Stranica 311 od 383 PrviPrvi ... 211261301309310311312313321361 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 15,501 do 15,550 od 19127

Tema: Korona virus, panika ili?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Willow prvotno napisa Vidi poruku
    Kaae, oprosti, najglasnija si na temi a uopće ne živiš u Hrvatskoj

Nije ovo organizirana uređena zemlja u kojoj sva djeca dobiju brze antigenske testove pa se testiraju kod mogućih simptoma. Kod nas bi to izgledalo ovako: jedan dan dijete kašljuca, curi mu nos, drugi dan ništa. Ajmo brzo traži termin za testiranje ili trči u privatni labos. Što povezuje za sobom izostanke s posla, dijete ne ide u školu tri dana zbog čega? Da ne širi virus prehlade? Za običnu prehladu ne postoji lijek. Možda bi dobro došlo neko cjepivo?!?

Ove nebuloze koje su kod nas u preporukama HZJZ napisali postidio bi se i učenik 1. r. srednje medicinske. Ako dijete ima običnu prehladu nek se testira. Doslovno je pisalo simptome obične prehlade. Pa to znači da onda i ima običnu prehladu. Ili upalu uha? Ili je sad sve korona i druge bolesti ne postoje?!?

Ovo kod nas sada izgleda kao da imaju višak brzih testova pa ih treba brzo potrošiti i unovčiti. Cjepiva slabo idu, tu zarade više baš i nema. A testova na bacanje, nitko ih ne kupuje?!?

Btw. čitam da su danas čitali bukvice medicinskom osoblju koje se ne želi cijepiti. Doslovno su ih zvali na "razgovor" i pritiskali da se cijepe. Nekima su stavili testiranje u nedjelju, samo da dođu radi testiranja. Ili u ponedjeljak u 6.30 a rade od 07.30. Sramota. A da razjasne zašto se toliki broj medicinskog osoblja ne želi cijepiti? Da novinari naprave anketu, anonimnu da vidimo razloge jer se liječnici očito ne žele izlagati i javno reći da sve skupa jako smrdi? Čim netko posumnja u vladajući narativ, on je antivakser. I tu staje priča i propitkivanje.
    A ja sam naivno mislila da su ovdje na rodinom forumu "intelektualke" i da vole propitivati stvari.
    Moje dijete je imalo glavobolju bez temperature.
    2 dana.
    Kupila sam test od 42 kune u lokalnoj ljekarni. Test je bio pozitivan. Telefonom sam narucila uputnicu i imala pcr rezutat drugi dan.

Sto se tice medicinskog osoblja testira se izvan radnig vremena. Odusevljava me iznenadna briga za njih obzirom da zadnjih godinu dana se spominju jedino kao neradnici, glumci i placeni od strane farmaceuta .
    Uz napomenu razne ekipe na drustvenim mrezama da ce se cijepiti kad to obave svi zdravstveni radnici .

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ali nisu svi iz ZG i ne mogu svi odmah isti/drugi dan na testiranje. Ako bas moraju na PCR

I po tome na test ide dijete kad ozdravi, jer ga zelim poslati u skolu? Sto opet nema smisla, i da ima covid do tad mozda i pcr postane negativan,sto ne? Tipa 3 dana temperatura, dok dodes do doktora, pa pusti uputnicu, pa je vikend i test u ponedjeljak. A dijete već ok

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Moram priznat da se slazem s Willow u dijelu da stavovi i misljenja za konkretnu situaciju u RH nisu vjerodostojni, ukoliko to komentira netko zivi u drugoj drzavi, a kamoli drugom kontinentu.

Jednostavno ne moze znati kako to izgleda kod nas zato sto je negdje nesto procitao ili cuo od nekoga.

Naravno zna jako dobro situaciju u svojoj zemlji i to nam moze zorno predociti i upoznati nas s tim informacijama. Osobno mi je zanimljivo slusati info iz Austrije od annie ili iz USA od Kaae.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku
    Ali nisu svi iz ZG i ne mogu svi odmah isti/drugi dan na testiranje. Ako bas moraju na PCR

I po tome na test ide dijete kad ozdravi, jer ga zelim poslati u skolu? Sto opet nema smisla, i da ima covid do tad mozda i pcr postane negativan,sto ne? Tipa 3 dana temperatura, dok dodes do doktora, pa pusti uputnicu, pa je vikend i test u ponedjeljak. A dijete već ok
    Je, dijete je ok, ali je covid pozitivno ili nije.
    Eto, moje je ok nakon 3 dana blagih simptoma bez ikakve temerature. Ali je covid.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

I ne samo to.
    U samoizolaciji joj je frendica iz klupe. Jedina u razredu i to zato sto su zajedno isle doma, i druze se inace.
    U skoli su zakljucili da njezin boravak sa smptomima u razredu u kojem nema maski nije opasnost za kolektiv.
    Iako je sluzbeno potvrdena.
    Tako da mi uopce nije jasna ekipa koja se buni na mjere.
    Mjere postoje jedino na papiru . Valjda da bi pisali srcedrapateljske clanke o njima.
    Posljednje uređivanje od sirius : 01.10.2021. at 22:25

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Eto kod tebe kontakt smije u školu. Moj sin nece smjeti u skolu ako mi kćer bude doma kao kontakt.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Tako da mi uopce nije jasna ekipa koja se buni na mjere.
    Mjere postoje jedino na papiru . Valjda da bi pisali srcedrapateljske clanke o njima.
    Upravo tako! Taj narativ maltretiranja djece i roditelja mi je uf, al mi je i uf sto se starcad ne zeli cijepiti, a tu mediji i novinari koji daju prostorima, vec godinama, upitnim likovima, misak, altermedicina itd. imaju svoj obol, ulljucivo ovaj panicno-histericni-sto nam rade jadnoj djecici clanak koji je kaae linkala. A to da ne smije pisat netko tko ne zivo u hrvatskoj pa je 'preglasan', to mi je stvarno uf uf i maksimalno se ne slazem s tim od willow i lili!
    Posljednje uređivanje od ina33 : 01.10.2021. at 23:10

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

A zadnje sto mi pada na pamet je traziti dopustenje za pisanje, stvarno. Osim ako o svakoj temi prvo eventualno ne moramo dobiti Lili-Willow seal of approval pa da svatko pise samo o onome sto je iskusio na svojoj kozi.

Glup clanak je glup clanak i nesuvislo novinarstvo je nesuvislo novinarstvo, neovisno o mojoj geografskoj lokaciji.

Ne znam kome u ovom trenutku jos nije jasno da je, uz poznate ceste simptome Delte kod populacije djecje dobi, ama bas svaki simptom kovid sve dok se ne dokaze drugacije. To sto je Hrvatska u neuredjenom rasulu ne umanjuje ni samu pandemiju ni nuznost mjera. Jedino ne razumijem zbog cega se ne provode one koje se mogu provoditi, ali ok, postoji mogucnost da me 12 godina Amerike udaljilo od prosjecnog hrvatskog rasudjivanja. Da sva skolska djeca nose masku, umjesto da roditelji rone suze i masu vilama zbog mucenja teniste djece, sigurno bi bilo lakse odrediti izolaciju, a i smanjiti broj oboljelih.

Da pametnjakovici na vlasti (kojoj god) ukinu uputnice opce prakse za testiranje, opet bi se smanjio broj neidentificirane zarazene djece jer bi bilo lakse otici na test (sto doslovno, a sto zbog toga sto ne bi trebalo proci veto ooce prakse koja, eto, u koronu ni ne vjeruje).

A da imam uvid u situaciju u HR, imam. U najuzoj obitelji imam zaposlenika HZJZ, dva srednjoskolska profesora, ucenicu osnovne skole, vrticko dijete, a i citam vas sve skupa ovdje, a i drugdje. To mi je vise nego dovoljno za formiranje stavova koje cu podijeliti jer, reklo bi se - moze mi se. Tko zeli, moze ih okaciti macku o rep.

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

X na Kaae, Inu...

Ja sam baš htjela pitati kako uopće netko zna da je samo obična prehlada, a ne covid. Ne samo kod djece nego i kod odraslih. Imala sam prijatelje koji su imali baš tipične simptome prehlade, ali srećom odgovorni su i normalni pa su se testirali i ispao je covid u nekim slučajevima. I mi smo se testirali kad smo bili prehlađeni, za svaki slučaj.

Doduše, ja sam takav tip osobe da stvarno mrzim kontakt sa bilo kakvim virusima, pa mi je jedna od rijetkih pozitivnih stvari pandemije to što se i na "obične prehlade" malo više pazi. Grozno mi je kad mi netko dođe u kuću sa djecom kojoj samo malo curi nosić. Pa onda ja lijepo malo budem tjedan dana bolesna. U takvim situacijama bi mi valjda mozak trebali presaditi da bih uspjela pomisliti "ma obična prehlada, nema veze, pa neće ljudi ostajati kući zbog toga kad ionako nema lijeka." Više sam nekako "terajte se i vi i vaši cureći nosići."

Eto, nemam razumijevanja za širenje ikakvih viroza. Bljak. Ako smijem uopće komentirati jer ne živim u Hrvatskoj.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    "Zbog obicne prehlade..."
    "Prijetilo je nevidjeno maltretiranje"

(To ono staklene kugle znaju kad je obicna prehlada, a kad jedva-simptomatican kovid, zar ne? Pogotovo kod djece kod kojih se, kazu najcesce ovi koji misle da je ama bas sve mucenje, zapravo i ne javljaju simptomi gori od onih koji dolaze s prehladom)

Doticni Miroslav Filipovic je, pretpostavljam, slobodni umjetnik s pozornicom na net.hr?
    Članak gotovo da nisam ni pročitala, samo sam ga preletjela i vidjela onaj dio koji se tiče novih mjera koje su trebale stupiti na snagu, a neće. Zasad (možda ih danas opet uvedu, nikad se ne zna). I zato sam stavila taj link. Bio je prvi pri ruci i s vrlo uočljivim naslovom. Net.hr mi sigurno nije nit vodilja u životu. Ali da, mogla sam si pojednostavniti život i samo napisati da se mjere odgađaju. Ali nisam.
    Ne znam ni tko je lik kojeg spominješ niti me zanima što on misli i što je napisao (kad je riječ o njegovu osobnom stajalištu). Zapravo sam u fazi da me ništa napisano ili viđeno ne može pretjerano zainteresirati. Ne mijenjam stajališta, znam što mislim o čitavom ovom cirkusu koji se događa i to je to (i da, znam da korona postoji, itekako znam). Ništa novo. Ali je tragikomično kako se odredbe, upute i pravila naprečac i preko noći donose, a onda ih opet zbog tko zna čega i tko zna koga „povuku“. Meni je naš stožer vic.
    I Ina, nisu mjere samo na papiru, nipošto. Kod moje kćeri u školi i sina u gimnaziji itekako se provode. I neka se provode. Što se SI tiče... A što se maski tiče, to ovisi o profesoru. Na nekim satovima ih mogu potpuno skinuti, na nekima ne smiju ni gumicu dignuti s poda jer bi mogla biti zaražena. Znači, sve je na odluci ravnatelja ili određenog profesora.
    Tako je i nama odraslima, ovisno o tome gdje radimo.
    Nećakinja je na Pravnom fakultetu, tamo su mjere vrlo stroge što se covid potvrda tiče, druga je na PBF-u, tamo nije tako strogo, studenti su dobili jedno pismo na početku nove akademske godine i sve je na razini preporuke. Treća je na strojarstvu, ništa posebno... Što se cijepljenja tiče. To je situacija u našem društvu, svidjelo se to nekima ili ne. Nema jednoumlja. Pustite sad na stranu činjenicu slažete li se s tim ili ne.
    I zato je to što Willow piše u redu i sasvim legitimno. Kao i ono što piše Ina ili Riri. To je preslika našeg društva, to nitko ne može poreći. I korisno je da se čuje što misle ljudi različitih stajališta. Jednoumlje nikom ne treba.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

A Freya, pobogu, sto stavljas clanke ako su sa stranica koje inace ne pratis, ne znas tko ih je napisao, a ne znas ni sto u njima zapravo pise. No moguce je i da te veseli onaj "I'm Feeling Lucky" gumbic na Googleu.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

A Freya, pobogu, sto stavljas clanke ako su sa stranica koje inace ne pratis, ne znas tko ih je napisao, a ne znas ni sto u njima zapravo pise. No moguce je i da te veseli onaj "I'm Feeling Lucky" gumbic na Googleu.
    A eto, ne znam što mi bi, bit će da me veseli taj gumbić.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Kaae,
    Ja sam napisala da volim procitat info iz tudjih zemalja iz prve ruke, ali jos uvijek se jako dobro sjecam kad si nas tu na forumu uvjeravala iz Amerike da kod nas ljudi ne mogu doci do cjepiva, a mi smo te ogromnom vecinom tu uvjeravali da to nije tocno i da tko zeli da se moze cijepiti.

No ti si i dalje tamburala u svom tonu samoispravnosti da imas info od svoje gore navedene grupacije, ma sta god mi tu pisali (a pisala nas je ogromna vecina tu upravo suprotno od tvojih tvrdnji tako da...).

Cisto da pojasnim na sto sam mislila.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Pa bas ako moramo cepati dlaku, pisala si ti i jos pokoja forumasica da je cjepiva bilo svuda, a ostatak ekipe iz Hrvatske s kojom sam u kontaktu je govorio nesto posve drugacije. Plus su se potezale veze za cijepljenje.

Tako da, eto, mogu i ja reci da si i ti tamburala u svom tonu svjetskog pravednika apsolutnu kontru onome sto su govorili neki drugi "s lica mjesta" ili kontru onome u cemu sam sudjelovala i sama.

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Citiraj Freyja prvotno napisa Vidi poruku
    Nema jednoumlja. Pustite sad na stranu činjenicu slažete li se s tim ili ne.
    I zato je to što Willow piše u redu i sasvim legitimno. Kao i ono što piše Ina ili Riri. To je preslika našeg društva, to nitko ne može poreći. I korisno je da se čuje što misle ljudi različitih stajališta. Jednoumlje nikom ne treba.
    Naravno da nema jednoumlja, pa nikad ga nema. Ali da je u redu baš svako mišljenje, nije. Meni uopće nije u redu da netko hoda okolo bolestan jer eto što bi se testirao kad je to "obična prehlada". Okej, nema jednoumlja, kužim, svi imamo različite stavove, kužim i to. Ali ja sa svojim stavovima sigurno neću nekoga zaraziti namjerno jer ja zaista ne izlazim niti sa običnom prehladom, a mene netko sa suprotnim stavovima itekako može zaraziti i to namjerno. Tako da mi to što nema jednoumlja uopće nije pozitivna situacija trenutno. Da ga bar ima.

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Freyja, ja sam pročitala članak, i po meni stoji sve do onog zadnjeg da je bolja online nastava

ne može jednostavno svaka bolest biti korona, tu se slažem s Milanovićem kad je rekao da se današnja medicina može završiti za 15 minuta, samo jedna bolest postoji a to je korona

a što se tiče mjera za djecu, mislim da je dovoljno da bolesni ostanu doma (kao i dosad plus pojačano ovi koji bi možda šmrcavi išli u školu) i da se podijele kućni testovi
    pa da se onda po potrebi testiraju doma ako je fakat sumnja na kovid

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Tako da, eto, mogu i ja reci da si i ti tamburala u svom tonu svjetskog pravednika apsolutnu kontru onome sto su govorili neki drugi "s lica mjesta" ili kontru onome u cemu sam sudjelovala i sama.
    X. Plus jos s pocetka tipa anegdpltalno moj poznanik koji radi u x farmi rekao to i to za.mnra pa se sama cijepila bas tim cjepivom. Nitko nije bez greske da bi bas sebi dopustila docirajuci ton.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 02.10.2021. at 10:27

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I poticala one neke sealiononing antivaksere na ovoj temi uz hashtag pluraizma... Tako da malo samorefleksije nikom ne skodi.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Pa bas ako moramo cepati dlaku, pisala si ti i jos pokoja forumasica da je cjepiva bilo svuda, a ostatak ekipe iz Hrvatske s kojom sam u kontaktu je govorio nesto posve drugacije. Plus su se potezale veze za cijepljenje.

Kaae, pisala sam za Zg i vecina nas je objasnjavala kako doci do cjepiva na razne nacine, no uvijek je postojao neki nacin (bilo gdje u Dalmaciji, Slavoniji..), ne nuzno onaj uobicajeni preko opce prakse.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    X. Plus jos s pocetka tipa anegdpltalno moj poznanik koji radi u x farmi rekao to i to za.mnra pa se sama cijepila bas tim cjepivom. Nitko nije bez greske da bi bas sebi dopustila docirajuci ton.
    Taj frend direktor u nasoj farm.industriji se nije na kraju ni cijepio, obolio je kasnije zesce od korone (upala pluca).
    Osobno sam zakljucila da cu svoje misljenje temeljit na drugim zakljuccima, a ne njegovima o mrna.

Ne cini mi se boljom opcijom da sam se drzala prvotne odluke ko uklesane u kamen i da niposto nisam bila sklona promjeni misljenja. Inace jos uvijek ne bi bila cijepljena.
    Uvijek cu rado poslusat argumente s obje strane i donijet odluku za sebe. Ja to smatram ispravnim putem.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 02.10.2021. at 10:41

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Malo upadam...možda netko od vas zna. Gdje napraviti pcr test i da je gotov čim prije? Slala sam mailove na par labosa u Zg i svugdje pišu da se treba naručiti plus najraniji nalaz je nakon 8-10h. Krenu trudovi i kako muž može stići na porod?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj mašnica prvotno napisa Vidi poruku
    Malo upadam...možda netko od vas zna. Gdje napraviti pcr test i da je gotov čim prije? Slala sam mailove na par labosa u Zg i svugdje pišu da se treba naručiti plus najraniji nalaz je nakon 8-10h. Krenu trudovi i kako muž može stići na porod?
    Pa sto mu nije dovoljan brzi za potvrdu?
    Pcr ne moze biti ranije gotov od 6 -10 sati. Toliko traje ciklus.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Moj sin se testirao u jedan ponedjeljak u 15 sati na Mirogojskoj (Zarazna), a nalaz sam dobila mailom u 20 sati.

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Mora biti pcr ne stariji od 72 sata...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj mašnica prvotno napisa Vidi poruku
    Mora biti pcr ne stariji od 72 sata...
    Gdje to pise? Meni se cini da u novim preporukama nije tako.

( iako bas ne razumijem zasto se otac nije cijepio ako vec zeli na porod. .. to bi mu pojednostavilo zivot ako vec ne misli da je potrebno.)
    Posljednje uređivanje od sirius : 02.10.2021. at 13:09

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ne traže pcr radi ne bujanja korone,tako i za operacije isto traže bez obzira na cjepni status

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Procitajte nove preporuke od 20.09. na stranicama HZJZa
    Tamo pise da za porod treba covid potvrda , a ne pcr

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

To sto je Hrvatska u neuredjenom rasulu .
    Moja Hrvatska NIJE u neuređenom rasulu!!

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Članak je grozan, kafanski stil bez argumenta. Poklikale smo ga, autor cvate, čitanost mu raste.

Ne volim pluralizam, kad se raspravlja od heliocentricnom sustavu ili postojanju gravitacije. Pluralizam nije uvijek dobar.

Willow, ti si neki strucnjak za razlikovanje simptoma prehlade kod djece od simptoma covida. Ja isto kao Riri, posizim na ove samo malo smrkave, jer kad se ja zarazim, jako se jako mucim na poslu. Zadnji sam put od tako nekog smrkavog djeteta morala na rtg, kod otorinca, nakon nekoliko mjeseci kaslja na kortikosteroide. Tako da je meni i prehladica no thanks, a kamoli covid koji slici na prehladicu kod djece.

Nikako da willow i ekipa shvate da nisu sami, da postoje i drugi ljudi i da to sto je dijete s covidom za dva dana fit, ne znaci da smije u park ili vrtic za dva dana. Mog tatu da zaraze, umro bi s velikom vjerojatnoscu. Willow bi mozda mahnula rukom, ah star je, komorbiditeti, dzaba mu sto se cijepio, vidis da cjepivo ne sluzi nicemu.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Bravo Beti!
    Posljednje uređivanje od Jadranka : 02.10.2021. at 14:21

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ni moja.

Sto se tice prehlada kod djece, primjetila sam da sve vise ljudi kupuje one testove u ljekarnama i doma testira djecu preko sline.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Blago tebi
    Kod mene se raspada doslovno. Padaju fasade na prolaznike, pucaju vodovodne cijevi, mostovi se raspadaju, zeljeznica na umoru, nepismeni na pozicijama gdje se donose propisi pa ih ne znaju ni napisati jasno i da ne nabrajam.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Nije problem u pisanju iz Amerike, ili od kud vec. Problem je u nacinu pisanja i silnim uvredama i generaliziranjima. Tko kaze da se u Hrvatskoj ne nose maske u skolama? Nose se u onima u kojima je tako odluceno (isto kao u SAD-u, ako dobro shvacam Kaee), u skoli mog sina se nose, na mom fakultetu se isto nose. Tko kaze da svi roditelji smatraju da su maske mucenje djece? To ovdje nisam procitala (mozda je netko i napisao, al to sigurno nije bio dominantan ton), a nisam bas ni cula da se to govori. Efikasnost maski se preispitivala, to da. Al postoje i istrazivanja koja govore da te maske (a narocito sa stilom nosenja prosjecnog covjeka, koji nije Balkanac, nego neki Kanadjanin, Amer ili sto god) i nisu nesto efikasne. Na forumu se pricalo o rutinskom testiranju svaka 2-3 dana.

A ovo, ako netko smatra prehladu samo prehladom, da ga se odmah napada da ce na smrt starijih ljudi odmahnit rukom, i da ga nije briga, to nije nista drugo do iskrivljivanje tudjih rijeci.

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Jelena, ajd mi ne stavljaj u usta riječi koje nisam rekla

najbolje da se svi zabarikadiramo i ne pomolimo van ni nos iz kuće jer je epidemija

nisam ni sama za to da bolesni šeću okolo i šire zarazu ali ne možemo zatvoriti djecu zbog šmrkavih noseva, ne bi izlazili pola godine

zanimljivo je ovo što se događa u UK, baš zbog mjera i neizloženosti virusima, sad se pojavila neka gadna viroza
    https://www.jutarnji.hr/life/zdravlj...orone-15106239

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Willow, jesam li ja krivo shvatila da ti znas sto je prehlada kod djece, a sto covid?

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Willow, jesam li ja krivo shvatila da ti znas sto je prehlada kod djece, a sto covid?
    prehlada: dijete kiše, curi mu nos, u pravilu nema temperaturu, rijetko se tko zarazi od njega
    viroza: dijete kiše kašlje / curi mu nos, u pravilu ima temperaturu, često se netko zarazi u okolini, moguće da bih posumljala na covid i testirala dijete / sebe

da dijete testiram nakon što jednom zakiše i vidim da briše nos, mogu odmah postaviti šator ispred bolnice u dubravi

a ako ti Jelena imaš teško bolesne u obitelji, pa nećeš takvima voditi bolesno dijete, ne treba ti tu nikakav test, samo malo zdravog razuma

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

A vidis, nisam znala da kod prehlade samo kises, a kod viroze (ne znam sto je prehlada, bakterijska?) i kasljes, a nekad imas, a nekad nemas temperaturu. A nekad te boli glava, a nekad ne. Sori, al nikako mi nisi uvjerljiva.

Ne trebas testirati dijete kad kihne, nego kad ima virozu (ukljucivo prehladu, jednom kad kihne je mozda udahnuo prasinu, to se ne broji pod viroze), pa nije valjda stalno prehladjeno, kvragu. Vecina djece bude manje od 2-3 put u jednoj zimi prehladjeno.

Tvoje netestirano "prehladjeno" dijete dodje i zarazi moje, ja ne znam da je moje zarazeno, jer nema uopce simptome, i onda odemo kod bake i djeda i oni umru. Mama srcani, tata dijabeticar.

Moguc je scenarij i da ni tvoje nema simptome, (al ako je stalno bolestan, kao sto pises, onda ce valjda i na covid kasljati), i da moji umru ne znajuci od koga su se zarazili, ali je puno manja vjerojatnost. A samo vjerojatnost zaraze mozemo reducirati. Nista drugo. Ja nisam za to da ih se sve preventivno testira da cuvaju moje roditelje. Al kad imaju simptome, nece im nista biti od 3 testa u mjesec dana.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Al svaki vrtic ima zdravstvenog djelatnika. U uredjenoj zemlji brzi testovi stoje kod zdravstvenog djelatnika, pa nikamo ne moras ici. Testiras dijete i ostavis ga u vrticu ako je negativno. U bogatoj uredjenoj, ne moras ni platiti taj test. U siromasnoj bi trebalo dati vrticima i skolama po nabavnoj cijeni.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Bit ce da su testovi kod lili, beti i Jadranke dostupni na ulazu u skolu, vrtic, fakultet... Kod mene nisu. Al nije mi ni do apoteke daleko.

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

prehladu izazivaju virusi, toliko bi ipak trebala znati
    ili propuh

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Blago tebi sto sa kristalnom kuglom znas uzrocnika.
    Kad je virus ovako van kontrole kao kod nas sve i nista moze biti simptom.
    Pa se drzim testa iz ljekarne za pocetak. Za sad mi je prva sumnja bila 100 % uspjesna.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Bit ce da su testovi kod lili, beti i Jadranke dostupni na ulazu u skolu, vrtic, fakultet... Kod mene nisu. Al nije mi ni do apoteke daleko.
    Znaci dostupnost testova na ulazu u ustanovu je mjerilo uredjenosti drzave?

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

prehladu izazivaju virusi, toliko bi ipak trebala znati
    ili propuh
    ???
    Daj me prosvijetli sto izaziva prehladu.
    Ja znam ovo:

"Obična prehlada je virusna infekcija sluznice nosa, sinusa, ždrijela i velikih dišnih putova."
    Izvor: http://www.msd-prirucnici.placebo.hr...bicna-prehlada

Ili:
    "Obična prehlada je akutna virusna upala sluznice nosa koja katkad zahvaća i ždrijelo, a naziva se i rinitisom."

Izvor:
    https://www.plivazdravlje.hr/aktualn...-lijeciti.html

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Blago tebi sto sa kristalnom kuglom znas uzrocnika.
    Kad je virus ovako van kontrole kao kod nas sve i nista moze biti simptom.
    Pa se drzim testa iz ljekarne za pocetak. Za sad mi je prva sumnja bila 100 % uspjesna.
    i utvrdila si da je korona u stvari jačine čega, obične prehlade?
    nije ni čudo što su ljudi skeptični
    tek kad se testiraš, tad si bolestan, prije toga nisi?
    meni i testovi sve manje imaju smisla

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Osim toga, sigurno nitko niie napisao da je sve u Hrvatskoj idealno. No, jedno je generalizirati i reci da je drzava u neuredjenom rasulu, a drugo je kritizirati odredjene pojave, akcije i ljude.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Odnosno, mozda se nismk razumjele, ti si posebno navodila prehladu, a posebno virozu. I napisala da se prehlada gotovo ne prenosi. A i te kako se prenosi.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

???
    Daj me prosvijetli sto izaziva prehladu.
    Ja znam ovo:

"Obična prehlada je virusna infekcija sluznice nosa, sinusa, ždrijela i velikih dišnih putova."
    Izvor: http://www.msd-prirucnici.placebo.hr...bicna-prehlada

Ili:
    "Obična prehlada je akutna virusna upala sluznice nosa koja katkad zahvaća i ždrijelo, a naziva se i rinitisom."

Izvor:
    https://www.plivazdravlje.hr/aktualn...-lijeciti.html
    Pa i napisala je da je izaziva virus. Kao i ti. Samo se krivo razumijete.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Meni je ovo "nose se maske" smiješno. Maske se u ZG javnom prijevozu nose u najviše 70% slučajeva, a od tih su bar 40% niškoristi platnene ili one samo na bradi. Dakle, više od 50% putnika kao da i nema masku.
    U školi mog starijeg djeteta maske se vrlo proizvoljno skidaju (ovisno je li na satu prof. masker ili antimasker).
    Ja u školi ne smijem djecu do 10-11 g. tražiti da nose masku, a moram biti min. pola metra od njih dok govore, pljuckaju ili pjevaju (inače ništa neće naučiti). Ta ista djeca idu na zbor na kojem rasipaju aerosol sve u šesnaest .
    Ukratko: ne vidim način kako da se ovo završi

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

i utvrdila si da je korona u stvari jačine čega, obične prehlade?
    nije ni čudo što su ljudi skeptični
    tek kad se testiraš, tad si bolestan, prije toga nisi?
    meni i testovi sve manje imaju smisla
    Willow, ti fakat prvociras. Je l zbilja ne razlikujes covid kod djece i kod starijih ili te boli briga je l djeca prenose? Nakon ovakvih postova cu jos upast u tabor onih koji misle da treba svu djecu preventivno testirati. Zaboravila sam da ima ljudi s ovakvim stavovima.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

prehlada: dijete kiše, curi mu nos, u pravilu nema temperaturu, rijetko se tko zarazi od njega
    viroza: dijete kiše kašlje / curi mu nos, u pravilu ima temperaturu, često se netko zarazi u okolini, moguće da bih posumljala na covid i testirala dijete / sebe

da dijete testiram nakon što jednom zakiše i vidim da briše nos, mogu odmah postaviti šator ispred bolnice u dubravi
    Jadranka, nije napisala, razdvojila je viroze i prehlade, kao jako su razliciti simptomi. Prehlada se kao ne prenosi bas. Ne znam kako je onda njezino dijete stalno prehladjeno. Moje nije, hvala bogu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •