Stranica 9 od 59 PrviPrvi ... 789101119 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 401 do 450 od 2947

Tema: Online nastava

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj larmama prvotno napisa Vidi poruku
    Radi se onako kako je predviđena nadoknada nakon štrajka. Tako da je ta subota već davno planirana i ukalkulirana u dane nastave.
    Znam to onda ne treba biti komentar onih iza mene !!!!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Mitovski je to je veliko opterećenje jer je odjednom nastali i neočekivano
    Zanima me kakvu to video nastavi ima od 17.30-18.10
    Ovo za engleski kužim i nema veze s nastavom jer je to vanjska škola

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Mitovski je to je veliko opterećenje jer je odjednom nastali i neočekivano
    Zanima me kakvu to video nastavi ima od 17.30-18.10
    Ovo za engleski kužim i nema veze s nastavom jer je to vanjska škola
    Učiteljica je prošli tjedan odlučila da bi se 2-3 puta tjedno s njima preko ZOOM-a vidjela i držala im nastavu. S tim da je tražila kad tko ima druge aktivnosti online i onda im preklopi sat s engleskim ( više njih iz razreda ima engleski).

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

A to ona ne može ugraditi u poslani nastavu tj.ranije vrijeme?

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

A to ona ne može ugraditi u poslani nastavu tj.ranije vrijeme?
    Imaš 2 termina. Jutarnji i popodnevni. Ovi kojima su roditelji doma oni su ujutro mi ostali popodne.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ok malo je i logično
    Naša je tražila mejl djece,što je meni jako glupo

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Moji oboje bez problema prate sve redovito kako se zadaje. Sve zadaće riješene svaki dan na vrijeme osim nekih većih koje onda odrade preko vikenda.
    Ako nešto nije jasno objasnimo, no toga ima jako malo. Nastavnici su dobili upute da moraju sve zadatke zadati do 12 popdnevni turnus, jutarnji do 10 i to mi je ok

Osim nastave u školi imaju nastavu u školi stranih jezika (zoom + zadaće) i treninige kluba (zoom). Mlađi (2r. razred) još stalno rješava i one Matific zadatke jer ovo za školu odradi bez problema do ručka.

Meni su najgori vikendi jer imaju previše slobodnog vremena a baš tad ne možemo van jer me frka da će biti gužva i problemi s policijom. Tad obično malo ponavljaju neke teže stvari, uskočim ako vidim da se nešto propustilo... Nama sve funkcionira relativno ok.

I još svaki dan skoče ne znam koliko fortnite levela, mislim da će uskoro na 100-i

E napomena, kod nas je buđenje u pol osam, najkasnije osam, do 9 svi moraju biti full u pogonu.
    Posljednje uređivanje od sillyme : 17.04.2020. at 11:10

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Mitovski, imam i ja doma malo starije tantrumaše, mogu misliti kako to izgleda.
    Samo ti ignoriraj ovu s njezinom odgovornošću (to je ona kojoj pisana slova uče pisati kemijskom, je l da?). Ne obaziri se, dijete ti to super hendla.
    Posljednje uređivanje od Bubilo Bubich : 17.04.2020. at 11:21

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    Mitovski, imam i ja doma malo starije tantrumaše, mogu misliti kako to izgleda.
    Samo ti ignoriraj ovu s njezinom odgovornošću (to je ona kojoj pisana slova uče pisati kemijskom, je l da?). Ne obaziri se, dijete ti to super hendla.
    Da to je ta. Ma ignoriram ja ali što je previše je previše.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    Meni iskreno dođe da torbu preko balkona bacim.

Nakon potresa ostavljaš dijete 3.r samo kući uz upute što da radi u slučaju novog potresa. Sama si uzima jesti, grije, odrađuje zadatke ( je da je nešto sporija zbog svog perfekcionizma), ali da mi netko u takvoj situaciji dijeli lekcije o odgovornosti djeteta pa njoj treba dati medalju kako se snalazi u ovoj stresnoj situaciji, koju još odgovornost da joj na leđa stavim.
    Suosjećam s tobom i tvojom kćerkom. Ona je još mala za toliko biti sama i takvu odgovornost imati. Da sam ti bliže, rado bih joj pomogla. Iako, u ovoj je situaciji teško odlučiti nekoga uzeti za čuvanje, pa bio to i rođak ili susjed.
    Proći će i ovo. Mora proći.
    Valjda djeca neće imati posljedice radi ove samoće. Kako njima fali igra u društvu!

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Naša osnovna je inače samo kroz jutro i tako se i sad ponašamo. Djeca su u pogonu do 8:30 i rade samostalno. Četvrtak ima učiteljicu koja razumije da dijete ne može samo odraditi ono što bi odradilo u školi i za domaći, trebaš učiteljicu koja to ne razumije. Razgovarala sam s njom i ne vidim nikakav napredak, tako da on piše i slikanje sigurno 5, 6 sati dnevno. Ovi predmeti koje drže drugi nastavnici koji ponekad pošalju zadatke kroz popodne, ne rade taj dan i o istom sam svakom nastavniku poslala mail, fin i kulturan u kojem sam objasnila da je škola ujutro a ne cjelodnevna. Ništa mi nisu odgovorili. Meni se važnim čini sačuvati njihove živce i njihov uobičajen ritam života. Do 12:20 sam suradljiv roditelj koji prepravlja, briše, potiče i objašnjava, a nakon toga sam na ignore.
    Maturant ima najmanje posla jer u njegovoj gimnaziji svega par profesora je ovom pristupilo profesionalno i za njega se najviše bojim. Njemu su ovo praznici...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Bome mojem maturantu je ovo vrijeme daleko od praznika

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Evo, i po ovim ovdje tekstovima vidi se kolika je razlika od škole do škole, od nastavnika do nastavnika. Zato i kolaju okolo sva ona (blesava) "srednja.hr pisma"... jer sit gladnom ne vjeruje. Neki rade doslovno cijeli dan, ubijaju se od posla koji je zadovoljnim korisnicima nevidljiv i neshvatljiv, a maksimum nekih drugih korisnicima nije dovoljan.

Vrijedi i za nastavničku i za učeničku perspektivu.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Evo, i po ovim ovdje tekstovima vidi se kolika je razlika od škole do škole, od nastavnika do nastavnika. Zato i kolaju okolo sva ona (blesava) "srednja.hr pisma"... jer sit gladnom ne vjeruje. Neki rade doslovno cijeli dan, ubijaju se od posla koji je zadovoljnim korisnicima nevidljiv i neshvatljiv, a maksimum nekih drugih korisnicima nije dovoljan.

Vrijedi i za nastavničku i za učeničku perspektivu.
    Ja uspoređujem s mamama J.-inih vrtićkih prijateljica. Ista škola druga učiteljica. Neusporedivo manje zadaća imaju.
    Prošli tjedan je bilo manje zadaće. J. je bila drugo dijete. S veseljem je rješavala zadaću, sretna, zadovoljna.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj mama pticica prvotno napisa Vidi poruku
    ..i sad opet odluka:
    mentalno zdravlje mladih pa pokrenuti skolu ili
    cuvati se doma pa ko posizi posizi

ja se nadam da ce vratiti djecu u skole
    potpisujem peticiju odma!
    Ja bih ovog trena potpisala da se vrate u normalnu školu.
    Tim više jer sam čitala prošli tjedan neku meta-analizu po kojoj zatvaranje škola i nije presudno u zaustavljanju epidemije koja primarno ne pogađa školsku populaciju. Ali to je samo jedan u moru članaka koji se pojavljuju ovih dana.

(da mi sin ovo pročita, odrekao bi me se on tvrdi da mu je ovako baš dobro i da mu je manje stresa nego u redovnoj nastavi )

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

To di valjda čitala nešto iz Švedske?
    Pisala sam da masa mama iz razreda mojeg najmanjeg je mlađa od mene 20+ godina.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Tim više jer sam čitala prošli tjedan neku meta-analizu po kojoj zatvaranje škola i nije presudno u zaustavljanju epidemije koja primarno ne pogađa školsku populaciju. Ali to je samo jedan u moru članaka koji se pojavljuju ovih dana.

(da mi sin ovo pročita, odrekao bi me se on tvrdi da mu je ovako baš dobro i da mu je manje stresa nego u redovnoj nastavi )
    Ovisi kako gledaš, moj je trenutno na turbo terapiji za alergiju i sigurno mu ne treba uz to sada još i respiratorna bolest. Dovoljni su svi mogući alergeni u zraku da ga ometaju u disanju. Prošle godine je u ovo doba bio doma koliko mu je loše bilo.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

To di valjda čitala nešto iz Švedske?
    Ne. Meta-analiza je uzimala podatke više studija iz istočne Azije.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ali kažu da su azijati puno drugačiji kaj se tiče korona virusa

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tim više jer sam čitala prošli tjedan neku meta-analizu po kojoj zatvaranje škola i nije presudno u zaustavljanju epidemije koja primarno ne pogađa )
    I ja. Moja djeca bi se veselila

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Epidemija pogađa djecu, odnosno djeca se od nje razboljevaju, ali većinom ne ozbiljno.

Problem je što bolest prenose roditeljima.

Faktor širenja bolesti (općenito) u školama i vrtićima je ogroman, deset puta veći nego izvan ustanova.

Tako da ne vidim nikakve logike (a nadam se niti šanse) za otvaranje škola tako skoro.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ja ne bih jer mi dijete ima astmu koja je trenutno zbog breze u akutnoj fazi. Baš sam si razmišljala što bih da ih vrate u školu.
    Nemojmo zaboraviti da i djeca imaju kroničnih bolesti.
    Posljednje uređivanje od mitovski : 17.04.2020. at 13:34

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Pa svatko ima svoje razloge zašto da ili zašto ne povratak u škole. Svatko piše iz svojeg gledišta, normalno da razmjenjujemo mišljenja. Na kraju ipak ne odlučujemo mi na forumu o tome.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Pa svatko ima svoje razloge zašto da ili zašto ne povratak u škole. Svatko piše iz svojeg gledišta, normalno da razmjenjujemo mišljenja. Na kraju ipak ne odlučujemo mi na forumu o tome.
    Pa da, ti si napisala svoje a ja svoje. Naravno da ne odlučujemo mi. Htjela sam reći da treba gledati malo širu sliku. Djeca uglavnom imaju lakše oblike bolesti ili uopće nemaju simptome ali prenose dalje a i naravno nisu sva djeca potpuno zdrava.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ja mislim da se djeca ne mogu vratiti u škole jer bi brzo zarazila nastavnike koji ne bi mogli držati nastavu pa bismo opet bili na istom. Naći zamjenu je teško bilo i bez korone.
    Meni zapravo smeta neujednačenost i to je ministarstvo trebalo jasno riješiti. I to je zapravo izuzetno lako riješivo. Lijepo se svaki nastavnik ulogira i riješi što bi zadao pa to puta tri za učenike i eto kako.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

ja sam pisala o aspektu odrzavanja mentalnog zdravlja, koji (nikako) ne bi smjeli zanemariti, djece

i ja isto bi da idu u skolu
    ali, da mi je dijete jako bolesno, npr. jedan decko iz razreda sad uopce ne smije van, naravno da ne bi islo
    ALI, vecina djece nije jako bolesna, pa eto zato jesam za skolu

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja mislim da bi bilo dobro da nadju rjesenja socijalne distance i skole.
    Manje djece u razredima, vise boravka vani. Kraci tjedan. Ne znam, ali mislim da je za djecu dugorocno ovakva situacija duboko stetna.
    Po mentalno zdravlje.

Sent from my iPhone using Tapatalk

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Zanima me kako bi manje razrede mogli napraviti recimo kod kojih u razredu gdi u generaciji osnovaca ima po pet razreda po 27 klinaca.a mjesta za razred nema već više od 11 godina i tek ove godine je škola postala dvosmjenska jer se knjižica rasgormirala u manju knjižnicu i neku poluučionicu.
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 17.04.2020. at 16:03

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    Ja mislim da bi bilo dobro da nadju rjesenja socijalne distance i skole.
    Manje djece u razredima, vise boravka vani. Kraci tjedan. Ne znam, ali mislim da je za djecu dugorocno ovakva situacija duboko stetna.
    Po mentalno zdravlje.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Potpis.

I ja bi rado da mi se dijete vrati u skolu.

A rado bi se i ja na fakultet vratila. Kod nas je velika zgrada, velike ucionice (bar neke), a mali broj studenata - mislim da bi se pravilo o socijalnoj udaljenosti moglo vrlo lako ispostovati.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Želim pripomenuti da ova situacija traje mjesec dana.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kakve to veze ima sad je mjesec ,tko zna koliko će još i još mjesec dana na početku godine

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ma i ja bih da se nađe rješenje i da se djeca vrate u školu. Samo ne vidim ostvarivo rješenje.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Pa niti u pravoj nastavi nisu svi aktivni.
    I u pravoj nastavi se trudi pa dio uvijek spava ili pravi nered. Zasto bi nastava na daljinu bila drugacija?
    Ali ocito netko ima metode .
    Npr. sutra ce mom sinu jedna profesorica drzati video konferenciju cijelom razredu da im objasni plan ispravljanja jedinica. Prvi put u mjesec dana djeca ce s nekim imati kontakt uzivo i moci ce postavljati pitanja i dobiti odgovor u stvarnim vremenu.
    ovo je sramotno!!!! i tužno.

Već sam pisala moji rade jako puno, pčelice radilice, smatram da su preopterećeni. Količina gradiva i zadataka koje dobivaju mi nije normalna.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj casa prvotno napisa Vidi poruku
    Ja mislim da se djeca ne mogu vratiti u škole jer bi brzo zarazila nastavnike koji ne bi mogli držati nastavu pa bismo opet bili na istom. Naći zamjenu je teško bilo i bez korone.
    Meni zapravo smeta neujednačenost i to je ministarstvo trebalo jasno riješiti. I to je zapravo izuzetno lako riješivo. Lijepo se svaki nastavnik ulogira i riješi što bi zadao pa to puta tri za učenike i eto kako.
    Veliki X ko kuća.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Meni se čini da moji odrade minimum minimuma (na djecu mislim). Dobiju oni od nastavnika i zadatke, i gradivo, i listiće, ali ne udubljuju se, nabrzinu završe da mogu raditi nešto što se njima radi, nema potpitanja, nema diskusije.... Nije baš kao da su na praznicima, ali čini mi se da im čisto mentalno ni puno drukčije. Uopće nisam sretna s ovim
    S druge strane, sve je zbog te karantene tako s*ebano da mi ih se ne da natjeravati da dodatno uče iz udžbenika, mislim da je cijela situacija dovoljno teška i bez toga...
    Pa zajednički gledamo filmove, Potjeru, Milijunaša, igramo karte i slično.
    Ali onaj štreber u meni nikako nije sretan, bojim se pogotovo za starijeg da će kad krene iduće godine u srednju imati velike rupe u znanju.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Koja razlika ako se nastavnici ili roditelji zaraze meni je to potpuno isto,zašto samo učitelje uzvisivati?

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

jelena. O pa casa je to rekla zbog povratka u školsko okruženje, a u školi su nastavnici i djeca (neki spominju da djeca nisu rizična skupina, al nisu sami u školi). Naravno ako bi došlo do zaraze, išla bi šire do roditelja i dalje. :/

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    ovo je sramotno!!!! i tužno.

Već sam pisala moji rade jako puno, pčelice radilice, smatram da su preopterećeni. Količina gradiva i zadataka koje dobivaju mi nije normalna.
    Zasto? Pa moje oboje djece od prvog dana imaju samo pisanu komunikaciju oboje.
    Vecinom sa samo uputama sto da procitaju i napisu, uz povremenu prezentaciju ( pisanu, bez tona).
    U mom svemiru je to jedina nastava na daljinu.
    Vjerujem da nisu jedina koja zivi u takvom svemiru.

Datum pristupanja
    Apr 2004

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Toliko virusa da su napali i čoksin post

Datum pristupanja
    Apr 2004

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Zasto? Pa moje oboje djece od prvog dana imaju samo pisanu komunikaciju oboje.
    Vecinom sa samo uputama sto da procitaju i napisu, uz povremenu prezentaciju ( pisanu, bez tona).
    U mom svemiru je to jedina nastava na daljinu.
    Vjerujem da nisu jedina koja zivi u takvom svemiru.
    nisu jedina. nasa skola je sva takva. linkovi na prezentacije s tevea, linkovi na tv kalendar za povijest i eventualno radni listici. i stranice iz udzbenika i zadaci iz radnih. prestrasno

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Na Tv kalendar zanimljivo,moji to veliki recimo nemaju

Datum pristupanja
    Oct 2004

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ja ne mogu shvatiti nikako zašto za maturu nisu donijeli odluku. Meni ovo jasno daje do znanja da ministrica nije stekla potrebne vještine za obavljanje svog posla. Vještina donošenja odluka je temeljna vještina rukovodećih pozicija. U ovoj situaciji i dalje ne znati, govoriti o scenarijima koji podrazumijevaju ispit za 45 dana s neizvjesnošću... Zanima me smatra li ona uistinu da je sasvim profesionalno čekati i čekati ili je svjesna da je nedonošenje odluke posljedica manjkavosti njenog tima?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa ja bih rekla da je razlog to što je ministrica pet puta navela u ovom tekstu - ne zna se kakva će biti epidemiološka situacija, i ona ne može donijeti nikakvu odluku bez suglasnosti epidemiologa.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Upravo je na FB objavila ministrica:

Drage maturantice i maturanti, svjesna sam izazova i teškoća s kojima se susrećete u posljednjoj etapi vašeg školovanja, vi i vaši nastavnici. Stoga sam poslala pismo Nacionalnom centru za vanjsko vrednovanje obrazovanja u kojem kažem da se gradivo drugog polugodišta 4. razreda za obavezne predmete neće nalaziti u ispitima državne mature. Želim vam svima da se dobro pripremite za državnu maturu, a mi ćemo vam i dalje u tom postupku davati punu podršku.

Na pitanje što s bio, kem i fiz:

Kao što sam već spomenula prije par dana, uskoro ću imati konzultacije s Rektorskim zborom na temu izbornih predmeta kako bismo donijeli zaključak o tome jesu li oni nužni. Više informacija možete poslušati na poveznici - https://www.facebook.com/ministricaB...8518062213871/

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ovogodišnjim maturantima će biti veselo na fakultetima.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
    Ovogodišnjim maturantima će biti veselo na fakultetima.
    Da, slažem se. A bit će im veselo i do fakulteta. Razumijem da se odluke moraju donositi u okviru epidemiološke situacije i da nema puno manevarskog prostora. Možemo se samo nadati da će ovo čim prije završiti.

S druge strane, baš sam zaključila kako ova situacija ima dugoročne posljedice na svaku generaciju u školi, jer nedostajat će im dio gradiva koji je pojela korona... Teško će to biti izjednačiti i kasnije. Evo, moj brucoš se trudi pratiti nastavu od doma, ali i sam kaže da to nikako nije isto kao kad si na predavanjima. Na isti način - nije isto raditi od doma. Čak i onima koji to mogu lakše je posao raditi na radnom mjestu.

Eto, držimo fige da će se stvari normalizirati, ali ne mogu se oteti dojmu da bi pretjerano popuštanje mjera moglo izazvati neželjene posljedice što se tiče broja oboljelih...

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Evo, moj brucoš se trudi pratiti nastavu od doma
    Moja isto. Polaže kolokvije i ide joj to.
    Profesori se trude i na usluzi su kad god treba.
    Ali ni sama ne zna kako će odraditi praktični dio. Sekcije. To ne ide preko ekrana.
    I fakultet je razrušen pa nemaju ni gdje.
    Dobro je kaj je sve ispite polagala redovno kako su dolazili pa su joj ostala još samo dva koja nije još ni odslušala.

Stranica 9 od 59 PrviPrvi ... 789101119 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •