Stranica 37 od 59 PrviPrvi ... 27353637383947 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,801 do 1,850 od 2947

Tema: Online nastava

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Najvise mi se u novoj izjavi svidja sto su napisali da se uz postovanje ovih preporuka odlazak u skole smatra jednako sigurnim kao ostanak kuci.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Za 1-4. razred puno bolje, postenije i suvislije upute! I sa ciljem ukljucivanja sve djece u nastavu (kako ja citam).

E, sad, ako su ovo uvjeti pod kojima je sigurno za razrednu nastavu, trebala bi se pod istim uvjetima moci organizirati i nastava za vise razrede... makar ih dijelili u grupe.
    Da, samo puno prekasno..
    U mom razredu su se roditelji već masovno izjasnili da neće poslati djecu..

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa Vidi poruku
    Da, samo puno prekasno..
    Zasto nece?

Kuzila bi da je strah... i vjerujem da kod nekih je. Al ja vidim puno te djece vani po parkicima, druze se medjusobno... ne moze u skoli bit veca opasnost od zaraze, samo manja. Narocito, ako ih se nadgleda.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Očito ipak ne postoji politička volja da se djeca vrate u škole; nema anketa, nema ni članaka po portalima kojima bi se roditelji pozvali da vrate djecu u škole..rijetko ko će ići tražiti nove upute hzjz-a kad ni ne zna da su objavljene nove..

Jadranka, ovo je otprilike odgovor na tvoje pitanje, sad sam ga vidjela.
    Posljednje uređivanje od Dijana : 20.05.2020. at 10:54

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Da, samo puno prekasno..
    prema ovim preporukama te izjave nemaju više tu snagu (ako su ju ikad imale) da su presudne za uključivanje djece u nastavu
    mogu služiti jedino za organizaciju rada škole, a i škola bi se trebala prilagođavati dan za danom, kako tko odluči uključiti dijete

bit će baš zanimljivo gledati na koji način će se postaviti škole sada

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

E to kaj ne znaju to je problem više politike i onih koji su to trebali dati
    Gledam web naše škole nije se mijenjao već mjesecima

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Da, samo puno prekasno..
    I kod nas na grupi se sad izjašnjavaju većinom ne...ne zbog straha od zaraze nego zato što su se ljudi izorganizirali prema prošlim uputama i sad im je to 'novo normalno'. 11.05. je većina bila zainteresirana ali su odustali kad su vidjeli upute.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Očito ipak ne postoji politička volja da se djeca vrate u škole; nema anketa, nema ni članaka po portalima kojima bi se roditelji pozvali da vrate djecu u škole..rijetko ko će ići tražiti nove upute hzjz-a kad ni ne zna da su objavljene nove..

Jadranka, ovo je otprilike odgovor na tvoje pitanje, sad sam ga vidjela.
    Uz kasniju ogradu u stilu, mi smo dali priliku svima da se vrate (izdali smo upute), al roditelji nisu htjeli... znaci on-line nastava je super.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Dobioa maloprije uputu Hzjz, izgleda će moći sva djeca od pon od 1.-4 razr. Ne znam stavit dokument.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 20.05.2020. at 10:55

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Roditelji su se DO SRIJEDE trebali izjasniti je li šalju djecu u školu.
    Nove preporuke su objavljenje u SRIJEDU..
    Pa stvarno nas prave ludima..

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Što s alergičarima kojima sada smeta pelud trave i šmrcaju?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Zasto nece?

Kuzila bi da je strah... i vjerujem da kod nekih je. Al ja vidim puno te djece vani po parkicima, druze se medjusobno... ne moze u skoli bit veca opasnost od zaraze, samo manja. Narocito, ako ih se nadgleda.
    U školi ako je više djece može biti samo veća opasnost nego da su djeca samo vani to svakako

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    A prema ovom su dane upute i za glazbene? To se odnosi na djake svih razreda?
    Ovo je samo za općeobrazovne škole 1. do 4. razred i za vrtiće.
    Za umjetničke škole NEMA ni slova iz pera ministarstva (obratite pažnju da su preporuke izašle iz HZJZ!) pa su ravnateljima vezane ruke. U GŠ učenici do daljnjeg ne smiju ući jer ministarstvo nije odobrilo održavanje nastave. Odobreni su samo završni ispiti (tijekom lipnja prema posebnom rasporedu) za koje će se djeca pripremiti tko zna kako. U najgoroj su situaciji instrumentalisti oni koji idu na prijemni ispit jer MA nije pomakla termine (početak srpnja). Pretpostavljam da prof. s maturantima rade po kućama .

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    Moja je ta... cjelogodišnji rinitis, ako će po tome gledati moja može do faksa online ići.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    Moj smrca od peludi i ide u skolu. U uputama pise da prekrije usta kad kise.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo je samo za općeobrazovne škole 1. do 4. razred i za vrtiće.
    Za umjetničke škole NEMA ni slova iz pera ministarstva (obratite pažnju da su preporuke izašle iz HZJZ!) pa su ravnateljima vezane ruke. U GŠ učenici do daljnjeg ne smiju ući jer ministarstvo nije odobrilo održavanje nastave. Odobreni su samo završni ispiti (tijekom lipnja prema posebnom rasporedu) za koje će se djeca pripremiti tko zna kako. U najgoroj su situaciji instrumentalisti oni koji idu na prijemni ispit jer MA nije pomakla termine (početak srpnja). Pretpostavljam da prof. s maturantima rade po kućama .
    Aha- dakle upute HZJZa zapravo nista ne znace jer moramo cekati blagoslov MZOa?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Od ponedjeljka, svi učenici nižih razreda mogu u školu:

https://www.index.hr/vijesti/clanak/...ndex_tid=16895

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Roditelji su se DO SRIJEDE trebali izjasniti je li šalju djecu u školu.
    Nove preporuke su objavljenje u SRIJEDU..
    Pa stvarno nas prave ludima..
    Ama nema veze, piše lijepo da je sigurno da svi idu i da se mogu uključiti bilo kad na nastavu. Tako da škole mogu svoje izjašnjavanje, rokove i izjave objesit mačku o rep. Bar u teoriji. U praksi čekamo što će se sad domisliti...

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Ama nema veze, piše lijepo da je sigurno da svi idu i da se mogu uključiti bilo kad na nastavu. Tako da škole mogu svoje izjašnjavanje, rokove i izjave objesit mačku o rep. Bar u teoriji. U praksi čekamo što će se sad domisliti...
    Naša učiteljica kaže da će u PETAK dobiti upute za rad u ponedjeljak..

Prekasno su izašle ove upute i afirmativne poruke roditeljima, toliko su ih intenzivno senzibilizirali da NE šalju djecu u školu, da će to sad biti teško preokrenuti.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

MOOLIM VAS cure šaljite djecu nizih razreda u skolu, vi koji imate i mozete, jer jedino tak se povecava sansa da i nasi 5-8 dobiju svoju sansu
    pa nek je i "samo" na 2 tjedna!

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Naša učiteljica kaže da će u PETAK dobiti upute za rad u ponedjeljak..

Prekasno su izašle ove upute i afirmativne poruke roditeljima, toliko su ih intenzivno senzibilizirali da NE šalju djecu u školu, da će to sad biti teško preokrenuti.
    zakaj bi bilo prekasno!?!
    ako se vidi da se moze vratiti u skole, bit ce svima bolje najesen

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Zakaj prekasno ?
    Kažu da je prošli put isto došlo prekasno da klinci mogu sami u školu a većina ih je odustala samo radi te stavke
    Nigdje ne vidim napitak da djeca dolaze s razmakom ne svi skupa u isto vrijeme

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ja šaljem. Osim ako će ih biti samo dvoje . Onda mi se ne da.

Zasto nece?

Po komentarima na fejsu:
    - zašto više ne puste djecu na miru, zar nisu dovoljno propatila?
    - zašto im već jednom ne zaključe ocjene, imaju ih dovoljno, i zaključe nastavnu godinu
    - neka sve završe i neka krenu u školu na jesen, što sad uopće da kreću
    - neću pustiti dijete u školu jer će ga sad samo izrešetati s ispitima i ocjenjivanjem kao i poslije štrajka
    - i sl.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj mama pticica prvotno napisa Vidi poruku
    zakaj bi bilo prekasno!?!
    ako se vidi da se moze vratiti u skole, bit ce svima bolje najesen
    Ja se slažem s tobom, ali čini mi se da su ljudi jednostavno previše zastrašeni.
    Čini mi se da kod nas šaljem samo ja.
    Posljednje uređivanje od Dijana : 20.05.2020. at 12:06

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ja se slažem s tobom, ali čini mi se da su ljudi jednostavno previše zastrašeni.
    Ne slažem se. Mislim da ljudi misle da je škola mučenje koje sad treba prekinuti jer su okolnosti baš pogodne za to.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Bit ce prije ovo od Bubilo :/

Bubilo, nek ih je i dvoje. To olaksanje koje ces ti dozivit bez on-line nastave je neprocjenjivo.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj mama pticica prvotno napisa Vidi poruku
    MOOLIM VAS cure šaljite djecu nizih razreda u skolu, vi koji imate i mozete, jer jedino tak se povecava sansa da i nasi 5-8 dobiju svoju sansu
    pa nek je i "samo" na 2 tjedna!
    Ovo za 5-8 se slazem!

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Škola od M. je stavila link na svoju naslovnu stranicu, uz citirani pasus da se takav rad smatra jednako sigurnim kao ostanak kod kuće. Ja sam još prije bila zalijepila link na razrednu grupu, učiteljica se malo kasnije javila da će provjeriti sa školom, i onda se opet javila da ne treba više potpisivati nikakve izjave i da izgleda da krećemo. M. svakako kreće.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    Ne slažem se. Mislim da ljudi misle da je škola mučenje koje sad treba prekinuti jer su okolnosti baš pogodne za to.
    i ja ovako mislim
    i ovo što mama ptičica kaže, naše ponašanje, odnosno ne slanje djece u školu šalje snažnu poruku onima koji donose odluke
    meni bi sada društveno odgovorno ponašanje bilo poslati dijete u školu (ukoliko zdravstveno stanje dozvoljava)

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ali ti odgovorni ne znaju jel ti ne šalješ dijete jer se bojiš ili radi njegovog ili tvojeg zdravstvenog stanja.samo znaju da je došlo xy klinaca u tu i tu školu,ako i to

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Na faceu Rode: Roditelji skolaraca, jel netko zainteresiran za novinarski upit, hitno je

Postovanje, molim vas moze li mi netko od roditelja iz Zagreba prokomentirate najnovije preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo o povratku na nastavu djece od 1. do 4. razreda osnovne skole od ponedjejlka, 25.5.? Zanima me hocete li poslati dijete u skole, kako gledate na najnovije epidemioloske upute i cine li vam se dovoljno sigurnima? Odgovor trebam sto prije, hvala lijepa, MC, Slobodna

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Masnice, cestitke na potpisu

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ajme tko vidi na fejsu grupu “Roditelji o korona školi”? Kakvi komentari. Oni tamo neće slati djecu. Ako nam je to prosjek populacije, opet neće biti nikoga...

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

"Nikoga" nece bit samo, ako roditelji koji zele poslati djecu, ne posalju djecu jer "nitko" ne ide. I tako n puta. U navodnicima jer ipak ima djece koja idu.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    Ajme tko vidi na fejsu grupu “Roditelji o korona školi”? Kakvi komentari. Oni tamo neće slati djecu. Ako nam je to prosjek populacije, opet neće biti nikoga...
    Sve se te ludosti lako presijeku tako što se uvede OBAVEZAN povratak djece u školu, osim za one sa zdravstvenim problemima.
    Kad bi imao ko presjeći, jel.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

"Nikoga" nece bit samo, ako roditelji koji zele poslati djecu, ne posalju djecu jer "nitko" ne ide. I tako n puta. U navodnicima jer ipak ima djece koja idu.
    Potpis

Sent from my iPhone using Tapatalk

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Masnice, cestitke na potpisu

Hvala oprostite na off

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Meni je jasno da roditelji u Zg ne zele pustiti djecu u skolu koja ke stradala u potresu, isto tako djeca koja imaju alergije, respiratorne i teze bolesti ali ovi ostali nije mi jasno. Mi nismo u Zg i kod nas je skola ok, ali zasto roditelji ne budu slali djecu bar vecina mi javlja...ne znam... ja svoje saljem i nadam se da krece i da me ne budu opet uciteljice zvale da su moji jedini u razredu...kao...

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Sve se te ludosti lako presijeku tako što se uvede OBAVEZAN povratak djece u školu, osim za one sa zdravstvenim problemima.
    Kad bi imao ko presjeći, jel.
    ja se iskreno nadam da to što nije "presječeno" ne bude razlog da djeca ne idu u školu

i imam osjećaj da čak i kad se presječe će biti izgovora tipa: a samo su dva tjedna do kraja nastave, ovo nema smisla

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    ja se iskreno nadam da to što nije "presječeno" ne bude razlog da djeca ne idu u školu

i imam osjećaj da čak i kad se presječe će biti izgovora tipa: a samo su dva tjedna do kraja nastave, ovo nema smisla
    Pa misliš da osnovnoškolsko obrazovanje nije obavezno, da bi svi slali djecu u školu?
    Bojim se da ostavljanje roditeljima na volju hoće li ili neće poslati djecu u školu, vodi u kaos.
    Mislim da u Sloveniji nije bilo ostavljeno roditeljima na izbor, već je bilo obavezno.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

sasvim sam sigurna da ne bi svi slali djecu u školu ali nadam se i pretpostavljam da većina ipak bi
    što nije slučaj danas, danas se roditelje treba tjerati da pošalju djecu u školu, jer VEĆINA ih ne šalje

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

sasvim sam sigurna da ne bi svi slali djecu u školu ali nadam se i pretpostavljam da većina ipak bi
    što nije slučaj danas, danas se roditelje treba tjerati da pošalju djecu u školu, jer VEĆINA ih ne šalje
    Današnja situacija je razumljiva jer do prije dva tjedna važila su vrlo rigidna pravila za povratak, a danas se mogu sva djeca vratiti, jer je kao situacija sigurna, a situacija je efektivno skoro ista kao prije dva tjedna.

Nisu ljudi na prekidač. Ja sam već bila napisala da je Ministarstvo još prošli tjedan trebalo pokrenuti intenzivnu kampanju povratka djece u škole, kao što su znali pokrenuti onu s odvraćanjem roditelja od povratka, a to su propustili učiniti. Ljudi su maksimalno iziritirani.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ja se bojim da se neće dogoditi to "neće nitko, pa samo zato neće ni moj". To je recimo moj stav. Moj će ići ako ih bude više od 5. I stalno cimam u grupi druge da idu. Par ih se javi da bi isto to htjeli. Većina šuti.

I bojim se da ta većina koja šuti nije "pa ja bi da ide, ali ne ide jer ne ide niko", nego je ta većina moguće kategorički ovog stava:

"Mi ne idemo, hvala na preporukama.Vidimo se na jesen."
    "Ne pada mi napamet slati ih, neka završe školu ovako"
    "Ja sam mislila da je ova tema završila za ovu školsku godinu, za nas je. Ugodni praznici."

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Shvaćam što želiš reći Dijana, ali mislim da ne možemo u potpunosti abolirati vlastitu odgovornost. Ta "vrlo rigidna pravila" nisu zakon nego preporuke, kojih su se u konačnici ova dva tjedna nastave uglavnom držali s izuzetkom fizičkog razmaka kojeg je nemoguće strogo kontrolirati kod male djece.
    Sad kad nema tih rigidnih pravila je problem jer nam ne naređuju da pošaljemo djecu u školu.
    Mislim da u jednom trenu ipak kao roditelji trebamo preuzeti dio odgovornosti za obrazovanje djece i to tako da pokažemo sustavu da nam ne treba narediti da šaljemo djecu u školu nego da zahtijevamo da djeca idu u školu.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Mislim da u jednom trenu ipak kao roditelji trebamo preuzeti dio odgovornosti za obrazovanje djece i to tako da pokažemo sustavu da nam ne treba narediti da šaljemo djecu u školu nego da zahtijevamo da djeca idu u školu.
    Slažem se, i mislim da ćemo svih nas 7 s ovog foruma to i učiniti!

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

bubilo, iz razreda moje kćeri ide (s njom) troje učenika. Spojili su sve prve razrede u jedan s 10 učenika (in your face preporuke HZJZ-a! )
    pa ti savjetujem da se ne vodiš drugima nego sobom, jer se nastava može organizirati na razne načine

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Shvaćam što želiš reći Dijana, ali mislim da ne možemo u potpunosti abolirati vlastitu odgovornost. Ta "vrlo rigidna pravila" nisu zakon nego preporuke, kojih su se u konačnici ova dva tjedna nastave uglavnom držali s izuzetkom fizičkog razmaka kojeg je nemoguće strogo kontrolirati kod male djece.
    Sad kad nema tih rigidnih pravila je problem jer nam ne naređuju da pošaljemo djecu u školu.
    Pa ja ću poslati dijete, htjela sam i prije dva tjedna, ono što me odbilo je bila izjava.
    Ja se slažem da trebamo preuzeti odgovornost za obrazovanje djece, ali stvar je u tome da onima koji su svjesni da treba poslati djecu, ni ne treba naređivati. Ali kako ja mogu utjecati na druge roditelje, na njihov mentalni sklop?
    Moji u grupi, kao i kod bubilo, su se većinom izjasnili da neće slati djecu, čak sam ja lijepila nove upute, i intervju s ministricom, umjesto da to napravi učiteljica i pozove djecu u školu.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

bubilo, iz razreda moje kćeri ide (s njom) troje učenika. Spojili su sve prve razrede u jedan s 10 učenika (in your face preporuke HZJZ-a! )
    pa ti savjetujem da se ne vodiš drugima nego sobom, jer se nastava može organizirati na razne načine
    S ovim se slažem. Meni je žao da je nisam poslala još prije dva tjedna, i da me se toliko uspjelo iziritirati izjavom.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •