Stranica 18 od 59 PrviPrvi ... 8161718192028 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 851 do 900 od 2947

Tema: Online nastava

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Casa, moje dijete spada po nasim epidemiolozima u rizicnu skupinu ( ali je 5.r pa ne ulazi u ove koji idu) . Radim 4 sata zbog njezine primarne bolesti i poteskoca u ucenju. Radim cijelo vrijeme epidemije u bolnici i direktnom kontaktu s ljudima ( ok, to nisu potvrdeno covid pozitivni) jer sustav NE predvida da budem doma , nema takve opcije. Plus imam radnu obavezu.
    Znaci , ona ne moze u skolu jer je to opasno mjesto, a ja radim u direktnim kontaktu bez socijalne distance.
    Posljednje uređivanje od sirius : 02.05.2020. at 20:30

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Eto, znam ja da nismo mi jedini koji su nevidljivi u ovim mjerama. I jasno mi je da se neke stvari moraju rješavati u hodu. Samo što taj hod puno predugo traje u nas Hrvata prečesto.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj casa prvotno napisa Vidi poruku
    Eto, znam ja da nismo mi jedini koji su nevidljivi u ovim mjerama. I jasno mi je da se neke stvari moraju rješavati u hodu. Samo što taj hod puno predugo traje u nas Hrvata prečesto.
    Nisam sigurna da je to hod. Mislim da je to namjerno napravljeno da se ljudi moraju snaci sami uz nadu da ce netko iz obitelji izgubiti posao pa samim time i onaj drugi bolovanje za dijete.
    Roditelji djece s poteskocama morali su lazirati bolovanje ako ne rade od kuce jer se djeca ne mogu cuvati sama.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ne vidim otkud skoli ovlasti da traze uvid u bilo ciji zdravstveni karton.

Ove preporuke (koje su naglo postale uvjeti) kao da za iskljucivi cilj imaju odgovaranje roditelja od slanja djece u skolu. Za same uvjete mislim da su protu-ustavni i da se cijelim skupinama djece uskracuje pravo na kvalitetno i jednako obrazovanje.

S obzirom da se s odredjenom vjerojatnoscu ocekuje povratak virusa na jesen, zivo me zanima prave li se vec sad hitno planovi kako od jeseni upogonit skolski sustav, ili ce se i iduce godine nastava provodit po "cuo sam da je ova on-line nastava sasvim ok" principu.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ili nikog nije briga jer ce nas u jesen vrlo vjerojatno uvesrljavati nova vlada... ili bar nova lica u ministarstvu znanosti.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    A meni je par mama reklo da svakako nece slat djecu u skolu, kakva god situacija bila, jer ce ih poslodavac vratiti u ured- a od doma puno manje rade.
    Ok i to je legitimno, cijenim iskrenost.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    A nekima su u potresu oštećeni uredi i zgrada tako da svejedno moraju obavljati svoj posao od doma sa ili bez djece, dapače bilo bi puno lakše da su djeca u školi.

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Grigor Vitez ima posebna razredna odjeljenja za djecu s teškoćama (tu bude puno manje ucenika u razredu)
    Tako je , mama mi je radila u toj školi.

Prosjek za Hrvatsku nije prosjek za Zg.
    U centru često ima puno domaćinstava sa starijim stanovništvom, pa je samim tim manje djece po razredima i manje razreda po generaciji općenito.
    Kod nas je obično po 5 odjeljenja.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Da sam ministrica skolstva rekla bih ljudima u sustsvu da ovo nije samo cuvaliste jer bojim se da je i generalna proba za jesen. Jesen ce brzo, a sto cemo onda? Ocekivati da djeca vecinu godine odradi po klasicnom programu na daljinu ? Dok roditelji rade?
    Tako da bilo bi dobro da ljudi shvate da je ovonsad trenutni novo normalno. I da cemo na stari zivot malo pricekati.
    isto razmisljamo!

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Čitam komentare na fejsu- ako je istina. Ljudi koii žive u Austriji i Njemačkoj vele da tam u škole prvo idu djeca završnih razreda jer im je to bitno za nastavak obrazovanja. A tek kasnije kreće " čuvalište" za mlađe.
    Što naravno i ima logike.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Iz onog kaj sam ja pročitala za Austriju je točno tak
    Ali sjevernjaci idu prvo s klincima Norveška i Nizozemska
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 03.05.2020. at 15:20

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

A s druge strane Talijani i Englezi planiraju tek na jesen

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Gledam za francusku oni bi isto trebalo kad i naši ali svi ,kod njih su isto dali mogućnost biranja ko hoće i neće ići i školu.
    Budem pitala frendicu mada ona ima studoše koji je princip
    Uglavnom rekla mi je da su njeni studoši jako zadovoljni s njihovim online studijima dosta toga i položili ....

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    Čitam komentare na fejsu- ako je istina. Ljudi koii žive u Austriji i Njemačkoj vele da tam u škole prvo idu djeca završnih razreda jer im je to bitno za nastavak obrazovanja. A tek kasnije kreće " čuvalište" za mlađe.
    Što naravno i ima logike.

Ja to stalno govorim. Uopće ne vidim logiku da se šalju u školu klinci iz razredne nastave.
    Ovi iz predmetne već da, pogotovo zato da se onima koji imaju negativne ocjene da prilika da ih isprave.
    I naravno, maturanti obavezno.
    Ok, neće se gledati drugo polugodište. Polaganje mature će biti ko zna kakvo, ali ti ljudi planiraju na faks...

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Sestra mi živi u Njem, kod njih prvo kreću 3. i 4. razredi srednjih škola/gimnazija, ostali i dalje on line nastava.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 03.05.2020. at 23:22

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Sestra mi živi u Njem, kod njih prvo kreću 3. i 4. razredi srednjih škola/gimnazija, ostali i dalje on line nastava.
    Tak i moja kuma veli; vrtići i osnovna škola ne rade do daljnjega.
    Ona radi, a muž je doma, na bolovanju (operirao je kralježnicu neposredno prije pandemije) s klincima.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Njima gimnazija pocinje kad nama 6.razred.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

http://romi.hr/fokus/hrvatska/skolsk...av-u-njemackoj

Baš i ne imaju sistem po kojem su i naši starci išli u školu
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 04.05.2020. at 07:10

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ok možda vaši ne,ali moji su po takvom sistemu išli kod nas u školu

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Njima gimnazija pocinje kad nama 6.razred.
    Ne sirius njima gimnazija počinje kad nama 5.razred, tako da njima u školu kreću 11. i 12.razred (naš 3. i 4.razr gimnaz). Nećakinja 5.razr gimnazije do daljnjega on line nastava kao i mladji nećak (1 razr oš).

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Moj dojam je takodjer da bi, ukoliko se djeca u skolu salju zbog obrazovanja, bilo bolje prvo poslati vise razrede. Kod nas se, cini se, djeca salju samo zbog cuvanja, pri cemu se (koliko ja vidim) ulazu iznimni napori da se roditelje ipak odgovori od slanja djee u skolu.
    Posljednje uređivanje od Jadranka : 04.05.2020. at 07:38

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ne sirius njima gimnazija počinje kad nama 5.razred, tako da njima u školu kreću 11. i 12.razred (naš 3. i 4.razr gimnaz). Nećakinja 5.razr gimnazije do daljnjega on line nastava kao i mladji nećak (1 razr oš).
    Ima gore pregled njihovog sistema link

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Moj dojam je takodjer da bi, ukoliko se djeca u skolu salju zbog obrazovanja, bilo bolje prvo poslati vise razrede. Kod nas se, cini se, djeca salju samo zbog cuvanja, pri cemu se (koliko ja vidim) ulazu iznimni napori da se roditelje ipak odgovori od slanja djee u skolu.
    I ne samo to,nego se napravi takav sistem da deca ni fizički sva ne mogu se smjestiti,ok čast iznimkama pojedinih škola
    I onda moramo li birati slamčice koje će dete ići u razred a koje neće?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Zanima me Lili ko onda čuva njihovu decu do četvrtog razreda,ne nećaka ,nego općenito decu?
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 04.05.2020. at 07:50

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Sad bilo na radiju razgovor s nekom učiteljicom ,zaključak koji je sama iznesla je povratak djece u školu je nužno zlo i samo za one koji ne mogu drugačije zbrinuti djecu,pa kad to kaže neko ko je službeno i iz tih redove što onda misliti?
    Mi to skužili ohoho stranica prije

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ovako se i meni čini.

Inače, što se tiče starije djece. Moj gimnazijalac (1. srednje) sad razmišlja da se uopće ne želi ni vratiti u školu (a želja će mu se očito i ispuniti). I njegovi iz razreda slično razmišljaju. Naviknuli su se na sistem online nastave i da šalju zadaće putem Loomena i ok im je tako. Ja pak vidim puno zamjerki, počevši od toga da im nitko ne tumači gradivo (sastanci na Zoomu su, kaže on, gubitak vremena), pa do toga da tu nema nikakvog procesa učenja, nego su samo usmjereni na cilj, tj. isporuku zadanog zadatka u roku. Tek će se sljedeće godine vidjeti koliko im gradiva u stvari fali. Srećom, to je tek 1. razred, pa imaju još 3 godine za nadoknadu onog što bi im moglo trebati do kraja školovanja.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

tanja tako i meni izgleda. dubina nije bitna vec samo forma.
    do toliko i toliko sati predati zadatak.
    starijem je bitno to sto prije zgotoviti da se moze igrati ili odraditi nesto sto je njemu iskljucivo bitno ili zanimljivo.
    mladjoj je bitno predati cim prije ali njen povod ne znam tocno.

Znam da mi inzistiramo na matematici jer to tesko nadoknade, fizici.
    a ovo sve ostalo kako ide. sami rade. matematiku provjeravaju unutar familije s osobom koja je strucna za to.
    niti mi s njima radimo, jer oni to prvenstveno ne zele. kazu da smo mi zahtjevni i sitnicavi i da trazimo nesto od njih sto niko ne trazi.
    za matematiku se ne bune. jer tu nema ustupaka. osoba zaduzena za taj segment kaze da su vrludali jer kako sad rade geometriju dali su im samo uvrsti u formule bez razmisljanja. a ona od njih je trazila i malo ukljuci mozak. pa su se prilagodili zahtjevu al su jako jako negodovali.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Od kada znam za sebe, ići u školu je bila najvažnija stvar u životu djece. Svaki dan bolesti je bio pod pitanjem: kako to nadoknaditi? Svako putovanje za vrijeme školske godine je bilo sa strahom da će djeci faliti nastava dok su odsutni.

I onda dođe šk.god 2019/2020. Prvo štrajk. I djeci ništa ne fali. Hm. Pa korona, ne idu u školu, uče online. I...
    Da li sam stvarno krivo učena? Da li mogu djeca i bez škole kakvu smo znali? Još mi se pitanja mota po glavi. Još ja imam primjera koji su mi nekad stvarali grižnju savjesti, jer je bilo nepojmljivo da se nastava ne pohađa.
    A može se učiti (i naučiti) i bez da se ide svaki dan u školu

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Točno to.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kod nas stigao dopis za potpis.
    Jedan od uvjeta je da su oba roditelja zaposlena
    mislim da oni koji su na porodiljnom i mislili slati djecu da im daju malo mira u kući, ništa od toga...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Da li mogu djeca i bez škole kakvu smo znali? Još mi se pitanja mota po glavi. Još ja imam primjera koji su mi nekad stvarali grižnju savjesti, jer je bilo nepojmljivo da se nastava ne pohađa.
    A može se učiti (i naučiti) i bez da se ide svaki dan u školu
    sve se više ističu neke druge kompetencije koje djeca stiču odlaskom u školu, a manje znanje. kompetencije koje se se prije stjecale gdje? u velikim obiteljima i životom u zajednici? fizičkim radom od malih nogu? ...
    Posljednje uređivanje od Vrijeska : 04.05.2020. at 09:33

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Eto očito se ne mora svaki dan i školu!
    Inače što se putovanja tiče recimo u razredima mojih klinaca ,neki to izvršavaju nabrzinu kad se vrate a neki periodički kako im stigne.
    Ajde da dam svoj prilog tj.kak su moji klinci to radili,ali samo to koristimo ako idu na terapije vam grada,uzmemo plan nastave i djeca odrade polagano kad stignu,što reći baš su trebali na terapiju prije nek je sve počelo,pa kad je počela online nastava klinac je nastavio rješavati po planu i već je bio u velikoj prednosti pred ostalima ,nastavio je i pratiti Tv program paralelno.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    sve se više ističu neke druge kompetencije koje djeca stiču odlaskom u školu, a manje znanje. kompetencije koje se se prije stjecale gdje? u velikim obiteljima i životom u zajednici? fizičkim radom od malih nogu? ...
    Koje kompetencije?
    Tu su navedena samo socijalizacija za koju ne znam spada li u ti kategoriji. Ali to mi je u stilu da djeca ne mogu biti socijalizirani ako nisu u ustanovi,što je krivo.Isto ko da se ne mogu baviti sportom ako to ne obuhvaća plaćenog trenera.

martincius avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ja sam na porodiljnom ali sam isto tako i zaposlena. I dalje ih kanim poslat u skolu i vrtic.

Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Danas za ZG nova anketa

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Naš vrtić mami na porodiljnom rekao da ne mogu primiti starije dijete u vrtić, da je to samo za oba zaposlena roditelja, a ona je doma.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u anketi ima i pitanje tko će dovoditi i odvoditi dijete iz škole...
    i da se ide na posao, mora netko od odraslih biti zadužen za tu radnju

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

To je bilo i i zadnjoj anketi. Mada malo glupo jer recimo koji klinci od prvog dana idu samo u školu,ali očito će biti druga caKA da će morati dnevno morati dati izjave temp......
    Baš me zanima kak bu bilo u današnjoj

Ako mora se voditi u školu koliko taj netko će raditi
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 04.05.2020. at 10:41

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

A kako ce roditelj dovodit dijete u skolu i dolazit po njega, ako mora ici na posao????

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

E na to nije nitko dao odgovor
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 04.05.2020. at 10:47

martincius avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Pa valjda se to odnosi na djecu u boravku.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    u anketi ima i pitanje tko će dovoditi i odvoditi dijete iz škole...
    i da se ide na posao, mora netko od odraslih biti zadužen za tu radnju
    U našoj anketi za školu piše nešto tipa ovoga - potvrđujem da:
    - oba roditelja su zaposlena
    - roditelji nemaju mogućnost rada od kuće
    - nitko ne koristi status majke odgojiteljice
    - ne postoji druga mogućnost zbrinjavanja djece pod nadzorom odrasle osobe

Sve i da hoću, ovo zadnje ne mogu potpisati, svi znaju baku i dedu koji ih godinama kupe u vrtiću/školi.
    A ovu drugu crticu koriste kolege s posla kod poslodavca i svađaju se s njim zbog odluke o povratku u ured. Jer tehnički možemo raditi od doma, ali nam poslodavac više ne daje tu mogućnost. Pa su neki uzeli anketu od škole kao argument da i dalje rade od kuće .

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

kod nas se potpisuje izjava da su oba zaposlena i da niti jedan roditelj ne radi od kuće

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Vidjela sam i kod prijateljice tu izjavu. Ta točka 3 (Izjava o dostupnosti roditelja) je slična, ali ne identična. Imaju varijacije na temu.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    U našoj anketi za školu piše nešto tipa ovoga - potvrđujem da:
    - oba roditelja su zaposlena
    - roditelji nemaju mogućnost rada od kuće
    - nitko ne koristi status majke odgojiteljice
    - ne postoji druga mogućnost zbrinjavanja djece pod nadzorom odrasle osobe

Sve i da hoću, ovo zadnje ne mogu potpisati, svi znaju baku i dedu koji ih godinama kupe u vrtiću/školi.
    A ovu drugu crticu koriste kolege s posla kod poslodavca i svađaju se s njim zbog odluke o povratku u ured. Jer tehnički možemo raditi od doma, ali nam poslodavac više ne daje tu mogućnost. Pa su neki uzeli anketu od škole kao argument da i dalje rade od kuće .
    zar nije onda bolje ostaviti ih s bakom, a tak i tak se skupa igraju?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj martincius prvotno napisa Vidi poruku

teško dobila sam danas nacrt iz jedne škole koja se seli u drugu isto piše uz napomenu da je nastava od 8 do max 12, i koliko sad treba taj neko raditi ako ostavi dete u 8 i dođe po njega prije 12, s time da računamo da ipak ne radi nasuprot te zamjenske škole, nego negdje u gradu ili na drugom dijelu grada?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj martincius prvotno napisa Vidi poruku

Cilj priče je i da dete bude dnevno što manje u instituciji te da čim manje bude u boravku,nadam se da nisi mislila svoje ostaviti i u njemu ako već idu ujutro u školu?

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Jelena, moji ne idu. Napisala sam “sve i da hoću...”.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ma ok i bit će im bolje skupa doma ili gdje će bit čuvani
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 04.05.2020. at 12:08

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Eto došlo i za našu školu viši niži razredi imaju 3 sata,nema klope,jezik,vjeronauk,tjelesni online za sve,

niži niži razredi imaju 4 sata i mogućnost boravka i klope.
    Dolasci po 15 min razlike između grupa,i sad nek se neko nađe ko ima dva djeteta kojs bi u školu i ima jednog u jednoj grupi ,drugog u četvrtoj,gubi već ujutro dobrih sat od posla,a treba po njih doći odmah poslije nastave,kaj taj ima od radnog dana?
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 04.05.2020. at 13:00

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

martincius avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Cilj priče je i da dete bude dnevno što manje u instituciji te da čim manje bude u boravku,nadam se da nisi mislila svoje ostaviti i u njemu ako već idu ujutro u školu?
    Zakaj se to nadas? Sta dobivas ako moje dijete ne ide u boravak, i sta gubis ako ide??

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •