Stranica 331 od 383 PrviPrvi ... 231281321329330331332333341381 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 16,501 do 16,550 od 19127

Tema: Korona virus, panika ili?

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Citiraj Willow prvotno napisa Vidi poruku
    Mima, točno to.
    Ovdje na temi je prema mom dojmu puno više medicinara i onih koji zive s nekim imunokompromitiranim od prosjeka.
    Što je prosjek? Veliki postotak ljudi starijih od 50 g. ima neki komorbiditet koji uopće ne bi tako percipirao inače. Npr. povišeni tlak (a da i ne zna) ili 15kg viška (ajmo, koliko vas ima toliko?). I onda čitaš - 50godišnjak preminuo od covida, ali imao je pridružene komorbiditete i bude ti lakše jer je imao komorbiditete. A čovjek prosječni Hrvat s povišenim tlakom! Pa taj je mogao živjeti još bar 20 godina.
    Posljednje uređivanje od čokolada : 09.10.2021. at 12:05

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Čokolada, ovo se odnosilo na cijepljenje protiv gripe

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Mima hvala na odgovoru.

Ja sam bila nekako uvjerenja da svake zime fali tog cjepiva protiv gripe, da ga se premalo nabavlja.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Znaci na placanje ga se olako nabavi bez problema, al preko zdravstvenog tesko?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Svuda ga se nabavi bez problema, osim lani jer je lani bila veća potražnja jer su se svi htjeli cijepiti. Mislim da je i HZJZ uspio dobiti manje količine, ili ga je dobio kasnije. Cjepivo protiv gripe ne uvozi samo HZJZ nego i veledrogerije i ima ga za kupiti u apoteci, i to raznih vrsta. Lani ga nisu uspjeli dovoljno uvesti, bila je nestašica, kao kad je nestašica bilo koje druge robe. Moja firma je lani recimo krenula u organizaciju cijepljenja kao svake godine, ali su odustali jer nisu mogli kupiti dovoljno cjepiva.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Prošle smo se godine svi cijepili protiv gripe, platili cjepivo i kako Mima kaže, bila je nestašica, nismo tako lako došli do njega.

Znam da nitko nije pobolijevao cjjelu zimu, ljeto evo sve do sad ove korone. Nikad nismo bili zdraviji nego zadnjih 2 godine.

Što se kombinacije gripa+korona tiče, tu smo bili u strahu primarno zbog sina jer ima neurološku povijest febr. konvulzija. Kod svakog napada izolirali su mu virus gripe.
    Svaka konvulzija znači 10 dana hospitalizacije + teška terapija, i to svakako nastojimo izbjeći štiteći i sebe i njega.

Covid je vrlo nezgodan virus ... nije čisti respiratorni (kao gripa) nego ima i neurološku komponentu.

Tako da smo gledali da i njega cijepimo protiv covida ... eto, infekcija nas preduhitrila.

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Ja sam nas upravo prijavila za cjepivo protiv gripe preko eUprave. Od 15.10. počinje cijepljenje.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam bila nekako uvjerenja da svake zime fali tog cjepiva protiv gripe, da ga se premalo nabavlja.
    Ma kakvi, zbog sladoljeva i gajski i razniraznih no-namera s neta (svinsjka gripa ahahaha, ja samo stavim luk u sobu pa da vidis, super imunutet, zla farma, propaganda) se prestali i penzici cijepiti pa je drzava narucivala sve manje i manje. Onda je slijedio push ajme kakp ce dri razlikovat gripu od covida i intenzivne ce se prepunit (sto se i jest dogodilo, al samo zbog korone), pa je prosle god bila spec. situacija da je trebao i covik od 82 god vezu za gripu, a da je nije ni bilo, nije mogla preskakat lockdowne i maske. Kako ce bit ove god tesko je rec, al evo, gripe vec ima, a dosad ugl tek u sijecnju krene. Opet, kaae je u pravu, ko inace zna ima li je ili ne kad se samo iznimno testira, sad se zbog covida sve pojacano testira.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 09.10.2021. at 14:31

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Čokolada, ovo se odnosilo na cijepljenje protiv gripe
    Da, sorry, sad vidim. Čitam napreskokce.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Riri92 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam nas upravo prijavila za cjepivo protiv gripe preko eUprave. Od 15.10. počinje cijepljenje.
    Bome ste napredni!

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Bome ste napredni!
    Barem u nečemu

Možemo se naravno i kod doktora prijaviti, ali super je ovo, prijaviš se od kuće pa nek zovu kad je red, barem izbjegnem čekaonice i ljude koji imaju fetiš na dahtanje i nabijanje na druge ljude. I babe pipkačice malih beba, one su najgore.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja se ne usudim kod svoje dr niti nazvati, imam psihicke stresove od lansiravanja...hm, znate sto vec mislim i za gripu za koju dijete ima pravo (nista ne znam, mogu vas zapisat) i za covid (imam ja penzionera). Bice penzionera jos ima. Bome imam ptsp od toga da uzimam mjesto nekom penzioneru (a 'nezahvalnici' se jos ne zele ni cijepiti, lol) pa zasad lovam po apotekama i privatnicima.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Krajnja konzekvenca stava 'svako je drugaciji, svako zna sam za sebe najbolje i ima pravo na svoje misljenje, nismo svi isti i nista se ne moze zakljuciti, znanstv jdnom kazi ovo, jednom ono i svi koji imaji jasan pro znanstv stav su isto ekstremi ko i ovi drugi jer je sve subjektivno, a istina rashomon i nedokuciva'. Sjecam se ovog sokantnog i tuznog slucaja, kemo je u tim slucajevima, prema strucnjacima, puno bolja nego kod odraslih, tijelo je mladje i stope izlijecenja su dramaticno vece nego kod starijih. Ova je mama imala svoje misljenje i svoju fb sljedbu nogometasa i celebrityja, zapetljana u teorije zavjere i off 'strucnjake' il prevarante. Mala umrla.

https://www.jutarnji.hr/vijesti/crna...-2019-15108675
    Posljednje uređivanje od ina33 : 09.10.2021. at 15:10

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Nepovjerenje u medicinu je, nazalost, sve vece i vece (opet dojam iz mog okruzja). Od cijepljenja beba pa preko lijekova za kontrolu bolesti (tipa dijabetes), odbijanja infuzije (da, bas infuzije) pa cak i lijecenja od raka, postoji sve vise (opet moj dojam, mozda ih ja samo upoznajem sve vise) koje sve lijekove smatraju otrovima... al povjerenje se nece vratit tako da ih se proglasava sebicnima, ili ljudima sa smanjenim kognitivnim spobnostima. Naprotiv...

Ali kad je rijec o djeci, koja su bolesna, al se mogu izlijecit, tu svakako treba reagirati socijalna sluzba, i osigurati im lijecenje.

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Užasno, ovo je stvarno prežalosno.
    Kao i onaj slučaj iz Pule od nekidan, molili su se nad djetetom umjesto da mu se pomogne.

Sjećam se i antivakserice Jadranke Vrhovec i njene Jadrankine otopine uz jako sebično udaranje na emocije roditelja male djece svojim neetičnim facebook marketingom. Uvijek sam se pitala jesu li ljudi poput Vrhovec, Begenišić i sličnih zaista uvjereni da rade nešto dobro ili znaju da su zli, ali nije ih briga. U svakom slučaju su opasni s obzirom na broj fanatičnih sljedbenika.

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Krajnja konzekvenca stava 'svako je drugaciji, svako zna sam za sebe najbolje i ima pravo na svoje misljenje, nismo svi isti i nista se ne moze zakljuciti, znanstv jdnom kazi ovo, jednom ono i svi koji imaji jasan pro znanstv stav su isto ekstremi ko i ovi drugi jer je sve subjektivno, a istina rashomon i nedokuciva'. Sjecam se ovog sokantnog i tuznog slucaja, kemo je u tim slucajevima, prema strucnjacima, puno bolja nego kod odraslih, tijelo je mladje i stope izlijecenja su dramaticno vece nego kod starijih. Ova je mama imala svoje misljenje i svoju fb sljedbu nogometasa i celebrityja, zapetljana u teorije zavjere i off 'strucnjake' il prevarante. Mala umrla.

https://www.jutarnji.hr/vijesti/crna...-2019-15108675
    a ovo je baš krajnost o čemu ti pričaš

vijest je baš jako žalosna + još jedna sramota za HR da je optužnica podignuta dvije godine nakon što je dijete umrlo
    baš nam je brzo pravosuđe

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a ovo je baš krajnost o čemu ti pričaš

vijest je baš jako žalosna + još jedna sramota za HR da je optužnica podignuta dvije godine nakon što je dijete umrlo
    baš nam je brzo pravosuđe
    Ali opet nije dobro reci da nesto u HR ne valja, zar ne?

Sto se gripe tice, naravno da ima ljudi koji se protiv nje ne cijepe, ali u mojem okruzenju, to su isti ljudi koji se sad ne cijepe ni protiv kovida, niti im pada na pamet unijeti nesto u organizam sto je proizvela Big Pharma (dok npr. unose u sebe Young Living esencijalna ulja ili Herbalife preparate). Idu Big Pharmi za bolesti koje Young Living ne lijeci, naravno, a to su u principu sve redom, osim najblaze prehlade i porezotine na papir.

Od primjera iz neposredne obitelji, u HR sam dva puta "dijagnosticirala" influenzu i strep kod djece vrticke dobi, ovako preko interneta, kao neka Seka sa Srebrnjaka Americkog. Oboje djece je bilo bolesno pa jos bolesno pa boleznjikavo, malo je opca praksa pricala da je "obicna viroza", malo da je "jos jedna obicna viroza", malo da je "dijete uzasno bolezljivo pa nikako da prodje ta obicna viroza!!!". Naravno, prvih X puta je rekla mojima da se ne testira dijete s virozom na influenzu, a niti na strep, jer za strep treba imati bijelo grlo (sto je kod male djece gotovo nikad, barem u SAD-u gdje se redovito testira i dijagnosticira). Tek nakon inzistiranja x milijun, testirali su dijete na gripu na zaraznoj i - oboje su imali, dva razlicita puta. Strep su platili sami u labu, bilo je i to pozitivno, nakon cega su dobili mlade uvjeravajuci lijecnicu da je to pravi rezultat, da odgovaraju simptomi i da im treba antibiotik. Naravno, lijecnicu su promijenili. Dva puta, jer je bila rijec o dvoje djece.

Ima influenze i u HR, samo se ne traze dokazi.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kod nas danas na rasporedu, kucni Binax test. Negativan. Za sat i pol ide i na PCR, for science. Ne zelim nikoga imati na savjesti, a taman je vikend pa dok stignu rezultati ne mora ugroziti nikoga osim nas, koje ionako ne bi izbjegla. Imali smo u planu neki outdoor activity s ljudima na daljinu pa cemo to odraditi po planu. Sinoc je bila neka minimalna temperatura u uhu, sad je vise ni nema. Dijete (5g) pristaje na test dobrovoljno, da ne ispadne da je mucim protiv njene volje.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Naravno da nije problem kritizirati konkretne stvari u Hrvatskoj. I naravno da ima gripe i ovdje.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ne moze biti konkretnije od neuredjenog rasula oko pandemije. Osim, opet, ako se Hrvatska A, B, C... ne razlikuju. Onda ima raznih stupnjeva uredjenosti. Jedino sam pohvatala da tu i tamo nesto funkcionira na jako lokalnoj razini (neciji razred ili skola, radno mjesto, na primjer).

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Kao i onaj slučaj iz Pule od nekidan, molili su se nad djetetom umjesto da mu se pomogne.

Sjećam se i antivakserice Jadranke Vrhovec i njene Jadrankine otopine uz jako sebično udaranje na emocije roditelja male djece svojim neetičnim facebook marketingom. Uvijek sam se pitala jesu li ljudi poput Vrhovec, Begenišić i sličnih zaista uvjereni da rade nešto dobro ili znaju da su zli, ali nije ih briga. U svakom slučaju su opasni s obzirom na broj fanatičnih sljedbenika.
    Slažem se za Jadranku, žena mi nikako nije sjela. Njezina retorika i sve to što radi... Ali ti vaši primjeri koje ste naveli, pa to su takvi ekstremi da ih se uopće ne treba komentirati. I od tih čudaka i bolesnika vi opet navedete vodu na svoj mlin. Nisu stvari baš tako jednostavne.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Kaae, bas za strep je to zanimljivo, ni ja ni moji nikad nismo imali bijelo grlo, a neki bas znaju pilati da ako nije bijelo grlo nije strep. A test bude pozitivan.
    Ja se za gotovo svaku grlobolju idem privatno testirati jer mi je streptokok trigger za psorijazu.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku
    Kaae, bas za strep je to zanimljivo, ni ja ni moji nikad nismo imali bijelo grlo, a neki bas znaju pilati da ako nije bijelo grlo nije strep. A test bude pozitivan.
    Ja se za gotovo svaku grlobolju idem privatno testirati jer mi je streptokok trigger za psorijazu.
    Moji, kuc-kuc, nikad nisu imali, ali testirani su vise puta. Tu sam naucila da, sto je mladje dijete, to je manja vjerojatnost da je nesto bijelo u grlu, a sve veca sa dijete ima probavne smetnje, pogotovo povracanje i/ili bol u abdomenu.

Ja sam se, s druge strane, namucila uvjeravajuci lijecnike da je bijelo grlo strep i da mi treba antibiotik (tako su me, a bez testa, svaki put lijecili u HR) pa je, nakon testa, ispalo da moje bijelo grlo nije strep, vec ili laringitis (npr. visekratno u prvoj godini zivota prvog djeteta, pao mi je bio imunitet) ili najobicnija prehlada na koju tako odreagiram. Nikakav antibiotik potreban. Tko zna koliko sam ga puta popila ni za sto, a zbog nedostatka brisa.

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Citiraj Freyja prvotno napisa Vidi poruku
    Slažem se za Jadranku, žena mi nikako nije sjela. Njezina retorika i sve to što radi... Ali ti vaši primjeri koje ste naveli, pa to su takvi ekstremi da ih se uopće ne treba komentirati. I od tih čudaka i bolesnika vi opet navedete vodu na svoj mlin. Nisu stvari baš tako jednostavne.
    Moj cilj kad pišem sve ovo stvarno nije navesti vodu na svoj mlin. Moj mlin bi bio da takvi luđaci nemaju horde koje ih prate, ma zapravo, da oni uopće ne postoje. Tako da moj mlin nije niti na vidiku u svemu što čujem, a moj cilj je samo upozoriti na takve. Zašto ne bismo govorili o tome? Hoće li oni nestati ako ih se ne spominje? Ili je ipak izglednije da će skupiti još kojeg sljedbenika jer taj jadnik neće znati s kim se petlja s obzirom na to da ih se ne spominje?

Ali možemo naravno i o nekim priznatijim luđacima, npr. o Sladoljevu koji je govorio da će novi val covida doći jer se pojačavaju signali 5G mreže. Eto, mislim da je to onda jednostavnije, jer se već nekoliko puta na temi spominjao baš on. Samo nikako da shvatim razliku između njega i neke babe Mare koja kaže da su cijepljeni ljudi čipirani. Osim što je on opasniji, naravno.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Isto se pitam za Anu Bucevic. Jel krajnji zli cinik il sama vjeruje. Mislim br 2 uz miks 1.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ti 'ekstremi' su samo krajnja konzekvenca blagonaklonog stava prema 'alter' medicineli, pustanja misakovih emisija na hrt, ugoscavanja i davanja prostora sladoljevu i gajski u medijima da se 'cuje druga strana', ukljucivo clanak u slobodnoj da se cuje 'istina'med sestara koje se nece cijepit jer 'neplodnost' i 'nije provjereno'. Cim imas unmedijima frtutmu 'stavova i misljenja' imas kupus. Od marketinga magareceg mlijeka i maticne mlijeci 'za imunitet', davanja prostora homeopatoji i stvaranja jedne opce klime kao da istina i trenutni znanstv. smjernice ne postoje, da nas se ne ticu, jer mi.imamo dojam / osjecaj / misljenje da smo ovakvi ili onakvi i 'znamo nakbolje za sebe'.. I sve ce vise toga bit, takvih slucajeva. Kad sam ja prvi put cijepila dijete protiv gripe koji je to sok bio i ograda...ono...one bi crni sljez i magarece za astmu, kud odmah cjepivo!!! I kortikosteroidi!! Tu nema razumne rasprave, tj znala a unparku ispaliti 'ja vjerujem u farmaciju' i to bi imalo efekt ko da kazem ja sam ubojica....tj taj ekstrem valjda u njihovim ocima, al ako je to moja vjera i misljenje, onda ok.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Moj cilj kad pišem sve ovo stvarno nije navesti vodu na svoj mlin. Moj mlin bi bio da takvi luđaci nemaju horde koje ih prate, ma zapravo, da oni uopće ne postoje. Tako da moj mlin nije niti na vidiku u svemu što čujem, a moj cilj je samo upozoriti na takve. Zašto ne bismo govorili o tome? Hoće li oni nestati ako ih se ne spominje? Ili je ipak izglednije da će skupiti još kojeg sljedbenika jer taj jadnik neće znati s kim se petlja s obzirom na to da ih se ne spominje?

Ali možemo naravno i o nekim priznatijim luđacima, npr. o Sladoljevu koji je govorio da će novi val covida doći jer se pojačavaju signali 5G mreže. Eto, mislim da je to onda jednostavnije, jer se već nekoliko puta na temi spominjao baš on. Samo nikako da shvatim razliku između njega i neke babe Mare koja kaže da su cijepljeni ljudi čipirani. Osim što je on opasniji, naravno.
    Što se mene tiče, piši(te) o njima do sutra. Za mene su Ana Bučević, Braco sa Srebrnjaka, homeopati i svi drugi alternativci te vrste u istom košu. Nisu mi vrijedni spomena. Vorteksi i slično.
    Ali i dalje mislim da navlačite vodu na svoj mlin. I nemam ni volje ni vremena ponovno pisati ono što sam već napisala. Ne vrti se sve oko dr. Sladoljeva. To smo i Nevena i ja napisale.
    Nemam u glavi najcrnje scenarije oko ove pandemije, ali je činjenica da je niz liječnika i znanstvenika (ovdje već spomenutih) udaljen s javne scene s razlogom. Ne zato što su željni medijske pozornosti ili zato što ih je druga strana pobila argumentima. U to sam sigurna. I zato mislim da je pandemija zloupotrijebljena. Mislim da "obje strane" imaju što za reći i da je istina negdje u sredini, s malim pomakom udesno ili ulijevo. Ali nije jednoznačna.

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Citiraj Freyja prvotno napisa Vidi poruku
    Što se mene tiče, piši(te) o njima do sutra. Za mene su Ana Bučević, Braco sa Srebrnjaka, homeopati i svi drugi alternativci te vrste u istom košu. Nisu mi vrijedni spomena. Vorteksi i slično.
    Ali i dalje mislim da navlačite vodu na svoj mlin. I nemam ni volje ni vremena ponovno pisati ono što sam već napisala. Ne vrti se sve oko dr. Sladoljeva. To smo i Nevena i ja napisale.
    Nemam u glavi najcrnje scenarije oko ove pandemije, ali je činjenica da je niz liječnika i znanstvenika (ovdje već spomenutih) udaljen s javne scene s razlogom. Ne zato što su željni medijske pozornosti ili zato što ih je druga strana pobila argumentima. U to sam sigurna. I zato mislim da je pandemija zloupotrijebljena. Mislim da "obje strane" imaju što za reći i da je istina negdje u sredini, s malim pomakom udesno ili ulijevo. Ali nije jednoznačna.
    Ma ni ne moraš ponovo pisati, možemo se barem složiti oko toga da smo sve rekli. Sladoljeva sam spomenula jer si ga ti spominjala, a meni osobno se oko njega ne vrti baš ništa.

O vorteksu sigurno neću govoriti niti sam ga ja spomenula, a tema o tome mi je već zatvorena jednom, pa mi se ne da popušit opomenu iz gluposti, tako da to ne mislim ni komentirati.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ajme ina33 izjave u parkicu "ja vjerujem u farmaciju", bome bi te i ja ispod oka znatizeljno pogledala s upitnikom u glavi wtf sta je ova pila usred dana?!
    Cudno mi toliko zvuci takva izjava.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 09.10.2021. at 23:27

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ja bih rekla isto, ili slicno, da se od mene ocekuje odgovor na, primjerice, izjavu da netko lijeci streptokok etericnim uljem ili molitvom, a karcinom trepetljikama na kiselo, u nocima punog mjeseca.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Brojke iz Minnesote:

Stanovnistvo: 5,700,000
    Djeca do 17 godina: 1,300,000
    Prosjecni ukupni broj testiranih: oko 30,000 na dan
    Broj djece od 0 - 12 godina pozitivne na koronavirus tjedno: 3,000

Broj slobodnih kreveta u djecjim bolnicama: prakticki ih nema jer, iako djeca nisu masovno hospitalizirana zbog kovida, dovoljno ih je, da uz sve predvidjene djecje hospitalizacije, prepune slobodna mjesta.

(Danasnji PCR moje kceri je negativan, kao i antigen, a i ona je od jutros posve zdrava.)

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Ja bih rekla isto, ili slicno, da se od mene ocekuje odgovor na, primjerice, izjavu da netko lijeci streptokok etericnim uljem ili molitvom, a karcinom trepetljikama na kiselo, u nocima punog mjeseca.
    Bome i za ovu bi se pitala wtf iako ova s trepetiljkama u punom mjesecu vrlo vjerojatno ne postoji

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Po meni bi mediji trebali dat prostor onima koji raspolazu cinjenicama koje podupiru njihove tvrdnje.

Ako netko tvrdi da ima napitak koji lijeci rak, neka pridje medijima, ali onog trenutka kad ih poveze s tim osobama koje su se vitaminima izlijecile od raka (a da pri tome nisu uzimale i kemoterapiju, podvrgle su zracenj itd...). A, ako ispadne (kao sto sigurno hoce), da takve osobe ne postoje, onda nista od pristupa medijima. Ja se bojim da su ti vitamini (i slicno) koji su namijenjeni jako bolesnim ljudima dobrim dijelom nacin zgrtanja velikih novaca.

No, opet, sigurno postoje biljni pripravci i promjene stila zivota koji pomazu, narocito kao preventiva, a i nekih kronicnih tegoba.

Zato je dobro iza svega moc stajati s podacima i konkretnim ljudima.

No, sto se tice cjepiva protiv covid-a, ja ne vidim zasto se ne bi javno govorilo da je npr. AZ i J&J podjednako (ili cak i vise) opasno za mladje od 29 (tj. 20-29) od covid-a, kad je to i EMA porucila (pricam o onoj grafici koju je netko linkao, a za koju bi i dalje voljela da nije tocna, ili da sam je krivo shvatila).
    Posljednje uređivanje od Jadranka : 10.10.2021. at 09:12

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Brojke iz Minnesote:

Stanovnistvo: 5,700,000
    Djeca do 17 godina: 1,300,000
    Prosjecni ukupni broj testiranih: oko 30,000 na dan
    Broj djece od 0 - 12 godina pozitivne na koronavirus tjedno: 3,000

Broj slobodnih kreveta u djecjim bolnicama: prakticki ih nema jer, iako djeca nisu masovno hospitalizirana zbog kovida, dovoljno ih je, da uz sve predvidjene djecje hospitalizacije, prepune slobodna mjesta.

(Danasnji PCR moje kceri je negativan, kao i antigen, a i ona je od jutros posve zdrava.)
    Super za kcer.

Napisi nam i ostatak brojki. Sto je s drugim kategorijama, sto je s cijepljeni vs. necijepljeni zarazenima i hospitaliziranima?

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Pa ne postoji ova sa trpetiljkama ali postoje recimo mame koje znaju da je dr bezveze napisala dijagnozu astme i samo ih siba bezveznim korticima. Tako one kako znaju bolje ne daju te flixotide nego tu i tamo kada bude lose ipak daju ventolin, ako dijete ne ode u bolnicu. Ako i ode u bolnicu onda je vjerovatno ista ta dr kriva jer nije na vrijeme sumamed prepisala.
    U medjuvremenu opet se vracamo na cajeve i trave ili cak ni to.
    Meni je bas fascinantna ta pojava kod nasih naroda kako mi sve znamo bolje. Bolje od lijecnika, bolje od majstora, bolje od ucitelja, pa cak bolje i od nogometnog izbornika.
    Kritika, konstruktivna kritika je super no cesto prelazi u palamudenje koje dobije svoje sljedbenike i zna postati opasno.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Da, al pretpostavljam da vecina njih ipak prihvati lijek kad vidi da djetetu nista drugo ne pomaze.
    Posljednje uređivanje od Jadranka : 10.10.2021. at 09:31

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Super za kcer.

Napisi nam i ostatak brojki. Sto je s drugim kategorijama, sto je s cijepljeni vs. necijepljeni zarazenima i hospitaliziranima?
    Mislim da sam nedavno izvukla brojeve o cijepljenima i necijepljenima i breakthrough slucajevima.

U petak su rekli da je hospitalizirano oko 900 pacijenata, sto je bio all time high za ovu kalendarsku godinu, ako sam dobro zapamtila. U ICU ih je spomenuto, mislim, 280.

Tu bi trebalo biti svasta, samo ne stignem sad citati:
    https://drive.google.com/file/d/1VC2...w?usp=drivesdk

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Trepetljike su posudjene od prijateljice koja se lijeci od karcinoma.

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Skroz off topic, al hbga, zanima me...
    Što su trepetiljke?

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Trebala sam napisati mozda ne postoji ova s trepetiljkama.
    Jadranka, meni uopce to na kraju prihvati lijek nije prihvatljivo. Pogotovo jer se odluke donose na bazi informacija iz parkica.
    Ok, nisi ok sa dijagnozom i lijecen jem trazis drugo misljenje kod specijaliste.
    Posljednje uređivanje od Kosjenka : 10.10.2021. at 10:02

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    Trebala sam napisati mozda ne postoji ova s trepetiljkama.
    Jadranka, meni uopce to na kraju prihvati lijek nije prihvatljivo. Pogotovo jer se odluke donose na bazi informacija iz parkica.
    Ok, nisi ok sa dijagnozom i lijecen jem trazis drugo misljenje kod specijaliste.
    Osobno se slazem s tobom, posebno kad su moja djeca u pitanju.

Al, pretpostavljam (il se nadam) ipak, da velika vecina te djece dobije medicinsku pomoc koja im je potrebna. Al i da je vjerojatno kod velikog broja te djece bolest takva da im je dovoljan ventolin povremeno, ili im je bio potreban samo u jednom razdoblju. Al i sama tim roditeljima, bas u toj situaciji (koja je i oko mene relativno cesta) kazem da ne prestaju davat lijek (uglavnom krenu jer dobiju kad je najgore) bez pregleda i konzultacije s doktorom.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    ...

No, sto se tice cjepiva protiv covid-a, ja ne vidim zasto se ne bi javno govorilo da je npr. AZ i J&J podjednako (ili cak i vise) opasno za mladje od 29 (tj. 20-29) od covid-a, kad je to i EMA porucila (pricam o onoj grafici koju je netko linkao, a za koju bi i dalje voljela da nije tocna, ili da sam je krivo shvatila).
    Čemu? U grafici je jasno pisalo i da se odnosi samo na AZ i da je J&J 5-10x manje rizičan, to sam ti tu bar 3x objašnjavala (pogotovo nakon što si uporno pisala zabrinuto kako to valjda znači da je svakako opasnije se cijepiti nego preboljeti covid tim skupinama, bez ikakvog ograničenja na tip cjepiva) i na kraju ti i dalje pišeš da su AZ i J&J podjednako ili čak više opasni. Pa čemu onda išta pisati u novinama, kad ni čitanjem ni nakon 3x objašnjavanja što piše ti i dalje misliš svoje. Pogotovo što si rang veličine opasnosti izvukla temeljem grafike 1:100.000 što znači da one u rangu 1:1.000.000 ili čak 1:10.000.000 uopće nije moguće uspoređivati temeljem tog grafa (jer nije ispravne rezolucije) no ti idalje ekstrapoliraš iz tog grafa opasnost od covida za mlađe od 29 na nulu.
    Posljednje uređivanje od sillyme : 10.10.2021. at 10:09

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ajme ina33 izjave u parkicu "ja vjerujem u farmaciju", bome bi te i ja ispod oka znatizeljno pogledala s upitnikom u glavi wtf sta je ova pila usred dana?!
    Jel da? Svijet je skroz poludio jer magarece i sljez i crni kim za lijecenje astme su kao normalni. To i jest moj point. Ljudi su postali ignorantni ekstremi vecinom, pa im je nesto normalno poput lijeka ili.cjepiva '5g ludilo'.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 10.10.2021. at 10:30

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Trepetljike su posudjene od prijateljice koja se lijeci od karcinoma.
    Trepetljike su metafora gluposti od 'opusti se i misli pozitivno' do nemoj jest nista/jedi zelenousne skoljke il slicne gluposti koje imaju super prodju u apotekama jer su 'prirodne'. Bazirano na njenom iskustvu, a svako opasno bolestan se naslusao takvih mainstream uvredljivih gluparija jer je bit razumam i vjerovat znanisti i medicini i farmaciji u danasnje vrijeme jeftine kulture (ima li u kinima ista osim ekraniziranih stripova i bonda) i jeftilen medija i 'evo ti mojeg superstrucnog misljenja i stava jer ja guglala '- ekstrem.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 10.10.2021. at 10:41

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A sipanje tih mudrplija najcesce dolazi od basicall zasad zdravih ljudi koje opale par takvih pa odskakucu nazad u svoj zasaf zdravi zivot misleci da su za njega same zasluzne, da to nije kolo srece se okrece i, sto smo starije, svakog od nas moze poklopit. Ono dodju, bace par motivacijskih, i bok bok, zurim zurim.

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Ja upravo dolazim iz parkića, gdje sam iskoristila onu "ja vjerujem u farmaciju". Prejednostavno, a ja se već mjesecima borim s budalama koje bi mi čuvarkućom vraćali sluh djetetu. Hvala Ina, spas!

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Čemu? U grafici je jasno pisalo i da se odnosi samo na AZ i da je J&J 5-10x manje rizičan, to sam ti tu bar 3x objašnjavala (pogotovo nakon što si uporno pisala zabrinuto kako to valjda znači da je svakako opasnije se cijepiti nego preboljeti covid tim skupinama, bez ikakvog ograničenja na tip cjepiva) i na kraju ti i dalje pišeš da su AZ i J&J podjednako ili čak više opasni. Pa čemu onda išta pisati u novinama, kad ni čitanjem ni nakon 3x objašnjavanja što piše ti i dalje misliš svoje. Pogotovo što si rang veličine opasnosti izvukla temeljem grafike 1:100.000 što znači da one u rangu 1:1.000.000 ili čak 1:10.000.000 uopće nije moguće uspoređivati temeljem tog grafa (jer nije ispravne rezolucije) no ti idalje ekstrapoliraš iz tog grafa opasnost od covida za mlađe od 29 na nulu.
    Ne ekstrapoliram na nulu nego na manje od 1 na milijun - sto se da iscitati iz grafa. I navela sam da se to odnosi na ta dva cjepiva, a ne na sva cjepiva. Pa cak i u ovom gore postu. Al upravo o tome i pisem, o potrebi da se sve cinjenice jasno prikazu.
    Posljednje uređivanje od Jadranka : 10.10.2021. at 14:55

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

I da, procitala sam da je za j&j potrebno podijeliti brojke s 5-10 - uslijed cega su one pale, ali su i dalje ostale usporedive s ovom opasnoscu od covida manjom od 1 na milijun. Al moram priznati da ne razumijem ovo sto pises... iz grafa se da zakljuciti da je sprijeceno manje od 0.1 smrti na 100 000 stanovnika cijepljenjem, sto znaci manje od 1 na milijun. Kako to mislis da se ne moze usporedjivati za 1 na milijun i 1 na 10 milijuna?
    Posljednje uređivanje od Jadranka : 10.10.2021. at 15:00

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja upravo dolazim iz parkića, gdje sam iskoristila onu "ja vjerujem u farmaciju". Prejednostavno, a ja se već mjesecima borim s budalama koje bi mi čuvarkućom vraćali sluh djetetu. Hvala Ina, spas!
    Jel' da ! Nema problema, u ovom suludom sustavu vrijednosti to je stvarno ko tipa, ne znam...ja se bavim prostitucijom i ti mi je odlicno.

Evo meno odlicnog cecija, jednog od rijrtkih koji se nisu povukli / prepustili diktatu "naroda' i onome sto je uspjesnu kupio - petrovicevih medova, bio rezonanci, slanih soba (gdje li su nestale, prosla moda), i takvih tretmana stila 'ne moze stetit', a itekako moze, ostavlja za sobom ovakvo ludilo gdje je cjepivo opasnije od opasne bolesti:

https://www.facebook.com/1167360925/...3429096693413/

elleanora avatar
    Datum pristupanja
    May 2020

Početno

Sve to stoji, samo što nije baš tako jednostavno. Evo npr. kad sam nakon trudnoće imala natečene zglobove, naročito oko koljena pa mi je to jako otežavalo kretanje, otišla sam svojoj LOM- ici (jedan od rijetkih puta da sam uopće bila kod nje, kuc-kuc), ona me doslovno nije ni pogledala, buljila je u računalo i pripisala mi neku kremu, i otpravila me u roku od valjda ni pola minute sa riječima: ako ne pomogne, vidimo se ponovo. A ono, mislim. Očekivala sam barem neki savjet ako već ne pretrage na rad bubrega na što sam sumnjala. Na kraju sam to sama rješavala detox čajevima i masažama. Ili kad sam imala problema s gljivičnom infekcijom na koži, slična priča samo što sam išla kod privatnog dermatologa, pripisivala mi je uporno kortkosteroidne kreme koje su mi kratkotrajno pomagale ali mi je u stvari bilo sve gore. Glavno da mi je naplaćivala svaki pregled, i na kraju sam si to isto sama uspjela srediti prirodnim pripravcima, trebalo je biti uporan ali bilo je uspješno. Vjerujem da i drugi imaju takva iskustva, pa nije ni čudo da sve manje vjeruju doktorima kad oni kao da ne žele rješavati uzrok neke bolesti, već samo ublažavati simptome - bar za takve vrste bolesti kao u primjeru. Dobije se dojam da se moraju slijepo držati protokola za svaku bolest i pripisati lijek /kremu koju im računalo izbaci. Ili si pak peru ruke od svoje odgovornosti pa dijele antibiotike šakom i kapom i gdje treba i gdje ne treba (kao npr. naša pedijatrica).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •