A evo i ja sam danas prijavila sebe.
Već prije sam prijavila svoje i muževe roditelje i muža.
Da mi je njega cijepiti da malo "prodišem"upili s praćenjem svih novosti na temu korone.
A evo i ja sam danas prijavila sebe.
Već prije sam prijavila svoje i muževe roditelje i muža.
Da mi je njega cijepiti da malo "prodišem"upili s praćenjem svih novosti na temu korone.
Posljednje uređivanje od Lili75 : 11.03.2021. at 16:10
Lili, koliko je cca s danasnjim danom prijavljeno?
Posljednje uređivanje od Jelena : 11.03.2021. at 16:15
Meni nisu ni upisali predviđeni dan za drugu dozu, samo su nam usmeno rekli 12 tjedana. I onda pitam još jednom sestru koja nas je "čuvala" 15' nakon cijepljenja hoće nas zvati nakon tri mjeseca ili se mi trebamo javiti, a žena iza mene će "ali meni ste rekli 12 tjedana, a ne 3 mjeseca"![]()
Za AZ su i na stožeru rekli da idu po saznanjima da je najbolje kad je 2.doza nakon 12tj
Ja se zaista nadam se da starijim pacijentima s problemom koagulacije ponuditi neko drugo cjepivo osim AZ.
Zvao tata dr, rekla mu je nema u st zasad pfizera, kad dodje zvat ce ga za na punkt.
Lili vjer. misli na ono sto su neke eu zemlje opet stavile az na led dok ne vide da az nema veze s problemima koagulacije, danas je isla ta vijest.
Tako je ina.
Mama mi ima citav zivot probleme s koagulacijom, njena mama je umrla od ugruška.
Ja sam imala trombove al samo u trudnocama i nakon CR s oba djeteta, znaci meni se poremeti koagulacija u stanju trudnoce inace je ok.
Svakako smatram ispravnim da takve pacijente kao sto je moja mama ne cijepe s AZ dok ne naprave podrobnija istrazivanja. Vec je nekoliko zena starije dobi umrlo od posljedica zgrusavanja nakon sto su primili cjepivo.
Fakat ne bih eksperimentirala s mamom, kao sto vjerujem da ne bi nitko.ima drugih cjepiva
Posljednje uređivanje od Lili75 : 11.03.2021. at 23:25
Eto rekli privremeno ne cijepe s AZ radi problema koji je Lili rekla, izvor vijesti radio Sljeme
I opet nam smanjili isporuke cjepiva, pa nikad ta pandemija ne bude riješena![]()
Istovremeno, Amerika sjedi na ogromnoj količini doza AZ-a koju još nije odobrila, a ne želi releasat prema EU. Well played, GB, moš mislit kako će GB plakat za EU. A mi taoci.
A Europa stalno AZ il odbija ( stariji od 65, pa i mlađi po xy zemalja), il prekida cijepljenje..
Pa je, al Njemacka, Francuska, Španjolska i Poljska ne prekidaju, a to je vise od pola EU gradjana. Problem je sto je AstraZeneca dodatno reducirala dostavu u EU jer su se neki odlucili povući.
https://www.dw.com/en/coronavirus-di...ies/a-56845730
https://www.index.hr/vijesti/clanak/...a/2260713.aspx
Što li ne služi prijava na onu aplikaciju baš za ovakve situacije? Vidim ja da ta aplikacija ničemu ne služi :/
Iskreno, meni je sve to igra raznih lobija
Prvo smo dobili Modernu i Pfizer. Oba cjepiva zakon, 90+% zaštite.
Stiže Astra Zeneca. Oni su imali hrpu fejlova - em u studiji dio ljudi dobio umjesto cijelu dozu, pola. Onda im se spočitavala niska razina zaštite u odnosu na prva dva cjepiva. Pa razne zabune oko toga kad ide druga doza, jel za 4, 8, 12 tjedana. Pa premali broj ispitanika 65+. Europske zemlje odbijale cijepiti starije od 65 s tim cjepivom. Onda okret, zemlje se predomisle, daju ga i starijima - i sad odjednom puf, smrti. Opet se obustavljaju cijepljenja
A slučajno se to događa u vrijeme kad dolazi i Johnsons cjepivo. Koje ima isto "slabiju" učinkovit, ali eto više nitko to ne spominje i nitko ne kaže da je to lošije cjepivo i da ga zato ne bi primio. Sad je odjednom to neki spas koji nam može doći.
Astra il ima velik peh, il su se sami sjebali, a ostali mudro šute i filtriraju informacije, ili su se i mediji i ostali namjerili na njih.
Meni je LOM rekla da kad se odbije cjepivo da ideš na dno po prioritetima.
pa da, rekli su već jednom naši da se sad vraćaju i u domove za starije gdje se prije neki nisu htjeli cijepiti, a onda su se predomislili. i da to isto usporava sve
Ina, vidim da si pitala za tatu ali i da se donekle rešilo.
Uglavnom, koliko znam, kod nas su davali drugog Fajzera za 3 nedelje, ne znam da li su sada povećali razmak, ali zvanično nema za sada govora da neće biti druge doze, koliko sam upućena.
Meni su za Astru rekli za 3 meseca da čekam poziv, i navodno je politika da svima koji su dobili prvu unapred čuvaju drugu dozu odgovarajuće vakcine. Do sada nisam čula da neko nije dobio.
Tata sutra dobija drugu dozu Sinefarma, mama i muž bi trebalo da imaju nekakav imunitet jer je prošlo 4 nedelje od druge doze... Ni za trenutak prerano, jer kod nas je opet veselo. Za vikend rade samo esencijalni, srednje šk. i viši razredi osnovne su onlajn bar iduću nedelju, verovatno i duže. Mlađi razredi još idu, videćemo dokle. Muzička komplet onlajn (poludeću).
Još niz poznanika je po bolnicama, respiratorima i grobljima. Neke je sahranila ponovljena korona.
Puno je teških slučajeva među mladima, većini treba kiseonik, bolnice krcate, kiseonik u deficitu.
Jer, kako reče naš statističar, Srbin će radije popiti espreso nego spasti člana porodice (apropo glavnog vapaja "samo nam kafiće ne dirajte"). I tako.
Ako ima išta pozitivno od novog talasa, poneki kolebljivi su prelomili i prijavili se za vakcinu. Stari koji su nedeljama čekali su nakon ponovne prijave konačno dobili pozive za vakcinaciju.
I, pošto cirkus nije dovoljan, pojavila se sveža i originalna struja kretena, za sada samo po društvenim mrežama,( a samo čekam i prvi susret uživo), koja tvrdi da su vakcinisani glavni krivci za ovaj talas- jer mi vakcinisani zapravo smo zaraženi koronom, na koju smo istovremeno nekako odmah i imuni, i zaražavamo nevakcinisane. Bojim se da bi prvi koji mi to u lice kaže mogao dobiti šamar preko svog nemaskiranog obraza. U životu nisam nikog ošamarila ali za sve postoji prvi put.
Čitam o Velenju
I bode me u oči:
" Ova reakcija za nas nije neočekivana. Možda ju je lakše podnijeti kad znate da će do nje doći. Nama su anesteziolozi i prije cijepljenja prepisali koktel Ibuprofena i paracetamola da nuspojava bude što manje, da prođu brže i bezbolnije - rekla je za Jutarnji dr. Bojana Beović"
Zašto bi se unapred davalo lijekovi protiv glavobolje,temp i slično
Posljednje uređivanje od jelena.O : 13.03.2021. at 08:38
Meni su kad bi mi se dijete cijepilo preporučili da preventivno dam paracetamol, da se temperatura ne razvije. Ako očekuješ temperaturu, možeš preventivno čvaknuti tabletu, ili ne mroaš, to stvarno ovisi o osobnom ukusu, ne vidim da je to neka vijest za novine.
Mima prije cijepljenja? Ma daj!
Pravilnije bi bilo da si dala ako se temp uistinu pojavi,zar ne?
Po tvom nitko ne bi trebao imati nikakve nuspojave
Posljednje uređivanje od jelena.O : 13.03.2021. at 09:17
Paracetamol je djelomicno i za bol, tako da pokriva i taj dio. Nista posebno znacajno da bi u novinama poisalo.
Neki su i kod nas cvaknuli prije paracetamol, ali nije bilo razlike u reakcijama.
Ko mene se dobi lijek ako ima indikacije za njega,a ne preventivno,da slučajno ne dođe
Mama, 71, u subotu ide na cijepljenje Pfizerom. Uf napokon.
Tata, 82, dobio Astru. Ona možda bolje prosla? A glavno da je
Od tog su Velenja napravili bezvezan cirkus. Zna se da nakon Astre 1 dan zalegneš u krevet, ne znam koji je pametnjaković smislio cijepljenje cijelog kolektiva usred tjedna.
Sirius, znam da si aktivna na ovoj temi. Jesi nam mozda slucajno zakljucala temu od Bubilo?
Nama cesto govore da ne dajemo nista djeci (a ni sebi) prije cijepljenja bilo kojim cjepivom, vec da se uzme paracetamol ili ibuprofen kasnije, ako zatreba.
Moji u Zg jos uvijek nisu dobili nista. Muz ce danas dobiti Pfizer, nasao ga je u glavnom gradu pa prakticki ide na put.
Nas DZ je danas dobio Astru, ali puno ljudi odbilo. Oni nisu pozvani ponovno iduci vikend, ocito ih se sad preskače
Moji roditelji su danas dobili drugu dozu pfizera. Njihova opstina pripada gradu Beogradu, ali je periferna.
Moja mama je uznemirena s ovom situacijom oko AZ. No nisu ju jos ni zvali
Posljednje uređivanje od larmama : 14.03.2021. at 10:07
Moja sigurno nece AZ zbog svojih problema s koagulacijom, njoj je i mama,moja baka.umrla od tromba tako da bas ima genetsku predispoziciju nazalost. Ne trebaju joj jos dodatni rizici uz obit.anamnezu.
Dosta je uznemirenih, zahvaljujući tome moja mama i muževi roditelji su se cijepili.
Dr ih je zvala iza sedam navečer da odmah dođu, valjda je ostalo cjepiva kao kad su se cijepili oni heroji, samo što je ostalo AZ a ne Pfizera.
Mama i svekrva su imale reakciju, mama kaže da joj je bilo baš loše, temperatura i bolovi u kostima i mišićima.