Stranica 9 od 58 PrviPrvi ... 789101119 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 401 do 450 od 2947

Tema: Online nastava

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

U on line nastavi je kao i u pravoj školi. Kako ti padne grah. Moje su uglavnom zadovoljne načinom rada profesora (ima iznimaka, naravno) i nemaju baš previše posla.
    Ja pomalo nadgledam malu jer ta vjeruje da su DZ one koje ulijevaju znanje i da udžbenici ne postoje.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    U on line nastavi je kao i u pravoj školi. Kako ti padne grah. Moje su uglavnom zadovoljne načinom rada profesora (ima iznimaka, naravno) i nemaju baš previše posla.
    Ja pomalo nadgledam malu jer ta vjeruje da su DZ one koje ulijevaju znanje i da udžbenici ne postoje.
    Slično je i kod mene - online nastavu mlađi sin uredno prati, ali fale im vježbe, što se u strukovnoj školi nikako ne može organizirati na daljinu. Isto kao što ni npr. frizer ne može naučiti nekoga ošišati na daljinu. Inače, nema primjedbi na nastavu osim na jedan predmet koji mu nije previše bitan, jer taj nadobudni profesor im svojim načinom zadavanja zadataka i prisilnim grupnim radom oduzima puno vremena, s upitnim rezultatima. S druge strane - teško je meni to procijeniti, možda je to baš potrebno. Samo prenosim dojmove svog sina. On je maturant, produljili su im rok za završne radove (očekivano), ali još se ne zna što će biti sa državnom maturom, a isto vrijedi i za upise na fakultete.

Stariji (FER- 1. godina) ima isto online nastavu, čak i provjere znanja. Ne pratim detaljno, jer ne mogu i vidim da nije ni potrebno, ali dojmovi su dobri u zadanim okolnostima. Iz nekih predmeta ima zadaće koje im nose određeni broj bodova za neke predmete - imaju ograničeno vrijeme za rješavanje i dostavu rješenja, ali kaže da to funkcionira dobro. Jučer je rekao da je neku fiziku riješio 100% i programiranje isto, dakle - ide to njemu. Uzrujava se jer su najavili da neće biti međuispita, nego da će se cjelokupno gradivo semestra polagati na ljetnim rokovima, a njemu bi bolje odgovaralo da imaju kolokvije. Ali opet - kako svima, tako i njima, iako se vidi da će ova situacija imati dugotrajne posljedice na sve generacije, ne samo na ove prijelomne (prvašići, osmaši, maturanti...).

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

..i sad opet odluka:
    mentalno zdravlje mladih pa pokrenuti skolu ili
    cuvati se doma pa ko posizi posizi

ja se nadam da ce vratiti djecu u skole
    potpisujem peticiju odma!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj mama pticica prvotno napisa Vidi poruku
    ..i sad opet odluka:
    mentalno zdravlje mladih pa pokrenuti skolu ili
    cuvati se doma pa ko posizi posizi

ja se nadam da ce vratiti djecu u skole
    potpisujem peticiju odma!
    Ja bih ovog trena potpisala da se vrate u normalnu školu.
    Tim više jer sam čitala prošli tjedan neku meta-analizu po kojoj zatvaranje škola i nije presudno u zaustavljanju epidemije koja primarno ne pogađa školsku populaciju. Ali to je samo jedan u moru članaka koji se pojavljuju ovih dana.

(da mi sin ovo pročita, odrekao bi me se on tvrdi da mu je ovako baš dobro i da mu je manje stresa nego u redovnoj nastavi )

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Tim više jer sam čitala prošli tjedan neku meta-analizu po kojoj zatvaranje škola i nije presudno u zaustavljanju epidemije koja primarno ne pogađa školsku populaciju. Ali to je samo jedan u moru članaka koji se pojavljuju ovih dana.

(da mi sin ovo pročita, odrekao bi me se on tvrdi da mu je ovako baš dobro i da mu je manje stresa nego u redovnoj nastavi )
    Ovisi kako gledaš, moj je trenutno na turbo terapiji za alergiju i sigurno mu ne treba uz to sada još i respiratorna bolest. Dovoljni su svi mogući alergeni u zraku da ga ometaju u disanju. Prošle godine je u ovo doba bio doma koliko mu je loše bilo.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tim više jer sam čitala prošli tjedan neku meta-analizu po kojoj zatvaranje škola i nije presudno u zaustavljanju epidemije koja primarno ne pogađa )
    I ja. Moja djeca bi se veselila

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ja ne bih jer mi dijete ima astmu koja je trenutno zbog breze u akutnoj fazi. Baš sam si razmišljala što bih da ih vrate u školu.
    Nemojmo zaboraviti da i djeca imaju kroničnih bolesti.
    Posljednje uređivanje od mitovski : 17.04.2020. at 13:34

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Je profači imaju plaćeno ako taj neki dan odrade pada u subotu

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Meni iskreno dođe da torbu preko balkona bacim.
    J. je 3.r i krene oko 10 ujutro da bi završila oko 21. Jučer 6 predmeta...novog gradiva, zadaća, likovnog, video nastava u 17.30 do 18.10, pa engleski video nastava od 18.10. do 19.00. Sama je kući, sve odrađuje sama, kad je novo gradivo onda joj ja iza 17.00 objasnim. Svakodnevno ima tantrum od cca 45 minuta. Imala bih ga i ja. Učiteljica stalno u mailovima spominje odgovornost djece. Kao imamo fleksibilno vrijeme za izradu ali radove šaljite srijedom i petkom.
    Nakon potresa ostavljaš dijete 3.r samo kući uz upute što da radi u slučaju novog potresa. Sama si uzima jesti, grije, odrađuje zadatke ( je da je nešto sporija zbog svog perfekcionizma), ali da mi netko u takvoj situaciji dijeli lekcije o odgovornosti djeteta pa njoj treba dati medalju kako se snalazi u ovoj stresnoj situaciji, koju još odgovornost da joj na leđa stavim.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Mitovski je to je veliko opterećenje jer je odjednom nastali i neočekivano
    Zanima me kakvu to video nastavi ima od 17.30-18.10
    Ovo za engleski kužim i nema veze s nastavom jer je to vanjska škola

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Mitovski je to je veliko opterećenje jer je odjednom nastali i neočekivano
    Zanima me kakvu to video nastavi ima od 17.30-18.10
    Ovo za engleski kužim i nema veze s nastavom jer je to vanjska škola
    Učiteljica je prošli tjedan odlučila da bi se 2-3 puta tjedno s njima preko ZOOM-a vidjela i držala im nastavu. S tim da je tražila kad tko ima druge aktivnosti online i onda im preklopi sat s engleskim ( više njih iz razreda ima engleski).

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    Meni iskreno dođe da torbu preko balkona bacim.

Nakon potresa ostavljaš dijete 3.r samo kući uz upute što da radi u slučaju novog potresa. Sama si uzima jesti, grije, odrađuje zadatke ( je da je nešto sporija zbog svog perfekcionizma), ali da mi netko u takvoj situaciji dijeli lekcije o odgovornosti djeteta pa njoj treba dati medalju kako se snalazi u ovoj stresnoj situaciji, koju još odgovornost da joj na leđa stavim.
    Suosjećam s tobom i tvojom kćerkom. Ona je još mala za toliko biti sama i takvu odgovornost imati. Da sam ti bliže, rado bih joj pomogla. Iako, u ovoj je situaciji teško odlučiti nekoga uzeti za čuvanje, pa bio to i rođak ili susjed.
    Proći će i ovo. Mora proći.
    Valjda djeca neće imati posljedice radi ove samoće. Kako njima fali igra u društvu!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

A to ona ne može ugraditi u poslani nastavu tj.ranije vrijeme?

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

A to ona ne može ugraditi u poslani nastavu tj.ranije vrijeme?
    Imaš 2 termina. Jutarnji i popodnevni. Ovi kojima su roditelji doma oni su ujutro mi ostali popodne.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ok malo je i logično
    Naša je tražila mejl djece,što je meni jako glupo

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Mitovski, imam i ja doma malo starije tantrumaše, mogu misliti kako to izgleda.
    Samo ti ignoriraj ovu s njezinom odgovornošću (to je ona kojoj pisana slova uče pisati kemijskom, je l da?). Ne obaziri se, dijete ti to super hendla.
    Posljednje uređivanje od Bubilo Bubich : 17.04.2020. at 11:21

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    Mitovski, imam i ja doma malo starije tantrumaše, mogu misliti kako to izgleda.
    Samo ti ignoriraj ovu s njezinom odgovornošću (to je ona kojoj pisana slova uče pisati kemijskom, je l da?). Ne obaziri se, dijete ti to super hendla.
    Da to je ta. Ma ignoriram ja ali što je previše je previše.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Naša osnovna je inače samo kroz jutro i tako se i sad ponašamo. Djeca su u pogonu do 8:30 i rade samostalno. Četvrtak ima učiteljicu koja razumije da dijete ne može samo odraditi ono što bi odradilo u školi i za domaći, trebaš učiteljicu koja to ne razumije. Razgovarala sam s njom i ne vidim nikakav napredak, tako da on piše i slikanje sigurno 5, 6 sati dnevno. Ovi predmeti koje drže drugi nastavnici koji ponekad pošalju zadatke kroz popodne, ne rade taj dan i o istom sam svakom nastavniku poslala mail, fin i kulturan u kojem sam objasnila da je škola ujutro a ne cjelodnevna. Ništa mi nisu odgovorili. Meni se važnim čini sačuvati njihove živce i njihov uobičajen ritam života. Do 12:20 sam suradljiv roditelj koji prepravlja, briše, potiče i objašnjava, a nakon toga sam na ignore.
    Maturant ima najmanje posla jer u njegovoj gimnaziji svega par profesora je ovom pristupilo profesionalno i za njega se najviše bojim. Njemu su ovo praznici...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Bome mojem maturantu je ovo vrijeme daleko od praznika

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Meni je baš to ok. Ako netko mora raditii i treba mu da djeca idu u školu pa da je bar miran tih par sati da nisu sami - može ih poslati u školu.
    Onima kojima je lakše i bolje da su djeca doma, njima treba omogućiti da su djeca i dalje doma i traje online nastava.

Inače sam alergična na te "nek odluče umjesto nas" fore i izgovore koji dominiraju našim društvom, samo nek netko odluči umjesto nas, preuzme odgovornost umjesto nas, pa onda možemo pljuckati i grintati kak su loše odlučili. Ako daju neke preporuke a na nama je da odlučimo temeljem naših specifičnih okolnosti to je napokon pomak u pravom smjeru gdje se od roditelja očekuje da preuzumu dio odgovornosti.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Evo, i po ovim ovdje tekstovima vidi se kolika je razlika od škole do škole, od nastavnika do nastavnika. Zato i kolaju okolo sva ona (blesava) "srednja.hr pisma"... jer sit gladnom ne vjeruje. Neki rade doslovno cijeli dan, ubijaju se od posla koji je zadovoljnim korisnicima nevidljiv i neshvatljiv, a maksimum nekih drugih korisnicima nije dovoljan.

Vrijedi i za nastavničku i za učeničku perspektivu.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Evo, i po ovim ovdje tekstovima vidi se kolika je razlika od škole do škole, od nastavnika do nastavnika. Zato i kolaju okolo sva ona (blesava) "srednja.hr pisma"... jer sit gladnom ne vjeruje. Neki rade doslovno cijeli dan, ubijaju se od posla koji je zadovoljnim korisnicima nevidljiv i neshvatljiv, a maksimum nekih drugih korisnicima nije dovoljan.

Vrijedi i za nastavničku i za učeničku perspektivu.
    Ja uspoređujem s mamama J.-inih vrtićkih prijateljica. Ista škola druga učiteljica. Neusporedivo manje zadaća imaju.
    Prošli tjedan je bilo manje zadaće. J. je bila drugo dijete. S veseljem je rješavala zadaću, sretna, zadovoljna.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Online nastava nije ista ali joj ishodi mogu biti. Ja nemam problema s online nastavom, mi oboje radimo od doma i trenutno mi je draže da su doma nego u skoli. Također netko tko doma ima člana obitelji koji je rizične skupina ili je dijete rizične skupina vjerojatno bi radije da dijete nije u skoli bar prvo vrijeme dok se ne vide efekti. Isto tako koliko sam shvatila ova nastava u skoli je bas za djecu s ip i pp koja ne mogu pratiti online nastavu.

Uostalom na početku online nastave masovno se kolektivno sprdalo kako to neće ići i neće se moći, pa gle čuda ipak se može...
    Posljednje uređivanje od sillyme : 23.04.2020. at 08:02

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Takvu nakvu nastavu kakvu ona ima vecinom mogla bih i ja davati djeci. Procitaj i napisi u biljeznicu . Nije nastava. Cast iznmkama.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

...deset godina radila u školi... više ne radim

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

To di valjda čitala nešto iz Švedske?
    Pisala sam da masa mama iz razreda mojeg najmanjeg je mlađa od mene 20+ godina.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

To di valjda čitala nešto iz Švedske?
    Ne. Meta-analiza je uzimala podatke više studija iz istočne Azije.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ali kažu da su azijati puno drugačiji kaj se tiče korona virusa

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Epidemija pogađa djecu, odnosno djeca se od nje razboljevaju, ali većinom ne ozbiljno.

Problem je što bolest prenose roditeljima.

Faktor širenja bolesti (općenito) u školama i vrtićima je ogroman, deset puta veći nego izvan ustanova.

Tako da ne vidim nikakve logike (a nadam se niti šanse) za otvaranje škola tako skoro.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Pa svatko ima svoje razloge zašto da ili zašto ne povratak u škole. Svatko piše iz svojeg gledišta, normalno da razmjenjujemo mišljenja. Na kraju ipak ne odlučujemo mi na forumu o tome.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Pa svatko ima svoje razloge zašto da ili zašto ne povratak u škole. Svatko piše iz svojeg gledišta, normalno da razmjenjujemo mišljenja. Na kraju ipak ne odlučujemo mi na forumu o tome.
    Pa da, ti si napisala svoje a ja svoje. Naravno da ne odlučujemo mi. Htjela sam reći da treba gledati malo širu sliku. Djeca uglavnom imaju lakše oblike bolesti ili uopće nemaju simptome ali prenose dalje a i naravno nisu sva djeca potpuno zdrava.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Kod nas valjda samo tak da idu par-nepar u školu. 28 učenika po razredu, dvosmjenska nastava... Ili da je sat 25min pa u 4 smjene...

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Kod nas valjda samo tak da idu par-nepar u školu. 28 učenika po razredu, dvosmjenska nastava... Ili da je sat 25min pa u 4 smjene...

Možda je ovo napokon prilika da ostvare sve ono o čemu na široko i dugačko već godinama trkeljaju po novinama bez ikakvih izmjena - kapacitet škola za 1-smjensku nastavu i s max 20 učenika... za našu školu taman 3x veći kapacitet nego je sad (znači treba od postojećih 32 razreda po 28 učenika napraviti 48 razreda po 20 učenika + osigurati 3x više učionica nego je sad jer ih je trenutno za 20 razreda u smjeni). O tome da bi trebalo imati i bar 3 dvorane za tjelesni umjesto jedne da ne pričam...

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku

Možda je ovo napokon prilika da ostvare sve ono o čemu na široko i dugačko već godinama trkeljaju po novinama bez ikakvih izmjena - kapacitet škola za 1-smjensku nastavu i s max 20 učenika... za našu školu taman 3x veći kapacitet nego je sad (znači treba od postojećih 32 razreda po 28 učenika napraviti 48 razreda po 20 učenika + osigurati 3x više učionica nego je sad jer ih je trenutno za 20 razreda u smjeni). O tome da bi trebalo imati i bar 3 dvorane za tjelesni umjesto jedne da ne pričam...
    I zaposliti tisuće novih profesora ili povećati normu postojećim kohortama tako da rade 12 sati dnevno 24/7?

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ja mislim da se djeca ne mogu vratiti u škole jer bi brzo zarazila nastavnike koji ne bi mogli držati nastavu pa bismo opet bili na istom. Naći zamjenu je teško bilo i bez korone.
    Meni zapravo smeta neujednačenost i to je ministarstvo trebalo jasno riješiti. I to je zapravo izuzetno lako riješivo. Lijepo se svaki nastavnik ulogira i riješi što bi zadao pa to puta tri za učenike i eto kako.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj casa prvotno napisa Vidi poruku
    Ja mislim da se djeca ne mogu vratiti u škole jer bi brzo zarazila nastavnike koji ne bi mogli držati nastavu pa bismo opet bili na istom. Naći zamjenu je teško bilo i bez korone.
    Meni zapravo smeta neujednačenost i to je ministarstvo trebalo jasno riješiti. I to je zapravo izuzetno lako riješivo. Lijepo se svaki nastavnik ulogira i riješi što bi zadao pa to puta tri za učenike i eto kako.
    Veliki X ko kuća.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

ja sam pisala o aspektu odrzavanja mentalnog zdravlja, koji (nikako) ne bi smjeli zanemariti, djece

i ja isto bi da idu u skolu
    ali, da mi je dijete jako bolesno, npr. jedan decko iz razreda sad uopce ne smije van, naravno da ne bi islo
    ALI, vecina djece nije jako bolesna, pa eto zato jesam za skolu

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja mislim da bi bilo dobro da nadju rjesenja socijalne distance i skole.
    Manje djece u razredima, vise boravka vani. Kraci tjedan. Ne znam, ali mislim da je za djecu dugorocno ovakva situacija duboko stetna.
    Po mentalno zdravlje.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    Ja mislim da bi bilo dobro da nadju rjesenja socijalne distance i skole.
    Manje djece u razredima, vise boravka vani. Kraci tjedan. Ne znam, ali mislim da je za djecu dugorocno ovakva situacija duboko stetna.
    Po mentalno zdravlje.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Potpis.

I ja bi rado da mi se dijete vrati u skolu.

A rado bi se i ja na fakultet vratila. Kod nas je velika zgrada, velike ucionice (bar neke), a mali broj studenata - mislim da bi se pravilo o socijalnoj udaljenosti moglo vrlo lako ispostovati.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Zanima me kako bi manje razrede mogli napraviti recimo kod kojih u razredu gdi u generaciji osnovaca ima po pet razreda po 27 klinaca.a mjesta za razred nema već više od 11 godina i tek ove godine je škola postala dvosmjenska jer se knjižica rasgormirala u manju knjižnicu i neku poluučionicu.
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 17.04.2020. at 16:03

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Želim pripomenuti da ova situacija traje mjesec dana.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kakve to veze ima sad je mjesec ,tko zna koliko će još i još mjesec dana na početku godine

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ma i ja bih da se nađe rješenje i da se djeca vrate u školu. Samo ne vidim ostvarivo rješenje.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Meni se čini da moji odrade minimum minimuma (na djecu mislim). Dobiju oni od nastavnika i zadatke, i gradivo, i listiće, ali ne udubljuju se, nabrzinu završe da mogu raditi nešto što se njima radi, nema potpitanja, nema diskusije.... Nije baš kao da su na praznicima, ali čini mi se da im čisto mentalno ni puno drukčije. Uopće nisam sretna s ovim
    S druge strane, sve je zbog te karantene tako s*ebano da mi ih se ne da natjeravati da dodatno uče iz udžbenika, mislim da je cijela situacija dovoljno teška i bez toga...
    Pa zajednički gledamo filmove, Potjeru, Milijunaša, igramo karte i slično.
    Ali onaj štreber u meni nikako nije sretan, bojim se pogotovo za starijeg da će kad krene iduće godine u srednju imati velike rupe u znanju.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Koja razlika ako se nastavnici ili roditelji zaraze meni je to potpuno isto,zašto samo učitelje uzvisivati?

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

jelena. O pa casa je to rekla zbog povratka u školsko okruženje, a u školi su nastavnici i djeca (neki spominju da djeca nisu rizična skupina, al nisu sami u školi). Naravno ako bi došlo do zaraze, išla bi šire do roditelja i dalje. :/

Datum pristupanja
    Apr 2004

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Toliko virusa da su napali i čoksin post

Datum pristupanja
    Apr 2004

jelena.O avatar