Moram priznati da mi je stvarno neočekivano da se netko, tko inače piše s toliko samopouzdanja, brine što će neki no-name Mađari misliti o njemu kad nosi masku na javnim mjestima gdje je drugi ne nose
Kod nas situacija kao što je Francesca opisuje. Sin je na kućnom testu pozitivan, iako se cijepiosad čekamo termin za PCR jer, kako je već rečeno, užasne su gužve. Za utjehu, i u prilog cijepljenju, kod njega je ta korona doslovno bila jednodnevna blaga viroza - dan i pol temperature, glavobolje i opće slabosti, i to je to. Od jučer je skroz fit, nema čak ni simptome prehlade. Da nije pandemije, smatrala bih to gotovom pričom, viroza kao i tolike druge koje je dosad imao. Ali mora se testirati na PCR da možemo javiti u školu (gdje je, btw., vrlo vjerojatno i pokupio virus, jer nije imao gdje drugdje, i jer velika većina razreda nije cijepljena, iako bi po godinama mogli biti).
Ja, kao cijepljena, nisam obavezna biti u samoizolaciji, ali izlaske iz kuće svela sam na minimum, a iz stana izlazim isključivo s maskom. I baš me briga što netko drugi misli kad me vidi![]()

sad čekamo termin za PCR jer, kako je već rečeno, užasne su gužve. Za utjehu, i u prilog cijepljenju, kod njega je ta korona doslovno bila jednodnevna blaga viroza - dan i pol temperature, glavobolje i opće slabosti, i to je to. Od jučer je skroz fit, nema čak ni simptome prehlade. Da nije pandemije, smatrala bih to gotovom pričom, viroza kao i tolike druge koje je dosad imao. Ali mora se testirati na PCR da možemo javiti u školu (gdje je, btw., vrlo vjerojatno i pokupio virus, jer nije imao gdje drugdje, i jer velika većina razreda nije cijepljena, iako bi po godinama mogli biti).
Veceras ide jos jedno, a prije naseg termina u utorak ce otici jos tridesetak poznatih. Bas mi je drago da nas je toliko. U ovom trenutku ne znam nikoga s kim se djeca druze (sa ili bez nas odraslih), a da nisu vec ugovorili termin, cijepili se jutros, ili ovaj tren ispunjavaju obrasce.

Još jedno događanje koje ću propustiti. Do knjiga se može i bez pokazivanja covid potvrde i bez gužve.