Stranica 40 od 58 PrviPrvi ... 30383940414250 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,951 do 2,000 od 2947

Tema: Online nastava

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Kod nas je bila anketa online popunjavanje kućica i križići

Navodno pol razreda se prijavilo,nego su rekli u grupi da će možda od 1.6. ali ne znam kak su ispunili ili nisu anketu.

Očito se vidi da opet da nema koordinacije između hzjz i moz
    Nismo mi imali anketu a učiteljica nam se jednom riječi nije obratila. Kad sam vidjela kakvim mailom se učiteljica djeteta moje prijateljice obratila njima dođe mi da plačem jer se tome čudim umjesto da je to normalno.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    Nismo mi imali anketu a učiteljica nam se jednom riječi nije obratila. Kad sam vidjela kakvim mailom se učiteljica djeteta moje prijateljice obratila njima dođe mi da plačem jer se tome čudim umjesto da je to normalno.
    Vjeruj mi , vecina uciteljica nije imala pojma o nicemu. Moja kolegica je slala informacije koje su im bile prvi glas nakon sto sam ih citala na forumu. Tako da su sigurno bili neorganizirani.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Vjeruj mi , vecina uciteljica nije imala pojma o nicemu. Moja kolegica je slala informacije koje su im bile prvi glas nakon sto sam ih citala na forumu. Tako da su sigurno bili neorganizirani.
    Znam... nije ni ova učiteljica znala ali je ipak poslala jedan lijepi mail čak s uputama što i kako će se raditi u školi, da je ona od ponedjeljka u školi i da se veseli djeci.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Toliko sam iznervirana! Ovo je bilo smišljeno. Da su ovo što su danas rekli rekli jučer 90% našeg razreda bi u ponedjeljak krenlo.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Najtragičniji da je i prije dva tjedna bila ista nekordinirana priča
    Očito kod njih ne važi izreka na greškama se uči

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Iz postova zakljucujem da je anketa isla u ZGB i da su tu nastali problemi.
    kao i prije dva tjedna, jedino su skole u gradu zagrebu oglasavale da je to cuvaliste i sl.

MZO ima svojih musica, vjerujem da su informacije mogle izaci i prije u ovom obliku od cetvrtka, ali ocito se cekao webinar za ravnatelje i sl.
    no i ravnatelji bi morali biti malo proaktivniji i obajvestavati svoj kolektiv, sve nedoumice nastale su zbog tromog sustava.

kako nemam klince u dobi koja ide u skolu, samo sam promatrac, ali i kao promatraca me smeta ta tromost i inertnost sustava.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Lovrić je sinoć u Otvorenom rekao da je sad nova anketa išla zato što imaju velik broj boravkaša pa radi prehrane moraju znati koliko će ih doći. Također i radi ukupnog broja djece da znaju organizirati nastavu i učionice.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Da, u nasoj skoli u Splitu nije bilo nikakve ankete. Ravnatelj je rekao jos u ponedjeljak da nece nista ispitivati/poduzimati dok ne dobije nove upuze mzo-a. Al zaista su se mogli i hzjz i mzo oglasit tri dana ranije.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Lovrić je sinoć u Otvorenom rekao da je sad nova anketa išla zato što imaju velik broj boravkaša pa radi prehrane moraju znati koliko će ih doći. Također i radi ukupnog broja djece da znaju organizirati nastavu i učionice.
    argument mu je OK, ali po postovima tu nitko to tako nije shvatio.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Jucer se cujem s frendicom iz Turske, kod njih jos lockdown, nema spomena skole...
    i to me malo vratilo u pricu koliko je sve dobro kod nas proslo
    I za taj dio stvarno zelim reci i treba reci:
    Bravo za sve i bravo za ucitelje za vrijeme karantene

ono kaj sad mene muci je da kad se smirilo, a kod nas srecom je, ne krece skola...
    pa zar cemo svaki put tak?
    stati kad nastane frka... i onda ne znati, zbog politicarskih carki, krenuti dalje...

i zato toliko navijam da se svi vrate; da svi "naucimo" da se moze djecu vratiti u skole

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Mi smo shvatili zašto je anketa išla
    Ali onda kad je išla ispalo je da je to izbor roditelja sad po ovoj priči ispada da je nastava obavezna,to nitko kod ankete nije spominjao

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Kod moje sestre u Njem vraćaju se u škole tek 15.6.dotad online

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj mama pticica prvotno napisa Vidi poruku
    Jucer se cujem s frendicom iz Turske, kod njih jos lockdown, nema spomena skole...
    i to me malo vratilo u pricu koliko je sve dobro kod nas proslo
    I za taj dio stvarno zelim reci i treba reci:
    Bravo za sve i bravo za ucitelje za vrijeme karantene

ono kaj sad mene muci je da kad se smirilo, a kod nas srecom je, ne krece skola...
    pa zar cemo svaki put tak?
    stati kad nastane frka... i onda ne znati, zbog politicarskih carki, krenuti dalje...

i zato toliko navijam da se svi vrate; da svi "naucimo" da se moze djecu vratiti u skole
    Slicno i ja razmisljam. Mislim da djeca trebaju ici u skolu kad i gdje god je to moguce sigurno organizirati. I posebno jer se ocekuje nastavak/povratak epidemije na jesen.

U svakom slucaju se ovo vrijeme sad treba iskoristiti za osiguravanje uvjeta za sto sigurniju nastavu za sto veci broj djece na jesen. Zelim reci, ako na jesen opet bude npr. preporuka devetoro djece po ucionici, onda sad treba smisliti kako osigurati sto vise takvih ucionica i ocito sto vise ucitelja i uciteljica.

I istovremeno, sad treba raditi na podizanju kvalitete on-line nastave.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Danas je nula novooboljelih.

Koliko dugo treba biti bez novooboljelih da se škole otvore?

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj lola_34 prvotno napisa Vidi poruku
    Danas je nula novooboljelih.

Koliko dugo treba biti bez novooboljelih da se škole otvore?
    Sad je vec kristalno jasno da to nije zdravstveno, nego politicko pitanje.

Nece se skole otvoriti, nas je ravnatelj izvijestio sredinom travnja da su imali virtualni sastanak svi ravnatelji s ministricom i tad je odluceno da srednje skole do kraja idu online.
    Za OS ne znam, info smo dobili za srednje skole.

Znaci, ne "jos dva tjedna" ili "dok se ne poboljsa epidemioloska slika"..nego je odmah bila odluka "do kraja nastavne godine".

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Kod moje sestre u Njem vraćaju se u škole tek 15.6.dotad online
    U nas je situacija s coronom ipak bolja nego u Njemackoj.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

U Njemackoj se situacija sa skolama razlikuje od pokrajine do pokrajine- dakle nisu zatvorene skole u cijeloj Njemackoj do 15.6., u pojedinim pokrajinama su otovrene- svaka pokrajina odlucuje za sebe.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

U Njemačkoj jesi umorno doba velika razlika u školskoj godini od pokrajine do pokrajine
    Znači njemačka nije nikakva usporedba s nama

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Epidemiolozi nisu očito bili niti upitani po riječima g. Capaka na jučerašnjoj presici.
    Posljednje uređivanje od lola_34 : 23.05.2020. at 14:37

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj lola_34 prvotno napisa Vidi poruku
    Epidemiolozi nisu očito bili niti upitani po riječima g. Capaka na jučerašnjoj presici.
    E da, svakako. "Stožer" odlučuje o svemu u zemlji od svadbe do sprovoda, osim o kad je riječ o školama, onda treba pitati resornu ministricu.

Jučer su na presicu doveli ministricu kulture i ministra turizma, pa što onda Divjakica ne dođe na presicu?

Mislim, sasvim je jasno da se radi o međustranačkim podmetanjima, koja su podjednako gadljiva kad ona podržava štrajk, kao i kad oni ovako na nju svaljuju odgovornost.

Julijana Matanović je odlično napisala u onom tekstu koji sam negdje pročitala, da o odnosu HDZ-a prema školstvu dosta govori to što je upravo to minustarstvo dao u ruke drugoj stranci.
    Posljednje uređivanje od Mima : 23.05.2020. at 14:46

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

elleanora avatar
    Datum pristupanja
    May 2020

Početno

Za razred od moje kćeri (3r) su se izjasnili da će ići svi, a od sina (2r, ista škola) samo on . Svi prvo kao ići će ako ide većina, i onda su jedan po jedan svi odustajali. S tim da je to učiteljica suptilno nametala. A ja sam jedina ostala pri tome da ide u školu. Nadam se da mu se budu pridruživali i ostali. Ali nažalost mislim da smo se time zamjerili učiteljici. I da su radi toga svi i odustajali (da joj se ne zamjere)

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj elleanora prvotno napisa Vidi poruku
    Za razred od moje kćeri (3r) su se izjasnili da će ići svi, a od sina (2r, ista škola) samo on . Svi prvo kao ići će ako ide većina, i onda su jedan po jedan svi odustajali. S tim da je to učiteljica suptilno nametala. A ja sam jedina ostala pri tome da ide u školu. Nadam se da mu se budu pridruživali i ostali. Ali nažalost mislim da smo se time zamjerili učiteljici. I da su radi toga svi i odustajali (da joj se ne zamjere)
    I to vam je prošlo?
    Kod nas u četvrtak ujutro anketa: 2 dolazi 25.5., 1 dolazi 1.6., ostali kažu da ne dolaze.

Petak u 15h: poruka od učiteljice + mail + web stranica “jasno i glasno”: 25.5. svi u škole, ministarstvo je reklo svi nastavnici u škole, nema više online nastave. Slično i u druge dvije škole u kvartu.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    ...
    Petak u 15h: poruka od učiteljice + mail + web stranica “jasno i glasno”: 25.5. svi u škole, ministarstvo je reklo svi nastavnici u škole, nema više online nastave. Slično i u druge dvije škole u kvartu.
    Kod nas još nisu došli do ikakvog zakljčka po tom pitanju, nemamo pojma u koliko sati trebaju doći (ja sam mislila u 8 ali izgleda da ne) i tak...
    U susjednoj školi su navodno odlučili skratiti sate, valjda da slučajno ne nadoknade propušteno i "rupe" od ovih 2,5 mjeseca u iduća 4 tjedna

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Kod nas još nisu došli do ikakvog zakljčka po tom pitanju, nemamo pojma u koliko sati trebaju doći (ja sam mislila u 8 ali izgleda da ne) i tak...
    U susjednoj školi su navodno odlučili skratiti sate, valjda da slučajno ne nadoknade propušteno i "rupe" od ovih 2,5 mjeseca u iduća 4 tjedna
    Mi smo dobili vrlo detaljne upute, nastava će na užas moga djeteta do kraja školske godine biti ujutro, 1. i 2. razredi ulaze na jedan ulaz, 3. i 4. na drugi, u učionicama su svatko na svom kraju škole i svaki razred ima svoj sanitarni čvor, i svaka generacija ima veliki odmor u drugo vrijeme.

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    I to vam je prošlo?
    Kod nas u četvrtak ujutro anketa: 2 dolazi 25.5., 1 dolazi 1.6., ostali kažu da ne dolaze.

Kod nas je slično. Prvo obeshrabrujući tekst da u školi nema dovoljno učionica vezan uz anketu (čitaj između redaka: škola moli da djeca ne dođu u školu).
    U petak dolazi e-mail da su sva djeca dobrodošla, i da oni koju su u anketi upisali da neće doći - mogu slobodno doći.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Moj informacije iz Bavarske kažu da im je online nastava katastrofa. Ovo naše je svemirski brod.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Moj informacije iz Bavarske kažu da im je online nastava katastrofa. Ovo naše je svemirski brod.
    U Bavarskoj nisu mogli smisliti da pošalješ mail s uputama što treba pročitati i riješiti, i što poslati? I staviti link na edukativne igrice i videa?
    Jer to je veliki postotak naše online nastave.

bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

E da, uciteljica od mog sina je zadnje tjedne na padlet stavljala raznorazne edukacijske sadržaje, snimali su im video iz učionice i tako nešto.... po mome se potrudila sasvim solidno. Kod nas su roditelji ti koji su poprilično nezainteresirani, u jednom mailu mi je i rekla kako sam ja jedna od rijetkih koja joj zapravo odgovori na pitanja i da neki feedback. Nekoliko puta je napomenula kako je i njima sve ovo novo i da uče sto i kako u hodu

Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Ne,nije istina. Vecina profesora radi odgovorno i posteno svoj posao. I trudi se izici u susret razlicitim upitima,potrebama i zeljama.
    Ovakvo blacenje skolstva na mojoj dragoj Rodi vec dugo nisam procitala. Nisam vise mogla sutjeti.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj perla5 prvotno napisa Vidi poruku
    Ne,nije istina. Vecina profesora radi odgovorno i posteno svoj posao. I trudi se izici u susret razlicitim upitima,potrebama i zeljama.
    Ovakvo blacenje skolstva na mojoj dragoj Rodi vec dugo nisam procitala. Nisam vise mogla sutjeti.
    Na sto si se tocno referirala? Koji post?

Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Na sto si se tocno referirala? Koji post?
    Ma konstantno je jedna osoba izrazito negativna prema svima u skolstvu.
    Razumijem da su neki profesori aljkavi i nikakvi i da su podlozni kritikama i to je sasvim ok. I treba to mijenjati!
    Ali da su svi losi i da je skolstvo i online nastava generalno losa,jednostavno nije istina.
    Zao mi je da Rosa vise ne pise,imala je lijepe argumente i nudila je dobar uvid u stanje u nastavi.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Čoksa i kod moje sestre (Stuttgart) naša nastava je svemirska letjelica.
    Ja sam ostala u šoku. A klinke su nam ista generacija pa se baš lako radi usporedba

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ja danss slavim što sam se rješila online nastave za 2.razred, nazdravih pinocoladom i plesom ja koja ne pijem inače
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 22.05.2020. at 12:22

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ja danss slavim što sam se rješila online nastave za 2.razred, nazdravih pinocoladom i plesom ja koja ne pijem inače
    Haha! Vidit ces, preporod )

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

On je vrijedan, uči, piše al brate dosta višeee...Hoću back to new normal od PON!

Jadro, vjerujem, čula sam od frendica.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 22.05.2020. at 12:25

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Vi koje imate nekog i Njemačkoj jesu li ima i nastavu hrvatskog na online?

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Nisam pitala jelena. O

Znam samo da i kad krenu 15.6. ići će 1tj u školu, a 1tj online nastava i tako do kraja srpnja kad njima u njihovoj pokrajini završava nastava. Neće imat redovnu nastavu u školi cijelo vrijeme.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 22.05.2020. at 13:05

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ma lola, tko bi tu znao što je istina..
    Meni je žao da stariji ne kreću.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ma lola, tko bi tu znao što je istina..
    Meni je žao da stariji ne kreću.
    Baš.

Ne znaš tko pije, tko plaća.

bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Mi smo u Bavarskoj. Dio djece je krenuo u školu, točnije maturanti, četvrti razredi i od ovog tjedna prvi. Prva dva tjedna u lipnju su praznici, a nakon toga kreću svi. Naša škola će imati nastavu u dvije grupe, i to tako da su svaki drugi dan u školi.
    Kćer (1. razred) i sad ima tako, dok je kod sina jedna grupa od 8 do 10.30, a druga od 9.45 do 12.15. Kćerka za ovaj dan kad je doma, dobije zadaću prethodni dan.

Maske su obavezne na ulazu i izlazu iz škole, razmak medju klupama je 1.80 a jedu za svojim mjestom, zato nastava i traje tako kratko. Smiju do WC-a i prati ruke, stvari se ne dijele.

Moji su time zadovoljni, bitno im je da bar malo vide prijatelje. Mi kao roditelji smo se preporodili.

Prije toga nastava nije bila online kao kod vas, već smo dobivali na mail od učitelja listiće i zadatke koje treba odraditi. Kad je u matematici bilo nešto novo, učitelj bi snimio video kako se to radi. Kod sina je uciteljica iz njemačkog slala i rezultate iz gramatike, jer puno roditelja ne priča dobro pa da im se može prekontrolirati.

Ocijene nisu dobivali, zaključeno im je na temelju prijašnjih. Mislim da oni kojima su ocijene na granici mogu pisati ispit i pokušati se popraviti, posto su im ocijene nakon četvrtog bitne za daljnji upis.

Predskolci kreću u vrtić u ponedjeljak, ostali su doma do daljnjeg, bar kod nas.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

U jednoj bavarskoj gimnaziji prvo se nije ništa događalo 3 tjedna. Onda su poceli ponedjeljkom slati zadatke roditeljima na mail ili zemaljskom poštom (!!!), a učenici to moraju riješiti do petka i poslati natrag AKO ŽELE. Nikakav feedback ne dobiju.
    Iz matematike dobiju pojašnjenje tipa prezentacija, a kad je profa kemije (jedina!) zaozbiljno počela slati vlastite video-lekcije, roditelji su se pobunili i rekli da to ne može tako, da je veliko opterećenje i tužili je ravnatelju, pa se ova naljutila i od tog događaja im već tjednima ne šalje ništa .

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Bijelko a sad nagradno pitanje koliko učenika ima kod tvojih klinaca u razredu?

bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Bijelko a sad nagradno pitanje koliko učenika ima kod tvojih klinaca u razredu?
    Po 20, mislim da je u nekima koji vise. U svakom slučaju, manje nego u Zg. Doduše, mi smo mali grad, možda ih je u većim gradovima ipak vise

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

jeste vidle odgovor stozera za 5.-8.???
    kao "MZO nas nije nista pitao za 5.-8., pa ne mozemo ni komentirati"!?!?!

Pa ko je tu lud!?!?!

kome se sad obratiti!?!?
    da ih podsjetimo da postoje i djeca koja idu u vise razrede OŠ!!!

ajmeeee

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

jeste vidle odgovor stozera za 5.-8.???
    kao "MZO nas nije nista pitao za 5.-8., pa ne mozemo ni komentirati"!?!?!

Pa ko je tu lud!?!?!

kome se sad obratiti!?!?
    da ih podsjetimo da postoje i djeca koja idu u vise razrede OŠ!!!

ajmeeee
    Moguce stvarno da ih Ministarstvo uopce nije pitalo.
    Nije na Storezu da o tome misli dok ga se ne pita.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Moguce stvarno da ih Ministarstvo uopce nije pitalo.
    Nije na Storezu da o tome misli dok ga se ne pita.
    Kao što netko reče - tko je 'zatvorio' škole prije dva mjeseca i na čiji nalog?

Ministarstvo, stožer, epidemiolozi?

Tko je taj tko bi trebao 'otvoriti' škole i na čiji nalog?

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

i samo da se zna

u nasoj skoli krenuli svi grupni sportovi za 5.-8. koji se odrzavaju u zatvorenom!

jucer naleteli dete i ja na trenericu rukometa pred skolom!

i nikom nista!?!?!

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

i kaj sad?
    razmisljam na glas...
    stvarno, kog sad traziti/pitati?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

i kaj sad?
    razmisljam na glas...
    stvarno, kog sad traziti/pitati?
    Rekla bih da je za ovu skolsku godinu pojeo vuk magare.
    Sto se tice jeseni trebalo bi pripremati teren i stiskati Minstarstvo da slozi plan povratka sve djece u slucaju ovakve episemioloske situacije. To mi bilo u idealnim slucaju, da se ne cekaju izbori i da se zna tko je u Ministarstvu. Ovako , bojim se nista dok se HDZ opet ne izabere.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •