Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2947

Tema: Online nastava

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj rosa prvotno napisa Vidi poruku
    A nastavnici ce na godisnji ...kad?
    Ajoj, da..ionak nis ne rade..
    nastavnicima je dosta 2 tjedna godišnjeg.
    ako je realnom sektoru dosta, a bogami i vama je.
    ja imam još 10 dana novog godišnjeg, sve mi uzela pandemija. redovno bih u ovo vrijeme imala sav novi plus 10 dana starog.
    i smanjilo mi plaću i bila sam i na čekanju i eto svakakvog sam se finog kruha napekla dok ste vi rintali.
    i ostajem raditi na poslu koliko god treba i nema prekovremenih, ali ima posla, hvala bogu, još nismo propali i nadam se da nećemo i već mi je to sreća par excellence.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    ja imam još 10 dana novog godišnjeg, sve mi uzela pandemija. redovno bih u ovo vrijeme imala sav novi plus 10 dana starog.
    i smanjilo mi plaću i bila sam i na čekanju i eto svakakvog sam se finog kruha napekla dok ste vi rintali.
    i ostajem raditi na poslu koliko god treba i nema prekovremenih, ali ima posla, hvala bogu, još nismo propali i nadam se da nećemo i već mi je to sreća par excellence.
    Teško da netko postoji a da nije na neki način podnio žrtvu ove pandemije. MM i ja inače radimo kod privatnika, sami smo si tako izabrali tako da imamo ukupno 4 tjedna GO. MM je prisilno sad iskoristio dio starog i ostalo mu 10 dana novog. Ja sam pak odradila ova 2 mjeseca krvavo pod ogromnim stresom i pritiskom za 70% plaće jer sam eto u djelatnosti koja je morala odraditi sve ove mjere i kredite za poduzetnike koji su zatvoreni pa nam ne mogu platiti i još sam k tome bila i učitelj djetetu i psiholog jer sam ju nakon potresa morala smiriti i ostaviti samu doma. Ja sam ovu godinu već prekrižila i idem iz dana u dan. Neki godišnji ću imati ali koliko i kakav ne znam. Situacija je takva da se moramo prilagoditi pa ako to znači i da treba školska godina ranije početi pa da će i nastavnici imati manje godišnjeg a neće biti jedini.

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam nikoga iz realnog sektora tko ima 10 dana godisnjeg.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

evo, da se upoznamo, ja sam adiomare.
    10 dana godišnjeg je kontinuitet od 2 tjedna. iz tvoje perspektive to je sigurno malo, slažem se.

ne govorim za ukupni godišnji, ukupnog imam 27 radnih dana. i da ga cijelog u hipu odlučim potrošiti kojim čudom, iako je to u realnom sektoru nemoguće, ti bi me šila sa još toliko

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Preko ljeta imam 3 tjedna. Tri. Tjedna.
    I nikad ne mogu birati pocetak srpnja ili kraj kolovoza npr.
    Ostala tri tjedna imam za Bozic i Uskrs.
    Ne zalim se, da me se ne bi krivo shvatilo. Dosta je to.
    Ali svi oko mene koji su u realnom sektoru imaju isti broj radnih dana godisnjeg. Kojeg vise-manje dogovore s kolegama i poslodavcem. Sto ja ne mogu. Nikad.

To sto kao narod prihvacamo generacijama da je normalno da se krsi radno pravo i da ti se pise godisnji, a ti radis, zbilja nije nesto sto bi trebao biti standard. Ili jest?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ali svi oko mene koji su u realnom sektoru imaju isti broj radnih dana godisnjeg. Kojeg vise-manje dogovore s kolegama i poslodavcem. Sto ja ne mogu. Nikad.

To sto kao narod prihvacamo generacijama da je normalno da se krsi radno pravo i da ti se pise godisnji, a ti radis, zbilja nije nesto sto bi trebao biti standard. Ili jest?
    Pa i zdravstvenim radnicima se pisao godisnji za tjedne u kojima su bili doma pripravni dok su bili podjeljeni u timove. Samo kazem.

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Pa i zdravstvenim radnicima se pisao godisnji za tjedne u kojima su bili doma pripravni dok su bili podjeljeni u timove. Samo kazem.
    Mom LOM-u i sestri sigurno ne.
    Sad je na starom godisnjem tri tjedna u komadu.
    A prije toga je primao samo hitne slucajeve koji bi mu se najavili telefonom ili mailom. Mene je odbio.
    Posljednje uređivanje od rosa : 12.05.2020. at 13:58

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mom LOM-u i sestri sigurno ne.
    Sad je na starom godisnjem tri tjedna u komadu.
    A prije toga je primao samo hitne slucajeve koji bi mu se najavili telefonom ili mailom. Mene je odbio.
    Valjda je njihov ravnatelj rekao da je to ok. Nas je rekao da pisemo stari godisnji ako ga imamo. Sreca ja ga nisam imala jer sam ga iskoristila ranije u nepozeljnim terminima.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ti zbilja misliš da ja mogu birati kad ću na godišnji. Čak unutar mjeseca ne mogu birati. Moram gledati ako idem na go da hvatam zadnja 2-3 dan u sedmom i 12-13 dana u osmom i to je moj godišnji ali ne žalim se jer mi je takva priroda posla. Da mi ne paše mijenjala bih posao.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

pa baš evo i ja imam godišnji u isto vrijeme i ne mogu birati.
    kupac staje ista 2 ili 3 tjedna već godinama, a mi kao dobavljač ga pratimo. i tako već 22 godine svi kolektivno stajemo uvijek u isto vrijeme, a korištenje godišnjih između nema, jer kod privatnika nema baš pustog kadra da te mijenja jer ti koristiš godišnji mimo kolektivnog.

ella avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Na ovo moram reagirati vaša samo 3 tjedna u ljeti većina nije vidjela nikad , a ne jos za Božić i uskrs. Do prije 2 godine nikad nisam bila za Božić i Uskrs na godišnjem , u ljeti su bila 2 tjedna ako ti se slučajno nije netko razbolio i ti ostaneš bez svog termina. Oprosti ali ne žalim vas jer sad mi već tjednima radimo sa djecom gradivo za koje smo dobili stranicu u udžbeniku i radnoj bilježnici . većina ljudi ima ukupno 4 tjedna godišnjeg odnosno 20 radnih dana.

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj ella prvotno napisa Vidi poruku
    Na ovo moram reagirati vaša samo 3 tjedna u ljeti većina nije vidjela nikad , a ne jos za Božić i uskrs. Do prije 2 godine nikad nisam bila za Božić i Uskrs na godišnjem , u ljeti su bila 2 tjedna ako ti se slučajno nije netko razbolio i ti ostaneš bez svog termina. Oprosti ali ne žalim vas jer sad mi već tjednima radimo sa djecom gradivo za koje smo dobili stranicu u udžbeniku i radnoj bilježnici . većina ljudi ima ukupno 4 tjedna godišnjeg odnosno 20 radnih dana.
    Očito nisi pratila pa nisi shvatila na što sam odgovarala.
    No dobro, da ti repliciram: kao prvo, nigdje nisam napisala "samo tri tjedna", nego sam naglasila da se radi o tri tjedna, a ne tri mjeseca, kako svekolika javnost voli misliti. Drugo, zašto bi nas žalila kad sam i sama rekla da se ne žalim.

Kad bi se i donijela odluka da se nastavna godina produži do 1.8. bilo online, bilo s povratkom u školu, kakva bi tek onda drama nastala. Bilo bi opet udri po prosvjeti jer ne da živjeti ni djeci ni roditeljima.
    Nikako dobro.

Za kolege koji rade po principu: pročitaj i odgovori sam već rekla svoje mišljenje i niti jednim slovom se nisam i neću zauzeti za takve.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Oooo da znaš koliko ih ima..piše im se 4 tjedna a koriste 2...al tko im je kriv jel tako?

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

ja znam, radila sam za kikiriki od godišnjeg
    na papiru ga imaš, ali u praksi ne jer ti daju da ga iskoristiš u točno određeno vrijeme i još ti podvaljuju subote pod godišnji i slično

ja još ne mogu doći sebi od ovih vrlih nastavnika koji puštaju djecu da gledaju u zid od 8 do 16
    to je toliko nečovječno, ma gnjusno
    i nek sada netko kaže da to nije inat
    fakat trebaš biti duboko ogorčen na roditelje da na taj način tretiraš dijete

znam da će sada krenuti obrane da im je grad to naložio
    boli me k
    moral im je trebao naložiti nešto drugo

čak bih i ovu "školu na daljinu" progutala, al da je to bilo moje dijete (što se isto tako moglo dogoditi) koje dođe doma nakon 8 sati u školi i kaže da nije radilo ništa i da tek sada treba početi raditi, majkemi otišla bih tamo i za ručicu uzela učiteljicu i štipala ju dok ne počne predavati
    Sram ih bilo!!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •