Stranica 214 od 383 PrviPrvi ... 114164204212213214215216224264314 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 10,651 do 10,700 od 19127

Tema: Korona virus, panika ili?

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj pulinka prvotno napisa Vidi poruku
    Ina, pa i ja tako kao i ti... Mamu i tatu nisam poljubila i zagrlila negde od prošlog oktobra. Ali ja sam jedina koja tako živi, bar u nekoj bližoj okolini.
    A kod nas IMA vakcina, i moglo je drugačije. Mogli smo svi biti Izrael pa je sve moglo imati drugi i drugačiji tok.
    Ali nismo Izrael jbg, nego Balkan, i zbog svih koji imaju pravo na zarazu ja nemam pravo da ovo sr.anje prestane. Meni se bes i dalje okreće samo na njih.
    Nismo nikako svi mogli biti Izrael jer cjepiva jednostavno trenutno nema toliko da cijeli svijet bude Izrael. No, neki su zaista mogli biti bliže Izraelu. A usput, taj isti Izrael je isto bio neko vrijeme prvi po listi incidencije po broju stanovnika.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Dakle, svakako je pretjerano reći da starci ne bi vidjeli dijete od ljeta. Možda ga ne bi zagrlili, poljubili, gledali zajedno televiziju, ručali skupa.

Vidjeti ga mogu bez pretjeranog rizika, na otvorenom, s maskom, s neke normalne udaljenosti.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Moze se i preko whatsupa vidjet i ostat u kontaktu, al ljudi jos nisu toliko evoluirali da ih ful online zadovoljava. Kod mene je bilo konkretno 1 min mahanja s balkona. I whatsup. Ne racunam to u kontakt, al mozda sam to ja. Ne kuzim ovu dihotomiju s med sestrom. Ne mozemo imati drustvo samo sa zabranama, bez protucinidbi, to ne funkcionira, jer to onda postaje rasap drustva - every man for himself. A idemo prema tome da imamo batine, uz obecanje mrkve.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 30.03.2021. at 17:22

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Ne, ne bi ga vidjeli uživo. Nisu ga vidjeli od 3 do 6 mjeseca 2020., tad su morali i bili u panici jer je išao na more kod njih, ali su pregrizli. Ovako, na ručku da svi dođemo ili samo on, nema šanse.
    No, ispalo je da smo susjedi, pa dan po dan oprez malo pada, jer ti se više glupo ponašati stalno kao da si u rovu. Ali da nismo uselili, ne bi.

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ok, ali za to nema realnog razloga. Inače, bitno je kako se oni osjećaju u ovoj situaciji a ne ti.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Zašto morali,tko starcima smije narediti da zbog klinca vodi na more? To bi trebala biti njihova bolja ,Evelina
    A ako ste susjedi onda se mogu vidjeti u parku ,ispred kuće,nekoj vanjskoj aktivnosti.....
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 30.03.2021. at 17:28

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Jesi li ležala u bolnici teško bolesna od neke necovid bolesti tijekom Covid vrhunca? Ja jesam, mjesec i pol dana. I vidjela iznutra što Covid čini jednom odlično organiziranom odjelu unutar bolnice koja nije torpedirala svoje, U BOLNICI ZARAŽENE bolesnike u Dubravu, nego je ispraznila svoj kat za njih.
    Sorry, nemaš pojma o čemu govoriš.
    Nisam i vjerujem da je rasturila odlično organiziranu bolnicu koja je, pretpostavljam, odlično organizirana usprkos zanemarivanju ulaganja u zdravstvo.
    Čemu Arena, za show?
    Nema veze, ovo je tip situacije gdje je crno ili bijelo, nema rasprave rasprave radi.
    S tim da, ponavljam, promijenila sam jednom mišljenje, možda ću opet. Nisam kamen.
    Trenutno razgovaram o stvarima koje me muče i ne mogu naći logiku u tako puno tuđih postupaka...
    Nebitno.
    Veselim se većim davanjima za zdravstvo s plaće.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Ok, ali za to nema realnog razloga. Inače, bitno je kako se oni osjećaju u ovoj situaciji a ne ti.
    Za što nema realnog razloga, oprosti?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Evelina prvotno napisa Vidi poruku
    Za što nema realnog razloga, oprosti?

Za to da se djed i baka vide s unukom na otvorenom prostoru uz nošenje maske. Osim ako je razlog što se djed i baka panično boje zaraze, a onda je bitan njihov osjećaj a ne to što ti misliš o tome.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Čudim se kad vas tu čitam. U mojoj okolini, čak i malo široj koliko čujem na poslu, nema više nikog čija se djeca ne posjećuju s bakama i djedovima. Jednostavno su ljudi zaključili da nije održivo uopće se ne viđati tako dugo.

Znači ljudi poštuju mjere, paze koliko mogu, ali više ne izbjegavaju panično starije.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Zašto morali,tko starcima smije narediti da zbog klinca vodi na more? To bi trebala biti njihova bolja ,Evelina
    A ako ste susjedi onda se mogu vidjeti u parku ,ispred kuće,nekoj vanjskoj aktivnosti.....
    "Morali" jer su tako odlučili, jer su odvagli rizik i dobitak i zaključili da jebiga, nece valjda.
    Uostalom, pobijedili smo koronu tada, zar ne?
    I nije im bilo svejedno ipak, kao što i sada nije, ali ne možeš stalno održavati ratno stanje. Na to mislim.
    A susjedi smo u istom životnom prostoru, ne vidim zašto park ulazi u priču.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Za to da se djed i baka vide s unukom na otvorenom prostoru uz nošenje maske. Osim ako je razlog što se djed i baka panično boje zaraze, a onda je bitan njihov osjećaj a ne to što ti misliš o tome.
    Eto, vidiš. Ti kažeš da nema realnog razloga za to, ja se s tobom slažem, dapače, a narativ koji nam se servira godinu dana je suprotan. Zato se ljudi panično i boje.
    Ne shvaćam gdje se ne slažemo.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Veselim se većim davanjima za zdravstvo s plaće.
    Nadam se da ce pomoci da bude bolje, mislim da premalo placamo, u stvari, nemam pojma jel kokos il jaje, jel organizacija, jel manjak para, jel i i, al jasno je da ovako dalje ne ide, stalno u istim vrtnjama, i prije nego sto je nastupio kovid.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa ne bih rekla da nam se servira suprotan narativ. Jasno se govori da se virus puno slabije prenosi na otvorenom, da nošenje maski i distanca smanjuju mogućnost prijenosa virusa. Znači potpuno je različita priča da se djed i baka s unukom druže u stanu od one da se druže na otvorenom s maskama uz držanje razmaka.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

U godinu dana smo prešli jako dug put raznih vijesti i teorija, od ostanidoma do buditevani, maske ne djeluju do obavezne su, od cjepivo neće biti sigurno za čovječanstvo naredne tri godine do tadaaaa!sve je sigurno, osim ako je AZ ili nije, ili ako je, onda ne može iznad 65, osim ako ipak može, ali primarno je za mlađe, osim što nije za žene ispod 55...
    Ništa ovdje nije jasno iskomunicirano.
    To govorim.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku
    Čudim se kad vas tu čitam. U mojoj okolini, čak i malo široj koliko čujem na poslu, nema više nikog čija se djeca ne posjećuju s bakama i djedovima. Jednostavno su ljudi zaključili da nije održivo uopće se ne viđati tako dugo.

Znači ljudi poštuju mjere, paze koliko mogu, ali više ne izbjegavaju panično starije.
    Ne znam jel na mene misliš, mi se posećujemo, ali se ne grlimo i ne ljubimo otkako su klinci u školi. Sad ćemo se valjda izljubiti za Uskrs jer smo svi već 10 dana onlajn a po radnjama stvarno ne ostajemo nešto ekstremno dugo.
    Ali ne idem u sedeljke po stanovima, posećujemo se sa jednom prijateljicom koja bira kuda ide slično kao i mi. Prošlog leta smo se puno više družili, i mi i deca, i verovatno ćemo ponovo kad se brojke smire i kad bude moglo duže da se boravi na otvorenom.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

To baš i nije čudno, ako se zna da se virus pojavio prije godinu i pol dana. Veće je čudo što nakon tako kratkog vremena uopće postoje učinkovita cjepiva.

Normalno da su mnoge od tih izjava političke naravi, ova s maskama je tipičan primjer.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

U godinu dana smo prešli jako dug put raznih vijesti i teorija, od ostanidoma do buditevani, maske ne djeluju do obavezne su, od cjepivo neće biti sigurno za čovječanstvo naredne tri godine do tadaaaa!sve je sigurno, osim ako je AZ ili nije, ili ako je, onda ne može iznad 65, osim ako ipak može, ali primarno je za mlađe, osim što nije za žene ispod 55...
    Ništa ovdje nije jasno iskomunicirano.
    To govorim.

Jer se naučna saznanja menjaju? Još jedan argument protiv, a ne "za" teorije zavere? Valjda bi nekakva zavera bar imala neku konzistentnost?
    Ja se ne sećam da su se spominjale tri godine čekanja vakcine, procene su bile do leta 2021. će biti vakcinisan značajniji deo stanovništva, bar oni tekstovi koje sam ja čitala...

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

To o potpunom nevidjanju baka i djedova, a to je onaj deda od prije nekoliko (desetaka) stranica koji je suze ronio uz prvu dozu cjepiva jer ce napokon moci vidjeti unuke. A nitko mu nije kriv, zapravo, sto ih nije gledao i u medjuvremenu jer je gledanje bilo zabranjeno samo jedan maleni dio pandemije.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Pulinka, pa iz nase perspektive su i 3 godine optimisticna procjena, evo kaze sirius da ce i ovo s komorbidtetima tesko do bozica 2021, koje ljeto 2021. Moj stari fakat nece van, ne znam hoce li se ista promijeniti ako dobije 2. dozu... Ustravljen je, jako puno frendova mu je umrlo, znaci, dosad nas nije htio vidjet osim mahanjem s balkona. Znaci, ni s ffp2 da svi nosimo vani nece... Mozda je takav rijetkost.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 30.03.2021. at 18:00

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Mima, all I'm saying.
    Ali ima ih još, kad počneš pratiti.
    No, da, slažem se da je to čudo.
    Ali tipičan star čovjek živi od Dnevnika i proturječnosti serviranih kao fakte, i nakon nekog vremena sad ovako sad onako, to djeluje ružno na ljude.

Posljednje uređivanje od Evelina : 30.03.2021. at 18:02

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Da, ja zapravo upravo zato i komentiram, nebitan je tu neki pojedinačni slučaj, ali ljudi se često žale na stvari u kojima uopće ne moraju biti ograničeni.

Nedavno mi je neka žena rekla da mjesecima nije vidjela sestru, a ja se pitam zašto ju nije vidjela.

Ne želim uopće reći da ovo nije teška situacija, teška je, pandemija je i svakako da je teško. Ljudi su izgubili nekoga, bili su bolesni, mnogi imaju i posljedice, ostali su bez posla, djeci je sasvim sigurno jako teška online škola, za neke je ovo jako, jako loše. Ali mi nismo nikad bili u karanteni, možemo se slobodno kretati, djeca ne moraju sjediti pred ekranima cijeli dan kako se to često može čuti.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj pulinka prvotno napisa Vidi poruku
    Jer se naučna saznanja menjaju? Još jedan argument protiv, a ne "za" teorije zavere? Valjda bi nekakva zavera bar imala neku konzistentnost?
    Ja se ne sećam da su se spominjale tri godine čekanja vakcine, procene su bile do leta 2021. će biti vakcinisan značajniji deo stanovništva, bar oni tekstovi koje sam ja čitala...
    Ja nisam teoretičar zavjere, molim te. Rekla sam već da počinjem sumnjati u sposobnosti vlada zapadne civilizacije, nisu sposobni za ikakvu zavjeru. Nisu ni za ovo kaj rade.

Ovo nije bilo tako davno:
    https://www.glasistre.hr/hrvatska/al...a-ljude-640905

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ha ha upravo sam danas komentirala ovu izjavu o cjepivu A. Markotić, pa sam se pitala što je ona mislila u trenutku dok je to izgovarala, je li razmišljala o tome što će reći kad dođe cjepivo. Jer sasvim sigurno je dobro znala i u tom trenutku da se razvija više cjepiva i da su već u jako dobrim fazama razvoja. Naravno, njoj to uopće nije problem, ti ljudi su političari, i njima nije nikakav problem jedan dan pričati jedno a drugi dan nešto potpuno suprotno.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Pulinka, pa iz nase perspektive su i 3 godine optimisticna procjena, evo kaze sirius da ce i ovo s komorbidtetima tesko do bozica 2021, koje ljeto 2021. Moj stari fakat nece van, ne znam hoce li se ista promijeniti ako dobije 2. dozu... Ustravljen je, jako puno frendova mu je umrlo, znaci, dosad nas nije htio vidjet osim mahanjem s balkona. Znaci, ni s ffp2 da svi nosimo vani nece... Mozda je takav rijetkost.
    Retki su takvi, mada poznajem i ja jednog vrlo opreznog komšiju od 85+, ali sad kad se revakcinisao ide okolo i agituje za vakcinaciju, već se posvađao sa par mlađih antivakcera, jer im je očitao štošta i šta treba i šta ne .
    Ugl. njemu je vakcinacija vratila uobičajeni duh, valjda će i tvome ocu . Možda je kod njega već i do godina, pa malo teže menja stavove jednom kad ih formira...
    Jako je to sve nezgodno, izbalansirati da ne bude ni paranoja a ni suprotna krajnost.
    I kod nas je puno starih (i ne samo starih) otišlo u kratkom vremenu, evo u ovom piku ponovo, sve kuća do kuće, tačno se vidi da su se ljudi družili, a sve bi bilo drugačije da smo stvarno usvojili te nesretne maske kao normu, pa jeste debilno pod njima ali nije da ne možeš i pričati i družiti se maskiran, bolje nego nikako, u svakom slučaju.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Mima, dakle, slažemo se po nekim pitanjima?

Posljednje uređivanje od Evelina : 30.03.2021. at 18:15

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa ako raspravljamo o izjavama i postupcima članova "Nacionalnog Stožera", onda ja svakako ne branim Alemku Vilija i Capka. Ja sam ih kritizirala još dok su ih djeca u vrtiću crtala kao superjunake.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Da, ali se referiram na izjavu kako se ljudi ograniče u nečem u čemu uopće ne trebaju. I tu se slažemo.
    Smatram da ljude nepotrebno sluđuju i na njih to tako djeluje, da se zatvore, izoliraju dokraja. Nema više racio veze s tim. Kad to kažem, ti odgovaraš da je jedino bitno kako mi se starci osjećaju. Pa da, je, upravo to i je problem.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja nisam teoretičar zavjere, molim te. Rekla sam već da počinjem sumnjati u sposobnosti vlada zapadne civilizacije, nisu sposobni za ikakvu zavjeru. Nisu ni za ovo kaj rade.

Ovo nije bilo tako davno:
    https://www.glasistre.hr/hrvatska/al...a-ljude-640905

Ne mislim da si ti teoretičar zavere, ali oni koriste slične argumente kao ti. Kod nas nije bilo takvih bisera o vakcinama, tj. možda i jeste, ali od ljudi koji su inače dežurne lude pa ih valjda nisam uzela u obzir.
    Što se tiče zapadne civilizacije, demokratije i ostalog, nisam kvalifikovana... mrzim represiju ali Kina je svoju represiju usmerila surovo ali adekvatno.
    Mi imamo kojekakve parcijalne represije bez rezultata. Ne znam, mislila sam da sam demokrata, sad nisam sigurna više - da ne bude da ja nisam promenila trista mišljenja u godinu dana, jesam, ali nisam se nešto posebno prosvetlila u međuvremenu...

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Kakve argumente? Da nas lažu ko pese i glume spasitelje, a pojma nema pola ljudi što rade i zašto, a dalje rade isto, čak i gore?
    To nisu argumenti, to je moje mišljenje.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

[QUOTE=Evelina;3203459]
    To nisu argumenti, to je moje mišljenje. /QUOTE]

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

[QUOTE=ina33;3203461]
    To nisu argumenti, to je moje mišljenje. /QUOTE]
    Nasmijala si me, pojeo mobitel ostatak. Kako da ja zamjerim Markotićki na promjeni mišljenja, promijenila sam ga ja 500 puta i još ću 500 valjda - drugačije ću pričati ako prebolim covid bez posljedica, ako zapnem u bolnici pa ne mogu dobit skrb vezano za bilo što drugo, ako ne zapnem nigdje, a izgubim posao, ako se cijepim pa prođem lišo, ako se cijepim pa ne prođem lišo, a možda ni ne budem pričala.... Nikad ne reci nikad, ako potraje ovo ludilo samo s represijom, a bez vidika neke bolje budućnosti za većinu dok čekamo večernji dnevnik koje će objave večeras dati glavni FB akteri, možda završim i na prosvjedima nekim. Ko zna.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Moj je tijek misli sličan Evelininom, samo još nisam došla do te razine svijesti u kojoj mi je apsolutno jasno da život završava smrću
    Nakon godine dana, od početne očaranosti stožerom i nevjerice da ikoji HDZ-ov ministar može djelovati sposobno i istodobno pristojno, došla sam do ovog- ma kome vi servirate priče?!
    Pritom to ima ustvari jako malo veze sa samom pandemijom, prema kojoj i dalje imam određeni respekt, pa poštujem mjere i duplo sam registrirana za cijepljenje, nego baš s ogorčenošću na jednakije i to bezočno laganje svaki dan iznova.
    Pa ustvari govorim o političkim aspektima.
    Onako, moj se pandemijski umor svodi na- dosta mi je po stoti put iznova se uvjeravati da su političari takvi kakvi jesu.
    Malo samu sebe podsjećam na Ivančićevog svaki dan iznova rođenog Plenkovića, ustvari mi je nevjerojatno da sam s tim brojem godina i životnog iskustva i dalje djetinje naivna i optimistična

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Malo sam se pogubila, moram priznati.

Pandemic fatigue je tu iskrsnuo odavno, prica se o njemu naveliko i znaci svastanesto, kako kome i kako kad. I to je skroz logicno da postoji.

Ali ne razumijem zapravo, na kraju krajeva, zbog koga biste nosili ili ne nosili maske. Zbog sebe i bliznjih, drustva oko vas, svijeta opcenito, ili politicara koji su zaonustvar?

Cijepljena kakva jesam (potpuno i skoro punih mjesec dana nakon druge doze), ako je za vjerovati znanosti, vjerojatno necu dobiti koronu (Moderna je djelotvorna nekih 80%; zaboravila sam), a prakticki sigurno necu umrijeti, a vjerojatno necu trebati ni respirator, a ni bolnicko lijecenje. Tako kazu, jel. Nosim masku jer je kod nas mandat na snazi, ali nosila bih je i tamo gdje ga nema, u javnim prostorima. To mi je ok prema ostalima, koji jos uvijek nisu cijepljeni i koje je briga za sebe, svoje bliznje, a i njihovo drustvo (a moguce cak i svijet onako generalno).

S druge strane, pun mi je kufer pandemije, ali sta's. Na trg (bilo kakav) ne idem sigurno jer ne vidim nikakav smisao da ustanem protiv znanosti. Mogla bih ustati protiv politicara, ali trenutno mi je lokalni guverner bas ok pa ne moram ni to. Pratim sudjenje Chauvinu zbog ubojstva Georgea Floyda, to me vec jako nervira i dira. Ali necu ni zbog toga skinuti masku.

A sigurna sam da zivot zavrsava smrcu.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ne kuzim to sa umorom.
    Nikad vise nisam radila u gorim okolnostima i pod gorim psihickim pritiskom nego cijelo ovo vrijeme od pocetka pandemije. Jos i par tjedana prije jer sam ranije pocela pratiti situaciju, a bilo kakve mjere u to neizvjesnosti vrijeme su debelo kasnile. Tako da sam vec nekako napravila taj puni krug i ovaj najgori dio malodusnisti i besmisla odradila sam oko-Bozica.
    Najgore od svega je to sto ne vidim smirivanje ne vidim tako skoro , slijedecih godinu ili vise. Sto zbog covida, sto zbig potresa.
    Posljednje uređivanje od sirius : 30.03.2021. at 21:07

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mozda je i nasa neka buducnost zdravstvo s osiguranjima, mozda cemo tad imat vise sanse. Zna li se sta se dogodi ako prodje onih 6 tjedana prema kojima se u hrvatskoj sad daje pfizer (nije 21 dan, nego kao 6 tjedana)? Mom starom to istice u petak, zvao danas sestru, da nista ne zna.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 30.03.2021. at 22:43

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Naravno da je rekao da mu to u petak istice, naglasio je, bio je otpiljen bez infoa, uz 'ne znam'.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 30.03.2021. at 23:04

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Netko je sumnjao da u "solidarnom" zdravstvu manjak novca nećemo nadoknaditi time da država manje troši na gluposti umjesto standardnim spuštanjem visine reza prilikom šišanja "ovaca"?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja sam sad valjda u tom peaku malodusnosti i besmisla. Bit cu i ja onda valjda bolje.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 31.03.2021. at 01:39

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam sad valjda u tom peaku malodusnosti i besmisla. Bit cu i ja onda valjda bolje.
    Valjda hoćeš.
    Nije ova rečenica neka utjeha, ali ni sebi ju ne mogu naći.
    Trgnem se, isplivam, pa opet dolje.
    Ne daj se. Možemo mi to.
    Možemo li?

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

I evo nas opet preko 2500 kako ide... nisam mislila da bude sad pred proljeće ovakvi brojevi

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

mi smo jedini ostalu i kvartu od 7-8 obitelji s kojima se inače družimo da nismo zaraženi :/ strašno.
    Jučer smo saznali za 2 od tih obitelji da su svi pozitivni. Srećom sada se ne družimo zbog covida.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Što se tiče svega, i ja pomalo osjećam zamor

Kod nas je ovak - ja radim od doma već godinu dana, svaka 3 mj idem na 2tj u ured, po 2 nas bude dežurno u našem odjelu
    Muž je do sad bio doma, otišao u ured. Na katu ih možda 10, nitko iz njegovog tima. Ako situacija ode još gore, ostat će doma opet.
    Malci u vrtiću.
    Stariji ide na sport, ali i to pratim broj zaraženih u gradu, mislim da ovaj tjedan više ne ide jer je opet skočio

Na kave ne idem, ni s kim se ne družimo po kućama. S mojima živimo, i idemo za uskrs k muževima. Oni isto se nikud ne kreću, mama mu se druži sa ženom koja radi u domu za starije i koja se svaki tjedan testira.

E da, sinu je u 2 mj 2 puta došao doma na igranje frend s kojim ne ide u vrtić.

Sad čekam da nađem vremena naći se s frendicom napokon na kavi, vani na terasi. Ona je koronu preboljela u siječnju, valjda je sigurno... Druge 2 frendice s kojima se inače nalazim su u Zg, jedna se isto čuva radi mame sa zdravstvenim problemima.
    I tako teku dani
    Posljednje uređivanje od Vrci : 31.03.2021. at 12:27

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

U mojoj županiji 611 novih pozitivnih!!
    A ja imam pregled u KBC na koji moram ići. Što učiniti?
    Zatvorit se u kuću ili živjeti koliko-toliko normalno?

Meni je ovo popriličan stres. Što god tko mislio o tome.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku

Svaki radni dan sam na KBCu i jos sam ziva. I negativna.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Pa na pregled ćeš otići, pogotovo ako ti je važan. Prošli sam tjedan 2 puta s djetetom bila na hitnoj, ni trena nisam razmišljala trebam li ili ne. I slijedeći tjedan ide na pregled kod pulmologa, za 6 tjedana ima kontrolu za refluks. MM je prošli tjedan obavio cistoskopiju, sutra ide na gastroskopiju. To su neke stvari koje se ne smiju odgađati.
    Ne moram sjediti u kafiću i ne sjedim, ali od pregleda koji su bitni ne bježim.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Kako nisi cijepljena, ja bih ili: a) pokušala stvar riješiti online, b) nataknula FFP2, pokušala se držati što dalje od drugih ljudi i ošla. Neće doći bolja vremena, može samo bit gore. Meni su za moje kontrolne preglede za mirne kronične stvari koje se ionako svode na razgovor i pregled nalaza neki dr.-i dozvolili online kontrole, nisam jedina (barem po ZG-u je to opcija, u organiziranijim odjelilma, preuzmeš trošak vađenja krvi na sebe i šalješ nalaze mejlom i dobiješ uputu mejlom). Ako ne dozvoljavaju online, otiđi. Što čekati... Godota?
    Posljednje uređivanje od ina33 : 31.03.2021. at 13:27

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Moj savjet, ne gledaj brojke.
    Izludjet ćeš.

Mislim, ako na pregled moraš, onda moraš.
    Kod mene u uredu su dvoje već imali od sedam, sad je treći javio da kuri i ide na test (al ja brijem da nije ništa, on tako svako malo). Nikome ništa.

Odradi pregled, tak svejedno jel ih je 61 ili 611 ili 6111, treba ti samo jedan, jel.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Meni znači to što odradim vađenja nalaza privatno, to je trajanje maks 20 min od ulaska do izlaska iz ustanove pa nisi u buljuku ljudi, satima. Ako je situacija sati, pokušaj izać malo iz čekaone ako skužiš da će bit sati, valjda daju... valjda to ne znači opet trijaža.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Jeste čuli za ZG
    Maske i vani obavezne!!?
    Navodno bit će i dijeljenja maski

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove