Stranica 298 od 383 PrviPrvi ... 198248288296297298299300308348 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 14,851 do 14,900 od 19127

Tema: Korona virus, panika ili?

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    No, svejedno, i u nasem vrticu je samo jedno dijete bilo zarazeno, i nijedna teta. A bit ce prije, da ih je gomila bila zarazena i ne-bolesna/testirana.
    A eto, širom Vojvodine je bilo obrnuto, da mahom sve vaspitačice u objektu/opštini dobiju koronu. Učiteljice su prošle tek malo bolje, i to je isto bilo vrlo različito od škole do škole i od osobe do osobe koliko je ko držao mere, od nastavnika je prebolelo koronu nekih 20-50%, zavisi od kolektiva.

Stvarno mi je neverovatno da pomislim da su kod vas baš sve tete bile asimptomatske, to nije baš česta situacija. Pre će biti da su samo netestirane. Ajde za decu verujem da je bilo asimptomatskih, a opet valjda biste čuli da im se neko iz porodice razboleo, nisu valjda toliki odrasli ljudi svi prošli asimptomatski?

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Sto je bilo s onim random testiranjima zagrebackih sklaraca nekad u prosincu prosle godine? Jesu ikad objavili sto o tome?
    Ako shvatam dobro kuda ciljaš, mogu ti reći da je kod nas u opštinama gde je prošle godine bilo jako puno obolelih (Novi Pazar, Tutin, Kragujevac, itd.) ponovo velik broj obolele dece. Možda su sva ta deca i bila asimptomatska prošle godine, ali evo ih izgleda opet bolesnih- ili su sad bolesni koji su izbegli koronu prošle godine...

Mene isto jako zanima šta će biti sa našim manjim selima u opštini. Jedno od sela ima oko 1000 stanovnika, svi su okrenuti jedni drugima, korona uglavnom ne postoji za njih, prošle godine umrlo je nekih tridesetak starijih ljudi, dosta njih od korone, a većina stanovnika ju je preležala. Jako me interesuje da li će za njih ova godina biti puno bolja. Stvarno bi bilo utešno da se pokaže da je imunitet nakon preboljevanja zaštita na duže staze, kako tvrde neka nova istraživanja.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj pulinka prvotno napisa Vidi poruku
    A eto, širom Vojvodine je bilo obrnuto, da mahom sve vaspitačice u objektu/opštini dobiju koronu. Učiteljice su prošle tek malo bolje, i to je isto bilo vrlo različito od škole do škole i od osobe do osobe koliko je ko držao mere, od nastavnika je prebolelo koronu nekih 20-50%, zavisi od kolektiva.

Stvarno mi je neverovatno da pomislim da su kod vas baš sve tete bile asimptomatske, to nije baš česta situacija. Pre će biti da su samo netestirane. Ajde za decu verujem da je bilo asimptomatskih, a opet valjda biste čuli da im se neko iz porodice razboleo, nisu valjda toliki odrasli ljudi svi prošli asimptomatski?
    Kad kazem sve tete, to su njih 4 na dvije grupe u vrticu + jedna koja kuha. Da su tete bile pozitivne sva djeca bi zavrsila u samoizolaciji, a nisam bas primijetila ni da su bile bolesne, tj. da nisu dolazile. A, djeca u vrticu nam uglavnom nisu iz susjedstva pa nemam pojma jesu li u obitelji imali pozitivnih. Ovih par sto zive po kvartu, mislim da nisu.

Kad pitam za testiranje, pitam jer me zanima koliko je bilo pozitivnih, i koji je to postotak. Cini mi se da su najavljivali testiranje na velika zvona, a rezultate nisu pokazali (no, mozda i grijesim, vijesti prilicno sporadicno pratim, tri dana cesto pa tri dana nista).

A zasto mislim da odvajanje grupa ne pomaze... pa jer mi se cini da u situaciji u kojoj zaraza buja, a veci broj odraslih se ne testira (a kamoli da se djecu nesto pretjerano testira) netko od tih 15-oro djece ce skoro pa sigurno bit bolestan. To mi govori neka statisticko-matematicka intuicija koju mi je tesko verbalizirat... a i promatranje ponasanja djece od vrticke do studentske dobi...

Al ja mislim da mi govorimo slicnu stvar. Ti da ce se zaraza sirit jer se nitko ne drzi mjera. A ja da djabe i da se odrasli drze mjera kad se djeca i mladi nece. A i ne ocekuje se to od njih.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Mislim, djabe za tu djecu i njihove bliske kontakte. Ne za one koji se dobro cuvaju.

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

U Izraelu su testirali djecu prije početka nove školske godine. Pozitivno je cca 8% asimptomatske djece.
    kod njih je visoka procijepljenost odraslih, R im je cca 1, a opet je toliko djece pozitivno.

U HR je manja procijepljenost, delta varijanta koronavirusa kod necijepljenih ima R negdje između 5-9.

Biti će to zanimljiva jesen
    Samo se nadam da će škole ostati otvorene

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Upravo ovo sto kaze pulinka. Mjere u skoli i vrticu ne bi trebale prestajati u skoli i vrticu. Za nasu obitelj ne prestaju, odnosno nisu prestale tijekom cijele pandemije, a druzimo se (blisko i/ili intenzivno) samo i iskljucivo s onima koji pandemiju dozivljavaju i zive na slican, ako ne o isti nacin. Nekima je to mozda paranoja, ali nama nije; ne fali nam nista. Djeca su ok i s krpicom na nosu i bez igranja po kucama ljudi koji ne zadovoljavaju kriterije.

Testirala sam malu danas a dva razlicita antigena zbog cureceg nosa. Oba su negativna. Ostavit cu je vjerojatno kod kuce sve do skole u petak da se ne zabrinjavamo dodatno ni mi, a ni ostali oko nas. Sutra je ionako praznik.

olja avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Ako cita neko iz BiH/RS, moguce je vakcinisati djecu uzrasta 12+. Moji vakcinisani prosle sedmice, Pfizer, samo blagi bol u ruci kod oboje.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Jadranka, objavili su bili te rezultate, sjećam se da smo ih i ovdje komentirali i da mi je bio problematičan uzorak jer mogao se testirati tko se javio, ok, ali onda je trebalo doći na xy mjesto na testiranje, pa velik dio djece nije pristupio, dijelom sigurno i zato što su završili u samoizolaciji pa nisu smjeli.
    Što ima direktne veze sa onim što su testirali.
    Eto to sam zapamtila, a koji su rezultati bili, uopće se ne sjećam

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Kaae, do kad ćete tako?

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    Jadranka, objavili su bili te rezultate, sjećam se da smo ih i ovdje komentirali i da mi je bio problematičan uzorak jer mogao se testirati tko se javio, ok, ali onda je trebalo doći na xy mjesto na testiranje, pa velik dio djece nije pristupio, dijelom sigurno i zato što su završili u samoizolaciji pa nisu smjeli.
    Što ima direktne veze sa onim što su testirali.
    Eto to sam zapamtila, a koji su rezultati bili, uopće se ne sjećam
    Nasla sam ih, oko 1.5 pozitivnih. Ajde, to stvarno nije puno na prvu... al, to jos nije bio vrhunac vala... ako pretpostavimo da je svakih 10 dana novih 1.5-2 posto pozitivnih, onda u dva mjeseca bude njih 10-ak posto... (zanemarimo sto istrazivanje mozda nije ok provedeno) sto je zapravo i puno manje nego bi ja ocekivala s obzirom na bliskocu druzenja. To mi je drago

A u Izraelu sam nasla da su podijelili roditeljima u onim okruzima u kojima ima nastave (nema tamo gdje je previse zarazeni) kucne testove za djecu mladju od 12 prije pocetka skolske godine. I da su ih detektirali 8 000 pozitivnih. Ne znam tocno na kolili broj testiranih. Al to je, mozda onih 8 posto koje Kajsa spominje. To je vec jako velik broj. Koliko sam shvatila, misle se davati im te testove svaki tjedan.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj kajsa prvotno napisa Vidi poruku
    U Izraelu su testirali djecu prije početka nove školske godine. Pozitivno je cca 8% asimptomatske djece.
    kod njih je visoka procijepljenost odraslih, R im je cca 1, a opet je toliko djece pozitivno.

U HR je manja procijepljenost, delta varijanta koronavirusa kod necijepljenih ima R negdje između 5-9.

Biti će to zanimljiva jesen
    Samo se nadam da će škole ostati otvorene
    Eh, samo sto ovo boldano najviše ovisi o velikim borcima za djecu i njihova prava koji usput tome i najviše štete jer su najčešće i antivaxeri koji s prezirom govore o bojanju "pozitivnih" s navodnicima. Pa ćemo sukladno broju procijepljenih imati i guzvu u bolnicama i onda sve ostalo što iz tog proizlazi. Nekako ti "pozitivni" u nekom postotku na kraju zatrebaju i hospitalizaciju, i kisik i respiraror i cetu liječnika da brine o njima, i to bez navodnika.
    Posljednje uređivanje od sillyme : 06.09.2021. at 08:54

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Mislim da sam vec pisala - kod nas dvije od tri tete pozitivne i dvoje djece evidentno pozitivni. Ne nose maske. Ne znam je li bilo asimptomatskih, ali nisu doma prosirili. Samo je jednom mali bio u samoizolaciji. E sad, nije bilo delta soja. Kod nas velika kvadratura, djece je bilo 10-12 u grupi. Nije to mali udio, skoro 20% djece i 66% teta ako se tako izrazava.
    Kod MMa je 100% ili cijepljeno ili preboljelo. Vracaju se u kolektiv.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Mali je bio u SI prije naseg cijepljenja. I nije bio doma izoliran.
    Posljednje uređivanje od Jelena : 06.09.2021. at 08:59

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Šta su vašoj djeci koji idu 5. do 8. razreda rekli u školi hoće li predmetnu nastavu imatu "predmetnim" učionicama kako je najavljivao ministar Fuchs ili ipak ne?
    Upravo mi je kćerka javila da im neće biti omogućeno te da će svu nastavu imat u tom jednom razredu. Znači pokusi iz kemije i sl. bye bye

Najave su bile da će predmetna nastava bit po predmetnim učionicama a da će maske nositi po hodniku.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Upravo mi je kćerka javila da im neće biti omogućeno te da će svu nastavu imat u tom jednom razredu. Znači pokusi iz kemije i sl. bye bye
    Ne sekiraj se, moj je išao u osnovnu školu prije pandemije, pa nikakve pokuse nisu radili ni iz kojeg predmeta laboratorijskih vježbi ima sad u srednjoj školi i više nego što bi htio

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Baš, pokusi se i u osnovnoj uglavnom rade doma

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Šta su vašoj djeci koji idu 5. do 8. razreda rekli u školi hoće li predmetnu nastavu imatu "predmetnim" učionicama kako je najavljivao ministar Fuchs ili ipak ne?

Najave su bile da će predmetna nastava bit po predmetnim učionicama a da će maske nositi po hodniku.
    Da, tako su najavljivali, da će imati nastavu i po kabinetima...

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Kod nas ne, mi imamo modernu super opremljenu školu i kabinete, pokusi se rade.
    Uostalom zašto ne bi mogli protegnuti noge iz učionice do učionice s maskom na licu?

Ajde javite mi se pls vi koje imate djecu tog uzrasta kako su se kod vas organizirali.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Kod nas je na Vijecu roditelja ravnatelj rekao da ce informatika svakako bit u ucionici informatike tim starijim razredima, a i mladjona. A za ove ostale predmete nisam zapamtila sto je ravnatelj rekao, iako znam da je nesto rekao.

cowgirl avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Kod nas se sele u predmetne učionice. Imaju skoro sve predmete blok sat. Uključivo u ovom tjednu i tjelesni. Kužim još za STEM predmete, ali koja je svrha blok sata tjelesnog još nisam dokučila .

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Da imaju samo informatiku i tehnički u specijalnim učionama

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Da tjelesni je misterija i kod moje u srednjoj ,gdi su većinom vani

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Lili, evo za 8-mi: sve u istoj ucionici osim informatike.

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Blok sat tjelesnog zbog dezinfekcije dvorane (kod nas su bar lani to radili).

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Da nose maske stalno, a ne u hodniku (?!), vjerojatnomogli bi imati nastavu u kabinetima za odredjene predmete. Kod nas imaju jos od prosle godine (osnovci nisu, ali njima su u kabinetima samo likovni, glazbeni i mediji). Zapravo bi mogli i ovako, s obzirom da se ne nose maske pa valjda nema neke opasnosti od zaraze. Povrsine same po sebi i nisu nesto osobito opasne kod korone.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj cipelica prvotno napisa Vidi poruku
    Kaae, do kad ćete tako?
    Kako? Ovako kako nam je sad, mozemo i zauvijek. Jos samo cekam da odobre cjepivo za djecu ispod 12 godina pa da ih lakseg srca stavim na avion i odemo do Hrvatske, na primjer.

Stvarno nam nista ne fali, osim u ocima ekipe (to slusam lokalnom, onako opcenito) koja ponavlja da svi koji postuju preporuke ili slijede pravila ponasanja vezana uz pandemiju zive u nekakvom strahu i zapravo, u najmanju ruku, nisu normalni. Prijateljica od lili bi valjda rekla da nas je uhvatila paranoja.

Djeca idu u skolu (kamo su se vratili prosle skolske godine, nakon sto smo cijepili sve kucne odrasle), na sve sportove koje zele ici (u otvorenim i zatvorenim prostorima), nisu odbili poziv ni na jedan rodjendan, proslavili smo njihove rodjendane, bili su preko nekoliko puta u Zooloskim vrtovima, isli smo na odmor (opet idemo na put za desetak dana, samo se ne vozimo trenutno avionom), spavamo u hotelu, AirBnB, jeli smo u restoranima kad nam je postotak oboljelih bio 1%, a sad jedemo na terasama restorana, ako moramo jesti vani ili nam tako dodje, jer mi se ne svidja postotak zarazenih. Ja radim (vise mi se svidja van kuce), na poslu opet nosimo maske kad smo izvan svojih ureda. Muz godinama radi od kuce. Kucni duhovi opet nose maske; skinut ce ih kad padnu brojevi zarazenih, kao sto su ih skinuli i u vrijeme <1%.

Nije naravno sve identicno kao prije, ali stvarno nitko ne pati, niti imam ikakvog razloga misliti da ce mu zbog maske ili dodatnih kriterija ostati nekakvi oziljci za buducnost. Evo, nismo bili u kinu niti jednom od pocetka pandemije, ako vec moram navesti nesto sto ne radimo. No u kino bismo ionako isli jednom do dvaput godisnje pa nije da me itko uopce pitao o tome, a kamoli da mu je nedostajalo. Kad kazem da se ne druzimo s onima koji se ne ponasaju kao mi, to je valjda vise onako pausalna izjava jer izgleda da ni nemamo prijatelja koji rade nekako drugacije. Pada mi na pamet jedna jedina obitelj koju smo prije pozivali na rodjendane (i oni nas), imaju kcer staru kao i ja (oko pet i pol godina). Recimo da sam sigurna da se vise necemo pozivati nikamo jer ona (mater) masku zove pelenama za lice, izvukla je dijete iz drzavne skole zbog maski i upisala u neku crkvenu, plus mi je izvrijedjala muza negdje na Facebooku (jer suradjuje s novinama od pocetka pandemije pa ga se vidi i cuje). Sve i da zaboravim na pandemiju i pomislim na maske kao medicinsko pomagalo (i za pacijente i za medicinsko osoblje), ne zelim takvu osobu ni u blizini djece, a ni sebe. Mi volimo medicinska pomagala; ne bismo funkcionirali bez njih, hebi ga.

Prekjucer smo bili u restoranu, jucer smo imali obiteljsku proslavu rodjendana uz rostilj (moji su trenutno tu), danas idemo na vrticku proslavu u parku (zbog polaska u skolu). Utorak, srijeda, cetvrtak - takewondo (u zatvorenom prostoru), u petak pocinje sestotjedna sezona nogometa na otvorenom, a pocinje i skola taj dan.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Da nose maske stalno, a ne u hodniku (?!), vjerojatnomogli bi imati nastavu u kabinetima za odredjene predmete. Kod nas imaju jos od prosle godine (osnovci nisu, ali njima su u kabinetima samo likovni, glazbeni i mediji). Zapravo bi mogli i ovako, s obzirom da se ne nose maske pa valjda nema neke opasnosti od zaraze. Povrsine same po sebi i nisu nesto osobito opasne kod korone.
    Pa nose maske stalno, od petog nadalje.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Lili je pisala da bi mogli nositi maske na hodniku, iz cega sam zakljucila da ne nose. Ili prica o djeci mladjoj od petog razreda?

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Lili je pisala da bi mogli nositi maske na hodniku, iz cega sam zakljucila da ne nose. Ili prica o djeci mladjoj od petog razreda?
    Aha, moguce da je to ostavljeno na slobodu skolama da odluce. U nasoj skoli od 5-og razreda navise nose maske i u ucionicama i na hodniku.
    Posljednje uređivanje od Jadranka : 06.09.2021. at 18:02

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nose i kod nas na hodniku, ulazu u učioni za sad ne

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Kod mojeg je prosle godine bilo obvezno, sad kaze da neki nose neki ne pa valjda nije.
    On nosi i stvarno je discipliniran oko toga, kaze da mu nije tesko.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Kod nas ne nose u ucionicama, samo na hodnicima kako rece jelena.O. Upravo tom logikom ako su isti ucenici bez maske u ucionici A, zasto ne bi mogli biti i u ucionici B/kabinetu?! Na hodnicima imaju maske.

Moja od ove godine nece vise ici na informatiku jer im je to cisto gubljenje vremena, sluzi samo za igranje igrica, nista ne uce, bezvezarija teska a kontra smjera kao izborni :rolleyes:

Iz nase skole ravnatelj i ekipa kazu da djeca imaju dovoljno razmaka medjusobno jer sjede solo za onim mono stolicima i ucionice jesu zaista vece od prosjecne ucionice u osn.skolama. Tako je bilo prosle, a i ove godine sto se tice maski.

Jedino nemaju prehranu ovi stariji, a prije korone su uvijek imali. Prehrana je sada organizirana samo za 1.do 4.razred.

Danas me jako razljutila jedna situacija u skoli, al sad nemam vremena pisat, javim se naknadno.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 06.09.2021. at 19:41

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Kod nas je dobro sto su, otkako je korona, svi izborni u istoj smjeni. Prije su bili u suprotnoj. I vjeronauk je blok sat na pocetku ili na kraju nastave, sto je isto super onima koji ne idu na vjeronauk.
    Posljednje uređivanje od Jadranka : 06.09.2021. at 19:52

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Kod nas ne nose u ucionicama, samo na hodnicima kako rece jelena.O. Upravo tom logikom ako su isti ucenici bez maske u ucionici A, zasto ne bi mogli biti i u ucionici B/kabinetu?! Na hodnicima imaju maske.
    Zbog aerosola koji lebdi satima na jednom mestu, čak i uz provetravanje. I zbog dodatne gužve i ukrštanja u hodnicima dok svi menjaju učionice.

Naši iz tog razloga ne smeju da napuštaju učionicu na malom odmoru, a na wc bi valjda trebalo da idu na časovima. Prošle godine wc nije bio problem jer su bili 2,5h u školi svaki ili svaki drugi dan, ove godine će ili nastavnici da im izlaze u susret na časovima ili će menjati pravilo.

Znam da ćeš da kažeš slično kao i Jadranka, da oni prođu kroz hodnik kad dolaze u školu, i kad idu na odmor, i kad izlaze iz škole, i da nose maske itd., i onda mic po mic dođemo do toga da ne trebaju nikakve mere...
    Naravno da nijedna mera nije savršena i nije sama po sebi dovoljna, stvar je u kombinovanju nekoliko mogućih mera i smanjivanju verovatnoće zaraze. Teško je smanjiti verovatnoću na nulu, ali tu dolazi ona priča o razvlačenju krive i kupovanju vremena kod skokova obolelih.

Btw ode nam od sutra jedno odeljenje na online na deset dana. A naši kao nose maske i na času. Osim što većinom ne nose.
    Kod vas su trenutni brojevi puno bolji, pa će vaš skok biti postepeniji. Mi smo premašili 4 000 na dan, bolnice su ponovo popunjenih kapaciteta. Ni stopa smrtnosti nam nije tako sjajna kako je mogla biti.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Moj trenutno u ovoj jutarnjoj smjeni ima sve izborne u jednoj smjeni,tko zna kak će biti popodne na smjena

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Sad gledam ima masu blok sati, čak i srz i predmet razrednika ko blok sat
    Ali i hrv, mat,I jezik,prirodu,povijest,vjerovatno u popodnevnoj i zemljopis uz ono što je normalno teh,lik. II jezik mu je u dva dana

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Kaae, iz načina na koji pišeš na ovoj temi ja sam isčitala veliku zatvorenost. Kad ono ništa posebno. Cijepljenje i maske. Rodendani, hoteli, sport... sve otvoreno. Istovremeno, sebe doživljavam kao osobu koja propituje i nema tvrd stav. A cijepljeni svi osim djece. I nosimo maske. Komunikacijski šumovi...

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja sam kod Kaae iščitala iz svega ključnu razliku od ovog mog podneblja i mentalnog sklopa, parafraziraću je: "družimo se sa ljudima koji dele naš pogled na pandemiju, a to je jako puno, tačnije većina ljudi oko nas".

Da ja imam većinu ljudi oko sebe koji su veoma pažljivi zbog pandemije i vakcinisani, pandemija bi bila samo velika neprijatnost sa kojom se svi borimo i pri tome podržavamo jedni druge.
    Ovo u čemu ja živim je kolektivna šizofrenija nekih borderline ličnosti, gde korona ne postoji dok te ne opali, a onda začepiš svima mogućnost zdravstvenih usluga svojim zauzimanjem bolničkih kreveta, doktora, respiratora i svih ostalih resursa.
    Besna sam trenutno jer tata ne može više da obavi ni najneophodnije preglede jer su doktori ili na bolovanju ili raspoređeni opet u kovid sistem. Meni je toga tako dosta...

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ja sam možda prije godinu dana i više bila veliki paničar.
    Ali sad mi dosta. Dosta mi članaka i rasprava
    cijepili smo se, zašto nosimo maske
    cijepljena xy država ima hrpu novozaraženih
    koliko antitijela je ok i jel nas taj broj štiti
    količina antitijela pada, treba nova doza
    xy cijepi s trećom

I sve varijacije na temu
    Umorna sam od prežvakavanja istih stvari i pričanja ukrug istog. I istih prepucavanja i svega. Iz dana u dan, iz tjedna u tjedan, iz mjeseca u mjesec

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kod srednjoškolke vraća se kabinentna nastava
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 07.09.2021. at 11:05

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Vrci, kad trebaš predah, makneš se od ove teme
    Istina je da se vrte stalno iste teme.
    Meni se čini da od provax forumašica dugo nitko nije prijavio pozitivan test. To je super.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Vrci, potpuno te razumijem ko da se vrtimo ukrug.

Na temu škole, kod mene kćerka ima NJEM u kontra smjeni.

Ono što me naljutilo jučer je da je dobila rabljenu kutiju iz fizike što nije samo po sebi problem nego što je ta kutija blagi užas.
    Unutra sve polomljeno, fali pola stvari, nema radne bilježnice i ono najgore unutra je bila iskorištena šmrkava maramica i još neko smeće. Eeej u pandemiji smo, a ti mi djetetu daš kutiju sa šmrkavom maramicom u koju je netko ispuhao nos...ma fuj,...bila sam ljuta ko ris, pa jel uopće netko pregledao te kutije, jel ima išta u njima...bljaaak. Rekla sma kćerki da ništa ne dira i da izvoli svom pametnom razredniku vratit tu kutiju.

Dobila sam odgovor od njega jutros da je dijelio nove kutije i da se očito zametnula ta neprimjerena rabljena, a na kutiji naljepnica s velikim slovima ime i prezime bivšeg učenika.
    Niišta od isprike naravno. Grrrr....

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Kod srednjoškolke vraća se kabinentna nastava
    Super za njih Baš mi je drago, dosta su ispaštali srednjoškolci prethodne godine s onom on line nastavom.

Znači aerosolne čestice se ne šire u gimnazijama, ni shopping centrima, samo na hodnicima osnovne škole
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 07.09.2021. at 11:23

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Znači aerosolne čestice se ne šire u gimnazijama, ni shopping centrima, samo na hodnicima osnovne škole
    Ne, nego ravnatelji za svaku školu odlučuju širi li se aerosol po njihovim hodnicima ili ne

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Ne, nego ravnatelji za svaku školu odlučuju širi li se aerosol po njihovim hodnicima ili ne
    Još jače

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ma ne mislim na ovu temu. Mislim sve novine, sve portale, sve vijesti, čak i facebook i svašta. Jednostavno gdje god se okreneš vrti se isto

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Meni je užas da naše ne puštaju vani (mislim, vani na zrak) preko velikog odmora, unatoč (novim) preporukama da izađu na zrak tih 20 min.

Lani nisu smjeli ni iz razreda, a sad smiju iz razreda ali moraju ostati po hodnicima škole. 6. razred.

I sama razrednica se lani žalila da im je koma 6-7 sati u istoj učionici bez mrdanja, a u razredu ih je 29. Sad, pak, smiju mrdat, ali iz nekog suludog razloga ne smiju izaći vani.

Totalna nebuloza.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

To mi je moram priznati stvarno najneshvatljiviji dio. Jeste li postavili to pitanje?! Kod moje kćeri ne samo da se može van pod odmorom, nego su neki profesori držali nastavu vani.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj buba klara prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je užas da naše ne puštaju vani (mislim, vani na zrak) preko velikog odmora, unatoč (novim) preporukama da izađu na zrak tih 20 min.

Lani nisu smjeli ni iz razreda, a sad smiju iz razreda ali moraju ostati po hodnicima škole. 6. razred.

I sama razrednica se lani žalila da im je koma 6-7 sati u istoj učionici bez mrdanja, a u razredu ih je 29. Sad, pak, smiju mrdat, ali iz nekog suludog razloga ne smiju izaći vani.

Totalna nebuloza.
    Stvarno suludo. A baš je izričita preporuka bila da se djecu što više tjera van pod odmorom

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Sljedeći tjedan je roditeljski i svakako ćemo to staviti na dnevni red. Nisam jedina od roditelja kojima je ovo nebulozno.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •