Stranica 372 od 383 PrviPrvi ... 272322362370371372373374382 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 18,551 do 18,600 od 19127

Tema: Korona virus, panika ili?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Riječanka prvotno napisa Vidi poruku
    Iskreno se nadam da će udruge Židova reagirati i pobrinuti se da se sankcionira i uspoređivanje necijepljenih i njihove silne patnje s patnjama Židova. Kada na prosvjedima vidim ove koji lijepe po sebi žute zvijezde padne mi mrak na oči.
    x sve gluposti mogu podnijeti, ali od tih iskeženih faca sa žutom zvijezdom mi se doslovno bljuje
    Posljednje uređivanje od Mima : 13.11.2021. at 14:32

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Slazem se. Imaju komfor 21 stoljeca. I sad su kao zidovi za vrijeme rata. Bas ih se vozi u vagonima u logore.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    x sve gluposti mogu podnijeti, ali od tih iskeženih faca sa žutom zvijezdom mi se doslovno bljuje
    Da, stvarno su degutantni u svakom pogledu.
    Ima neka reakcija:
    https://www.index.hr/vijesti/clanak/...a/2317237.aspx

Stvarno se poistovjecivati s ljudima koje su oruzjem prislonjenim u glavu odveli kamionima i vlakovima u mucenje i smrt i pritom im oteli imovinu i naselili svoje ljude u njihove stambene prostore. Stvarno besramno. Kao sto se besramno zalazu za svoje pravo zakrcivanja bolnica.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

[QUOTE=Dijana;3225546]
    Citiraj la_mama prvotno napisa Vidi poruku

Ok, ali je onda uvođenje potvrda nelegitimno.
    Evo, i Austrijanci čekaju odluku parlamenta koji tek mora izglasati da stavlja necijepljene u lockdown.
    To što se to u našim medijima predstavlja kao već gotova priča, i što se usput domeće, eto , SAMO da to još potvrdi parlament, je naravno, sasvim slučajno.
    austrija ima na snazi 2G pravilo, dakle ili cijepljen ili preboljen covid. mi nemamo niti 3G, dakle nista nije nelegalno. najlakse je zastrasivati pseudoznanoscu raznih hodaca

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Mozda se i dio necijepljenih skriva u podrumima da ih se ne pobije (radno mjesto je irelevantno u podrumu), mozda su i oni u nekom getu, mozda su i oni vec izgubili cijele obitelji, mozda su masovno ostali sirocad. To je valjda ono sto ne dolazi do medija, o cemu se ne smije valjda pisati.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Užasava me privatiziranje prava na katoličku vjeru i istupanje u ime svih vjernika. Kada Papa nešto kaže, cititam, onda to ne obavezuje sve katolike jer se ne radi o dogmi, nego o običnom Papi koji danas jest, a sutra nije. Ali kada vijeće HBK nešto napiše, onda je to valjda obvezujuće ne samo za sve katolike, nego i za državu ili kako? Tko je proveo anketu među svim katolicima u RH pa da zna kako dišu po pitanju djelovanja pri ugrozi JAVNOG zdravstva? Mene nitko ništa nije pitao, a ne sjećam se ni da sam u crkvi vidjela anketne listiće.
    Posljednje uređivanje od čokolada : 13.11.2021. at 14:55

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Nama nisu skupljali, nego smo se samo upisali u tablicu, nemas/imas/do kada. Mogao si reci i da se ne zelis izjasniti. Premda je to vjerojatno isto kao - nemam potvrdu.
    Pa to je ok. Ok je i da se provjeri ako stvarno imas.
    Da je bar kod nas tako.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Uspoređivati sebe koji odbijaju se ili cijepiti ili testirati s onima čija je jedina krivica bila da su se rodili u krivoj obitelji pa nisu bili prave rase i to ničim nisu mogli promijeniti te je nad njima pocinjen genocid, je toliko odvratno da nemam druge riječi.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku
    Da je bar kod nas tako.
    Nama je došao poziv na mail da pošaljemo CP.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku
    Da je bar kod nas tako.
    Mi smo svoje slali mailom dgovornoj osobi. Pri cemu je na dnu maila u kojem su nas pitali da posaljemo, stajao poduzi paragraf o privatnosti i cuvanju podataka i o tome kako se poslodavac toga drzi. To mi je ok rjesenje da ne moramo svaki dan iznova pokazivati potvrdu

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mi smo se trebali izjasniti.
    Od utorka ne znam hoce li gledati.
    Ali nas ima jako malo. Znamo takorec kad se ko cijepio.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

a u pozadini svira Thompson, može li bolje?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Intelektualno podkapacitirani, a od svake ljudske empatije cijepljeni () desničari, no surprises there

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Na Markovom trgu upravo uspoređuju Plenkovića s Mengeleom, u kontekstu "prisilnih medicinskih zahvata na zdravim ljudima", a uz zvukove Moje domovine.

Stvarno me je sram što je to i moja domovina.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    I to je skroz korektan poziv na cijepljenje koji nikoga ne napada i ne ucjenjuje.
    Ovo nije samo poziv na cijepljenje. Ovo je, kao što piše, poziv svima da ne ističu sebe i svoja prava bez odgovornosti za opće dobro. Ovo je upozorenje da situacija nadilazi pitanje naše osobne slobode.

Ne znam je li Uzinić mogao biti jasniji.

https://www.facebook.com/10000149041...5836793809289/
    Posljednje uređivanje od čokolada : 13.11.2021. at 15:19

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Uzinić je super, uvijek ga volim procitati.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo nije samo poziv na cijepljenje. Ovo je, kao što piše, poziv svima da ne ističu sebe i svoja prava bez odgovornosti za opće dobro. Ovo je upozorenje da situacija nadilazi pitanje naše osobne slobode.

Ne znam je li Uzinić mogao biti jasniji.

https://www.facebook.com/10000149041...5836793809289/
    Da, slazem se da je to rekao, al svejedno nije agresivan i prijeteci. Odnosno od njegovog tona mi nije mucno. Ne djeluje mi npr. kao da bi zabranio ulaz u crkvu bez covid potvrde. Al mi djeluje kao da bi svakom, ako treba i ponaosob, pokusao objasniti zasto se treba cijepiti. To mi je sasvim u redu. (Ako je tako kako mi djeluje).
    Posljednje uređivanje od Jadranka : 13.11.2021. at 15:37

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Druga najsramotnija stvar je kad se antivaxxeri pozivaju na slobodu (prva je uspoređivanje sa žrtvama holokausta). Sloboda pojedinca prestaje tamo gdje počinje ugrožavati drugoga.
    Druga je komunizam, ali naravno samo tamo gdje ga nisu probali, niti ista znaju o njemu, ali culi su rijec.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa Vidi poruku
    Sve dok vjerujete u sluzbeni narativ vlada 'naprednog' svijeta koje su se okrenule protiv vlastitog naroda, nećete moći vidjeti.

Stvari nisu onakve kakve vam prikazuju.
    Mi slobodni ljudi se u svakom slučaju neće predati bez borbe.
    Neka nam je Bog svima na pomoći!
    Dijana, zivim u "naprednom svijetu" na koji se referiras. Odabrala sam vladu savezne drzave u kojoj zivim, a i federalnu. I nitko se protiv mene nije okrenuo, naprotiv.

U boga ne vjerujem pa nista naravno i ne ocekujem.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    Podsjećamo članice foruma da se Roda od osnutaka bori za pravo pojedinca na izbor utemeljen na znanju.
    Roda pod “znanje” podrazumijeva trenutne znanstvene dokaze.
    Stoga, želite li sudjelovati u raspravi o cijepljenju, držite se rasprave o trenutno dostupnim znanstvenim dokazima te slobodno izražavajte svoje stavove i što ćete s njima napraviti / odlučiti.
    Sudržite se od prozivanja drugih, suzdržite se od promicanja neznanstvenih teorija te od promicanja stavova kojima vrijeđate druge i njihove informirane izbore.

Podsjetile smo vas za što se Roda bori. Podsjećamo vas i da je ovaj forum nosi Rodino ime. Zaključite same. Administratorice kreću s bananjem.
    Cuj to !
    A ja se sjecam da od pocetka Rodinog foruma imamo podforum Nekonvencionalna medicina (sto je to uopce ??) na kojem se naveliko pise o lijecenju kojekakvim cajevima, travama, uljima, srebrom i gdje su se vodile zestoke rasprave o cijepljenju. Sve potkrijepljeno relevantnim linkovima i znanstvenim istrazivanjima - mos mislit :D

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Slažem se s rehab i smatram to propustom ovog foruma.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Svimbalo prvotno napisa Vidi poruku
    Kad ovakvo nesto izadje, a odredjene osobe na forumu kazu da podrzavaju ovakve prosvjede, onda je neuljudno, bezobrazno i tko zna kakvo jos reci da su te iste osobe sebicne i nehumane? Mislim, ima i puno pogrdnijih naziva za to, ali tesko ih je odabrati jer se obicno referiraju na ziva bica koja ne spadaju u ovu kategoriju.

Koji je smisao rastezanja tolerancije?

Citiraj no@ prvotno napisa Vidi poruku
    Evo jedna empatična izjava, biskup Mate Uzinić:

https://dubrovacki.slobodnadalmacija...jubavi-1142670
    Pa ima tu na forumu vecih katolika od biskupa Mate! Kakvo cijepljenje, pobogu? Njemu se bit ce pogorsalo jer su ga trazili potvrdu.

Sve se moze selektivno citati i objasniti tako da se gura voda na svoj mlin.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Malo sam zabrinuta gdje su ŽM i don Stojic. Valjda nije dovoljno seksi tema.

Nego, promaklo mi je kako se to sad opet smije prosvjedovat na Markovom trgu?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Za podforum Nekonvencionalna medicina... pa mozemo, recimo, nategnuti toleranciju? To je sasvim popularno i prihvatljivo.

Ja sam bila s obje strane, iako nikad zestoki protivnik cijepljenja. Mislim da mi je najvise pomoglo da skroz skocim u ove lude apsolutisticke vode cijepisa to sto sam se preselila u SAD i tu rodila djecu, a onda nasla pedijatre i druge lijecnike koji su imali vremena i volje odgovarati na pitanja. Na kraju krajeva, moja primarna praksa je D.O. iliti doktor osteopatije, a ne MD iliti doktor medicine. No propisuje antibiotike i cijepi, sto sebe, a sto i ostale. Ali dala mi je i gel od arnike (proizvodjac: neka firma sto se bavi homeopatijom, zaboravila sam) da mazem ruku nakon sto mi je istezala tetivu. Tako da, valjda, moze se umakati i u jednu i u drugu kantu.

Cijepljena sitna djeca su dobro, na njih cjepivo izgleda utjece puno manje nego na moju dobnu skupinu. Prva doza je slicna prvoj dozi osoba 65+ sto se tice nuspojava (nema ih, jel).

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Pa svi valjda imamo pravo pogrijesiti i cvrsto odluciti da cemo se popraviti. I ja sam krizmana. Nije da se ponosim, al eto, vazno je shvatiti i odluciti da neces vise.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ja sam kao cijepljena osoba apsolutno za prosvjed protiv Covid potvrda i ne interesira me pjeva li na njemu Thompson ili Let 3, smatram da je vazno izvrsiti pritisak.
    Covid potvrde nisu rjesenje.
    Ne razmisljam uopce u smjeru totalitarne drzave, nego mentalnog izivljavanja nad gradjanima. Prije nekoliko mjeseci sam ostala sokirana kad se nisam trebala testirati za boravak u bolnici, a moj necijepljeni muz je morao, iako se i kao cijepljena mogu zaraziti i prenijeti virus. U cijeloj ovoj prici oko korone, jedino mi je imao smisla lockdown, kada nismo znali s cim imamo posla i valjalo se upoznati s neprijateljem i pripremiti. Sve od tada pa do danasnjeg dana, po meni je kupus nelogicnih mjera, proturjecnih informacija, izludjivanja gradjana. Nije cudo da su antivaxeri i teoreticari zavjera dosli na svoje

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam kao cijepljena osoba apsolutno za prosvjed protiv Covid potvrda i ne interesira me pjeva li na njemu Thompson ili Let 3, smatram da je vazno izvrsiti pritisak.
    Izasla bi na prosvjed na koji te pozivaju osobe koje, uz to, pozivaju i na bojkot darivanja krvi?

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Za podforum Nekonvencionalna medicina... pa mozemo, recimo, nategnuti toleranciju? To je sasvim popularno i prihvatljivo.

Ja sam bila s obje strane, iako nikad zestoki protivnik cijepljenja. Mislim da mi je najvise pomoglo da skroz skocim u ove lude apsolutisticke vode cijepisa to sto sam se preselila u SAD i tu rodila djecu, a onda nasla pedijatre i druge lijecnike koji su imali vremena i volje odgovarati na pitanja. Na kraju krajeva, moja primarna praksa je D.O. iliti doktor osteopatije, a ne MD iliti doktor medicine. No propisuje antibiotike i cijepi, sto sebe, a sto i ostale. Ali dala mi je i gel od arnike (proizvodjac: neka firma sto se bavi homeopatijom, zaboravila sam) da mazem ruku nakon sto mi je istezala tetivu. Tako da, valjda, moze se umakati i u jednu i u drugu kantu.

Cijepljena sitna djeca su dobro, na njih cjepivo izgleda utjece puno manje nego na moju dobnu skupinu. Prva doza je slicna prvoj dozi osoba 65+ sto se tice nuspojava (nema ih, jel).
    Sve 5, samo sam iznenadjena sto smo do danas imali priliku na ovom forumu pricati o lijecenju neplodnosti astrologijom (doslovno), a sad po najnovijem naputku valjda ni Lauca ne smijemo citirati :D Ili ?

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Izasla bi na prosvjed na koji te pozivaju osobe koje, uz to, pozivaju i na bojkot darivanja krvi?
    Cijepila bi se na poziv kriminalne zlocinacke organizacije ?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Cijepila bi se na poziv kriminalne zlocinacke organizacije ?
    Ne. Niti su me takvi zvali, a i cijepila sam se sama jos u sijecnju.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Sve 5, samo sam iznenadjena sto smo do danas imali priliku na ovom forumu pricati o lijecenju neplodnosti astrologijom (doslovno), a sad po najnovijem naputku valjda ni Lauca ne smijemo citirati :D Ili ?
    Evolucija na djelu. Lijepo je Jelena napisala. Em ljudi grijese, em se znanost krece u pravom smjeru.

Svasta danas znamo, a da prije o tome nismo imali pojma, ha?

Nego, nisi mi odgovorila na pitanje. Ja tebi jesam. Apsolutno stojim iza toga da moje cijepljenje nema nikakve veze s kriminalom i kriminalcima, niti stojim iza bilo kakvih djelatnosti koje nisu legalne.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ne. Niti su me takvi zvali, a i cijepila sam se sama jos u sijecnju.
    Pa ako cemo na taj nacin moralno secirati, treba razmotriti i cijepljenje na koje nas svakodnevno poziva stranka osudjena za kriminal i korupciju.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ne razmisljam uopce u smjeru totalitarne drzave, nego mentalnog izivljavanja nad gradjanima. Prije nekoliko mjeseci sam ostala sokirana kad se nisam trebala testirati za boravak u bolnici, a moj necijepljeni muz je morao, iako se i kao cijepljena mogu zaraziti i prenijeti virus. U cijeloj ovoj prici oko korone, jedino mi je imao smisla lockdown, kada nismo znali s cim imamo posla i valjalo se upoznati s neprijateljem i pripremiti. Sve od tada pa do danasnjeg dana, po meni je kupus nelogicnih mjera, proturjecnih informacija, izludjivanja gradjana. Nije cudo da su antivaxeri i teoreticari zavjera dosli na svoje
    pa svima koji gledaju siru sliku je jasno ko dan;
    covid potvrde se uvode da bi se povecalo cijepljenje i smanjio pritisak na bolnice jer nazalost nema trenutno boljeg rjesenja

rado cu ako netko na forumu ima bolje rjesenje preuzeti na sebe i javiti stozeru to rjesenje!
    ja ga nemam
    (sjecate se i sam bozinovic je naglasil da nek se jave koji imaju bolje rjesenje)

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Evolucija na djelu. Lijepo je Jelena napisala. Em ljudi grijese, em se znanost krece u pravom smjeru.

Svasta danas znamo, a da prije o tome nismo imali pojma, ha?

Nego, nisi mi odgovorila na pitanje. Ja tebi jesam. Apsolutno stojim iza toga da moje cijepljenje nema nikakve veze s kriminalom i kriminalcima, niti stojim iza bilo kakvih djelatnosti koje nisu legalne.
    Kao sto ni moje podrzavanje prosvjeda nema veze s suludim pozivom na bojkot darivanja krvi.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj mama pticica prvotno napisa Vidi poruku
    pa svima koji gledaju siru sliku je jasno ko dan;
    covid potvrde se uvode da bi se povecalo cijepljenje i smanjio pritisak na bolnice jer nazalost nema trenutno boljeg rjesenja

rado cu ako netko na forumu ima bolje rjesenje preuzeti na sebe i javiti stozeru to rjesenje!
    ja ga nemam
    (sjecate se i sam bozinovic je naglasil da nek se jave koji imaju bolje rjesenje)
    Problem je u tome sto ni cjepiva koja sada imamo, nisu dovoljno dobro rjesenje. Jesu jedno od najboljih rjesenja koje trenutno imamo, ali ne dovoljno dobro. Ja bih samo voljela da mi netko objasni nekim relevantnim istrazivanjem koja je kvaka u tome da se ja kao cijepljena osoba ne moram testirati, iako se mogu zaraziti i prenijeti virus. Nisam zadrta, spremna sam promijeniti misljenje jer mozda postoji nesto o tome sto ja ne znam. Ja sam prije nekoliko mjeseci mogla uci u tu bolnicu koju sam maloprije spomenula bez testa, zarazena a da i ne znam da sam zarazena i zaraziti svo medicinsko osoblje i djecu u toj bolnici oko sebe. Koji je onda smisao Covid potvrde ? Ako je to, kao sto kazes, pritisak da se ljudi cijepe, onda to, po meni, nije dovoljno dobar razlog.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Mozes gledati na to kao nagradu ljudima koji su se cijepili, a otegotnu okolnost onima koji nisu. Javno zdravstvo je javno jer mu je cilj zastita zdravlja svih gradjana i ono poziva sve gradjane na participaciju. U principu, u nekom idealnom slucaju, svi gradjani bi trebali osjecati potrebu za sudjelovanjem u bilo cemu, a sto je u interesu poboljsanja uvjeta u svojoj zajednici. S obzirom da to nije tako (razlikuje se zelja za participacijom od zajednice do zajednice), uvode se drugi mehanizmi.

Dovoljno dobar razlog bi svima koji su u mogucnosti citati ili drugacije primiti informaciju trebala biti cinjenica da je cjepivo najbolji trenutni nacin usporavanja sirenja zaraze i povratka u "normalan" zivot (za slucaj da netko zivot smatra nenormalnim) jer ona dolazi od relevantnih tijela koja nisu hrvatska vlast i korumpirani politicari koje netko ne voli na lokalnoj ili manje lokalnoj razini.

Prije nekoliko mjeseci, mi smo imali 0-1 pozitivnih slucajeva na 100,000 stanovnika dnevno i takodjer nismo nikome morali odgovarati na pitanja o zarazi. Sad kad je Delta u punom jeku, odgovaramo.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Mislim da je nerealno cekati "jos bolje rjesenje" jer ga vjerojatno nece ni biti. Imamo cjepivo, imamo znanje o tome kako se zaraza siri. Ako iskombiniramo cjepivo i mjere koje dodatno sprjecavaju sirenje zaraze, radimo najbolje sto mozemo u ovom trenutku. Sto jos treba cekati? Da ljudi zele prihvatiti ove dvije vrlo jednostavne stavke, ne bi bilo razloga za dodatne postupke i dodatne mjere. Ali kad ne zele, a hebi ga, onda drzave moraju uvoditi dodatne mehanizme jer, neovisno o tome sto tko misli o pojedinoj vladi, njihova fundamentalna duznost je stititi svoje gradjane... sto od drugih, a sto od samih sebe.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Dok god imamo ovako visoki broj necijepljenih imati cemo puno teskih slucajeva kovida i hospitalizacija, pa dakako i umrlih. Pritom zdravstveni sustav, radi upravo tog opterecenja ne moze zadovoljiti potrebe drugih, pa i cijepljenih gradjana, u prevenciji, dijagnostici, lijecenju ostalih bolesti. Radi ogromnog pritiska kompliciranih kovid slucajeva- koji su velikom vecinom necijepljeni- na bolnice. Zato je nuzno povecati procijepljenost. Kovid potvrde po meni imaju dvije funkcije. Jedna je da ipak barem djelomice sprijecavaju sirenje virusa, jer cijepljeni manje sire bolest. A druga je da necijepljenima zivot ucine neugodnim kako bi ih se motiviralo na cijepljenje. Inace testiranje svih i svuda je jednostavno neizvedivo, kao sto su mnogi vec napisali. Zemlje koje su, mahom uvodjenjem kovid potvrda, postigle visoku procijepljenost, imaju znacajno manji broj hospitalizacija i umrlih. A to bi trebao biti glavni cilj. Jer tesko oboljeli slucajevi kovida, kada ih je ovako mnogo- kao kod nas i u drugim zemljama s niskom procijepljenoscu- sprijecavaju drugim gradjanima pristup zdravstvenom sustavu, sto je duboko nepravedno, u situaciji u kojoj postoji rijesenje da se to izbjegne.

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Ja sam davno pisala o tome kakvi ljudi odlaze na te prosvjede i slažem se i sad sa curama ovdje. Ako odeš na prosvjed kojeg netko organizira, na koji su pozvani neki govornici itd, pa onda si valjda u njihovoj skupini i razmišljaš kao oni, meni je to sasvim logično.

O Davidovim zvijezdama sam isto nekidan govorila, pa je to bilo baš jako jadno od mene koliko se sjećam komplimenta.
    Slažem se, nadam se i ja da će netko na to reagirati, stvarno odvratan postupak.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ja koja sam odrasla uz EKV, Pankrte i Idole, mogu reći da je bilo glazbe i za mene.

Našao se i Stublić i Pink Floyd. Za svakoga ponešto. I tu se vidjela tolerancija, u izboru glazbe. Oni koji misle da je bio samo Thompson, trebao je doći i vidjeti svojim očima. Ionako je smiješno to što prenesu u medijima. Samo se o Mengeleu pričalo

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Pa da, stvarno je tolerantno izabrati Thompsona da svira, jako. Tom čovjeku tolerancija na čelu piše.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Freyja prvotno napisa Vidi poruku
    Ja koja sam odrasla uz EKV, Pankrte i Idole, mogu reći da je bilo glazbe i za mene.

Našao se i Stublić i Pink Floyd. Za svakoga ponešto. I tu se vidjela tolerancija, u izboru glazbe. Oni koji misle da je bio samo Thompson, trebao je doći i vidjeti svojim očima. Ionako je smiješno to što prenesu u medijima. Samo se o Mengeleu pričalo
    Ako su organizatori prosvjeda pozivali na bojkot darivanja krvi, EKV, Pankrti i Idoli sigurno ne izvlace od te odgovornosti. Niti su EKV, Pankrti i Idoli garancija da su konzumenti njihove glazbe dobri i posteni ljudi.

Ako osoba X nahrani 19 psica i ubije dvadesetog iz ciste zloce, necemo joj zbog prvih devetnaest oprostiti to ubojstvo. Ili hocemo jer inace hrani psice pa nije bitno sto je malo zastranila? Mozes psice zamijeniti i ljudima, a u interesu paralele.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    Dok god imamo ovako visoki broj necijepljenih imati cemo puno teskih slucajeva kovida i hospitalizacija, pa dakako i umrlih. Pritom zdravstveni sustav, radi upravo tog opterecenja ne moze zadovoljiti potrebe drugih, pa i cijepljenih gradjana, u prevenciji, dijagnostici, lijecenju ostalih bolesti. Radi ogromnog pritiska kompliciranih kovid slucajeva- koji su velikom vecinom necijepljeni- na bolnice. Zato je nuzno povecati procijepljenost. Kovid potvrde po meni imaju dvije funkcije. Jedna je da ipak barem djelomice sprijecavaju sirenje virusa, jer cijepljeni manje sire bolest. A druga je da necijepljenima zivot ucine neugodnim kako bi ih se motiviralo na cijepljenje. Inace testiranje svih i svuda je jednostavno neizvedivo, kao sto su mnogi vec napisali. Zemlje koje su, mahom uvodjenjem kovid potvrda, postigle visoku procijepljenost, imaju znacajno manji broj hospitalizacija i umrlih. A to bi trebao biti glavni cilj. Jer tesko oboljeli slucajevi kovida, kada ih je ovako mnogo- kao kod nas i u drugim zemljama s niskom procijepljenoscu- sprijecavaju drugim gradjanima pristup zdravstvenom sustavu, sto je duboko nepravedno, u situaciji u kojoj postoji rijesenje da se to izbjegne.
    Sve razumijem i sve mi je jasno, radim u zdravstvu.
    Evo, ti si lijecnica, mozes li mi objasniti sto se trenutno dogadja u Izraelu, Nizozemskoj, itd., zemljama koje imaju visoku procijepljenost ?
    Pitam jer me zaista zanima, bez ikakve provokacije.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Freyja prvotno napisa Vidi poruku

Ja sam mazohistički pratila live na Indexu, istodobno provjeravajući je li točan transkript, upravo zato da poslije ne bi bilo da je nešto krivo preneseno.
    Nije.
    Međutim, kad bi sve ostalo i bilo ok, a nije bilo, taj transparent s Mengeleom i poziv na bojkot darivanja krvi diskreditirao vas je u potpunosti.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mislim da je nerealno cekati "jos bolje rjesenje" jer ga vjerojatno nece ni biti. Imamo cjepivo, imamo znanje o tome kako se zaraza siri. Ako iskombiniramo cjepivo i mjere koje dodatno sprjecavaju sirenje zaraze, radimo najbolje sto mozemo u ovom trenutku. Sto jos treba cekati? Da ljudi zele prihvatiti ove dvije vrlo jednostavne stavke, ne bi bilo razloga za dodatne postupke i dodatne mjere. Ali kad ne zele, a hebi ga, onda drzave moraju uvoditi dodatne mehanizme jer, neovisno o tome sto tko misli o pojedinoj vladi, njihova fundamentalna duznost je stititi svoje gradjane... sto od drugih, a sto od samih sebe.
    Tebi je normalno, da osoba koja je cijepljena i živi sa osobom koja je pozitivna na kovid i u samoizolaciji može i smije šetati okolo? Fakat super nagrada.
    A u isto vrijeme drugi ukućani ako nisu cijepljeni imaju obavezu samoizolacije iako su im kućni testovi i PCR negativni?
    Logika i razum na žešće.
    Na stranu da i cijepljena osoba iz osobne brige radi kućni test redovito, ali to nije poanta.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Evo, postavila sam pitanje Sasi i cekam njen odgovor. Sto sa zemljama u kojima se zaraza siri unatoc visokom postotku procijepljenosti i ostrim mjerama (citaj "dodatnim mehanizmima") ?

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    Jao pa dolaze nam stare forumasice. Adio nisam dugi nigdje srela

Vidim kad sad imamo sluzbeni stav crkve da krecu napadi. Lijepo.
    Crkva se bas ne slaze uvijek s nekim rodinim vizijama.
    Za sad citam.

A drzavni udar. To fakat ne znam ni kako pristojno komentirati da me sirius ne kazni. Jer ona to moze
    Ja sam samo dosla vidjeti jesu li isti forumaši na istim stranama

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Tebi je normalno, da osoba koja je cijepljena i živi sa osobom koja je pozitivna na kovid i u samoizolaciji može i smije šetati okolo? Fakat super nagrada.
    A u isto vrijeme drugi ukućani ako nisu cijepljeni imaju obavezu samoizolacije iako su im kućni testovi i PCR negativni?
    Logika i razum na žešće.
    Na stranu da i cijepljena osoba iz osobne brige radi kućni test redovito, ali to nije poanta.
    Uz dodatne mjere, da, normalno mi je. I ne vidim da se zbog tog pravila ovdje kod nas, gdje je procijepljenost veca, zbog toga dogadjaju neki veci, statisticki bitni problemi. Napisala sam i zasto, ali docekano je na straznje noge jer, eto, nije u redu reci da su osobe koje su se cijepile sklone tome da se opcenito ponasaju odgovornije oko pandemije. Sad cu promijeniti odgovor tako da poanta ostane ista, ali da se ne vrijedjaju stanovnici Hrvatske: u mojem okruzenju (sto sam zapravo napisala i prvi put), cijepljene osobe se ponasaju odgovornije od necijepljenih i, kad god je moguce, ostaju kod kuce i/ili obavljaju nuzne poslove uz dodatne mjere predostroznosti i prevencije kovida. Kod nas na poslu, na primjer, osoba ciji je ukucan pozitivan na kovid radi od kuce, a u ured ulazi s FFP2 maskom samo kad je to nuzno, na primjer kad treba uzeti laptop ili papire koji su ostali na poslu.

Medicinsko osoblje (tu kod mene u SAD-u) radi dok god nema simptoma i/ili pozitivnog testa, a nakon izlaganja, jer zna nositi PPE. Dobar PPE stiti u oba smjera. Plus, samo da podsjetim, netko mora i raditi. Ne znam kako je vama bilo u HR (ok, znam, ali mozda nije ok da prenosim ono sto su mi rekli iz prve ruke), ali nama se onako generalno nije svidjalo dok nista nije radilo zbog pandemije, ukljucujuci i skole.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

https://ourworldindata.org/explorers...UT~DEU~ISR~NLD

Hrvatska Austrija Njemačka Nizozemska Izrael

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •