Mene ne treba treća strana nahuškavati na necijepljene, sami to dovoljno dobro čine (ne svi, naravno)
Mene ne treba treća strana nahuškavati na necijepljene, sami to dovoljno dobro čine (ne svi, naravno)
Tko je izvršio državni udar? Vili, Alemka, Papak i Božo Pendrek? Tijelo postavljeno od Vlade je izvršilo državni udar?
Nemam niti najmanje dobro mišljenje o tome kako Vlada vodi pandemiju, koliko sam pratila po drugim zemljama premijer je taj koji vodi zemlju ovakvoj krizi, to se moglo vidjeti i u Italiji i u Austriji i u Njemačkoj, da premijer istupa pred javnost sa mjerama. Potpuno mi je jasno da je naš premijer postavio nekakav "Stožer" zato da se skriva iza njihovih odluka, i da mu popularnost ne pada. Ali to nazivati državnim udarom![]()
Mima, ti to ne razumiješ još, ali razumjet ćeš sljedećih dana. Svjetlo će nam obasjati tamu, samo što nije
Je li stozer objasnio kako će u drzavne institucije, HZZO, czss, sud itd. ući necijepljeni koji nemaju novca za testiranje?
Da bi dobili uslugu od institucija koje plaćaju?
Ili zapravo cilj opravdava sredstvo?
U povijesti smo vidjeli kamo nas to vodi.
Last edited by sirius; 13.11.2021 at 12:17.
Upravo tako, cjepivo je besplatno. Pa svi koji žele konzumirati usluge koje plaćaju (a plaćam ih i ja), imaju način na koji ih mogu nastaviti koristiti neovisno o imovinskom statusu.
Međutim, zašto bi uopće htjeli ulaziti u institucije totalitarne države? Zašto bi npr. ušli u prostorije HZZO-a? Ostvariti prava iz zdravstvenog osiguranja? Ili u CZSS? Socijalne naknade? Kako, molim? U totalitarnoj državi? Nemoguće!
Ja mogu razumjeti nezadovoljstvo vladom i stozerom i nacinom na koji se sve odvija
I pravno, i strucno, i ljudski
Jucer su kod nas na poslu skupljali covid potvrde i potpuno sam revoltirana nacinom na koji se to izvelo
Ja sam za cijepljenje i za provjeru covid potvrda ali ovo je bilo bez ikakvog obzira na pravo na privatnost i nas cijepljenih i necijepljenih
Da se moze i treba bolje, naravno
Ali ne razumijem kako ljude nije briga da ljudi umiru, svaki dan, masovno
I da to nije najbitnije u ovom trenutku
Gledam i ne vjerujem
Jednom prije koju godinu sam napisala da sam na jednu forumasicu filter da mi se ne prikazuju njezini postovi kad sam ulogirana. Bilo je znatizeljnih koga sam blokirala.![]()
Al kad se ne ulogiram prikazuju se.
Bojan Glavašević
https://www.index.hr/mobile/clanak.a...ca_najnovije_m
Ne razumijem, kakav državni udar ? Covid potvrde postoje i u drugim zemljama.
Naši ne rade ništa što već neka druga zemlja nije regulirala i upogonila.
Jao pa dolaze nam stare forumasice. Adio nisam dugi nigdje srela
Vidim kad sad imamo sluzbeni stav crkve da krecu napadi. Lijepo.
Crkva se bas ne slaze uvijek s nekim rodinim vizijama.
Za sad citam.
A drzavni udar. To fakat ne znam ni kako pristojno komentirati da me sirius ne kazni. Jer ona to moze![]()
Evo jedna empatična izjava, biskup Mate Uzinić:
https://dubrovacki.slobodnadalmacija...jubavi-1142670
[QUOTE=la_mama;3225526]Ne razumijem, kakav državni udar ? Covid potvrde postoje i u drugim zemljama.
Naši ne rade ništa što već neka druga zemlja nije regulirala i upogonila.[/
Odluku kojom se milijun ljudi ograničavaju prava je morao potvrditi sabor dvotrećinskom većinom, koju čak i imaju, pa je pitanje zašto to ne zele.
Last edited by Dijana; 13.11.2021 at 13:33.
Kod nas su to prikupljanje potvrda dosta ok izveli. Jedina informacija koja je izasla vani je koliko nas ima potvrdu.
