Mislim da da.
I ja sam isto iznenađena ovolikim brojkama u osnovnim školama.
Očekivala bih više u srednjima zbog korištenja javnog prijevoza...
Ako će donositi odluku o online nastavi, nadam se da će dati mogućnost izbora, tj. da svaka škola za sebe (po unaprijed utvrđenim kriterijima) odabere hoće li ići online ili ne, jer nije u svakoj školi ista situacija...
I našima je svako rješenje do sada (a bome ih je bilo...), potpisala školska medicina.
Sada kad je preboljela, razrednica samo javi da su izuzeti ti i ti učenici.
Da. Maske cine razliku. Ljudi moji, svugdje vam bukti po os, pa jel skola a, il skola b je irelevantno. Stvar je samo toga koliko roditelji prijavljuju i testiraju svaki simptom, a koliko dismisaju stila ma nije to to, samo je boli glava/povraca/boli grlo/ima 'crijevnu' i koliko repective LOM-ovi upucuju na test.
Posljednje uređivanje od ina33 : 26.10.2021. at 14:16
Čisto da se javim padobranski. Vi niste ni majke ni žene, prije bih vas nazvao monstrumima. Svatko tko tjera dijete da u stanu nosi masku, brani mu hodanje u određenim prostorijama, zaziva cijepljenje djece i uvođenje Covid potvrda u svaku sferu društva je monstrum. Moralni ljudski otpad i monstrum. Ovaj forum vjerojatno čitaju ljudi iz pojedinih institucija... Reagirajte i oduzimajte djecu ovakvim nemajkama.
Stop iživljavanju nad djecom i proglašavanju zdravih ljudi bolesnima!
https://www.index.hr/vijesti/clanak/...vijesti_prva_d
idući četvrtak i petak nastava online
Posljednje uređivanje od Mima : 26.10.2021. at 15:32
Kad bi oni jednom sjeli i razmislili,a ne odmah
Ide
Za pol sata NE NiKako
Pa onda opet da,ne i tak tri dana
Pa šta ja znam, meni to ne izgleda tako loše, sa dva dana imaš spojenih 9 dana da su van sustava i da se ta "razmjena dobara" malo spusti
a škole se vrlo brzo prebace iz zelenog u crveno
Odlican intervju:
https://hr.n1info.com/vijesti/cicin-...i-ostre-mjere/
https://www.24sata.hr/news/plenkovic...oracunu-792644
Plenković: Online nastava će se odvijati idući tjedan u četvrtak i petak, to vrijedi za sve razrede
Ajde, nazalost. Nema 'skola u crvenom'. Sve su u komi, osim sto se negdje testira i otvoreno govori, negdje taje sumptomi. Ne moze zg bit crven i imat os koje nisu. Virus previse cirkulira.
Toliko o kraju pandrmije i nedonosenju odluka na vrijeme, i moze i ovako / moze i onako.
Izgleda da su osnovne stvarno više pogođene u ovom trenutku
Ako se u srednjim skolama nose maske, stvarno nije cudno da su osnovne vise pogodjene. Kod nas su zasticenije osnovne i middle schools (obavezne maske) od srednjih, gdje su preporucene jer postoji mogucnost cijepljenja za virtualno sve ucenike. Skole s vise od pozitivnih ucenika u razdoblju od 14 dana u nasa dva okruga su sve redom srednje i jedna osnovna.
Sillyme drzte se!
Odluku su trebali ostavit na razini skola.
U vlaku su srednjoskolci doslovce skoro svi u mom vagonu jutros bili bez ikakve maske, dakle ni one na bradi...bila sam na rubu da im koju uputim, al sam si rekla samo cu se uzrujat, a to mi ne treba.
Taj vlak je ujutro sardina mode,stojimo s glavama fakat u intimnoj zoni, samo muz mi je valjda tako blizu lica. Dzaba im maske u skoli, pa u puno osn.skola se nose maske takodjer.
Donedavno su fakat svi imali maske u vlaku, sto se sad dogadja, ovako veliki preokret fakat ne kuzim. I jos me kuze po pogledu, al onako drsko i prkosno se jos vise postave grrrr....
Posljednje uređivanje od Lili75 : 26.10.2021. at 17:24
i kod nas je sad ok.
S time da je najviše samoizolacija bilo u višim razredima koji moraju nositi maske, a niži skoro nisu niti bili
Kod mene na poslu u liftu žena nesto kritizirala da ljudi negdje ne nose maske (upala sam na dio razgovora).
Ta ista zena masku nosi ispod nosa
Lili, T je i dalje isto.. a za posjete ne vrijedi negativan pcr, imam ga ja, ali ne mogu kod nje kad ona leži na covid odjelu i kisik prima.
Nek se drži
I mi pobrali cure, klinac sutra ide na test
da, upravo tako, ovi 65+ necijepljeni, oni od 25 do 65 još u fazi propitkivanja (bi li se cijepili ili uzdali u lijekove registrirane za životinje), umire po jedan školski razred dnevno... ne zna čovjek više što bi rekao
kada pročitam neke komentare ispod tekstova na portalima, zaključujem da nismo drugo ni zaslužili
možda nam obrazovanje ni ne treba, budući da su škole glavna žarišta, a google je izvor svih potrebnih znanja
Naši su 5.razred i cijelo vrijeme nose maske. Razrednica je baš stroga po tom pitanju. A evo kapaju jedan po jedan. Maloprije još jedna mama javlja, to je sad već 7.
Riri držite se, nadam se da će uskoro ma bolje
Ja koliko čujem, Zagreb je pzn korone. Od početka pandemije nisam znala toliko pozitivnih u istom trenutku.
Riri, jelena.o grliiim :hugs:
Moram priznat najvise mi zao male T.jer tako mala u bolnici a sama cijelo vrijeme![]()
Riri~~~~~~~~~~~za T. i da cim prije dodje doma
Ostali pozitivni da prodje cim lakse i brze
Hvala cure![]()
Joj nemoj Lili![]()
Ništa tu ne mogu promijeniti, mogu samo postati još očajnija, a onda sam tek sve zasrala...
Riri, nadam se da ce T sto prije doci doma. <3
Drzte se svi s kovidom!
Je, dječji odjel.
Ima djece i u lakšem i u težem stanju. Mislim, koliko lakše može biti kad su već u bolnici. Ali danas kad smo se čuli sa doktoricom kaže da je neki maleni četverogodišnjak pred respirator... Grozno.
Čitam danas i da su kod nas dvije bebe na respiratoru. Jedino donekle utješno od današnjih vijesti mi je bilo da je dosad oko 800.000 Beograđana cijepljeno.
Riri, zagrljaj vama i hrabroj curici, drzim tisucu figa za sto brzi oporavak
Kod nas u skoli (6. razred) je jos situacija iznenadjujuce ok (kuc kuc), nije jos bilo pozitivnih ni SI
Nebulozno mi je da su prosle godine maske bile obvezne u razredu a sad nisu vec je opcionalno
Moj nosi, kaze da su otprilike pola-pola