ha ha ...samo ću se gorko nasmijati ...
dobiti na telefon LOM-a - nikako ... nema ni mail... svaki put moram pred ambulantu i kucati na prozor i čekati da otvori ...
danas mi se stvarno ne da ...
Ako dobiš poziv ,onda u 24 sata moraš potvrditi,ako ne potvrdiše onda bi trebali shvatiti neki tamo da odustaješ
odustajem, ali mi treba drugi termin
sad sam samo otkazala
javio se novi operater koji je bio puno ljubazniji i saslušao me; zapisao je razlog odustajanja i napisao nove datume kad bi odgovaralo
sad čekamo novi mail
Posljednje uređivanje od Vrijeska : 25.05.2021. at 10:39
Oh kako te razumijem, koliko smo se mi natelefonirali jer su MM dali potpuno krivi termin, umjesto za 6 tj dobio za 12tj , kao da je primio Astru a ne Pfizer.
I svi samo prebacuju s jednih na druge.
Nama se pokazala vrlo suradljivom ekipa sa Štampara,ali oni rade samo docjepljivanje 2. dozom tako da vam to ne pomaže.
Jedan dan smo samo misteriozno dobili poziv s nekog broja i ponudjen mu je drugi termin, al inikakvog pisanog traga, ni maila, ni papira, tako da daj Bože da sve bude ok. MM ima tu 2.dozu prekosutra, mama je svoju primila jučer.
Posljednje uređivanje od Lili75 : 25.05.2021. at 10:41
Pisala sam kako mi mama nikako ne može doći na red. I još nije došla. 21.5. je ponovo bilo masovno cijepljenje u Vk i opet ništa. I u Vukovaru i u Županji su punktovi, ni tamo ne može. Ni u ordinaciji, jer doktorica i dalje tvrdi da nema cjepiva.
Prijateljica mi se nedavno preselila u Osijek i njena doktorica iz Sl. Broda ju je bez problema naručila na cijepljenje u Osijek. Prebivalište joj je još u Brodu i svejedno nije bio problem. Mamina doktorica kaže da se to ne može. Ne znam.
Odustala je od cijepljenja tamo i doći će idući tjedan u Beograd. Zna li netko hoće li onda biti upisana u sustav da je cijepljena ako će se cijepiti u drugoj državi? Pitam zbog covid putovnica i ostalih stvari. Našla sam neki članak da će vrijediti potvrda i iz Srbije ali iz ožujka je pa ne znam jel ostalo tako.
Riječanka je bila u BG na cjepljenju
Draga Riri,
još se ni ne zna točno kako ćemo se mi upisivati, kaos je još, platforme nepovezane itd.. Nadam se da će ti netko znati odgovoriti. Ako u Srbiji ima Pfizera, Johnsona ili Moderne, pokušajte to organizirati da nema još i petljavine s non-EU approved cjepivima - ne znam koji je stav EU prema tim cjepivima, znam da se može u Sloveniju s tim cjepivima, i kod nas, ali nisam dalje pratila.
Nadam se da će ti se javiti netko tko zna više.
Želim mami brzo cijepljenje!
Posljednje uređivanje od ina33 : 25.05.2021. at 17:25
Ina, hvala!
Ona cilja svakako na Pfizer ako uspije. Ma, bitno da se cijepi zbog sebe, ali bilo bi super ipak da nema s tim procedurama problema.
Riri, jel mama može promijeniti doktoricu ili tražiti cijepljenje preko nekog drugog liješnika? Moja mama je u VK cijepljena već s obje doze Astre, a mnogi od cca 50 cijepljeni su prvom dozom.
I kako je sad s ulaskom u Srbiju, jel potreban PCR ili ga ne traže ako uđeš i izađeš u roku 24 sata?
I zg zupanija krenula zvati s platforme.
Mislim da ni moj svekar jos nije cijepljen.Isto Slavonija
Probaj, nemaš što izgubiti
I ja sam rekla mužu neka prijavi svoje preko platforme jer mi se čini da je svekarov dr neki antivaxer. Pa svekar je u ugroženoj skupini i još nije cijepljen
Ovakvi lijecnici su fakat za prijavu. Cjepiva ima,a ne zele prijavit svoje pacijente. Strasno.
Nije bila Riječanka, bila je druga forumašica iz okolice RI, sad mi mozak stao, ne mogu se nika sjetiti (mislim da je in love).
Stvarno ne mogu shvatiti ovakve liječnike i takav odnos, toliku nejednakost, zaista. Moja me LOM bila prijavila za cijepljenje AZ početkom 4. mjeseca (mislim da je 8.4. trebao biti prvi termin, onda sam i ovdje na temi pitala biste li odbile AZ) i ja sam pristala, da bih onda zadnji dan pred termin odjednom pala pod utjecaj medija i odbila AZ.
Moja me doc ponovo prije desetak dana zvala na Pfizer, i to za jedan dan prije nego sam preko prijave na poslu dobila termin za Modernu. Cijepljena sam Modernom, prije deset dana.
Čitam ovo s roditeljima koji su, pretpostavljam, ipak stariji od mene (ja sam još vrlo kratko ispod 50) i ljuti me baš jako. Na kraju ispada da neki (poput mene) mogu izvoljevati i birati cjepivo, a neki ne mogu ni dobiti termin iako su odavno trebali biti cijepljeni.
Meni se na kraju pokazalo bržim za odraditi s najkasnije dobivenom prvom dozom, da sam krenula s AZ, bila bi mi druga doza 30.06; s Pfizerom negdje 26.06, a eto, kako Moderna ide na 4 tjedna, drugu bi trebala dobiti 12.06.
Pokušajte kontaktirati direktno Zavod za javno zdravstvo. Ja sam tako našem Zavodu PGŽ poslala mail s upitom kada će se organizirano cijepiti moj kolektiv s posla (bili nas popisali još odavno i nitko ništa ne javlja), oni nam ponudili termine za dva dana. Jako se razlilkuje ta lokalna struktura i organiziranost, ja za ovu moju županiju imam samo hvale, to je toliko dostupno, organizirano, nemam riječi. A tako bi trebalo biti svugdje, jer je to normalno, a ne da se tome čudimo.
Na testiranjima se izredala moja cijela obitelj, svaki put ne više od 10 minuta čekanja, susretljivi epidemiolozi, uvijek možeš dobiti informaciju, predivno organizirani i profesionalni, stvarno iznad svakog očekivanja.
A o cijepljenju da ne govorim, u minutu dolaziš na red, u jednom danu, to je bila subota, bez ikakve gužve i problema, nas preko 2.000 cijepljeno.
Prije par dana je došlo do neke gužve jer je dio ljudi imao točne termine u minutu, a dio samo datum, pa su se toliko ispričavali preko medija da je bilo meni neugodno, nakon što su toliko dugo funkcionirali kao švicarski sat, ja im ništa ne zamjeram.
Eto moje isprike,sjećam se da si pričala o putu.
Je, starija je moja mama, ima 56 godina. I mene to sve ljuti. Čeka taj termin 2 mjeseca. Od tad je bilo 4 ili 5 masovnih cijepljenja, svi pričaju da ima cjepiva, ljudi idu i izvan svojih gradova na cijepljenje, a ona ništa. Probat će još preko platforme i kontaktirati zavod, pa ako ne uspije uvijek može ovdje doći. Nije daleko, mi smo tu.. Neće biti komplicirano, osim ako se ne bude priznavalo u Hrvatskoj.
eto, sad je i mamam STARIJA - ima 56 godina ;sva sreća da nije STARA
onda smo neki ovdje bliže generacija tvoje mame nego tebi
dakle nije onda da baš previše kasni s cijepljenjem
Riri, nek proba preko platforme, u mom uredu je dvoje ljudi dobilo poziv preko platforme prošli mjesec, tako da radi to.
Ili ako može nekako preko neke druge doktorice, a tu vašu.. Ne znam što reći, stvarno
A cjepiva tipa pfizer i ostala bi se trebala priznavati svugdje, problem je jedino sa sputnikom kojeg EU još nije priznala, ali i to se nadaju izregulirati uskoro. Moja mama ga je primila obje doze, pa sad čeka da ga priznaju da može kući bez testiranja
Hahaha ovo sa staramajkom od 56 kuka je vrh
U mojoj familiji smo cijepljeni svi (koji smo htjeli) - osim moje mame, 75+ astmaticarke! OK, cijepit će se za par dana, ali dr joj je antivakser da bi joj Begenišić pozavidjela.
Ima li vijesti kako se odjaviti s platforme? Imam 4 odjave.
I kako liječnik opće prakse vidi da sam cijepljena ako sam se cijepila preko firme? Vidi li? Gledala sam na e-građanima postoji li zaveden termin dan prije nego sam se cijepila, nije bilo.
Ja stvarno ne kužim gdje itko može vidjeti da sam ja rekla da mi je mama stara. Samo sam potvrdila Riječankinu pretpostavku da mi je mama starija od nje. Ali dobro, ostat će mi nejasno čini se.![]()
Tang, probat će ona Pfizera dobiti svakako. Iako je njoj samo da se cijepi jer se boji virusa. Ima problema sa zdravljem inače pa da ne bi bilo komplikacija nekih ako se zarazi.
Tang, pa nije EU priznala kinesko cjepivo ili??
Edit:
Uh sad vidim da tu ima novih postova jos.
Posljednje uređivanje od Lili75 : 25.05.2021. at 22:36
Riri ma ne brigaj, svatko cita kako zeli, tako je to na forumu/forumima![]()
Da, rekoh samoj sebi, opasna zona, zato i samo pretpostavljam. Kada netko govori o roditeljima ja gledam da su to oni cca 70 i više, a ono mlada majka.Ne kasni ona s cijepljenjem baš toliko, jer sam ja zbog posla u jednoj od prioritenih skupina, iako u svojoj generaciji zapravo i ne znam nikoga tko se nije cijepio, a želi (bez obzira na te prioritete).
Jelena, nema potrebe za isprikom, ja sam nešto spominjala put, ali druga je to bila destinacija, nakon cijepljenja trebala sam odmah na put, to me bilo malo zbog nus pojava strah, ali nebitno.
Na e-građani sam ja upravo jučer otkazala termin koji sam imala za drugu dozu AZ. Nigdje ne piše da sam primila 1. dozu. Valjda će pametno smisliti tu prijavu, odnosno dostavu podataka?
Oko mee.su cijepljeni svi koji zele, znaci ekipa 40-30-20god, maturanti punoljetni, a kamoli ljudi 50+.
Tako da smatram jako cudnim da mama od Riri ne moze do cjepiva.
Pa mlada je majka kad je i riri mlada ko rosa, ako joj je ovo 92 godište.
Mislim, ja sam mlada a ona je desetljeće mlađa![]()
Iako se cijepi na sve strane, 50+ se ne smatra ugroženom skupinom.
Tako da je svejedno je li 30,40 ili 50+
Ugroženima i starima smatraju starije od 65.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Lili pa čitaj - moj svekar koji živi u Đakovu još nije cijepljen. Zvao je, i nikako da dođe na red.
Tako da se ja ne čudim da i Riri ima nekog tko se ne može cijepiti
Napisala si: mislim da nije cijepljen u starom postu, bar se tako sjećam.
Al ako ljudi samo sjede doma, prijavili se kod dr, jednom nazvali i sad čekaju, načekat će se. Nažalost.
Mora se biti proaktivan i nazvati ili otići direktno do dr. jer cjepiva ima,a liječnici baš i ne zovu samoinicijativno pacijente, što smo vidjeli iz navedenih primjera.
Probat doći na ta masovna cijepljenja, zaprijetit prijavom dr.(možda vi djeca tih starijih ljudi jer njih ne doživljavaju), nemam pojma al jadni ti ljudi tvoj sveki i mama od Riri kojima se tako nešto događa u 21. stoljeću
Posljednje uređivanje od Lili75 : 26.05.2021. at 08:55
Vrci, ispričavam se ako sam te možda pobrkala s nekim na ovoj temi tko je rekao da misli da mu svekar nije cijepljen. Puno nas je, pa znam pobrkat![]()
Mislim da je ZG stalno iznad prosjeka države po postotku cijepljenih, barem je tako bilo u dva navrata kad sam slušala te postotke. A onda očito mora biti krajeva koji su ispod prosjeka...
Pitala sam muža, jučer je pričao s mamom - nije svekar cijepljen. Zvao je par puta, rekla mu sestra da je na popisu i nek čeka.
Zato ćemo ih mi preko platforme prijaviti
u Zg mi se čini da su stvarno solidno organizirali cijepljenje. Jedino po onome što se čita izgleda da šteka dio sa samim prijavama ljudi. Doduše, teško je razlučiti iz izjava po medijima što je tu istina, a što političko prepucavanje. Ali punktovi za cijepljenje, broj ljudi koje se dnevno uspije cijepiti - to je sve za pohvalu. Organizira se i cijepljenje po firmama, a u mojoj firmi su ljudi npr. bez problema prijavili i članove obitelji.
A vidiš u onoj prvoj fazi prema info tu na forumu Splitsko-dalmatinska je stajala puno bolje od Zg, a sad je Zg otišao ispred. Mijenja se to.
Pa u Čakovcu je bilo cijepljenje bez prethodne najave i popisa. Ima svega.
Obavezno, mi smo svoje preko platforme prijavili već 2. dan rada platforme. Iako nikoga od nas nikada nitko nije zvao s platforme hahaha Možda se vama posreći.
Da, samo što u istim tim Vinkovcima se moja rodica od 43 godine cijepila prošli tjedan, na jednom od tih masovnih cijepljenja, i čitala sam u nekom članku da su na tom cijepljenju bili većinom mlađi ljudi . Normalno ju naručila njena doktorica, glupo mi je iti naglašavat da nije u pitanju nikakva veza, pa ni proaktivnost. Tako da očito ipak dio odgovornosti pada i na pojedine doktore, bilo da su skeptični prema cijepljenju, bilo da su manje vješti organizatori.
tangerina, ja i krivim doktore tamo. Očito im se ne da, ne žele, što ja znam. Tako da zajebi to, idemo drugim putem
MMa su zvali preko cijepise, on se dosta rano prijavio, i moju prijateljicu, oboje ispod 50. I jednu zenu iz kvarta, cca 35 su zvali, tipa za tjedan-dva od prijave. A opet imam prijateljicu u Zg, istok, nju nikako da zovu. Isto je vise puta kontaktirala svoju LOM.
Mene nisu zvali jer me moja LOM upisala krajem travnja na AZ, inace jako konzervativna, ali sam imala argument velikog broja kontakata na poslu i smrti kolegice koja je u istim uvjetima radila. Cijepljena sam na velesajmu.
Riri, probajte na cijepise, jer ide. Žao mi je da nije dobro organizirano u Vinkovcima. Izgleda da dosta ovisi o lokalnoj upravi. Klasika PGŽ i ZG, pretpostavljam i Istarska, dobro funkcioniraju.
i ja sam maloljetno dijete prijavila prije 10 dana preko cijepise i dobilo je poziv prekjučer