Stranica 267 od 383 PrviPrvi ... 167217257265266267268269277317367 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 13,301 do 13,350 od 19127

Tema: Korona virus, panika ili?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Sad si skrip nasla. Kakva je hotelska sala u hotelu u skripu, jel otvaraju vrata, koliko je gostiju ?
    Posljednje uređivanje od ina33 : 21.07.2021. at 19:21

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Pa nisam ni rekla da tamo traze hotelski smjestaj. Al bome mogu privatni, i to je sve trazeniji, jer ljudi bjeze iz gungula.

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    A eto, ja se osjecam sigurno i u Splitu, i ne strahujem. Cijepili smo se, cijepili su nam se roditelji, sanse da pokupimo covid s nekim opasnim simptomima su jako male. A to sto se drugi ne zele cijepit, na to me mogu utjecat pa se ni ne zamaram time. A ni time hoce li se posljedicno na jesen opet sve zatvorit, jer ni na to ne mogu utjecat.

Te silne turiste po Splitu ja zaista ne vidim (doduse ne idem u sami centar, al vidim da - izuzev jedan dan ovaj tjedan - nema tradicionalnih guzvi prema trajektima), a plaze na koje ja idem su taman (meni) ugodno popunjene (puno puno manje nego 2019 i prethodnih godina).
    isto, jadro
    onaj kome je sad guzva na plazama nije vidio plaze proslih godina
    ali ima turista, prolazim kroz centar grada
    nije da gazi covjek po covjeku, ali ima ih, ziv je grad

ja se osjecam prilicno opusteno
    nosim masku gdje treba, vise automatizmom nego iz nekog straha
    korona mi stvarno vec neko vrijeme nije neka stavka u zivotu
    zivim s umjerenim oprezom i to je to

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj buba klara prvotno napisa Vidi poruku
    Kad kazem malo misto, ne mislim na Supetar, Hvar i sl.
    U mojoj glavi pojam odmora i bezbriznosti su Povlja, Postira, Skrip, Vrisnik i sl.
    Joj Povlja, prekrasno mjesto.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Joj Povlja, prekrasno mjesto.
    Je, bas prekrasno.
    Jedne godine sam izabrala da nam to bude baza na otoku.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Ja sam se evo maločas vratila iz istre.
    Mi smo doduše, bili u Motovunu kao bazi, tamo je standardno polumrtvo, kao i u drugim gradovima u unutrašnjosti, ali zatu u Rovinju i Poreču je kaos. Moooore ljudi, bauljaju, restorani krcati, više od pola konobara ne nosi masku, plaže prepune. Austrijanaca, Poljaka i Njemaca koliko voliš. Mi smo bili poluopušteni, bas četvero sami sa sobom, nismo baš išli u zatvorene prostore . Mm je htio obići Eufrazijanu i sv Eufemiju, ali smo odustali kad smo vidjwli koliko je ljudi unutra. Za ovaj put smo se zadovoljili vanjskim razgledanjem.
    Posljednje uređivanje od babyboys : 21.07.2021. at 20:42

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

U subotu odemo u Makarsku. Navodno je i tamo kaos. Ali fobro, mi odemo radi sebe i obiteljskog druzenja, ne radi drugih, i inače preziremo mjesta sa velikom guzvom

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj summer prvotno napisa Vidi poruku
    isto, jadro
    onaj kome je sad guzva na plazama nije vidio plaze proslih godina
    ali ima turista, prolazim kroz centar grada
    nije da gazi covjek po covjeku, ali ima ih, ziv je grad
    S malom razlikom da nam tad nije bilo bitno iz epidemioloskih razloga kolika je guzva, nego samo jel nam ceif ic u guzve il ne (ko moze birat). Da vidite kako ce zg opustit za 2 tjedna, milina .

Mislim da u skripu nema (josh zasad) hotel, ima neki privat aparatmani kompleks.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Prijatelji iz sela (tu kod mene, par kilometara niz autoput) su se 11.7. vratili iz Rovinja (bili su i jednu, dvije noci u Motovunu, ako se ne varam) i kazu da su ocekivali puno vecu guzvu, a zapravo je uopce nije ni bilo, a ni kaosa. Ekipa iz sela u pravilu ne zna sto je guzva (s obzirom na nase ogromne prostore) tako da valjda onda i nije bila guzva. Nisu imali primjedbe ni na maske. Inace su jako kovid disciplinirani, cijepljeni.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Kad kazem malo misto, ne mislim na Supetar, Hvar i sl.
    U mojoj glavi pojam odmora i bezbriznosti su Povlja, Postira, Skrip, Vrisnik i sl.
    E upravo sam na takva mista i ja mislila, ne na ona koja broje tisuce ljudi.
    Ja sam pak zaljubljenica u Postira (odmah se ogradjujem od deklinacije naziva jer su mi svi drugacije govorili) a bome imaju i hotele, jako lijepe, luksuzne moderne a gradjene s tradicionalnim materijalom (kamen).

Ja pricam o mjestima s par stotina stanovnika pri tome uredno mislim na otoke jer jednostavno sam oduvijek tamo najvise voljela provodit svoje odmore, tako sam naviknula (od Braca, Hvara, Visa, Korcule, Mljeta, Dugog otoka, Silbe, Pasmana, Ugljana). A i tamo nikad ne idem u najveca mjesta nego u ona malo manja, ok na Silbi nema izbora hahaha

Na Bracu cu u Postira, na Hvaru u Vrbosku, na Visu u Komizu i tako.

Jadra je upravo svojim postom sazela moje misli (kao puno puta dosad na ovoj temi ), uopce nema smisla brinut unaprijed o stvarima na koje ne mozemo utjecat.
    Ako i kada dodje THE situacija, svatko ce trazit svoj modus operandi i rjesenje.

A dotad hodam 90% dana bosa i polugola u kupacem jer tako volim i to si mogu dozvolit u ovim malim mjestima. Totalno sam u modusu mora, plaze i odmora i ne bi mi ga pokvarilo i da mi sad kazu da je 2.000 zarazenih dnevno. Evo iskreno.

# niko mi nece ovi godisnji pokvarit #pa ni korona
    #ne smetaju mi ni trgovci, ni konobari bez maski, nistaaa
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 21.07.2021. at 22:54

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

A sad ozbiljno, ako je netko navikao i voli ici ljetovat u vece urbane sredine, gradove, ovogodisnji odmor mu je sigurno veca komplikacija nego nama zaljubljenicima u otoke, manja mista, sela whatever

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ma ja sam kamper, nekad minimalist, prije djeteta smo bez struje isli. Al ja ne idem ni u mjesta, ni u sela, nego u kamp, pa par km dalje selo koje nema vise ni osnovnu skolu. Al ne idem na 3 dana dizati sator. To mi se ne da pa zavrsim umjesto bez struje u hotelu s 4 ili 5 zvjezdica , naravno ne u 7. ili 8. mjesecu.
    Sad nam je zaredalo nekako tih kratkih boravaka.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Prošle godine smo isli u Rtinu, bilo je divno prazno
    Ove godine u Sibenik iako vidim hotel naveo da im u tijeku cijepljenje djelatnika

A vagnut cemo. Malo mi zao da mi go nije sad.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Jelena, super su ti kratki boravci, lijepo se covjek odmori i makne od rutine,a svi smo zeljni putovanja.

I mi smo isli u 4.mj na more, u 5.mj u mobilne kucice isto more,ja u 6.mj ostvarila svoju veliku zelju pa otisla na Velebit 2 i po dana, a sad smo na pravom go 20ak dana. Jedino sto mi jos uvijek ne idemo u hotele jer je MM slicno razmislja kao nasa ina33, pa mu to nije trenutno napeto, a meni nije napeto bit uz njega zabrinutog umjesto uzivat.

Zato smo po apartmanima, mobilnim kucicama i sl. Svi zadovoljni.

A zavidim na kampiranju, mi smo kao djeca stalno kampirali sa starcima, predivne uspomene

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Vrci, bili smo u Sibeniku u 5.mj i fakat mogu reci da se dosta drze epidem.mjera iznenadjujuce dobro jer su imali gadnu situaciju koji mjesec prije.

U usporedbi s mojim otokom tamo super nose maske svugdje, nama je cak zenskica koja nam je pokazivala mobilnu kucicu i vodila nas do nje nosila masku i na otvorenom. Ja bila sva u cudu, a MM odusevljen.

E sad ako je hotel bas u Solarisu ups tamo je uvijek guzva u sezoni...ne znam kako ce izgledat ove godine. U predsezoni je bilo odlicno.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 21.07.2021. at 23:29

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Sin jučer ujutro dobio drugu dozu Pfizera, noćas ga je treslo, jutros ima 38,5.
    Koliko dugo je za očekivati da traje temperatura, cijeli dan nakon cijepljenja ili kraće? Moje iskustvo nije ni od kakve koristi jer nisam imala ni temperaturu ni ikakvu drugu nuspojavu, MM također.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Koliko dugo je za očekivati da traje temperatura, cijeli dan nakon cijepljenja ili kraće? Moje iskustvo nije ni od kakve koristi jer nisam imala ni temperaturu ni ikakvu drugu nuspojavu, MM također.
    Moja kći je isto tako imala temperaturu sljedeći dan nakon cijepljenja.
    Trajalo je samo taj dan i do večeri je prošlo.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ja sam imala jutro nakon, popila Lekadol i nije se vratila. I malo me boljeli mišći, kao nakon vježbanja. Navečer sam bila već sve ok

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ok, tako sam i očekivala, da je eventualno kljoknut dan nakon cijepljenja, poslije toga bude ok. Ali da ne ispadne da sam ga obmanula
    Nakon prve doze nije imao temperaturu, samo prolaznu mučninu.
    Ruka ga boli, ali to je očekivao.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Temperatura može trajati do 48 sati

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

48 sati nakon cijepljenja ili 48 sati nakon prve pojave tempetarure?
    Jer ako je ovo prvo, prvih 24 sata je već odradio

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nakon pojave temperature

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

A dobro, nadam se da će to kod njega ipak kraće trajati.
    Sreća da trenutno ne mora u školu, a nismo ni na ljetovanju pa da mu propadaju dani zbog cijepljenja.

elleanora avatar
    Datum pristupanja
    May 2020

Početno

Meni je baš neobično čitati kako se bojite na ljetovanje zbog korone. A i općenito da se toliko bojite korone, kao da ne postoji milijun drugih bolesti, a i nezgoda koje se mogu živom čovjeku desiti. A pri tome ste svi cijepljeni protiv nje.
    Ja nisam cijepljena, pa me svejedno kod nadolazećeg ljetovanja više brine:
    - da sigurno i sretno dođemo na odredište, i kasnije natrag kući
    - da djeca negdje ne padnu ili na drugi način se ozlijede na kamenju, i sl.
    - da se ne utope jer ne znaju plivati - odnosno radi toga sam u konstantoj laganoj napetosti kad su u moru, i stalno ih moram imati na oku, praktički svaku sekundu jer sam svjesna koliko malo treba da se takva nezgoda dogodi
    - da ne pokupe neku virozu kao što se zna desiti kod promjene okoline, ili upalu uha, proljev i sl., pa nam to zagorča ljetovanje
    - da ne dobiju plikove od sunca, ili ih ispikaju komarci
    ...
    - da se negdje ne izgube
    - da nam se ne desi neka druga nezgoda
    ...
    - da ne pokupimo koronu (ta strah mi je negdje pri dnu popisa...)

Ne kažem da me uopće nije strah korone, naravno da je (ipak su tu mediji dobro obavili svoj posao), ali kroz glavu mi ipak više prostruje neke druge brige i bojazni...

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Svako doba nosi svoje strahove. Nemam male djece i automatski mi otpada više od pola ovih na tvojoj listi.

Pandemija ne radi samo strah od bolesti same, više strah od nemogućnosti povratka, izolacije, tko zna kakvih administrativnih peripetija. Uf, sad sam ti dodala strah o kojem možda ni mislila nisi

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Mene recimo nije strah da se razbole tamo od standardnih bolesti, niti me strah komaraca, opekotina i sl. To sve znam riješiti bez problema
    Ovo mi je frka samo da ne donesemo mojima, a oni su možda nereaktori i sl.

ella avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

elleanora većine tvoji strahova nemam više jer su djeca već velika i dosta samostalna.
    Ali te razumijem jer sam prošla to sa klincima naravno što su veći svake godine je sve lakše.
    Mene ove godine brinu prvi večernji izlasci na moru.

Godinama ljetujemo u jednom malom mjestu koje u špici ako se sve poklopi ima 40 stanovnika inače nas je 25-30 .
    Na plaži nas bude oko 80 od kojih se svi znamo od kada smo bili klinci a sad već nečiji klinci imaju svoje klince .

Ne zamaram se koronom na ljetovanju jer si ne želim kvarit ljetovanje.(ništa se neće promijeniti ako ja brinem)

Poimanje gužve na plaži je subjektivno , meni osobno čim dođe par ljudi više smeta zato MM i ja odemo barkom na pola uvale i uživamo sami.
    Klinci za sad vole tu našu "gužvu" i ostaju na plaži iako su prošle godine znali čamcem prelazit na drugu stranu uvale sa odabranim društvom.
    U tome smo ekstremi jer se ne spuštamo niti u obližnje mjesto u dućan ako nije nužno.
    Naravno trebaš nekad klince odvesti na sladoled ali i to nam riješi Family frost na plaži pa je veći gušt.(dolazi 2/3 puta tjedno uvijek netko kupi sladoleda za djecu na plaži, što je super jer onda niti jedno dijete ne ostane gledajući ostale)

Našim prijateljima koji su dolazili u posjetu je super tako 2/3 dana nakon toga im fali gužva,
    U našem malom mjestu se sve zatvara oko 22h i tako je bilo i prije korone tako je i sad pa nama nema neke velike promjene , osim što ima nešto manje ljudi što nama čak i odgovara.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ella lajkam vase malo misto

Bome meni i dok su bila mala djeca nisam imala nista od ovih strahova i briga, ja sam bila onaj lezerni roditelj, lako cemo i fakat nikad nikakvih neugodnih iznenadjenja, nikad nismo u zivotu bili u ambulanti na odmoru ni ja, ni MM, ni djeca.
    A i da jesmo, nije mi to neki issue.Bitno da se rijesi.

Neke stvari nisam nikad u zivotu ni pomislila npr da ce se izgubit, utopit i sl. Doduse jednom smo izgubili L i to na Jarunu na proslavi. Nas 15ak a dijete nam nestane a ja ogromna s trbuhom do zuba.

S obzirom da nisam sklona brigama za stvari na koje ne mogu utjecat ne cudi me da uopce ne strahujem od korone tu na odmoru.

Evo prvi susjedi su nam bili tu na moru u izolaciji jer im je sin koji je otisao kod tate u Ka ispao pozitivan odnosno trebali su bit u izolaciji al su se pravili blesavi, nisu nikom rekli,a njihov drugi mali je svako vece bio vani u igri s ostalom djecom ukljucujuci nase.

I sta sad da ja radim??MM je bio opravdano ljut jer su neodgovorni, nije ni meni drago jer su nam tad djecu cuvali baka i dida, al sta da radim bilo proslo nitko se nije zarazio. A mogla sam bit van sebe i cupat si kosu, promatrat djecu bjesomucno.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 22.07.2021. at 12:02

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

jesu se zarazili ili ne.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Moja je jučer u 11 h dobila drugu dozu Pfizera, 13 god, ja sam računala da će navečer zakurit, ali vidim sad da je današnji dan kritičniji. Zasad toplomjer-poljubac ne govori da je išta.

Vezano za strahovanja, more itd. - ja sam samo reagirala na to da čemu se bojat mora, kad se ne bojimo Zagreba - jer to razmišljanje nema nikakve logike, budući da je trenutno je ZG sigurniji. A ne može cijeli ZG ić na mjesta od parsto ljudi, ići će se i u Makarsku itd. Ja mislim da treba bit oprezan, a nisam mentalni sklop da me baš briga je li zaraženo 2000 ljudi jer ja sam sad na GO pa sam proglasila da me od datuma x do datuma y ne dira korona - nisam ja taj tip. A strah me svačeg - više, recimo, ježinaca, nego korone ove godine . Al ne mogu nikako negirat karte i fakte - pa tvrdit da ima npr. više ježinaca u ZG nego na moru i više korone u ZG nego na moru - meni je sve to ista nelogičnost.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Meni je i dalje Zg puno veci podsjetnik na koronu jer moram puno vise nosit masku, s puno vise ljudi sam u zatvorenom (a svi ti s mora se ionako vracaju u Zg), a ovdje je skoro nemam na glavi. P r e p o r o d!!

Ne zato sto mi maska smeta nego sto me konstantno podsjeca na pandemiju i luda vremena.

Ja kad dodjem na more odmah radim rez i u drugom sam modu. portale ionako ne pratim, samo Rodu i fejs. Ma nista me ne zanima samo laganica morski djir

Hebiga razliciti smo

Juce sam hodala medju jezincima u kristalno cistom moru.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 22.07.2021. at 12:11

ella avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Lili75 upravo tako, da su vam rekli i onda pustili dijete sigurno bi brinula.
    Saznala si kad je bilo sve gotovo, naravno da je čovjek ljut.

Kod nas u principu cijela plaža "čuva" svu djecu na plaži. Što je super kad imaš klince sa malom razlikom i svaki vuče na svoju stranu.
    Klinci imaju prijatelje na cijeloj plaži i ne moraš vuči hrpu igračaka jer svako donese po nešto.
    Nezgoda je bilo poderanih koljena, čela , sjedanja na vlasulju, jež .... itd.
    Hvala Bogu nije nam trebala nikad liječnička pomoć.
    Sad su klinci stariji pa su drugi problemi.

Što sam starija to mi više odgovara mir .
    Na moru izbjegavam vijesti pa se automatski ne brinem oko bilo čega što se tad događa.
    Svatko za sebe treba napravit što god je moguće da se napuni pozitivnom energijom i izbaci cijelogodišnji stres .

Pogotovo ove godine kad smo pod umjetnim pritiskom i stresom koji nam nabijaju.

ella avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku

Juce sam hodala medju jezincima u kristalno cistom moru.
    malo zavidim , ali i ja ću uskoro

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ella pa bas i nisam saznala kasnije nego sam s tim ogromnim trbuhom jurcala po Jarunu i trazila je, bila je gomiletina ljudi i guzva...al svejedno nisam poslije imala nikakve strahove da ce se netko od njih svoje izgubit.
    Ti imas djecu jos stariju od moje, to su sad vec velika nasa djeca

Ja svoje pustim i sami odu na obliznju plazu, a ja i MM istodobno na susjedni otok u nabavku hrane hahaha
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 22.07.2021. at 12:18

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj ella prvotno napisa Vidi poruku
    malo zavidim , ali i ja ću uskoro
    Uzivaj slatko je i to iscekivanje!

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Pa ovo je bilo jučer
    Broj novozaraženih po županijama: Splitsko-dalmatinska (54), Zadarska (36), Grad Zagreb (33), Dubrovačko-neretvanska (13), Šibensko-kninska (12), Varaždinska (9), Koprivničko-križevačka (6), Osječko-baranjska (6), Zagrebačka (6), Primorsko-goranska (5),Bjelovarsko-bilogorska (2), Karlovačka (2), Krapinsko-zagorska (2), Sisačko-moslavačka (2), Vukovarsko-srijemska (2) i Istarska (1)

Nije sad da je Zadar puno veći rizik od Zagreba, u ovim brojevima jel? Jer sad u Zd ima isto puno ljudi, a u Zg manje jer su na godišnjima

Nikad se nisam bojala da će se izgubiti/utopiti i sl. A inače imam hrpu briga
    Posljednje uređivanje od Vrci : 22.07.2021. at 12:20

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    A eto, ja se osjecam sigurno i u Splitu, i ne strahujem. Cijepili smo se, cijepili su nam se roditelji, sanse da pokupimo covid s nekim opasnim simptomima su jako male. A to sto se drugi ne zele cijepit, na to me mogu utjecat pa se ni ne zamaram time. A ni time hoce li se posljedicno na jesen opet sve zatvorit, jer ni na to ne mogu utjecat.

Te silne turiste po Splitu ja zaista ne vidim (doduse ne idem u sami centar, al vidim da - izuzev jedan dan ovaj tjedan - nema tradicionalnih guzvi prema trajektima), a plaze na koje ja idem su taman (meni) ugodno popunjene (puno puno manje nego 2019 i prethodnih godina).
    pa kad je nama skroz druga perspektiva, bili smo u tom istom Splitu kad je bilo puno više korone i još nismo bili cijepljeni, niti ovih 30ak posto ljudi oko nas
    ja sam se isto od cijepljenja dosta opustila, iako nisam ni prije bila u nekom jako velikom strahu, ali eto u oprezu recimo..

gužvi po gradu ima u ovim uskim uličicama kad se iskombiniraju gosti kafića i restorana i prolaznici, turiste viđam i po plaži dosta, ali nije to ONO dok u kvartovskom Lidlu ne čujem 7 različitih jezika. Ali turisti mi uopće ne stvaraju brigu što se tiče korone, računam da su svi oni morali ući u Hrvatsku sa COVID potvrdom neke vrste, i statistički je jednostavno manja vjerojatnost da je netko od njih imao koronu baš u tom stadiju koji se ne može detektirat. Bez obzira što naša procijepljenost nije ni blizu onoj kakvoj smo se nadali, i dalje je sve to skupa bolje nego lani.
    Organizirali smo na poslu međunarodni događaj sa oko 450 ljudi iz cijele Europe, i šire. Gotovo sve je bilo vani. Od njih 450, na testiranju prije povratka nađeno je 6 pozitivnih, dvije odvojene grupice, oni su se zarazili međusobno koji su bili skupa u apartmanu, kroz cijeli događaj nije bilo širenja u tih 8 dana.
    Ali da, kad ideš negdje na putovanje, realna je mogućnost da će se dogodit da se netko zarazi i da onda morate u samoizolaciju i da se ne možete vratit kad ste planirali, i da sve košta više nego ste planirali. Ovi moji su tako ostali ekstra tjedan dana u Hrvatskoj, zatvoreni u apartman, čak i cijepljeni trener. Ne znam koliko je to vjerojatno, ali događa se.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

[QUOTE=Lili75;3214925

Hebiga razliciti smo

[/QUOTE]

I zato imamo statistiku da zanemari nase dojmove, a da nam fakte.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Po ovim faktima Zg i Zd skoro isti jer i u Zd sad ima puno turista ok i dalje je to puno manji ukupan broj ljudi nego u Zg, al opet...

I sve te brojke su minorne zapravo.
    Sta ne?
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 22.07.2021. at 12:51

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Tko voli podatke, zanimljiv dokument

https://www.koronavirus.hr/UserDocsI...pdf?vel=700496

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Po ovim faktima Zg i Zd skoro isti jer i u Zd sad ima puno turista ok i dalje je to puno manji ukupan broj ljudi nego u Zg, al opet...

I sve te brojke su minorne zapravo.
    Sta ne?
    Sada da, al uz stav "ja na moru, sad me korona ne brine jer... ona je u ZG-u ili tamo negdje daleko, ali ne tu" će sasvim izvjesno postat značajne... za 2 tjedna . Moramo li sve ab ovo, eskonencijalni rast itd. Jednostavno, lili, ne možemo obje bit u pravu, to je ili-ili . Da su minorne i beznačajne, zašto sad stožer traži uz cijepljenje PCR za rizične zemlje, najavljuje zaoštravanje itd. (OK, ti to ne pratiš, ali želiš ovom topicu udarit cimbal - don't worry about a thing". A ne ide to, po meni. S manje od 50 posto cijepljenih 80-godišnjaka, makar se ti nalazili u Škripu na Braču - sve će bit isto, oni su za par tjedana u KB Split i tako dalje. Dakle, pamet u glavu - pazit na ježince (to ide na mene, još sam traumatizirana od prošle godine) i ne ismijavat ala "cirkus" oprez u hotelskim salama jer nema ama baš nikakvog razumskog uporišta u tome, osim "osjećaja".
    Posljednje uređivanje od ina33 : 22.07.2021. at 14:28

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku
    Tko voli podatke, zanimljiv dokument

https://www.koronavirus.hr/UserDocsI...pdf?vel=700496
    Evo, lili, već je došlo crveno do Korčule, nema beganije nigdje.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Dobila sam super mim na ovu temu, ono s Batmanom i Robinom koji se reciklira na sve žive teme. Robin govori "Kad prođe korona...", a Batman mu opaljuje trisku i govori "Korona neće proći, niti ikamo otići, ostat će u populaciji kao i svi ostali slični virusi!". Cijepit ćemo se (valjda, lagano, dok svi shvate da nema skrivanja ispod kamena i bijega), prebolit ćemo, razvit će neki lijek, živjet ćemo i s njom, opadat će hospitalizacije (nadam se sa što manje mrtvih i posljedica, bez puno novih runda tisuća staraca koje smo već pokopali).
    Posljednje uređivanje od ina33 : 22.07.2021. at 14:42

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ovo za ulazak u zemlju s potvrdom - friska figa. Mozda u avionskom prometu ali ostalo... Prosli vikend smo usli iz Slovenije na Bregani, kolone auta, nitko ziv nista nije pitao, carinik samo mahao rukom da se prolazi sto brze...

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ovo za ulazak u zemlju s potvrdom - friska figa. Mozda u avionskom prometu ali ostalo... Prosli vikend smo usli iz Slovenije na Bregani, kolone auta, nitko ziv nista nije pitao, carinik samo mahao rukom da se prolazi sto brze...
    Moje dijete je išlo na put busom. Slovensku granicu su prolazili 2 sata. Prošli vikend.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Meni osobno sve to lagano vec ide na zivce...dok se dobar dio rizicne populacije nije se cijepio.
    Oni 80+ , pa i 65+ tesko da se cijepe zbog drugih.
    Da ne radim u zdravstvu i da me svako povecanje hospitaliziranih opako ne pogodi rekla bih otvarajte sve pa sto bude.
    Dok god moja kolegica od 62 godine, visokim tlakom , dijabetesom , pretiloscu i jos kojom dijagnozom govori da se nece cijepiti jer tko zna sto je u cjepivu i sto ce biti za 10 godina. Ono, tko zna koju ce posljedicu bas cjepiva dobiti za 10 godina...od kad to slusam ( a slusam vec dugo) zaboravila sam da uopce i postoji virus.
    Posljednje uređivanje od sirius : 22.07.2021. at 15:51 Razlog: Gramatika

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Što rekao jedan moj vršnjak: KOJE dugoročne posljedice?

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Sirius

Ina33
    Ja i dalje ne vidim na koji nacin ce moja briga pridonijeti poboljsanju ili pogorsanju situacije
    Ponasam se odgovorno, uzivam na odmoru i to je to.
    Mislim da bi svi trebali tako zasluzeno odmorit "mozak na pašu" mode jer nam nepresušno treba malo "odmaka" od svega.

Ako je uspio moj muzic vrlo slicnih razmisljanja tebi (ko da ste twins ) sigurna sam da ces i ti, malo plivanja, malo supa, knjige i ti ko nova
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 22.07.2021. at 15:37

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Što rekao jedan moj vršnjak: KOJE dugoročne posljedice?
    Svi tvoje generacije zivjeti ce dugo kao Manolic.
    Ili mozda ne? Nije li on rekao da se po preporuci lijecnika NIJE cijepio. Valjda se i on boji dugorocnih posljedica.
    Posljednje uređivanje od sirius : 22.07.2021. at 16:31

Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Kazu moji koji su letjeli nedavno za Hr da vrlo cesto ni na aerodromu ne pitaju nista. Kako ti padne grah..
    Mi smo upravo dobili poruku od hotela u Njemackoj u kojem cemo prespavati na putu do Hr da moram donijeti i test ne stariji od 24 sata (!) jer od zadnjeg cjepiva nije proslo 15 dana. I sad moram nastimati kako krenuti na put, testirati se i dobiti rezultate u istom danu da ne bih spavala u autu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •