Stranica 275 od 383 PrviPrvi ... 175225265273274275276277285325375 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 13,701 do 13,750 od 19127

Tema: Korona virus, panika ili?

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj ella prvotno napisa Vidi poruku
    Ono sto mene smeta u cijeloj priči je širenje panike i plašenje. Zašto nas tako ne plaše da je pandemija raznih tumora, visokog tlaka, dijabetesa. Sve te bolesti su opasne i može se radit prevencija istih, a samim time i smanjit mogućnost komplikacija od corone.
    bi li fotografije na kutijama cigareta i ona upozorenja spadala pod ekvivalent tom plašenju?

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

A da ne spomenimo diskriminaciju pušača koji ne mogu pušiti na poslu, u javnom prijevozu, kinu, restoranima, bolnicama... a sve su to prije mogli.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Kaae,
    ti i dalje vrijedjas sugovornike koji imaju misljenje drugacije od tvoga.Procitaj jos jednom svoj post na koji je Jadranka reagirala i ja je potpisala.

Ja bih rekla da su se ella i elleonora itekako potrudile iznijeti svoje argumente i pojasnjenja zasto se ne zele cijepiti. Imaju pravo donijet takvu odluku za sebe i koliko vidim i pisu iskljucivo o svojoj odluci za sebe i svoju obitelj.

Smatras da na to nemaju pravo?
    Imaju itekako. Barem sada dok nije cjepljenje nije obvezno.

To sto bismo mi voljeli da je veci postotak procijepljenosti je jedna stvar, al ovakav nacin komunikacije prema ljudima koji se ne zele (jos) cijepiti ili dvoje oko toga samo ce ih jos ucvrstiti u njihovom uvjerenju.
    Jasno, svi imaju pravo biti necijepljeni.
    I forumasice, medicinske sestre na onkologiji , njegovatelji u starackom domu i dokror na neonatologiji.
    Njihovo je pravo donjeti takvu odluku jer se njihova odluka tice samo njih, zar ne?

ella avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

vidiš da ne pali , mi i dalje jedemo štetnu hranu za naš organizam puše, unosi se prekomjerna količina šećera .... možemo nabrajati do sutra.

Kad uđeš malo s ljudima u razgovor onda vidiš koliko malo znaju o sebi i na koji način funkcionira njihov organizam.

Imala sam kolegicu na poslu sa prekomjernom količinom kg, uvijek se žalila kako nemože smršavit, kako je tlak zeza otiče skuplja joj se vode.

I kad ju pitaš što jede , po njenom ništa deblja se od zraka.

a onda vidiš da je gabelc 2l cole, kutija keksi, sendvić od neke salame i malo salate da se nebi reklo nije unjela nešto zeleno i živo u organizam.

Osim tih list-dva salate u sendviću ona nije unjela ništa zdravo.

Vodu ne pije jer joj se povraća od iste, i da li možeš takvoj osobi pomoć koja ne jede ništa a deblja se od zraka.

A što se tiče pušenja, nekad su doktori preporučali pušenje da je to super, ne tako davno unazad 40-50g
    Pa su shvatili da su pogriješili

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ono sto mene smeta u cijeloj priči je širenje panike i plašenje. Zašto nas tako ne plaše da je pandemija raznih tumora, visokog tlaka, dijabetesa. Sve te bolesti su opasne i može se radit prevencija istih, a samim time i smanjit mogućnost komplikacija od corone.

Ono što sam primjetila kad su pokazivali snimke sa covid odjela, je da je velika večina ljudi na odjelu pretila , a to već i bez corone nosi svoje rizike.

Opet ne napadam nikog , samo napominjem da bi se o svome fizičkom zdravlju trebali brinuti prije nego bolest pokuca na vrata. Bez obzira o čemu se radi.

Naravno sad sam opet teoretičar zavjere, ali nema veze mene ne smeta etiketa.
    Eto, ja bi pretilima svih dobi odmah uvela obavezno cijepljenje.
    BMI iznad 30 cijepljenje ili smrsavi.
    Mozda bi bilo poticajno.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Zbog ovakvih rečenica je stvarno teško ponekad te shvatiti ozbiljno.
    Možda zato što nećeš dobiti dijabetes niti tumor nakon polusatnog druženja sa dijabetičarem niti onkološkim pacijentom? Jer su to nezarazne bolesti? I poznate su nam odavno? I postoji čitav spektar lekova?

Sa druge strane, to je opet odokativna izjava. Pandemija je dinamična, regulative i okolnosti se stalno menjaju, građanstvo mora biti obaveštavano stalno. Naravno da je takva promena potisnula deo prethodnih tema.
    Pre pandemije, ja sam baš često, skoro svakodnevno, nailazila na tekstove o ozbiljnim hroničnim bolestima. Tebi možda oni nisu upadali u oči, ali ako upotrebiš neki ozbiljniji internet alat za pretraživanje, (sigurna sam da ih ima ali u to se ne razumem), možeš prebrojati statistički kad i koliko se o tome pisalo. Uopšte nemam utisak da se o takvim bolestima ne govori, naprotiv.

O prevenciji tih bolesti za koje je korona dodatno opasna - šta, misliš da ozbiljno gojazna osoba može da za ovu jednu godinu i smrša (uz lokdaun, sve sale, terene, šetališta, teretane itd. pozatvarane, tonu stresa, nedostupne lekare...) i tim čarobno poništi efekat prethodne gojaznosti?
    I svi mi nekako da, valjda pozitivnim razmišljanjem, preveniramo i dijabetes i tumore, sve samo neverovatnim transformacijama za godinu dana?

ella avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Jasno, svi imaju pravo biti necijepljeni.
    I forumasice, medicinske sestre na onkologiji , njegovatelji u starackom domu i dokror na neonatologiji.
    Njihovo je pravo donjeti takvu odluku jer se njihova odluka tice samo njih, zar ne?
    zapravo da, jer u bolnicama na nabrojanim odjelima bi trebali biti u sterilnim odjelima i sa maskama, a zdrav razum govori da oni nebi trebali biti na svom poslu ako su bolesni.

Kako ne smiješ dovesti bolesno dijete u vrtić/školu ili pod temperaturom zašto bi onda ti radnici trebali biti na svom radnom mjestu ako nisu fizički dobro.

S obzirom da se kaže kako i cijepljeni se mogu zarazit i prenositi virus onda im niti samo cijepljenje nije garancija da neće biti kliconoše asimptomatske.

Po mome je to gore jer ti daje lažni osjećaj sigurnosti.

Naravno ovo je samo neki moj zaključak na osnovu svega do sad pročitanog i viđenog.

Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Ti pretili, visokotlakaši i sl. neće odjednom napuniti bolnice, zauzeti fizičke i ljudske kapacitete pa tako da drugi ne mogu ostvariti pravo na medicinske usluge pa i hitne. Kod korone hoće i to je problem.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

A lično sam bila na sahrani mladog, zdravog, fit čoveka od 37 godina (ok, bio je pušač ali ništa od komorbiditeta). Otišao za 2 nedelje od korone. O kojoj je mislio isto to i ti, ella,- gripica. Neće mene mladog i zdravog jer ionako je to sve samo jedno političko dizanje panike a ja brnjicu staviti neću.
    Posljednje uređivanje od pulinka : 30.07.2021. at 14:56

ella avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj pulinka prvotno napisa Vidi poruku
    O prevenciji tih bolesti za koje je korona dodatno opasna - šta, misliš da ozbiljno gojazna osoba može da za ovu jednu godinu i smrša (uz lokdaun, sve sale, terene, šetališta, teretane itd. pozatvarane, tonu stresa, nedostupne lekare...) i tim čarobno poništi efekat prethodne gojaznosti?
    I svi mi nekako da, valjda pozitivnim razmišljanjem, preveniramo i dijabetes i tumore, sve samo neverovatnim transformacijama za godinu dana?
    Zapravo može, uz disciplinu i slušanje svog tjela praćenja kako tjelo reagira na namirnice može.

MM je u prvih 6 mj prošle godine skinuo 50kg. Kako , tako da je počeo jesti kao beba(ubacijanje jedne po jedne namirnice u prehranu), izbacili smo kupovne mješavine začine, što se moglo friško to smo sami, smanjio unos soli za 90% , šećere za gotovo 95% , bijeli šećer u potpunosti zamjenili medom, gotovo skroz je izbacio industriske salame.

Sad je prošlo već 18 mj od gada je počeo , skinuo je još 20kg od tada , dio namirnica je vratio poput ugljikohidrata , ali ih ne jede svaki dan nego jedamput u 2/3 tjedna,

I da riješio je neke od bolesti koje su mu prijetile zbog debljine.
    Posljednje uređivanje od ella : 30.07.2021. at 14:59

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Dobro, neka si ti ubeđena da je sve rešio time što je smršao 50 kg u 6 meseci... Odustajem. Jednostavno jaz između tvog neznanja i arogancije i mog strpljenja je preveliki.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Kad pročitam da je svejedno da li je zdravstveni radnik vakcinisan i izostaće sa posla 2 nedelje ako se razboli ili nevakcinisan i možda će umreti (a mi smo silne lekare zaista i izgubili, i to specijaliste koje ćemo teško nadoknaditi) ili ostati nedeljama na bolovanju, stvarno nemam šta da dodam a da može da dopre.
    Posljednje uređivanje od pulinka : 30.07.2021. at 15:09

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ella, vec dugo je pretilost problem, zdravstvena zajednica upozorava, radi kampanje. Sanji Music Milanovic smo se sprdali svi za tanje snite. I to jos kad.
    Poznata je ovisnost o seceru, isto tako vec dugo. Pa mnoge zemlje uvode cak i porez na secer.
    E sad ovisnost i emocionalno prejedanje je nesto sto se ne rjesava kod vecine lako cemo, necu jesti.

No sve stu to indivudualne bolesti, iako ih nazivamo epidemojom pretilosti, dijabetesa i sl. nisu epidemija o kakvoj se ovjde govori.
    Ovdje se pise o virusu. Bestiji koja ima svoj mehanizam sirenja i umnozavanja.
    Cijepljenje po tebi nije neophodno. Nisi jedina. Dosta antivaksera racuna na zastitu u procijepljenom krdu. No ovim tempom za sad jos niko od nas nije zasticen.
    Jesi li ikad procitala povijest cjepiva i cijepljenja? Zanimljiva je. Npr. Katarina Velika je odigrala isto svoju ulogu u tome.
    Ne znam sto trazis kao garanciju kod cjepiva?
    Ono sto ja zelim, je da ovo ludilo prestane. Da me ponovo ne zakaci bestija, nije bas zabavno biti s njom doma, a kako je u medicinskim ustanovama ne zelim nikako isprobati.
    Posljednje uređivanje od spajalica : 30.07.2021. at 15:11

ella avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Dobro, neka si ti ubeđena da je sve rešio time što je smršao 50 kg u 6 meseci... Odustajem. Jednostavno jaz između tvog neznanja i arogancije i mog strpljenja je preveliki.

zašto arogancije , kad su mu nalazi pokazali da je riješio neke ozbiljne poteškoće koje je imao.

Prestao je žderat(nažalost to moram tako nazvat jer je on samo trpao količinski u sebe) i počeo je paziti što i kada i kako unosi u organizam,

ili je problem jer visok tlak, šećer... itd nije riješio za nekoliko vrsta ljekova?

Pitam sad sam ja zbunjena

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

zapravo da, jer u bolnicama na nabrojanim odjelima bi trebali biti u sterilnim odjelima i sa maskama, a zdrav razum govori da oni nebi trebali biti na svom poslu ako su bolesni.

Kako ne smiješ dovesti bolesno dijete u vrtić/školu ili pod temperaturom zašto bi onda ti radnici trebali biti na svom radnom mjestu ako nisu fizički dobro.

S obzirom da se kaže kako i cijepljeni se mogu zarazit i prenositi virus onda im niti samo cijepljenje nije garancija da neće biti kliconoše asimptomatske.

Po mome je to gore jer ti daje lažni osjećaj sigurnosti.

Naravno ovo je samo neki moj zaključak na osnovu svega do sad pročitanog i viđenog.
    Osoba je zarazna 48 sati prije nego je fizicki lose, tako da tih dva dana moze setati okolo.
    Nitko ne hoda u sterilnim odjelima, a mozda i ne nose maske pravilno. Oni koji misle da je virus samo prehladica. Sto za njih mozda i je, samo cesto nije za korisnike s kojima rade.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    Ono sto ja zelim, je da ovo ludilo prestane. Da me ponovo ne zakaci bestija, nije bas zabavno biti s njom doma, a kako je u medicinskim ustanovama ne zelim nikako isprobati.
    Verovatno nisi izbacila iz ishrane beli šećer i Colu kad si je zakačila.... Žao mi je, ja još samo mogu da se sprdam na ovoliku pamet.
    Kako se samo doktori nikad nisu setili da nas i na dijete stave dok smo bili u lokdaunu, a lepo su taman napravili nestašice, mogli smo svi već po tridesetak kila baciti sa sebe do sada. Ne bi zagušili bolnice mi debeli. Moglo bi po dva mršava da stane ne jedan aparat sa kiseonikom.
    Posljednje uređivanje od pulinka : 30.07.2021. at 15:17

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Tako je, beti, pandemija je, ajmo, micanje rozih ocala (ja na moru, treba mi pauza od koroneee, jeee) i micanje previse ljubicastih ocala (dr opskurnikus koji je bio sef u pfizeru reko ovo, moji frendovi dri nece da se cijepe). Vecina oce, cjepivo su primili milijuni. Pitanje pitanja radi je fakat bzvz, slazem se s kaae, betty, pulinkom, a ne s forumasicamaa koje linkaju tisuce umrlih od cjepiva, jednostavno, nije mi.isti rang znanja i razumijevanja. I nakon pustih objasnjavanja ovdje, bok te pita misli li i dalje, pusti ti, a tisuce umrlih nakon cjepiva, ja bih da je to jos malo ispitanije pa cu se ja za jedno 5-10 god cijepit.

Tajni dokument cdc, idiotski naslov, al kao razmatraju maske opet i za cijepljene jer se delta prebrzo siri:

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svij...mjere-15091823
    Posljednje uređivanje od ina33 : 30.07.2021. at 15:23

ella avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

spajalice ja zapravo od cjepiva ne tražim i ne trebam ništa.

zapravo gledam kako se razvija cijela situacija.

Kod nas debljina je epidemija jer od kad se rodimo stalno netko smatra da djete ne jede dovoljno, pa mu gurne čokoladicu pa čipsić/smokuić.
    Pomaži tanjur, nek kaže tko nije odrastao uz takve rečenice, nema od stola dok ne isprazniš tanjur.

Svekrva je u jednom trenutku mi priznala da je pogrješila u prehrani sa djecom jer je hrana bila i nagrada i utjeha i rješavanje dosade.

U zadnjih 15-20g su počele mame malo gurat bake iz tanjura djece pa se malo možda popravlja stanje.

Mene su godinama na plaži gledali kao zlostavljača jer ne nosimo hranu na kupanje, tu i tamo voće, ako hoće jesti.

Nakon dosta godina vidim da ih je sve više takvih,

Promjenit način na koji živiš iz temelja je teško i iziskuje puno vjere u sebe, snage i tvrdoglavosti.

I imaš pravo pulinka jaz između tvog i mog razmišljanja je velik ali da sam arogantna i da nemam znanja o tome , a živimo tako već dvije godine i vidim samo poboljšanja i napredak nije uredu.

Ja tebi nisam rekla da je neznanje zato što vjeruješ svemu što na tv-u prenesu , a sami sebe su demantirali više puta, nekad čak i u istom danu.

Ne vrijeđam, ne prozivam nikoga , ne nazivam neznalicom ili bilo što drugo , nego samo iznosim i drugo viđenje da vam približim i da ne smatrate da samo zato što se netko ne cjepi da ne ne informiran.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

zašto arogancije , kad su mu nalazi pokazali da je riješio neke ozbiljne poteškoće koje je imao.

Prestao je žderat(nažalost to moram tako nazvat jer je on samo trpao količinski u sebe) i počeo je paziti što i kada i kako unosi u organizam,

ili je problem jer visok tlak, šećer... itd nije riješio za nekoliko vrsta ljekova?

Pitam sad sam ja zbunjena

Rešio je te akutne probleme, i svaka čast, to jeste impresivan poduhvat.
    Ali ne može u godinu dana poništiti sve loše efekte svoje, pretpostavljam, višegodišnje debljine.
    Svi organi su trpeli teret tog viška kg, srce, pluća, pankreas, jetra, žuč... Krvni sudovi verovatno imaju manje ili više masnih naslaga, srce je moralo jače da pumpa krv, sa većim opterećenjem tolike težine, pluća radila otežano, pankreas imao problema sa regulacijom insulina.
    Svi ti organi zahtevaju vreme da se oporave a moguće da će neke posledice i ostati.
    Pa naglo mršavljenje je čak dodatni rizik za stvaranje žučnih kamenaca, koliko se sećam.
    Ako je mlađi i kraće vreme bio predebeo, posledice će trajati kraće - ako ne krene opet ka debljanju.

Ali poenta je da ne mogu svi uraditi istu stvar kao tvoj muž, sigurna sam da ni vama to nije bila neka divna i laka zabava. Neki prvo moraju regulisati svoje osnovne bolesti da bi uopšte mogli da smršaju, nekima treba savet šta i kako da unose kroz dan, neki moraju sagoreti kalorije vežbanjem. Arogantno je misliti da bi se komplikacije korone tako jednostavno rešile, samo gubljenjem težine, i da je efikasno mršavljenje svima jednako izvodljivo.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Verovatno nisi izbacila iz ishrane beli šećer i Colu kad si je zakačila.... Žao mi je, ja još samo mogu da se sprdam na ovoliku pamet.
    Kako se samo doktori nikad nisu setili da nas i na dijete stave dok smo bili u lokdaunu, a lepo su taman napravili nestašice, mogli smo svi već po tridesetak kila baciti sa sebe do sada. Ne bi zagušili bolnice mi debeli. Moglo bi po dva mršava da stane ne jedan aparat sa kiseonikom.
    Ako te smeta, ne tipkas, ignoriras. Mislis da ces promijeniti nesto kod elle?
    I sarkazam na moju bolest mi nije najugodnije sjeo, ako ces iskreno.
    Niti me znas, niti znas kako sam je pokupila.
    Posljednje uređivanje od spajalica : 30.07.2021. at 15:26

ella avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

pa rekli su vam doktori da se ne opustite u lockdown nego da se posvetite sebi, vježbanju i pazite što jedete a ne odmah na kolače i kruhove.

Većina mojih poznanika se zdebljala za vrijeme karantene, jer im je bilo dosadno i samo su jeli ili razmišljali što da jedu.

A i doktori stalno upozoravaju na štetnost bijelo šećera i cole i sl. proizvoda ali to nije dovoljno atraktivno da bi se poboljšalo.

Zakvačila je bolest iz vrlo jednostavnog razloga njezin imuno sustav u trenutku kontakta sa virusom nije imalo dovoljnu reakciju kako bi se sam izborila sa bolesti, nažalost isto statistika.

Jedina osoba koja bi mogla biti 100% zaštićena je osoba koja ne dolazi u kontakt sa nikime i živi izolirana od svega i svakoga.

A tko je spreman tako živjet?

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja tebi nisam rekla da je neznanje zato što vjeruješ svemu što na tv-u prenesu , a sami sebe su demantirali više puta, nekad čak i u istom danu.

Ne vrijeđam, ne prozivam nikoga , ne nazivam neznalicom ili bilo što drugo , nego samo iznosim i drugo viđenje da vam približim i da ne smatrate da samo zato što se netko ne cjepi da ne ne informiran.
    Oni koji me poznaju znaju da ja tv palim par puta mesečno za tačno ciljane emisije i filmove, ne znam da sam išta o koroni saznala sa tv-a, da gledam naše programe tačno bih se sama u ludnicu prijavila, ali da ne širim priču dalje, samo mi je ideja o meni kao tv manijaku urnebesna .

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

A i doktori stalno upozoravaju na štetnost bijelo šećera i cole i sl. proizvoda ali to nije dovoljno atraktivno da bi se poboljšalo.

zasto im selektivno vjerovati?

Oni koji me poznaju znaju da ja tv palim par puta mesečno za tačno ciljane emisije i filmove, ne znam da sam išta o koroni saznala sa tv-a, da gledam naše programe tačno bih se sama u ludnicu prijavila, ali da ne širim priču dalje, samo mi je ideja o meni kao tv manijaku urnebesna .
    može ti biti urnebesna, ali tvojoj okolini nije. Mislis da si ti vise pravilo ili iznimka?
    I da naš stozer je imao svakojake izjave i to je velik problem. Svi smo o tome pisali.
    Posljednje uređivanje od spajalica : 30.07.2021. at 15:35

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ako te smeta, ne tipkas, ignoriras. Mislis da ces promijeniti nesto kod elle?
    I sarkazam na moju bolest mi nije najugodnije sjeo, ako ces iskreno.
    Niti me znas, niti znas kako sam je pokupila.

Žao mi je, sarkazam nije bio upućen tebi, mislila sam da je to savršeno očigledno?
    Zašto bih ja ikada dala sebi za pravo da zaozbiljno razmatram kako si lično ti (ili bilo ko drugi ovde, kad smo kod tog) dobila koronu? Mislim da mi se tako nešto nikada nije omaklo.
    Ali gledaću da se sarkazam ne ponovi, quod licet Iovi non licet bovi, kao i uvek.
    Posljednje uređivanje od pulinka : 30.07.2021. at 15:38

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

može ti biti urnebesna, ali tvojoj okolini nije. Mislis da si ti vise pravilo ili iznimka?
    I da naš stozer je imao svakojake izjave i to je velik problem. Svi smo o tome pisali.
    Pa vidi, urnebesna je meni jer poznajem sebe, a ella me ne poznaje uopšte, a dala je sebi pravo da pretpostavi nešto potpuno netačno o meni.
    Mogla sam napisati, kao i ti za sebe, da mi uopšte nije sela njena primedba o tv-u, jer je to istina, niti vidim kakve veze ima da li sam ja pravilo ili izuzetak.
    Ne gledam tv i moje informacije koje ovde delim ne potiču odatle, to je poenta.

A i naš krizni štab je tako svašta nalupetao da ih ne bi opralo ništa više, ali da li to menja mehanizam rada vakcina i epidemiologiju?

ella avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Rešio je te akutne probleme, i svaka čast, to jeste impresivan poduhvat.
    Ali ne može u godinu dana poništiti sve loše efekte svoje, pretpostavljam, višegodišnje debljine.
    Svi organi su trpeli teret tog viška kg, srce, pluća, pankreas, jetra, žuč... Krvni sudovi verovatno imaju manje ili više masnih naslaga, srce je moralo jače da pumpa krv, sa većim opterećenjem tolike težine, pluća radila otežano, pankreas imao problema sa regulacijom insulina.
    Svi ti organi zahtevaju vreme da se oporave a moguće da će neke posledice i ostati.
    Pa naglo mršavljenje je čak dodatni rizik za stvaranje žučnih kamenaca, koliko se sećam.
    Ako je mlađi i kraće vreme bio predebeo, posledice će trajati kraće - ako ne krene opet ka debljanju.

Ali poenta je da ne mogu svi uraditi istu stvar kao tvoj muž, sigurna sam da ni vama to nije bila neka divna i laka zabava. Neki prvo moraju regulisati svoje osnovne bolesti da bi uopšte mogli da smršaju, nekima treba savet šta i kako da unose kroz dan, neki moraju sagoreti kalorije vežbanjem. Arogantno je misliti da bi se komplikacije korone tako jednostavno rešile, samo gubljenjem težine, i da je efikasno mršavljenje svima jednako izvodljivo.
    njegova pretilost je bila od kada je počeo jesti(misl( od kada je bio beba), i pokušavao je barem 15g riješit problem ali nije mu išlo.
    Onda mu je prije par godina puklo sljepo crijevo gdje se još zakompliciralo u toku operacije zbog njegove debljine.

Na viziti doktor mu je rekao rječnikom koji on može razumjet "debeli nemoj da ti netko slučajno donese čevape, krepat ćeš sve će ti se raspasti"

tada je bio 6 dana bez hrane samo infuzija i voda,

Nažalost kad je rana zarasla on je zaboravio malo na to ali su ga dva velika trbušna bruha podsjećala na operaciju, vratio je onda kilažu plus još malo pride da ne usfali .

Počeo je pratiti forume i poratale sa zdravom prehranom, na povratak prirodi tu je našao dobre smjernice kako da vrati zdravlje.

Još ima malo proširenih vena(naravno ne može preko noći to riješit) ,

Napravio je prije početka mini sistematski i nakon godinu dana, nalazi su neusporedivi kao da su od različitih osoba. To mu je i doktorica rekla da ga ne pozna ne bi vjerovala da se radi o istoj osobi.
    Ona ga pozna bolje i od mene jer je njegova doktorica od 7g
    Posljednje uređivanje od ella : 30.07.2021. at 15:48

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

A i naš krizni štab je tako svašta nalupetao da ih ne bi opralo ništa više, ali da li to menja mehanizam rada vakcina i epidemiologiju?
    Ne mijenja, ali bitno mijenja povjerenje ljudi u taj štab koji bi prije svega trebao biti dosljedan i činjenično-ljubljiv.

Ella, bravo za supruga. Zaista je napravio veliku stvar za svoje zrdavlje (i neovisno o koroni)

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ne mijenja, ali povjerenje ljudi su vec davno izgubili. Ko sad vjeruje nekom cjepivu na kojem je sjedio Capak?
    I problem je da veliki dio krivnje na sebi zbog toga ima Vlada. Ni Lauca ne zele smijeniti, a nije da ni samo Vijece a i HUBOL nisu trazili njegovu smjenu. Ovako on prica sta ga volja kao clan Znanstvenog savjeta Vlade Republike Hrvatske.

ella avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Pa vidi, urnebesna je meni jer poznajem sebe, a ella me ne poznaje uopšte, a dala je sebi pravo da pretpostavi nešto potpuno netačno o meni.
    Mogla sam napisati, kao i ti za sebe, da mi uopšte nije sela njena primedba o tv-u, jer je to istina, niti vidim kakve veze ima da li sam ja pravilo ili izuzetak.
    Ne gledam tv i moje informacije koje ovde delim ne potiču odatle, to je poenta.

gledanje Tv-a , ili portala dnevnih novina je način na koji se velika večina ljudi informira pogotovo starije populacije.
    Da li ti gledaš Tv ili ne iskreno baš me briga.

Taj dio je napisan jer je to uobičajeni prijenos informacija,
    ja recimo pogledam 1-2 puta tjedno vijesti jer moram zbog posla da znam da li taj tjedan radim od doma ili ne

I to si u pravu onaj tko gleda i prati njihove izjave točno mu dođe da se zavuče negdje i čeka da to sve prođe.

Ali kako si ti zaključilla da se ja informiram na stranicama teoretičara zavjera i ravnozemljaša , tako ti dođe i ovo za Tv.

ella avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Ne mijenja, ali bitno mijenja povjerenje ljudi u taj štab koji bi prije svega trebao biti dosljedan i činjenično-ljubljiv.

Ella, bravo za supruga. Zaista je napravio veliku stvar za svoje zrdavlje (i neovisno o koroni)
    zapravo corona mu je pomogla jer zbog zatvaranja svega imao je vremena se baš posvetiti sebi bez velikog vanjskog stresa.

Ovo što je on napravio nije za svakoga moraš biti mentalno jak za izdržati jer to više nije djeta koja završava sa skinutih xy kila , ili protekom određenog vremena. To je novi način života u kojem treba sudjelovati svi ukućani.

Kako je on mijenjao svoju prehranu i navike tako smo svi uz njega polako i za nas čak neprimjetno.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku

Slažem se, valjda negde postoji i takav krizni štab, ali nama nije zapao.
    Sa druge strane, valjda nije krizni štab i stožer alfa i omega čitave naše naučne misli u regionu?
    Ja sam pročitala niz razumljivih, svima dostupnih internet članaka koje su pisali sasvim drugi ljudi, isto naučnici. I ti se članci baš vrte i po tabloidima, koje čita 90% nacije.
    Zapravo većinu tog naučnog prosvećivanja ljudi o temi su odradili sasvim neki drugi ljudi a ne naši bedni članovi štaba.

Ella, ja sam ozbiljno napisala da je poduhvat tvog muža impresivan. I da, svima bi bilo bolje, nezavisno od korone, da se hrane zdravo i imaju idealnu težinu. Ali nažalost to nije čarobni univerzalni recept za izbegavanje komplikacija kod korone. I kao što nije ukusno nagađati ko je zašto koronu dobio, tako nije bilo ukusno napisati da je debljina razlog što su svi ti ljudi u bolnici u teškom stanju.

ella avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ella, ja sam ozbiljno napisala da je poduhvat tvog muža impresivan. I da, svima bi bilo bolje, nezavisno od korone, da se hrane zdravo i imaju idealnu težinu. Ali nažalost to nije čarobni univerzalni recept za izbegavanje komplikacija kod korone. I kao što nije ukusno nagađati ko je zašto koronu dobio, tako nije bilo ukusno napisati da je debljina razlog što su svi ti ljudi u bolnici u teškom stanju.
    vidim da ne shvaćaš što sam htjela reći ,

nisam rekla da su debeli krivi sami sebi za komplikacije zato jer su debeli, nego da se za svoje zdravlje treba pobrinuti da su što manje mogučnosti komplikacija.

Općenito sam mišljenja da jedemo previše industrijski obrađene hrane ( neka salama, grickalica, razni restorani brze prehrane) ne mislim na nikog od vas konkretno( ne poznam vaše prehrambene navike)

A unutra su dodani razni E-jevi i pojačivači okusa koji nas vuku da jedemo još i još i još.
    Nekima se teško kontrolirat, kao što kolegica s posla ne može piti vodu kad je žedna nego samo industrijske sokove.
    ( stvarno je problem piti vodu poslije sokova probala jedan dan)

Ono što pokušavam cijelo vrijeme osvijestiti o zdravlju trebamo brinuti cijelu godinu a ne kad se alarm upali, onda je obično kasno.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ne mijenja, ali povjerenje ljudi su vec davno izgubili. Ko sad vjeruje nekom cjepivu na kojem je sjedio Capak?
    Ovo je problem i kod nas, jer opozicionari ne žele tu Vučićevu vakcinu.
    Ljudi u glavama ne mogu da odvoje politiku od medicine. I da kažu sebi- to je moja vakcina, moje zdravstveno pravo i obaveza, civilizacijsko dostignuće, proizvedeno u kompanijama čiji je ogroman interes da imaju pouzdane, sigurne vakcine i zadovoljne klijente, jer ulozi nikad nisu bili ovako visoki na tom polju farmakoindustije.

Koliko god se lokalni medicinari politički kompromitovali, sama nauka iza proizvodnje vakcine ne bi trebalo da ima ništa sa tim.
    U krajnjem slučaju, zar dve milijarde vakcinisanih ljudi ne bi konačno trebalo da skrene priču sa politike na medicinske dobrobiti?

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ali kako si ti zaključilla da se ja informiram na stranicama teoretičara zavjera i ravnozemljaša , tako ti dođe i ovo za Tv.
    Ella, na ovoj temi nisi ponudila nikakav argument (u vidu izvora informacija koje dijelis, a da nije sa stranica teoreticara zavjere, pseudoznanstvenika ili znanstvenika koji su, izgleda, malo makli. Sto drugo se moze zakljuciti? If it looks like a duck, quacks like a duck... It's not a chicken.

ella avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Ella, na ovoj temi nisi ponudila nikakav argument (u vidu izvora informacija koje dijelis, a da nije sa stranica teoreticara zavjere, pseudoznanstvenika ili znanstvenika koji su, izgleda, malo makli. Sto drugo se moze zakljuciti? If it looks like a duck, quacks like a duck... It's not a chicken.
    tako i ja tebi mogu reći da si ponudila samo informacija sa stranica koje su plaćene od farmaceutskih tvrtki(javno dostupni podatci)
    a njima je u interesu da ti prodaju svoj lijek jer žive od profita a ne dobrote.

Vidiš da jako ružno zvuči

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

vidim da ne shvaćaš što sam htjela reći ,

nisam rekla da su debeli krivi sami sebi za komplikacije zato jer su debeli, nego da se za svoje zdravlje treba pobrinuti da su što manje mogučnosti komplikacija.

Ono što pokušavam cijelo vrijeme osvijestiti o zdravlju trebamo brinuti cijelu godinu a ne kad se alarm upali, onda je obično kasno.
    Ali to svi znamo , i ne celu godinu nego ceo život, godina, nažalost, nije dovoljna da izbriše sve prehodne, ali je naravno veliki pomak na bolje.

Nisam ništa zaključila o tebi napamet nego nakon onog fejk linka koji si postavila, a kruži po stranicama antivaksera, i nakon što si sama napisala o svojim stavovima baš puno toga. U ravnozemljaše te nisam nikad svrstala, nego u ljude koji doživljavaju celu prethodnu godinu kao stvarnost alternativnu mojoj, jer sam zaista stekla o tebi taj utisak.
    Nije to uvreda, ja sam sigurna da tebi tvoja stvarnost deluje jednako stvarna kao i meni moja, ali, jbg ne znam kako bi mogle obe istovremeno biti tačne - korona je ili opasnija od gripe ili nije, ljudi ili jesu umrli od nje ili nisu, princip kolektivnog imuniteta ili jeste ili nije delotvoran, ne znam kakva bi se tu kompromisna sredina mogla postići.

ella avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ali to svi znamo , i ne celu godinu nego ceo život, godina, nažalost, nije dovoljna da izbriše sve prehodne, ali je naravno veliki pomak na bolje.

Nisam ništa zaključila o tebi napamet nego nakon onog fejk linka koji si postavila, a kruži po stranicama antivaksera, i nakon što si sama napisala o svojim stavovima baš puno toga. U ravnozemljaše te nisam nikad svrstala, nego u ljude koji doživljavaju celu prethodnu godinu kao stvarnost alternativnu mojoj, jer sam zaista stekla o tebi taj utisak.
    Nije to uvreda, ja sam sigurna da tebi tvoja stvarnost deluje jednako stvarna kao i meni moja, ali, jbg ne znam kako bi mogle obe istovremeno biti tačne - korona je ili opasnija od gripe ili nije, ljudi ili jesu umrli od nje ili nisu, princip kolektivnog imuniteta ili jeste ili nije delotvoran, ne znam kakva bi se tu kompromisna sredina mogla postići.

oprosti kojeg linka, ne sjećam se da sam stavljala bilo koji link(moguće da sam posenilila pa se ne sjećam)
    već nekoliko puta se spominje link i brojke za koje bi trebalo biti da sam stavila a ja ne nalazim svoj post.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

[QUOTE=spajalica;3215484]ella, vec dugo je pretilost problem, zdravstvena zajednica upozorava, radi kampanje. Sanji Music Milanovic smo se sprdali svi za tanje snite. I to jos kad.
    Poznata je ovisnost o seceru, isto tako vec dugo. Pa mnoge zemlje uvode cak i porez na secer.
    E sad ovisnost i emocionalno prejedanje je nesto sto se ne rjesava kod vecine lako cemo, necu jesti.

No sve stu to indivudualne bolesti, iako ih nazivamo epidemojom pretilosti, dijabetesa i sl. nisu epidemija o kakvoj se ovjde govori.
    Ovdje se pise o virusu. Bestiji koja ima svoj mehanizam sirenja i umnozavanja.
    Cijepljenje po tebi nije neophodno. Nisi jedina. Dosta antivaksera racuna na zastitu u procijepljenom krdu. No ovim tempom za sad jos niko od nas nije zasticen.
    Jesi li ikad procitala povijest cjepiva i cijepljenja? Zanimljiva je. Npr. Katarina Velika je odigrala isto svoju ulogu u tome.
    Ne znam sto trazis kao garanciju kod cjepiva?
    Ono sto ja zelim, je da ovo ludilo prestane. Da me ponovo ne zakaci bestija, nije bas zabavno biti s njom doma, a kako je u medicinskim ustanovama ne zelim nikako isprobati.[/QUOTE

Jedan od boljih postova koje sam procitala na ovoj temi, jednostavno i pristojno sve rečeno ukratko.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 30.07.2021. at 17:03

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

oprosti kojeg linka, ne sjećam se da sam stavljala bilo koji link(moguće da sam posenilila pa se ne sjećam)
    već nekoliko puta se spominje link i brojke za koje bi trebalo biti da sam stavila a ja ne nalazim svoj post.
    Link o 10 000 umrlih od vakcine i 4 miliona "oštećenih", osim ako nisam i ja dovoljno senilna da te pomešam sa nekim drugim, što nije isključeno, u tom slučaju naravno da nisam u pravu.

Za brojke, pa više je problem što ne stavljaš nikakve konkretne brojke osim onih sa, pa... nepriznatih linkova, da eto ne bude antivakserskih?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

tako i ja tebi mogu reći da si ponudila samo informacija sa stranica koje su plaćene od farmaceutskih tvrtki(javno dostupni podatci)
    a njima je u interesu da ti prodaju svoj lijek jer žive od profita a ne dobrote.

Vidiš da jako ružno zvuči
    A eto, ali mene to ne vrijedja, niti to ne mijenja cinjenicu da postoji znanost i da postoje tzv. alternativne cinjenice.

ella avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Link o 10 000 umrlih od vakcine i 4 miliona "oštećenih", osim ako nisam i ja dovoljno senilna da te pomešam sa nekim drugim, što nije isključeno, u tom slučaju naravno da nisam u pravu.

Za brojke, pa više je problem što ne stavljaš nikakve konkretne brojke osim onih sa, pa... nepriznatih linkova, da eto ne bude antivakserskih?
    oprosti nisu moje informacije, jer nisam našla niti jedan članak iole suvisli da bi podijelila.

Ne volim se razbacivati brojkama osim onih iz vlastitog iskustva jer kao što sam više puta napomenula nisam baš osoba od povjerenja prema medijima.

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Čitam opet i ne razumijem što ću dobiti cjepivom a nisam s preboljenjem. Pričam o imunitetu. Nisam antivakser, stvarno bi voljela vidjeti podatke. Koliki broj ljudi se je
    razbolio na nekom području nakon preboljenja, koliki nakon cijepljenja i koliki nakon preboljenja i cjepljenja.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj cipelica prvotno napisa Vidi poruku
    Čitam opet i ne razumijem što ću dobiti cjepivom a nisam s preboljenjem. Pričam o imunitetu. Nisam antivakser, stvarno bi voljela vidjeti podatke. Koliki broj ljudi se je
    razbolio na nekom području nakon preboljenja, koliki nakon cijepljenja i koliki nakon preboljenja i cjepljenja.
    Je li to sad stvarno, iskreno pitanje pa, ako se netko od nas potrudi i preokrene Google, sve ces to procitati i uzeti u obzir sto pise pa ces, ovisno o tome kako ti se svide izvori i napisano opcenito, mozda uzeti cjepivo? Ili je pitanje vise retoricko, kao to propitkujes, ali zapravo i ne, uz to ti se ne da traziti te informacije jer ti u principu ne trebaju ni za sto?

Prilicno sam sigurna da te informacije negdje postoje, moguce cak i na jednom mjestu.

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Ovo je problem i kod nas, jer opozicionari ne žele tu Vučićevu vakcinu.
    Ljudi u glavama ne mogu da odvoje politiku od medicine. I da kažu sebi- to je moja vakcina, moje zdravstveno pravo i obaveza, civilizacijsko dostignuće, proizvedeno u kompanijama čiji je ogroman interes da imaju pouzdane, sigurne vakcine i zadovoljne klijente, jer ulozi nikad nisu bili ovako visoki na tom polju farmakoindustije.

Koliko god se lokalni medicinari politički kompromitovali, sama nauka iza proizvodnje vakcine ne bi trebalo da ima ništa sa tim.
    U krajnjem slučaju, zar dve milijarde vakcinisanih ljudi ne bi konačno trebalo da skrene priču sa politike na medicinske dobrobiti?
    Točno, i ja se tome čudim, mene praktički uopće ne smetaju lockdown-partyi ministara, direktora i kriminalaca, Beroš grli Ninu, janjac kaplje po prascu...to me se otprilike dojmu kao kad mi debeli doktor pušač kaže “Smršavite i prestanite pušiti” - pa to su općepoznata mjesta, to što se on sam toga ne drži, ne znači da se ne bih trebala ni ja, kome se inatim? Jasno mi je što je u mom interesu. Zapravo, mislim da svima jest, samo koriste gluparije tipa “Capak sjedi na cjepivu” (neš ti) kao izliku da se ne pridržavaju onog šro im ne paše.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ella, sad citam, svaka cast tvom muzu na volji, napravio je veliku stvar za svoje zdravlje a sad te navike treba zadrzati. Sigurna sam da ce uspjeti kad vidi koliko mu benefita kvaliteti zivota donosi novo "tijelo".

Ina33, i dalje sam u istom modu i odlicno mi je. Nit ista mogu kao jedinka mijenjat na razini RH (osim cijepit se i odgovorno ponasat), nit se zelim brinut. Simple as that. Ne znam zasto bi nekome smetalo sto se netko drugi manje brine unaprijed za stvari na koje NE moze utjecat.

Sunce, more, plaza, odmor...mozda uspijem u glavi zadrzat ovaj djir i u praznom Zg kad se vratimo, cujem da se vec jako ispraznio. Tome se bas veselim.

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Iskreno me zanima.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj cipelica prvotno napisa Vidi poruku
    Evo pronasla sam informacije za Minnesotu. Tek 0.1% potpuno cijepljenih (znaci dvije doze ili 1 JJ) osoba dobije kovid, uglavnom laksi oblik. Potpuno je cijepljeno je 65.4% stanovnistva 16+, 63.6% stanovnistva 12+, odnosno 53.7% kompletne populacije (znaci sve trenutno zive osobe u MN). Procijenjen broj stanovnika Minnesote u 2021. godini je 5,7 milijuna.

Iz ovih brojeva se lako moze izracunati broj oboljelih nakon cijepljenja.

Uz ovo treba dodati da trenutno imamo vrlo malen postotak oboljelih (oko 3% na dan, trenutno zbog Delte jer smo prije toga imali <1%). Skole su na ljetnim praznicima, a pandemijskih mjera nema od 1.7. Obaveza nosenja maski je odbacena sredinom svibnja.)
    Posljednje uređivanje od Kaae : 30.07.2021. at 17:40

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

oprosti nisu moje informacije, jer nisam našla niti jedan članak iole suvisli da bi podijelila.

Ne volim se razbacivati brojkama osim onih iz vlastitog iskustva jer kao što sam više puta napomenula nisam baš osoba od povjerenja prema medijima.

U pravu si, izvinjavam se što sam pogrešno zapamtila osobu, i pripisala ti nešto što nije tvoje, taj link je stavila nevena, na ovaj post sam mislia: http://forum.roda.hr/threads/93897-K...=1#post3212635

Međutim, češljajući postove unazad, jer stvarno mi nije problem da se izvinim što sam pogrešno zapamtila, vidim da sam još pre mesec dana, baš nakon tvojih postova, već stavila link na članak koji objašnjava zašto su vakcine potrebne, znači, bar tog dela se tačno sećam...I nisam pogrešno zapamtila tvoje stavove o pandemiji.

Postoji velika razlika između medija koji su tu samo da nam prenesu sirovu informaciju o nečemu i onih koji će vest prokomentarisati i dodatno je "začiniti" i "obojiti". A u ovom slučaju, pre njih idu kojekakvi zvanični izveštaji na raznim nivoima, od opštinskih do državnih i globalnih, i naučni radovi po časopisima širom sveta. Mediji prenose činjenice iz njih, prilagođene publici. I sve je to relativno javno i podložno proveri, isto širom sveta. Shvataš da ti zapravo nemaš poverenja u ogroman deo čovečanstva?

Svi se mi oslanjamo na svoje iskustvo, ali jako je teško proživeti život oslanjajući se samo na njega, ne bi trebalo da je tako. Na kraju krajeva, pa čemu su služili životi i iskustvo ljudi pre nas, na čemu smo izgradili kulturu i civilizaciju nego na tome, šta nam pokreće naš svet nego ono što je prethodna nauka omogućila?

ella avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Lili75 slažem se sa tvojom filozofijom zašto da se ja brinem oko nečega na što ne mogu sama riješiz, jednostavnije napravim ono što smatram najbolje za psihofizičko zdravlje sebe i svoje obitelji i laganini.

Sigurno mi niti stres koji se radi neće pomoći za psihofizičko zdravlje.

A stres je okidač za puno bolesti, ili poboljšava napredak bolesti .

Samo lagano, sunce, more, kava(izbor pića je individualan) i dobra knjiga

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

A e tako nekako, zasto da se zivciram i sebi stetim kad mogu i znam i bez tog stresa.
    Znam da smo razliciti i da ne moze ni to svatko. Postujem to, a lijepo bi bilo da postoji obostrano postivanje da svatko odmara i uziva na svoj nacin.

Ella, popis morskih uzitaka nam je isti osim sto sam izbacila kavu jer mi ni ona nije dobra (inace nisam kavopija nikad bila, ali sam je znala popit zorom kad mi je trebao neki stimulans sad ljeti da se u 5:30h mogu razbudit za trcanje). Prebacila sam se na limunadu, zasad ide.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •