Da, moja baka je bila faca.
Ali ja zivim danas . I danas radim s ljudima. Vecina su normalni, neki i jako dragi, ali ima i onih koji me vredaju i psuju. Koji pisu prituzbe na sve i svasta . Koji vicu i govore da ne znam raditi svoj posao. I sto bih sad tebala osim ispuhati se i raditi posao dalje. Ili mjenjati struku ili radno mjesto.
Ali nesto cu ti reci , ti si sef u svom razredu. Kako i ja u svom .Nije stvar u moci nego u odgovornosti . Ti svojim stavom odredujes tempo , dinamiku i atmosferu.
Ako si smirena , sigurna i radis to s ljubavlju vecinom bude dobro. Tu i tamo bude ispada. Ali ti nisi jedina u odnosu pa je to ok .
Ovo sto se sad propusta je taj moment da su ucitelji sefovi tj. domacini u kuci. Da oni odreduju ton i daju sigurnost ucenicima.
Pa sad da li je to strah, inat, neznanje, nesigurnost ili nesto deseto ne bih znala, ali poruka je losa.
Posljednje uređivanje od sirius : 06.05.2020. at 18:38
Joj, ali deca kao deca nisu problem... problem su nedefinisana pravila i novi uslovi rada. I sigurno delom i neznanje, strah, inat, nesigurnost pa i obična lenjost prosvetara. I običan vulgaris strah od gubitka radnog mesta ako se zameriš dovoljno moćnom roditelju/direktoru. A jbg, prosvetari su kukavice, to je istina. Jer ih niko ne ceni. E sad, šta je starije, koka ili jaje, ne znam.
Zapravo govorim i o roditeljima
Jer na radnom mjestu uvijek dobijem djecu i roditelje u paketu. I roditelj gleda svaki moj korak.
Isto tako sam jedan od onih roditelja koji se obracaju nastavnicima prije nego nastane problem ili odmah ako nastane problem. Nemam prolem s tim. Kao roditelj preuzimam odgovornist tamo gdje treba, ali i od nastavnika ocekujem da odrade svoj dio posla korektno.
Shvataš da su kod vas u najvećem otporu verovatno upravo oni najkorektniji, najinteligentniji, najsavesniji i najobrazovaniji među prosvetarima, a ne obrnuto? Neradnicima je svejedno gde ne rade, na času ili kod kuće. Ali oni savesni su verovatno svesni gde su šuplji, tj. koji problemi nisu rešeni ili se teže rešavaju ili će se pojaviti ili neće nikako biti rešeni? Naravno, moguće da grešim, ja merim iz svoje perspektive.
Evo, kod nas su sve spremačice politički kadrovi. Radi ona jedna što je legalno zaposlena, ostale ne moraju. I taman da zavlada ebola a ne korona, te osobe školu oprati neće. I krivicu neće snositi one, nego neko u političkoj nemilosti. Niti sad neka njihova koleginica prosvetarka ima ikakvu moć da na taj deo sistema znatno utiče. A mora u takav sistem da se vrati i ona i deca za koju je odgovorna ona.