Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Nekoliko pitanja 3 dana prije termina

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno Nekoliko pitanja 3 dana prije termina

Curke, kao sto vidite, ja sam svega nekoliko dana prije termina i jos se nista ne desava :/ Cak mi se niti trbuh nije spustio i tko god me pita kad trebam roditi, komentar slijedi: "o neces ti jos, gle kako visoko nosis" A ja, jadna nemrem docekati da moje zlato izadje i da se konacno pomazimo. Jel imala koja od vas iskustvo gdje se trbuh nije spustio, a usljedio je porod? Ili se je spustio u roku od dan-dva? Kako je pretpostavljam moje zlato vec poprilicno veliko, pocelo me je poprilicno boljeti kad se vrti i namjesta - a to je doslovno neprestano. Ponekad mislim da u 24 h ona odspava i mirna je mozda svega 2-3 h dnevno. Stalno se vrti - a i to su mi rekli da je znak da jos nista od poroda. Navodno, beba se primiri kad se porod priblizi i kad krenu trudovi. Jel to istina? Lagane kontrakcije imam, ali su rijetke i neredovite. I totalno bezbolne, za razliku od bebinog vrtenja, koje zna biti poprilicno bolno. Jel to sve normalno? Jedino sto osjecam je pritisak na zdjelicu i mokracni mjehur. Kada pukne vodenjak i voda je bistra, dal treba odmah ici u bolnicu ili se moze pricekti nekoliko sati? Eto toliko za sad od mene, nemirne mame koja ne moze docekati da se nesto pocne dogadjati. Lijepi pozdrav.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Meni se trbuh nije spustio i cijelu trudnoću sam nosila visoko...ništa ne brini

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mozes pricekati par sati, najbolje dok ne pocnu trudovi i ustale se. inace ce te u rodilistu odmah pilit s dripom, iako nema razloga za to. voda se stalno obnavlja i beba nije 'na suhom', ne brini!

Dorothea_30

Početno

Citiraj Romina prvotno napisa
    Meni se trbuh nije spustio i cijelu trudnoću sam nosila visoko...
    Također. Na porodu mi je doc malo pritisnuo trbuh da "pogurne" bebu prema van. Normalno je da se beba prije poroda umiri, ustvari smanji kretnje, i da zauzme položaj za porođaj. Znat ćeš kad krenu trudovi da je vrijeme poroda, ne brini! Bebica će sama odrediti trenutak upoznavanja sa svojom mamom. Puno pusica, ne boj se, i sretno

luce2006 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

meni se isto trbuh nikad nije spustio, a andrea je bila manje zivahna na dan poroda, ali tek kada su poceli trudovi (prvo mi ej pukao vodenjak)

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Hvala vam curke na umirujucim rijecima. Sad mi je lakse jer sam jako nestrpljiva i cim je dan D blize time sam nervoznija i nemogu docekati da se stvar pokrene. Danas sam se probudila sa laganom glavoboljom i laganom temperaturom. Neznam sto da si mislim o tome. Valjda je normalno :? . Od trudova ni T, ali eto polako, iz dana u dan, valjda ce doci i to samo po sebi kad bude vrijeme. Sigurna sam da i vi sve druge mame kao i ja jedva i nestrpljenjem cekate da zagrlite svoje zlato, bez obzira na uzivanje u trudnickim danima. Pred kraj je najteze.

luce2006 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

kolika ti je temperatura?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

37,7, ali nestala je, tj. sada je 36,9. I glavobolja se smirila, hvala Bogu.

vesnare avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ni meni se nije trbuh spustio i visoko sam nosila.
    Nikakvih simptoma prije poroda nisam imala. Jednostavno na termin počeli trudovi i otišla plodna voda

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Trbuh se uopće ne mora spustiti. Meni se nije spustio niti prvi niti drugi put.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Evo danas mi je termin poroda, a jos uvijek nista :/ . Niti se trbuh spustio, niti sam se pocela otvarati, a od trudova ni T. Nije da mi se zuri, ali vec me svi zivi zovu svaki dan i pitaju dal se sto dogadja a ja se osjecam .... . Danas citav dan secem, cistim, pregibam se, samo da krene, ali nista. Ima li neki nacin na koji mozemo potaknuti trudove? Ja ne mogu docekat da se stvar pokrene sama od sebe. Grozna sam!

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

sex?

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

ili recept od aries ili doooobra, dinamična šetnja. ili uživaj još malo izležavajući se .

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj aleta prvotno napisa
    ili recept od aries ili doooobra, dinamična šetnja. ili uživaj još malo izležavajući se .
    ja sam rodila10dananakon sluzbenog termina i to mi je bilo najdulje cekanje u cijeloj trudnoci.. isla u setnje, farbanje fugi u maminoj kupaonici (koliko sam se uspjela zavuci pod npr. umivaonik ili iza bojlera onako velika), sex- sve ali nista od poroda... cak sam cijeli poslijednji tjedan imala lagane kontrakcije...
    jos mi susjedina kcer, kojoj je termin bio dva tjedna nakon mog, rodi na 'moj' termin ... znalo mije bljesnuti u glavi: 'pa mozda ja ni necu roditi' ...
    a kako sam bila ogromna stvarno mi se bilo tesko presetavati po cijele dane (bolile noge)...
    da sam sada u istoj situaciji samo bi se izlezavala,gledala filmove...jedino sex ne bi izbacila .

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zlato, nemas apsolutno nikakav razlog za brigu, jer sve je kod tebe bas kako treba biti, osim tog silnog presinga da bi se beba trebala roditi na odredjeni datum ili "dan d".
    najbolje sto mozes sada uciniti za sebe i bebu je da se pokusas odmaknuti koliko je god moguce od svih koji ti namecu taj presing.
    bebe se radjaju i 3 (ponekad, rijetko ali ipak, i vise od 3) tjedana nakon ocekivanog "termina".
    imaj u vidu da se samo 2-3% zena porodi bas na taj dan!

pokusaj se opustiti, raditi sve ono sto te inace veseli, nije dobro da su ti misli fiksirane na to da moras cim prije rodit, jer tim adrenalinom si zapravo samo mozes odgoditi pocetak poroda.
    pokusaj si ispuniti vrijeme necim sto ce ti odvuci misli na nesto ugodno.
    sto manje strahova i briga, to je dobar recept za lagan porod .

a seks je samo malo ugodniji nacin indukcije, a za nju nema potrebe.
    beba cak u samom porodu zavrsava razvoj svojih pluca, tako da nema (suprotno cestom razmisljanju)prirodne indukcije, svaka indukcija je neprirodna i nepozeljna bez jako dobrog razloga.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Hvala vam cure na podrskama. Naime MM odbija sex jer se boji da ne ozljedi bebu. he,he. Do prije mjesec dana je sve islo "redovitim tokom" a onda smo odlucili da je bolje ne vise prakticirati odnos zbog sigurnosti naseg zlata, ali iako sam ja promjenila misljenje, on ostaje pri svome. :/ Jucer sam cistila ko luda, isli smo navecer u setnjicu i jedino sto me hvatalo to su grcevi u preponama :? , pretpostavljam zbog bebinog pritiska na zivce u kicmi. Inace se nista ne dogadja, nemam ni kontrakcije, niti se trbuh spusta, samo tu i tamo lagano probadanje u najdoljnjem dijelu trbuha (mislim da je to vrh cerviksa). Sutra ujutro idem na kontrolu, pa cemo vidjeti. A mozda se i nesto pocene prije dogadjati.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •