Stranica 175 od 383 PrviPrvi ... 75125165173174175176177185225275 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 8,701 do 8,750 od 19127

Tema: Korona virus, panika ili?

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Konfuzija, jeste vi a konto ranjijeg i strozeg lockdowna u irskoj dobili kakav normalniji bozic il je to bila lazna nada?
    Donekle. Brojevi se nikad nisu spustili kao na ljeto, dosli smo do 200-ak dnevno (a Irska je po broju stanovnika otprilike kao Hrvatska, pa je to recimo broj koji je manageable ali ne i bas super) i da se pitalo stozer, mjere bi ostale. Ovako, vlada je balansirala i odlucila otvoriti, ali u fazama, prvo je otvoren non-essential retail i usluge, sad vec pocinju i neke vrlo ogranicene svirke i predstave, slobodno putovanje unutar drzave jos cekamo, za sada svatko cuci u svojoj zupaniji osim za essential reasons. Obiteljska okupljanja ce biti dozvoljena za Bozic, mislim da je receno do 10 osoba iz dvije obitelji ili slicno, to nisam pratila jer se ne planiramo druziti. U zadnjih tjedana brojevi rastu, raste stopa pozitivnosti (jucer je bila 2.7%)... Po svoj prilici u sijecnju bi mogao biti jos jedan lockdown, ali evo prosinac je festive, koliko je to u ovim okolnostima moguce.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Konfuzija prvotno napisa Vidi poruku
    Donekle. Brojevi se nikad nisu spustili kao na ljeto, dosli smo do 200-ak dnevno (a Irska je po broju stanovnika otprilike kao Hrvatska, pa je to recimo broj koji je manageable ali ne i bas super) i da se pitalo stozer, mjere bi ostale. Ovako, vlada je balansirala i odlucila otvoriti, ali u fazama, prvo je otvoren non-essential retail i usluge, sad vec pocinju i neke vrlo ogranicene svirke i predstave, slobodno putovanje unutar drzave jos cekamo, za sada svatko cuci u svojoj zupaniji osim za essential reasons. Obiteljska okupljanja ce biti dozvoljena za Bozic, mislim da je receno do 10 osoba iz dvije obitelji ili slicno, to nisam pratila jer se ne planiramo druziti. U zadnjih tjedana brojevi rastu, raste stopa pozitivnosti (jucer je bila 2.7%)... Po svoj prilici u sijecnju bi mogao biti jos jedan lockdown, ali evo prosinac je festive, koliko je to u ovim okolnostima moguce.
    vi ćete imati samo malo usran božić
    mi ćemo imati jako usran božić, al nema veze, nek je kolona sjećanja odrađena bez ograničenja

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Eh, betty blue, vladajuci imaju svoje prioritete, a narod, ne znam sto bih rekla, ne zelim nikoga uvrijediti, ali te debile na vlasti je netko i izabrao.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nama su od sutra minimalno oslabljena ogranicenja pa se za praznike mozemo druziti s jos jednom obitelji unutra (do maksimalno 10 osoba) ili s dvije vani (maksimalno 15 ljudi). Otvorit ce se i teretane na 25% kapaciteta, 3.5 metra razmaka i uz obavezne maske. Sport za mlade i djecu pocinje 4. sijecnja, a vracanje u osnovnoskolske klupe 18. sijecnja. Restorani i barovi ostaju zatvoreni do 11.11., ali dozvolio je otvaranje jela i pica vani u 50% kapacitetu. Vani.... u Minnesoti, u prosincu i sijecnju.

Detalj koji su svi cekali je 216 milijuna dolara, odobrenih za relief fund za small business i workers. Kaze da ce 88% tog novca ici restoranima, barovima i teretanama.

Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Mi smijemo pozvati za Bozic 1 osobu. Vani se smiju sastati max 4 osobe. I tako nam je od kraja 10.mj i bit ce najmanje do 15.1. Nedavno su otvorili neesencijalne ducane, ali ih zatvaraju jer su ljudi pohrlili u shopping. Jos mi je i pecnica crkla. Kazu nista od servisa prije 12.1. Toliko o us****m Bozicu.
    Cijepit cu se pa makar pozelenila i odlakavila od cjepiva, ali ni to nece biti za moju skupinu prije lipnja.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Munkcica, gdje si ti?

Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Belgija.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Konfuzija prvotno napisa Vidi poruku
    Eh, betty blue, vladajuci imaju svoje prioritete, a narod, ne znam sto bih rekla, ne zelim nikoga uvrijediti, ali te debile na vlasti je netko i izabrao.
    Da. Izabrala ih je, svojim neizlaskom, ona većina koju "politika ne zanima" i "svi su političari isti"

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Moji su se roditelji planirali prijaviti u prvoj tranši, ali nisu stigli, korona im je stigla prije nego cjepivo.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Moj svekar se trebao cjepiti, ali isto nije stigao... Eno ga na respiratoru u dubravi. Sad čekamo da vidimo koliko ustan će nam Božić biti.

Da ne bi bilo jednostavno, prije par dana su mu na rebru ugradili umjetni kuk. Sad su ga sa intezivne prebqcili u fubravu. Zarazio se u bolnici jer je u nju došao negativan iz doma u kojem je bio u izolaciji. Jer je prije mjesev i pol imao blagi mozdani i upalu pluća.

Mm je koma, klinci ne znaju još da je deda loše, samo veliki zna.

A ja ne znam ni sama što da mislim i kako da budem.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Tipkam na mobu... Oprostite zbog tipfelera...

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj babyboys prvotno napisa Vidi poruku
    Moj svekar se trebao cjepiti, ali isto nije stigao... Eno ga na respiratoru u dubravi. Sad čekamo da vidimo koliko ustan će nam Božić biti.

Da ne bi bilo jednostavno, prije par dana su mu na rebru ugradili umjetni kuk. Sad su ga sa intezivne prebqcili u fubravu. Zarazio se u bolnici jer je u nju došao negativan iz doma u kojem je bio u izolaciji. Jer je prije mjesev i pol imao blagi mozdani i upalu pluća.

Mm je koma, klinci ne znaju još da je deda loše, samo veliki zna.

A ja ne znam ni sama što da mislim i kako da budem.
    Radim u labosu, mjere na poslu su nam od prvog dana u rangu zdravstvenjaka. Danas odem u proizvodni pogon, tamo ekipa bez maski, bez rukavica, kape samo nataknute na vrh glave... Jedan kolega 4 dana dolazi raditi bez okusa i mirisa. Danas se išao testirati na brzi test, pozitivan je naravno. Bog zna koliko ljudi je zarazio. Ja sam se okrenula na peti i otišla iz pogona bez da sam odradila uzokovanje. Sutra zbog toga ta linija stoji. Zabole me. Ljudi su ... Glupi, postajem sve sigurnija u to.

Najradije bi legla i zaspala dok sve ne prođe. Jer mi ovako samo dodje da vrištim

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj babyboys prvotno napisa Vidi poruku
    Radim u labosu, mjere na poslu su nam od prvog dana u rangu zdravstvenjaka. Danas odem u proizvodni pogon, tamo ekipa bez maski, bez rukavica, kape samo nataknute na vrh glave... Jedan kolega 4 dana dolazi raditi bez okusa i mirisa. Danas se išao testirati na brzi test, pozitivan je naravno. Bog zna koliko ljudi je zarazio. Ja sam se okrenula na peti i otišla iz pogona bez da sam odradila uzokovanje. Sutra zbog toga ta linija stoji. Zabole me. Ljudi su ... Glupi, postajem sve sigurnija u to.

Najradije bi legla i zaspala dok sve ne prođe. Jer mi ovako samo dodje da vrištim
    Uffff, nezgodno....

Ja sam jučer prigovarala na poslu zbog sličnih razloga. Nije ovako gadno, ali da - ljudi su nemarni i glupi i ne vode računa o sebi i drugima... S druge strane, problem je to što ne postoje nikakve sankcije. Da im uzmu pola plaće zbog takvog ponašanja, da vidiš kako bi se brzo maske stavile. Nažalost, to je u našem širem okruženju teško provesti. Pogleda samo mudre političare koji su se na tv tjednima i mjesecima naslikavali bez maski i u hrpama....

S druge strane, postoji zakonska osnova koje se trebaju pridržavati poslodavci - obveza je poslodavaca da vode računa o epidemiološkim mjerama, a i kazne nisu bezazlene. Nek uleti inspekcija - brrrr.... Nije dosta da vam linija stoji i da zbog toga imaš gubitak (ali mudrijaši o tome ne misle - odakle dolazi njihova plaća i tvoja), još te i inspektori mogu oderati, kako pojedince, tako i firme (sanitarni i zaštite na radu). Čula sam od kolege koji se bavi zaštitom na radu da inspekcije uredno šetaju...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Najradije bi legla i zaspala dok sve ne prođe. Jer mi ovako samo dodje da vrištim[/QUOTE]

Teško je i samo čitati ovo što si pisala, a kamo li proživljavati. Ja sam okružena ljudima koji se, po mom mišljenju, zaista trude da se pridržavaju mjera, ali generalno mi je gledajući jasno da oni, tj. mi nismo baš neka velika većina, da jesmo ne bi nam bilo ovako kako nam je. Slažem se, ljudi su, u prosjeku ipak jako glupi. Ako netko dolazi na posao 4 dana s jasnim simptomima i širi zarazu, po meni bi mu to bila 4 posljednja radna dana.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Kod nas toga nema (drz.sluzba).
    Nema sanse da vidis nekoga bez maske, na hodniku, u wc-u, a kamoli uredima. Jedino kad ljudi sjede solo (kao ja).
    I sve nose ispravno, bez onih gluposti ispod nosa i sl.

Neki dan sam u ducanu ljubazno zamolila trgovkinju da upozori lika na njegovu masku jer osim sto mu je cijeli nos vani, viri mu i gornji dio usta, dobro da nije na bradi bila. A ona kaze nije vidjela, s njom je razgovarao. :/

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Uffff, nezgodno....

Ja sam jučer prigovarala na poslu zbog sličnih razloga. Nije ovako gadno, ali da - ljudi su nemarni i glupi i ne vode računa o sebi i drugima... S druge strane, problem je to što ne postoje nikakve sankcije. Da im uzmu pola plaće zbog takvog ponašanja, da vidiš kako bi se brzo maske stavile. Nažalost, to je u našem širem okruženju teško provesti. Pogleda samo mudre političare koji su se na tv tjednima i mjesecima naslikavali bez maski i u hrpama....

S druge strane, postoji zakonska osnova koje se trebaju pridržavati poslodavci - obveza je poslodavaca da vode računa o epidemiološkim mjerama, a i kazne nisu bezazlene. Nek uleti inspekcija - brrrr.... Nije dosta da vam linija stoji i da zbog toga imaš gubitak (ali mudrijaši o tome ne misle - odakle dolazi njihova plaća i tvoja), još te i inspektori mogu oderati, kako pojedince, tako i firme (sanitarni i zaštite na radu). Čula sam od kolege koji se bavi zaštitom na radu da inspekcije uredno šetaju...
    M aposlodavac vodi računa.. to je za naše pojmove mastodont, jedan od većihh u regionu sa proizvodnim pogonima posvuda. Omogućili su sve i svašta da zaštite ljude, 60% ljudi radi od doma, daju nagrade i poticaje za sve koji su na izloženim radnim mjestima... Ali ljudi ...

Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Jucer su kod nas pocele vjezbe za cijepljenje. Vjezbali su kako ce cjepivo iz hladnjaca na -80 C prebacivati u centre za cijepljenje gdje mogu stajati otopljeni u friziderima do 5 dana. Od trenutka kada se u cjepivo pomijesa s tekucinom moze stajati najvise 5 sati. Kazu da je sve proslo glatko. Vidjet cemo kako ce to funkcionirati u stvarnosti.
    Usput smo dobili obavijest da smo na redu za cijepljenje u 5.mjesecu ako sve bude po planu.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Dobili ste obavijest da se vi osobno cijepite u svibnju? Ili da se svi nerizični cijepe u svibnju?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Babyboys, zao mi je zbog svekra.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Munkica prvotno napisa Vidi poruku
    Jucer su kod nas pocele vjezbe za cijepljenje. Vjezbali su kako ce cjepivo iz hladnjaca na -80 C prebacivati u centre za cijepljenje gdje mogu stajati otopljeni u friziderima do 5 dana. Od trenutka kada se u cjepivo pomijesa s tekucinom moze stajati najvise 5 sati. Kazu da je sve proslo glatko. Vidjet cemo kako ce to funkcionirati u stvarnosti.
    Usput smo dobili obavijest da smo na redu za cijepljenje u 5.mjesecu ako sve bude po planu.
    Zvuci kao uredjeni sustav. Sestra je s kolegicom iz poljske razgovarala neki dan, jos gore nego kod nas...strogi lockdowm na proljece, 'pobijedili su epidemiju', predsjesnicki izbori, porast slucajeva, ne mogu do testa, sa simptomima sami netestirani ostaju doma, nabavili neke respitatore koji ne rade.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 18.12.2020. at 10:53

Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    Dobili ste obavijest da se vi osobno cijepite u svibnju? Ili da se svi nerizični cijepe u svibnju?
    MM je dobio mail da ce jedna od zgrada njegove firme biti centar za cijepljenje i da bi on kao nerizicni trebao biti na redu u svibnju (prvo je na redu medicinsko osoblje pa rizicne skupine).
    Firma se prilagodjava belgijskim uputama tako da vjerujem da ce se to odnositi na sve nerizicne.

Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Zvuci kao uredjeni sustav.
    Mogu oni kad se potrude.
    Posljednje uređivanje od Munkica : 18.12.2020. at 11:03

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Beti i Babyboys, žao mi je

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

MM je dobio mail da ce jedna od zgrada njegove firme biti centar za cijepljenje i da bi on kao nerizicni trebao biti na redu u svibnju (prvo je na redu medicinsko osoblje pa rizicne skupine).
    Firma se prilagodjava belgijskim uputama tako da vjerujem da ce se to odnositi na sve nerizicne.
    Super! Kakav je kod vas uptake cjepiva - zele li se medicinari o gradjani cijepit vise od 50 posto?

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Mogu oni kad se potrude.
    E to kad se potrude, inace ih nikako ne mogu percipirat kao uredjeni sustav sudim po osobnom iskustvu po Belgiji.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 18.12.2020. at 11:47

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

https://www.tportal.hr/vijesti/clana...-foto-20201218

Prema ovoj izjavi ovo iskljucuje / stavlja na cekanje jako puno alergicara, ono maltene 2/3 astmaticarske populacije, cak i ambrozicare
    Posljednje uređivanje od ina33 : 18.12.2020. at 11:59

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Baš zanimljivo da su na jajetu,znači isto ko i gripa

Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Super! Kakav je kod vas uptake cjepiva - zele li se medicinari o gradjani cijepit vise od 50 posto?
    Nedavno sam procitala da se prema anketi radjenoj u Flandriji 56% stanovnika izjasnilo da ce se cijepiti, 13% se necka. Ne znam koji je udio medicinara. Ocekivala sam da ce se vise ljudi cijepiti buduci da je umrlo 18000 osoba.

Lili75, daleko je Belgija od ultra uredjenog sustava, ali mi je uvijek smijesno kad se Hrvati krenu zaliti kako je ovdje sve kaoticno i apsurdno.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Eto rečeno max.dva kućanstva , Max. 10 ljudi
    ZG i ZG županija jedna jedinica

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Munkice,
    Ma znam, pa 90% nasih u EU institucijama se stalno zali, moguce da smo takav narod opcenito,ali bila sam u par situacija koje ne znam kako bih opisala osim da su traljavo "uredjene" Suzdrzat cu se a nije ni bitno za temu

Uz sve to sam na fejsu u toj zatvorenoj grupi nasih u Bxl, pa svasta procitam i cujem u vezi belgijske administracije.

Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Uopce ne dozivljavam ljude koji se zale da su platili kaznu za prebrzu voznju jer, pazi sad!, su prebrzo vozili, ali samo malo prebrzo ili im u osobnoj pise da su rodjeni u Jugoslaviji pa su sad uvrijedjeni.

Nego, on topic. Procurile su cijene cjepiva. Belgijska drzavna tajnica ih je zabunom objavila na twitteru. Mozda su ipak traljavi
    https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/12...uniceren-over/

Link je na nizozemskom, ali su cijene u eurima.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrva...ajuci-15016437

Shvatili su da interno trebaju bolje komunicirati, a ne os-nes-banglades, ako nes sad, a poslije nema, papat ce ga maca. Znaci, ne samo pacijenti, nego i lijecnici, trebaju kvalitetnu info i posveceno vrijeme (u prijevodu: svima nam treba ljudski pristup i "lijepa rijec" inace nema rezultata) jer bizimo privatnicima, odbijamo terapije, bjezimo u pseudoznanost, a dan respiratora sig. vise kosta od cjepiva i ulaganja u komunikaciju.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 18.12.2020. at 16:15

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Respiratora i osoblja, of kors..

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Baš zanimljivo da su na jajetu,znači isto ko i gripa
    U SAD-u alergija na jaje nije razlog za necijepljenje protiv gripe.
    Posljednje uređivanje od Kaae : 18.12.2020. at 17:35

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

https://www.tportal.hr/vijesti/clana...-foto-20201218

Prema ovoj izjavi ovo iskljucuje / stavlja na cekanje jako puno alergicara, ono maltene 2/3 astmaticarske populacije, cak i ambrozicare
    Gdje to zapravo pise u tekstu? Ne kuzim jesam li corava.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Gdje to zapravo pise u tekstu? Ne kuzim jesam li corava.
    Kraj clanka .za jaja ne a za ostale alerg nemamo podataka pa bih mozda preporuicila da ti ljudi pricekaju - zaci naslov i krsj clanka, zadnja recenica.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 18.12.2020. at 17:56

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Aha, vidim sad.

Ja se ne bih time opterecivala, ali ni ne moram (ne zbog jaja, vec zbog izvora informacija).

Evo jos jednog izvora kojem populacija s alergijama u SAD-u vjeruje (uz ono sto sam linkala neki dan): https://www.allergicliving.com/2020/...id-19-vaccine/

Are the mRNA vaccines safe for people with egg allergy?

“There is no egg or egg-related component of the RNA vaccines,” says Dr. Baker. “Therefore, these vaccines are totally safe for egg-allergic individuals. While we do not know what caused the reaction seen in the one patient in Great Britain [who has a history of food allergy], it is definitely not allergy to egg.”
    This question likely arises in part because of common misunderstanding about egg allergy in relation to the flu shot and the MMR vaccine. In both those cases, health authorities have investigated and recommend that these vaccines are safe and effective for those with egg allergy. For the flu shot see this link for the MMR see this link.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Kraj clanka .za jaja ne a za ostale alerg nemamo podataka pa bih mozda preporuicila da ti ljudi pricekaju - zaci naslov i krsj clanka, zadnja recenica.
    to je njeno osobno misljenje. pa preko 50% populacije je alergicno na nesto. nikad do sad se nije tako puhalo na hladno kod cijepljenja. ta ista je svojevremeno spotala necjepise

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Munkice,
    da, to je ta grupa sto se bune, mjesto rodjenja:Zagreb, Jugoslavija.

Ina, mislim da si piknula u sridu, jedna od vecih boljki kod nas je komunikacija na relaciji lijecnik-pacijent i zbog toga sve vise ljudi bjezi privatnicima jer trebaju/žele/... "humaniji" pristup i "lijepu" rijec.

Bas me zanima jel postoji neki predmet na medicini iz područja komunikologije, to je zaista bitan segment za tu struku, iako na prvu tako ne izgleda.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 18.12.2020. at 18:30

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Bas me zanima jel postoji neki predmet na medicini iz područja komunikologije, to je zaista bitan segment za tu struku, iako na prvu tako ne izgleda.
    Ne znam ima li i ima li i inace neki predmet tog tipa, ja sam pretpostavila da ima, barem vani.

Kaae, hvala, zato sam i stavila link, da vidim kako je vani, al ljudi ce slusta svoje lijecnike, a ova lijecnica nije bas bilo tko. Plus, Amerikanci su opcenito permisivniji od evrope kod novih terapija, pa su vise ok je dok se ne dokaze suprotno, a evropa mi se cini vise rec cu da je ok kad se dokaze da je ok. To iskustvo crpim iz ivf tretmana gdje je prema eksperimentalnim metodama bio liberalnijj stav.

A najvj se ova lijecnica boji da ce LOM-ovi morat bit odg za alergijske reakcije i ova recenica je u sklopu "lobiranja za cijepne punktove".

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ne znam ima li i ima li i inace neki predmet tog tipa, ja sam pretpostavila da ima, barem vani.

Kaae, hvala, zato sam i stavila link, da vidim kako je vani, al ljudi ce slusta svoje lijecnike, a ova lijecnica nije bas bilo tko. Plus, Amerikanci su opcenito permisivniji od evrope kod novih terapija, pa su vise ok je dok se ne dokaze suprotno, a evropa mi se cini vise rec cu da je ok kad se dokaze da je ok. To iskustvo crpim iz ivf tretmana gdje je prema eksperimentalnim metodama bio liberalnijj stav.

A najvj se ova lijecnica boji da ce LOM-ovi morat bit odg za alergijske reakcije i ova recenica je u sklopu "lobiranja za cijepne punktove".
    Nemam nikakvog direktnog iskustva s alergijama, pogotovo na hranu, s hrvatskim zdravstvenim sustavom, vec samo ono sto cujem/vidim vrlo cesto u Rodinoj SOS grupi za dojenje, a sto se tice alergija i beba i male djece. Kad to citam (s naglaskom da je to svo znanje koje imam) izuzetno mi je drago sto nisam imala priliku i potrebu biti dio sustava. Prema tim iskustvima, ne bih vjerovala niti rijec nekome tko mi govori nesto za ili protiv alergija.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Možda zato jer ti klinci nisu bili alergični na nešto kaj si pojela,a bilo ujedno sastavni dio tvog mlijeka

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Moje mlijeko sigurno nema veze s ovim sto pricam. Rijec je nedostatku podrske, upitnim savjetima, nerazumijevanju, odgadjanju... uglavnom dijametralno suprotnim stvarima od onog sto sam sama isprobala, a i sto najcesce vidi i cujem unutar iste populacije, samo u drugom zdravstvenom sustavu.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

A u Americi onda nema takvih klinaca koji su jako osjetljivi?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    A u Americi onda nema takvih klinaca koji su jako osjetljivi?
    Ne razumijem o cemu je rijec, niti mi je cilj pisati o alergijama. Spomenula sam alergije zbog cjepiva protiv COVID-a i osoba s alergijama, odnosno u kontekstu nedostatka povjerenja u hrvatske lijecnike i njihove izjave o cijepljenju osoba s alergijama, prvenstveno, na hranu. To nepovjerenje izvlacim iz gotovo svakodnevnog volonterskog rada u regiji (online, da netko ne pomisli da se dnevno teleportiram) s roditeljima djece i beba kojima treba lijecnicka obrada i podrska oko alergija, a koju u principu ne mogu dobiti.

To ne znaci da su svi u krivu, vec samo da je ocito dovoljno takvih da se ignorirani i izbezumljeni roditelji redovito javljaju s pitanjima i traze pomoc. Sigurno negdje ima i zadovoljnih ljudi, ali s njima ne radim.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ne zamjerite, ne iščitava mi se sve, možda je netko već pisao:
    - moram li se naručiti kod dr za cjepivo? Kako to ide? Ili idu prvo medicinari pa rizične grupe pa ostalima kome što ostane?

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    A...
    This question likely arises in part because of common misunderstanding about egg allergy in relation to the flu shot and the MMR vaccine. In both those cases, health authorities have investigated and recommend that these vaccines are safe and effective for those with egg allergy. For the flu shot see this link for the MMR see this link.
    Zanimljivo. A mene prvo što je pitala doktorica dok sam se išla cijepiti protiv gripe je "da li ste alergični na jaja"? Ne znam što bi bilo da sam rekla da jesam...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Ne zamjerite, ne iščitava mi se sve, možda je netko već pisao:
    - moram li se naručiti kod dr za cjepivo? Kako to ide? Ili idu prvo medicinari pa rizične grupe pa ostalima kome što ostane?
    Da, nazoves lijecnicu, a kako to dalje ide niko jos ne zna..Interes medicinara je podbacio, a cjepivo nije obavezno, pa ima sanse i za gradjane vec sad, valjda, iako sad ide valjda i kampanja s vise info prema medicinarima da ih se ipak visr javi, pa mozda bude vise za njih, a manje za gradjanstvo. Zasad cjepivo ne mozes privatno, nego samo preko sustava, i jedino sto mozes je iskazat interes. Jos se mislim ni ne zna ko ce cijepiti - dal lijecnici opce prakse il neki punktovi
    Posljednje uređivanje od ina33 : 19.12.2020. at 12:58

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Da, nazoves lijecnicu, a kako to dalje ide niko jos ne zna..Interes medicinara je podbacio, a cjepivo nije obavezno, pa ima sanse i za gradjane vec sad, valjda, iako sad ide valjda i kampanja s vise info prema medicinarima da ih se ipak visr javi, pa mozda bude vise za njih, a manje za gradjanstvo. Zasad cjepivo ne mozes privatno, nego samo preko sustava, i jedino sto mozes je iskazat interes. Jos se mislim ni ne zna ko ce cijepiti - dal lijecnici opce prakse il neki punktovi
    Pitanje je da li ce u prvoj rundi biti uopce dovoljno doza za medicinare koji jesu iskazali interes. Mislim da i u tom grmu lezi zec.

ki ki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •