Stranica 24 od 59 PrviPrvi ... 14222324252634 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,151 do 1,200 od 2947

Tema: Online nastava

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj pulinka prvotno napisa Vidi poruku
    Vidi, ja sam taj roditelj kome škola jeste kriva u tim slučajevima. Jer ako wc smrdi i vidi se iz njega odvratni mokri trag po hodniku, ako u njemu nema sapuna niti tople vode, a na kotliiću nema mehanizma za povlačenje vode nego ih tetkice ispiraju kantom jednom dnevno u međusmeni, dok se užina donese u 6 ujutru a drugoj smeni podeli u 14h uz muve koje trče po njoj, itekako mi je škola kriva za želučane viroze i "viroze", tj. bakterioze.
    apsolutno, ali u tom slučaju škola nije poduzela ni najosnovnije mjere da se zaraza spriječi i roditelj u tom slučaju s pravom okrivljuje školu
    iluzorno je očekivati da se rizik od zaraze svede na 0 ovim mjerama
    sveden je na minimum. i to je dovoljno
    roditelji koji i u tom minimumu vide problem vjerojatno ni neće slati djecu u školu, smo ne znam do kad

i da preduhitrim argumente kako škole nemaju sapuna - sad je pravo vrijeme da ga kupe, imaju vremena do ponedjeljka

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj mašnica prvotno napisa Vidi poruku
    Danas mi se potvrdilo ono sto sam pisala neki dan...nekolik oroditelja mi se javilo, konkretno 5 a i oni su culi od drugih: SVIMA je iskomunicirano da ce biti samo jedno dijete u razredu! I to bas samo njihovo... neki dan se pricalo bit ce 10 djece u skoli, jucer je na str.skole svanulo samo jedan ucenik! Samo jedan! Bas su nas dobro nasanjkali..
    Ovo je baš ružna prevara!
    Ali opet, zašto niko od 10 roditelja nije prihvatio da mu dete bude jedino u razredu ako je prioritet obrazovanje?
    Može li se dobiti ekskluzivnija prilika za individualno obrazovanje i nadoknadu propuštenog gradiva?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja sam sigurna da su tvoju baku ljubili u ruku i nosili na rukama, a ne sačekivali u grupama nakon škole da je biju. Ali dobro, jednorozi...
    Da, moja baka je bila faca.

Ali ja zivim danas . I danas radim s ljudima. Vecina su normalni, neki i jako dragi, ali ima i onih koji me vredaju i psuju. Koji pisu prituzbe na sve i svasta . Koji vicu i govore da ne znam raditi svoj posao. I sto bih sad tebala osim ispuhati se i raditi posao dalje. Ili mjenjati struku ili radno mjesto.
    Ali nesto cu ti reci , ti si sef u svom razredu. Kako i ja u svom .Nije stvar u moci nego u odgovornosti . Ti svojim stavom odredujes tempo , dinamiku i atmosferu.
    Ako si smirena , sigurna i radis to s ljubavlju vecinom bude dobro. Tu i tamo bude ispada. Ali ti nisi jedina u odnosu pa je to ok .
    Ovo sto se sad propusta je taj moment da su ucitelji sefovi tj. domacini u kuci. Da oni odreduju ton i daju sigurnost ucenicima.
    Pa sad da li je to strah, inat, neznanje, nesigurnost ili nesto deseto ne bih znala, ali poruka je losa.
    Posljednje uređivanje od sirius : 06.05.2020. at 18:38

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    apsolutno, ali u tom slučaju škola nije poduzela ni najosnovnije mjere da se zaraza spriječi i roditelj u tom slučaju s pravom okrivljuje školu
    iluzorno je očekivati da se rizik od zaraze svede na 0 ovim mjerama
    sveden je na minimum. i to je dovoljno
    roditelji koji i u tom minimumu vide problem vjerojatno ni neće slati djecu u školu, smo ne znam do kad

i da preduhitrim argumente kako škole nemaju sapuna - sad je pravo vrijeme da ga kupe, imaju vremena do ponedjeljka
    Možda budu sad
    Ali godinama smo mi kupovali i sapun,, papir za ruke, papir

..

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Da, moja baka je bila faca.

Ali ja zivim danas . I danas radim s ljudima. Vecina su normalni, neki i jako dragi, ali ima i onih koji me vredaju i psuju. Koji pisu prituzbe na sve i svasta . Koji vicu i govore da ne znam raditi svoj posao. I sto bih sad tebala osim ispuhati se i raditi posao dalje. Ili mjenjati struku ili radno mjesto.
    Ali nesto cu ti reci , ti si sef u svom razredu. Kako i ja u svom .Nije stvar u moci nego u odgovornosti . Ti svojim stavom odredujes tempo , dinamiku i atmosferu.
    Ako si smirena , sigurna i radis to s ljubavlju vecinom bude dobro. Tu i tamo bude ispada. Ali ti nisi jedina u odnosu pa je to ok .
    Ovo sto se sad propusta je taj moment da su ucitelji sefovi tj. domacini u kuci. Da oni odreduju ton i daju sigurnost ucenicima.
    Pa sad da li je to strah, inat, neznanje, nesigurnost ili nesto deseto ne bih znala, ali poruka je losa.
    Joj, ali deca kao deca nisu problem... problem su nedefinisana pravila i novi uslovi rada. I sigurno delom i neznanje, strah, inat, nesigurnost pa i obična lenjost prosvetara. I običan vulgaris strah od gubitka radnog mesta ako se zameriš dovoljno moćnom roditelju/direktoru. A jbg, prosvetari su kukavice, to je istina. Jer ih niko ne ceni. E sad, šta je starije, koka ili jaje, ne znam.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ovo je baš ružna prevara!
    Ali opet, zašto niko od 10 roditelja nije prihvatio da mu dete bude jedino u razredu ako je prioritet obrazovanje?
    Može li se dobiti ekskluzivnija prilika za individualno obrazovanje i nadoknadu propuštenog gradiva?
    Nama je ravnatelj proslijedio upit "hoce li vasu odluku promijeniti informacija da je vase dijete jedno od samo troje koje ce ici u cijelu skolu?" Mi smo odgovorili da nam ne smeta.

A i ne smeta mi. Ako ravnatelj ne zeli otvorit skolu za troje djece, neka to raspravi s Ministarstvom. Dok je otvorena i dok se moze ici, nas ide.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ni meni ne bi smetalo da samo moja deca idu ako sam već tako odlučila.
    Zato i kažem, nije sasvim u redu reći da se deci uskraćuje obrazovanje, a odustati zato što će dete biti samo u školi.
    Onda je ipak prioritet socijalizacija, što je isto u redu i bitno, ali nije baš da su deca uskraćena za obrazovanje.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Joj, ali deca kao deca nisu problem... problem su nedefinisana pravila i novi uslovi rada. I sigurno delom i neznanje, strah, inat, nesigurnost pa i obična lenjost prosvetara. I običan vulgaris strah od gubitka radnog mesta ako se zameriš dovoljno moćnom roditelju/direktoru. A jbg, prosvetari su kukavice, to je istina. Jer ih niko ne ceni. E sad, šta je starije, koka ili jaje, ne znam.
    Zapravo govorim i o roditeljima
    Jer na radnom mjestu uvijek dobijem djecu i roditelje u paketu. I roditelj gleda svaki moj korak.

Isto tako sam jedan od onih roditelja koji se obracaju nastavnicima prije nego nastane problem ili odmah ako nastane problem. Nemam prolem s tim. Kao roditelj preuzimam odgovornist tamo gdje treba, ali i od nastavnika ocekujem da odrade svoj dio posla korektno.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Zapravo govorim i o roditeljima
    Jer na radnom mjestu uvijek dobijem djecu i roditelje u paketu. I roditelj gleda svaki moj korak.

Isto tako sam jedan od onih roditelja koji se obracaju nastavnicima prije nego nastane problem ili odmah ako nastane problem. Nemam prolem s tim. Kao roditelj preuzimam odgovornist tamo gdje treba, ali i od nastavnika ocekujem da odrade svoj dio posla korektno.
    Shvataš da su kod vas u najvećem otporu verovatno upravo oni najkorektniji, najinteligentniji, najsavesniji i najobrazovaniji među prosvetarima, a ne obrnuto? Neradnicima je svejedno gde ne rade, na času ili kod kuće. Ali oni savesni su verovatno svesni gde su šuplji, tj. koji problemi nisu rešeni ili se teže rešavaju ili će se pojaviti ili neće nikako biti rešeni? Naravno, moguće da grešim, ja merim iz svoje perspektive.
    Evo, kod nas su sve spremačice politički kadrovi. Radi ona jedna što je legalno zaposlena, ostale ne moraju. I taman da zavlada ebola a ne korona, te osobe školu oprati neće. I krivicu neće snositi one, nego neko u političkoj nemilosti. Niti sad neka njihova koleginica prosvetarka ima ikakvu moć da na taj deo sistema znatno utiče. A mora u takav sistem da se vrati i ona i deca za koju je odgovorna ona.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj mašnica prvotno napisa Vidi poruku
    Danas mi se potvrdilo ono sto sam pisala neki dan...nekolik oroditelja mi se javilo, konkretno 5 a i oni su culi od drugih: SVIMA je iskomunicirano da ce biti samo jedno dijete u razredu! I to bas samo njihovo... neki dan se pricalo bit ce 10 djece u skoli, jucer je na str.skole svanulo samo jedan ucenik! Samo jedan! Bas su nas dobro nasanjkali..
    Ovo je stvarno bezobrazluk! Al za dva tjedna imate novu priliku.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ja danas cijeli dan razmišljam da ću poslati mail u školu da šaljem dijete za 14 dana .
    Iz hrpu razloga, a jedan od njih je što stvarno više ne mogu. Već sam razmišljala i poslati poruku učiteljici “upišite mu da ništa ne radi i za sve preostale zadatke dajte jedinicu” .

I kod nas je mama dvoje djece odustala, ne dolazi nitko.

martincius avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Nama je jucer uciteljica rekla da ce u skoli gledati skolu na trecem, iza toga nista, moraju doma odraditi sve sto posalje online. Sramota!!!!!

Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

martincius, to je stvarno za ne povjerovati! Nikako nije u redu. Pa i bezobrazno je. I prema djeci i prema roditeljima.
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 07.05.2020. at 10:00

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj martincius prvotno napisa Vidi poruku
    Nama je jucer uciteljica rekla da ce u skoli gledati skolu na trecem, iza toga nista, moraju doma odraditi sve sto posalje online. Sramota!!!!!

Strasno. Koji je to dzon obraz...
    Tek sad se vidi razina bezobzironosti i licemjerja, a sustav nije briga. Ja bi svakako iduce godine trazila promjenu razreda nisam sigurna da bi imala zeluca da mi takva skoluje dijete jos tri godine svaki dan...

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Katastrofa! Inatit se i dokazivat nesto na djeci. Bezveze

Ako svejedno dijete ide, buni se redovnin kanalima, ako prvi dan zaista bude tako.
    Posljednje uređivanje od Jadranka : 07.05.2020. at 10:12

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Jeste li vi morali potpisati da nijedno od roditelja ne radi od kuce?
    Ja sam svog mislila slati, ali necu jer ne mogu to potpisati.
    Ja od iduceg tjedna idem na posao, ali mm radi od doma jer im je zgrada razorena u potresu.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku
    Jeste li vi morali potpisati da nijedno od roditelja ne radi od kuce?
    Ja sam svog mislila slati, ali necu jer ne mogu to potpisati.
    Ja od iduceg tjedna idem na posao, ali mm radi od doma jer im je zgrada razorena u potresu.
    Mi nismo. Samo da smo zaposleni. U uputama Ministarstva ne stoji to da roditelji moraju raditi od kuce, ne stoji ni da moraju biti zaposleni. Samo da djeca zaposlenih roditelja koji ne rade od kuce imaju prioritet. Ako zelis da ide, mislim da bi to mozes postic.
    Posljednje uređivanje od Jadranka : 07.05.2020. at 10:54

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

ne, mi potpisujemo slijedeće izjave:

1.Moje dijete nema povišenu tjelesnu temperaturu, respiratorne simptome poput kašlja i kratkog daha, nije pod rizikom da je mogao/mogla biti u kontaktu s osobama pozitivnim na COVID-19 niti je pod sumnjom da bi mogao/mogla biti zaražen/zaražena s COVID-19 te mu/joj nije određena samoizolacija.
    2. Roditelji/skrbnici djeteta, kao i ostali članovi našeg kućanstva, nemaju povišenu tjelesnu temperaturu, respiratorne simptome poput kašlja i kratkog daha, nisu pod rizikom da su mogli biti u kontaktu s osobama pozitivnim na COVID-19, nisu pod sumnjom da bi mogli biti zaraženi s COVID-19 niti im je određena samoizolacija.
    3. Oba roditelja/skrbnici djeteta zaposleni su te ne postoji druga mogućnost zbrinjavanja djeteta.
    4. Moje dijete će u školu i / ili iz škole dovoditi i/ili odvoditi sljedeće osobe (molimo navesti najviše dvije osobe):

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mi isto ne! Nasa je slicna kao od Betty i uostalom u onim napucima ministarstva i hzjza se to nigdje ne navodi kao uvjet. Ova prica da ce uciteljica pustiti skolu na 3., a ostalo ce djeca sama mi je potpuno nevjerovatna. Dakle ministarstvo je reklo izrijekom da ce se odvijati PRAVA nastava- to je direktno nepostivanje onog sto poslodavac trazi i trebale bi uslijediti sukladne sankcije.

Sent from my iPhone using Tapatalk

martincius avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Nije do uciteljice, tu informaciju su dobili od ravnatelja. Imat cemo jos jedan roditeljski sutra jer smo zahtijevali vise informacija.

Sto se tice izjave, konzultirala sam se s odvjetnicom koja me nije bas ohrabrila da je potpisem, naime ja sam na porodiljnom. U slucaju zaraze u skoli i vrticu, postoji mogucnost da me se tereti za davanje lazne izjave, ugrozavanja zivota, te ne zna kako bi moja firma gledala na to. Eto, ja zbilja ne znam bih li se usudila potpisati, makar sam poslala i u skolu i u vrtic da moji idu. I sada ne znam sta cu...

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ja isto ne bih potpisivala izjavu u tvojoj situaciji. No trazila bih od skole pismeno objasnjenje otkud im pravo da to postavljaju za uvjet. I onda bih s tim isla prema Ministarstvu. Naravno, ako si odlucna da idu.

Hocu reci da je taj zahtjev koji skola postavlja vjerojatno nezakonit.
    Posljednje uređivanje od Jadranka : 07.05.2020. at 11:08

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nije do uciteljice, tu informaciju su dobili od ravnatelja. Imat cemo jos jedan roditeljski sutra jer smo zahtijevali vise informacija.

Sto se tice izjave, konzultirala sam se s odvjetnicom koja me nije bas ohrabrila da je potpisem, naime ja sam na porodiljnom. U slucaju zaraze u skoli i vrticu, postoji mogucnost da me se tereti za davanje lazne izjave, ugrozavanja zivota, te ne zna kako bi moja firma gledala na to. Eto, ja zbilja ne znam bih li se usudila potpisati, makar sam poslala i u skolu i u vrtic da moji idu. I sada ne znam sta cu...

Ja se na tvom mjestu ne bi igrala to sam već puno puta rekla,odvjetnik tu ne može ništ pomoć. Eventualno se može urgirati u svezi samog provođenja nastave,ali meni ni iz džepa ni u džep.
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 07.05.2020. at 11:24

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Mi smo to morali potvrditi u anketi koju nam je slala skola. Plus smo dodatno “zamoljeni” da ne saljemo djecu osim u slucaju krajnje nuzde jer nasa skola prima i ucenike druge skole koja je stradala u potresu. Kao rezultat toga, skolu ce pohadjati ravno 3 ucenika maticne skole (od kojih niti jedan nije 4. Razred, a kamoli razred mog klinca), i 15 ucenika razorene skole.

Sto reci, moj sin je gorko plakao sto na kraju nece ici u skolu.

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

''niti jedna osoba s kojima je dijete u svakodnevnom kontaktu nema kroničnih bolesti (respiratorne, kardiovaskularne, dijabetes,
    maligne bolesti, imunodeficijencija, veća tjelesna/motorička oštećenja)''

u našoj školi je uz ostale i ovaj zahtjev

ne znam zašto nisu naveli i pretilost, jer je i to rizični faktor.
    Posljednje uređivanje od kajsa : 07.05.2020. at 11:56

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Jer ni tad njih puno više otpalo iz igre.....

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ovo je neko natjecanje medju skolama, koja ce kreativnije mjere odvracanja, zastrasivanja I ucjenjivanja roditelja provesti pa da nitko ne posalje dijete u skolu. Kod nas su i predstavnika roditelja (ironija) upregli u svoje kolo.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo je neko natjecanje medju skolama, koja ce kreativnije mjere odvracanja, zastrasivanja I ucjenjivanja roditelja provesti pa da nitko ne posalje dijete u skolu. Kod nas su i predstavnika roditelja (ironija) upregli u svoje kolo.
    Izgleda kao natjecanje.
    Stvarno me zivo zanima kako ce to na jesen izgledati. U ovom trenutku izgleda kao krsenje prava na obavezno skolovanje.
    Posljednje uređivanje od sirius : 07.05.2020. at 12:23

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Mislim da je za skole bilo dovoljno da im roditelji potpisu da djecu salju na vlastitu odgovornost.
    I tocka.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ja mislim da skole nisu smjele nikakve izjave trazit, a jos manje donosit odluke na temelju njih, i da je ovo sve krajnje protuzakonito.

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Ja mislim da skole nisu smjele nikakve izjave trazit, a jos manje donosit odluke na temelju njih, i da je ovo sve krajnje protuzakonito.
    Bojim se da si u pravu.

S druge strane, skola se zeli zastititi.

Jer ako je poruka "ostani doma" , onda i cemu pricamo? Svi su u strahu.
    MZO je dalo preporuku kojom pere ruke od svake odgovornosti.
    Tko ce biti odgovoran kad dođe do zaraze?
    Opet virus, jel?

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ovo je stvarno sramota...

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Više nije poruka "ostanimo doma", sad je nova poruka "ostanimo odgovorni".
    Izjave da nisi u životu prošao pored nikog na cesti tko nije savršeno zdrav stvarno su vrhunac odricanja odgovornosti od svega.
    Te igre tko je kriv i tko je odgovoran su uzele toliko maha u našem društvu da je meni to zbilja nepodnošljivo gledati.

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Barbi, prije dva tjedna kad je donesena odluka o povratku u skolu je jos bila na snazi "ostani doma".
    Moj brat je za svog malca potpisao da ga nece slati jer je mislio da ce moci do srpnja ostati raditi od doma. Sad se to promijenilo. Kaj sad? Da ide u skolu povuci izjavu? Tragikomedija..

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

E onda je naša škola najkorektnija
    Napravila je dvije ankete,jer nakon prve je bilo pobune roditelja da se tu ništa ne zna , a ni nema protokola,ovaj tjedan je provedena druga anketa
    Jer

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da ide u skolu povuci izjavu?
    ž
    Pa zapravo da, zašto ne? Okolnosti su se promijenile. To ja sad naravno samo naglas razmišljam, pojma nemam šta bi napravila. Ali vrlo vjerojatno bi moje dijete bilo u vrtiću/ školi ko što je uvijek i bilo u svim dežurstvima/ boravcima jer nikad nisam imala opciju čuvanja i morala sam raditi.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Komu se onda otvaraju restorani i kafici (ili barem njihove terase) ako je poruka ostanimo doma?
    Ostali smo doma kad je trebalo, sad je vrijeme da se naucimo zivjeti drugacije, odgovornije.

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Postoji li tekuci dezinficijens bez ikakvog mirisa?

Danas u Offertissimi stoji boca s prozirnom tekucinom bez originalne etikete, nego na njoj pise na komadu papira flomicem "dezinfekcija".
    Pospricam, pomirisem, nista. Nula.

Ista stvar i u Elipsu. Deckic stoji na ulazu i svima sprica ruke tekucinom bez mirisa.

Je li moguce da su vodu stavili?
    Ili imaju istog dobavljaca...

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Komu se onda otvaraju restorani i kafici (ili barem njihove terase) ako je poruka ostanimo doma?
    Ostali smo doma kad je trebalo, sad je vrijeme da se naucimo zivjeti drugacije, odgovornije.
    Navodno ih puno nece ni otvoriti. Ne isplati im se.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Pa evo ni skole se isplati otvoriti, nitko vise ne ide u skolu

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj rosa prvotno napisa Vidi poruku
    Navodno ih puno nece ni otvoriti. Ne isplati im se.
    A mene učili na ekonomiji da se javne usluge ne ravnaju po principu isplativosti nego općedruštvene koristi

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sillyme, hoćeš reći da je kafić općedruštvena korist?

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj rosa prvotno napisa Vidi poruku
    Bojim se da si u pravu.

S druge strane, skola se zeli zastititi.

Jer ako je poruka "ostani doma" , onda i cemu pricamo? Svi su u strahu.
    MZO je dalo preporuku kojom pere ruke od svake odgovornosti.
    Tko ce biti odgovoran kad dođe do zaraze?
    Opet virus, jel?
    Nitko ne moze garantirati da do zaraze nece doci. Upute hzjz-a ni ne idu u smjeru, posaljite dijete u skolu, sigurno se nece zaraziti. Upute idu u smjeru minimiziranja prvo sirenja zaraze medju grupama, a zatim i unutar same grupe. To su sluzbene upute strucnjaka za epidemije i na skolama je samo da ih pokusaju ispostivat. A, ako neka skola ne moze ispostivat te upute za 100 ili za 50 ili za 10 ili i za jednog svog ucenika, onda je na skoli da to iskomunicira sa Ministarstvom/ svojim osnivacima/hzhz-om pa da netko od nadleznih tijela pokusa pronaci rjesenje kako da svi zainteresirani ucenici krenu u skolu. A, ako je to ipak neizvedivo, da onda donese jasne kriterije po kojima se odabiru ucenici koji ce u skolu. S tim da ti kriteriji imaju uporiste u zakonima i Ustavu... a ovo da svaka skola glumi lokalnog serifa je nedopustivo.

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    A mene učili na ekonomiji da se javne usluge ne ravnaju po principu isplativosti nego općedruštvene koristi
    Ne kuzim. Ni kao foru, ni inace.
    Smajlica ponajmanje.
    Posljednje uređivanje od rosa : 07.05.2020. at 14:58

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Pitanje je hoće li se uopće održavati nastava..
    https://www.vecernji.hr/vijesti/zar-...-skoli-1400359

Mislim da im je najbolje da povuku odluku o otvaranju škola i ne blamiraju se više..
    Otvorite škole kad SVA djeca budu mogla ići u školu.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

ovo mi je logičan slijed poruka
    prva je: nemojte dovoditi dijete u školu osim ako zbilja nemate kud s djetetom, ako ste spremni preuzeti rizik da se vaš učitelj razboli i ako ste spremni na to da vam dijete bude samo u razredu i da ga čuva televizor

pa je iduća poruka: nema smisla otvarati škole kada dolazi samo jedno dijete

pametnom dosta

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

prva je: nemojte dovoditi dijete u školu osim ako zbilja nemate kud s djetetom, ako ste spremni preuzeti rizik da se vaš učitelj razboli i ako ste spremni na to da vam dijete bude samo u razredu i da ga čuva televizor

pametnom dosta
    Pa sve je to tako stožer i smislio. Otvorit ćemo škole ok, ali s uvjetima (preporukama) koje se teško mogu ispuniti.
    A nije samo ni to, PSIHOLOŠKI efekt preporuka na roditelje je bio ogroman u smislu zastrašivanja.
    A roditelje su napravili budalama.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

pametnom dosta
    A zakljucak ce bit, "u situaciji minimalne opasnosti, hrvatski roditelji odlucili da ne zele obrazovati djecu."

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

ali ja ne želim da povuku odluku o otvaranju škola
    želim da škole prestanu plašiti i ucjenjivati roditelje
    želim da obrazovni sustav napravi ono za što ga plaćamo
    želim da mi djeca idu u školu jer su za to ostvareni uvjeti

na mene psihološki nisu utjecale preporuke, jer imam profesionalnu deformaciju dok ih čitam odnosno čitam ih kao preporuke a ne zakon sa sankcijama. K tome mi izgledaju provedivima.
    ali škola, vijeće roditelja, povjerenik za rad u školi, ma cijeli sustav je protiv boravka djece u školi. Srećom imamo normalnu učiteljicu, spremnu na rad.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

ali ja ne želim da povuku odluku o otvaranju škola
    želim da škole prestanu plašiti i ucjenjivati roditelje
    želim da obrazovni sustav napravi ono za što ga plaćamo
    želim da mi djeca idu u školu jer su za to ostvareni uvjeti

na mene psihološki nisu utjecale preporuke, jer imam profesionalnu deformaciju dok ih čitam odnosno čitam ih kao preporuke a ne zakon sa sankcijama. K tome mi izgledaju provedivima.
    ali škola, vijeće roditelja, povjerenik za rad u školi, ma cijeli sustav je protiv boravka djece u školi. Srećom imamo normalnu učiteljicu, spremnu na rad.
    Kod nas sve isto. Samo nije uciteljica nego ucitelj

Ni ja ne zelim. Stovise, mislim da ce, ako je ne povuku, za dva tjedna ipak biti koji ucenik vise.
    Posljednje uređivanje od Jadranka : 07.05.2020. at 16:04

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Dijana, mislim da je ministarstvo smislilo ovaj hodogram za škole, a epidemiolozi 'samo daju epidemiološki okvir'. Tako se barem može čuti na stožeru.

Ja ne kužim zašto ne bi mogli škole otvoriti sad još u ovoj školskoj godini. Ima još puno do kraja (6 tjedana), taman da se pokrpaju rupe u znanju koje su nastale u doba online nastave.

Pogotovo u županijama gdje novooboljelih nema već danima.

Bitno da ćemo pustiti turiste, jer oni državi donose korist, pa će nam donijeti koronu, pa djeca opet neće moći u škole na jesen .

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •