sirius prvotno napisa
To je cudno ? Meni je to skroz realno.
Virtualna nastava nije jednaka nastavi u razredu.
Niti su sva djeca sposobna motivirati sebe za samostalni nacin rada koji se od njih ocekuje.
Manje djeca cesto nisu sposobna pratiti nastavu preko tableta i racunala.
Ako roditelja nema kod kuce ili ima kod kuce pa ne sudjeluju ( kao sto ne sudjeluju i inace) pisi kuci propalo.
Moja kcer sa disleksijom uopce ne bi mogla pratiti nastavu da njezin otac i ja nismo angazirani 200% na dnevnoj bazi.
Sto se tice srednjoskolca on ima problema i normalnoj nastavi. Pismeno izrazavnje i zadace su mu u normalnoj nastavi slaba tocka. Obzirom da nema usmenog izrazavanja ostale su mu samo slabe tocke. Nije da mu se lampica upalila preko noci samo zato sto se nastava prebacila na to da mora samostalni odradivati zadano.
Nakon mjesec dana pojavljuje se i novi moment, mentalnog zdravlja. Jer dijete od 18 godina prisilno zatvoreno u kuci samo sa roditeljima i sestrom, bez dnevne rutine fizickih odlazaka u skolu , redovitih treniga i socijalizacije pocinje pokazivati znakove frustracije sa jos manje interesa za skolu.
Samk sto sad nema psihologa i socijalnog pedagoga da uleti s pomici. Svi smo prepusteni sami sebi. Racunam da moji nikako nisu jedina djeca koja imaju problem.