Stranica 36 od 383 PrviPrvi ... 2634353637384686136 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,751 do 1,800 od 19127

Tema: Korona virus, panika ili?

VeraM avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2016

Početno

Ja sam širila na MM prije tjedan dana najavljivao zombi apokalipsu. Sad vidim da je bio u pravu. Broj zaraženih je sigurno par puta viši od broja potvrđenih. Mi smo se dosta izolirani, ali nismo u potpunoj karanteni, idemo šetati uz more i po nasilnicima. Pobjegli iz grada na otok. Nego su i puno drugih došli na istu ideju. Masu vikendica puno , ne samo naš svit nego i stranci. Sad su nam zato ograničili trajekta. Valjda dostava neće platit.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Norvežani zabranili interne migracije
    Ne mogu male sredine i male bolnice podnijeti velik broj mogućih bolesnika
    I svi ti koji su sad pohitali na otoke donijet će lokalnom, mahom starijim osobama, smrt
    Stojte kući i ne šećite sad po otocima.
    Kad se razbukta, neće hitna dolaziti po stare i bolesne na otoke...

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Isto je kao i kod vas. Ko je odgovoran, odgovoran je, ko nije, nije :/. Neko iz neznanja, neko iz gluposti, neko iz bahatosti. Puno je dezinformacija. Ljudi su neobrazovani. Neko se plaši svega. Neko se ne plaši ničega. Uostalom, kafići su do juče radili preko celog dana, niko nije proveravao razmak među ljudima. Sva dijaspora se vratila kućama i ne drže se svi samoizolacije, ni blizu. Što dobrim delom poništava efekat donetih mera.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Mi smo u mjestu velicine Dubrovnika, samo sto imamo manje stambenih zgrada i vise prostora. Za sad izgleda da se ljudi prilicno drze preporuka, ali svodi se sve na ovo sto kaze pulinka - tko je odgovoran, odgovoran je (neovisno o tome je li zdrav, bolestan, testiran...), a tko je neodgovoran, bit ce takav sve dok ga ne pokosi do te mjere da je hospitaliziran.

Kod nas je grozno trenutno to sto je bas hladno i ne mozemo biti vani dulje od 15-ak minuta. Drugo je sve, zapravo, izuzetno dobro, od socijalnih mjera nadalje.

Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Kod nas do sada 67 umrlih, blizu 3000 zarazenih, preko 1000 u bolnicama. Svi koji imaju blage simptome se ne testiraju, nego samo upucuju ljude da se izoliraju i ostanu doma. Tako da vjerujem da je broj zarazenih puno veci. Prijateljica ima neke od simptoma, rekli su joj da prati stanje i ne napusta kucu.
    Policija tjera ljude dronovima iz parkova jer je dosta onih koji su izolaciju shvatili lezerno. Izbacene su kosarice iz ducana jer se kolicima odrzava veci razmak, na ulazu u ducan zastitar daje alkohol za pranje ruku, u ducanima koji su otvoreni (apoteke i hrana) prodavaci su odvojeni pleksiglasom, u nekim vecim supermarketima su odvojili posebno sat vremena kad kupuju samo oni 65+, u ducanu mozemo ostati max 30 min...
    Nego, jeste li znali da nakon odredjenih letova iz Bruxellesa za Zagreb nema obavezne karantene? Pitam se zasto...

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Da pola mog Sektora je uredno dolazilo direkt letom iz Bxl nama u ured :rolleyes:

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

ja taman cekam ukrcaj na let za Amsterdam. Sutra bi trebala stici u Zg ako bude islo sve po planu I onda u samoizolaciju...sretno svima, posebno Kosjenki I njenom mm

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Once is a mistake, twice is a pattern, three times is... Wuhan Ben, treci put zakljucan.

https://www.youtube.com/watch?v=U1QzZvWrsGc

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

I povrh svega još i potres u ZG

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

5.3 magnituda
    Kako ste?

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

I kod nas je poprilicno drmalo

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

bilo je grdo
    culi smo se s frendovima

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Uspaničili se...starije dijete počelo plakati vikati. Mi se jako ljuljali

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

I mi smo se jako ljuljali jer smo visoko.
    Bome je bilo grdo.
    Centar Zg je koma; bez struje i dosta toga porušeno.
    Sve te stare zgrade i fasade su se sad na pol raspale.
    Isuse, opet drma.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Veli moja kći da smo se mi i Talijani nešto jako nekome zamjerili...
    Kad je bio prvi potres izašli smo van i ispred zgrade korona party, ljudi na hrpi. Čak je i policija došla da ih rastjera.
    Ne znaš kaj je gore: potres u kući ili vani pa među ljudima pobrat bolest.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Kod nas je baš treslo jako..Novi Zagreb... Pobacalo stvari po stanu.. Vani smo.. Jako je hladno.. Snijeg pad

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ko nas ono urekao rekavši da mu je dosta vijesti jer su sve samo o koroni?!

A inače mi smo se fajn tresli i tutnjalo je ali srećom zgrada iz 80-ih, industrijska gradnja - tako da je samo par sitnica palo s polica. No vidim da je u centru gdje su stare zgrade puno gore a vjerojatno i u podsljemenu na onim brdima/klizištima gdje je zadnjih 30g izgrađeno brdo zgradica... Sad ćemo tek u idućim satima doznati puni opseg... Ali vjerojatno najjači potres koji pamtim.

Mi smo doma, sve radi, starije dijete se nije ni probudilo

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ajme cure, još i to...

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Kod nas dosta treslo, podsljeme...sad osjetimo svako malo podrhtavanja...popucali nam zidovi u jednoj sobi..

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mi smo centar. Centar je smrskan. Nama su jako popucali zidovi. Nemamo struje. Sad smo vani. Hranu sam stavila na balkon. Jezivo.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Da, i još ledeni vjetar i snijeg...

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ajme strasno....

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Prizori iz Petrove sa rodiljama i bebama su strasni

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kažu zaštite se usta i slično da se ne prehlafute

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Ginger prvotno napisa Vidi poruku
    Prizori iz Petrove sa rodiljama i bebama su strasni
    ali ok da su ih imali kud bar privremeno staviti

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj llella prvotno napisa Vidi poruku
    Kod nas dosta treslo, podsljeme...sad osjetimo svako malo podrhtavanja...popucali nam zidovi u jednoj sobi..
    Ovako nekako je i kod mene, Borongaj. Imamo sve, struju, vodu, plin, Internet,
    ... Brat mi kaže da u Dubravi ne radi telefon fiksni ni internet.

BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Drzte se svi skupa, čitam vas i pratim..pozdrav sa sjevera Njemačke

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Svima srce najvece! Novija zgrada, 7. kat, sve ok, na jednom mjestu zbuka popucala, nema neta. Strasno sam se prepala, ljuljalo je masu, nisam mislila da ima sanse da to prodje ovako s obz. na kat. Gore je nego st potres kojeg se sjecam iz djetinjstva.

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Držite se cure. Jako mi je žao što vam se to dogodilo.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Malo novih postova, što je dobro. Da li smo se navikli na novi život?
    Ja sam opet na novom levelu. Nisam bila već danima u dućanu, sve živo brišem. Strah. Više ne mogu reći da nije.
    No, nije to samo strah od bolesti, to je nešto općenito. Poprilično sveobuhvatno.

puljanka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Malo novih postova, što je dobro. Da li smo se navikli na novi život?
    Ja sam opet na novom levelu. Nisam bila već danima u dućanu, sve živo brišem. Strah. Više ne mogu reći da nije.
    No, nije to samo strah od bolesti, to je nešto općenito. Poprilično sveobuhvatno.
    Pokusavam se naviknuti na zivot, nije lako... strah je i mene, majka mi je sama doma, nikoga osim mene i moje kceri nama...... eto brinem se za nju....

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Evo ja ću iskreno napisat kako se ja osjećam i kako smo život posložili u ovom zahtjevnom razdoblju, iako ću bit vjerojatno jedina na forumu koja se ovako osjeća. Bilo bi mi drago da nisam jedina al..
    Možda se još netko pronadje.

Žao mi je zbog svih koji sada žive u strahu, grču ili im se ne daj Bože nešto dogodilo, njima ili članovima obitelji.

Mi doma smo vrlo racionalno prihvatili da je situacija takva kakva je, da je promijenit ne možemo te smo joj se prilagodili.
    Poštujemo pravila, živimo već 10 dana u izolaciji od drugih ljudi.Otkako sam počela raditi od kuće. Veliki dio dana ode na on line nastavu jer djeca imaju zaista puno toga. Posao, mailovi. Kuhanje, ručak. Popodne neka zajednička aktivnost, kviz, igra ili kućanski poslovi.
    Navečer film, knjiga, proleti dan.
    Vježbam doma on line i djeca sa mnom.To nam je fizička aktivnost.

Nismo po prirodi bojažljivi ni mi ni djeca tako da nije bilo ni jučer panike. Naravno kad smo skočili s kreveta iz sna srce je zalupalo što se dogadja no brzo smo se skulirali i vratili u krevete. Poslije 2.udara smo se obukli i kad smo vidjeli vani ljude i mi smo izašli pa u autu kružili. brinula sam više za svoje jer kod njih je bio jači potres, bliže su epicentru.

Osjećam se ko vanzemaljac kad čitam objave na fejsu, forumima, od prijatelja, meni ko da se ista stvar ne dogadja kao ljudima oko nas. Shvaćam da je do perspektive, al eto moja je drugačija,pomaknuta i valjda smo totalni raritet.

Kad se sjetim rata, meni je ovo ...ne znam šta reć..Nitko mi ne može pokucat i pobit nas s vrata, ne padaju mi granate svakih sta vremena, imamo za jest puno više od brašna,ulja i soli, imamo vrsne liječničke timove, a od nas se samo traži da ostanemo doma. Ej ostanemo doma, pa ljudi moji to je ništa.

Teško je ljudima koji imaju teško oboljele članove obitelji u ovoj situaciji, ženama koje sad radjaju, ljudi koji zbog posla i izloženosti (liječnici, ljekarnici, blagajnice..) svakodnevno puno riskiraju..da ne nabrajam dalje.
    Samo pokušavam racionalizirat, možda nekome olakšam.

Probajte uklonit paniku i strahove, samo oprez i striktno držanje uputa kriznog stožera da svi zajedno što prije izadjemo iz ovoga.

Budimo primjer jedni drugima.
    #ostanimo doma
    Al me ponijelo.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 23.03.2020. at 19:42

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Htjedoh reći da ljudi dožive puno gore situacije u životu od ovoga što sad mi svi prolazimo. Proći će i to, samo strpljenja.
    A uz smirenost i staloženost sve se lakše podnosi.

Znam lakše reći nego živjeti al vrijedi probat jer ionako ništ atu ne možemo promijeniti osim odgovorno se ponašati.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Meni najteže pada odgovornost za djecu. Recimo jučer odlučiti što je gore, ići van ili ostati unutra.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Cathy,
    Meni je muž arhitekt pa znamo da je najsigurnije ostat u našoj zgradi jer on zna koji su standardi gradnje i zaštite od potresa no svejedno kad smo vidjeli sve te ljude vani za sat vremena smo i mi maske na glave i van na livadu s razmakom. Pa poslije u topli auto i otišli na čistinu.

Prosudiš kako ti se čini najpametnijim u tom trenutku i to je to. Nema druge.Nema univerzalnog rješenja.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 23.03.2020. at 20:16

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Cathy,
    Meni je muž arhitekt pa znamo da je najsigurnije ostat u našoj zgradi jer on zna koji su standardi gradnje i zaštite od potresa no svejedno kad smo vidjeli sve te ljude vani za sat vremena smo i mi maske na glave i van na livadu s razmakom. Pa poslije u topli auto i otišli na čistinu.

Prosudiš kako ti se čini najpametnijim u tom trenutku i to je to. Nema druge.Nema univerzalnog rješenja.
    Nas su natjerale one priče, došle sa dvije različite nepovezane strane da će treći biti najjači. Iako smo u novoj zgradi.
    Ušli smo unutra kada je onaj seizmolog dao izvještaj i pobio dezinformacije.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ja sam se navikla na kucu, rad od doma. Odem jednom-dva puta tjedno u ducan. I onda mi dode vijest da cu iduci tjedan mozda morati dezurati u ured u zagreb
    Ekstremno me panika, dolaze klijenti...razmisljala sam reci nek mi daju neplaceno il otkaz

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ma neka više proglase karantenu i nek se to što prije riješi. Samo neophodni poslovi i maksimalno smanjivanje bilo kakvih socijalnih kontakata

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Meni je najmanji problem stajanje kuci
    Malo mi je veci problem sto ne znam sta ce mi bit sa primanjima, ceka li me otkaz, minimalac, ili samo smanjenje place

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Htjedoh reći da ljudi dožive puno gore situacije u životu od ovoga što sad mi svi prolazimo. Proći će i to, samo strpljenja.
    A uz smirenost i staloženost sve se lakše podnosi.

Znam lakše reći nego živjeti al vrijedi probat jer ionako ništ atu ne možemo promijeniti osim odgovorno se ponašati.
    Potpis.
    Nakon svega što sam prošla, ovo mi je kamilica.
    Jučer sam, iako nisam građevinske struke, ali znam dosta o tome, lijepo kćeri objasnila da je sigurnija zbog načina gradnje u našoj zgradi nego bilo gdje drugdje.
    Potpuno je shvatila kad joj je prijateljica poslala sliku od svoje rasturene kuće.
    Spavali smo noćas ko topovi.
    Ujutro me probudio jedan potresić, ali sam najnormalnije zaspala dalje. Ko da sam u Japanu.
    Ne bojim se ni korone.
    Masku još ni jednom nisam stavila.
    Doma sam, ne radim, obitelj mi je dobro, pesonja uživa jer smo svi doma i čekamo da što prije sve prođe i vratimo se u svakodnevicu.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam se navikla na kucu, rad od doma. Odem jednom-dva puta tjedno u ducan. I onda mi dode vijest da cu iduci tjedan mozda morati dezurati u ured u zagreb
    Ekstremno me panika, dolaze klijenti...razmisljala sam reci nek mi daju neplaceno il otkaz
    Vrci, radim u bolnici. Direktan kontakt s pacijentima. Sad je jos dodatni kaos jer su u cekaonu mog odjela stavili cijeli jedan vrlo teski odjel. Jutros me docekala žbuka u jedinoj sobi u kojoj sam mogla primati pacijente nakon sto
    ih provedem izmedu svih onih pacijenata u krevetima.
    S pacijentima sam u fizickom kontaktu iako vrlo.kratko. ocekuje se da nisu inficirani virusom, u pravilu su kronicni pacijenti na terapiji.
    Dakle, bez panike. Ako je ured prazan ili ulaze povremeno ljudi u pravilu je sigurno. Stavi masku, drzi ramak, otvoti prozor, dezinficiraj povrsine i to je to.
    Posljednje uređivanje od sirius : 23.03.2020. at 21:44

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Open space, dezinficiran nakon sto je na drugom katu jedna zena bila u kontaktu s oboljelim i sad je u samoizolaciji

Ma zivcira me sto stvarno nismo toliko neophodni,a nitko ne zeli napraviti neke odluke

Mama i tata mi za tjedan-dva dana imaju 50.godina braka i mamin 70.rodendan, bas im divno palo

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mi smo od blagdana i rođendana proslavili jedino 8. mart skupa , ako bude sve ok vjerojatno nećemo ni Uskrs niti ni sinov 15. Možda godišnjicu 22.05.
    Neka, bit će rođendana, blagdana..

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Ja sam na Lilinoj liniji, ne patim u nekom filozofskom smislu od gubitka slobode, ne bojim se virusa, jedino što se živciram oko gubitka komoda rada u uredu i istrčavanja djece u parkiću.
    Da nemam djece, možda mi čak uopće ne bi bio bed. Sve si zamišljam kako bih čitala knjige, gledala serije, sredila ormare, imala čist stan...

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ok, perspektiva je potpuno drugacija kod nekog tko zbog citave ove situacije mora npr. dijeliti ili jos gore, dobiti otkaz... i ne zna od cega ce zivjeti sljedece mjesece
    cak i da se ne boji same zaraze
    onda ciscenje ormara ili gledanje serija i ne zvuci tako zen

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Mene isto ne drži panika... Radim od doma, imam puno posla čak, djeca odrađuju skolu vise-manje samostalno (pogotovo starija), muka mi je samo što ne možemo van na bicikle ... Ali to je stvarno mala žrtva. Bar imamo vrt (i komarce), čekam da opet zatopli pa ću se baciti bar na ubijanje mahovine i sijanje trave. Možda napokon i rubnike stavimo za stazicu, već 3 godine čekaju na terasi da dodju na red
    Ja sam optimist, vjerujem da će naći uskoro neku kombinaciju lijekova koji dobro djeluju, da će sunce i ove mjese potisnuti epidemiju da opet spadamo na par slučajeva, i da će u dogledno vrijeme naći cjepivo... A do tad se družimo (ili ne baš, s obzirom da pobjegnem na tavanu i nema me satima...)

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

A potres... ja ozbiljno mislim da smo uz svu tu štetu i tragediju one curice u stvari imali ogromnu sreću. Jer da je udario onaj "pravi" od 6,5-7 bilo bi jako jako lose... ovo me je iznenadilo koliko su protupotresno istinski loše te nase donjografske zgrade...

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Donjogradske zgrade ne bi bile tko loše da u svakoj nije bilo po par unutarnjih adaptacija koja uključuju rušenje zidova - od dućana u prizemlju preko barem nekoliko neodgovornih stanara.
    Al kad svi znamo gdje živimo, i svako radi kaj mu se sprdne. Uz to , često i struka ima svoje prste. Arhitekti crtaju kaj investitor hoće, ako ga uopće i angažiraju,, štedi se na plaćanju statičara, kontrole institucija ne postoje. I podljedice se vide

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da pojasnim, u tom tipu zgrada ne postojepregradni zidovi. To su zidovi sekundarne nosivosti, jer je sistem gradnje bio drugačiji.
    I ti zidovi, da postoje, a vjerujte mi, puno ih je srušeno pri adaptacijama, bi sada "preuzeli" dio tog djelovanja potresa

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je najmanji problem stajanje kuci
    Malo mi je veci problem sto ne znam sta ce mi bit sa primanjima, ceka li me otkaz, minimalac, ili samo smanjenje place
    Ni ja ne znam jel me čeka minimalac ili samo smanjenje plaće, otkaz ne bi trebao, a trenutak nam je vrlo nezgodan jer smo bili par mjeseci prije corone u prodaji svog stana i kupovini novog stana tako da zapravo uopće ne znam ni gdje ćemo živjeti. Svoj stan koji smo prodali (isplaćeni smo), zakonski živimo u tuđem stanu i na određen dan trebamo iz njega izaći. Prošli tjedan u svom ovom ludilu smo sumanuto pokušavali finalizirat realizaciju kredita da čovjeka isplatimo i da znamo da ne idemo na ulicu nego da imamo krov nad glavom. Pri tome je euro rapidno rastao i spuši.. smo jako puno novaca, bolje da ne govorim o kakvim brojkama se radi. No svejedno nam je bilo samo da to više rješimo, pa kad smo došli u gruntovnicu policija nas potjerala, pa smo rješavali preko jav. bilježnika, ma 100 stresova u zadnjih 5-6 dana. Zakazane radove da ne spominjem nema šanse da budu na vrijeme, pločice i ostale sanitarije odabrali al nismo imali gdje skladišti tako da ni do njih ne možemo dok sve ne prođe ( od namještaja nemamo ništa). Sad kako ćemo i gdje živit u tom međurazdoblju neću mi mislit nešto će se već srediti. Mora. Valjda neće i mužu poslovanje zamrijet totalka jer kredit i silni troškovi nas čekaju.

A opet imali smo ludu sreću da nam je kredit isplaćen u srijedu doslovce dan prije nego je na Vijestima rečeno da banke obustavljaju isplate kredita.

Svatko ima nešto, al opet kažem dok je zdravlja sve ovo drugo je manje bitno ili nebitno, samo da ova situacija što prije prođe.

Ja ne volim biti doma, definitinvo nisam tip za bit u zatvorenom i jako volim osobnu slobodu (Arđo ja je ipak ljubim al ono baš), no kažem prihvatila sam situaciju da je trenutno takva kakva je jer je mijenjat ne mogu. i nastojat ću nekako i iz nje izvući najbolje što mogu.

Na poslu nam se nažalost intenzitet posla jako smanjio iz 5.brzine u 1. što je isto šok jer je sve otkazano zbog corone, a opet s druge strane lakše mi je organizirat dan doma sad kad je manje poslov.obveza. Sve ima svoje :/

Budimo zahvalni da smo živi i zdravi!
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 23.03.2020. at 23:49

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •