Stranica 47 od 58 PrviPrvi ... 37454647484957 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,301 do 2,350 od 2947

Tema: Online nastava

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

https://www.tportal.hr/vijesti/clana...-foto-20200610

Indikativno, i manje-više se poklapa s onim što smo ovdje pisali.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Sjajan Jokić na T-portalu.

https://m.facebook.com/story.php?sto...d=129419576867

"Iz stručne i znanstvene perspektive jasno je što treba napraviti. Neki od koraka su određenje očekivanog radnog opterećenja učenika i odgojno-obrazovnih radnika u terminima prosječnog radnog dana kako škola za neke ne bi trajala 15 sati dnevno, a za neke 0 minuta. To uključuje strukturu dana nalik onoj u školi s jasnim vremenikom kada škola počinje, a kada završava i što se u njoj radi. Ta struktura dana mora biti praćena intenzivnijom komunikacijom i interakcijom između nastavnika i učenika na razini razrednog odjela ili pojedinog godišta. Jednako je važna i standardizacija procesa koja bi omogućila ujednačenost između pojedinih nastavnika, razreda i škola. U tome nužno je već sada dati podršku nastavnicima te umrežiti škole. Neke su škole i nastavnici u ovoj situaciji pokazale kreativnost i učinkovitost i mudro bi bilo njihova rješenja i aktivnosti podijeliti s drugima.
    Nužno je i s nacionalne razine odrediti koji su to ishodi učenja i poučavanja koje se, u slučaju novog prelaska u online okruženje, mora obraditi, a bez kojih se može. Ishodovni kurikulumi omogućuju upravo takva rješenja. Na razini države potrebno je odrediti elemente i načine vrednovanja i ocjenjivanja kako mnogi ne bi bili zakinuti i oštećeni pri čemu je važno objektivizirati ocjenjivanje. Također jasno je da su u ovoj teškoj školskoj godini neki zaboravljeni – učenici strukovnih i umjetničkih škola te posebice djeca i mladi s poteškoćama i daroviti. Za njih je već sada nužno osmisliti rješenja koja će odgovarati potrebama i specifičnostima njihovog odgoja."

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Kada se u e-dnevniku bude vidio konačni uspjeh? Sve ocjene su zaključene ali ne izbacuje i krajnju ocjenu.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Kada se u e-dnevniku bude vidio konačni uspjeh? Sve ocjene su zaključene ali ne izbacuje i krajnju ocjenu.
    Imaš aplikaciju https://delta.e-skole.hr/login
    aplikacija zbraja na decimale. Navodno je prijedlog da se tako računa i službeni prosjek od iduće godine.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ovisi o nečem drugom
    Kod klinke u 8. Ima izbačen prosjek
    Kod klinca nema
    Kod velikog ima

I unazad par godina isto nema baš kod svih

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Što mislite o prijedlogu za nastavu od 8 do 17. Pogotvo u ovoj epidemiološkoj situaciji.
    Meni je to neprihvatljivo. I malo izvan današnje stvarnosti.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Što mislite o prijedlogu za nastavu od 8 do 17. Pogotvo u ovoj epidemiološkoj situaciji.
    Meni je to neprihvatljivo. I malo izvan današnje stvarnosti.
    2/3 trecine Hrvatske nema kapaciteta za tako nesto.
    Iako bi se svakako trebalo raditi da se stvore kapaciteti za takvu vrstu nastave u buducnosti.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mislim da razrednici moraju naesto napraviti. Ja to doma zovem zakljucati razred.
    Tako smo zvali kad je dotov ispit na faksu i unese se u sustav. Onda se rok zakljuca.
    Tako vjerujem da je i ovo.
    Kad zakljuca skolsku godinu onda se vidi prosjek.
    Moji jos tri dana idu u skolu. Online a onda u petak moraju vratiti udzbenike

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da razrednici moraju naesto napraviti. Ja to doma zovem zakljucati razred.
    Tako smo zvali kad je dotov ispit na faksu i unese se u sustav. Onda se rok zakljuca.
    Tako vjerujem da je i ovo.
    Kad zakljuca skolsku godinu onda se vidi prosjek.
    Moji jos tri dana idu u skolu. Online a onda u petak moraju vratiti udzbenike
    Hvala Spajalica.
    Mi ne vraćamo knjige, kako to da vi vraćate?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Hvala Spajalica.
    Mi ne vraćamo knjige, kako to da vi vraćate?
    Moji su vratili sve knjige u koje se ne piše

sunce moje malo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Vraćaju se knjige za one razrede koji sljedeću godinu ne idu po reformi.
    Od jeseni ide većina razreda po novom programu pa idu i novi udžbenici.

Poslano sa mog Mi 9T koristeći Tapatalk

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj sunce moje malo prvotno napisa Vidi poruku
    Vraćaju se knjige za one razrede koji sljedeću godinu ne idu po reformi.
    Od jeseni ide većina razreda po novom programu pa idu i novi udžbenici.

Poslano sa mog Mi 9T koristeći Tapatalk
    Vracaju se knjige koje ce se i slijedece godine koristiti.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Vracaju se knjige koje ce se i slijedece godine koristiti.
    Da, mladji (2.razred) nije morao vratiti nista a starija (5.) je.
    Inace mi smo doma svi sretni sto je nastava gotova, a i za sad ne treba nikome kako se racuna prosjek a nadam se i da nece trebati jos neko vrijeme

Zanima me hoce li sin dobiti pohvalnicu za ponasanje ove godine, prosle nije uspio I ovaj put sam ga na more poslala s vjezbenicom za 2. razred, zbirkom za pripremu za Klokan i tablicom mnozenja i uputom da svaki dan kad je ona najgroa vrucina rijesi par zadataka. Jer je prosle godine nakon 2 mjeseca mora zaboravio pola pisanih slova kako se pisu, da ne spominjem ostalo. Ima izvanrednu sposobnost zaboravljanja apsolutno svega sto ga ne zanima, a skola i skolsko gradivo su mu u toj kategoriji...
    Posljednje uređivanje od sillyme : 22.06.2020. at 15:43

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Vi dobijete pohvalnicu za vladanje??
    Kod nas sam riječ u imeniku kakvi je vladanje

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Od srednjoškolaca drugi i treći tazredi ne vraćaju knjige

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj larmama prvotno napisa Vidi poruku
    Od srednjoškolaca drugi i treći tazredi ne vraćaju knjige
    Moj vraca knjige sve, osim emgleskog, hrvatskog i matematike. 3 razred strukovne skole.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Moj vraca knjige sve, osim emgleskog, hrvatskog i matematike. 3 razred strukovne skole.
    onda to mozda vrijedi samo za gimnazije

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Mislim da se kao problematična smatra brojka od 40 aktivnih na 100.000 stanovnika.
    Mi ih službeno imamo 1370/40=34
    A danas je porast 135 aktivnih odnosno samo danas je skok od 3.5/100.000 => u prijevodu 2 dana takvog porasta broja aktivnih i probijamo granicu od 40

Treba li uopće komentirati razliku između broja testova kod nas i vani? Da testiramo kao neki drugi ta bi granica vec bila debelo probijena
    Dodatno takve statistike objavljuje slovenija a naš stožer daje minimum informacija... Mene osobno je sram da informacije o našoj zemlji moramo čitati na slovenskom...

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Pa da. Jer drugi gimnazije ove god krece sa skolom za zivot.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa da. Jer drugi gimnazije ove god krece sa skolom za zivot.
    jasno mi je za ove što su sad prvi a na jesen drugi gimnazije.
    No kaj s ovima sto su sad drugi a na jesen treći ? Što i oni kreću sa školom za život kad sadašnji trećaši ne vraćaju knjige ?
    Posljednje uređivanje od larmama : 22.06.2020. at 20:31

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Uz svu zbrku bude škole - nebude, mene je uznemirila ova obavijest na stranicama škole kako ćemo radne trebati kupovati, ali da pričekamo početak škole.. pa to će biti ludnice po knjižarama ako se svi sjatimo onda u nabavku...
    "Roditelji će ih u dogovoru s učiteljima sami nabavljati prema potrebi, ali pričekajte početak nastavne godine i pratite obavijesti na našim mrežnim stranicama."

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ups kriva tema, nisam skuzila da je ovo o skoli. Ne znam sto se smatra granicama za skole, a i austrijanci će tek objaviti.
    No možemo s mislim tu s velikom vjerojatnošću pretpostaviti da naši neće "svaka tri tjedna testirati reprezentativnu skupinu od 15 tisuća učenika i 1200 prosvjetnih radnika" jer ne testiraju ni prve kontakte zaraženih... pa ćemo ionako biti u mraku oko stvarnog stanja kao i do sad.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Da.. drugi i treci. Imas raspored uvođenja reforme na https://skolazazivot.hr/najcesca-pitanja-i-odgovori/

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Da.. drugi i treci. Imas raspored uvođenja reforme na https://skolazazivot.hr/najcesca-pitanja-i-odgovori/
    Ako dobro razumijem moj koji je sad 2. OS ce onda biti prva generacija po reformi u 3. i 4.? A ja povrsno mislila da ga je "promasilo" do 5.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A onda je jasno.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

iz Upravnog odjela za predškolski odgoj, školstvo i sport Grada Velike Gorice dobili smo obavijest da Grad Velika Gorica neće financirati nabavu dodatnih obrazovnih materijala za školsku godinu 2020./2021. (radnih bilježnica i radnih materijala za Tehničku kulturu) jer ove godine Zagrebačka županija ne sufinancira njihovu nabavu. ►

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Pa recimo i mm i ja radimo posao koji se može raditi od kuće, u stvari ja i dan danas radim u tjedan od doma pa tjedan u uredu. I djeca su nam malo starija - jedno ima 8 a drugo 11. Ovo od 11 se sasvim solidno snašlo s online školom, i osim ponešto pomoći je bilo posve samostalno, a onaj od 8 je isto na kraju bio skoro skroz samostalan jer sam ja bila i previše "produktivna" (čitaj radila 10+ sati svaki dan) tako da nisam stizala mu ni minimum pomoći oko škole, i pred kraj je to onda kod njega počelo malo štekati, no da sam radila nekih normalnih 8h dnevno razvučenih 7-22 stigla bi oboma bez problema pomoći oko škole pogotovo što nije bilo vanškolskih aktivnosti.

I nije jednostavno isto da li su djeca vrtić ili niži razredi OŠ ili su stariji. Sa vrtićkom djecom je puno teže i oni koji imaju vrtićku djecu su pretežno jedva dočekali da se vrtići otvore, i jasno je da će se vrtići ili niži razred oš vjerojatno među zadnjima zatvarati (ako uopće). Isto tako realnost je da sad imamo puno puno više zaraženih u općoj populaciji nego je to bilo proljetos, i mislim da je velika šansa da ako se normalno otvore škole za sve uzraste i svi sjede kao sad zgurani u maloj učionici kao kod nas (razredi od 28 učenika) neće puno proći i izbit će epidemija u školi. Kakve će biti posljedice toga - ovakve blage kao sad ili će biti težih slučajeva kao zimi - ne znam. Ali izjednačavati boravak na zraku u parku i biti 6 sati dnevno zatvoren u učionici - nije isto.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Ali izjednačavati boravak na zraku u parku i biti 6 sati dnevno zatvoren u učionici - nije isto.
    Zar nije i Zrće na zraku?

Naravno da park i učionica nisu isto, no nema šanse da bi u situaciji da netko zaražen dođe u park, djecu koja se poigraju sa zaraženom osobom sama činjenica da su na zraku “spasila” od toga da se zaraze. Pa dječja interakcija u parku je ono “faca uz facu”.

A što je s vrtićima? Kod nas ih je istina od svibnja bilo manje, ali opet su bili na 60-70% kapaciteta. Mogu zamisliti situaciju da su se ljudi koji su se snašli bez vrtića od ožujka do svibnja snašli i malo duže, pa eto, došlo je i ljeto kad se obično velika većina snađe bez vrtića... no da ima toliko puno ljudi koji se još jednu cijelu godinu mogu snaći bez vrtića mi zvuči, što ja znam, nerealno... očekujem da će vrtići biti otvoreni i da će u njima biti ne mali broj djece.

I naravno da ne mislim da je sve to bezveze i benigno, i jasno mi je da su mogućnosti zaraze velike. No, jednostavno nije održivo stanje da djeca ne idu u vrtiće i da je cijela nastava opet online. Boli me briga, neka smisle neke modele . Pri čemu me naravno izluđuje svaka pomisao na ne znam kakva ograničenja u školama i vrtićima dok su istovremeno otvoreni kafići, restorani, klubovi, parkovi i igrališta, bazeni i toplice, hoteli, zabavni parkovi, turističke atrakcije, dječji ljetni kampovi i razne grupne aktivnosti za djecu... ili će 7.9. i sve to zatvoriti? Hoće li od 7.9. biti ograničene i aktivnosti/klubovi/sportovi na koje su vam išla djeca? Hoćete ih ovu jesen upisati na aktivnosti?

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    Zar nije i Zrće na zraku?

Naravno da park i učionica nisu isto, no nema šanse da bi u situaciji da netko zaražen dođe u park, djecu koja se poigraju sa zaraženom osobom sama činjenica da su na zraku “spasila” od toga da se zaraze. Pa dječja interakcija u parku je ono “faca uz facu”.

A što je s vrtićima? Kod nas ih je istina od svibnja bilo manje, ali opet su bili na 60-70% kapaciteta. Mogu zamisliti situaciju da su se ljudi koji su se snašli bez vrtića od ožujka do svibnja snašli i malo duže, pa eto, došlo je i ljeto kad se obično velika većina snađe bez vrtića... no da ima toliko puno ljudi koji se još jednu cijelu godinu mogu snaći bez vrtića mi zvuči, što ja znam, nerealno... očekujem da će vrtići biti otvoreni i da će u njima biti ne mali broj djece.

I naravno da ne mislim da je sve to bezveze i benigno, i jasno mi je da su mogućnosti zaraze velike. No, jednostavno nije održivo stanje da djeca ne idu u vrtiće i da je cijela nastava opet online. Boli me briga, neka smisle neke modele . Pri čemu me naravno izluđuje svaka pomisao na ne znam kakva ograničenja u školama i vrtićima dok su istovremeno otvoreni kafići, restorani, klubovi, parkovi i igrališta, bazeni i toplice, hoteli, zabavni parkovi, turističke atrakcije, dječji ljetni kampovi i razne grupne aktivnosti za djecu... ili će 7.9. i sve to zatvoriti? Hoće li od 7.9. biti ograničene i aktivnosti/klubovi/sportovi na koje su vam išla djeca? Hoćete ih ovu jesen upisati na aktivnosti?
    Moji se u parku ne igraju kao mala djeca - mlađi igra nogomet i košarku, a starija skoro uopće ne ide više u parkiće nego s frendicom npr na skejtu ili rolama krug oko jaruna... samim time nije sigurno ista šansa za zarazu kao sjediti u natrpanoj učionici 6 sati. Moraš razlikovati stariju od mlađe djece, različito se ponašaju, druže, igraju... sve. Za vrtiće nisam nigdje vidjela da se spominje zatvaranje, a vjerojatno ni niži razredi OŠ. Za sad. Upitni su koliko vidim viši razredi, srednja, fakulteti... i kako će se tamo stvari posložiti. Za njih mi se čini sasvim izglednim da se roditelji pripreme za još online nastave, sviđalo se to nama ili ne.

Na nove aktivnosti ih neću upisivati, htjela jesam ali s obzirom na sve nek pričeka još godinu dana. Nadam se samo da će postojeće sportove nekako uspijevati održavati, makar starija online kondicijske treninge ako neće moći na bazen (jer se natjecateljski bavi sportom, ne samo rekreativno) a mlađi tenis.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Moja djeca oboje vraćaju knjigu i dijete koje je bilo i koje nije bilo u Skoli za život.

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Moj prvasic vratio knjige i radne iako u raspadajucem stanju zbog nekvalitetnog papira i uveza..ne znam kome ce to koristiti pogotovo radne. On je "kao" bio u programu Skola za zivot... i trecasic koji ne mora nista vracati

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ajde stavi tu
    Jeste li čitali kako vrla ministrica planira uvesti obaveznu nastavu od 8-15 a može i kasnije
    Nadam se da toga neće biti napose što su većina škola dvosmjenske
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 24.06.2020. at 22:13

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Ajde stavi tu
    Jeste li čitali kako vrla ministrica planira uvesti obaveznu nastavu od 8-15 a može i kasnije
    Nadam se da toga neće biti napose što su većina škola dvosmjenske
    Skroz podrzavam ideju . Koju obzirom na kapacitete i volju nece docekati niti moji unuci.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Radne nitko ne treba vraćati

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Nama je učiteljica napisala i radne iako naravno ispunjene su koji je smisao...

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj mašnica prvotno napisa Vidi poruku
    Nama je učiteljica napisala i radne iako naravno ispunjene su koji je smisao...
    Kod nas isto vraćaju sve, i radne udžbenike, i radne bilježnice i zbirke

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Provedivo jedino ako se smanji broj predmeta i podataka koje treba reproducirati te ako se uvede rana izbornost.
    I naravno ako se sagradi parsto škola...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Provedivo jedino ako se smanji broj predmeta i podataka koje treba reproducirati te ako se uvede rana izbornost.
    I naravno ako se sagradi parsto škola...
    Sitnica.
    Do 2021 sigurno smo spremni.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

mladjoj je receno sve, pa su klinci pitali sami razrednicu zasto. potom je ona provjerila i rekla im ipak samo udzbenike.
    tako da izgleda i to je podlozno interpretaciji. iako realno novi su udzbenici od sljedece godine, a iza nje ide generacija Skole za zivot koja ne koristi trenutno postojece.

i kopajuci po skolskim stvarima od prosle skolske godine vidjela sam da knjige nijsu vracene. zasto nemam pojma. ne sjecam se. ali ocito nije trebalo.
    Posljednje uređivanje od spajalica : 25.06.2020. at 09:26

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

I klokan će u rujnu

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

upravo saznala da je u 6. mjesecu bila anketa za roditelje i ucenike viših razreda OŠ kako je prosla nastava na daljinu..

mi tu nismo dobili ...samo na pocetku lockdowna pocetkom travnja

molim vas cure, jako nam je vazno, javite jeste li ispunjavale anketu..

ima li netko još da nije dobio to za ispuniti?

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj mama pticica prvotno napisa Vidi poruku
    upravo saznala da je u 6. mjesecu bila anketa za roditelje i ucenike viših razreda OŠ kako je prosla nastava na daljinu..

Mi smo dobili.

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj mama pticica prvotno napisa Vidi poruku

Mi smo dobili
    Razrednici oba djeteta su poslali na mail (3. i 7. razred)

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

u nasoj osnovnoj nije bilo te ankete

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kod nas je isto bila početna anketa,u srednjoj nije bilo

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

I mi smo dobili.

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ispunjavali smo anketu

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mi smo ispunjavali. Zamoljeni smo da za svako dijete ispunimo posebno.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Di je bila ta druga anketa?

Mi smo dobili samo prvu na početku korone.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •