Sestra mi živi u Njem, kod njih prvo kreću 3. i 4. razredi srednjih škola/gimnazija, ostali i dalje on line nastava.
Sestra mi živi u Njem, kod njih prvo kreću 3. i 4. razredi srednjih škola/gimnazija, ostali i dalje on line nastava.
Posljednje uređivanje od Lili75 : 04.05.2020. at 00:22
Moj dojam je takodjer da bi, ukoliko se djeca u skolu salju zbog obrazovanja, bilo bolje prvo poslati vise razrede. Kod nas se, cini se, djeca salju samo zbog cuvanja, pri cemu se (koliko ja vidim) ulazu iznimni napori da se roditelje ipak odgovori od slanja djee u skolu.
Posljednje uređivanje od Jadranka : 04.05.2020. at 08:38
Ovako se i meni čini.
Inače, što se tiče starije djece. Moj gimnazijalac (1. srednje) sad razmišlja da se uopće ne želi ni vratiti u školu (a želja će mu se očito i ispuniti). I njegovi iz razreda slično razmišljaju. Naviknuli su se na sistem online nastave i da šalju zadaće putem Loomena i ok im je tako. Ja pak vidim puno zamjerki, počevši od toga da im nitko ne tumači gradivo (sastanci na Zoomu su, kaže on, gubitak vremena), pa do toga da tu nema nikakvog procesa učenja, nego su samo usmjereni na cilj, tj. isporuku zadanog zadatka u roku. Tek će se sljedeće godine vidjeti koliko im gradiva u stvari fali. Srećom, to je tek 1. razred, pa imaju još 3 godine za nadoknadu onog što bi im moglo trebati do kraja školovanja.
http://romi.hr/fokus/hrvatska/skolsk...av-u-njemackoj
Baš i ne imaju sistem po kojem su i naši starci išli u školu
Posljednje uređivanje od jelena.O : 04.05.2020. at 08:10
Ok možda vaši ne,ali moji su po takvom sistemu išli kod nas u školu
Zanima me Lili ko onda čuva njihovu decu do četvrtog razreda,ne nećaka ,nego općenito decu?
Posljednje uređivanje od jelena.O : 04.05.2020. at 08:50
Sad bilo na radiju razgovor s nekom učiteljicom ,zaključak koji je sama iznesla je povratak djece u školu je nužno zlo i samo za one koji ne mogu drugačije zbrinuti djecu,pa kad to kaže neko ko je službeno i iz tih redove što onda misliti?
Mi to skužili ohoho stranica prije
tanja tako i meni izgleda. dubina nije bitna vec samo forma.
do toliko i toliko sati predati zadatak.
starijem je bitno to sto prije zgotoviti da se moze igrati ili odraditi nesto sto je njemu iskljucivo bitno ili zanimljivo.
mladjoj je bitno predati cim prije ali njen povod ne znam tocno.
Znam da mi inzistiramo na matematici jer to tesko nadoknade, fizici.
a ovo sve ostalo kako ide. sami rade. matematiku provjeravaju unutar familije s osobom koja je strucna za to.
niti mi s njima radimo, jer oni to prvenstveno ne zele. kazu da smo mi zahtjevni i sitnicavi i da trazimo nesto od njih sto niko ne trazi.
za matematiku se ne bune. jer tu nema ustupaka. osoba zaduzena za taj segment kaze da su vrludali jer kako sad rade geometriju dali su im samo uvrsti u formule bez razmisljanja. a ona od njih je trazila i malo ukljuci mozak. pa su se prilagodili zahtjevu al su jako jako negodovali.
Od kada znam za sebe, ići u školu je bila najvažnija stvar u životu djece. Svaki dan bolesti je bio pod pitanjem: kako to nadoknaditi? Svako putovanje za vrijeme školske godine je bilo sa strahom da će djeci faliti nastava dok su odsutni.
I onda dođe šk.god 2019/2020. Prvo štrajk. I djeci ništa ne fali. Hm. Pa korona, ne idu u školu, uče online. I...
Da li sam stvarno krivo učena? Da li mogu djeca i bez škole kakvu smo znali? Još mi se pitanja mota po glavi. Još ja imam primjera koji su mi nekad stvarali grižnju savjesti, jer je bilo nepojmljivo da se nastava ne pohađa.
A može se učiti (i naučiti) i bez da se ide svaki dan u školu![]()
Kod nas stigao dopis za potpis.
Jedan od uvjeta je da su oba roditelja zaposlena
mislim da oni koji su na porodiljnom i mislili slati djecu da im daju malo mira u kući, ništa od toga...
Eto očito se ne mora svaki dan i školu!
Inače što se putovanja tiče recimo u razredima mojih klinaca ,neki to izvršavaju nabrzinu kad se vrate a neki periodički kako im stigne.
Ajde da dam svoj prilog tj.kak su moji klinci to radili,ali samo to koristimo ako idu na terapije vam grada,uzmemo plan nastave i djeca odrade polagano kad stignu,što reći baš su trebali na terapiju prije nek je sve počelo,pa kad je počela online nastava klinac je nastavio rješavati po planu i već je bio u velikoj prednosti pred ostalima ,nastavio je i pratiti Tv program paralelno.
Ja sam na porodiljnom ali sam isto tako i zaposlena. I dalje ih kanim poslat u skolu i vrtic.
Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
Naš vrtić mami na porodiljnom rekao da ne mogu primiti starije dijete u vrtić, da je to samo za oba zaposlena roditelja, a ona je doma.
u anketi ima i pitanje tko će dovoditi i odvoditi dijete iz škole...
i da se ide na posao, mora netko od odraslih biti zadužen za tu radnju
U našoj anketi za školu piše nešto tipa ovoga - potvrđujem da:
- oba roditelja su zaposlena
- roditelji nemaju mogućnost rada od kuće
- nitko ne koristi status majke odgojiteljice
- ne postoji druga mogućnost zbrinjavanja djece pod nadzorom odrasle osobe
Sve i da hoću, ovo zadnje ne mogu potpisati, svi znaju baku i dedu koji ih godinama kupe u vrtiću/školi.
A ovu drugu crticu koriste kolege s posla kod poslodavca i svađaju se s njim zbog odluke o povratku u ured. Jer tehnički možemo raditi od doma, ali nam poslodavac više ne daje tu mogućnost. Pa su neki uzeli anketu od škole kao argument da i dalje rade od kuće.
To je bilo i i zadnjoj anketi. Mada malo glupo jer recimo koji klinci od prvog dana idu samo u školu,ali očito će biti druga caKA da će morati dnevno morati dati izjave temp......
Baš me zanima kak bu bilo u današnjoj
Ako mora se voditi u školu koliko taj netko će raditi
Posljednje uređivanje od jelena.O : 04.05.2020. at 11:41
A kako ce roditelj dovodit dijete u skolu i dolazit po njega, ako mora ici na posao????
E na to nije nitko dao odgovor
Posljednje uređivanje od jelena.O : 04.05.2020. at 11:47
Pa valjda se to odnosi na djecu u boravku.
Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
teško dobila sam danas nacrt iz jedne škole koja se seli u drugu isto piše uz napomenu da je nastava od 8 do max 12, i koliko sad treba taj neko raditi ako ostavi dete u 8 i dođe po njega prije 12, s time da računamo da ipak ne radi nasuprot te zamjenske škole, nego negdje u gradu ili na drugom dijelu grada?
kod nas se potpisuje izjava da su oba zaposlena i da niti jedan roditelj ne radi od kuće
Vidjela sam i kod prijateljice tu izjavu. Ta točka 3 (Izjava o dostupnosti roditelja) je slična, ali ne identična. Imaju varijacije na temu.
Ma ok i bit će im bolje skupa doma ili gdje će bit čuvani
Posljednje uređivanje od jelena.O : 04.05.2020. at 13:08
Eto došlo i za našu školu viši niži razredi imaju 3 sata,nema klope,jezik,vjeronauk,tjelesni online za sve,
niži niži razredi imaju 4 sata i mogućnost boravka i klope.
Dolasci po 15 min razlike između grupa,i sad nek se neko nađe ko ima dva djeteta kojs bi u školu i ima jednog u jednoj grupi ,drugog u četvrtoj,gubi već ujutro dobrih sat od posla,a treba po njih doći odmah poslije nastave,kaj taj ima od radnog dana?
Posljednje uređivanje od jelena.O : 04.05.2020. at 14:00
Kod nas više-manje isto, i da nemamo druge mogućnosti zbrinjavanja - a realno smatram da čuvanje baka/deda preko 65g nije druga mogućnost zbrinjavanja (osim ako ionako žive u istom kućanstvu)
Jedno i dalje ne razumijem koja bi to odrasla osoba trebala odvoditi i dovoditi dijete ako radi.... Jedino ako misle da ih dovedeš prije radnog vremena bilokad... a vjerojatno ne misle...
I u točno određeno vreme i dolazak i odlazak
Znači meni je ovaj dio potpuno neizvediv s povratkom na posao jer radim u centru i ne bih se tako mogla organizirat da ga 2x dnevno dovodim i odvodim u točno vrijeme bez minute kašnjenja kako su nam naveli. A opis kako će to izgledat (u dopisu našeg ravnatelj) meni zvuči ko da su u logoru.
Moj neće ići.
Ja ionako ne moram previše razbijat glavu s tim jer nam uredi nisu u funkciji, al da bi mi bilo lakše radit od doma s jednim djetetom, definitivno bi bilo. Vidjet ću kako će proći ta prva 2 tj nastave i ako ne bude totalni fijasko i psihoza, bude barem par djece iz njegovog razreda, poslat ću ga u školu.