Ne bih rekla da je netko, zato sto se ne zeli cijepit, ili ne zeli potvrde, neempatican i da ga niie briga za umrle ljude. Naravno, ima nas svakakvih. Ali ja cu i dalje ostati pri onome da su ljudi koje ja blisko poznajem, a ne zele se cijepiti, empaticni - u prosjeku kao i ovi koji su se cijepili.
https://www.iusinfo.hr/aktualno/u-sredistu/41073
Ovo štivo nije za one koji smatraju da se zakona ne treba drzati kao pijan plota, kao i 'najveći sin naših naroda i narodnosti'
Jadranka slazem se.
Ali ako sam dobro shvatila takvih je zbilja manji broj. I to je vise nego tuzno.
Skroz van trenutnih tema... jučer mi je dermatologica, a vezano za razgovor o nekom drugom mom zdravstnenom problemu, skrenula pažnju na Sanofi cjepivo. Klasično cjepivo s umrtvljenim virusom. Mislim da ću njega pričekati za docjepljivanje.
Last edited by vertex; 13.11.2021 at 13:54.
Nama nisu skupljali, nego smo se samo upisali u tablicu, nemas/imas/do kada. Mogao si reci i da se ne zelis izjasniti. Premda je to vjerojatno isto kao - nemam potvrdu.
Premda kod nas zbilja šašavo - mi trebamo potvrde, cijepljeni smo debelo iznad prosjeka, korisnici ne trebaju, cijepljeni debelo ispod prosjeka.
Cuj, i kod mene je tako. Najrizicniji za prijenos ( na mene posebno zbog bliskog kontakta i vrlo cesto vikanja, pljuvanja/povracanja ) nisu cijepljeni i ne nose maske ( djeca i osobe sa posebnim potrebama).
To je i bio razlog da se cijepim prvom prilikom, davno prije nego je postojala misao o covid potvrdama. Da barem smanjim mogucnost nositi virus doma. Tamo ipak ne nosim zastitnu opremu.
Last edited by sirius; 13.11.2021 at 14:09.
[QUOTE=Dijana;3225537]Jer su sve odluke poprilično dinamične ? Dok se svi naslažu u Saboru i odobre neki zakon prođu mjeseci.
Konkretno čekam Zakon o radu koji regulira rad od kuće. Radim od kuće evo već 2 godine, nelegalno.
Kao i ostatak IT industrije, nisam samo ja u pitanju. Povratak u radne prostore - na svoju odgovornost, uz mjere, manji broj ljudi ... uglavnom mlađa ekipa.
Nisu još uveli Covid potvrde ali mislim da je pitanje vremena.
[QUOTE=la_mama;3225545]Ok, ali je onda uvođenje potvrda nelegitimno.
Evo, i Austrijanci čekaju odluku parlamenta koji tek mora izglasati da stavlja necijepljene u lockdown.
To što se to u našim medijima predstavlja kao već gotova priča, i što se usput domeće, eto , SAMO da to još potvrdi parlament, je naravno, sasvim slučajno.
Danas imamo opet 66 preminulih.
Meni je to prestrasno. A sigurna sam da akoro niko od njih nije preminuo doma.
Iskreno se nadam da će udruge Židova reagirati i pobrinuti se da se sankcionira i uspoređivanje necijepljenih i njihove silne patnje s patnjama Židova. Kada na prosvjedima vidim ove koji lijepe po sebi žute zvijezde padne mi mrak na oči.
Podsjećamo članice foruma da se Roda od osnutaka bori za pravo pojedinca na izbor utemeljen na znanju.
Roda pod “znanje” podrazumijeva trenutne znanstvene dokaze.
Stoga, želite li sudjelovati u raspravi o cijepljenju, držite se rasprave o trenutno dostupnim znanstvenim dokazima te slobodno izražavajte svoje stavove i što ćete s njima napraviti / odlučiti.
Sudržite se od prozivanja drugih, suzdržite se od promicanja neznanstvenih teorija te od promicanja stavova kojima vrijeđate druge i njihove informirane izbore.
Podsjetile smo vas za što se Roda bori. Podsjećamo vas i da je ovaj forum nosi Rodino ime. Zaključite same. Administratorice kreću s bananjem.