Stranica 318 od 383 PrviPrvi ... 218268308316317318319320328368 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 15,851 do 15,900 od 19127

Tema: Korona virus, panika ili?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Inače, nemam pojma za forum, niti mislim da se ljudi moraju izjašnjavati i postrojavati, ali recimo i ja se ponekad pitam kako to da se samo 50% odraslih cijepilo jer ja realno ne znam gotovo nikoga tko se nije cijepio Gdje god se okrenem, od obitelji, prijatelja, posla, ljudi su se cijepili, eventualno su preboljeli pa se planiraju cijepiti kad im prođe 6 mjeseci. Evo kod mog muža na prijem od 100+ ljudi njih 15 se mora testirati kad putuju.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Inače, nemam pojma za forum, niti mislim da se ljudi moraju izjašnjavati i postrojavati, ali recimo i ja se ponekad pitam kako to da se samo 50% odraslih cijepilo jer ja realno ne znam gotovo nikoga tko se nije cijepio Gdje god se okrenem, od obitelji, prijatelja, posla, ljudi su se cijepili, eventualno su preboljeli pa se planiraju cijepiti kad im prođe 6 mjeseci. Evo kod mog muža na prijem od 100+ ljudi njih 15 se mora testirati kad putuju.
    Ja ih znam jako puno ljudi koji se nisu cijepili. NIsam prebrojavala, ali rekla bih 50%.

Što se tiče vrijeđanja, i dalje namjeravam reagirati na isto, bilo da je upućeno meni ili drugima.
    Posljednje uređivanje od Jadranka : 04.10.2021. at 13:04

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

ili državi

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Tko zna o čemu to ovisi. Ja se doslovno mogu sjetiti svega nekoliko ljudi koji nisu cijepljeni. Kod mene na poslu od užeg tima (za koje dakle znam) doslovno jedan, a i taj je sad prebolio.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Kod mene su isto većinom cijepljeni ili preboljeli ali gotovo svi koje poznajem (posao, obitelj, susjedstvo, škola...) su protiv cijepljenja djece (uključujući i ovu većinu koja je sebe cijepila).

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

100% zaštite od težih oboljenja nije isto što i 100% zaštite od zaraze

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

OK, nije vrag da netko ozbiljno shvaća ovakvu izjavu (a nije vrag niti da je Kristijan Ramadan ovo izjavio )

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Citiraj Willow prvotno napisa Vidi poruku
    Piše od težih oboljenja, smrti i hospitalizacija, pa bilo bi užasno da je to izjednačeno sa samom zarazom.

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Evo betty je bila brža od mene, pišemo isto

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ok, cjepivo definitivno ne štiti 100% niti od težih oboljenja, smrti i hospitalizacija.

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Ok, cjepivo definitivno ne štiti 100% niti od težih oboljenja, smrti i hospitalizacija.
    Možda je do vremena kad je napisano, članak je iz 2. mjeseca, ne sjećam se kad su se ovi gori sojevi pojavili. Ali da, ne štiti ni od toga 100%, naravno.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

OK, nije vrag da netko ozbiljno shvaća ovakvu izjavu (a nije vrag niti da je Kristijan Ramadan ovo izjavio )
    Ok, pa nije valjda da netko ozbiljno shvaća onaj članak s net.hr-a (ma zapravo, vjerojatno taj lik koji je napisao taj članak to zapravo nije ni izjavio)?! Ono ste trančirali uzduž i poprijeko (neki, ne mislim na tebe, Mima), a na ovakav je članak dovoljno napisati to što si napisala?!

Za one koji nisu u toku - linkala sam u subotu (?!) jedan članak s net.hr-a.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Kako bi netko uopće u veljači 2021. mogao znati ovakve stvari. Pa do tad u se u Hrvatskoj cijepili samo liječnici i rektor Boras. Hoću reći, ne mogu se uopće znati ovakvi podaci dok značajan broj ljudi nije cijepljen, a pogotovo se ne može znati kakve sve mutacije virus može imati. Obzirom da se inače radi o jednom pametnom gospodinu, teško mi je uopće povjerovati da je ovako nešto izjavio.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

da, i to treba napisati
    ja ne znam u kojem postotku štiti, ali znam da je visok

u svakom slučaju, sigurna sam da će netko već izjednačiti taj postotak, odnosno vjerojatnost s vjerojatnošću u ostatku populacije, pa će ispast da je razlika u jednoj i drugoj skupini zanemariva, odnosno nedovoljna za odlučit se na cijepljenje
    jer, ako govorimo o osobnim dojmovima, moj osobni dojam je da se na ovoj temi pokušava izjednačiti rizike koje nosi necijepljena populacija s rizicima koje nosi cijepljena, kao da je razlika jako mala
    a nije, razlika je velika
    Posljednje uređivanje od betty blue : 04.10.2021. at 13:23

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ma dobro, skužili ste poantu, na početku su stvarno svuda bili napisi da štiti do 100%, sjećam se Beroša da je tako nešto izjavio
    e sad, od čega štiti, definitivno sad znamo da ne štiti u tolikom postotku ni od zaraze ni od težih oblika bolesti

ja ovome jednostavno ne vidim kraja, kad prođe godina dana i istekne nam "covid pass", tražit će booster, pa opet i opet i opet, do kad? svakih 6 mj. novo cjepljenje? pristat ćete na to?

možda se sljedeće sjete da su rizične skupine za covid npr. pretili pa uvedu sljedeće pravilo: ako ne smršaviš za mjesec dana npr. 0.5 kg po tjednu, 2 kg mjesečno, ajmo kontrola i ako ne ispuniš isto, ukida ti se covid pass? i to sve dok ne dosegneš zdravu težinu?!?
    treba rasteretiti zdravstveni sustav, apsurdi su mogući

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Kako bi netko uopće u veljači 2021. mogao znati ovakve stvari. Pa do tad u se u Hrvatskoj cijepili samo liječnici i rektor Boras. Hoću reći, ne mogu se uopće znati ovakvi podaci dok značajan broj ljudi nije cijepljen, a pogotovo se ne može znati kakve sve mutacije virus može imati. Obzirom da se inače radi o jednom pametnom gospodinu, teško mi je uopće povjerovati da je ovako nešto izjavio.
    Pa imaš pravo u to posumnjati, zašto ne? Ali tako onda možeš napraviti sa svime napisanim. A što se tiče vremena kad je članak napisan - to ga opravdava? Ta tako nešto izjavi?

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Yep, upravo je sprovod tati mog nadređenog koji je umro od korone. Bio je cjepljen, fit i vitalan. Tako da 100% može u vjetar.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

možda se sljedeće sjete da su rizične skupine za covid npr. pretili pa uvedu sljedeće pravilo: ako ne smršaviš za mjesec dana npr. 0.5 kg po tjednu, 2 kg mjesečno, ajmo kontrola i ako ne ispuniš isto, ukida ti se covid pass? i to sve dok ne dosegneš zdravu težinu?!?
    A koji bi to tek bio cirkus

Srećom nemamo previše pretilih.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Baš sam se na to htjela osvrnuti. Neki sam dan razgovarala s jednim liječnikom (cijepljenim) koji je komentirao kako smatra da je ova situacija u zdravstvu odgovor vladajućih na nemogućnost rješavanja cjelokupnog zdravstvenog problema u RH. Dok oni uvode restrikcije u državni zdravstveni sustav, prihodi privatnih zdravstvenih institucija rastu dvoznamenkastim brojem. Očito su problem nemogućnosti rješavanja financijske situacije u zdravstvu na normalan način odlučili riješiti tako da smanje broj pacijenata.

Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Srećom nemamo previše pretilih.
    Uopce. Samo 65% odraslih.

https://ec.europa.eu/eurostat/web/pr...ddn-20210721-2

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Munkica prvotno napisa Vidi poruku
    Da, u Europi prednjačimo, tu smo negdje gdje je i Malta, koliko znam. Ali shvatila sam i da se Lili šali

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Munkica prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala za link. A prosjek svih odraslih u EU je 53%. Pa pola zemalja EU je otprilike kao mi, neki vrlo sitni postotak razlike.
    Kad vidim da jedna Finska ima 60% pretilih (meni su tamo svi bilio tako fit i slim ) , nije sad da je to tako jako odstupanje.
    S naglaskom da u ovu statistiku overweighta ulaze pre-obese i obese.

U mom poslovnom i privatnom okruženju doslovce znam samo jednu pretilu mušku osobu i on je u postupku skidanja kila (nakon korone). Fakat nije ono da hodam centrom i viđam oko sebe pretile ljude na svakom koraku.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Freyja prvotno napisa Vidi poruku
    Baš sam se na to htjela osvrnuti. Neki sam dan razgovarala s jednim liječnikom (cijepljenim) koji je komentirao kako smatra da je ova situacija u zdravstvu odgovor vladajućih na nemogućnost rješavanja cjelokupnog zdravstvenog problema u RH. Dok oni uvode restrikcije u državni zdravstveni sustav, prihodi privatnih zdravstvenih institucija rastu dvoznamenkastim brojem. Očito su problem nemogućnosti rješavanja financijske situacije u zdravstvu na normalan način odlučili riješiti tako da smanje broj pacijenata.
    Gdje je smanjen broj pacijenata? I kojih?
    Opcenito u sustavu je manje pacijenata ( hospitaliziran, na pretragama) nego prije covida?
    Ako zanemarimo onih 5 tjedana zatvaranja prosle godine.
    Mislim, pitam za prijateljicu...

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ne nisam se šalila jer to nije veliko odstupanje od većina zemalja EU.

I dalje općenito previsok prosjek pretilih odraslih osoba (muških još više nego žena).
    Možda fakat treba uvest neke mjere, možda ih to potakne da misle o svom zdravlju :/

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

evo sirius, ja sam ovo što citiraš shvatila kao budućnost, a ti odmah skočila

ali da, zanimljiva teorija, sigurno će neki necijepljeni pacijenti odgađati ili totalno izostaviti posjet liječniku / bolnici ako nemaju potvrdu, neće im se dati zafrkavati s tim

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Opcenito u sustavu je manje pacijenata ( hospitaliziran, na pretragama) nego prije covida?
    Sirius jel malena bolje?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    da, i to treba napisati
    ja ne znam u kojem postotku štiti, ali znam da je visok

u svakom slučaju, sigurna sam da će netko već izjednačiti taj postotak, odnosno vjerojatnost s vjerojatnošću u ostatku populacije, pa će ispast da je razlika u jednoj i drugoj skupini zanemariva, odnosno nedovoljna za odlučit se na cijepljenje
    jer, ako govorimo o osobnim dojmovima, moj osobni dojam je da se na ovoj temi pokušava izjednačiti rizike koje nosi necijepljena populacija s rizicima koje nosi cijepljena, kao da je razlika jako mala
    a nije, razlika je velika
    Moj dojam je citajuci portsle i komentare ispod da se cijepljena populacija pokusava proglasiti onom koja zapravo ( vise ) od necijepljene prenisi covid . To je sad jedan novi memoment. Valjda su se čipovi u cjepivu pokvarili pa treba smisliti neki novi spin.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Sirius jel malena bolje?
    Jos uvijek ima simptome ( danas je 7 dan) , ali blage. Jucer je ostala bez mirisa. Ali opce stanje je dobro.

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

najbolje da nas sve posvađaju i razdvoje na dva (ili tri?) tabora

ups, možda to i namjerno rade

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

sirius, super za malecku

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Hoćeš da ga pitam?
    Ali ako nisi shvatila što je htio reći - ide se prema tome, još nismo u toj situaciji.
    To je samo njegovo skromno mišljenje, oboje ste u zdravstvu pa zaključujte svaki za sebe.
    Posljednje uređivanje od sirius : 04.10.2021. at 14:05 Razlog: Greska

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

evo sirius, ja sam ovo što citiraš shvatila kao budućnost, a ti odmah skočila

ali da, zanimljiva teorija, sigurno će neki necijepljeni pacijenti odgađati ili totalno izostaviti posjet liječniku / bolnici ako nemaju potvrdu, neće im se dati zafrkavati s tim
    Odgadati ce sto? Gastroskopiju ? Koloniskopiju? Operaciju koljena? Novu zubnu protezu ?
    Jer za primarnu, hitnu i svu ostalu dijagnostiku koja ti padne na pamet covid potvrda ne treba.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ako gledam svoje priovatno i poslovno okruženje, rekla bih da je baš to da je 50% cijepljenih, 50% necijepljenih

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ne nisam se šalila jer to nije veliko odstupanje od većina zemalja EU.

I dalje općenito previsok prosjek pretilih odraslih osoba (muških još više nego žena)
    Istina.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Freyja prvotno napisa Vidi poruku
    Hoćeš da ga pitam?
    Ali ako nisi shvatila što je htio reći - ide se prema tome, još nismo u toj situaciji.
    To je samo njegovo skromno mišljenje, oboje ste u zdravstvu pa zaključujte svaki za sebe.
    Sto se mene tice , moj zakljucak je ( a radim u dijagnostici ) da nam je broj pacijenata bio uobicajen 2020 nakon otvaranja od onih 5 tjedana.
    Od prvig dana 2021 broj je poceo rasti , tako da je po mom slobodnom zakljucku porastao za 30+% .
    Ne primjecujem da itko ista odgada. I sto treba i sto manje treba.

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

nisam znala da smo tako loši
    ali da, i Beroš nam je onda taman ministar zdravstva po mjeri
    Posljednje uređivanje od Willow : 04.10.2021. at 14:08

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

sirius, super za malenu

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Kod mene na poslu od nas 16 samo je mislim 4 necijepljeno. Od toga su 2 osobe preboljele, a 2 nisu.

Oko mene isto većina cijepljena

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Odgadati ce sto? Gastroskopiju ? Koloniskopiju? Operaciju koljena? Novu zubnu protezu ?
    Jer za primarnu, hitnu i svu ostalu dijagnostiku koja ti padne na pamet covid potvrda ne treba.
    A mene traže za uzv abdomena potvrdu

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    A mene traže za uzv abdomena potvrdu
    Pisi minstru pa pitaj zasto.

elleanora avatar
    Datum pristupanja
    May 2020

Početno

Yep, upravo je sprovod tati mog nadređenog koji je umro od korone. Bio je cjepljen, fit i vitalan. Tako da 100% može u vjetar.
    A da nije možda i umro radi cijepljenja? (ups, ne smije se to ni pomisliti protiv svetog grala cjepiva)

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj elleanora prvotno napisa Vidi poruku
    A da nije možda i umro radi cijepljenja? (ups, ne smije se to ni pomisliti protiv svetog grala cjepiva)
    Ma tko god umro ili mu se nešto desilo nakon cijepljenja to mu je od cjepiva. Jer poznato je da cjepivo stiti od svega pa i ako slucajno slomis nogu i to je nuspojava cjepiva

elleanora avatar
    Datum pristupanja
    May 2020

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Ma tko god umro ili mu se nešto desilo nakon cijepljenja to mu je od cjepiva. Jer poznato je da cjepivo stiti od svega pa i ako slucajno slomis nogu i to je nuspojava cjepiva
    Ma da, naravno. Doduše, kod kovida vrijedi sve suprotno

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Malo na temu smanjenog broja pacijenata. Treba reći da su se prije korone pacijenti često NEPOTREBNO (takva je bila praksa) naručivali u bolnicu ranije i otpuštali kasnije nego što je nužno. Npr. prije bi na razne zahvate dolazili čitav dan ranije, a operacija bi bila sutradan ili čak za 2 dana ako bi došlo do nekih hitnijih situacija.
    Također, kemoterapije su u mnogim bolnicama noćile što sad više nije slučaj. Sada dođu dan ranije po premedikaciju (tablete) i odu doma te se vrate sutra rano ujutro na kemo.
    To je kumulativno ogroman broj nestalih "noćenja" koje se objektivno moglo smanjiti i prije. Sigurna sam da ima i drugih sličnih "kvaka" koje se od korone više ne provode.
    Posljednje uređivanje od čokolada : 04.10.2021. at 15:23

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ovo što se pred bolnicama danas događalo totalni je sumrak svega. Baš me zanima bi li medicinsko osoblje i pred danskom ili francuskom bolnicom protestiralo protiv cijepljenja, a kamoli protiv testiranja. Dobilo bi nogu u guzicu istog trena.

elleanora avatar
    Datum pristupanja
    May 2020

Početno

Ma da, kako bi to oni uopće mogli znati. A to što su ludi teoretičari zavjere znali unaprijed praktički sve što je slijedilo - a sram ih bilo, baš su bezobrazni

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ma da, kako bi to oni uopće mogli znati. A to što su ludi teoretičari zavjere znali unaprijed praktički sve što je slijedilo - a sram ih bilo, baš su bezobrazni
    pa vrlo je indikativno da teoretičari zavjere imaju odgovore na sva pitanja i znaju sve što će se dogoditi, a znanstvenici tapkaju u mraku
    uopće me ne čudi da su mase omađijane instant odgovorima, koji su uvijek takvi da peru ruke od svake vrste odgovornosti prema široj zajednici

nitko ne želi čuti da se ne zna koliko će ovo sranje trajati, a ne zna se jer je previše varijabi da bi se znalo
    i taj odgovor je teško prihvatiti, lakše je zapomagati dokleeee višeeeee (i usput odvraćati ljude od cijepljenja)

elleanora avatar
    Datum pristupanja
    May 2020

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo što se pred bolnicama danas događalo totalni je sumrak svega. Baš me zanima bi li medicinsko osoblje i pred danskom ili francuskom bolnicom protestiralo protiv cijepljenja, a kamoli protiv testiranja. Dobilo bi nogu u guzicu istog trena.
    O protestiraju, još kako... proguglaj malo..

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svij...opiru-15102381

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

O protestiraju, još kako... proguglaj malo..

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svij...opiru-15102381
    Coksa je mislila na Skandinaviju. Opcenito zemlje koje imaju najbolje postotke bez drama oko njih.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •