Stranica 25 od 58 PrviPrvi ... 15232425262735 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,201 do 1,250 od 2947

Tema: Online nastava

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Mene je jutros nazvao ravnatelj. Ocekivala sam konacni pokusaj odgovaranja od nastave. No, nista takvoga! Ravnatelj mi je vrlo ljubazno dao upute za ponedjeljak (kad pocinje nastava, koji ulaz, izmjeriti djetetu temperaturu prije...). Ugodno sam se iznenadila. Jos mi je rekao da ce u skoli biti sve skupa petoro djece. Ranije je bila rijec o troje.
    ja očekujem poziv danas
    iz kćerinog razreda ide (skupa s njom) troje, vjerojatno će se spojiti s drugim odjeljenjem
    nastava ipak neće biti održavana u našoj školi nego u susjednoj pa je interes za polaskom djece u školu naglo porastao, samo je sve skupa prekasno odlučeno, tako da situacija ostaje nepromijenjena idućih dva tjedna
    mi smo curu uputili u osnove prikladnog ponašanja i rekli joj što može očekivati, ona je presretna zbog polaska u školu

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Malo odmaram pa sam se sjetila malo preletiti onu temu o štrajku nastavnika pred 6 mjeseci... Zabavno štivo nema što, pogotovo u kontekstu doživljaja nastave i nastavnika većine roditelja zadnjih dva mjeseca..

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Pa nitko nije zadovoljan online nastavom osim divjak, ona je naprosto oduševljena kak nam dobro ide.
    To što djeci nitko nije protumačio jedno slovo lekcije, a pa šta sad, snaći će se već.
    Ako žele pokazati da im je imalo stalo do djece i roditelja, nek izvole sad u ova dva tjedna pokrenuti kampanju povratka djece u škole, isto kako su se hebeno upregnuli da ih odvrate.
    Bar da malo pokrpaju rupe i da se malo podruže.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

ne znam Dijana, onda je najbolje da donesu zakon s propisanim razmakom i točnim i nepromjenjivim brojem djece po razredu sa zatvorskim sankcijama za svakog učitelja i ravnatelja koji ih ne poštuje, jer je jedino to dovoljno ozbiljno nakon izlaska iz karantene

jer se mora znati čija je odgovornost, a sasvim sigurno ne može nikako biti naša, ili dječja, mora biti netko u koga ćemo uprijeti prstom i oprati ruke

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    ne znam Dijana, onda je najbolje da donesu zakon s propisanim razmakom i točnim i nepromjenjivim brojem djece po razredu sa zatvorskim sankcijama za svakog učitelja i ravnatelja koji ih ne poštuje, jer je jedino to dovoljno ozbiljno nakon izlaska iz karantene

jer se mora znati čija je odgovornost, a sasvim sigurno ne može nikako biti naša, ili dječja, mora biti netko u koga ćemo uprijeti prstom i oprati ruke
    Pa očito je da je cilj ovog sto jesu donijeli bio da se djeca maksimalno zadrže kod kuće, to ni ne kriju, to je jedna od preporuka.
    Znači, ne povratak u skole, nego povratak u skole samo za neke.
    I sad ti očekuje od skole da idu kontra preporuka, ili da održavaju nastavu u sportskoj dvorani?

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ali to nije cilj preporuka. Cilj preporuka je dati okvir unutar kojeg je u trenutnoj situaciji dovoljno sigurno drzati nastavu.

Stovise, premijer je jucer rekao otprilike da se djeca ne vracaju u skolu ponajprije jer je roditelje strah, a da on ocekuje da taj strah pomalo popusti. Koji spin.
    Posljednje uređivanje od Jadranka : 08.05.2020. at 12:18

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ali to nije cilj preporuka. Cilj preporuka je dati okvir unutar kojeg je u trenutnoj situaciji dovoljno sigurno drzati nastavu.

Stovise, premijer je jucer rekao otprilike da se djeca ne vracaju u skolu ponajprije jer je roditelje strah, a da on ocekuje da taj strah pomalo popusti. Koji spin.
    Kako nije cilj kad je jedna od preporuka doslovno da se potiče ostanak djece kod kuće?

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa Vidi poruku
    Kako nije cilj kad je jedna od preporuka doslovno da se potiče ostanak djece kod kuće?
    da, a zašto je to preporuka?

Također potičemo ostanak kod kuće sve djece za koju se tomože osigurati, s obzirom da broj djece u vrtićima i školama može biti takav da se mjere fizičkograzmaka u tim kolektivima neće moći poštovati.
    odnosno, kada bi se mogle ispoštovati mjere razmaka, sva djeca bi mogla u školu
    to je jedini razlog zašto se potiče ostanak kod kuće

mislim, možemo se navlačiti ovako cijeli dan
    svak u uputama vidi ono ono što želi
    netko vidi nedostatak odrješenja odgovornosti za roditelje i poticaj da djeca ne idu u školu
    netko vidi priliku da se djeca nauče odgovornom ponašanju i da obrazovni sustav promptno reagira na novonastale okolnosti

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ima više izraza kojim bih mogla opisati takvo postupanje, ali "odgovorno" sigurno nije jedan od njih.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Kako nitko osim BD?
    Pa evo izvještaja s Uciteljskog vijeća naše skole:
    Na temelju anketa za učenike, te mišljenja roditelja i nastavnike OŠ _____ koji su provedeni u prošlom i ovom tjednu, tim za kvalitetu OŠ ____ donosi sljedeće zaključke:
    1. Dobiveni rezultati ukazuju da se, nakon početnih, i očekivanih, problema, funkcioniranje nastave na daljinu ocjenjuju vrlo zadovoljavajućom...
    Eto otkad sam saznala da mislim da je vrlo zadovoljavajuće funkcioniranje (nakon vise mailova razrednici u kojima mi roditelji nismo bas iskazali to veliko zadovoljstvo) zaključila sam da nema potrebe da ja dalje razmisljam o tome kad već oni znaju
    Posljednje uređivanje od sillyme : 09.05.2020. at 16:35

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Anketa je bila anonimna?

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Nas jucer zvala uciteljica, isto sam mislila da ce nas probat odgovoriti.
    Al ne, bas suprotno, ona se veseli povratku i bas je bila jako pozitivna sto se tice povratka.
    Za sad u razredu dvoje ucenika.
    Na cijeloj skoli samo desetero djece.
    Rekla mi je da ce kroz dva tjedna vidjeti kako ce biti, da su rekli da ce se djeca skroz vratiti ili ukinuti povratak skroz.
    Posljednje uređivanje od leptirići : 08.05.2020. at 12:26

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

...da obrazovni sustav promptno reagira na novonastale okolnosti
    Ali ne živimo u zemlji utopiji, znamo dobro gdje
    živimo.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

pa onda je najbolje da svi legnemo i umremo, ionako ništa nema smisla, čemu se uopće truditi

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    pa onda je najbolje da svi legnemo i umremo, ionako ništa nema smisla, čemu se uopće truditi
    Mene uopće ne zanima ko je u pravu; moje dijete ne može u školu, kao ni većina druge djece.
    NE SMATRAM SE za to odgovorna, jer sam bila spremna poslati dijete, to mi je onemogućeno, istina indirektno, jer se direktno zakonski ni ne može zabraniti pravo na obrazovanje, odnosno dopustiti samo nekoj djeci.
    Pa nek se onda institucije koje za to plaćamo dogovore kako da to omoguće svoj djeci.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Mene uopće ne zanima ko je u pravu; moje dijete ne može u školu, kao ni većina druge djece.
    NE SMATRAM SE za to odgovorna, jer sam bila spremna poslati dijete, to mi je onemogućeno, istina indirektno, jer se direktno zakonski ni ne može zabraniti pravo na obrazovanje, odnosno dopustiti samo nekoj djeci.
    Pa nek se onda institucije koje za to plaćamo dogovore kako da to omoguće svoj djeci.
    Ali nije ti zaista onemoguceno. To sto skole postavljaju uvjete koje nemaju pravo postavljati, ne znaci da ti ne mozes inzistirati na tome da ti dijete ide u skolu.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ali nije ti zaista onemoguceno. To sto skole postavljaju uvjete koje nemaju pravo postavljati, ne znaci da ti ne mozes inzistirati na tome da ti dijete ide u skolu.
    Znam, ali nisam htjela svoja načela tjerati potencijalno na račun djeteta. Druga stvar da se radi o meni.
    Ne želim da je tamo itko eventualno gleda ispod oka. Stvoren je loš osjećaj roditeljima kao da se žele "riješiti djeteta" slanjem u školu. Uistinu sramotno.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ja sam ogorčena.
    Nalazim se u korona free županiji, nema niti jednog zaraženog već dulje vrijeme. Mi držimo svoju djecu doma da ona ne bi zarazila starije osobe kojima su otvorili crkve da se mogu međusobno zaraziti. Otvorili su dječja igrališta. Djeca se u mojoj ulici već dva tjedna normalno igraju. Otvorili su kafiće od ponedjeljka...da bi izmučeni roditelji nakon posla i homeschoolinga mogli na kavu valjda. Jer to su sve prioriteti, a vrtići i škole su na zadnjem mjestu.

Ne negiram i ne umanjujem pandemiju, mislim da je ovo zaustavljanje trebalo i da su tu fazu odradili daleko bolje od faze popuštanja. Odgoj i obrazovanje trebali bi biti prioriteti, a time bi značajno rasteretili roditelje, dakle, i radnike i radnice.
    Ja dva mjeseca, kao osoba koja radim od kuće, nisam zaradila ni kune jer pola dana predajem hrvatski, matematiku, engleski, prirodu, glazbeni, likovni, solfeggio, klavir, popravljam sranja iz udžbenika dodatnim homeschoolingom, radim s vrtićarcem grafomotoriku i sve što treba... Ostale uloge ispunjavam drugih pola dana, najmanje stignem raditi.

Od ponedjeljka idu u vrtić i školu. Dosta. Kad mi je jedna službena osoba rekla da ja, kao, radim od doma i nemam pravo slati djecu, rekla sam da ne dobivam plaću iz proračun ni iz hotelskih kuća, već da je moram sama zaraditi i ako ne počnem raditi puno radno vrijeme, do kraja mjeseca se mogu prijaviti na burzu.

Fakat mi je bilo ok to sve raditi mjesec, dva. Ali ne vidim tome kraja. Sad će otvoriti međužupanijski promet pa granice zbog turista, korona će opet doći, hoomeshooling se nastavlja od jeseni. Mislim da smo u ovom trenutku epidemiološki sigurniji nego što ćemo biti na jesen, i zato mislim da su tih mjesec i pol škole i vrtić mogli normalno funkiconirati do kraja, naravno, uz dodatne higijenske mjere.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam ogorčena.
    Nalazim se u korona free županiji, nema niti jednog zaraženog već dulje vrijeme. Mi držimo svoju djecu doma da ona ne bi zarazila starije osobe kojima su otvorili crkve da se mogu međusobno zaraziti. Otvorili su dječja igrališta. Djeca se u mojoj ulici već dva tjedna normalno igraju. Otvorili su kafiće od ponedjeljka...da bi izmučeni roditelji nakon posla i homeschoolinga mogli na kavu valjda. Jer to su sve prioriteti, a vrtići i škole su na zadnjem mjestu.

Ne negiram i ne umanjujem pandemiju, mislim da je ovo zaustavljanje trebalo i da su tu fazu odradili daleko bolje od faze popuštanja. Odgoj i obrazovanje trebali bi biti prioriteti, a time bi značajno rasteretili roditelje, dakle, i radnike i radnice.
    Ja dva mjeseca, kao osoba koja radim od kuće, nisam zaradila ni kune jer pola dana predajem hrvatski, matematiku, engleski, prirodu, glazbeni, likovni, solfeggio, klavir, popravljam sranja iz udžbenika dodatnim homeschoolingom, radim s vrtićarcem grafomotoriku i sve što treba... Ostale uloge ispunjavam drugih pola dana, najmanje stignem raditi.

Od ponedjeljka idu u vrtić i školu. Dosta. Kad mi je jedna službena osoba rekla da ja, kao, radim od doma i nemam pravo slati djecu, rekla sam da ne dobivam plaću iz proračun ni iz hotelskih kuća, već da je moram sama zaraditi i ako ne počnem raditi puno radno vrijeme, do kraja mjeseca se mogu prijaviti na burzu.

Fakat mi je bilo ok to sve raditi mjesec, dva. Ali ne vidim tome kraja. Sad će otvoriti međužupanijski promet pa granice zbog turista, korona će opet doći, hoomeshooling se nastavlja od jeseni. Mislim da smo u ovom trenutku epidemiološki sigurniji nego što ćemo biti na jesen, i zato mislim da su tih mjesec i pol škole i vrtić mogli normalno funkiconirati do kraja, naravno, uz dodatne higijenske mjere.
    Žuška, osim nekih sitnijih detalja, mogla bih te skoro u potpunosti potpisati.

Ni meni nisu jasni prioriteti otvaranja.

Zar su birtije i šoping centri važniji od djece?

Ispada da je sve važnije od djece, a da se obrazovni sustav s tim itekako slaže .

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Znam, ali nisam htjela svoja načela tjerati potencijalno na račun djeteta. Druga stvar da se radi o meni.
    Ne želim da je tamo itko eventualno gleda ispod oka. Stvoren je loš osjećaj roditeljima kao da se žele "riješiti djeteta" slanjem u školu. Uistinu sramotno.
    To razumijem. Nasa je sreca bila sto je ucitelj podrzao dolazak u skolu. Tako da nismo imali taj problem. Da je on bio protiv povratka, onda ne znam sto bih.
    Posljednje uređivanje od Jadranka : 08.05.2020. at 14:46

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ja sam danas poslala poruku i u vrtic i u školu da me zanima dolazak od 25.5.

Iz vrtića su odgovorili da su nas stavili na popis i da dosta djece dolazi tada. Iz škole će me vjerojatno zvati tek za x dana. S obzirom da ih je samo dvoje trebalo dolaziti od 11.5., a prema zadnjim info koje imam iz kvarta, ni oni neće dolaziti od ponedjeljka.

Stvarno, ali stvarno trebam da krenu u školu. Ne zbog čuvanja, zbog nastave. Ako ne krenu za 14 dana, ja ću javiti da mi vise ne radimo školu od doma. Pa neka mu taj zadnji mjesec upise sve jedinice, ima petice od početka. Valjda će mu moći zaključiti pozitivne ocjene .

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    Stvarno, ali stvarno trebam da krenu u školu. Ne zbog čuvanja, zbog nastave. .
    Mi svoga i saljemo iskljucivo zbog nastave.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Vidim sada na facebooku naše škole dvije obavijesti, jedna je da se nastava za sve učenike nastavlja odvijati online, dakle ne ide nitko, a druga mi je pak enigma, dakle testiranja za prvašiće se odgađaju do daljnjeg.
    Znači ni u potpuno praznoj školi nije moguće organizirati testiranje prvašića kojih u našoj školi po generaciji bude manje od 50, do daljnjeg.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ne nego je ranije rečeno da će testiranje biti samo kod školskog doktora

sunce moje malo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Jučer je donesena odluka vlade da sva tijela države uprave (npr. Javna uprava...) Od ponedjeljka 11.5. dolazi na posao, nema više rada od kuće ,(osim za kronične bolesnike koji trebaju donijeti potvrdu od liječnika), ostali kao i do sada ili bolovanje ili godišnji.
    Tako da se meni čini da će se škole i vrtići za 14 dana lagano puniti.

Poslano sa mog Mi 9T koristeći Tapatalk

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mislim da ne postoje nikakvi prioriteti otvaranja, nego se otvara redom koji se drži za najmanji rizik. Škole su generalno ustanove u kojima je jako velik rizik širenja virusa.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da ne postoje nikakvi prioriteti otvaranja, nego se otvara redom koji se drži za najmanji rizik. Škole su generalno ustanove u kojima je jako velik rizik širenja virusa.
    Ako se ne varam, Norveška prvo otvara škole, a birtije tek kasnije.

Pa onda ne znam koja je kod njih logika.

Koliko vidim imaju 4 puta više zaraženih od nas.

I u šoping centrima je isto interakcija ljudi svih vrsta.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj lola_34 prvotno napisa Vidi poruku
    Ako se ne varam, Norveška prvo otvara škole, a birtije tek kasnije.

Pa onda ne znam koja je kod njih logika.

Koliko vidim imaju 4 puta više zaraženih od nas.

I u šoping centrima je isto interakcija ljudi svih vrsta.
    A jesi li vidla koliko ih ima više?
    Treba gledati po 100 000 stanovnika
    Ali recimo Srbija ima stanovnika ko hrvatska i pol malo više,gledala davno a skoro tri puta više oboljelih isto davno gledala

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    A jesi li vidla koliko ih ima više?
    Treba gledati po 100 000 stanovnika
    5.368 milijuna.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

A Danska?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    A Danska?
    Nemam pojma.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

https://www.nytimes.com/reuters/2020...s-denmark.html

Danska je skole za malene otvorila. Ugostiteljski se objekti tek planiraju otvoriti

Sent from my iPhone using Tapatalk

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Evo u clanku pise da se i skole za djecu stariju od 12 otvaraju od sljedeceg tjedna, a za male su otvorili 15.4.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

[QUOTE=sasa[B][/B];3161062]Evo u clanku pise da se i skole za djecu stariju od 12 otvaraju od sljedeceg tjedna, a za male su otvorili 15.4./QUOTE]

Eto.

Hvala, Saša.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Nama je pred ca 4 tjedna najavljeno da će "idući tjedan" biti održan probni video srz za 5. razred. Još uvijek nije...
    Mlađi (za kojeg i nije predviđeno) ima video srz još i prije te najave i to redovito.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Hoću reći da od brojnih evropskih zemalja vjerojatno ima različitih primjera otvaranja.

A ako imamo manje zaraženih od Norveške, pa onda je naš stožer bolji od njihovog stožera

Ali sve u svemu, mislim da je stvarno svakome jasno da je škola kao ustanova mjesto velike vjerojatnosti prijenosa bilo kakvog virusa, ja mislim da je to logika kojom se naš stožer vodi.
    Posljednje uređivanje od Mima : 08.05.2020. at 18:09

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja pak mislim da kod nas nema logike. Birtije, autoškole, teretana , crkve da ne spominjem.
    Škole nigdje.
    Da su barem otvorili za 8. razrede i maturante. Nula bodova

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    Ja pak mislim da kod nas nema logike. Birtije, autoškole, teretana , crkve da ne spominjem.
    Škole nigdje.
    Da su barem otvorili za 8. razrede i maturante. Nula bodova
    I šoping centri, npr.

Sigurna sam da u jednom prosječnom šoping centru istovremeno boravi više ljudi nego učenika u školi. Ok, nisu tako nabijeni .

I još ljudi cijelo vrijeme cirkuliraju.

Ali od šoping centra država ima korist, a od toga da djeca idu u školu, nema.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Osim crkve, to itekako ima logike, jer logika nije da se prvo otvara ono što je najvažnije, nego ono što je najmanje rizično.

Crkva je naravno potpuno nelogična.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni teretana izgleda rizičnija od škole. Odim ak u njoj ne vježba jedna osoba

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nisam čula za teretane ,nije da me zanimaju koja je caka kod njih isto ispod maske?

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Bila je na početku preporuka da se ne koristi video jer je infrastruktura u prvi tren bila preopterećena. U međuvremenu se infrastruktura osposobila (ne samo kod nas, na nivou cijelog svijeta se radilo danonoćno da se povećaju kapaciteti) i sad sve radi ali nekima odgovara praviti se ludim.
    I po običaju - nitko im ništa ne može...

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Kad je rijec o zadovoljstvu on-line nastavom, moje nezadovoljstvo tim sto nema interakcije uzivo je toliko da mi ga ni najbolja on-line nastava ne bi promijenila. No jasno, sto je tu je. I ipak bolje nesto, nego nista. Ovo kazem i kao predavacica na faksu, gdje svi odrzavam(o) svu nastavu uzivo u punoj satnici (dakle simulacija pravog sata), i kao majka drugasa.

Njegov ucitelj je, cini mi se, slicnog stava. Od tehnologije koristi whats'up kao sredstvo za davanje uputa sto da roditelji rade s djecom i kao sredstvo za komentiranje njihovih radova, i pruzanje podrske. Moj osjecaj je da je stava da je bolje da djeca prelaze gradivo na blizinu sa zivim roditeljem s kojim kogu komujicirari nego na daljinu bez roditelja. Za ovakve malise se posebno slazem. Zapravo nije bas tehnosloski potkovan, i je, pred penziju je. I bilo je tu komentara da bi trebalo takve ucitelje otpustit. Al nikako! Na njegovom primjeru, taj covjek ima toliko cvrstog karaktera, interesa i ljubavi za djecu, individualnog pristupa prema svim djacima, i promisljanja o njima, i nikakve tolerancije na nasilje... da ja zaista tesko da inace mogu zamisliti boljeg ucitelja.

Sto se tice ankete zadovoljstvom, ja je nisam ispunjavala. Al prenijet cu misljenje svoje rodice o glavnom generatoru tog zadovoljstva. Je li to i kolikim dijelom zaista tako, ja nemam osjecaja, al pruza drugo objasnjenje zadovoljstva... i djeca i roditelji su zadovoljni jer ce bez puno muke dobiti bolje ocjene, jako losi djaci ce dobit dvojke, a cak i prosjecno dobri cetvorke i petice... I jos nema nekog stresa od ispitivanja, srednjoskolci na on-line ispitima prepisuju sve redom, obveze su minimizirane. Eto, jedno drugacije misljenje.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

I nije uopce stvar u ocjenama. To je zaista najmanje bitno.
    Stvar je u osjecaju da ti sustav govori da nesto moras , a ti to ne mozes. I neprestano osjecas da dijete uskracujes za nesto ( edukaciju) sto bi mu mogao pruziti .
    Sto je zapravo potpuni suludo jer roditelj nije ucitelj, niti je izabrao ovaj nacin skolovanja, niti bi izabrao ovaj nacin i kurikulum da je izabrao skolovanje kod kuce ....ali ne mozes si pomici kad svaki dan vidis sto dijete NECE napraviti niti tome biti izlozeno jer ti nemas vremena, volje ili znanja.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U Danskoj rade i vrtići, već bar 2 tjedna, ako ne i više.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ima kako ne. U ovoj zemlji je znanje zadnji interes

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj sunce moje malo prvotno napisa Vidi poruku
    Jučer je donesena odluka vlade da sva tijela države uprave (npr. Javna uprava...) Od ponedjeljka 11.5. dolazi na posao, nema više rada od kuće ,(osim za kronične bolesnike koji trebaju donijeti potvrdu od liječnika), ostali kao i do sada ili bolovanje ili godišnji.
    Tako da se meni čini da će se škole i vrtići za 14 dana lagano puniti.

Poslano sa mog Mi 9T koristeći Tapatalk
    Ovo je tek nonsens. Kakva neusklađenost i nekoordiniranost 2 ministarstva: znanosti i uprave.
    Dakle u našoj školi smo imali rok u utorak do 12h za javiti jel dijete kreće u školu od 11.5., a danas u petak (pred ponedjeljak??!!) stiže Uputa iz Min. uprave da se ukida rad od kuće za sve službenike (osim u iznimnim okolnostima).

Helooo Zemlja zove Mars???

Pa koji klinac MU nije usvojio tu Uputu u PON (rok za škole bio u UTO), vjerujem da bi u tom slučaju odaziv djece za školi bio veći, ovako ljudi nisu znali da više nemaju opciju rada od kuće (jer nije bilo nikakvih najava o ukidanju). Donošenje Upute doslovce u zadnji čas 5 do 12 je totalni promašaj jer sad jako puno roditelja nema kamo s djecom jer moraju čekati naredna 2 tjedna da bi prijavili djecu za nove grupe.

Kod nas zapravo škole ni nema, 99% djece ne dolazi u pon, a sve se moglo riješiti drugačije, posebice uzimajući u obzir da velik broj ljudi radi u javnim službama. Uz to razredi su toliki (26-30 djece) da bi svaki razred trebalo podijeliti na 3 razreda.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Kod nas u kvartu zapravo škole ni nema, 99% djece ne dolazi u pon, a sve se moglo riješiti drugačije, posebice uzimajući u obzir da velik broj ljudi radi u javnim službama. Uz to razredi su veliki (26-30 djece) pa bi svaki razred trebalo podijeliti na 3 razreda. Jedva čekam vidjet taj performans, kako će to izvesti. Podijelit 1 učiteljicu (ajd negdje ima i ona iz boravka) na 3 dijela i tako za svaku generaciju podijelit svih 4-5 razreda po generaciji na 3 razreda. ludilo...!!! Znam da smo mi kvart s jako puno djece po glavi stanovnika but however.

Oni su zapravo računali na manji broj djece i napravili takav pritisak na roditelje da se velika većina povukla kad je vidjela one Upute MZO-a mah....uf...bolje da ne komentiram dalje.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

U skolstvu je ozbiljan kaos.
    I zbog toga nitko ne vidi sumu od drveta.

Nitko ne naziva stvari pravim imenom.
    Pravo ime ovoga sto se dogada je krsenje prava na adekvatno obaveno skolovanje djece.
    Sto je najzanimljivije od svega bojim se da je plan tako nastaviti i u novoj skolskoj godini. Sve dok virus ne nestane ili umre od sramote kad vidi sto se dogada zbog njega.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Sirius luda si 100gradi, a ovo je zaista žalosno.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •