su po šezdeset sati tjedno, a u kolovozu Napoleon je objavio da će se raditi i nedjeljom poslijepodne. Dodatni rad bio je sasvim dobrovoljan, ali svakoj životinji koja se ne odazove obroci će biti smanjeni napola. Usprkos tome ispostavilo se da neki zadatci neće biti obavljeni. Žetva je bila nešto manje uspješna nego prošle godine, a na dva polja nisu posadili repu jer oranje nije bilo završeno na vrijeme. Moglo se predvidjeti da će naredna zima biti teška."

Znamo u kojem su se trenutku životinje pobunile i zašto. Oni stvarno ne vide što se (ne) postiže ucjenama?

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Ja sam toliko izgubila vjeru u ljude u pandemiji da uopće ne vidim ikakav drugi način na ovim prostorima umjesto ucjena i obaveznog cijepljenja.

Jasno mi je da mi je mišljenje jako nepopularno i da zadirem u nazovimo ljudska prava, ali trenutno gledam dvoje male djece koja se u snu jako muče sa disanjem, oboje su infuzije obavljali od jučer, strah me, tako da i nemam nekih osjećaja prema ljudskim pravima trenutno, ne znam.

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Kako su u visoko procijepljenim državama to uspjeli? Drugačiji mentalitet ljudi ili nagrade, novci, obaveza? Jel zna netko? Npr. Portugal, Španjolska i koje smo već nabrajali ovdje.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

[QUOTE=Freyja;3222898]
    Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Samo inhalirana osoba (ako se samo inhalira) pomaze da se virus vrti i mutira. Dijelimo sudbinu nase skupine, cijepljenje te ipak stit[i/QUOTE]

I cijepljena osoba sudjeluje u tome da se vrti virus. Dokazano.
    Djelatnici Opce bolnice Bjelovar dobili su uputu po kojoj se moraju testirati i cijepljeni i necijepljeni. Napokon netko razmislja. Ili - napokon netko zeli zaista zastititi svoje pacijente.
    Ma stvarno? Dobili su uputu da se testiraju cijepljeni ako su bili u bliskom ( obiteljskom ) kontaktu sa pozitivnim osobom. Nista novo ili bombasticno. Te preporuke su stare skoro mjesec dana.
    Prije toga su preporuke bile da se testiraju svi bez obzira na cijepni status ako postoje simptomi.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mene odusevljava kako ti Freyja uspjevas svaku preporuku koja postoji tumaciti kao dokaz da teorije zavjere imaju smisla.
    Ko da je u pitanju topla voda. A od prvog dana se govori da i cijepljeni mogu prenositi virus. Valjda su i dalje zato obavezne maske u zatvorenom posebno po bolnicama.
    Jasno u puno manjem postotku nego necijepljeni. Ali ocito da to nikoga nije briga.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •